Sveriges 100 mest populära podcasts

Sveriges Sämsta Folkbildare

Sveriges Sämsta Folkbildare

Varje vecka dyker Sveriges Sämsta Folkbildare, Clara Henry och Gustaf Jernberg, ner i olika ämnen för att försöka förstå sig på världen lite bättre. Till sin hjälp har de en sökmotor, minnesfragment från mellanstadiet och ett oförtjänt gott självförtroende. En podd för dig som vill lära dig lite grann.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

Avsnitt

BONUS: Världens dummaste lagar (Live från Poddfest 2022)

Clara och Gustaf gästar Poddfest 2022 och diskuterar framför livepublik världens kanske absolut dummaste lagar. När får man skjuta en skotte i England? Varför är spaghetti straps så viktigt i Florida? Och hur många dildos får man äga i Arizona? Frågor som alla besvaras i detta bonusavsnitt, med äkta pålagda skratt.
2022-05-17
Länk till avsnitt

10. Konstiga läskiga kroppen

Varför är barn så jävla kinkiga med mat? Får man verkligen glow av att dricka mycket vatten? Och varför är det så coolt att röka? Säsongsavslutningen av Sveriges Sämsta Folkbildare bjuder på samtal om KROPPEN. Kontentan: fy fan vad äcklig den är. Lyssna på Sveriges Sämsta Folkbildare en dag före alla andra på podplay.se eller i Podplay-appen. Häng med i eftersnacket i Sveriges Sämsta Folkbildares Facebookgrupp: https://www.facebook.com/groups/3283035551759220 Du kan också stötta podden på Patreon.com/sverigessamstafolkbildare för att ta del av bonusavsnitt och annat skojsigt.
2022-04-26
Länk till avsnitt

9. Grundkurs i dejting

I veckans avsnitt tar sig Sveriges Sämsta Dejtare an uppdraget att skapa en dejtingmanual, med hjälp av en expert: Claras psykologsyster Kimberly. Hon lär oss vad
2022-04-19
Länk till avsnitt

8. Bögqueens och flatkings

Dags att damma av historieböckerna och lära oss mer om queera regenter! I veckans avsnitt undrar Clara och Gustaf: var Sveriges mest lesbiska drottning lesbisk? Var kung Edvard II oduglig för att han var bög? Och vad hade Hadrianus i anus? Lyssna på Sveriges Sämsta Folkbildare en dag före alla andra på podplay.se eller i Podplay-appen. Häng med i eftersnacket i Sveriges Sämsta Folkbildares Facebookgrupp: https://www.facebook.com/groups/3283035551759220 Du kan också stötta podden på Patreon.com/sverigessamstafolkbildare för att ta del av bonusavsnitt och annat skojsigt.
2022-04-12
Länk till avsnitt

7. Bondepraktikan

Vad betyder det att Magdalena grinar hela tiden, varför ska vi bry oss om när vildgåsen får orgasm och vilka dagar på året ska man undvika att lämna lägenheten om man inte vill dö? I det här avsnittet försöker Clara och Gustaf lära sig att förutspå vädret (och annat) med hjälp av den gamla boken Bondepraktikan. Lyssna på Sveriges Sämsta Folkbildare en dag före alla andra på podplay.se eller i Podplay-appen. Häng med i eftersnacket i Sveriges Sämsta Folkbildares Facebookgrupp: https://www.facebook.com/groups/3283035551759220 Du kan också stötta podden på Patreon.com/sverigessamstafolkbildare för att ta del av bonusavsnitt och annat skojsigt.
2022-04-05
Länk till avsnitt

6. Inte moralist men

En bristfällig grundkurs i etik och moral - vad betyder orden och hur används begreppen? Är Gustaf guds favoritbarn och skulle Clara döda sin mamma? Du kommer aldrig tro vad svaret är! (Spoiler: ja på båda.) Lyssna på Sveriges Sämsta Folkbildare en dag före alla andra på podplay.se eller i Podplay-appen. Häng med i eftersnacket i Sveriges Sämsta Folkbildares Facebookgrupp: https://www.facebook.com/groups/3283035551759220 Du kan också stötta podden på Patreon.com/sverigessamstafolkbildare för att ta del av bonusavsnitt och annat skojsigt.
2022-03-29
Länk till avsnitt

