Sveriges 100 mest populära podcasts

Always Hungry

Always Hungry

Alla äter. Oavsett om du är skådespelare, småbarnsförälder, astronaut eller idrottsman. Alla har sin relation till mat. I den här podcasten träffar Sofia Henriksson, vinnaren av Sveriges Mästerkock 2020, 15 kända profiler och lär känna dem utifrån just deras relation till mat. Fotograf: Wolfgang Kleinschmidt

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sites.libsyn.com/401447

Avsnitt

#15 David Kringlund - Allt om världsmästartiteln, bästa tipsen för hemmabaren och "good enough"

En helt annat take än de tidigare avsnitten när drinkmästaren som vunnit VM i bartending (bland 10 000 sökande!) gästar podden. I dagens avsnitt träffar Sofia coola David Kringlund och det pratas bland annat om hur han pluggat drinkrecept som glosor, världens absolut bästa barer och om hur man skaffar sig den perfekta hemmabaren. 

2022-06-02
Länk till avsnitt

#14 Camilla Hamid - Om att leva nyktert ätstörd, drömmen att möta sin inre Musse Pigg och rädslan att förlora allt

Bakdrottningen, kokboksförfattaren, mamman, bloggaren, youtubern, och f.d. hemkunskapsläraren och poddaren. Ja, dagens energibomb till gäst vet helt klart hur man axlar många roller samtidigt. Hon heter Camilla Hamid och vi får bland annat höra om den komplicerade relationen hon haft till mat, samt hur hon upplever att det var att växa upp under 90-talet med alla de ideal man matades med. Dessutom får vi höra om hennes go-to-rätt att laga, vad hon helst bakar, drömresemål och mycket mer. 

2022-05-25
Länk till avsnitt

#13 Keyyo - Den årliga korvskivan, prestationsångest och en udda glassupplevelse

Hennes vänner kallar henne för ?Fröken Buffé?, och det första hon tänker på när hon vaknar är hur hon ska planera sin dag i matväg. I dagens avsnitt träffar Sofia ingen mindre än härliga Kristina Petrushina, även kallad Keyyo. Det pratas bland annat engagerat om den bästa dejtmaten, var man kan köpa den godaste korven samt hur hon hanterar sin prestationsångest. 

2022-05-18
Länk till avsnitt

#12 Ebba Andersson - Om nya kärleken, semlor i OS-byn och brunost

Hon är en grym kylskåpsrensare, hon älskar att grilla brödmat och på första dejten med pojkvännen åt de gifflar och mjölk. Dagens avsnitt gästas av underbara Ebba Andersson - en av landets bästa längdskidåkare. Vi får bland annat höra om kosten under intensiva träningsläger, märkliga frukostvanor och hur hon hanterar besvikelse.

2022-05-11
Länk till avsnitt

#11 Sebastian Gibrand - Att bli bortbjuden som kock, Bocouse d'Our och drömresor

Är man kräsen när man blir bortbjuden på middag om man tagit silvermedalj i världens mest prestigefyllda matlagningstävling, vunnit av Kockarnas Kamp, ansvarat för en nobelmiddag, samt lett det svenska kocklandslaget? Det svarar stjärnkocken Sebastian Gibrand på i dagens avsnitt av Always Hungry. Utöver det får vi även höra om kombinationen mat och musik, vad som skiljer Stockholm och Skåne i matväg samt vad Sebastian absolut inte äter. 

2022-05-04
Länk till avsnitt

#10 Michel Tornéus - Om att växa upp utan pengar, inre prestationsångest och kärleken till local food

Han är en av Sveriges främsta längdhoppare genom tiderna, dubbel olympier, har vunnit otaliga EM-medaljer och totalt 22 SM-guld. Hans namn är Michel Tornéus och i dagens avsnitt pratas det bland annat om hur det var att växa upp utan pengar och hur det formade honom till att inte bli en särskilt hungrig person. Vi får även höra om första mötet med avocado och hemlagad lasagne, tiden i USA samt inspirationskällan Nipsey Hussle. 

