Sveriges 100 mest populära podcasts

Du lyssnar på Sydsvenskan

Du lyssnar på Sydsvenskan

Din skånska nyhetspodd rotar i aktuella och spännande och nyhetsberättelser. Du som lyssnar blir lite klokare på Skåne, Sverige och världen.Ansvarig utgivare: Jonas Kanje Kontakt redaktionen: [email protected] eller [email protected]örfrågningar: [email protected]

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sydsvenskan.se/varapoddar

Avsnitt

Vad gör dömda IS-män i skolan?

Sensommaren 2022 släpps två bröder från fängelset. De är dömda för att ha försökt ansluta sig till terrorgruppen IS. Men bara några veckor efter fängelsemuck har båda två sökt sig till skolans värld. Hur är det möjligt? 
2023-09-15
Länk till avsnitt

Varför lurar kriminella hellre pensionärer än säljer knark?

En 84-årig kvinna luras på 236 000 kronor av en falsk polis. En 80-årig man förlorar en kvarts miljon ? på ett telefonsamtal. Kriminella ligor tjänar enorma summor på åldringsbrott. ? , säger Sydsvenskans reporter Peter Herkel. 
2023-09-12
Länk till avsnitt

Så sprider Al Jazeera desinformation om Sverige

Desinformationskampanjen mot den svenska socialtjänsten sprids vidare av ett av arabvärldens största tv-bolag. Gång på gång sprider Al Jazeera vilseledande och felaktig information om Sverige, visar Sydsvenskans granskning. ? De har gigantiska sociala medier, säger reportern Inas Hamdan. 
2023-09-07
Länk till avsnitt

Är fyradagarsveckan här?

I framtiden ska personalen på MKB i Malmö jobba fyra dagar i veckan istället för fem ? med samma lön. Nu har de blivit nedringda av folk som vill jobba där. 50 år efter 40-timmarsveckans födelse har många börjat drömma om kortare arbetstid. Är tiden mogen?

? Den här frågan har ett väldigt starkt stöd i en yngre generation som värderar fritid högre än tidigare generationer, säger arbetstidsforskaren Göran Kecklund. 
2023-09-05
Länk till avsnitt

Är den sista jointen i Christiania såld?

Efter den senaste skjutningen har invånarna i Christiania bestämt sig: knarkförsäljningen ska försvinna och Pusher Street ska stänga. Men är det möjligt? Och vad kan det få för konsekvenser? 

? För narkotikamarknaden i Danmark eller Sverige betyder det inte ett skvatt. Det finns andra avsättningsvägar för det där knarket, säger Sydsvenskans krimreporter Joakim Palmkvist. 
2023-08-31
Länk till avsnitt

Så såldes polska smuggelvalpar som svenska

De kommande veckorna vittnar 40 valpköpare mot en misstänkt skånsk smuggelliga. Köparna betalade dyrt för valpar som de trodde var svenskfödda. Istället visade sig valparna vara smuggelhundar från Polen. 
? De fördes helt och håller bakom ljuset, säger Sydsvenskans reporter Jonas Nyrén. 
2023-08-29
Länk till avsnitt

Varför bråkar Lund om avlopp ? och vad står på spel?

I ett decennium har Lundapolitikerna bråkat om avloppet i stan. Men nu handlar det inte längre bara om var vattnet ska renas. Nyss kom chockbeskedet: risken finns att inget nytt kan byggas i Lund.

? Det kan vara lite överraskande utifrån, att varför ska en sån här skitfråga bli så stor och viktig, säger Alexander Kuprijanko, Sydsvenskans Lundareporter.
2023-08-24
Länk till avsnitt

Fastighetsbolagen går plus på hyrorna ? varför höjs de ändå?

Fyra privata fastighetsägare har nyligen dubbelhöjt hyran. Men Sydsvenskans granskning visar att fastighetsbolagen har gjort miljardvinster de senaste åren. Och att de går plus på hyrorna redan efter årets första höjning.? Det har gått väldigt bra ekonomiskt för de här fastighetsbolagen, säger Sydsvenskans reporter Elinor Strand. 
2023-08-22
Länk till avsnitt

Låtsas vara robot för pengar ? så funkar den nya Tiktoktrenden

Tjejen stirrar rakt fram och rör sig med robotliknande rörelser. Hon får en virtuell glass och säger: "Ice cream so good". Folk som låtsas vara datorspelskaraktärer i livesändningar är en av de senaste trenderna på Tiktok. Och vissa tjänar tusentals kronor i timmen. Vad är det som är så kittlande med NPC live? Och vem är det som betalar?

