Sveriges 100 mest populära podcasts

Islampodden

Islampodden

En podcast för dig som är intresserad av islam och nyfiken på muslimers tro på Gud samt tankar och perspektiv om livet, döden och samhället. Glöm inte att följa oss på Instagram: @islampodden

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

soundcloud.com/islampodden-329487352

Avsnitt

#33 Imran Sheikh: Sökandet av kunskap, Islamisk ekonomi och Invest Halal

I detta avsnitt talar vi med Imran Sheikh som är utexaminerad från det islamiska universitetet i Medina och som även driver Invest Halal. Samtalet berör Shaykh Imrans väg av kunskapsökande, islams syn på ekonomi, vad som är viktigt att tänka på om man vill investera, Imrans syn på Bitcoin och mycket mer.

Följ Imran Sheikh på instagram: https://www.instagram.com/imransheikh_insta/ Besök även Invest Halal: https://investhalal.se/

Glöm inte att följa oss på Spotify, Apple Podcasts, SoundCloud och Google Podcasts. 

Prenumerera på vår YouTube kanal @islampodden och följ oss även på Instagram @islampodden för att hålla er uppdaterade. 

2023-12-04
Länk till avsnitt

#32 Hussein Hamad: Trauma i barndomen och dess effekt på vårt spirituella välmående.

I detta avsnitt avtalar vi med Hussein Hamad kring trauma i barndomen och dess effekt på vår religiositet. Vad är vår roll som föräldrar och hur kan vi främja ett spirituell välmående hos våra barn? Vad sa vår profet om detta och vad säger den senaste forskningen? Glöm inte att följa oss på Spotify, Apple Podcasts, SoundCloud och Google Podcasts.  Prenumerera på vår YouTube kanal @islampodden och följ oss även på Instagram @islampodden för att hålla er uppdaterade. 
2023-11-22
Länk till avsnitt

#31 En hjälpande hand: Arbeta i krigzoner & tilliten till välgörenhetorganisationer

I detta avsnitt talar vi tillsammans med några av grundarna för EHH om utmaningarna och dygderna av att arbeta med välgörenhethets organisationer i krigzoner. Vad ska man tänka på kring insamlingar och hur vet man att ens pengar kommer fram? Glöm inte att följa oss på Spotify, Apple Podcasts, SoundCloud och Google Podcasts.  Prenumerera på vår YouTube kanal @islampodden och följ oss även på Instagram @islampodden för att hålla er uppdaterade. 
2023-11-06
Länk till avsnitt

#30 Dr. Abdullah Sueidi svarar på tvivel som sprids om islam.

I detta avsnitt besöker Dr. Abdullah Sueidi Islampodden på nytt. Dagens avsnitt handlar om alla tvivel som sprids på sociala medier om islam och hur en muslim ska bemöta dem.

Glöm inte att följa oss på Spotify, Apple Podcasts, SoundCloud och Google Podcasts. 

Prenumerera på vår YouTube kanal @islampodden och följ oss även på Instagram @islampodden för att hålla er uppdaterade. 

2023-10-23
Länk till avsnitt

#29 - Vilka är bakom Isnadpodden? Hur började deras resa till Islam?

I detta avsnitt delar Abu Junayd och Sabri med sig av sina personliga resor till Islam och ger oss en närmare inblick i vad som inspirerade dem att skapa Isnadpodden.

Glöm inte att följa oss på Spotify, Apple Podcasts, SoundCloud och Google Podcasts. 

Prenumerera på vår YouTube kanal @islampodden och följ oss även på Instagram @islampodden för att hålla er uppdaterade. 

2023-10-09
Länk till avsnitt

#28 Shaykh Abdulwadod: 30 år av dawah, lärdomar, reflektioner och Uppdrag granskning.

I detta avsnitt talar vi med profilen Abdulwadod om hans resa till Islam, sökandet av kunskap samt hans nästan 30 år inom Dawah i Sverige. Vi talar även om lögnerna och smutskastning kampanjerna han utsatts för bland annat i SVT:s uppdrag granskning.

Glöm inte att följa oss på Spotify, Apple Podcasts, SoundCloud och Google Podcasts. 

Prenumerera på vår YouTube kanal @islampodden för massa annat content och följ oss även på Instagram @islampodden för att hålla er uppdaterade. 

