Sveriges 100 mest populära podcasts

Plattan i mattan - Sportbladets F1-podd

Plattan i mattan - Sportbladets F1-podd

Filip Lindfors och Anna "motor-oraklet" Andersson ger dig varje vecka det senaste inom F1.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sportbladet.se

Avsnitt

#39 - Summering av säsongen & omkörningsfest

Det har varken, eller ska vara racing, men trots det finns det mycket att snacka och kackla om. Det blir en liten summering av hela säsongen där Anna har gett alla team plusbetyg. Vi kikar även in DNF-mästerskapet där en lite oväntad vinnare dyker upp. DNF-mästerskapet är ett slags omvänt mästerskap där bilen som brutit ett lopp först får 25 poäng etc. Sen blir det en stor omkörningsfest med siffror på vem, vad, hur och varför vilken bil gjort flest omkörningar under hela säsongen (eller blivit omkörd).
2022-11-30
Länk till avsnitt

#37 - Tårfyllda avsked och en utskällning

Säsongen är över och helgen i Abu Dhabi präglades mer av tårfyllda farväl, ?tack för den här gången? och diverse avsked. Därför lyssnar vi på hur Aston Martin tackade av Sebastian Vettel, hur McLaren tackade av Ricciardo (och dennes svala reaktion). Vi lyssnar på hur Günther Steiner erkänner att han INTE KUNDE GJORT ALLT SJÄLV när han säger tack till Mick Schumacher och hur teamet SKÄLLER UT Mick när han gör ?donuts? efter racet. Utöver racenedsnackandet kikar vi på kommande års grid och bjuder på några små upptäckter från post-season-testerna.
2022-11-23
Länk till avsnitt

#36 ? ?Beter sig som en snorunge?

Mercedes tar sin första GP-seger för i år och sin första ?1-2:a? sedan 2020. Men trots detta, så hamnar hel-, dim- och varselljuset på Red Bull och världsmästaren Max Verstappen. Mest för sitt beteende i samband med målgången där han vägrade släppa förbi Sergio Perez och dels för sin intervju efter racet när han stod på sig och försvarade sitt beslut att bete sig som en snorunge. Utöver ovan nämnda så blir det genomgång av Brasiliens GP i övrigt och en framåtblick mot SÄSONGENS SISTA RACE i Abu Dhabi.
2022-11-16
Länk till avsnitt

#35 - ?Varför har ingen gjort EPA-traktor av en formel 1-bil?

I Sportbladets Formel 1-podd denna vecka: Under ett racefritt ?läslov? så har det varit däckvärmardebatt. Du får lite historik och lite framtid för däckvärmarna. F1 Las Vegas har haft lanseringsfest där Red Bull bryter mot sin egen bojkott på grund av ?What happens in Vegas??. Utöver det givna uppsnacket inför Brasiliens GP så säger Plattan i mattan TACK OCH FARVÄL till Daniel Ricciardo genom en genomgång av hans F1-karriär. Tänk att han faktiskt ?petade? Sebastian Vettel ut ur Red Bull. Häng med i veckans avsnitt när det nu bara återstår två race av säsongen.
2022-11-09
Länk till avsnitt

#34 - ?Grinpellar - sluta grina? och lyssna på mariachi-musiken

Trots att Mexicos GP var ett sömnpiller, finns en del att snacka om. Fernando Alonsos vansinniga säsong, Daniel Ricciardos "pistolskott" mot Estaban Ocon. Men framförallt: Mariachi-versionen av F1-musiken - temat på F1-sändningarna. Filip har plockat fram miniräknaren igen, för att se ifall Max Verstappen PROCENTUELLT SETT, kan mäta sig med Michael Schumacher och Sebastian Vettels "antal-segrar-på-en-säsong"-rekord, och resultatet är, ja? spännande inför säsongens sista två race.
2022-11-02
Länk till avsnitt

#33 - Gubbarnas race

Grundaren av Red Bull, inte bara F1-teamet, Dietrich Mateschitz har gått ur tiden och veckans avsnitt berättar historien om honom. Hur han skapade ett av de mest framgångsrika F1-teamen någonsin och hur han påverkade flera av förarna som nu kör Formel 1. Det blir dessutom en liten genomgång av mängder av rekord som Max Verstappen just nu innehar, och vilka han kan slå i framtiden. Sen hyllas även gubbarna av USA:s GP. Fernando Alonso och Sebastian Vettel stod båda för briljanta insatser på COTA och får sig rejäla hyllningar i veckans avsnitt. Häng med!
2022-10-26
Länk till avsnitt

#32 - ?Håller honom högre än Verstsappen?