? Det jämförs med äldre dagars freakshows, säger Inas Hamdan, reporter på Sydsvenskan.
2023-08-17
Länk till avsnitt

Nu kan 16-årige pojken dömas ? ett år efter skräcken på Emporia

Mitt i fredagsrusningen hörs skott eka i köpcentret ? och folk springer för sina liv. Ett år har gått sedan skräcken på Emporia. Nu pågår rättegången mot pojken som mördade en gängledare.

? När man tittar på hans liv är det väldigt sorgligt. Han är en plågad själ, säger Sydsvenskans reporter Erika Oldberg.
2023-08-10
Länk till avsnitt

Varför väcker dricks så starka känslor?

På restauranger och barer dyker nya kortläsare upp, som automatiskt frågar efter dricks. Sverige har inte samma drickskultur som till exempel USA ? men nu kan det vara på väg att förändras. Är det bra eller dåligt om vi dricksar mer? Och varför är frågan så provocerande?

? Dricksen har ekonomiskt blivit viktigare för att arbetslivet är mer osäkert, säger Paula Mulinari, forskare vid Malmö universitet.
2023-08-04
Länk till avsnitt

Bevisen som kan fälla expojkvännen för styckmordet på Marua Ajouz

18-åriga Marua Ajouz avhuggna huvud hittades i Bokskogen år 2003. Styckmordet har gäckat Skånepolisen i två decennier, och nu ställs expojkvännen inför rätta. Samtidigt kliver ett helt nytt vittne fram, som säger sig veta vad som hände Marua natten då hon försvann. 
? Den här Roger dyker upp nu, nästan 20 år senare, och berättar sin story, säger Dan Ivarsson, Sydsvenskans reporter.

2023-07-27
Länk till avsnitt

Varför kryllar det av råttor i Malmö?

På 90-talet fanns det råttgift i över 3 000 brunnar i Malmö. Nu är giftet borta och ersatt med knappt 150 avloppsfällor. Och råttorna tycks dyka upp överallt: i soprummen, på lekplatserna, i parkerna. 
? En enda hona kan föda hundra ungar på ett år, säger Sydsvenskans reporter Jakob Hydén.
2023-07-18
Länk till avsnitt

Vad händer när fängelser, häkten och arrester blir överfulla?

Skånes häkten och arrester är överfulla. Och Tidöavtalet ökar trycket på den redan hårt pressade rättskedjan. Facket frukar nu mer hot, våld och gisslantagningar. 
? Man säger att det är en fara både för de anställda och de intagna, säger Sydsvenskans reporter Alex Rodriguez. 
2023-07-13
Länk till avsnitt

Hotar koranbränningarna Sveriges rykte?

Koraner som bränts i Malmö och Stockholm har lett till en tryckkokare av frustration ? världen över. Hur påverkar koranbränningarna bilden av Sverige? Och vilka risker för det med sig om Sverige stämplas som islamofobiskt?

? Tobias Billström har tillsammans med svenska diplomater och ambassadörer fått lägga väldigt mycket tid på att städa upp efter de här koranbränningarna, för att försöka återställa Sveriges rykte, säger Hibba Abbas, reporter på Sydsvenskan.
2023-07-06
Länk till avsnitt

Blir gängmorden allt mer hänsynslösa?

En 27-årig man skjuts till döds i sin bil på Ica Maxis parkering. Butiken på Ystadvägen i Malmö är fortfarande öppen och folk är i rörelse. I bilens baksäte sitter mannens barn. ? Jag tror inte det finns nånting som är heligt nu, säger Sydsvenskans reporter Joakim Palmkvist. 
2023-07-04
Länk till avsnitt

Efter upprorsförsöket ? svajar Putins makt nu?

Världen såg chockat på när den paramilitära Wagnergruppen plötsligt vände om, och marscherade mot Moskva. Och Vladimir Putin såg sin gamle vän Jevgenij Prigozjin göra uppror mot allt han byggt upp. Vem kan den ryske presidenten egentligen lita på? Och hur påverkar upprorsförsöket Putins makt?
? Han är ju påtagligt försvagad, just för att detta har avslöjat skörheten i hans bygge. Och det finns stor risk att någonting liknande kan hända igen, säger Kalle Kniivilä, Rysslandsexpert och reporter på Sydsvenskan.