2023-09-25
Länk till avsnitt

#27 Vart har Sadiq varit? Ska Sadiq lämna Islampodden?

Alhamdulillah, vi är äntligen tillbaka med en ny säsong av Islampodden! I dagens avsnitt kommer vi att diskutera med Sadiq var han har befunnit sig under det senaste året och om han kommer att fortsätta vara en del av Islampodden. Så, kommer han att lämna podden eller kommer Sadiq fortsätta vara en del av Islampodden? Glöm inte att följa oss på Spotify, Apple Podcasts, SoundCloud och Google Podcasts.  Prenumerera på vår YouTube kanal @islampodden och följ oss även på Instagram @islampodden för att hålla er uppdaterade.

2023-09-08
Länk till avsnitt

#26 Reflektioner och tankar kring säsong tre samt Q&A på tittarnas frågor.

I säsongens sista avsnitt så diskuterar samt reflekterar vi över säsong tre och tar oss ännu en gång an tittarnas frågor. Glöm inte att följa oss på Spotify, Apple Podcasts, SoundCloud och Google Podcasts. Prenumerera på vår YouTube kanal @islampodden för visuella podd avsnitt och följ oss även på Instagram @islampodden för att hålla er uppdaterade.
2022-12-02
Länk till avsnitt

#25 Koranens plats i våra hjärtan: Häxjakt mot muslimer, läsandets konst. Gäst: Hussein

I detta avsnitt gästas vi av Hussein ??Poeten från Levanten?? . Vi pratar om hur det är att vara muslim i dagens samhälle, exotifiering, häxjakt mot muslimer, Koranens betydelse i våra liv och läsandets konst. Glöm inte att följa oss på Spotify, Apple Podcasts, SoundCloud och Google Podcasts. Prenumerera på vår YouTube kanal @islampodden för visuella podd avsnitt och följ oss även på Instagram @islampodden för att hålla er uppdaterade.
2022-11-18
Länk till avsnitt

#24 Design av en slump? Ateismen besvaras (Del2). Gäst: Dr Abdullah

I detta avsnitt gästas vi återigen av Dr Abdullah Johannes och vi fortsätter prata om Ateismen. Vi talar om några av de argument som ateister oftast kommer med så som evolutionsteorin, ondskans problem etc. Glöm inte att följa oss på Spotify, Apple Podcasts, SoundCloud och Google Podcasts. Prenumerera på vår YouTube kanal @islampodden för visuella podd avsnitt och följ oss även på Instagram @islampodden för att hålla er uppdaterade.
2022-11-04
Länk till avsnitt

#23 Historien om Fiqh: Varför olika åsikter inom islamiska frågor? Gäst: Imran Sheikh

I detta avsnitt gästas vi av Imran Sheikh och diskuterar Islamisk rättsvetenskap, hur den kom till och de olika rättskolorna. Varför finns det olika åsikter och hur vet man vilken som är rätt? Det och mycket mer tas upp i detta intressanta avsnitt. Glöm inte att följa oss på Spotify, Apple Podcasts, SoundCloud och Google Podcasts. Prenumerera på vår YouTube kanal @islampodden för visuella podd avsnitt och följ oss även på Instagram @islampodden för att hålla er uppdaterade.
2022-10-21
Länk till avsnitt

#22 Psykisk ohälsa: Hur kan vi förbättra vårt mående? (Del2). Gäst: Wael

I detta avsnitt bjuder vi återigen in beteendevetaren Wael som har många års erfarenhet kring arbete med psykisk ohälsa. Vi fortsätter där vi avslutade sist och talar om känslor, hur de styr oss och vad vi konkret kan göra för att må bättre. Har du missat vårt första avsnitt om psykiskt ohälsa med Wael så hittar du avsnittet i säsong 2. Glöm inte att följa oss på Spotify, Apple Podcasts, SoundCloud och Google Podcasts. Prenumerera på vår YouTube kanal @islampodden för visuella podd avsnitt och följ oss även på Instagram @islampodden för att hålla er uppdaterade.
2022-10-07
Länk till avsnitt

#21 Jinnernas värld: Onda ögat, Sihr och dess botemedel (Del 2)

