Sveriges 100 mest populära podcasts

Louise och Julia poddar

Louise och Julia poddar

Årets Humorpodd 2023 och 2022! Varje måndag släpps ett nytt avsnitt av Louise och Julia poddar! En solig och rolig podd som avhandlar allt från kaos och sömnbrist och till skam och social baksmälla. Lite som en bikt, fast kul. Det kan också förekomma en del skarpa - och ibland inte så skarpa - omvärldsanalyser och spaningar i denna ofiltrerade podcast. Fram med skämskudden, nu kör vi! För tankar - skriv till oss på Instagram. Där heter vi @hejhejvardag och @jullewibbe. För samarbeten - kontakta [email protected] och [email protected].

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

louiseochjuliapoddar.buzzsprout.com

Avsnitt

104. Mordförsöket på Annika Lantz

Rika hundar har också diarré och det råkade tyvärr ske ett mordförsök i radio. 
Men var alla bara ironiska och är någon egentligen smartare än en överklassare? 

Tack för veckans poddspons Tallink Silja Line (kod LJ20), UR och Female Engineering (kod 20louisejulia). 

Slutlåt: Rex Ljungqvist - Jag älskar Östermalm.

2024-02-26
Länk till avsnitt

103. Dålig stämning

Julia börjar dagen med gyn och Louise kan inte hantera all kärlek i studion. Det blir ett avsnitt med mycket irritation, lite bitska toner och extremt stora snoppar.

Tack till Nextory (nextory.se/louisejulia), Tallink Silja Line (kod LJ20) och Female Engineering (kod 20louisejulia). 

2024-02-19
Länk till avsnitt

102. Nu blir det ovärdigt igen

Jättemånga ovärdiga saker har hänt i Julias liv och Louise har en lång lista på tantbeteenden. Men vem var islänningen? Vad skrev Julia till Instagram? Och vem kramade egentligen vem? Allt det här och MYCKET mer i veckans avsnitt! Tack Svanen och Tallink Silja Line (Kod: LJ20) för veckans poddspons!

Slutlåt Spov - Sho Madame

2024-02-12
Länk till avsnitt

101. Kunskapsluckor och utelistor

Kändisarnas inne- och utelistor - vi har granskat dem och ger er det viktigaste. Julia har vissa kunskapsluckor men Louise har stenkoll på siffror.
Tack till veckans poddspons Tallink Silja Line - kod LJ20.

Slutlåt: Freestyle - Vill ha dig

2024-02-05
Länk till avsnitt

100. Chatta med en skärmdump

En utövar nån form av kärlekstest mot sin kille och en annan är 100% Nooshi. Är Julia världens mest otekniska? Svar nej, vi har beviset på att värre finns. TACK för att ni lyssnar och TACK Svanen och UR Play för veckans poddspons!

Slutlåt: Van Morrison - Brown eyed girl

2024-01-29
Länk till avsnitt

99. Har svårt för Louise Winblad

Tjurig, präktig, rädd för länkar och pratar alldeles för länge i telefon. Så många som ogillar Louise helt plötsligt. Tur hon är underbar och har en jättearg lista att läsa upp i podden. Och Julia berättar varför det är bra med bidé men mindre bra med Boudet. Dessutom blir det en oengagerad jakt på nyord. Tack till Svanen för veckans poddspons!

Slutlåt: Sven-Ingvars - Louise

2024-01-22
Länk till avsnitt

98. Duo i total obalans

Julia tar med sig sin mobbare och gästar en cool podd. Louise är kaxig, framåt och verkligen inte sig själv. Men vad hände på julafton och vad hände med den magiska världen och varför är Louise raderad? Tusen frågor och TACK för att ni lyssnar. 
Tack Under your skin för veckans poddspons! Koden är LJ20 och räcker fram till 29 januari. 

