Sveriges 100 mest populära podcasts

Krimrummet

Krimrummet

En podd från Expressen om stora - och små - aktuella kriminalfall. Med Kim Malmgren och inbjudna gäster. Ansvarig utgivare: Klas Granström.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

Avsnitt

Mordet i Araby

I ett särskilt utsatt område i Växjö blir en man skjuten till döds. Gärningsmännen åker från platsen på elsparkcykel. Det ska visa sig att mordet är en del i en pågående etnisk konflikt och att en musikvideo, som beskrivits som en mordmanual, har spelat en betydande roll. Gäst är Expressens Fredrik Sjöshult som har bevakat fallet.
2022-06-30
Länk till avsnitt

Bredängsnätverkets krimfluencer

I maj åtalades tre unga män för grovt vapenbrott. En av de åtalade har haft en framträdande roll i Bredängsnätverket och är kanske framförallt känd som rapartist med miljoner spelningar på Spotify och Youtube. Bland bevisen finns bland annat pistoler som har synts i hans musikvideor. Gäst är David Sund, operationsledare på polisen i Skärholmen.
2022-06-23
Länk till avsnitt

Stockholms största bordell

Polisen hörde skvallret om massagesalongen i avlyssnade telefonsamtal. När man slog till mot adressen på Östermalm fann man djupfrysta kondomer, massvis av kontanter och bevis på att tusentals sexköp ägt rum i de fönsterlösa rummen. Gäst är Expressens Katrin Krantz som har bevakat fallet.
2022-06-16
Länk till avsnitt

Skjutningarna i Eskilstuna

Var tionde skjutning i landet sker i Eskilstuna. Veckans gäst Christoffer Bohman är polischefen som har i uppgift att klara upp våldet. Han berättar om en värld där ungdomarna är radikaliserade in i kriminalitet och där heder betyder allt.
2022-06-09
Länk till avsnitt

Malinfallet

I November 1996 försvinner 16-åriga Malin Lindström när hon är på väg för att plugga hos en vän. Ett halvår senare hittas hon brutalt mördad. En man döms av tingsrätten men frias i Hovrätten. Nu, 26 år senare, har det skett genombrott som kan lösa fallet. Gäst är Expressens Katrin Krantz som har bevakat fallet.
2022-06-02
Länk till avsnitt

Släktgården i Halland

På den Halländska landsbygden har en föredetta storstjärna hittat religionen och isolerat sig och sina barn på en släktgård, tills nu. Gäster är DN:s Josefin Sköld som djupdykt i fallet och Expressens Niklas Svensson som undersökt faderns tidigare liv och leverne.
2022-05-26
Länk till avsnitt

Vårbyförsvararen

Som försvarsadvokat för Vårbynätverkets ledare Chihab Lamouri hamnade Filip Rydin i centrum för landets största gängrättegång hittills. Nu gästar han Krimrummet och berättar om målet, om hur han ser på krypterade chattar och sina reflektioner om hur man vänder det växande våldet.
2022-05-19
Länk till avsnitt

Vårbyåklagaren

Vårbynätverket utförde våldsdåd och höll flera Stockholmsförorter i sitt kriminella grepp. Åklagare Anna Stråth ledde förundersökningen mot gänget. Först i hemlighet via krypterade chattar - och senare i Sveriges största gängrättegång nånsin. Nu ger hon för första gången en längre intervju om fallet.
2022-05-12
Länk till avsnitt

Hjulstabarnen

Som barn rekryterades de av Dödspatrullen för att transportera knark. Nu väntar en rättegång där "Hjustabarnen" står åtalade för dubbla mord. Gäst är Expressens Fredrik Sjöshult.
2022-05-05
Länk till avsnitt

Encrochat inifrån

Tack vare krypterade chattar har polisen slagit hårt mot gängen de senaste två åren. Arbetet har skett under stort hemlighetsmakeri. Gäst är underrättelsepolisen Ted Esplund som berättar hur allt gått till.
2022-04-28
Länk till avsnitt

