Sveriges 100 mest populära podcasts

Louise och Julia poddar

Louise och Julia poddar

Årets Humorpodd 2022 och varje måndag släpps ett nytt avsnitt av Louise och Julia poddar! En solig och rolig podd som avhandlar allt från kaos och sömnbrist och till skam och social baksmälla. Lite som en bikt, fast kul. Det kan också förekomma en del skarpa - och ibland inte så skarpa - omvärldsanalyser och spaningar i denna ofiltrerade podcast. Fram med skämskudden, nu kör vi! För tankar - skriv till oss på Instagram. Där heter vi @hejhejvardag och @jullewibbe. För samarbeten - kontakta [email protected] och [email protected].

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

louiseochjuliapoddar.buzzsprout.com

Avsnitt

65. Allt är Shirley Clamps fel

Det bjuds på ett otroligt kändisskvaller från Julia och en otroligt förnedrande gala-premiär för dem båda. Dessutom skulle Louise lössläppta livsstil kasta henne rakt in i finkan i Texas och ska man verkligen låta barnen gå runt högkvarteret? Det och MYCKET mer i veckans avsnitt. 

Tack till veckans sponsorer Läkarmissionen, Mantle, Female Engineering och Svanen!

Kod Mantle: LJ20
Kod Female Engineering: LJ15
Länk Läkarmissionen: lakarmissionen.se/mamma

2023-05-29
Länk till avsnitt

64. Varning! Varning!

Att ha nån att skylla på är det bästa med äktenskapet. Väl? Louise berättar en obegriplig anekdot och Julia gör ALLT för att hennes barn inte ska få syn på henne.
Julia varnar INTE, Louise kollar på SVTpaus och varför vet ingen något i Karlskrona?

Tack Folkness, Inimini och Västerbottenssåpa för veckans poddspons!

Kod Folkness: LJ15
Kod Inimini: LJ20
Kod Västerbottenssåpa: LJ20

2023-05-22
Länk till avsnitt

63. Somna osams

Vad ska man göra om någon blir mobbad? Och hur går det egentligen för Louise fotbollstränarkarriär? Sådär, om vi ska vara ärliga. Louise bjuder på starka berättelser från fotbollsplanen, eller mest bilen då. Julia däremot känner sig unik och vill gärna att alla ska veta det. 

Tack till Läkarmissionen, Mantle och Under your skin för veckans poddspons. 

Hemsida för insamlingen till säkra förlossningar: läkarmissionen.se/mamma

Kod för Under your skin om du köper detox kit pro eller hair growth kit: LJ (glöm inte att lägga till gåvoboxen i varukorgen)

2023-05-15
Länk till avsnitt

62. Skammen på Leos Lekland

Louise räknar avancerad matematik som vanligt men är som tur är inte ensam om att kämpa på med siffrorna. Julia berättar om tre minnesvärda händelser i Umeå och en märkvärdig kollega ifrågasätter historien om världens största hund. Det blir tantdans, erkännande av felsägningar och en och annan tår över döda djur. 

Tack Rabén och Sjögren, Inimini och Once upon för veckans spons!!

Kod Inimini: LJ20
Kod Rabén och Sjögren: (www.bokus.com/louiseochjuliapoddar) - LJ20
Kod Once upon: louiseochjulia25  https://onceuponapp.onelink.me/PtX4/fqc983kl  

2023-05-08
Länk till avsnitt

61. Krossade fredagsdrömmar

Julia är back in hybris men har upplevt det största sveket någonsin. Kommer hon kunna förlåta Patrik?  Och varför är alla så märkvärdiga? Louise däremot värmer allas hjärtan med sin sång och avslöjar oväntade saker om sig själv och sin poddpartner. 

Tack Läkarmissionen, Folkness och Lollo och Bernie för veckans spons! 

2023-05-01
Länk till avsnitt

60. Tvåtusen ligg om året

Två snillen spekulerar om antal ligg. Det går sådär. Louise döper om folk och Julia delar med sig av otroliga djurfakta. Vad sa Skansen-Jonas egentligen? Och när skulle det passa bättre att vara snubbe?

Tack HelloFresh, UR och Lace Laboratory för veckans poddspons. 

