Sveriges 100 mest populära podcasts

Microsoft Partner Podden

Microsoft Partner Podden

En teknikstrategisk podcast för dig i IT branschen, vi bjuder in tekniska experter och ställer frågorna som skingrar molnen kring din molnstrategi.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

shows.acast.com/microsoft-partner-podden

Avsnitt

Container apps

Har du hört talas om Kubernetes men tycker att det skulle vara bra med något lite mer lättviktigt när du kommer igång? I dagens avsnitt pratar vid med Jonas Norlund som berättar om hur du kan bygga container drivna appar utan att hantera komplex infrastruktur. Skriv kod i dom språk och med dom ramverk du föredrar, bygg mikrotjänster med fullt stöd för Distributed Application Runtime (Dapr) och skala dynamiskt baserat på HTTP-trafik eller händelser som drivs av Kubernetes Event-Driven Autoscaling (KEDA) häng med när vi går igenom Container apps!Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-11-21
Länk till avsnitt

Att tjäna pengar på Open Source

Kan man tjäna pengar på Open Source är frågan jag ställde mig när jag bjöd in veckas gäst Peter Örneholm från Active Solutions - frågan visade sig vara mer komplicerad än så och vi kommer in på allt från hur man faktiskt skall hantera open source projekt både rent tekniskt men även som företag och hur man får människor att bidra till just ditt open source projekt.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-11-14
Länk till avsnitt

Ja du ska slå på MFA - och andra bra åtgärder för bättre säkerhet

Att slå på MFA är den absolut viktigaste åtgärden du kan hjälpa dina kunder med i alla fall om du frågar veckans gäst säkerhets CSA Oscar Kjellberg. I dagens avsnitt som spelades in under cyber security awareness month går vi igenom dom mest betydelsefulla åtgärder som en organisation kan ta för att bli mer motståndskraftiga mot cyberattacker. Vi diskuterar allt från identitet och access, automatiska phishing attacker och DDOS skydd i Azure.


Be Cyber Smart Kit


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-11-07
Länk till avsnitt

Programmerare räddar världen - Sustainability & IT

Kan man skriva "hållbar kod" och kan dina val av hur du väljer att husera dina lösningar faktiskt påverka hur mycket dom påverkar miljön? I detta avsnitt träffar vi Johan Nordberg som säger att ja det kan faktiskt ha riktigt stor påverkan. Vi pratar om hur vi kan mäta vår miljöpåverkan och hur hyperscale datacenter arbetar för att inte vara miljöpåverkande, hur man återvinner datorer i datorcenter och glöm inte att optimerad kod är inte bara snabb, den är miljövänlig också!


The Principles of Sustainable Software Engineering

https://github.com/Green-Software-Foundation/carbon-aware-sdk

https://learn.microsoft.com/en-us/azure/architecture/framework/sustainability/sustainability-get-startedHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-10-31
Länk till avsnitt

Inte din morfars Dynamics!

Dynamics har sedan det flyttade till molnet och blev Dynamics 365 utvecklats med en häftig fart! Vi träffar Tobias Lång från Engage Group som är Fast track recognized solution architect för Dynamics 365 och tar reda på vad framtidens strategier för Dynamics innehåller. Under samtalet kommer vi in på Dymamics 365 convergense/one dynamics, integrationer med data och ai produkter från Azure och pratar best practices för implementation av Dynamics 365 med "Sucess by design".


FastTrack Recognized Solution Architects | Microsoft Dynamics 365

Success by Design overview | Microsoft Learn

Implementation Guide - Success by Design


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-10-24
Länk till avsnitt

GitHub

För alla er som lyssnade på avsnittet om git med Enrico Campidoglio kommer här ett uppföljningsavsnitt där vi pratar om GitHub! Tror du att GitHub bara är för att lagra kod? Glöm det! Vi pratar om automatiska byggen med GitHub action, custom runners, Continous integration, Continous Delivery och en massa andra features som kan vara bra att känna till!


