Sveriges 100 mest populära podcasts

Att överleva ett mord

Att överleva ett mord

En något oseriös podcast om människor som mött döden i vitögat och lyckats komma livslevande ur det. Berättelserna blandas med fria associationer, svart, halvdålig humor, detaljerade beskrivningar och en gnutta allvar.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

attoverlevaettmord.wpcomstaging.com/

Avsnitt

68. Jon Finck & Katrina Brownlee

Veckans fall handlar om hur vi människor kan resa oss mot alla odds. Hitta motivationen, styrkan och viljan att fortsätta leva och göra det absolut bästa av det hela.
2023-05-23
Länk till avsnitt

67. Yvette Cade & Sherri Papini

När det visar sig att skenet bedrar så är Maja och Edita där och undersöker vad, när och hur. Så gör de den här veckan också. Två nya överlevnadshistorier som får er att häpna! Det vill ni inte missa.
2023-05-16
Länk till avsnitt

66. Greg Mulvihill & Debra Puglisi Sharp

Den här veckan inser vi att ingenting varar för evigt och att det ibland krävs några få sekunder och till synes oviktiga omständigheter för att vända upp och ner på hela livet och den tillvaron man känner till.
2023-05-09
Länk till avsnitt

65. Cheslin Marsh & Josefina Rivera

Den här veckan är vi i Sydafrika när en utekväll omvandlas till en mardröm. Vi besöker också 80-talets USA och verklighetens “När lammen tystnar”.
2023-05-02
Länk till avsnitt

64. Ralph Yarl & Penny Waldroup

Nutidens tragedi är temat för veckan. En 16-åring som knackar på fel dörr och det i sin tur får förödande konsekvenser. En mamma som kämpar med näbbar och klor för sin överlevnad. Den tunna linjen mellan liv och död kan ibland vara hårfin.
2023-04-25
Länk till avsnitt

63. Olga Tsvyk & Collette Dwyer

Den här veckan blir vi varse om hur nära döden vi alla kan vara utan att ens veta om det! Vi pratar subtilt obehag, psykisk terror men också en del värdsliga ting. Så som bordsskick på första dejten och vitlökens betydelse här i världen. Så häng med oss!
2023-04-18
Länk till avsnitt

62. Michelle Murphy & Sarah Nottingham

Vad händer när vi tror oss vara omgivna av en trygg miljö? Den tryggaste vi kan tänka oss men som visar sig bjuda på en fasansfull kamp mellan liv och död?
2023-04-11
Länk till avsnitt

61. Nina Aoulik & Ashley Michelle

Idag pratar vi heder, traditioner och kvinnor som överlever mot alla odds. Vi tar även upp oförklarliga och meningslösa handlingar som lämnar människor i skräck, skuld och med en vilja att överleva.
2023-04-04
Länk till avsnitt

60. Una Ring, Michelle Knight, Amanda Berry & Gina DeJesus

I dag går vi in på djupet av en trevlig, käck och högljudd kollega som blir överkär och går bananas när han inte får gehör för sina känslor. Vi tar även del av tre tjejers öden och vilja att överleva till vilket pris som helst. Även om det tar 11 år! Luta er tillbaka, häng […]
2023-03-28
Länk till avsnitt

59. Katie Piper & Olive Oatman

Den här veckan pratar vi dejting när det går åt pipan. När intensiteten tar över och sjuklig besatthet blir ett faktum. Vi går också tillbaka i tiden då häst och vagn var värsta grejen och överlevnad tillhörde vardagen. Luta er tillbaka och häng med oss denna timme! 
2023-03-21
Länk till avsnitt

58. Latavia McGee & Dana Vulin

Två nykläckta fall den här veckan som påminner oss om att livet kan vara orättvist och att vi ska vårda vårt inre för ibland är det det enda som vi får lov att ha kvar! Så häng med oss och avgör själva vad ni tycker!
2023-03-14
Länk till avsnitt

57. Ryan Waller & Robin Doan

Veckans fall handlar om fullständigt meningslöst våld och människor som står i vägen för det. Vi berättar om människoöden som berör på djupet och som trots överlevnad inte slutar med att alla lever lyckliga i alla sina dagar. Häng med oss och ta del av mänsklighetens fram- och baksidor.
2023-03-07
Länk till avsnitt

56. Theresa Saldana & Michael Weiss

Veckans tema är kärlek och överlevnad. Gammal kärlek, äkta kärlek, kärlek på låtsas med livet som insats. Häng med och ta del av två otroliga historier om människor som överlever mot alla odds.
2023-02-28
Länk till avsnitt