I detta avsnitt fortsätter vi tala jinnernas värld. Vi tar upp ämnen som onda ögat, svart magi och Ruqyah. Hur skyddar man sig och vad är viktigt att tänka på gällande dessa frågor? Glöm inte att följa oss på Spotify, Apple Podcasts, SoundCloud och Google Podcasts. Prenumerera på vår YouTube kanal @islampodden för visuella podd avsnitt och följ oss även på Instagram @islampodden för att hålla er uppdaterade.
2022-09-23
Länk till avsnitt

#20 Valspecial: Religionsfrihet, mediedrev mot Moosa och koranbränningar. Gäst: Dr Abdullah

I detta avsnitt talar vi med vår gäst Dr Abdullah om svensk idé historia, religionsfrihet, mediedrevet Expressen gjorde mot Moosa och tankar inför det kommande valet. Glöm inte att följa oss på Spotify, Apple Podcasts, SoundCloud och Google Podcasts. Prenumerera på vår YouTube kanal @islampodden för visuella podd avsnitt och följ oss även på Instagram @islampodden för att hålla er uppdaterade.
2022-09-09
Länk till avsnitt

#19 Jinnernas värld: Onda ögat, Sihr och dess botemedel (Del1)

I detta avsnitt talar vi kring muslimernas tro på Jinner och det fördolda. Vad tror vi egentligen? Och är tron på detta något ovanligt runt omkring i världen eller här hemma i Sverige? Glöm inte att följa oss på Spotify, Apple Podcasts, SoundCloud och Google Podcasts. Prenumerera på vår YouTube kanal @islampodden för visuella podd avsnitt och följ oss även på Instagram @islampodden för att hålla er uppdaterade.
2022-08-26
Länk till avsnitt

#18 Psykisk ohälsa: Ett folkhälsoproblem. (Del1)Gäst: Wael #Säsongsavslut

I säsongens sista avsnitt gästas vi av Wael som är utbildad beteendevetare och har flera års erfarenhet av arbete kring psykisk ohälsa. Vi talar om lycka, sorg, att må bra, att må dåligt och vad vi kan göra för att hitta balansen. Glöm inte att följa oss på Spotify, Apple Podcasts, SoundCloud och Google Podcasts. Prenumerera på vår YouTube kanal @islampodden för visuella podd avsnitt och följ oss även på Instagram @islampodden för att hålla er uppdaterade.
2021-12-24
Länk till avsnitt

#17 Välgörenhet: Hur betalar man Zakah? Vad är Sadaqah?

Alhamdullilah så är avsnitt sjutton äntligen här. Vad är Zakat (allmosa)? Till vem ska den betalas och vem ska betala den? I detta avsnitt talar vi om just detta, om välgörenhet generellt och varför det är så viktigt inom Islam. Glöm inte att följa oss på Spotify, Apple Podcasts, SoundCloud och Google Podcasts. Prenumerera på vår YouTube kanal @islampodden för visuella podd avsnitt och följ oss även på Instagram @islampodden för att hålla er uppdaterade.
2021-12-10
Länk till avsnitt

#16 Var en produktiv muslim: Gynna din omgivning

Alhamdullilah så är avsnitt sexton äntligen här. I detta avsnitt talar vi om vikten av att vara en produktiv muslim och en god kraft i samhället man lever i. Hur kan man bidra och gynna sin omgivning på bästa sätt? Detta och mycket mer diskuteras i detta avsnitt så missa inte det. Glöm inte att följa oss på Spotify, Apple Podcasts, SoundCloud och Google Podcasts. Prenumerera på vår YouTube kanal @islampodden för visuella podd avsnitt och följ oss även på Instagram @islampodden för att hålla er uppdaterade.
2021-11-26
Länk till avsnitt

#15 Hur ställer man en fråga islamiskt? + Q&A på tittarnas frågor.

Alhamdullilah så är avsnitt femton äntligen här. I detta avsnitt så förklarar vi hur man ställer en fråga islamiskt och vi svarar även på tittarnas frågor. Glöm inte att följa oss på Spotify, Apple Podcasts, SoundCloud och Google Podcasts. Prenumerera på vår YouTube kanal @islampodden för visuella podd avsnitt och följ oss även på Instagram @islampodden för att hålla er uppdaterade.
2021-11-12
Länk till avsnitt

Specialavsnitt #14 Shaykh Abdullah Sueidi: Vad är extremism? Vem är extrem?