2023-06-29
Länk till avsnitt

Går vi mot en ny extremsommar likt 2018?

Starten på sommaren har varit torr och varm. Nu fruktar många att vi står inför en ny rekordsommar, likt den 2018. 
? I grund och botten blir det vanligare med extrema väder. Det råder det ingen tvekan om, säger Sydsvenskans klimatreporter Elin Fjellman. 
2023-06-27
Länk till avsnitt

Hur höga kan Malmös hyror bli?

Höjningen i början av året var den högsta på 30 år. Men ett gäng privata hyresvärdar i Malmö är inte nöjda. Nu skickar de ut en andra hyreshöjning direkt till de boende ? efter att förhandlingarna med Hyresgästföreningen kraschat. Är det här den nya normen?
? Blir det här mer vanligt kan man ju tänka sig att lusten att bo i hyresrätt minskar, om man ändå inte får den här tryggheten, säger Elinor Strand, reporter på Sydsvenskan.
2023-06-23
Länk till avsnitt

Varför flockas de rika och kända i Skåne på sommaren?

Sommar efter sommar lockas miljardärer, makthavare och superkändisar till tre små orter längs Skånes kust: Båstad, Torekov och Falsterbo. Men hur påverkas egentligen lokalbefolkningen av sommargästerna? 
? Det verkar finnas en hatkärlek, säger Sydsvenskans reporter Dan Ivarsson. 
2023-06-20
Länk till avsnitt

Så formade Malmö den unge Zlatan

Efter 24 år har Zlatan Ibrahimovic lagt fotbollsskorna på hyllan. Världsstjärnan har på sistone gjort sig ovän med sin hemstads största klubb. Men en gång var Zlatan hela Malmös och Skånes stolthet. Hur var det när Zlatan var ?vår??
? Det kunde landa var som helst. Den tiden han var i Malmö var varje intervju ett äventyr, säger sportreportern Max Wiman.
2023-06-15
Länk till avsnitt

Därför har den svenska kronan rasat till rekordlåg nivå

Om du åker över Öresundsbron får du betala 1,56 kronor för varje dansk krona. Planerar du att semestra i ett euroland får du betala 11,67 kronor för varje euro. Den svenska kronan tycks befinna sig i fritt fall.? Såhär lågt har det inte varit i modern tid, säger Sydsvenskans reporter Erik Magnusson. 
2023-06-13
Länk till avsnitt

Så rasar våldet i Burkina Faso ? medan väst tittar bort

Jihadister har kopplat ett grepp om Västafrika. Tusentals människor har dött i attacker mot byar, och krisen eskalerar. Sydsvenskans reporter Justin Yarga, som kommer från Burkina Faso, såg våldet med egna ögon:
? Det var första gången jag såg människor som låg döda.
2023-06-08
Länk till avsnitt

Vad får en förälder att döda sitt barn?

Pappan ville få tyst på den 19 månader gamla sonen, som var förkyld och gnällig. Nu döms mannen i Eslöv till livstids fängelse för mord. Varje år blir runt 4-5 barn i Sverige dödade av sina föräldrar. Vad är det som får en förälder att ha ihjäl sitt eget barn?
? Det är vanligt att det finns en allvarlig psykisk problembild, säger Elisabeth Andersson, reporter på Sydsvenskan.
2023-06-01
Länk till avsnitt

Därför verkar ingen kunna hota Erdogan ? trots missnöjet

Nu går andra ronden i kampen om makten i Turkiet, och Recep Tayyip Erdogan går in med en fördel. Varför ser presidenten ut att gå emot seger ? trots ett utbrett missnöje? Har västvärlden underskattat Erdogans makt?
? Det finns en förklaring till varför Erdogan verkar kunna läsa fattiga personers tankar och beteendemönster, säger Sümeyra Tansel, journalist från Turkiet som flyttat till Sverige.
2023-05-25
Länk till avsnitt

Varför blir de svagaste eleverna allt sämre på att läsa?

Sverige befinner sig i en läskris, enligt skolminister Lotta Edholm (L). En ny undersökning visar att elevernas läsförmåga blir allt sämre. Det är de svaga läsarna som halkar allt längre efter.
? Läsningen har trängts undan i skolan, säger Sydsvenskans skolreporter Emma Leijnse.
2023-05-23
Länk till avsnitt

Alla pratar ufon ? kan vi ta det på allvar?