55. Kara Robinson & Laura Black

Den här veckan imponeras vi av det mod och handlingskraft som en 15-åring besitter. Vi får även djupdyka i kärlekens blindhet och besatthet. Spänn fast säkerhetsbältet för nu kör vi!
2023-02-21
Länk till avsnitt

54. Lydia Tillman & Holly Dunn

Veckans avsnitt bjuder återigen på två nya fall där vi får förundras och förfäras över mänsklighetens bravader i allmänhet och våra egna i synnerhet Två möten, två olika och oförutsägbara händelser som förändrar huvudpersonernas liv för all framtid. Gripande, sorgligt, hoppingivande och starkt!
2023-02-14
Länk till avsnitt

53. Cynthia Vigil & Kala Brown

Den här veckan befinner vi oss i trånga utrymmen med tortyr, beslutsamhet och en j*vlar anamma vilja att överleva som sällskap. Imponerande, hårresande och helt otroliga berättelser! Häng med och avgör själv!
2023-02-07
Länk till avsnitt

52. Nigel Brennan & Kaye Robinson

Veckans avsnitt utspelar sig i två olika världsdelar. Jakten på äventyr och önskan om att göra skillnad kan i vissa delar av världen vara direkt förknippat med livsfara. Vi får ta del av människors mod, anpassningsförmåga och beslutsamhet med en återkommande gemensam nämnare: Överlevnad!
2023-01-31
Länk till avsnitt

51. Brittany Fish & Andrew McLaren

Den här veckan djupdyker vi i två fall som berör på olika sätt. Vi får följa två händelser i olika delar av världen som för alltid förändrade livet för de överlevande. Häng med oss och beundra den mänskliga styrkan och viljan att överleva.
2023-01-24
Länk till avsnitt

50. Simone O’Brien & Lauren Kanarek

Veckans avsnitt är fyllt av kärlek, passion, psykopati och en hel massa galenskap. Två nya fall där ingenting är svart eller vitt utan det är gråzoner som präglar. Spännande värre så häng med oss en stund!
2023-01-17
Länk till avsnitt

49. Christy Mack & Kevin Bright

Veckans fall bekräftar att ordspråket “Allt är inte guld som glimmar” är ren och skär fakta. Vi får även gå bakom kulisserna i sociala mediers vilseledande värld samt ta del av historien om den enda överlevande personen som kommit i kontakt med en fruktad seriemördare. Ta en paus från vardagen och häng med oss en […]
2023-01-10
Länk till avsnitt

48. Rhonda Stapley & Kristy Frensley

Alla historier slutar inte lyckligt?inte ens hos oss. Tragedi, överlevnad och efterdyningar i form av PTSD är veckans tema. När det ofattbara drabbar en överlevare, då har denne inget annat val än att hitta meningen i det meningslösa. Det är som ni hör,  två fall som berör på djupet. Häng med och avgör själv! 
2023-01-03
Länk till avsnitt

47. Mary Stauffer & Colleen Stan

Veckans avsnitt handlar om besatthet, trånga utrymmen och minst två fantastiska överlevnadshistorier. Spänn fast säkerhetsbältet och häng med i klaustrofobins skrämmande värld. 
2022-12-27
Länk till avsnitt

46. Louisa Hope & Brittani Marcell

Den här veckan tar vi oss till Editas favoritställe. Ett mysigt chokladcafé. Det är en helt vanlig morgon som omvandlas till varje människas värsta mardröm. Maja däremot får oss att aldrig tappa hoppet om att rättvisa kan skipas. Så häng med oss och hoppa av ekorrhjulet för en stund. Du kommer inte att ångra dig.
2022-12-20
Länk till avsnitt

45. Kendra Beebe & Sayeh Rivazfar

Denna vecka går vi in i dejtingens underbara värld och inser återigen att saker inte alltid är som de verkar vara till en början. Vi får också en glimt av en del olyckliga omständigheter och öden som lätt kan leda till döden.
2022-12-13
Länk till avsnitt

44. Kelly Herron & Misty Cockerill

En rolig och trevlig utekväll omvandlas till en livslevande mardröm på självaste fredag den 13:de. Vi får även vara med på aktiviteter som löpning och frisk luft och se det övergå till en brottningsmatch och en sjuhelvetes kamp för överlevnad.  Luta dig tillbaka, ta ett djupt andetag och häng med oss! 
2022-12-06
Länk till avsnitt