5. Lingvistik

Vad har BUP, feministisk snabbmat och Lavender Brown gemensamt? Ingenting. Men du kommer fatta skämtet efter veckans avsnitt där hobbylingvisten Clara quizzar Gustaf på onomatopoetiska ord. Lyssna på Sveriges Sämsta Folkbildare en dag före alla andra på podplay.se eller i Podplay-appen. Häng med i eftersnacket i Sveriges Sämsta Folkbildares Facebookgrupp: https://www.facebook.com/groups/3283035551759220 Du kan också stötta podden på Patreon.com/sverigessamstafolkbildare för att ta del av bonusavsnitt och annat skojsigt.
2022-03-22
Länk till avsnitt

4. Olösta mysterier

Ryssland. Kanske inte direkt demokratins vagga men däremot ett land fullt av olösta mysterier. I veckans avsnitt lär vi oss om märkliga radiosignaler och det stora mysteriet med Djatlovexpeditionen. Lyssna på Sveriges Sämsta Folkbildare en dag före alla andra på podplay.se eller i Podplay-appen. Häng med i eftersnacket i Sveriges Sämsta Folkbildares Facebookgrupp: https://www.facebook.com/groups/3283035551759220 Du kan också stötta podden på Patreon.com/sverigessamstafolkbildare för att ta del av bonusavsnitt och annat skojsigt.
2022-03-15
Länk till avsnitt

3. Micromorts

Hur stor risk är det att kola vippen av att få magen uppsprättad (i folkmun: föda med kejsarsnitt) och hur mycket heroin kan man unna sig utan att dö på fläcken? Veckans avsnitt handlar om micromort - enheten som mäter risken att avlida av vardagliga saker. Lyssna på Sveriges Sämsta Folkbildare en dag före alla andra på podplay.se eller i Podplay-appen. Häng med i eftersnacket i Sveriges Sämsta Folkbildares Facebookgrupp: https://www.facebook.com/groups/3283035551759220 Du kan också stötta podden på Patreon.com/sverigessamstafolkbildare för att ta del av bonusavsnitt och annat skojsigt.
2022-03-08
Länk till avsnitt

2. Kuka ur!

Könsorgan. Alla har vi dem, men vad vet vi om deras historia och funktioner? Inte mycket, visar det sig när Gustaf och Clara försöker förklara vad det innebär att kuka ur, var det engelska ordet ?cunt? kommer ifrån och vad ett liv som i underliv är. Lyssna på Sveriges Sämsta Folkbildare en dag före alla andra på podplay.se eller i Podplay-appen. Häng med i eftersnacket i Sveriges Sämsta Folkbildares Facebookgrupp: https://www.facebook.com/groups/3283035551759220 Du kan också stötta podden på Patreon.com/sverigessamstafolkbildare för att ta del av bonusavsnitt och annat skojsigt.
2022-03-01
Länk till avsnitt

1. Hur mår Amazonas, egentligen?

I Sveriges Sämsta Folkbildares premiäravsnitt tar Clara Henry och Gustaf Jernberg fram macheten och börjar hugga sig genom internetdjungeln för att försöka förstå sig på Amazonas - denna gigantiska och fullständigt livsviktiga regnskog. Vad vill den? Vad gör den? Och hur mår den, egentligen? Lyssna på Sveriges Sämsta Folkbildare en dag före alla andra på podplay.se eller i Podplay-appen. Häng med i eftersnacket i Sveriges Sämsta Folkbildares Facebookgrupp: https://www.facebook.com/groups/3283035551759220 Du kan också stötta podden på Patreon.com/sverigessamstafolkbildare för att ta del av bonusavsnitt och annat skojsigt.
2022-03-01
Länk till avsnitt

Trailer

Varje vecka dyker Sveriges Sämsta Folkbildare, Clara Henry och Gustaf Jernberg, ner i olika ämnen för att försöka förstå sig på världen lite bättre. En podd för dig som vill lära dig lite grann.
2022-02-21
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.