Sveriges 100 mest populära podcasts

Tillgänglig kommunikation för alla

Tillgänglig kommunikation för alla

Tillgänglig kommunikation för alla. Vi kommer att prata om årets två hetaste begrepp; tillgänglighet och kommunikation. Hur fungerar det i nuläget? Vad krävs för att kommunikationen ska bli tillgänglig för alla? Hur ser kommunikationen med omvärlden ut idag om man är döv, dövblind eller om man lider av en hörselnedsättning? T-Meeting gör debut i podd-världen med Anders Mildner, podd veteranen som är bl.a. aktiv i Samtidspodden. I denna podd kommer han att hålla i diskussioner tillsammans med några riktigt grymma gäster, med fokus på den problematik som finns idag men även potentiella lösningar. Podden finns textad och teckenspråkstolkad på vår Youtube-kanal "Tmeetingchannel".

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

rss.com/podcasts/tillganligkommunikationforalla

Avsnitt

#2 Samhällstjänster & kommunikation

I det här avsnittet diskuteras kopplingen mellan hjärna och hörsel och varför det är viktigt att träna sin hjärna. Vi lär oss vad lyssningsansträngning betyder för något, och vilka metoder det finns för att minska på ansträngningen när vi kommunicerar med varandra. Avsnittets gäst är Åsa Skagerstrand, audionom och forskare vid Audiologiskt forskningscentrum på Universitetssjukhuset i Örebro. Åsa pratar mer om sin forskning och sitt arbete med förslaget att optimera förutsättningarna för likvärdig kommunikation och delaktighet.

På vår Youtube-kanal Tmeetingchannel finns podden textad och teckenspråkstolkad.

2021-12-17
Länk till avsnitt

#1 Den allmänna okunskapen

Det här avsnittet handlar om den allmänna okunskapen och om den hörselproblematik som finns i samhället. Gästerna i det här avsnittet är Peter Gustavsson och Gunilla Karlsson. Peter är egenföretagare och berättar om sina erfarenheter som gravt hörselskadad. Gunilla arbetar som välfärdsingenjör och senior tillgänglighetsexpert, men pratar även om hur det är att leva som CODA (Child of Deaf adults). Den som håller i podden är Anders Mildner. Podden finns textad och teckenspråkstolkad här: https://youtu.be/7NbpcUUEI-g

2021-11-19
Länk till avsnitt

Tillgänglig Kommunikation för alla

T-Meetings podd "Tillgänglig kommunikation för alla" .Vi kommer att prata om årets två hetaste begrepp tillgänglighet och kommunikation. Hur fungerar det i nuläget och vad krävs för att kommunikationen ska bli tillgänglig för alla? Hur kommunikationen med omvärlden sker om man är döv, dövblind eller om man lider av hörselnedsättning eller hörselskada? T-Meeting gör debut i podd-världen med Anders Mildner, podd veteranen som är bl.a. aktiv i Samtidspodden. I denna podd kommer han att hålla i diskussioner tillsammans med några riktigt grymma gäster, med fokus på den problematik som finns idag men även potentiella lösningar.Avsnitten kommer att finnas där poddar finns men även på vår Youtube-kanal och webbsidan där avsnitten kommer att vara textade och teckenspråkstolkade.

2021-11-08
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.