Racefritt och nyhetstorka i F1-världen men Plattan i mattan har skrapat fram lite nödvändiga nyheter i stiltjen mellan Japans GP och USA:s GP. Filip passar på att använda sin covid-basröst och bjuder på röstprov. Men framförallt bjuder Anna på ett ?Förarnas väg?-inslag när hon går igenom Sebastian Vettels lååååååånga och framgångsrika karriär och berättar om hur han la grunden till Red Bulls framtida framgångar.
2022-10-19
Länk till avsnitt

#31 - ?Är han mästare? Nej!? Jo! Nej, jag är inte mästare? Ja, det är du? Är du säker?

Max Verstappen blev (till slut) mästare i Japan efter ett par om och ett par ?njea?? I veckans podd snackas det om varför FIA (återigen) krånglar till det (å det grövsta) så att Max bler semi-blås på segerkonfekten. Det regnade i Japan och ingen visste vad som gällde och därav var förvirringen enorm, vilket ledde till att varken Verstappen, tittarna eller tv-produktionen hade någon aning om vad som var in och ut. Sen har vi traktorn. Traktorn som höll på att kosta Pierre Gasly livet enligt honom själv. På samma bana som redan har tagit en F1-förares liv. Hör Anna Andersson berätta om Jules Bianchi som, under liknande (regniga) omständigheter fick vattenplaning på Japans GP när en liknande banarbetande maskin var ute på banan. Detta och mer därtill i Plattan i mattan avsnitt 31!
2022-10-12
Länk till avsnitt

#30 - ?Då måste jag döda dig?

Titeln på veckans avsnitt härstammar från när Anna Andersson träffade (ryktas till f1-aktuella) Nico Hülkenberg. Vad kan Anna ha sagt till Hulken för att bli hotad till livet? Lyssna på veckans avsnitt för att få reda på den saken. Om du lyssnar på veckans avsnitt får du dessutom höra ett rejält nedsnack av vad som hänt under uppehållet (orsakat av det inställda ryska GP:t OCH alla snackisar från Singapores GP som vanns av Sergio Perez. Ett lopp där allt sket sig för den vana vinnaren Max Verstappen.
2022-10-05
Länk till avsnitt

#29 - Förarnas väg 2: ?Åtta år och viftar med Alonso-flagga?

Plattan i mattan fortsätter att djupdyka i F1-griddens racingkarriärer. ?Förarnas väg? har tagit oss till två unga förare från Asien. Hör hur Gyanyou Zhou och Yuki Tsunoda tagit sig till racingens finrum. Hondas drömprojekt och Tsunodas ?specialbyggda? bil för att han ska se ut över kanten. 2005 stod en liten liten Zhou och viftade med en Fernando Alonso-flagga på Shanghais GP. Tsunodas kamp mot Mazepin, Vips och Schumacher i F2. Dessutom blir det uppsnack inför Singapores GP och förutsättningar inför racet.
2022-09-28
Länk till avsnitt

#28 - Förarnas väg: Pappas pengar

Det är racefritt i två veckor och därför blir det ett specialavsnitt av Plattan i mattan. Den här veckan gör ?Förarnas väg? debut i podden som inslag. Det blir djupdykning av F1-förarnas karriärer och vägen till F1-stolen. Det hela börjar med en titt på två förare vars väg till F1 gått via pappas pengar. De två förarna med de två rikaste papporna ? Lance Stroll och Nicholas Latifi. Hur mycket pengar krävs för att köpa en F1-plats till sin son. Och hur dålig får man egentligen vara och ändå vara kvar i racingens finrum. Vi spanar in pappa Michael Latifis företagsimperium och Lawrence Strolls affärsflinka fingrar för att se vilka pengar som ligger bakom två av F1-griddens mest kritiserade förare. Häng med Plattan i mattan-dokument i poddformat när vi kollar in förarnas väg!
2022-09-21
Länk till avsnitt

#27 - Ge killen en plats i F1 ? NU!

Nyck (Ja, han heter Nyck och inte Nick) var namnet på allas läppar efter helgen i Monza. Nyck de Vries har efter sitt första (och enda) F1-race redan gått förbi Nicholas Latifi i mästerskapet och den sistnämnda är nu på 21:a plats, av 20 möjliga platser. Anna och Filip går igenom Nycks möjligheter efter succén i Williams på Monza. Självklart blir det en större genomgång av alla andra stora händelser i Italien och en hel del snack om det stora efterspelet kring säkerhetsbilen och dess regler. Även: Zlatan, Capello, Hugh Grant med flera var på plats för Monza. Anna sätter plus på racet och Filip bjuder på småstats från helgen. Häng med i Plattan i mattan och avsnitt 27.
2022-09-14
Länk till avsnitt

#26 - ?Hallå?! Det är ju FYRA däck på den här bilen?!?