Building Custom GitHub Actions | Pluralsight

DevOpsCulture (martinfowler.com)

Continuous Integration (martinfowler.com)

ContinuousDelivery (martinfowler.com)

Features ? GitHub Actions

actions/runner: The Runner for GitHub Actions


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-10-17
Länk till avsnitt

Partnerinsikter från vår general manager för partners i västra Europa! [ENG]

Microsoft General Manager for Partner i västra Europa delar sina insikter kring varför våra partners är så viktiga för Microsoft framtid! Vi pratar om hur partner kan samarbeta för att skapa nya intäktsströmmar. vad det innebär att vara en ISV (independent Software Vendor) och varför fler av våra partner ändrar sina produkter mot att ha just en ISV affär. Vi pratar även om de största utmaningar partners har idag gällande att behålla personal och det hela tiden ökande behovet av kompetens och personal runt om i världen.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-10-10
Länk till avsnitt

Du är inte lika agil som du tror!

Många företag har byggt imponerande och avancerade strategier men frågar man dagens gäst Johan Öbrink, Digital Strateg på SEB, är man precis lika bra på att ignorera dom! Vi diskuterar agila arbetssätt och om dom verkligen fungerar så bra som det ibland påstås och frågar oss om produktivitet och projektledare är lika utdaterat som OS2/Warp? Vi hinner även prata om att anställa rätt personer och vad äkta autonomi är!

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-09-26
Länk till avsnitt

Hur botar man kompetensbrist?

I dagens avsnitt lär vi oss vad en Training Program Manager gör! Vi träffar Jenny Langstrom och pratar om hur vi löser allt från kompetensbrist i IT branschen, ökar på digitaliseringstakten, varför det kan vara en god idé att certifiera så kallad icketekniska personal (och är dom icketekniska?) samt ett par riktigt bra tips om att man kan ta Fundamentals certifieringar helt gratis!


Besök Microsoft Virtual Training Days och kör valfri fundamentalskurs så får du skriva motsvarande fundamentals certifiering utan extra kostnad!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-09-19
Länk till avsnitt

Död åt den statiska rapporten!

Denna vecka gästas vi av Jonas Dahlberg och Simon Lidberg och ger oss återigen in i Data & AI djungeln. Simon önskar livet ur den statiska rapporten och förklarar varför dashboards är så mycket bättre och vilka verktyg som vi kan ta hjälp av för att just ta död på den statiska rapporten. Under samtalet pratar vi om spännande nya produkter för Data & AI, hur olika lösningar går till, hur man sätter upp data governance och rättigheter för detsamma, vi undrar varför ingen har gjort en Data & AI lösning som automatiskt talar om vilka licenser du egentligen borde ha köpt och bemöter även veckans lyssnarfråga om varför Jonas svärmor egentligen tvingade honom att börja samla på kanoner (eller gjorde hon det?)


Introduktion till Datamarts - PowerBI


Introduktion till Microsoft Purview governance solutions


SAP change data capture solution (Preview)


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-09-05
Länk till avsnitt

Hur man är en bra partner

Det kommer konstant nyheter kring vår partnerorganisation, men hur säljer man egentligen tillsammans med Microsoft och varför ska man bry sig om MCPP? Klas Hammar är chef för affärsutveckling med partners och allt han inte kan om att vara partner till Microsoft är inte värt att veta. Ett superintressant avsnitt där vi kommer in på allt från att börja som partner i Microsoft Partner Network till att skala ut som global services partner världen över tillsammans med Microsoft.


Microsoft Competencies

Microsoft Solution Partner

Microsoft Partner Blog - MCPP


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-08-22
Länk till avsnitt

Azure for healthcare

Att skapa effektiva lösningar för hälsa och sjukvård. Vi träffar Johan Andolf CSA inom Azure Healthcare som berättar allt från hur vi kan arbeta med FIHR och Dicom i molnet, skapa insikt och mervärde från fritextsök, analys av data och hur vi kan hämta ut forskningsdata för medicinska syften på ett säkert och strukturerat sätt.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-08-15
Länk till avsnitt

Metaverse, IoT och Meatloaf

Vad har Metaverse att göra med IoT, decennier av gruvdrift och Meatloaf? Vi pratar med Data & AI chefen Jonas Dahlberg som berättar om allt nytt och häftigt som händer inom IoT, PowerBI, PowerApps och Metaverse - och äntligen får alla som frågat svar på frågan, samlar Jonas verkligen på kanoner? 

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-08-08
Länk till avsnitt

Avsnitet om GIT!