2023-04-24
Länk till avsnitt

59. Skam och pussy

Louise "Ingrosso" Winblad har varit i fjällen och träffat en märklig men ack så fascinerande person. Julia har varit hos rumpdoktorn igen men vad är egentligen det mest ovärdiga under rumpdoktorbesöken? Och vilken (manlig) världsartist klädde Julia ut sig till när hon precis hade börjat dejta Patrik?  Det och mycket mer i Sveriges soligaste och roligaste podd. Tack att ni lyssnar! Och tack HelloFresh, Blocket och Läkarmissionen för att ni sponsrar podden!

2023-04-17
Länk till avsnitt

58. Kändisskvaller och boomers

Julia har juicy info om David Hellenius och Louise ger er allt skvaller från senaste scrollnätterna. Men vad har egentligen Louise för gift i sin mens? Och vad händer i huset mittemot Julia?

Tack Folkness, Blocket och Emma för veckans poddspons! Och TACK alla som lyssnar, delar, gillar och sprider podden!
Rabattkod till Folkness är LJ15 och ger 15% rabatt.

2023-04-10
Länk till avsnitt

57. En video i röva

Julia ringer en kändis och tycker väldigt synd om sig själv. Men att få beröm under en koloskopi är kanske meningen med livet? 
Louise har funderat över bristen på förståelse och förlåtelse i dagens samhällsklimat och utsätter Julia för en utmanande övning. 
Tack Life in mind, Blocket och Läkarmissionen för veckans poddspons! 
Koden till Life in mind: louisejulia och ger 25% rabatt på kurs.

2023-04-03
Länk till avsnitt

56. Louise stora svek på scenen

Julia råkar ljuga igen vilket leder till en mycket smärtsam dans. Louise ljuger också och måste eventuellt skilja sig nu. Och vad hände egentligen på livepodden? Det och mycket mer i veckans avsnitt!

Tack Folkness, Tradera och Mantle för att ni sponsrar podden!
Rabattkod till Folkness är LJ15 och ger 15% rabatt.

2023-03-27
Länk till avsnitt

55. Molluskbarnet söker vänner

Julia pratar engelska igen och råkar bli en deckarförfattare på köpet. Louise hugger sura personer i fingret och uppfostrar Anna Kinberg Batra. 

Tack Läkarmissionen, WaterAid och Under your skin för veckans poddspons!

2023-03-20
Länk till avsnitt

54. Nu är det drama igen

Julias trygga vardagslunk kastas omkull av två otroligt dramatiska händelser. Louise funderar över ordet "kär" och känner sig träffad av en kritisk text om den svenska kvinnan. Men vem är Tammy? Ska man verkligen sola anus? Och hur bra detektiv är egentligen Julia?

Tack UR och NIVEA för att ni sponsrar podden! Och TACK alla ljuvliga som lyssnar, tipsar och delar! 

2023-03-13
Länk till avsnitt

53. Alltid bara jag som är glad

Ibland räcker det med ett litet irriterande ord för att bägaren ska rinna över. Louise är galen! Båda är oense! Julia är äcklad! Någon behöver energi!! Och vad i h-vete har Louise hittat för sjukt radioprogram om moraliska dilemman?

Tack älskade, viktiga Läkarmissionen för veckans poddspons.

2023-03-06
Länk till avsnitt

52. Dejt med doft av urin

Julia sväljer hela citrusfrukter och tar lantis till en ny nivå. Och vad är det egentligen lantisen Julia kallar för en bidé? Podden firar ett år och Louise har blivit inspirerad att bråka tillbaka. Men varför är hon så sur på Sunset Beach och vad är det för triangeldrama Louise är högst involverad i?

Tack Nivea och Tradera för veckans poddspons!

2023-02-27
Länk till avsnitt

51. Varning! Gör inte "en Julia"

Någon är en skön tjej och båda inser sina narcissistiska drag.  Dessutom följer en treåring med på ett viktigt möte och avslöjar kanske lite väl mycket. 

Ja, avsnittet går från härlig pepp till djup depp, för Louise har pratat med sin granne som varnar poddens lyssnare för att absolut inte "göra en Julia".  Sorgligt avslut men förhoppningsvis repar hon sig till nästa avsnitt. 

