Sveriges 100 mest populära podcasts

Tjejpodden

Tjejpodden

Hur börjar man älska sin kropp? Kan kaffe förstöra din menscykel? Och hur fan kommer man över ett ex som är för snygg för att bara glömma? Det här är podden för alla tjejer som vill må bättre i livet. Journalisten och mediaprofilen Johanna Bladh teamar upp med Amanda Lekland, behandlare på en ätstörningsklinik, för att prata om utmaningarna med att vara tjej ? och hur du hanterar dem. Relatera till Johannas pms-bråk med sin sambo och lyssna till Amandas förlossningsresa ? ofiltrerat och 100% ärligt. Nya avsnitt släpps varje måndag på Podplay.se eller i Podplay-appen.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

podplay.com/sv-se/podcasts/tjejpodden-823698

Avsnitt

29. "SAKER VI ALDRIG TIDIGARE BERÄTTAT"

I säsongens sista avsnitt av Tjejpodden kommer ni få lära känna oss på en helt ny nivå då vi delar med oss av sånt vi aldrig gjort förut. Vilken kändis har Amanda bott med? Vem har varit med i amerikansk tv? Har Johanna brutit mot lagen? En massa never heard before historier som vi skrattar ihjäl oss åt! Vi kommer sakna er så mycket, men vi kommer tillbaka!
2022-05-31
Länk till avsnitt

28. VI GRILLAR EN KILLE #2

Varför kan killar aldrig fälla ner toasitsen?! Hur är det att vara osäker på sin kropp som man? Snackar killar också om hångel de haft med tjejer? Och VARFÖR ska alla killar hålla sig på snoppen hela tiden?! Skrattfest utlovas: vi bjuder återigen in Farmen-deltagaren Alexander Segerström (@segerstroms) som bli grillad av er lyssnare! Äntligen får vi ställa alla de där frågorna vi alltid undrat över när det gäller det motsatta könet!
2022-05-24
Länk till avsnitt

27. ?MIN PSYKOS BÖRJADE MED ATT JAG TAPPADE HÅR?

Influencern Jenny Freed var inte ens 30 när hon drabbades av en psykos under en familjeresa på Gotland. Efter det försökte hon ta sitt liv. Men allt började långt tidigare, med panikångest på natten och håravfall. Kan vem som helst få en psykos? Vilka är de tidiga tecknena? Hur orkar man be om hjälp? Vi gästas av Jenny som berättar sin otroliga livshistoria och om vägen tillbaka från utbrändhet. Om du mår dåligt: Är du under 25 år kan du kontakta en ungdomgsmottagning. Är du över 25 år kan du kontakta vårdcentralen alternativt en psykoterapeut eller psykolog. Du kan ringa till självmordslinjen på 90 101, du kan även chatta med dom. Ibland behöver du dela sina upplevelser, sina tankar och känslor med någon som lyssnar. Jourhavande medmänniska är till för dig som söker medmänskligt stöd på natten och nås på 08-702 16 80 Är du orolig för ditt barn eller ett barn i din närhet? Ring Föräldratelefonen på 020-85 20 00
2022-05-17
Länk till avsnitt

26. VEM ÄR KÄNDISEN SOM ÄR GRAVID?

Vi avslöjar en influencers graviditet!!!! Hon gästar studion och släpper inte bara en bomb - utan två! Nämligen att hon är gravid - med TVILLINGAR! Hur känns det att bli två-barns-morsa, när får man hjälp och inte på en fertilitetsklinik och varför kissar man ner sig så lätt när man är preggo? Det blir ett stjärnspäckat avsnitt där vi också djupdyker i kändisvärlden - vem betalar bäst och vem är mest kräsen?
2022-05-10
Länk till avsnitt

25. ?LÄKAREN FÖRGREP SIG PÅ MIG?