Hur mycket vet du egentligen om GIT? Chansen är rätt stor at du vet mindre än veckans gäst Enrico Campidoglio! Under samtalet kommer vi in på varför GIT blev så stort, hur GIT fungerar under huven och inte minst några riktigt bra tips som jag själv inte visste att jag verkligen borde använda i GIT!


Lär dig mer om GIT från Enrico på Advanced Git Tips and Tricks | Pluralsight


Länkarna till det vi pratade om under podcasten


https://github.com/bundestag/gesetze#german-federal-laws-and-regulations

https://git-scm.com/book/en/v2/Git-Tools-Rerere

https://git-scm.com/docs/git-reflog

https://git-scm.com/book/en/v2/Git-Tools-Revision-Selection#_double_dot

https://git-scm.com/docs/git-config#Documentation/git-config.txt-rebaseautoStash

https://git-scm.com/docs/git-config#Documentation/git-config.txt-mergeautoStash


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-08-01
Länk till avsnitt

Advanced Specialisations

Vad är egentligen en Advanced Specializations och vem är det till för? Hör Louise Hansen pratar om vad det är, hur det hänger ihop och guida oss genom Advanced specialization djungeln. 

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-07-25
Länk till avsnitt

Konsten att certifiera sig!

Funderar du på att ta en certifiering till hösten? I denna rasande innovationstakt har det blivit en viktigt komponent både för att lära sig nya saker och demonstrera sin kunskap. Vi pratar med Johan Nordberg om hur han tar sig an pluggandet och certifieringarna och varför det är relevant. Lyssna på dagens episod och ut och ta certifieringar! Hitta din nästa certifiering här!


Microsoft Learn | Microsoft Docs


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-07-18
Länk till avsnitt

Ja, du behöver support!

Ja du behöver support! vi pratar om skillnaden mellan reaktiv och proaktiv support och varför det kan vara avgörande för ett framgångsrikt SaaS bolag. Support är inte en kostnad utan ett verktyg till en effektiv affärsmodell! Frågar man dagens gäst Jessica Räihä är det viktigt att arbeta proaktivt med support och det har en mycket god ROI.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-07-11
Länk till avsnitt

Azure Synapse

Data, data data! Vad är det som är viktigt med data och vad kan du göra med data och vilka verktyg kan du använda för att hantera det? I dagens avsnitt går vi in på vad är egentligen Azure Synapse och vad är storheten med det? Vi pratar om att samla in data från externa källor och få stenkoll på ditt interna data och hur det hänger ihop med datalakes, spark och databricks


Kom igång med Azure Synapse

MS Learn om Azure Synapse


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-07-04
Länk till avsnitt

Hur man skapar en bra molnarkitektur!

Många är idag på väg till molnet men hur ser en bra molnarkitektur ut? Få kan vara bättre rustade att svara på detta än Arash Rassoulpour, en erfaren Cloud Solution Architect som jobbar med några av Microsoft största kunder i Sverige med att skapa moderna cloud native applikationer, rasande snabba DevOps implementationer och allt annat som krävs för en riktigt bra molntjänst arkitektur! Under samtalet pratar vi om allt från applikationsmodernisering till varför teknisk skuld och kreditkorts skulder egentligen är rätt lika!

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-06-27
Länk till avsnitt

GitOps | Allt går att göra med kod!

Allt fler intresserar sig för GitOps och att automatisera saker med kod! En av dom som, enligt mig, kan allt om DevOps är ju min gode vän och vår tidigare podcastgäst Mattias Karlsson! I dagens avsnitt dyker vi in i allt från GitOps, deployment automatisering, icke existerande byggpipelines, branching strategier och mycket, mycket mer - ett måste att lyssna på för dig som letar nästa steg in din organisations DevOps resa!

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-06-20
Länk till avsnitt

Säkerhet

Hur bra är egentligen svenska företag på säkerhet? Det räcker med ett säkerhetshål för att en angripare att komma in och 18 minuter från intrång till att de kan ta över hela din IT miljö! Vi pratar med säkerhetsexperten Stefan Schörling som berättar om hur du gör för att minska riskerna och skapar ett en övergripande säkerhetstänk, idag! Men innan du gör något annat - slå på MFA! nu!

