Sveriges 100 mest populära podcasts

Att överleva ett mord

Att överleva ett mord

En något oseriös podcast om människor som mött döden i vitögat och lyckats komma livslevande ur det. Berättelserna blandas med fria associationer, svart, halvdålig humor, detaljerade beskrivningar och en gnutta allvar.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

attoverlevaettmord.wpcomstaging.com/

Avsnitt

43. Anita Wooldridge & Angelo Gargasoulas

Veckans avsnitt handlar om hur en efterlängtad sovmorgon kan på en tiondels sekund omvandlas till en galen jakt på äkta kärlek. Vi tar även upp hjärnspöken som skapas av droganvändande och de förödande konsekvenser det kan få för personen i fråga och dennes omgivning. Så ta ett djup andetag och häng med.
2022-11-29
Länk till avsnitt

42. Michael Wong & Alex Skeel

Två nykläckta fall där relationer, kontrollbehov och psykisk ohälsa leder till en del bekymmer. Det är som vanligt två fantastiska överlevares inre dialog som vi får inblick i. Starka berättelser som lämnar spår.
2022-11-22
Länk till avsnitt

41. Specialavsnitt: Vi svarar på lyssnarnas frågor

I veckans avsnitt har vi en specialgäst som svarar på alla era frågor. Vi pratar trauma, överlevnad och dödsbäddsbekännelser. Däremellan är vi allmänt jobbiga mot varandra. Det är som kärlek är… bästa vänner emellan.
2022-11-15
Länk till avsnitt

40. Payton Leutner & Susan Kuhnhausen

När vänskap och kärlek visar sig vara allt annat än äkta leder det ofta till att en del hemskheter och livsfarliga situationer uppstår. Då är det ändå tur i oturen att det här är en överlevnadspodd som håller hoppet, modet och tron vid liv. Häng med oss och se vad, när och hur saker och […]
2022-11-08
Länk till avsnitt

39. Johanna Orozco & James Myers

Veckans fall påminner oss om den kassa sanningen att vi människor föds och lever utifrån olika förutsättningar och att vissa människor hade gärna behövt lite flyt i sitt liv. Vi blir också varse om att man kan vara någons måltavla utan att ens veta om det.
2022-11-01
Länk till avsnitt

38. Doyle Hamm & Mijalina Ortega

Veckan bjuder på ett nytt nagelbitande avsnitt. Det ena fallet är en riktig tankeställare där ingenting kan ses vara svart eller vitt. Det andra fallet handlar om det ultimata sveket som ändå resulterar i en fantastisk överlevnadshistoria. Så häng med oss!
2022-10-25
Länk till avsnitt

37. Michelle Wilkins & Rachele Godsall

Att träffa en partner och bli förälder är en av de största händelserna i livet. Men vad händer när gravid- och kärlekslyckan omvandlas till ren och skär terror? Följ med oss och ta del av två fantastiska historier om styrka, mod och överlevnad. 
2022-10-18
Länk till avsnitt

36. Steven Stayner & Jim Green

Stulen barndom och vänlighet som inte riktigt lönar sig är temat för den här veckans avsnitt. Vi får följa människor, stora som små, med otroligt mod, fantastisk vilja och en överlevnadsinstinkt som heter duga. Häng med!
2022-10-11
Länk till avsnitt

35. Nicholas Kollias & Jordan Bleimeyer

I veckans avsnitt får vi följa två killar på en ?dejt? som varar en hel helg. Den värsta tänkbara helgen?någonsin. Vi får också ta del av en sorglig och rörande berättelse om en helt vanlig 5 åring med väldigt ovanliga föräldrar som får oss att undra hur det egentligen är ställt med mänskligheten och dess […]
2022-10-04
Länk till avsnitt

34. Pepita Nicholls, Jacqueline Marris & Tamara Brooks 

Avsnittet tar oss till Australien och en värld av livslång kärlek med inslag av oberäknelig och oförutsägbar fysisk och psykisk misshandel. Vi får också ta del av det faktum att ensam inte är stark och att saker och ting kan underlätta när man är två.
2022-09-27
Länk till avsnitt