Vad gör man när man är tonåring och en läkare förgriper sig på en under en undersökning? Vi gästas av otroliga influencern Jenny Freed som berättar om hennes traumatiska uppväxt kantad av övergrepp av olika slag. Även Amanda öppnar upp sig om ögonblicket när hennes personliga tränare förgrep sig på henne. Vad gör man i stunden? Varför är det så svårt att reagera? Hur bearbetar man allt efteråt? Och var kan man få hjälp? Vi djupdyker i det otroligt viktiga ämnet sexuella övergrepp.
2022-05-03
Länk till avsnitt

24. BLEV AKUTINLAGD PGA MIN GRAVIDITET

Hur överlever man gravid-illamående? Vad kan man göra åt foglossning? Det här är det stor ?första hjälpen?- avsnittet för dig som någonsin vill bli gravid eller är gravid. Varför har Johanna blivit akut inlagd på grund av sin graviditet? När ska man söka hjälp för ?vanliga? gravidbesvär? Funkar akupunktur mot foglossning? Varför förväntas kvinnor härda ut alla sjuka besvär som en graviditet ofta medför? Vi avhandlar också hur fan man får sin partner att fatta att det kan vara sjukt tufft att baka ett barn i magen!
2022-04-26
Länk till avsnitt

23. HUR KUNDE VI INTE VETA DET HÄR OM VÅRT UNDERLIV??

Det stora fiffi-avsnittet är här! Underliv, lingongrottan, snippan, fiffin. Kärt barn har många namn och vi tycker det är skamligt att den kvinnliga kroppen är så tabubelagd att vi inte ens vet allt om vårt eget kön. Därför djupdyker vi ner i fakta som alla tjejer borde veta om sin kropp och får några smärre chockar. Kan fiffin ändra storlek? Vad kan man äta som får underlivet att må bättre? Är det normalt med flytningar? Hur FAN rakar man sig utan att det blir prickar? Och vad händer egentligen där nere när man är gravid? Känn igen dig, lär dig något nytt och skratta med Amanda och Johanna i det här fullspäckade avsnittet om vår kanske viktigaste kroppsdel!
2022-04-19
Länk till avsnitt

22. DET STORA TINDERDEJTING-AVSNITTET

Vi går igenom djungeln som är Tinder. Hur gick det till när vi träffade våra killar? Varför kontaktade Tinder Amanda och hennes man? Vad är det för hemligt kodspråk man ska se upp för? Och ni berättar om era värsta Tinderdejter och vi skrattar så vi gråter.
2022-04-12
Länk till avsnitt

21. HUR BLIR MAN GRAVID NÄR DET INTE GÅR?!

Johanna berättar för första gången om resan för att bli gravid trots PCOS (utebliven ägglossning). Hjälper det att sluta med kaffe? Vad hände när hon bara började äta veganskt? Kan träningen underlätta? Är det sant att man kan se när man har ägglossning i trosan? Och hur fan hanterar man den psykologiska pressen att försöka, försöka och försöka - men det aldrig blir något plus? Amanda berättar om hur det gick till när hon blev gravid med Oliver och så passar vi även på att dra ett ordentligt APRILSKÄMT i studion som blir så lyckat att en person blir förbannad. Ta reda på vem genom att lyssna!
2022-04-05
Länk till avsnitt

19. DIANA BABAN GÄSTAR ? VEM I STUDION ÄR GRAVID?!

Hur kommer man över sitt ex? Diana Baban gästar och berättar om uppbrottet från Ben Mitkus och hur hon gått vidare. Vi går igenom hjärtesorg, varför känns en avvisning från någon man gillar så fruktansvärt jobbigt? Är det rätt att ligga med tusen nya killar när man brutit upp med någon? Och vilka är DE SÄMSTA sätten att göra slut på? Vi har letat reda på sjuka historier från tjejer som blivit dumpade ? skrattfest utlovas! Dessutom avslöjas det att någon i studion har en bebis i magen.. Frågan är bara vem?
2022-03-22
Länk till avsnitt

18. KAROLINE PETTERSSON - dietisten ger er svar på alla era frågor om mat

Funkar detox? Går man upp i vikt av att äta efter kl 18? Bränner du mer om du går en power walk innan frukost? I dagens avsnitt gästas vi av Karoline Pettersson som är en legitimerad dietist. Hon svarar på alla era frågor om kost och slår hål på massa myter som vi ALLTID fått höra.
2022-03-15
Länk till avsnitt