43. Anita Wooldridge & Angelo Gargasoulas

Veckans avsnitt handlar om hur en efterlängtad sovmorgon kan på en tiondels sekund omvandlas till en galen jakt på äkta kärlek. Vi tar även upp hjärnspöken som skapas av droganvändande och de förödande konsekvenser det kan få för personen i fråga och dennes omgivning. Så ta ett djup andetag och häng med.
2022-11-29
Länk till avsnitt

42. Michael Wong & Alex Skeel

Två nykläckta fall där relationer, kontrollbehov och psykisk ohälsa leder till en del bekymmer. Det är som vanligt två fantastiska överlevares inre dialog som vi får inblick i. Starka berättelser som lämnar spår.
2022-11-22
Länk till avsnitt

41. Specialavsnitt: Vi svarar på lyssnarnas frågor

I veckans avsnitt har vi en specialgäst som svarar på alla era frågor. Vi pratar trauma, överlevnad och dödsbäddsbekännelser. Däremellan är vi allmänt jobbiga mot varandra. Det är som kärlek är… bästa vänner emellan.
2022-11-15
Länk till avsnitt

40. Payton Leutner & Susan Kuhnhausen

När vänskap och kärlek visar sig vara allt annat än äkta leder det ofta till att en del hemskheter och livsfarliga situationer uppstår. Då är det ändå tur i oturen att det här är en överlevnadspodd som håller hoppet, modet och tron vid liv. Häng med oss och se vad, när och hur saker och […]
2022-11-08
Länk till avsnitt

39. Johanna Orozco & James Myers

Veckans fall påminner oss om den kassa sanningen att vi människor föds och lever utifrån olika förutsättningar och att vissa människor hade gärna behövt lite flyt i sitt liv. Vi blir också varse om att man kan vara någons måltavla utan att ens veta om det.
2022-11-01
Länk till avsnitt

38. Doyle Hamm & Mijalina Ortega

Veckan bjuder på ett nytt nagelbitande avsnitt. Det ena fallet är en riktig tankeställare där ingenting kan ses vara svart eller vitt. Det andra fallet handlar om det ultimata sveket som ändå resulterar i en fantastisk överlevnadshistoria. Så häng med oss!
2022-10-25
Länk till avsnitt

37. Michelle Wilkins & Rachele Godsall

Att träffa en partner och bli förälder är en av de största händelserna i livet. Men vad händer när gravid- och kärlekslyckan omvandlas till ren och skär terror? Följ med oss och ta del av två fantastiska historier om styrka, mod och överlevnad. 
2022-10-18
Länk till avsnitt

36. Steven Stayner & Jim Green

Stulen barndom och vänlighet som inte riktigt lönar sig är temat för den här veckans avsnitt. Vi får följa människor, stora som små, med otroligt mod, fantastisk vilja och en överlevnadsinstinkt som heter duga. Häng med!
2022-10-11
Länk till avsnitt

35. Nicholas Kollias & Jordan Bleimeyer

I veckans avsnitt får vi följa två killar på en ?dejt? som varar en hel helg. Den värsta tänkbara helgen?någonsin. Vi får också ta del av en sorglig och rörande berättelse om en helt vanlig 5 åring med väldigt ovanliga föräldrar som får oss att undra hur det egentligen är ställt med mänskligheten och dess […]
2022-10-04
Länk till avsnitt

34. Pepita Nicholls, Jacqueline Marris & Tamara Brooks 

Avsnittet tar oss till Australien och en värld av livslång kärlek med inslag av oberäknelig och oförutsägbar fysisk och psykisk misshandel. Vi får också ta del av det faktum att ensam inte är stark och att saker och ting kan underlätta när man är två.
2022-09-27
Länk till avsnitt

33. Maggie Malloy & Jayme Closs

Veckans avsnitt påminner oss om att träning i allmänhet och joggingtur i synnerhet kan förenas med livsfara. Vi besöker också en värld fylld av inte helt rumsren förälskelse och kärlek som går åt pipan. Så häng med oss och ta del av två spännande berättelser om överlevnad!
2022-09-20
Länk till avsnitt

32. Idong & Katie Beers

Veckans avsnitt skildrar två olika fall som rör barn. Händelserna utspelar sig på två olika kontinenter och lämnar inte någon oberörd. Så håll i er för det är två helt fantastiska historier om överlevnad, kämpaglöd och hjältemod. 
2022-09-13
Länk till avsnitt

31. Mary Kay Beckman & Callie Quinn

Denna vecka får vi ta del av dejtingvärldens baksidor och hur säkra dejtingsidor egentligen är. Kollektivt boende i ett okänt land i all ära när ungdomens glada dagar präglar. Men vad händer när saker och ting går snett? Häng med oss och ta reda på det. Två nya spännande fall där ingenting är som det […]
2022-09-06
Länk till avsnitt