Slutlåt: The Lovin' Spoonful - Do You Believe in Magic


2024-01-15
Länk till avsnitt

97. Offentligt psykbryt

Någon bryter ihop på en parkering och en annan kan relatera till syskonbråk. Men varför vägrar Louise att lyssna på Julias tips? Och varför är Julia så otroligt obehaglig när hon tipsar? Och varför blir det en gnutta dålig stämning över lite idominsalva och streamingtjänster? Tipsa gärna en vän om podden och TACK för att ni lyssnar!

2024-01-08
Länk till avsnitt

96. Det snodda avsnittet

Julia har tydligen tagit ett djur från en djuraffär och Louise avslöjar alla julklappar hon snattade under tonåren. Sen får någon skryta lite, någon blir tagen av polisen och det en salig blandning av Värvet och Mina vänner-frågor. 

GOTT nytt år alla fina lyssnare!!!

Slutlåt: Familjen - Kom säger dom

2024-01-01
Länk till avsnitt

95. Smartare än en 8-åring?

Louise sjunger (tyvärr) Madonna-låtar och Julia har en speciell relation till EU-flaggan. Men sedan går det sisådär med uttalet igen... Attans, som Kajsa Kavatar sa.

Varken Louise eller Julia är smartare än en 8-åring. Men typ lika? GAME ON BITCHES!! (Inte åttaåringarna alltså, dem kallar vi inte bitches såklart.)

Tack till Läkarmissionen för veckans poddspons! (läkarmissionen.se/hejhejvardag)

2023-12-25
Länk till avsnitt

94. Skugges smisk läker Sigge Eklunds sår

Louise får panik och Julia gör "en Babs". Men vad är det Alex och Sigge säger som gör Louise så upprörd? Och har hon knäckt vad Sigges sår egentligen handlar om? Och varför slutar aldrig Julia prata engelska? Nytt avsnitt av Årets humorpodd ute nu!

Tack Läkarmissionen för veckans poddspons (läkarmissionen.se/hejhejvardag)

2023-12-18
Länk till avsnitt

93. Niklas Wahlgren - en toppenkille!

Kicken biktar sig och Bruce är en vandrande kycklingfilé. Men det blev i alla fall en trevlig lunch och en hel del juckande. Ett avsnitt där alla från Babs till Bard hyllas! Men tydligen är Julia en snusare och allt vad det innebär.

Tack till veckans underbara sponsorer; Folkness (kod LJ15), Nextory nextory.se/louisejulia och Female Engineering. 

2023-12-11
Länk till avsnitt

92. Förföljd av en gubbe

Julle har blivit förföljd och shamead, IGEN. Louise är sur. På många saker.
Har vi nu nått höjden av vår karriär? Första raden, där tar det slut.
Och vem är kvinnan med den jättejäääättestora kofferten fylld med ?ja vad?

Tack till Onceupon (kod louiseochjulia25), Läkarmissionen (Läkarmissionen.se/hejhejvardag) och Female Engineering för veckans poddspons! 

2023-12-04
Länk till avsnitt

91. Ett hedersuppdrag!

Louise är en höna som aldrig lär sig av alla stötar och Julia gör bort sig i TP-podden. Allt är som det ska helt enkelt men någon blir sur och tycker inte att den andra förstår Formel 1. Men visst är det härligt att det går att bråka PRICK överallt om PRICK vad som helst? Mmm. 

GLÖM INTE ATT KÖPA BILJETTER på allthingslive.se och TACK för att ni lyssnar och alltid är så fina. Och tack våra fantastiska sponsorer Female Engineering (kod 20FE), Zcooly (kod louiseochjulia) & Nivea!

2023-11-27
Länk till avsnitt

90. Högt IQ men korkad ändå

Julia har blivit smart men även lite pank och Louise missar aldrig ett avsnitt av Franktuellt. Och jakten på stulen champagne är prioriteringar man bara måste älska. Louise har sett dokumentär och blivit upprörd och Julia har klickat på annonser på Youtube. TACK för att ni lyssnar och TACK till veckans sponsorer:
Läkarmissionen (läkarmissionen.se/hejhejvardag)
Under your skin (kod LJ25) 
Female Engineering (kod 20FE)

2023-11-20
Länk till avsnitt

89. Rida på en älg

Julia skapar löpsedlar på Expressen och håller ett ört-quiz som tanterna aldrig kommer glömma. Någon har ridit på en häst, en annan på en älg och det blir musik av Västerbottniska dialekter. Dessutom bjuder Louise på internationellt skvaller av högsta kvalitet.