17. LISA JÖNSSON FICK DÖDSHOT ? NÄR HON VÄGRADE ABORT

Tv-profilen Lisa Maria Jönsson gästar oss för att berätta om sin resa att bli ensamstående mamma efter att hon blivit oplanerat gravid med en dejt (som absolut INTE ville ha barn). Hur tar man beslutet att fullfölja graviditeten på egen hand? När är det som tuffast? Och hur mycket rätt har egentligen en snubbe att säga till om en graviditet när han inte skyddat sig? Lisa berättar också om de dödshot hon fått motta när hon vägrade göra abort, vem som är pappa till hennes dotter och vad hon egentligen pysslar med när hon är ensam i duschen. Ett otroligt inspirerande avsnitt om vad kvinnor faktiskt är kapabla till, garanterad confident-boost utlovas!
2022-03-08
Länk till avsnitt

16. MITT EX BJÖD IN MIG TILL TREKANT MED SIN NYA TJEJ!

Hur snål kan man egentligen vara efter att man gjort slut? Kan man döpa sitt barn till samma namn som sitt ex? Trekant med killens nya tjej? I veckans avsnitt pratar vi om alla orimliga, konstiga och galna grejer som ens ex har gjort. Vi skrattar IHJÄL oss åt era berättelser. Och varför skäms Johanna så jävla mycket över hennes ex? Tjejpodden släpps måndagar på Podplay och tisdagar på alla andra plattformar.
2022-03-01
Länk till avsnitt

15. SWEET BUT PSYCHO AVSLÖJAR ALLT (Tjejsnack med Woodie & Qvist)

Vi poddar ihop med queensen Josephine Qvist och Elin Woodie från ?Sweet But Psycho?-podden, och det blir ett minst sagt SPÅRAT avsnitt!!! I det här avsnittet fortsätter vi det ultimata tjejsnacket där vi svarar på ALLA era frågor och tvingas avslöja allt! Vad har Elin Woodie för tips när man ska gå ner på sin partner i sängen? Varför svimmade Amanda i gynekolog-stolen? Vad är Josefines relation med sitt ex idag? Och hur FAN blir man bekväm med sin kropp under sex? Det här är ett avsnitt ni INTE vill missa!! Första delen av tjejsnacket hör ni i ?Sweet but Psycho?-podden!
2022-02-22
Länk till avsnitt

14. NI FÅR GRILLA EN KILLE ? obekväm stämning i studion

Varför har killar så jävla svårt att hitta klittan? Hur kommer det sig att min pojkvän slutar anstränga sig ett tag in i relationen? Och flyter verkligen snoppen i vatten? Vi tar in en KILLE i studion för första gången någonsin, som ställs mot väggen med alla era frågor! Det blir gapskratt och obekväm stämning, kan han se skillnad på om Johanna eller Amanda rakat benen och vad svarar han på alla relationsfrågor? Gäst i studion är Alexander Segerström som ni hittar under @segerstroms på instagram. Tjejpodden släpps varje måndag på Podplay och på tisdagar på alla andra plattformar.
2022-02-15
Länk till avsnitt

13. "VARFÖR VILL JAG FÖRÄNDRA MIN KROPP VARJE JANUARI?!?"

Tjejpodden är tillbaka med en säsong 2!! I säsongens "fössta" (som Johanna uttalar det) avsnitt dyker vi rakt in i temat TRÄNINGSHETS i början på året. Hur överlever man egentligen alla diet - och träningstips som flödar överallt såfort det blir ett nytt år? Johanna storknar av att hon känner sig extremt hetsad att förändra sitt utseende. Kan stressen övergå till en ätstörning? Varför har Amanda skapat en Facebook-grupp som heter "Biggest Loser", där man får böta 500kr om man äter "förbjudna" livsmedel som olivolja? Och funkar verkligen 16 weeks of hell? Dessutom rasar Johanna över att dammsugar-kakor fortfarande får säljas i butik och så avslöjar Amanda hur Olivers dop gick totalt åt helvete ? något ingen fick se på instagram. Johanna är journalist och Amanda behandlare på en ätstörningsklinik, du hittar oss på @tjej_podden på instagram. Nya avsnitt släpps varje måndag.
2022-02-08
Länk till avsnitt

