Sveriges 100 mest populära podcasts

Babbel-podden

Babbel-podden

Välkommen till Babbel-podden - en podd om barn- och ungdomsböcker med två författare: Emma Andersson och Charlotte Cederlund. I våra avsnitt pratar vi om barn- och ungdomsböcker med andra författare, förlag och olika kulturaktörer i Sverige. Vi delar också med oss av våra boktips från höstens utgivning.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

charlottecederlund.podbean.com

Avsnitt

Barnböcker vs. Vuxenböcker

I vårt tredje avsnitt pratar vi med författarna Malin Stehn och Mattias Edvardsson. Malin har skrivit över 45 böcker för barn och unga, men är just nu aktuell med sin första roman för vuxna, "Ett gott nytt år", på Albert Bonniers Förlag. Mattias debuterade som vuxenboksförfattare, men skrev sedan några böcker för barn och unga innan han gick tillbaka till vuxenboksvärlden igen och gjorde succé med romanen "En helt vanlig familj". Just nu är han aktuell med romanen "En familjetragedi" på Forum. Men hur är det att skriva för barn och att sedan börja skriva för vuxna? Hur ser skillnaderna ut? Och varför ser det ut så?

I avsnittet pratar vi även med Sara Ruder, förläggare på Bokförlaget Opal, som ger ut både Malins och Mattias böcker för barn och unga. Och så blir det boktips så klart!

2021-10-20
Länk till avsnitt

Sex, representation och identitet

I vårt andra avsnitt pratar vi med författaren Anna Ahlund. Anna har skrivit ungdomsböckerna "Du, bara", "Saker ingen ser" och "Ganska nära sanningen". De två första nominerades till bästa bok på QX-galan 2017 respektive 2018. Hon har även skrivit den lättlästa serien "Våga längta", där den första boken, "Någon annan", nominerades till Storytel Awards för bästa inlästa ungdomsbok 2020 (dubbel bedrift då hon läste in den själv!). Annas böcker har ofta sex, relationer och HBTQ-karaktärer i fokus.  I avsnittet pratar vi även med Lou Mattei, ordförande i kulturföreningen Page 28 som startat Sveriges just nu enda HBTQ-bokhandel. Och så blir det boktips så klart!

2021-10-06
Länk till avsnitt

Bilderboksskapande

Det är premiär för Babbel-podden! I vårt första avsnitt pratar vi med fotografen, illustratören, författaren och den grafiska formgivaren Ulrika Kestere. Ulrika har bland annat skapat de vackra bilderböckerna "Den känsliga igelkotten", "Ottos ulliga tröja" och "Vilda grannar" och just nu är hon aktuell med boken "Födelsedagen". Böckerna har sålts till flera andra länder, däribland Frankrike och Sydkorea.

 

I avsnittet pratar vi även med Anja Eriksson, som jobbar på Opal Agency och säljer Ulrikas böcker till utlandet. Och så blir det boktips så klart!

2021-09-21
Länk till avsnitt

Teaser

Välkommen till Babbel-podden! En ny podd om barn- och ungdomsböcker, skapad av två barn- och ungdomsboksförfattare. Första avsnittet 22 september!

2021-09-08
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.