TACK för att ni röstar på oss på Guldpodden.se och tack HelloFresh (kod LJPODDAR), Zcooly (kod louiseochjulia) och Female Engineering (kod 20FE) för veckans poddspons! 

Ps. Glöm inte att rösta på oss på Guldpodden.se. PUSS

2023-11-13
Länk till avsnitt

88. Spökjakt i Forsby

Hur parar man sig ? Vem är Å-gubben? Och varför gör Paolo Roberto debut i en barnfilm? Dessutom berättar Louise  en spökhistoria som får Julia att börja gråta. 
Tack HelloFresh (kod LJPoddar) och Läkarmissionen (lakarmissionen.se/gavoshop) för veckans poddspons!

2023-11-06
Länk till avsnitt

87. Slampberättaren Julia

Julia råkar skicka jättejättejättemånga sms och har ångest. Louise är en true kappvändare som helst vill tycka rätt. Det blir dyra SMS, DM-diarré, ranchbomb och så många försök att bara bli lite omtyckt.
Tack för veckans poddspons Tradera, Läkarmissionen (lakarmissionen.se/hejhejvardag) och Female Engineering (kod LJ20)

2023-10-30
Länk till avsnitt

86. Fröjdas eller skiljas?

Julias läser upp världens snuskigaste sms och Louise får panik av Henrik Schyffert. Dessutom får Julia ekonomitips av Louise och blir på jättedåligt humör. Men varför förbereder Louise sig för en skilsmässa och VARFÖR sa inte Julia något till kvinnan som fick henne att börja blöda?

TACK FÖR ATT NI LYSSNAR och TACK för veckans poddspons:
Under your skin (kod LJ20)
Silicea (kod Silicea20)
Bright stuff (kod LJ20)
och Birds relations!

2023-10-23
Länk till avsnitt

Lite till: Snåljåpen

Det blir LITE TILL den här veckan och allt från historier utan poäng, om man kan  få tillbaka sin boll och en snåljåp i en taxi. Men man betalar gärna dyrt för att betala sig ur obekväma situationer. Väl?

2023-10-19
Länk till avsnitt

85. Psykbryt till frukost

Julia avslöjar poddens absolut största kändisskvaller och Louise är naken och jättearg. Dessutom känner Julia igen sig i kåta hjortar. 

Tack till veckans sponsorer - Tradera, Silicea (kod silicea20), HelloFresh (kod LJPoddar) och Läkarmissionen (läkarmissionen.se/hejhejvardag).

2023-10-16
Länk till avsnitt

84. Skrikiga Julia på Bokmässan

Det blir pinsamt på apoteket och Louise blir mer och mer som Julia. Någon blir tillsagd av en läkare och en annan går runt och gormar på Bokmässan. Dessutom tjuvlyssnar Julia på kändisar och Louise försöker sig på att ge podden sitt första och största scoop. 

Tack Läkarmissionen (lakarmissionen.se/hejhejvardag),  HelloFresh (LJPoddar) och Tallink Silja (LJ20) för veckans poddspons!

2023-10-09
Länk till avsnitt

83. Silikon och slickepinnar

Julia har en hemlig inspelning och Louise feminism har sina gränser. Samlare vs slängare. Och hur mycket ljuger Louise egentligen? Och vad hittade svärmor i sovrummet?? 

Tack till Tallink Silja (kod: LJ20), Tradera och Silicea för veckans poddspons!

2023-10-02
Länk till avsnitt

Lite till: Vem hade fel?

Veeems fel var det egentligen att Julia satte i halsen? Och varför blir det dålig stämning i studion? Och hade Louise blivit lämnad ensam kvar på flygplatsen? Så många frågor och TACK för att ni lyssnar på Lite till av Louise och Julia poddar. 