12. Varför tjafsar man alltid om disk?

Alla tjafsar ibland!! Med sin mamma, med sin partner, med sina syskon. I det här avsnittet asgarvar vi åt era mest orimliga tjafs, när PMS:en gått för långt, bråket med brorsan som varade i SJU (??!!) år och varför Amanda blev ovän med Jesper över en bomullspinne. Garanterad skrattfest utlovas, men vi avslöjar också vad svenska par och familjer oftast bråkar om. Kan du känna igen dig? Det lovar vi!! Glöm inte följa @tjej_podden på instagram och @johanna.bladh samt @amandalekland.
2021-12-14
Länk till avsnitt

11. Har alla ojämna pattar eller är det bara jag?

De här sakerna kommer du garanterat känna igen dig i! För HUR kan vi alla gå runt och skämmas över saker som är HELT normala? Som alla har? I veckans avsnitt läser vi upp era inskickade berättelser om saker ni är med som ni tror INGEN annan upplever. Är det okej att vara otrogen? Hur länge är det normalt att inte ha sex? Har alla rumpakne? Johanna berättar också om sin pcos och Amanda berättar om vad hon tror hon är helt ensam om.
2021-12-07
Länk till avsnitt

10. SEXTALK: Så får du bättre sex som kvinna!

DIRTY TALK!! Äntligen gör vi en Tjejpodden SEX EDITION där vi djupdyker rakt ner i sex-träsket för att ta reda på hur kvinnor får bättre sex! Funkar rollspel? Varför har Johannas fiffi en dipp? Fejkar Amanda orgasmer? Och hur FAN gör man för att sluta bry sig om hur man ser ut när man ska ligga med nån?! Vi pratar även om det deprimerande orgasmglappet och vad som krävs för att tjejer ska få komma lika ofta som killar (HALLÅ, borde vara självklart eller?!). Tjejpodden drivs av journalisten Johanna Bladh och influencern Amanda Lekland.
2021-11-30
Länk till avsnitt

9. Therese Lindgren om utseendeångest: "Folk tycker att jag borde operera mig"

Therese Lindgren är en av Sveriges största youtubers, med över en miljon (!) följare på instagram. Hon har blivit ett ansikte utåt för att våga prata om psykisk ohälsa, men idag gästar hon Tjejpodden för att prata om utseendeångest. Lider Therese av några utseendekomplex idag? Hur orkar man jobba med sociala medier när man kliver ur sängen och får meddelanden som "du var snyggare när du var smal"? Och vad är det egentligen Therese brukar redigera bort på sina bilder? Dessutom berättar Amanda om ett veckans värsta dm som landat i hennes inkorg.
2021-11-23
Länk till avsnitt

8. MAT = ÅNGEST

Vad gör man egentligen när man har en ohälsosam relation till mat? Varför är det ett problem att man klassar mat som bra eller dålig? Hur gör man för att bli fri från ångesten kring mat? Amanda Lekland som är behandlare på en ätstörningsklinik delar med sig av sina bästa tips.
2021-11-16
Länk till avsnitt

7. Era värsta dejting-upplevelser

Killen som smsar sin mamma efter ligget, han som är besatt av Biltema och dejten som vägrade bjuda på 5 ynka kronor. Vi smäller av efter att ha läst era sjukaste dejting-upplevelser: SKRATTFEST och chockskador utlovas!!! Johanna och Amanda börjar också bråka om huruvida ett IKEA-besök är romantiskt eller inte. Glöm inte följa oss på IG: @tjej_podden, @johanna.bladh & @amandalekland
2021-11-09
Länk till avsnitt

6. Bachelor-Nora avslöjar allt

Denna vecka gästas Amanda Lekland och Johanna Bladh av Nora Landgren, från årets säsong av Bachelor. Vi pratar om hur svårt det kan vara att ta sig in som ny i ett tjejgäng. Hur var det egentligen att komma in sent i Bachelor huset? Vad pågick egentligen mellan tjejerna? Men även, hur är det att komma in som ny på jobbet? I skolan? Vad gör man när man känner sig utanför?
2021-11-02
Länk till avsnitt