2022-04-27
Länk till avsnitt

#9 Andra Farhad - Uppvaknandet som fick henne att ändra livsstil, drivkraften till att tjäna pengar och bästa frukosttipsen

Tidigare har hon knappt rört sitt kök, men idag ser hon matlagning som något meditativt. I dagens avsnitt gästas podden av grymma Andra Farhad, även känd som Börshajen, och det pratas bland annat om favoritrestauranger, hur hon såg sina föräldrars ekonomi rasera framför ögonen på henne och om googlingen "hur blir man rik?" som var starten på hennes karriär. 
2022-04-20
Länk till avsnitt

#8 Mauri Hermundsson - Panikångest, besattheten av snabbmat och rädslan att inte bli igenkänd

Han har inte lagat en rätt på två år och med tanke på hans nutida matvanor är det aningen svårt att förstå hans antroposofiska ursprung. Dagens avsnitt gästas av Mauri Hermundsson och det pratas om allt från vad han har i kylen, namnen bakom Billys & Gorbys till vilken kändis han är trött på. Dessutom kör Mauri tillbaka-kaka till Sofia på nästan alla frågor och hon tvingas bland annat svara på en fråga långt utanför hennes comfort zone. Bjussigt avsnitt to say the least!

2022-04-13
Länk till avsnitt

#7 Elin Härkönen - Om kombon mat och träning, att hitta kärleken i TV och en näve havregryn

Hon har brutit nacken, vunnnit EM och varit med i ett av de mest fysiskt och psykiskt utmanande TV-programmen genom tiderna. Som 27-åring har Elin Härkönen redan gått igenom mer än de flesta gör under en hel livstid. Hör henne berätta om maten i Elitstyrkans Hemligheter, tacksamhet och vad hon helst lagar hemma. 
2022-04-06
Länk till avsnitt

#6 Micael Dahlen - Viljan att gå motströms, sex och vägen till ett lyckligt liv

Tre skumtomtar om dagen är perfekt om man frågar dagens gäst. Han applicerar gärna siffror på allt och han är konstant nyfiken. Hör ekonomiprofessorn Micael Dahlen bland annat berätta om ambitionen att bli 1000 år gammal, hur det var att springa 5 marathon på 5 (!) dagar samt hur man lagar världens godaste pommes. 
2022-03-30
Länk till avsnitt

#5 Peg Parnevik - Comfort food, riders och att ta sig ur en ätstörning

Hon gillar att äta rå ingefära, hon är oväntat bra på fotboll och man kan säga att hon har två olika personas. Hör Peg Parnevik berätta om hur hennes band GAMMAL alltid ber någon gömma en flaska Hennessy vid gig, hur hon redan från starten av familjens TV-serie fick ta emot hatkommentarer om hennes kropp och hur det sedan utvecklades till en ihärdig ätstörning. 

Har du eller någon du känner en självdestruktiv relation till mat? Läs mer om den hjälp som finns att få här

2022-03-23
Länk till avsnitt

#4 Nikki Amini - Om osäkerhet, att ta vara på sin potential och om mötet med Beckham

Hennes hjärta slår extra hårt för det persiska och italienska köket och hon ser sig själv som en ganska huslig person. Dagens avsnitt gästas av Nikki Amini och det pratas bland annat om hur musiken påverkar hennes humör, ifall hon ångrar att hon lämnade idoljuryn samt vilket land som har den godaste yoghurten. 

2022-03-16
Länk till avsnitt

#3 Henok Goitom - Kosten under och efter fotbollskarriären, obekväma situationer och doften av injera

Han är en av AIK:s mest uppskattade fotbollsspelare genom tiderna, han kan rabbla fisksorter på spanska som ett rinnande vatten och som barn fick han kväljningar av broccoli och blomkål. Han heter Henok Goitom och i dagens avsnitt berättar han bland annat om tiden som ?glutenfri vegan?, sin nya tränarroll i AIK och matkulturen han bär med sig från Eritrea och Spanien. 

2022-03-09
Länk till avsnitt

#2 Clara Henry - Livslång frukostrutin, ultralöpning och en stekt sjögurka

Hon avskyr kokta ägg och hon kan lösa rubriks kub på mindre än en minut. Dagens avsnitt gästas av Clara Henry och vi får bland annat höra om hennes kontrollbehov, hur det känns att springa nio mil i sträck och vad man är villig att äta efter att ha gått hela fem dygn utan utan mat. 

2022-03-02
Länk till avsnitt

#1 Zeina Mourtada - Matinspiration och en otippad kärlekshistoria

Hon är 165 cm lång, barndom för henne är koriander och vitlök, och hon blir faktiskt aldrig trött. Hennes namn är Zeina Mourtada och i avsnittet hör vi henne bland annat berätta om matinspiration från hela världen och hur ett par badshorts ledde till kärlek.
2022-02-22
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.