33. Maggie Malloy & Jayme Closs

Veckans avsnitt påminner oss om att träning i allmänhet och joggingtur i synnerhet kan förenas med livsfara. Vi besöker också en värld fylld av inte helt rumsren förälskelse och kärlek som går åt pipan. Så häng med oss och ta del av två spännande berättelser om överlevnad!
2022-09-20
Länk till avsnitt

32. Idong & Katie Beers

Veckans avsnitt skildrar två olika fall som rör barn. Händelserna utspelar sig på två olika kontinenter och lämnar inte någon oberörd. Så håll i er för det är två helt fantastiska historier om överlevnad, kämpaglöd och hjältemod. 
2022-09-13
Länk till avsnitt

31. Mary Kay Beckman & Callie Quinn

Denna vecka får vi ta del av dejtingvärldens baksidor och hur säkra dejtingsidor egentligen är. Kollektivt boende i ett okänt land i all ära när ungdomens glada dagar präglar. Men vad händer när saker och ting går snett? Häng med oss och ta reda på det. Två nya spännande fall där ingenting är som det […]
2022-09-06
Länk till avsnitt

30. Kathy Kleiner & Joe Rix

Den här veckan åker vi hela vägen till Florida och till Australien och tar oss igenom två överlevnadshistorier som ställer allt vad kärlek, trygghet och säkerhet heter till sin spets. Vi möter två nya fantastiska personer som varit i helvetet och vänt.
2022-08-30
Länk till avsnitt

29. Jasmine Block & Zachary Miller

Veckans fall handlar om två unga människor som överträffar alla förväntningar på överlevnadsskills, beslutsamhet, envishet och målmedvetenhet. Vi får verkligen smaka på ytterligheterna av det mänskliga beteendet. Så häng med oss på den här nagelbitande resan!
2022-08-23
Länk till avsnitt

28. Thad Phillips & Alga Hitchkock

Den här veckan bjuds det både på en ruggig historia om en 13-årig pojke som visar på otroligt mod och en vilja av stål och en 73-årig kvinna som vi kan lära oss ett och annat av. Enjoy!
2022-08-16
Länk till avsnitt

27. Beth & Jon Brooks, Victoria Cilliers

Veckans avsnitt bjuder på två nya fall som skrämmer och berör. Vad händer när de som står en närmast visar sig vara de som man behöver frukta mest? Ta en stund och häng med oss i en värld av kärlek, svek, äventyr och en jä*lar anamma.
2022-08-09
Länk till avsnitt

26. Janet Haynes, Shaunna Heth & Brandon Guerrero

Två spännande fall presenteras av Edita & Maja. Ett ex och en kalsongklädd, läbbig fönstertittare ballar ur i veckans avsnitt. Som vanligt är det två helt fantastiska historier om människors kämparglöd och överlevnadsinstinkt.
2022-08-02
Länk till avsnitt

25. Chris Soteriou & Laxmi Agarwal

Denna vecka besöker vi Australien och Indien. Veckans fall gör oss påminda om att kärlek, makt, mänskliga rättigheter och pengar kan ge en hel del tillfredsställelse i livet men också att obalansen i dessa aspekter kan leda till en hel del bekymmer och i vissa fall även döden. 
2022-07-26
Länk till avsnitt

24. Mary Vincent & Lonnie Feather

Två nya överlevnadshistorier som får en att tappa hakan. En 15-åring som tvingas till svåra val och en överlevnadsinstinkt som kickar in när den behövs som mest. Vi får även ta del av en vänskap som omvandlas till en mardröm där kampen om överlevnad blir A och O.
2022-07-19
Länk till avsnitt

23. Dorothy Lewis & Jennifer Miller

Den här veckan ger vi oss in i en tung och fruktansvärd händelse som drabbat dem mest oskyldiga som vi har. Vi får också ta del av en kärlekshistoria gone totaly wrong. Så häng med och förbered dig på en resa som heter duga.
2022-07-12
Länk till avsnitt

22. Gypsy Rose Blanchard & Jennifer Morey

I veckans avsnitt pratar vi bl.a. om hur en mammas överbeskyddande sätt och oro för sitt barn tar oanade proportioner. Vi får också ta del av hur ens trygga vrå, som hemmet ofta är, kan på en bråkdels sekund omvandlas till en scen tagen ur en skräckfilm.
2022-07-05
Länk till avsnitt