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-06-13
Länk till avsnitt

Regelefterlevnad

Många ser ju Microsoft Teams och Molnet som en ökad risk men Tommy Clarke på Altitude håller inte med Han berättar hur du hanterar regelefterlevnad, riskhantering och vad är egentligen användarvänligt? Tommy förespråkar dataskyddsprogram, att tänka "totalrisk" och att gradera risker över att spektrum istället för att skapa stora projekt som försöker lösa allt.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-05-30
Länk till avsnitt

Informationsskydd en teknisk och personlig fråga!

Hur har du det med ditt informationsskydd? Vet du egentligen var all din information är och hur osäker den är? Vi pratar med Simon Binder som går igenom att informationsskydd är både en fråga om teknik och personliga processer. Simon är en van poddare och du hittar hans podcast på https://www.kneedeepintech.com/ och simon själv på LinkedIn eller Twitter

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-05-23
Länk till avsnitt

Hur tjänar man pengar med molnet?

Hur tjänar man pengar på molnet, eller egentligen varför tjänar man pengar på molnet? Teknik i all ära men ibland kan det vara galet härligt att sätta sig ner och diskutera just hur man tjänar pengar och där kan i alla fall inte jag tänka mig ett lämpligare gäng än veckans gäster, Microsofts egna finansgenier Filip Wikander och Niclas Kockum. Vi diskuterar hur man kan tänka kring investeringar i hårdvara, reder ut CapEx och OpEx, Leasingavtal, rättigheter och en massa andra viktiga tankar och idéer för att skapa förståelse för kostnader och inkomster i molnet!


Läs mer om modern finance här!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-05-16
Länk till avsnitt

Machine learning i Azure

Machine learning är ett komplext ämne och att få tag på experter inom AI/ML börjar bli vansinnigt svårt, vi pratar med MVP veteranen Alan Smith om alla olika sätt man kan göra machine learning i Azure och hur enkelt (och komplext) det kan vara att bygga bra modeller på existerade data.  

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-05-09
Länk till avsnitt

Application Innovation

Application innovation är ett uttryck som Microsoft allt oftare pratar om, både när det gäller applikationsmodernisering, DevOps och Cloud Native utveckling, men vad är det egentligen och hur kan det hjälpa dig? Vi pratar med Microsoft experten Tibi Covaci och försöker reda ut begreppet!

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-05-02
Länk till avsnitt

Optimera och digitalisera din vardag med Microsoft Power Platform

Går du och planerar att optimera och digitalisera din vardag? Då borde du kolla in Low-code lösningarna från Microsoft i PowerPlatform I alla fall om du frågar veckans gäster Sara Lagerquist och Benedict Bergman från CRM Konsulterna! VI går in på hur mycket man kan göra med dom olika produkterna och även lite kring low-code ALM och designtänk! 


Benedikt's Power Platform Blog » Power Platform and Dynamics 365 MDA (benediktbergmann.eu)

Sara Lagerquist ? No Code Customization Concepts


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-04-25
Länk till avsnitt

Vad är det som är så svårt med Dynamics?

Vad är det egentligen som gör att människor blir så förvirrade kring Dynamics och kommer det verkligen bli bättre när Dynamics får stöd för att integreras med massor av olika tjänster och vi börjar bygga microservices mot Dynamics? Vi pratar om detta och en hel massa om vikten av att uppdatera sin Dynamicsmiljö med Microsoft MVP:n och Dynamics experten Johan Persson.       


Vill du ha mer information om just dynamicsuppdateringar missa inte Johans podd - Dynamics Update - där Johan och Gustav Sundblad går igenom releasenotes för Finance and Operations - du hittar den där poddar finns.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-04-18
Länk till avsnitt

Ottomotorn och säkerhet som allmängods

Måste vi bry oss om säkerhet, och blir världen mindre och mindre säker hela tiden? VI träffar Magnus Haglund och diskuterar vad som händer kring IT säkerhet och var han ser att både tekniken och människorna är på väg. På vägen dit kommer vi även in på allt från Ottomotorn, säkerhets automation och Red Hot chillipeppers!

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-04-11
Länk till avsnitt

Konsten att sälja Data & AI

Vilka trender ser vi hos Microsoft största kunder när det kommer till Data & AI och vad är det som efterfrågas? Vi pratar med Jonas Dahlberg som kommer in på hur vi kan vara innovativa med Data & AI I ett samtal där vi studsar mellan allt från MLOps, Data mesh till traditionella datamodeller och mycket mer! Ett riktigt kanonavsnitt om du frågar mig! 