Återigen hamnar Max Verstappen och Red Bull i skymundan (trots sin överlägsenhet) av Ferrari som än en gång stjäl rampljuset på grund av sin uselhet. Det är dags för en ny avhyvling och dissekering av vad som gick snett den här gången. För HUR kan man tro att en bil bara har tre däck? Förvirringen kring Mercedes (uteblivna) depåstopp som satte Lewis Hamilton i ett nytt ?Abu Dhabi-läge? och Russels omkörning. Dessutom: * Konspirationsteoretikerna som hoppar på Red Bulls teamstrateg Hanna Schmitz och Lewis Hamilton rycker ut till hennes försvar. * Anna berättar historien om ?Crash-gate? när Flavio Briatore och company stängdes av från F1 i två år för att de faktiskt beordrade sin förare att krascha i Singapores GP 2008. * Filips småstats inkluderar ett jubileum för Norris/Russel och Red Bulls nya depå-rekord. * Tillbakablick på en räv i Kanada och ett murmeldjur framför Kimi Räikkönen.
2022-09-07
Länk till avsnitt

#25 ? Alonso hytter med fingret och kallar folk för idiot

Efter racet i Belgien där Max Verstappen var totalt överlägsen finns, trots allt, massor att snacka om. Hamilton och Alonso har närkontakt innan den förstnämnda åker på en flygtur. Ferrari klantar till det igen och Alex Albon sköter sig igen. Filip kommer med ett förslag på ?förbättring? av DRS-funktionen. Vi lyssnar på hur det lät när Ferrari sköt sig själva (och främst Leclerc) i foten och vi lyssnar på hur det (ungefär) lät när Fernando Alonso kallade Lewis Hamilton för ?idiot? och hötte/hytte med fingret. Det blir lite Alpine/McLaren kontrakts-snack OCH snart är det racing i Max Verstappens hemland så vi blickar även framåt mot Zandvoort!
2022-08-31
Länk till avsnitt

Frågespecial!

Här kommer en liten podd-specialare. Anna Andersson kikade in i Sportbladets TV-studio och chattade under torsdagen med läsarna på Sportbladet.se och på Tiktok. Den här podden är helt enkelt ljudet från TV-sändingen och blir ett litet extra pepp-avsnitt inför omstarten av säsongen! Hör vem som är Annas favoritförare genom alla tider, hur det kommer gå resten av säsongen, och mycket mer!
2022-08-26
Länk till avsnitt

#24 - Råmegakaoset i sommaruppehållet

Ääääääntligen (!) är det racedags igen å Belgiens GP stundar i helgen. Det har varit sommarledigt för F1-teamen och förarna men nu ska däcken bli varma igen och så även podden! Anna och Filip går igenom det mesta inför omstarten och kör en stall-för-stall-genomgång där varje team och förare utvärderas. Filip försöker sig på att reda ut råmegakaoset i Alpine. Vad är det som hänt kring kontrakten och Oscar Piastri EGENTLIGEN? Anna betygsätter ALLA förare i varje stall så här långt in i säsongen och dessutom blir det en genomgång av SPA där Belgiens GP utspelar sig. Välkomna tillbaka till racingsäsongen!
2022-08-24
Länk till avsnitt

#23 - Gästavsnitt Lill-Lövis Johansson: ?Ayrton Senna snodde min motor över natten?

Stefan Lill-Lövis gästar Plattan i mattan! När F1-cirkusen har sommaruppehåll bjuder vi på ännu ett gästavsnitt, och den här veckan är en av Sveriges största racingprofiler med i podden. Lill-Lövis Johansson körde för både Ferrari och McLaren på 1980-talet och var stallkamrat med både Ayrton Senna och Alain Prost. Hör historier från racingens finrum och om hur det var att bli handplockad av självaste Enzo Ferrari. Stefan Lill-Lövis Johansson är fortfarande aktuell inom racingvärlden som agent för bland andra Felix Rosenqvist och Lill-Lövis berättar om att han själv kört snabbare än Rosenqvist, både på bana och privat: ?Jag körde i 408 km/h på Le Mans?. Häng med i ett nostalgi-avsnitt som innehåller historier om bl.a Senna, Prost, Nigel Mansell, och Mark Knopfler. Detta och mycket mer i Plattan i mattan avsnitt 23!
2022-08-17
Länk till avsnitt

#22 - Gästavsnitt Dino Beganovic: ?Jag fick ge tips till Leclerc?