TACK för att ni lyssnar och TACK älskade Läkarmissionen för allt ni gör och för att ni sponsrar veckans avsnitt. 

2023-02-20
Länk till avsnitt

50. Julias skrik i natten

Någon minns en galen mamma från barndomen och någon BLIR en galen mamma mitt i natten. Men är det egentligen de galna mammornas fel? Och måste Julia klippa bort sina födelsemärken? Och vad händer när Louise får lyssna på en enkel panflöjtsmelodi? Lyssna på veckans avsnitt och tipsa podden vidare, plz. 

TACK för att ni lyssnar och TACK till Under your skin och Emma Madrass för att ni sponsrar podden!

2023-02-13
Länk till avsnitt

49. Träsktrollets revansch

Julia har legat, men inte på det göttiga sättet. Louise har varit på restaurang och undrar om det ska vara så svårt att få mötas av ett leende? Vad ÄR det förresten för spännande som Louise har sålt second hand? Och varför ler Julia så mycket i Skåne? 

In och lyssna på avsnittet NU!

Tack veckans underbara sponsorer Läkarmissionen och UR!

2023-02-06
Länk till avsnitt

48. Louise skickar sex-sms

Julia är internationell och bra (?) på matte. Louise gör misslyckade sexinviter och är fortfarande sämst på att kommunicera om sex. Är det pinsamt eller uppfriskande att tjata sig till inbjudningar?

Tack till Tradera, Mantle och Onceupon för veckans spons!! (Länk till Once upon https://onceuponapp.onelink.me/PtX4/ld50gji4)

2023-01-30
Länk till avsnitt

47. Min man är förkyld! Ring 1177!

Vem är träsktrollet och varför blev Julia så himla, himla sur? Och varför blev Louise så himla, himla sur? Och är deras förhållanden blomstrande eller dödsdömda? 

Tack myNanny, Mantle och UR för att ni sponsrar veckans avsnitt!

2023-01-23
Länk till avsnitt

46. Ånej, nu har vi ljugit igen!

Louise ljuger på sitt CV. Julia ljuger för tandläkaren. Någon ljuger om sin shopping och den andra om sin ankomsttid. 

Avsnittet innehåller också ett deppigt pepptalk som förgylls av en råttfärgad hårmatta med ~ specialknappar ~. Dessutom backar Louise "Fittsson" i ett starkt försök till civilkurage. 

Tack Läkarmissionen och underyourskin.se för att ni sponsrar veckans avsnitt!

2023-01-16
Länk till avsnitt

45. Vem skiljer sig först?

Louise pendlar mellan skilsmässa och love 4-ever och funderar över framtida umgänge. Dessutom utsätts hon för ett ungdomstest av Julia och det går sådär. 

Julias tröghet har nått nya nivåer. Vad är det egentligen hon smörar? Och bör Louise verkligen bejaka sin inre Julia? Och vad i h-vete betyder Ajde?

Tack för veckans spons HelloFresh! (Kod FRESHLJ)

2023-01-09
Länk till avsnitt

44. Louise startar influencerbråk

Julia är besviken på ett av barnen som inte levererar förväntad skogskärlek.
Ska hon skaffa fler barn? Bättre barn?

Bakdrottning-bråk får Louise att minnas när hon kände sig lite tuff och konfronterade några influencers. Louise gjorde helt enkelt en "Leila".

Tack bästa MyNanny och Hello Fresh för veckans poddspons! Koden till HelloFresh är alltså FreshLJ

2023-01-02
Länk till avsnitt

43. Sexy rödluvan och stygga vargen

Överdriver Julia sin dialekt? Är Louise snål? Hur kan Julia vara så sunkig men samtidigt fäncy? Tänker Louise mycket på hur hon blir sedd på sociala medier? Lyssnarnas fördomar mot Louise och Julia besvaras!

Dessutom skämtar Julia sig igenom en gastroskopi och ingen verkar förstå Louise engelska! 

Tack underbara Emma Madrass för veckans poddspons!

2022-12-26
Länk till avsnitt

42. Dissad av ett medium

Julia besöker ett medium och ärkeängeln Mikael har saker att säga om hennes internationella framtid. Är det ny hybris på g? Ja, men befogad sådan i och med att informationen kom från en ängel. Louise misstas dock för att vara Julias mamma och börjar tänka över sitt åldrande. Varför ligger fokus så mycket på kvinnans yttre och vad har Alex och Sigges nya podcast med det här att göra? Rätt mycket ändå! Tack viktiga Läkarmissionen för att ni sponsrar podden. 