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-04-04
Länk till avsnitt

Etik och moral inom Artificiell Intelligens

Kan datorer ha etik och moral? Vi försöker reda ut vad Responsible AI är för något, varför är det viktigt och vad alla olika begrepp egentligen betyder! Under samtalets gång kommer vi in på alltifrån Falun, jultomtar och biltillverkning. 


Responsible AI principles from Microsoft


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-03-28
Länk till avsnitt

Att börja experimentera med AI

Behöver man verkligen en doktorsexamen i matematik för att ta tag i det här med Data och AI? Nejdå! Vi pratar med Annelie Rymert som under sin föräldraledighet bestämde sig för att lära sig att koda AI! Vi diskuterar olika utbildningar man kan använda sig av och diskuterar tillkortakommanden när det gäller att identifiera Bamsefigurer med Power Plattform!


Microsoft Azure AI Fundamentals: Get started with artificial intelligence - Learn | Microsoft Docs


Microsoft Azure AI Fundamentals: Explore visual tools for machine learning - Learn | Microsoft Docs


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-03-21
Länk till avsnitt

Migrera till Dynamics

Migrera till D365 och dra nytta av de senaste funktionerna istället för att halka efter och konstant jobba med stora uppdateringsprojekt. Psst det går automatiskt pga. att det är en tjänst. Tre tips från Peter, planera, sätt upp en målbild, och genomlys dina processer. Dessutom är en Cleanstart ett bra alternativ? Självklart kan Peter inte undgå att prata lite om Power platform. Low code for the win!

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-03-07
Länk till avsnitt

Nätverk och Azure

Går du och funderar på hur du ska arbeta med nätverk i Azure? Då är detta episoden för dig! Vi pratar nätverk med Adnan Sallova och pratar bland annat när express route eller VPN är rätt val och Innebär Azure högre latency jämfört med traditionella on-prem tjänster, nej! självklart inte! Häng med och lyssna när vi snackar nätverk med Adnan.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-02-28
Länk till avsnitt

Migrera till Azure

Självklart är du på väg till Azure, men hur gör du en effektiv migrering? Vi pratar med Roger Morell som reder ut allt från Azure Migrate och Site Recovery till Expressroute. Let's migrate!

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-02-21
Länk till avsnitt

Infrastructure as Code

Att sätta upp din infrastruktur ska vara som att knäppa med fingrarna, i alla fall om veckans expert får vara med att bestämma! I detta avsnitt pratar vi med Chris Klug som berättar hur han tänker kring att automatisera uppsättningen av sin infrastruktur i Azure.


Chris har en utmärkt bloggserie om IaC där han går igenom massor av olika metoder för att sätta upp IaC

IaC - IntroduktionIaC med Az CLIIaC med ARMIaC med BisonIaC med TerraformIaC med PulumiIaC - sammanfattning

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-02-14
Länk till avsnitt

Azure Marketplace and Appsource

Hur tjänar du pengar med Microsoft . Korta ner säljcykeln, nå nya marknader och öka dina intäkter. Vem vill inte det? Hey du kan till och med få till en deal I Japan utan att ha ett kontor där. Läs mer om Azure Marketplace.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-02-07
Länk till avsnitt

Fullt fokus på Retail

Retail, Omnichannel, IT och framtidens handel både för kunder och personal vi pratar med retailexperten Malin Dargin som delar med sig av framtiden inom Retail och vad hon förutspår ska hända inom området.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-01-31
Länk till avsnitt

Well Architected framework & Cloud Adoption framework

Är det rätt ska det vara lätt! Bygg rätt från början I detta avsnitt lär du dig hur du kan bygga rätt från början eller om du redan har byggt hur du kan förbättra ditt prioriterade område oavsett om det handlar om säkerhet eller få ner kostnader. Skapa balans I din lösning och möt dina viktigaste förväntningar.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-01-24
Länk till avsnitt

Hur man lär sig saker!

Hur lär man sig egentligen saker och hur hittar man rätt sak att lära sig? Vi bjöd in utbildaren Filip Ekberg för att berätta om hur han tänker kring lärande och kommer in på allt från att lära sig själv saker, att skapa ett bra klimat på arbetsplatsen för lärande och hur man lär sig spela piano!

