Sveriges 100 mest populära podcasts

Fängelsepodden

Fängelsepodden

I den här podcasten förekommer det beskrivningar av olika typer av våldsbrott. Vi vill därför varna känsliga lyssnare. I den här programserien möter vi intagna som är dömda för våldsbrott, rån, EKO-brott och knarkbrott, som sitter på några av Sveriges tyngsta anstalter, samt experter som arbetar med brott. Hur känns det att ha en annan människas liv på sitt samvete? Hur hanterar man en livstidsdom och en utsikt som består av en fängelsemur? Varför begicks de bestialiska gärningarna och finns det en fortsättning efter fängelseåren?

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

podme.com/se/fangelsepodden

Avsnitt

Arbogakvinnan: Johanna Möller

Sent en augustikväll 2016 knivattackerades ett äldre par i sin sommarstuga utanför Arboga. Mannen avled och kvinnan fick svåra skärskador. Brottsoffrens dotter, socionomen Johanna Möller, dömdes till livstids fängelse för mord och mordförsök. Från fängelsets besöksrum dömer hon nu ut polisens utredning och åklagarens agerande. Hon berättar även om familjens avståndstagande, om den frostiga relationen till kriminalvårdarna och om mannen som uppvaktar henne.

 ? Han vill att jag ska föda hans barn, han kan betala hundratusen per barn. Han är helt seriös, han vill öppna restauranger i mitt namn, berättar Johanna.

Övriga medverkanden: kriminologen Fatima Addberger och advokaterna Marko Tuhkanen och Thomas Bodström.

Hör alla avsnitt av Fängelsepodden hos PodMe!

Framöver kommer vi endast att släppa nya avsnitt av Fängelsepodden hos PodMe, där du redan nu hittar fler avsnitt som du garanterat inte har hört här.
Registrera dig på podme.com med koden LYSSNA och testa PodMe gratis i en hel månad. Ladda sen ner PodMe-appen i Appstore eller Google Play.
2022-04-18
Länk till avsnitt

Rönnäsfallet: Lars Appelvik

I november 2014 får ett äldre par i Västerbotten besök av maskerade inkräktare. Mannen i huset slås ihjäl och kvinnan våldtas. Ett 20-tal poliser sätts in i jakten på gärningsmännen, och en av dem som grips är snickaren Lars Appelvik. Hovrättens dom: 11 års fängelse för grov misshandel, grovt rån, grov våldtäkt, vapenbrott och vållande till annans död.

? Det är klart man är ledsen. Det gör ont, säger Lars som hävdar att han är oskyldigt dömd.

Övriga medverkanden: fängelsepsykologen Adam, Lars fästmö Marie, Lars syster Birgitta, åklagare Stina Westman, advokat Marko Tuhkanen och juridikprofessor Minna Gräns.

Hör alla avsnitt av Fängelsepodden exklusivt hos PodMe!

https://podme.com/se/fangelsepodden

Ladda ner PodMe-appen i Appstore eller Google Play. Första 14 dagarna är gratis.
2022-03-28
Länk till avsnitt

Cyanidkvinnan: Barbara Jarl

Hon har kallats för "Kulturkvinnan", "Svarta änkan" och "Cyanidkvinnan". Barbara Jarl är dömd till 18 års fängelse för att ha giftmördat sin fästman, guldsmeden Ove Dolk. Efter alla svarta rubriker bryter nu Barbara Jarl tystnaden. För Fängelsepodden berättar hon om gripandet, hopplösheten i kvinnofängelset och synen på sig själv.
? Jag har ett hjärta av guld och en ryggrad av stål, säger hon. Vi hör även kemiprofessor Lars Ivar Elding berätta om giftet cyanid. Ljudkälla/ Nyhetskälla: P4 Stockholm

Hör alla avsnitt av Fängelsepodden exklusivt hos PodMe!

https://podme.com/se/fangelsepodden

Ladda ner PodMe-appen i Appstore eller Google Play. Första 14 dagarna är gratis.
2022-03-14
Länk till avsnitt

Yxmördaren: Björn Olsen

I vilt raseri slog bilmekanikern Björn Olsen ihjäl sambon Therese Palmkvist med en yxa. Fyra månader senare ? efter flera genomsökningar av det lilla huset i Långshyttan ? gjorde polisen den makabra upptäckten. I husets källare, under en trave med bråte, återfanns liket efter Therese. Då hade sammanlagt 13 poliser varit i huset. Straffet: 16 års fängelse. ? Hade jag varit domare så hade jag dömt mig själv till livstid, säger Björn från besöksrummet på Hallanstalten. Övriga medverkanden: Thereses bror Carl Palmkvist, polisen i Dalarna samt mordhusets nya ägare.

Hör alla avsnitt av Fängelsepodden exklusivt hos PodMe!

https://podme.com/se/fangelsepodden

Ladda ner PodMe-appen i Appstore eller Google Play. Första 14 dagarna är gratis.

2022-03-07
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.