Förgiftningen i Skövde

2018 åker 64-åriga Stefan från Skövde till akuten där han senare avlider. Dödsfallet skrivs av som ett sjukdomsfall och utredningen läggs ner. Så småningom leder ett långskott från en kemiprofessor till lösningen på vad som låg bakom Stefans död. Gäst är Svenska Dagbladets Frida Svensson som har bevakat fallet i flera år.
2022-04-21
Länk till avsnitt

Miljardärsrånet på Östermalm

I november 2021 griper polisen flertalet män i DHL-uniformer nära en adress på Östermalm tillhörande en prominent företagsman. Det visar sig att männen planerat att göra inbrott hos företagsmannen och råna honom - men också att de inte verkat agera ensamma. Gäst är Expressens Fredrik Sjöshult som har bevakat fallet.
2022-04-14
Länk till avsnitt

Gängmordet i Luleå

Sommaren 2021 mördas en ung kvinna på en badplats i Luleå. Förra veckan dömde tingsrätten hennes mördare, en man med kopplingar till gängen i Rinkeby, till 14 års fängelse. Vad hände och vad ledde upp till det? Gäst är Expressens Katrin Krantz som har bevakat fallet.
2022-04-07
Länk till avsnitt

Dubbelmordet på Malmö latinskola

I måndags mördades två lärare på Malmö latinskola. En elev på skolan har erkänt brottet. Det är det tredje skoldådet i Skåne på ett drygt halvår. Hör från Kvällspostens Alexander Vickhoff som bevakat alla av dem.
2022-03-24
Länk till avsnitt

BDSM-bordellen i ladugården

På en gård ute på landet tog en "madam" emot undergivna män, framför ögonen på polisens spanare. Veckans gäst Claes Petersson berättar om en stor sexköpshärva i den skaraborgska idyllen.
2022-03-17
Länk till avsnitt

Anhörigperspektivet

Gäst är Ewa-Britt Gabrielsen vars son Marcus blev ihjälsparkad på Kungsgatan. Idag är hon språkrör på RAV ? Riksorganisationen för anhöriga till våldsdödade ? och hjälper personer som hamnat i samma situation.
2022-03-10
Länk till avsnitt

Gängens dolda guldgruva

Varje år försvinner två miljarder i bedrägerier - och majoriteten hamnar hos den organiserade brottsligheten. Veckans gäst är polisens bedrägerichef Jessika Nilsson.
2022-03-03
Länk till avsnitt

Nytorgsmannen

Förra veckan dömdes en av Sveriges värsta serievåldtäktsmän i hovrätten. Krimrummet djupdyker i fallet. Gäst är Expressens krimreporter Katrin Krantz.
2022-02-24
Länk till avsnitt

Försvarets plädering

Advokat Hanna Lindblom gästar och berättar om sina största mål, hur det är att försvara mördare och vad hon tycker om advokatkolleger som tänjer på reglerna.
2022-02-17
Länk till avsnitt

Avhopparna

Vilka är personerna som vill lämna det kriminella livet? Hur går det till och vad kan det få för konsekvenser? Gäst är Peter Svensson, som själv har en bakgrund inom gängkriminaliteten men som idag jobbar med Fryshusets avhopparverksamhet Passus.
2022-02-10
Länk till avsnitt

Östberganätverket

Bröderna ledde det ökända nätverket i ett decennium ? nu är tre av dem mördade och en fjärde sitter i fängelse. Expressens Fredrik Sjöshult gästar för att ge en historisk överblick.
2022-02-03
Länk till avsnitt

Så kartlägger polisen brottsnätverken

Anna Rise, chef för underrättelseenheten i region Stockholm, gästar och berättar om deras arbete med att kartlägga de kriminella gängen.
2022-01-27
Länk till avsnitt

Gängkrigets nya generation

Journalisten och "Tills alla dör"-författaren Diamant Salihu gästar och pratar om hur nästa våg av unga pojkar och män tar vid i gängbrottsligheten i Rinkeby.
2022-01-17
Länk till avsnitt

TRAILER - ny krimpodd från Expressen

Kim Malmgren programleder nya podden Krimrummet, där du kan höra insatta gäster berätta om aktuella kriminalfall.
2022-01-13
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.