2023-09-28
Länk till avsnitt

82. Flatlöss i kylskåpet

Louise är ansiktet utåt för något hon verkligen inte vill vara ansiktet utåt för. Julia har pratat med en robot och träffat en bestämd sjuksköterska. Men så bra att "ögon nära hals" finns och att Louise ätit jättejättemycket kräm. 

Tack till Zcooly, Tallink Silja, Under your skin och Female Engineering för veckans poddspons!

Koder:
Under your skin - LJ20
Female Engineering - LJ20
Tallink Silja - LJ20
Zcooly - louiseochjulia

2023-09-25
Länk till avsnitt

Lite till: Obekväma situationer

Kan en Save the date räknas som inbjudan?  Hur känns det att råka skälla ut oskyldig personal på närbutiken? Och vad ÄR Julias keramik egentligen värd? Lyssna på Lite till av Louise och Julia poddar och TIPSA EN VÄN! Puss.

2023-09-21
Länk till avsnitt

81. Gisslandramat med råttan

Julia har ofrivilliga husdjur. Louise har PMS. Men allt slutar lyckligt med kärlek och krokodiler och nybryggt kaffe.

Tack Tradera och Zcooly för veckans poddspons. Kod till Zcooly är louiseochjuliapoddar (zcooly.se/louiseochjulia)

2023-09-18
Länk till avsnitt

Lite till: Stjärtiga selfies

Vi behövde podda lite till! Bland annat om kändisar som blir livscoacher, ångesten att råka slänga något man precis köpt och selfies man ångrar. 

2023-09-14
Länk till avsnitt

80. Svampförgiftad och hånad

Louise har jättemånga sjukdomar och tvättar aldrig sin bh. Tyvärr blir två hjärnor noll och varför tänker Julia på David Hellenius varje kväll? Och vad hände med filten under festen? 

Tack för att ni är världens bästa och finaste lyssnare och TACK Tallink Silja för veckans spons! Koden är LJ20!

2023-09-11
Länk till avsnitt

79. Revolt mot kyrkans barntimme

Julia pratar engelska igen och det går inte alls bra. Eller lite bra men också väldigt dåligt. Louise har alldeles för mycket skärmtid och någon visar trosorna på stan. Tur i alla fall att det var jättejättefina trosor. 

Tack till veckans poddsponsorer - Nivea, Tradera och Tallink Silja! Och TACK alla som lyssnar, delar och tipsar podden vidare. Ni är bäst. 

2023-09-04
Länk till avsnitt

78. Skammen och hemligheten

Louise är aggro för att folk är aggro och blir fejs utåt för inspirational quotes.
Julia har en otroooolig hemlis att berätta och är det så att de är på väg att bli en och samma person??

Tack alla UNDERBARA lyssnare. Tack för att ni sprider podden och skriver så fina ord till oss. Och tack till veckans sponsorer;
Inimini - kod LJ20
Emma - kod LJ5
Onceupon - kod louiseochjulia25
HelloFresh - kod FRESHLJ23

2023-08-28
Länk till avsnitt

77. Ett svettigt dygn med Benjamin Ingrosso

Julia vet hur man blir en artist och Louise vet hur man tjänar 18 000 kronor. Det blir historier från Kiruna, Italien och extra cool chokladpudding. Dessutom har Julia har aldrig varit mer imponerad över Louise och vad hände egentligen med Benjamin Ingrosso?

Tack till Under your skin (kod LJ20) och Svanen för veckans poddspons!

2023-08-21
Länk till avsnitt

76. Världens sämsta toalett

Queen of prutt backar Louise när Patrik gör narr av henne. Topp fyra magåkommor är en otippad men nu bandad lista rakt in i era öron. Och någon är i en riktigt dålig fas som aldrig verkar ta slut. 

Tack Picard (kod LJ20), Inimini (kod LJ20) och Hellofresh (kod FR SHLJ23) för veckans poddspons!

2023-08-14
Länk till avsnitt

75. Puffen och kondomen

Louise skäms och tycker till. Julia är besviken och missar livet. Det blir hemska triggerord, semesterrapporter och ett barn som vill byta familj. Men puffen är i alla fall alltid glad!