5. Jag vill ha barn men inte han

Vad gör man när man längtar efter barn ? men ens partner inte vill? Ska man göra slut eller vänta? Och hur länge då? Journalisten Johanna Bladh och nyblivna mamman Amanda Lekland tar sig an ett av de mest tabubelagda ämnena: barnlängtan, som inte delas av ens partner. Vad är baby-list? Varför ville Amandas kille Jesper inte ha barn? Och hur hanterar man stressen över att inte kunna bli gravid för att man väntat för länge? Ett avsnitt med mycket känslor men också skratt, när Johanna avslöjar var i helvete hon glömde hunden.
2021-10-26
Länk till avsnitt

4. MORALKÄRRING ELLER FEMINIST?

I dagens avsnitt pratar Amanda och Johanna om hur kvinnor faktiskt porträtteras i populärkulturen, närmare sagt MUSIK. Att kvinnor framställts som söta, små flickor som ska va tysta och se söta ut är ju ingen nyhet. Men har vi inte kommit längre? Låtarna vi ALLA har hört och dansat till, vad är det egentligen som sägs?! Varför kommer Johanna gå av dansgolvet? Är Amanda en moralkärring?
2021-10-19
Länk till avsnitt

3. Att vara ihop med en psykopat

För första gången någonsin berättar Amanda om förhållandet som knäckte henne. Varför stannar man kvar hos någon som slår en? Hur börjar en destruktiv relation? Och vad fan ska vi egentligen göra åt alla psykopat-killar som trycker ner sina flickvänner? Journalisten Johanna Bladh och influencern Amanda Lekland tar ett grepp kring ämnet destruktiva relationer. Dessutom dissikeras tidernas mest romantiska filmer och deras dolda budskap som vi alla missat. Johanna avslöjar också vad som hände när hon stod naken i badrummet med munskydd för att skrubba bort svartmögel. Lyssna på avsnittet redan på måndagar på podplay.se eller i podplay-appen.
2021-10-12
Länk till avsnitt

2. Han höll mig i handen medan jag bajsade

Oavsett om du fött barn eller inte så kommer du skratta högt till detta avsnittet när vi läser upp era sjukaste förlossningshistorier! Varför får Amandas man inte se henne gå på toa? Vem bajsade på golvet? Och hur låter en kvinna som är svinhög på lustgas (ljudklipp finns!). Det här är en hyllning till den kvinnliga kroppen , men också en avdramatisering av allt sånt där som man kanske kan skämmas för när det gäller vaginan. Hurra! Tjejpodden görs av @Johanna.Bladh, journalist och influencer, och @amandalekland, behandlare på en ätstörningsklinik och mamma.
2021-10-05
Länk till avsnitt

1. Jag hatar min kropp

Varför är det så JÄVLA svårt att bli vän med sin kropp? Johanna, journalist, och Amanda, behandlare på en ätstörningsklinik, har tröttnat på utseendehetsen och djupdyker i vad DU kan göra för att dumpa kroppskomplexen som spökar. Hur mycket får kroppen egentligen förändras efter en graviditet? Hur slutar man hata sina bröst? Varför gick Johanna genom hela mellanstadiet utan linne? Och hur kommer det sig att Amanda raderade varenda bild från semestern? Svaren får du i veckans avsnitt av Tjejpodden!
2021-09-28
Länk till avsnitt

Trailer: Tjejpodden

I tjejpodden får du hänga med journalisten Johanna Bladh och influencern Amanda Lekland när de snackar om de viktiga ämnena kvinnor ställs inför. Hur börjar man älska sin kropp? Kan kaffe förstöra din menscykel? Och hur fan kommer man över ett ex som är för snygg för att bara glömma? Det här är podden för alla tjejer som vill må bättre i livet. Du vet väl att om du lyssnar genom podplay så får du avsnitten en hel dag tidigare än alla andra? Premiär måndag 27:e september.
2021-09-20
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.