Pentagon har slagit fast att det finns flygande föremål som bryter mot fysikens lagar. En Harvardprofessor finkammar havsbotten på jakt efter spår från aliens. Men i Sverige är ämnet tabu. Är det dags för oss att ta ufon på allvar?
? Bara att de här idéerna flödar ut från så pass respekterade institutioner som Pentagon och Harvard är otroligt spännande och anmärkningsvärt, säger Albin Arrling, reporter på Sydsvenskan.
2023-05-18
Länk till avsnitt

Unga tjejer blir sugarbabies ? så funkar den nya sexhandeln

I apparna marknadförs det som vanligt dejtande ? bara mer spännande och glamouröst. Män som skämmer bort vackra tjejer med restaurangbesök och dyra presenter. Men sugardejtning har en mörkare sida ? prostitution där barn utnyttjas. Den före detta sugarbabyn Helena går fortfarande i traumabehandling, och vill nu varna unga.
? Hon beskriver sugardejtning som en bomb av social ohälsa som väntar på att explodera, säger Erika Oldberg, reporter på Sydsvenskan.


2023-05-11
Länk till avsnitt

Vad händer i Skåne om Ryssland anfaller Sverige?

I den största militärövningen på flera decennier har Ryssland invaderat Sverige. I ett sådant scenario blir Skåne strategiskt viktigt. Här skulle ryssarna kunna landstiga och placera ut tyngre vapen.
? Då skulle man kunna kontrollera hela Östersjön, säger Sydsvenskans reporter Olle Lönnaeus.
2023-05-09
Länk till avsnitt

Sexårige Rais drunknade på lektionen ? därför döms lärarna och rektorn

Under idrottslektionen hittas sexårige Rais Baram livlös på botten av bassängen ? och hans liv går inte att rädda. I veckan dömdes tre lärare, dåvarande rektorn och Vellinge kommun i tingsrätten. Hur kunde olyckan hända? Och hur kan domen påverka svenska lärare och skolor?
? Det är en dom och en rättegång som väckt mycket uppmärksamhet i Skolsverige. Har jag som lärare rätt att säga nej, när jag känner att jag inte klarar av att hantera säkerheten? Kan jag arbetsvägra? Den typen av frågor tror jag kommer diskuteras i många kommuner nu, säger Maria Sehlin, reporter på Sydsvenskan.
2023-04-27
Länk till avsnitt

Så avslöjades Eslövsfallet ? föräldrar misstänks ha plågat dottern i flera år

Föräldrarna misstänks ha plågat sin sjuåriga dotter i flera års tid. När flickan kommer in till sjukhuset i Lund har hon förgiftats av ättika och är nära att dö.
? Ättikan är så starkt frätande i de mängderna att man tvingas operera bort hennes magsäck, säger Sydsvenskans reporter Andreas Persson, som avslöjade historien.
2023-04-25
Länk till avsnitt

Är Zlatanstatyn dömd till evig dramatik?

Han har fått näsan stulen, benen avsågade och står nu och dammar i ett magasin. Trots det fortsätter Zlatanstatyn att skapa drama. Nu vill den anonyma gruppen "The Noze club" sälja den ökända näsan. Vad blir nästa steg i kalabaliken? Och kommer statyn få möta dagens ljus igen?

? I grund och botten handlar det om stolthet och svek, säger Sydsvenskans sportreporter Fredrik Lindstrand.

2023-04-20
Länk till avsnitt

Fler får röka på ? så drar en grön våg in över Europa

Snart är det fritt fram att röka på i Tyskland. Upp till 25 gram cannabis per person ska bli helt lagligt i tyska hem. Sveriges cannabislagstiftning är samtidigt en av EU:s mest strikta ? kan det ändras när drogen blir laglig i allt fler av Europas länder?
? Det skapar en mismatch, och det kan ju bli så att politikerna kommer behöva ta itu med det, säger Sydsvenskans reporter Albin Arrling.
2023-04-18
Länk till avsnitt

Så erbjöds utvalda personer ett icke-godkänt als-preparat

Det skånska företaget tror sig vara på väg att lösa en medicinsk gåta: ett botemedel mot sjukdomen als. Preparatet är inte godkänt. Ändå har vissa utvalda personer, som inte själva har als, erbjudits hemliga injektioner.
? För de som har als skulle ju ett botemedel betyda enormt mycket. Och för de som tar fram ett sådant läkemedel skulle det ju betyda stora pengar, säger reporter Jennie Lorentsson.
2023-04-13
Länk till avsnitt