2023-08-07
Länk till avsnitt

74. Det är ändå ingen som duschar

Journalisten Julia pratar hellre om sig själv än att ställa frågor och kämpar på med stand up-showen inför vaktmästaren. Men vad tycker egentligen Patrik och Mattias om podden? Och hur är det att få barn så tätt?

Tack Inimini för veckans poddspons. 
Kod till Inimini: LJ20

2023-07-31
Länk till avsnitt

73. Julias gränslösa beteende

Hur mycket tjänar Louise och Julia? Hur mycket ligger de? Skulle de vilja byta liv med varandra och varför hatar Louise Julias barn? Nytt rykande avsnitt av Sveriges soligaste succépodd ute nu!

2023-07-24
Länk till avsnitt

72. Hemorrojder och Piña Colada

Pengar växer inte på träd och alla ljuger! Men hur hanterar egentligen Louise och Julia sömnbrist. 

Tack Weekly Revolt och Under your skin för veckans poddspons!

Kod Weekly Revolt: LJ15
Kod Under your skin: LJ20

2023-07-17
Länk till avsnitt

71. Fråga inte Louise om hudvård

Louise går alldeles, ALLDELES, för långt när en följare frågar om hennes hudvårdsrutin och Julia når raka vägen in i Lotta Lundgrens hjärta. 

Men ångrar Julia sin hund och är en dålig dag också en bra dag?

Tack Emma.se för veckans spons. Koden är LJ5.

2023-07-10
Länk till avsnitt

70. Våffelsmet med flingor

Julia har haft ett oskönt läkarbesök och det har bildats en stödgrupp för de som måste lyssna på Louise. Någon blir kittlad på skinkorna och en annan råkar knocka främmande barn. Tack för alla era historier och tack Nivea och Läkarmissionen för veckans poddspons. 

2023-07-03
Länk till avsnitt

69. Går hissen hela vägen upp?

Det blir tårar och det blir skratt. Och det blir hemliga koder som ingen kan tyda.  Julia är inte så smart men STARK! Louise är inte heller så smart men ? a for effort. Och när är egentligen Jesus födelsedag?

Tack till World Animal Protection/Djurparksguiden.se, Female Engineering och Under your skin. 

Kod Female engineering: LJ15 (gäller till och med 26 juli) 
Kod Under your skin: LJ20 (gäller till och med 26 juli)

2023-06-26
Länk till avsnitt

68. En död ko. Word!

Ett avsnitt fyllt av galakväll, Julias efterlängtade flytt och den döda kon i busken. Dessutom är Julia  på en alldeles för cool fest bland alldeles för coola artister. Louise liv bjuder tyvärr inte på lika mycket flärd och hon hittar något fruktansvärt oväntat (och äckligt) i byxfickan. 

Tack HelloFresh, Svanen och Johan och Nyström för veckans poddspons!

Kod HelloFresh: FRESHLJ23
Kod Johan och Nyström: LJ15

2023-06-19
Länk till avsnitt

67. Tio orsaker att hata Julia

Julia gör uppror mot deras präktiga podd och säger äntligen vad hon faktiskt tycker om saker och ting. Och SOM hon tycker. Louise hakar på och har saker att säga om både Hanna Hellquist och om män! Men vad var det som hände i fjällen och varför vill ingen gifta sig med Julia?

Tack till WWF, HelloFresh, Folkness och Läkarmissionen för veckans poddspons!

Kod Folkness: LJ15
Kod HelloFresh: FRESHLJ23

2023-06-12
Länk till avsnitt

66. Julia tittar på duv-porr

Det är fullt av kändisar hos Julia och väldigt många okända på Louise picknick. Det är skönt att skylla på sin partner och inte lika roligt när allt är ens eget fel. 

Utöver det går någon i strumplästen in på en bar. Någon hittar gamla naglar.  Och någon blir attackerad av Julia, två människobarn och ett djurbarn. 

Tack UR och Svanen för veckans poddspons!