Alhamdullilah så är avsnitt fjorton äntligen här. I detta specialavsnitt gästas vi av Shaykh Abdullah Abu Dawud och talar om farorna med extremism och extremisering. Vem är extrem, varför människor blir extrema och hur kan man skydda sig på bästa sätt? Glöm inte att följa oss på Spotify, Apple Podcasts, SoundCloud och Google Podcasts. Prenumerera på vår YouTube kanal @islampodden för visuella podd avsnitt och följ oss även på Instagram @islampodden för att hålla er uppdaterade.
2021-10-22
Länk till avsnitt

Specialavsnitt #13 Abdullah Sueidi: Design av en slump? Ateismen besvaras. (Del1)

Alhamdullilah så är avsnitt tretton äntligen här. I detta specialavsnitt gästas vi av Shaikh Johannes Abdullah (Abdullah Sueidi) som doktorerat inom ämnet ateism och samtalar om hans väg till islam, Ateismens kall samt olika gudsbevis. Glöm inte att följa oss på Spotify, Apple Podcasts, SoundCloud och Google Podcasts. Prenumerera på vår YouTube kanal @islampodden för visuella podd avsnitt och följ oss även på Instagram @islampodden för att hålla er uppdaterade.
2021-10-08
Länk till avsnitt

#12 Förlita dig på Gud: Tappa inte hoppet

Alhamdullilah så är avsnitt tolv äntligen här. I detta avsnitt pratar vi om hur vi kan/ vad vi kan göra för att må bättre och hur islam lär oss att hantera motgångar i livet. Glöm inte att följa oss på Spotify, Apple Podcasts, SoundCloud och Google Podcasts. Prenumerera på vår YouTube kanal @islampodden för visuella podd avsnitt och följ oss även på Instagram @islampodden för att hålla er uppdaterade.
2021-09-24
Länk till avsnitt

#11 En pandemi av kriminalitet och våld : Finns det någon lösning?

I detta premiäravsnitt av säsong två talar vi om ett väldigt omdebatterat ämne. Diskussionerna kring de växande problemen med gäng, kriminalitet och våld har inte undgått någon och inte heller oss. I detta avsnitt ger vi vår syn på dessa frågor. Varför blir man kriminell? Hur lämnar man kriminalitet? Och finns det någon enkel lösning? Glöm inte att följa oss på Spotify, Apple Podcasts, SoundCloud och Google Podcasts. Prenumerera på vår YouTube kanal @islampodden för visuella podd avsnitt och följ oss även på Instagram @islampodden för att hålla er uppdaterade.
2021-09-10
Länk till avsnitt

#10 Ramadan är slut: Vad händer nu? #Säsongsavslut

Under månaden Ramadan stärks många i sitt praktiserande av sin religion, många konverterar till Islam eller börjar praktisera sin religion för första gången. Men vad händer efter och hur håller vi oss starka även efter Ramadan? Vilka utmaningar har man som ny muslim eller som ny praktiserande? Vi blickar även tillbaka till avsnitten vi har släppt under denna säsong, tankar och reflektioner. Vi vill också passa på att tacka er alla för all support och kärlek ni har gett oss under denna säsong, må Allah belöna er alla älskade syskon. Glöm inte att följa oss på Spotify, Apple Podcasts, SoundCloud och Google Podcasts. Prenumerera på vår YouTube kanal @islampodden för visuella podd avsnitt och följ oss även på Instagram @islampodden för att hålla er uppdaterade.
2021-05-21
Länk till avsnitt

Specialavsnitt #9 Från Ateism till Monoteism: Simons bön besvarades

Missa inte detta specialavsnitt med Simon som blivit känd för att recitera Koranen på teckenspråk. Vi talar om hans uppväxt, hans väg till Islam och varför han som ateist ändå bad till Gud. Glöm inte att följa oss på Spotify, Apple Podcasts, SoundCloud och Google Podcasts. Prenumerera på vår YouTube kanal @islampodden för visuella podd avsnitt och följ oss även på Instagram @islampodden för att hålla er uppdaterade.
2021-05-07
Länk till avsnitt