2022-12-19
Länk till avsnitt

41. Kingen glider in

Är höna och kyckling samma djur? Inte enligt Louise. Någon önskar sig en daimtårta i julklapp och Louise blir svartsjuk på Mattias när han lyssnar på smöriga ballader.  Dessutom har Julia har varit hos rumpdoktorn igen. Var ramlar hon ihop den här gången tro?  Lyssna and you will know! 

Tack WWF, Läkarmissionen och Lylli för att ni sponsrar veckans avsnitt! 

2022-12-12
Länk till avsnitt

40. Naken på Junibacken

Det blir en hel del ovärdiga situationer skapade av barn i dagens avsnitt. Ovärdiga stunder av nakenhet, bajsprat i kassakön och en gul tandställning av matrester. Julia ifrågasätter djurparker och Louise ifrågasätter podden Inte din morsa. Helt enkelt en ljuvlig mix av högt och lågt.

Och herregu, podden vann TRE priser i Guldpodden! Tack till världens bästa lyssnare! Och tack till veckans sponsorer MyNanny, Once Upon och Apohem.

Länk till Once Upon: https://onceuponapp.onelink.me/PtX4/tnttgh1r

2022-12-05
Länk till avsnitt

39. Louise hämnd (äntligen)

Julia får smaka på sin egen medicin och tvingas livepitcha podden för ett proffs! Louise myser i sin hämnd men är smekmånaden över mellan Louise och Julia?

Mitt under inspelningen får Julia ett bud och blir plötsligt en cool (?) rappare. Dessutom måste båda sluta prata om Sofie Sarenbrant NU!

Tack älskade Läkarmissionen och bästa Johan & Nyström för veckans poddspons!2022-11-28
Länk till avsnitt

38. Att lyssna på ett hångel

Tre goodiebags från förskolan och en händelserik Mama-gala. Louise vinner pris och Julia får stresspanik av att Louise satt mittemot Sofie Sarenbrant på galan. För vad sa hon egentligen om Bokmässan? Nu lyssnar ni på veckans avsnitt och tack My Nanny och  Under your skin för att ni sponsrar veckans avsnitt! 

2022-11-21
Länk till avsnitt

37. Öl och snus till frukost

Julia har fått blodad tand och ska tydligen ringa Sveriges coolaste människor nu. 
Ni får höra om superkrafter (nej det är inte alls töntigt att spela muntrumpet!) och prat om sexy halloween och sober october. Louise och Julia glider också in på ämnet cancel culture och funderar över kraven att ta ställning, bristen på nyanser och avsaknaden av förlåtelse. 
Tack för att ni lyssnar och tack myNanny och Emma Madrass för att ni sponsrar veckans avsnitt. 

2022-11-14
Länk till avsnitt

36. Analkulor och psykbryt

Julia får en bidiagnos och Louise är psyk-mamma på Kolmården. Är det ett vinnande koncept för den perfekta familjedagen? Verkar så.
Julia vill leta varg på nätterna och verkar vara villig att offra sin förstfödde. Men vem ska filma?!
Sedan blir båda jättejättearga på män i grupp och slår svordomsrekord. 
Tack Läkarmissionen, Otricare och Apohem för veckans spons!

2022-11-07
Länk till avsnitt

35. Feck you, Julia!

Julia ringer till... Ja, vem ringer Julia till? Och Louise tvingas ställa livets kanske mest pinsamma fråga till Sverige kanske coolaste (!) person.

Ni lyssnar nu och tipsa alla ni känner om Sveriges soligaste (och roligaste) podd!

Puss och tack till Hemköp och Otricare för spons i veckans avsnitt. 

2022-10-31
Länk till avsnitt

34. Avföljd av en kändis

Människobarn eller djurbarn? Julia gör ett test på känslokalla djurhataren Louise. Någon ghostar en kändis, den andra fnittrar över sin nya kändisföljare och sörjer rockstjärnan som avföljde. Det blir prat om schimpanser, bananer, höjd på jeans och gerbiler. 