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-01-18
Länk till avsnitt

Microsoft Identity Platform

I detta avsnitt pratar vi om Microsoft Identity Platform produkten som låter dig hantera användare, vad användare får göra och mycket mer! Vi pratar om Active Directory, MSAL, B2C, KeyVault och mycket mer! Ska ni investera i er användarhantering är detta en episod för dig.


Microsoft Identity Platform DocumentationChristos own video series with all about identity

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-11-01
Länk till avsnitt

Microsoft & Office 365

Kommer du ihåg Business Productivity Suite? Det gör veckans expert Malin Dandenell som besöker podden för att berätta mer om Office365 och Microsoft 365! Vi pratar om allt från säkerhet och best practises till historian bakom alla lösningarna och behovet till förändring.


Lär dig mer om Microsoft 365


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-09-20
Länk till avsnitt

Azure Arc

Många pratar om Azure Arc, en lösning för att förena hantering av miljöer oberoende om dom är on-prem, hybrid eller I flera olika moln! I detta avsnitt gästas vi åter igen av Roger Morell som berättar vad som händer kring just Azure Arc!


Kom igång på en gång med Azure Jumpstart!

Lär dig mer om Azure Arc


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-09-06
Länk till avsnitt

Xamarin & MAUI

Bygger du appar med Xamarin och är nyfiken på vad som händer I framtiden? Vi bjöd in Daniel Hindrikes för att en gång för alla förstå vad Xamarin, MAUI, Forms med mera egentligen hadlar om. Vi pratar om app utveckling med .NET och hur företag kan dra fördel av dessa nya produkter. Xamarin Forms Projects 


Bygg din första MAUI app


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-08-30
Länk till avsnitt

DevOps

DevOps blir mer och mer ett krav för att kunna driva en framgångsrik mjukvaruverksamhet, vi pratar DevOps med Mattias Karlsson om allt från verktyg, automatiska deployments, hur man får med verksamheten på tåget och vart man börjar gräva om du fortfarande står I startgroparna för att börja med DevOps. 


Wcom

Cake

Göteborg DevOps Usergroup

https://www.devlead.se/ 

https://github.com/devlead/DPI


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-08-23
Länk till avsnitt

API Management

API:er blir en mer och mer dominerande del av våra verksamheter och på grund av detta ökar även kraven på att bygga bra API:er med allt från rate limiting, skalbarhet och säkerhet. I detta avsnitt pratar vi med Emil Cardell som berättar om hur man använder Azure API Management för att bygga bättre API:er, vi pratar också om strategier för affärsidéer som är helt baserade på API:er, DevOps och API säkerhet.


Lär dig mer om Azure API Management


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-08-16
Länk till avsnitt

Microsofts Svenska Datacenter

Är du nyfiken på Microsofts nya datacenter i Sverige? Bygget har pågått rätt länge och frågorna är många! Roger Morell arbetar som CSA på Microsoft med fokus att hjälpa Microsoftpartners och deras kunder att dra maximal nytta av det Svenska datacentret. I detta avsnitt bjuder vi in Roger och försöker lära oss så mycket som det bara går om Microsoft nya datacenter i Sverige!

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-08-09
Länk till avsnitt

Microsoft Dynamics 365 och Power Platform

Funderar du på alla olika delar av Microsoft Dynamics 365 och varför du mer och mer hör Microsoft Power Platform I kombination med Microsoft Dynamics? VI träffar Peter Rhodin och reder ut begreppen!

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-08-02
Länk till avsnitt

Microsoft Teams

Använder du verkligen Microsoft Teams på bästa sätt? Vi pratar med Modern workplace MVP:n Amanda Sterner om hur man ska tänka för att få ut så mycket som möjligt av Microsoft Teams och får några fantastiska råd med oss på vägen för både Teams och för att hantera dokument i SharePoint!

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-07-26
Länk till avsnitt

Containers och Kubernetes

Många partners funderar kring om det är dags att börja eller utöka sitt användande av Containers, vi haffar Developer Technologies MVP:n Chris Klug och diskuterar när är Containers och Kubernetes rätt för din organisation!


Lär dig mer om Azure Kubernetes Services


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-07-19
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.