2023-06-05
Länk till avsnitt

65. Allt är Shirley Clamps fel

Det bjuds på ett otroligt kändisskvaller från Julia och en otroligt förnedrande gala-premiär för dem båda. Dessutom skulle Louise lössläppta livsstil kasta henne rakt in i finkan i Texas och ska man verkligen låta barnen gå runt högkvarteret? Det och MYCKET mer i veckans avsnitt. 

Tack till veckans sponsorer Läkarmissionen, Mantle, Female Engineering och Svanen!

Kod Mantle: LJ20
Kod Female Engineering: LJ15
Länk Läkarmissionen: lakarmissionen.se/mamma

2023-05-29
Länk till avsnitt

64. Varning! Varning!

Att ha nån att skylla på är det bästa med äktenskapet. Väl? Louise berättar en obegriplig anekdot och Julia gör ALLT för att hennes barn inte ska få syn på henne.
Julia varnar INTE, Louise kollar på SVTpaus och varför vet ingen något i Karlskrona?

Tack Folkness, Inimini och Västerbottenssåpa för veckans poddspons!

Kod Folkness: LJ15
Kod Inimini: LJ20
Kod Västerbottenssåpa: LJ20

2023-05-22
Länk till avsnitt

63. Somna osams

Vad ska man göra om någon blir mobbad? Och hur går det egentligen för Louise fotbollstränarkarriär? Sådär, om vi ska vara ärliga. Louise bjuder på starka berättelser från fotbollsplanen, eller mest bilen då. Julia däremot känner sig unik och vill gärna att alla ska veta det. 

Tack till Läkarmissionen, Mantle och Under your skin för veckans poddspons. 

Hemsida för insamlingen till säkra förlossningar: läkarmissionen.se/mamma

Kod för Under your skin om du köper detox kit pro eller hair growth kit: LJ (glöm inte att lägga till gåvoboxen i varukorgen)

2023-05-15
Länk till avsnitt

62. Skammen på Leos Lekland

Louise räknar avancerad matematik som vanligt men är som tur är inte ensam om att kämpa på med siffrorna. Julia berättar om tre minnesvärda händelser i Umeå och en märkvärdig kollega ifrågasätter historien om världens största hund. Det blir tantdans, erkännande av felsägningar och en och annan tår över döda djur. 

Tack Rabén och Sjögren, Inimini och Once upon för veckans spons!!

Kod Inimini: LJ20
Kod Rabén och Sjögren: (www.bokus.com/louiseochjuliapoddar) - LJ20
Kod Once upon: louiseochjulia25  https://onceuponapp.onelink.me/PtX4/fqc983kl  

2023-05-08
Länk till avsnitt

61. Krossade fredagsdrömmar

Julia är back in hybris men har upplevt det största sveket någonsin. Kommer hon kunna förlåta Patrik?  Och varför är alla så märkvärdiga? Louise däremot värmer allas hjärtan med sin sång och avslöjar oväntade saker om sig själv och sin poddpartner. 

Tack Läkarmissionen, Folkness och Lollo och Bernie för veckans spons! 

2023-05-01
Länk till avsnitt

60. Tvåtusen ligg om året

Två snillen spekulerar om antal ligg. Det går sådär. Louise döper om folk och Julia delar med sig av otroliga djurfakta. Vad sa Skansen-Jonas egentligen? Och när skulle det passa bättre att vara snubbe?

Tack HelloFresh, UR och Lace Laboratory för veckans poddspons. 

2023-04-24
Länk till avsnitt

59. Skam och pussy

Louise "Ingrosso" Winblad har varit i fjällen och träffat en märklig men ack så fascinerande person. Julia har varit hos rumpdoktorn igen men vad är egentligen det mest ovärdiga under rumpdoktorbesöken? Och vilken (manlig) världsartist klädde Julia ut sig till när hon precis hade börjat dejta Patrik?  Det och mycket mer i Sveriges soligaste och roligaste podd. Tack att ni lyssnar! Och tack HelloFresh, Blocket och Läkarmissionen för att ni sponsrar podden!

2023-04-17
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.