Dessutom hjälper Atefeh till med tips på små saker alla kan göra för att stötta de som kämpar i Iran. 

Tack Läkarmissionen, Hemköp och Otricare för veckans spons! Och TACK alla som lyssnar, ni är ljuvliga!

2022-10-24
Länk till avsnitt

33. Podden för dig som är cool

Louise är en riktigt omogen bebis och Mattias har gett upp. Julia är tydligen också en bebis och Patrik chockar podden genom att avslöja "Kramkudden"! Är det okej att dricka mjölk när man är vuxen? Lyssna på barnsagor när man ska sova? Äta sårskorpor? Vad vet vi? Det vi i alla fall vet är att Julia har varit hos rumpdoktorn igen och att det inte längre är coolt att använda ordet "cool". 

Tack bästa Johan & Nyström och underbara Hemköp för veckans poddspons. 

2022-10-17
Länk till avsnitt

32. Du förstör mitt liv!

Storasystrar kan vara elaka men kreativa och Louise sjunger inte råbra. Ett panikdygn resulterar i något av det märkligaste Julia någonsin gjort. Men vem sväljer egentligen hela cashewnötter och vad händer om man dricker en hel flaska blå Curaçao? Tack bästa Hemköp och tack viktiga Läkarmissionen för veckans spons. Och TACK alla som lyssnar. Ni är ljuvliga! Ps. Tipsa en vän, eller två. Puss

2022-10-10
Länk till avsnitt

31. Skämskudde x 7 på Bokmässan

Louise och Julia har varit på Bokmässan och det blev en hel del vargtimmar efter. Dessutom starka kändismöten med Alex Schulman, Sofie Sarenbrant, Schibbye/Persson-Persson och många fler. Gjorde Julia bort sig undrar ni? Ja. Louise också! Lyssna nu och tipsa en vän eller två!
Tack bästa Apohem för att ni sponsrar veckans avsnitt. 

2022-10-03
Länk till avsnitt

30. Socialt off och jättearg (på insidan)

Julia missar förädramötet och Louise sover sig igenom utvecklingssamtalet. Någon swishar hejvilt och den andra är socialt off och vet inte längre hur man beter sig. Vad är egentligen rätt att göra när barnen pajar saker hos andra och varför duckar Louise alla konflikter? Tack till Läkarmissionen och Under your skin för veckans spons. 

2022-09-26
Länk till avsnitt

29. Gravid i Kristianstad

Podden är i blåsväder och den annars så känslokalla Louise gråter. Julia har varit på party och gör i vanlig ordning bort sig. Louise berättar om den hemmasnickrade förlossningsdrinken som skapade bajsfest under förlossningen. Julia får egentid i Kristianstad och blir gravid på köpet. Eller? Allt det här och MYCKET mer i veckans avsnitt av Louise och Julia poddar. 
Tack Emma Madrass för veckans spons och ljuvlig sömn!

2022-09-19
Länk till avsnitt

28. Är det så fel att ogilla hundar?

Julias Instagram-följare är besvikna på henne och Louise har haft en fruktansvärt mörk helg.  Någon kör en "Framgångspodden"om sig själv och den andra är en piga. Tack bästa, fina, viktiga Läkarmissionen för att ni sponsrar vår soliga podd. OCH TACK ALLA SOM LYSSNAR!

2022-09-12
Länk till avsnitt

27. Fula fötter och osexig soppa

Louise dumpar en kille för att han bjuder på soppa och Julia står som en galen människa vid sitt fönster klockan fyra på morgonen. Det blir dealbreakers, livskris och killar som äter kall kokt potatis. Tack bästa Apohem för att ni sponsrar veckans avsnitt!

2022-09-05
Länk till avsnitt

26. Äckligt med tjejer som snusar

Julia leker cool bland Malmöbor men blir kallad äcklig. Louise får panik på krokikurs och bråkar jättemycket inuti sitt huvud. Vi får höra två starka Expressen-historier från Julia och till slut säger Louise till på skarpen.  Hon tyckte faktiskt inte det var kul!!!

