Sveriges 100 mest populära podcasts

Beatles låt för låt podcast

Beatles låt för låt podcast

En podcast av Jens och Kristoffer om the Beatles, deras album och låtar. Kolla in vårt Spotify-konto där varje avsnitt släpps som en spellista med musik och snack, låt för låt. Kom och mys med oss och världens bästa band!

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

beatleslatforlatpod.libsyn.com/website

Avsnitt

Help! låt för låt

Help - Soundtracket till Beatles andra film och skivan som vi bara fortsätter att älska. Lite mindre kommersiell och lite mer känslostyrd, framför allt tack vare Johns utveckling som låtskrivare. 

Filmen då? Vi ger en recension efter att ha försökt förstå handlingen som är minst sagt förvirrande.

Dessutom, Jens bär på en ilska, vi pratar om när vi såg Paul live för första gången, en utmaning i bästa Beatles-covers, All Things Must Pass och Let it Be i nya remixer och mycket mer.

 

2021-12-12
Länk till avsnitt

Beatles for Sale låt för låt

Beatles for Sale - det minst älskade albumet i Beatles katalog? Passa på att återupptäcka skivan tillsammans med oss, låt för låt.  För den som lyssnar noga finns det nämligen en mängd guldkorn att gräva fram.

Vi går igenom allt från de tidiga experimenten med pålägg och effekter till den otroliga Eight Days a Week. I Feel Fine / She's a Woman ger vi givetvis också utrymme.

Vi har dessutom utmanat oss i att rekommendera två sololåtar som är covers och snackar All Things Must Pass

Häng med!

2021-12-03
Länk till avsnitt

Bonusavsnitt: Get Back

Vi har precis sett alla tre delar av Peter Jacksons nya otroliga dokumentärserie Get Back. Lyssna när vi delar med oss av våra första spontana reaktioner efter 8 timmar nytt Beatles-material!

2021-11-28
Länk till avsnitt

A Hard Day's Night låt för låt

Beatles utforskar nöjesvärlden och spelar in en film vilket leder till ett soundtrack som blir deras tredje platta: A Hard Day's Night. Vi pratar legendariska öppningsackord, usla skådespelarinsatser och första skivan med bara egna kompositioner. Givetvis går vi igenom alltsammans låt för låt.

Vi har lyssnat på Plastic Ono Band. Det introduceras en utmaning; nämn två otippade låtar från Beatles solokarriärer. Bonusprat: hur mycket cowbell kan man egentligen ha i en låt?

2021-11-25
Länk till avsnitt

With the Beatles låt för låt

Beatles världserövring fortsätter! Åtta månader efter debutskivan kommer With the Beatles. Vi går igenom albumet (Krilles första) låt för låt, Robert Freemans första legandariska omslag, låtarna som spelades vid första Stockholmsbesöket och singeln som blev Beatles första Bilboard-etta.

Kan man ha en cover som favoritlåt? Hur bra är egentligen Georges första komposition på skiva? Hur mycket orkade Beatles anstränga sig för att skriva låtar åt Rolling Stones? Lyssna och avgör själv!

2021-11-18
Länk till avsnitt

Häng med!

Beatles låt för låt podcast finns där poddar finns, på Instagram, Facebook och [email protected]

Följ oss på Spotify, där skapas det spellistor med alla avsnitt för en ultimat lyssnarupplevelse!

 

2021-11-12
Länk till avsnitt

Please Please Me låt för låt

Välkommen till Beatles låt för låt podcast - den svenska podcasten om the Beatles och deras album - låt för låt. Varje avsnitt finns som spellista, uppdelat låt för låt med musik på Spotify, men också i sin helhet utan musik i din valfria podcast-app.

Vi snackar om hur allt började för the Beatles och hur arbetet bakom deras debutskiva Please Please me gick till. Vi går igenom skivan låt för låt och singlarna. Dessutom bjuds det på anekdoter, topplistor och mycket annat Beatles-mys. 

2021-11-07
Länk till avsnitt

Välkomna!

Välkommen till Beatles låt för låt podcast - den svenska podcasten om the Beatles och deras album - låt för låt. Varje avsnitt finns som spellista, uppdelat låt för låt med musik på Spotify, men också i sin helhet utan musik i din valfria podcast-app.

Ett intro med Jens och Kristoffer om varför vi (också) tar oss rätten att prata om världens bästa och ständigt aktuella band.

2021-10-31
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.