Specialavsnitt #8 Hasti B: Därför lämnade jag musiken

Detta är ett specialavsnitt med Hasti B som under många år var en känd musikproducent i den svenska musikbranschen. Vi samtalar om hans historia, varför han valde att lämna sin musikkarriär, psykisk ohälsa och vägen tillbaka till Allah. Glöm inte att följa oss på Spotify, Apple Podcasts, SoundCloud och Google Podcasts. Prenumerera på vår YouTube kanal @islampodden för visuella podd avsnitt och följ oss även på Instagram @islampodden för att hålla er uppdaterade.
2021-04-23
Länk till avsnitt

#7 Ramadan: Svar, tips och råd

Alhamdullilah så avsnittet om Ramadan här! I detta avsnitt så pratar vi om fastan, vad som bryter/bryter inte fastan och generella råd kring Ramadan. Glöm inte att följa oss på Spotify, Apple Podcasts, SoundCloud och Google Podcasts. Prenumerera på vår YouTube kanal @islampodden för visuella podd avsnitt och följ oss även på Instagram @islampodden för att hålla er uppdaterade.
2021-04-09
Länk till avsnitt

#6 Hadither: Varför följa dem när vi har Koranen?

Alhamdullilah så är sjätte avsnittet äntligen här. I detta avsnitt pratar vi om hadith som är den andra källan till islamiska läror. Vi går igenom lite vad hadither är och varför det är så viktigt med hadith för att förstå islam på korrekt sätt. Glöm inte att följa oss på Spotify, Apple Podcasts, SoundCloud och Google Podcasts. Prenumerera på vår YouTube kanal @islampodden för visuella podd avsnitt och följ oss även på Instagram @islampodden för att hålla er uppdaterade.
2021-03-26
Länk till avsnitt

#5 Koranen: Boken det inte råder några tvivel om

Alhamdullilah så är femte avsnittet äntligen här. I detta avsnitt pratar vi om den ädla Koranen. Vi går igenom lite vad Koranen är, och hur vi muslimer kan vara så säkra på att Koranen är Allahs tal. Glöm inte att följa oss på Spotify, Apple Podcasts, SoundCloud och Google Podcasts. Prenumerera på vår YouTube kanal @islampodden för visuella podd avsnitt och följ oss även på Instagram @islampodden för att hålla er uppdaterade.
2021-03-12
Länk till avsnitt

#4 Ett klick från fördärv - Pornografins ondska

I detta avsnitt diskuterar vi ett ämne som berör många, pornografi. Även dess faror och den negativa effekt pornografin har på människan. Glöm inte att följa oss på Spotify, Apple Podcasts, SoundCloud och Google Podcasts. Prenumerera på vår YouTube kanal @islampodden för visuella podd avsnitt och följ oss även på Instagram @islampodden för att hålla er uppdaterade.
2021-02-26
Länk till avsnitt

#3 Corona pandemi: När ska vi vakna?

Alhamdullilah så är tredje avsnittet äntligen här. I detta avsnitt diskuterar vi en situation som inte har undgått någon dvs Corona pandemin med tankar och reflektioner utifrån ett islamiskt perspektiv. Glöm inte att följa oss på Spotify, Apple Podcasts, SoundCloud och Google Podcasts. Prenumerera på vår YouTube kanal @islampodden för visuella podd avsnitt och följ oss även på Instagram @islampodden för att hålla er uppdaterade.
2021-02-12
Länk till avsnitt

#2 Kontrakt med dödsängeln

Alhamdullilah så är andra avsnittet äntligen här. I detta avsnitt pratar vi om hur det är att vara ungdom och praktiserande i Sverige. Glöm inte att följa oss på Spotify, Apple Podcasts, SoundCloud och Google Podcasts. Prenumerera på vår YouTube kanal @islampodden för visuella podd avsnitt och följ oss även på Instagram @islampodden för att hålla er uppdaterade.
2021-01-29
Länk till avsnitt

#1 Vilka är vi? Och varför Islampodden?

Alhamdullilah så är första avsnittet äntligen här. I detta avsnitt kommer ni få veta lite mer om vår bakgrund, vilka vi är och varför vi startade Islampodden. Glöm inte att följa oss på Spotify, Apple Podcasts, SoundCloud och Google Podcasts. Prenumerera på vår YouTube kanal @islampodden för visuella podd avsnitt och följ oss även på Instagram @islampodden för att hålla er uppdaterade.
2021-01-16
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.