Tack bästa Läkarmissionen och Under your skin som sponsrar veckans avsnitt <3

2022-08-29
Länk till avsnitt

25. Julia har sånghybris

Julias sång får Louise att må illa men hon tänker ändå söka till Idol. Louise har varit på massage med fladdriga stringtrosor och bortvaxat näshår. Båda har hybris och tre män har raggat på Julia. Vulva-duon tackar för att ni lyssnar! Och puss till Onceupon som sponsrar veckans avsnitt. Rabattkoden gäller fram till 22 september 2022. 

2022-08-22
Länk till avsnitt

24. Hemorrojdsalva i ansiktet

Louise är totalt känslokall och ryser inte alls åt Julias medium-historier.  Det är tydligen trendigt med rumpsalva i ansiktet och Louise listar "Stressiga saker med att vara på resa". Dessutom är Julia en obehaglig hundmänniska som kallar Svante för "storebror". 
LYSSNA! KOMMENTERA! DELA!
Tack underbara Johan & Nyström och Läkarmissionen för att ni sponsrar veckans avsnitt!

2022-08-15
Länk till avsnitt

23. Naken på badhus - igen

Julia ljuger och snackar skit om sig själv. Louise berättar om de svettiga ögonblicken då hon avslöjade sina tre graviditeter. Dessutom är det nakenchock för Julia på badhuset - igen. Och ska man verkligen använda ordet "bästis"? Tack till Tjejmilen för spons och springpepp!

2022-08-08
Länk till avsnitt

22. Nom nom i framstjärten

Varför kryper Julia omkring på alla fyra? Kan Louise sluta säga "framstjärt"? Och vem säger "pruppa"? 

Nytt avsnitt och Louise har PMS som vanligt. 

Tack Apohem för att ni sponsrar vår podd!

2022-08-01
Länk till avsnitt

21. En aggressiv mammarumpa

Louise är familjens solstråle, enligt henne själv, och Julia startar en massa projekt som inte alltid slutförs. 

Det blir ombytta roller när Julia delar med sig av spaningar och Louise drar en rolig anekdot. 

Tack att ni lyssnar och tack Under your Skin för att ni sponsrar veckans avsnitt. Rabattkoden är LJ20. 

2022-07-25
Länk till avsnitt

20. Allt om när Julia blev utsatt för ett bedrägeri

Julia blir utsatt för ett bedrägeri på Internet och Louise agerar inte hjälte under ett pågående rån i Frankrike. Någon undrar hur kan vi vara så roliga och DET och mycket mer får ni svar på i veckans avsnitt!


2022-07-11
Länk till avsnitt

19. Julias misslyckade tatuering

Hur många sexleksaker har Louise egentligen och varför har Julia en propeller på armen? Julia friade till Patrik men fick underkänt och Louise är helt enkelt bara ful och full. 

Lyssna, tipsa, kommentera och dela!

Tack bästa Apohem och Ellos för att ni sponsrar vår podd!

2022-07-04
Länk till avsnitt

18. Julia är inte så avis på Louise

Julia är avis på Louise föräldrar men inte på hennes hy eller sociala ?kompetens?. 

Louise ser risker med att hylla sin man och Julia briljerar med sina dialektala skills.

Hur blev egentligen denna podd till? Och vad är historien bakom den fantastiska låten? 

Nytt soligt avsnitt av er favoritpodd finns ute nu! Tack Hej Albert och Ellos att ni är med oss denna vecka!

2022-06-27
Länk till avsnitt

17. Zara Larssons förlåt till Louise

Zara Larsson snor Louise text till sitt sommarprat och tidningarna börjar ringa. Men vad var det egentligen som hände? Barnen på förskolan avslöjar Julias omoraliska klänning och vi gläds åt att Sigge Eklund börjat lyssna på vår podd. 

Tack Tjejmilen och Hej Albert som sponsrar oss denna vecka, hurra för er!

Psst, koden till Tjejmilen ska anges i versaler: LOUISEJULIA

2022-06-20
Länk till avsnitt

16. Vinka inte med snoppen

Julia försöker hångla upp Louise och berövar Patrik på stora upplevelser.  Någon klipper sig jättejättefult och en vinkande snopp skapar panik i podden. Dessutom har Louise blivit ansiktet utåt för #swedengate och får noll stöd av sin poddpartner kring detta. 

Tack till våra superfina sponsorer Tjejmilen och Ellos!

2022-06-13
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.