Hibba Abbas: Därför har såren från Irakkriget inte läkt

Hon var sex år gammal när hon för första gången besökte sina föräldrars hemland, mitt under ockupationen:
? Jag minns mina föräldrars chock. Allt var förstört, säger Sydsvenskans reporter Hibba Abbas.
Tjugo år har gått sedan USA invaderade Irak ? och ännu hänger en skugga över landet. Kommer såren från kriget någonsin att läka?
2023-04-06
Länk till avsnitt

Hur påverkas vanliga ukrainare av kriget?

Ett par tar sina bröllopsfoton samtidigt som flyglarmen ekar över Odessa. En sexbarnspappa misshandlas av ryska soldater. Reporter Jennie Lorentsson och fotograf Niklas Gustavsson berättar om människorna de mött på plats i Ukraina. Hur påverkas de av kriget?
2023-03-30
Länk till avsnitt

Så fick dömda våldsbrottslingar och knarkare jobb på skolor

En Malmöbo som styr en internationell knarkliga. Två män som brutalt misshandlar en man framför hans familj. Alla tre har en sak gemensamt: de är dömda för brott och har jobbat på skolor i Malmö. Och de är långt ifrån ensamma. Hur kunde dömda brottslingar få jobb på Malmös skolor?
? Det här handlar inte om äldre domar, säger Sydsvenskans reporter Andreas Persson.
2023-03-23
Länk till avsnitt

Så fick avhoppare lära sig att ?hustla staten? hos Fryshuset

De får miljoner av kriminalvården och polisen för att hjälpa ex-kriminella att byta liv. Men Fryshuset avlönar svartarbete, och visar avhoppare hur man blåser systemet. Och när Sydsvenskan granskar verksamheten smider ledningen planer på att offra medarbetare. Hur kunde det bli såhär?
? Man ska hjälpa kriminella att bryta den typen av tankemönster, men man har i själva verket hjälpt dem att bidragsfuska, man har betalat ut svarta löner, säger Sydsvenskans reporter Jens Mikkelsen.
2023-03-09
Länk till avsnitt

Varför regnar det guld över de superrika?

De superrika i Skåne och resten av landet blir fler och fler ? och deras pengaberg bara växer. Numera är förmögenheten i Sverige mer ojämlikt fördelad än i USA. Hur blev det så? Och är det ett samhällsproblem ? eller kan alla ta del av miljardärernas framgång?
? Ordet miljardär är kittlande. Men det finns också en djupare innebörd med den här enorma rikedomen, säger Albert Capuder, reporter på Sydsvenskan.
2023-03-07
Länk till avsnitt

Varför är folk rädda för dragqueens?

Sverige drabbas av dragfeber när det populära tv-programmet "Drag race" får svensk premiär. Men det är långt ifrån alla som älskar dragqueens. I Sverige och andra länder har sagostunder för barn fått utstå hat, hot och attacker. Vad är det som folk är rädda för?
? Militära milisgrupper dyker upp beväpnade med gevär, hjälm och skottsäker väst för att demonstrera mot dragqueens, säger Sydsvenskans reporter Albin Arrling.
2023-03-02
Länk till avsnitt

Bygger Malmö bort kulturlivet?

När Malmö växer behövs fler bostäder. Men många av stadens kulturaktörer huserar i de gamla industrikvarter som ska förtätas. På flera håll växer nu en oro att de ska förlora sina lokaler. Hur ska egentligen både staden och kulturen få plats att växa? Bland dem finns ateljékollektivet Sulfur på Norra Sorgenfri.
? Det är ju Malmös största konstateljé, med mängder av välkända konstnärer, som inom några år kommer att stå utan ett hem, säger Sydsvenskans reporter Jonas Gillberg.
2023-02-28
Länk till avsnitt

Finns det ett slut på kriget i Ukraina?

Ett år har gått sedan ryska trupper gick in i Ukraina. Och ännu skymtas inget slut på kriget. När kan kriget i Ukraina sluta? Och hur har Putins invasion förändrat världen?
? Det liknar första världskrigets skyttegravskrig, där man kämpar om några hundra meter, och massor av folk dör. Och det känns ju väldigt meningslöst, säger Sydsvenskans Rysslandsexpert Kalle Kniivilä.
2023-02-23
Länk till avsnitt

Hur fördubblades bostadspriserna på Möllan på tio år?