21. Jennifer Schuett & Jennifer Asbenson

I veckans sommaravsnitt tar vi upp två nya fall där Maja berättar om en flicka som visar på ett otroligt mod och överlevnadsskills och Edita tar oss till Kalifornien där en uppvaktning och missbedömning får oanade konsekvenser. 
2022-06-28
Länk till avsnitt

20. Rhonda Williams & Teri Jendusa-Nicolai

Nu börjar sommaravsnitten att hagla. Den här veckan tar Edita upp ett minst sagt upprörande fall där det är tonårskillar som är måltavlor och det hela tar en oväntad vändning. Maja berättar om en kvinna som hade alla oddsen emot sig men överlevde även om det var med nöd och näppe. Håll i er och […]
2022-06-21
Länk till avsnitt

19. Katrina Coates, Derek Barnes & Alison Botha

Den här veckan tar Maja oss till en sommaridyll som på några sekunder omvandlas till en livslevande mardröm och Edita tar upp ett helt otroligt fall som våra lyssnare har efterfrågat och önskat sig. Vad hade vi gjort utan våra lyssnare Så luta dig tillbaka och ta in försommaren för här kommer två rysarfall som […]
2022-06-14
Länk till avsnitt

18. Kent Whitaker & Audrey Mabrey

Maja presenterar ett fall där rollen som pappa, make och lagens väktare sätts på spel och får oss att tvivla på mänsklighetens intentioner. Edita tar oss däremot till en familj som inte är som alla andra. Lyckligt äktenskap, lyckliga barn men ett minst sagt olyckligt slut. Häng med ta en paus från vardagen och inse […]
2022-06-07
Länk till avsnitt

17. Sarah Brady, Danielle MacGuire & Daniel Zapp

I veckans avsnitt får begreppet ?dålig dejt? en helt ny innebörd samtidigt som vi blir varse om att saker och ting inte alltid är som de utger sig för att vara. Ta en paus och låt dig dras med i två otroliga true crime berättelser.
2022-05-31
Länk till avsnitt

16. Rebecca Garde & Paul Martin Andrews

Veckans fall handlar om två överlevnadshistorier som envist påminner oss om hur livet kan förändras på en mikrosekund, när vi minst anar det. Maja tar oss igenom en otrevlig händelse som upprör och Edita leder oss igenom 80-talets USA och ett möte med en av tidernas värsta seriemördare. Så ta en paus från vardagens ekorrhjul […]
2022-05-24
Länk till avsnitt

15. Erinn Orcutt & Teresa Thornhill

I veckans avsnitt tar vi upp två nya fall där vår illusion om trygghet och säkerhet sätts på spel och vi blir varse om att alla slut inte är lyckliga trots en fantastisk överlevnadshistoria.
2022-05-17
Länk till avsnitt

14. Ines Voitle & Melissa Dohme

Två nya fall som berör lite extra. Vi är i en stad i Tyskland där Edita har viss anknytning både till fallet och till staden. Spännande värre. Maja tar oss till Florida och visar på att förlåtelse och äkta kärlek till brandmän kan ta oss långt i livet. Häng med och häng på!
2022-05-10
Länk till avsnitt

13. Lena Rabente, Beatriz & Nils Wilhelm Gustafsson

I veckans avsnitt tar vi oss hela vägen till Australien där Maja delar med sig av ett gripande och skräckinjagande fall med en backpackinghistoria gone wrong och Edita tar sig an det omtalade finska Bodomfallet som lämnar oss undrande och spekulerande. Så ta en paus från vardagsstressen och lyssna på oss en liten stund. För […]
2022-05-03
Länk till avsnitt

12. Rhonda X & Alyssa Beck

Den här veckans avsnitt präglas av två helt otroliga överlevnadshistorier som ni inte får missa. Ett av fallen bygger på önskemål från er, fantastiska lyssnare. Så luta er tillbaka, ta en paus från vardagsstressen och häng med oss en liten stund.
2022-04-26
Länk till avsnitt