30. Kathy Kleiner & Joe Rix

Den här veckan åker vi hela vägen till Florida och till Australien och tar oss igenom två överlevnadshistorier som ställer allt vad kärlek, trygghet och säkerhet heter till sin spets. Vi möter två nya fantastiska personer som varit i helvetet och vänt.
2022-08-30
Länk till avsnitt

29. Jasmine Block & Zachary Miller

Veckans fall handlar om två unga människor som överträffar alla förväntningar på överlevnadsskills, beslutsamhet, envishet och målmedvetenhet. Vi får verkligen smaka på ytterligheterna av det mänskliga beteendet. Så häng med oss på den här nagelbitande resan!
2022-08-23
Länk till avsnitt

28. Thad Phillips & Alga Hitchkock

Den här veckan bjuds det både på en ruggig historia om en 13-årig pojke som visar på otroligt mod och en vilja av stål och en 73-årig kvinna som vi kan lära oss ett och annat av. Enjoy!
2022-08-16
Länk till avsnitt

27. Beth & Jon Brooks, Victoria Cilliers

Veckans avsnitt bjuder på två nya fall som skrämmer och berör. Vad händer när de som står en närmast visar sig vara de som man behöver frukta mest? Ta en stund och häng med oss i en värld av kärlek, svek, äventyr och en jä*lar anamma.
2022-08-09
Länk till avsnitt

26. Janet Haynes, Shaunna Heth & Brandon Guerrero

Två spännande fall presenteras av Edita & Maja. Ett ex och en kalsongklädd, läbbig fönstertittare ballar ur i veckans avsnitt. Som vanligt är det två helt fantastiska historier om människors kämparglöd och överlevnadsinstinkt.
2022-08-02
Länk till avsnitt

25. Chris Soteriou & Laxmi Agarwal

Denna vecka besöker vi Australien och Indien. Veckans fall gör oss påminda om att kärlek, makt, mänskliga rättigheter och pengar kan ge en hel del tillfredsställelse i livet men också att obalansen i dessa aspekter kan leda till en hel del bekymmer och i vissa fall även döden. 
2022-07-26
Länk till avsnitt

24. Mary Vincent & Lonnie Feather

Två nya överlevnadshistorier som får en att tappa hakan. En 15-åring som tvingas till svåra val och en överlevnadsinstinkt som kickar in när den behövs som mest. Vi får även ta del av en vänskap som omvandlas till en mardröm där kampen om överlevnad blir A och O.
2022-07-19
Länk till avsnitt

23. Dorothy Lewis & Jennifer Miller

Den här veckan ger vi oss in i en tung och fruktansvärd händelse som drabbat dem mest oskyldiga som vi har. Vi får också ta del av en kärlekshistoria gone totaly wrong. Så häng med och förbered dig på en resa som heter duga.
2022-07-12
Länk till avsnitt

22. Gypsy Rose Blanchard & Jennifer Morey

I veckans avsnitt pratar vi bl.a. om hur en mammas överbeskyddande sätt och oro för sitt barn tar oanade proportioner. Vi får också ta del av hur ens trygga vrå, som hemmet ofta är, kan på en bråkdels sekund omvandlas till en scen tagen ur en skräckfilm.
2022-07-05
Länk till avsnitt

21. Jennifer Schuett & Jennifer Asbenson

I veckans sommaravsnitt tar vi upp två nya fall där Maja berättar om en flicka som visar på ett otroligt mod och överlevnadsskills och Edita tar oss till Kalifornien där en uppvaktning och missbedömning får oanade konsekvenser. 
2022-06-28
Länk till avsnitt

20. Rhonda Williams & Teri Jendusa-Nicolai

Nu börjar sommaravsnitten att hagla. Den här veckan tar Edita upp ett minst sagt upprörande fall där det är tonårskillar som är måltavlor och det hela tar en oväntad vändning. Maja berättar om en kvinna som hade alla oddsen emot sig men överlevde även om det var med nöd och näppe. Håll i er och […]
2022-06-21
Länk till avsnitt

19. Katrina Coates, Derek Barnes & Alison Botha

Den här veckan tar Maja oss till en sommaridyll som på några sekunder omvandlas till en livslevande mardröm och Edita tar upp ett helt otroligt fall som våra lyssnare har efterfrågat och önskat sig. Vad hade vi gjort utan våra lyssnare Så luta dig tillbaka och ta in försommaren för här kommer två rysarfall som […]
2022-06-14
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.