Under det senaste decenniet har bostäder i Malmö blivit dubbelt så dyra. I stadsdelar som Möllan och Holma är ökningen ännu större.
? Det är ju en extremt dramatiskt ökning som vi aldrig har sett förut, säger Sydsvenskans reporter Julius Viktorsson.
2023-02-21
Länk till avsnitt

Så blev Snapchat ett köpcentrum för droger

På Snapchat är knarket bara några klick bort. Säljarna har flyttat bort från de mörka gathörnen, och in i mobilen. Hur blev Snapchat knarkets köpcentrum? Och vad händer när drogerna kommer allt närmare våra hem?
? Det finns ingen tröskel längre. De ungdomar som vill ha tag på droger kan få tag på det, hur lätt som helst, säger Sydsvenskans reporter Dan Ivarsson.
2023-02-16
Länk till avsnitt

Har Tinder dödat romantiken?

Förr träffade många sin partner på jobbet eller på krogen. Idag träffas 40 procent av svenska par på nätet. Men trots att dejtingapparna blir fler så tycks svenskarna bli ensammare. Har dejtingapparna dödat romantiken ? eller gett den ny glöd?
? Andelen ensamboende ökar och ökar och ökar. 25 procent av alla män i åldern 20 till 45 bor själva, säger Sydsvenskans reporter Hibba Abbas.
2023-02-14
Länk till avsnitt

Varför tror inte gymnasieelever på evolutionsteorin?

En misstro mot evolutionsteorin breder ut sig på Malmös skolor. Naturelever ifrågasätter fakta ? inte sällan med hänvisning till sin religiösa tro. Är tron på evolutionen på väg att tappa sitt fäste bland unga? Och måste man välja mellan Gud och vetenskapen?

? Det är bra att ställa frågor, det är bra att undra och vilja diskutera. Det som är problematiskt är faktaresistens, säger läraren Dónal Gaynor.
2023-02-09
Länk till avsnitt

Kan snöbrist hota skidåkningens framtid?

I Alperna syns skidåkare ta liften upp längs en smal bana av konstsnö. Men bredvid är backen grön. Nu pratas det om att norra Sverige kan bli den europeiska skidindustrins sista utpost. Men i snöbristen spår bubblar flera konflikter.
? Det är ju enorma pengar och hela samhällen som har byggts upp kring skidåkningen, säger Sydsvenskans reporter Albin Arrling.
2023-02-07
Länk till avsnitt

Hur långt är Sverige berett att gå i spelet om Nato?

Politikerna har bestämt sig ? Sverige ska med i Nato. Men i vägen står Turkiet och president Erdogan, som kräver att Sverige lämnar ut personer och förbjuder koranbränning. Hur långt är vi egentligen beredda att gå för ett medlemskap i Nato?

? Regeringen har fått kritik från vänsteroppositionen för att de har varit för fjäskiga inför Erdogan, säger Sydsvenskans reporter Olle Lönnaeus.
2023-02-02
Länk till avsnitt

Så skakade sexskandal det hyllade avhopparprogrammet

Genom Fryshusets program ska grovt kriminella få hjälp att lämna gängen. Men avhoppare vittnar nu om att de har lämnas ensamma utan behandling. Samtidigt skakas verksamheten av en sexskandal där en anställd röjt känsliga uppgifter ? med fara för avhoppares liv.
? Många av dem har skottpengar på sig, säger Sydsvenskans reporter Jens Mikkelsen.
2023-01-31
Länk till avsnitt

Vem vill skada Malmös hundar?

Tre hundar har nu skadats allvarligt efter att ha fått i sig bullar preparerade med vassa metallbitar. De senaste två åren har Malmöpolisen fått in över 150 liknande anmälningar. Varför vill någon skada stadens hundar? Kan hunddåden få en lösning ? eller är oron bland Malmös hundägare här för att stanna?
? Det finns inte jättemycket publicerat kring den här typen av brott och hur man ska karaktärisera personen som gör det. Men det lilla jag har kunnat ta del av tyder på att det ofta är personer i samhällets utkant, säger rättspsykiater Axel Haglund.
2023-01-26
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.