11. Gabbe Rowland & John Wayne Bobbitt

Veckans avsnitt bygger på en del anatomiska frågeställningar och en och annan kväljning. Maja tar oss till ställen som ingen av oss vill vara på och Edita berättar om hur varje mans dröm lätt förvandlas till levande mardröm. Så luta er tillbaka och häng med på en hårresande resa.
2022-04-19
Länk till avsnitt

10. Yuly Solano & Gilles Tetrault

Veckans avsnitt tar oss hela vägen till Florida och Kanada. Edita påminner oss i vanlig ordning om att saker och ting som verkar för bra för att vara sanna oftast är just det. Medan Maja leder oss igenom dejtingvärldens fantastiska galenskap. Det är bara att luta sig tillbaka och inse att saker kan alltid bli […]
2022-04-12
Länk till avsnitt

9. Jordan Turpin & Donna Ongsiako

Den här gången hänger ni med och tar del av veckans stora snackis och två helt nya hårresande fall. Maja berättar om en familj som inte är som alla andra och Edita tar oss till en varm sommarnatt när det som inte får hända?händer. Hoppa av ekorrhjulet för en stund, luta dig tillbaka och inse […]
2022-04-05
Länk till avsnitt

8. Scott Davis & Sophia Putney-Wilcox

Den här veckan tar Edita oss på en utflykt långt in i Ohios djupa skogar och Maja berättar hur det kan bli när kärleken gör ont. Häng med och enjoy!
2022-03-29
Länk till avsnitt

7. Bridget Kelly & Krystal Surles

Häng med oss den här veckan och lyssna på två nya otroliga fall. Vi har värstingbruden Bridget som visar sig vara starkare än tre kulor och så får ni ta del av en 10-årings fantastiska hjälteinsats som sätter dit en ökänd seriemördare. Enjoy!
2022-03-22
Länk till avsnitt

6. Elizabeth Smart & Patricia Wenskunas 

Den här veckan får ni ta del av Editas alldeles egna överlevnadshistoria som innefattar viss fysisk aktivitet?så klart. Maja tar oss till en värld av tillit och svek, hopp och förtvivlan. Häng med och enjoy!
2022-03-15
Länk till avsnitt

5. Evimer Duclerc & Ashley Reeves

Den här veckan tar Maja oss till New York där vi får ta del av en berättelse om hur förvandling från kärleksfull, omtänksam partner till en kallblodig mördare kan gå till. Edita berättar om en otrolig men sann historia om en ung flicka som utsattes för tre mordförsök och gjorde det omöjliga möjligt. Så häng […]
2022-03-08
Länk till avsnitt

4. Maria Viricheva & Karen Widdoss

Den här veckan får ni ta del av två nya fall som får magen att pirra till och i vissa avseenden vända sig. Det, blandat med en liten nostalgitrip, dålig humor, trånga utrymmen och kärlek som får en att blöda kraftigt och intensivt. Luta dig tillbaka och enjoy!
2022-03-01
Länk till avsnitt

3. Michelina Lewandowska & April Sykes

I veckans avsnitt bekräftar Maja det faktum att diamanter kan vara en tjejs bästa vän och att man visst kan resa sig från de döda. Editas fall påminner oss om att allt kan ändras i en tiondels sekund och att ingenting varar för evigt. Så njut medans ni kan och häng med in i vår […]
2022-02-22
Länk till avsnitt

2. Michelle Renee & Lisa McVey

Edita berättar om en något ovanlig bankkupp med inre frid som slutresultat och Maja berättar om en 17-åring som är smartare än en seriemördare.
2022-02-14
Länk till avsnitt

1. Jessica Boynton & Teka Adams

I vårt första avsnitt berättar Maja om Jessica Boynton och hennes tvivelaktiga självmordsförsök. Edita berättar om Teka Adams, bebisar och gravid(o)lycka.  
2022-02-08
Länk till avsnitt

Att överleva ett mord – Intro

Att överleva ett mord, en ny true crime podcast kommer snart! Vi berättar otroliga historier om människor som mött döden i vitögat och kommit levande ur det.
2022-02-05
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.