Supertalangen och svensk racings F1-framtidshopp, Dino Beganovic gästar Plattan i mattan! Beganovic är, med tre race kvar av säsongen, i ledning i Formula Regional European Championship. När Formel 1-cirkusen har sommaruppehåll passar podden på att kika på hur det är att vara talangförare för motorjätten Ferrari. Beganovic berättar om livet på Maranello under Ferraris vingar, kontakten med F1-topparna i stallet och vägen till segrar i en av Formel-klasserna på väg till racingens finrum. Hör Dino Beganovic berätta om när han fick ge självaste Charles Leclerc tips inför Monacos GP. Dino berättar ävoen om sin plan för att bli näste svenske F1-förare i Plattan i mattan avsnitt 22.
2022-08-10
Länk till avsnitt

#21 - Verstappens ?tre-sexy? in i sommaruppehållet

Ferrari gör "fel fel fel" IGEN och Verstappen kostar på sig en 360-snurr under Ungerns GP. Veckans avsnitt av plattan i mattan går igenom varför Ferrari återigen tabbar sig, och hur de ?lyckades? den här gången. Sen har det även hänt grejer bland F1-legendarer och Anna minns tillbaka på Sebastian Vettels karriär och blickar fram emot vad som kommer ske nu när Fernando Alonso ska ta över i Aston Martin. Att köra bredvid Lance Stroll verkar vara lika med en karriärsbegravning. Lyssna på veckans avsnitt för att få reda på varför!
2022-08-03
Länk till avsnitt

#20 - Charles Leclerc och Luke Skywalker på radion

Charles Leclerc har gjort det igen. Trots att han blev bärgad till pole position av Carlos Sainz, så klantade han till det i racet, helt på egen hand. Plattan i mattans podduo är inte nådig i kritiken mot Monegasken efter det senaste fiaskot och nu får han inte många chanser till en totalseger. Dessutom: Lyssnade Sergio Perez på Lugna Favoriter eller Latin Radio när George Russel rusade förbi mexikanen i omstarten? Varför imiterade Leclerc BÅDE Darth Vader OCH Luke Skywalker på radion? Annas plus och Filips småstats bjuds det även på och sen blir det såklart en framåtblick mot Ungerns GP. Häng med och tryck plattan i mattan för avsnitt 20!
2022-07-27
Länk till avsnitt

#19 - Tjyv och rackarspel med Daniel Ricciardo

Det har varit testkörningsfest hos McLaren där var och varannan Indyförare får testköra för teamet. I och med detta spekuleras det såklart VILT om hur det blir med Daniel Ricciardos framtid, varpå (den ständigt leende) Ricciardo själv, uttalar sig på sociala medier om sin framtid. FIA ska släppa en egen film och Filip är måttligt intresserad av denna. Ferrari har förbättrat sig mest av alla teams jämfört med den här tiden förra året, och det snackas det om i veckans avsnitt. Det blir också F1-skola där Anna svarar på läsarnas frågor den här gången. Sen blickar även podd-duon fram emot Frankrikes GP och banan som Anna hatar (?så tråkig så att man somnar?); Circuit Paul Ricard. Häng med in i sommaren med Plattan i mattan avsnitt 19.
2022-07-20
Länk till avsnitt

#18 - Rostad röd häst och en V10 i örat

Hur stavas ?race? och hur uttalas ?tillförlitlighet?? Ämnet avhandlas till grunden efter att Carlos Sainz satt fast i en brinnande bil som rullade bakåt. Hela Red Bull Ring-helgen snackas ner där det kvalades, sprintades och rejsades. Utöver det givna F1-snacket får ni även höra om när Anna jobbade som travreporter i regn, utrustad med endast papper och bläckpenna. Dessutom bjuds det på anekdot från depån med V10-motorer VRÅLANDES i öronen på Anna och Ralf Schumacher. Veckans avsnitt besvarar även frågor som: Vad heter Kevin Magnussens husdjur och vilken är hans favoritmat? Vilken förare kostar mest pengar per tagen poäng i mästerskapet? Vad tycker Anna är - PAJAS!? Vilken är Hamiltons bästa racinghjälm? Lyssna på Plattan i mattan avsnitt 18 för svaren OCH för mycket, mycket mer.
2022-07-13
Länk till avsnitt

#17 - ?Det bästa race jag någonsin sett va!??

Guanyu Zhou klarade sig. Efter den kraschen går det inte att ta avstamp någon annanstans än just där. Hör hur det lät från läktaren när kinesens Alfa Romeo flyger upp över skyddsbarriären och upp i staketet. Utöver krasch-snack blir det: Ett rejält nedsnack av Silverstones GP. Anna och Filip går igenom varför det här racet förmodligen är det bästa Filip sett. Trots att Ferrari vann helgens race så tar Anna trots detta fram den stora sågnings-sågen och sågar Ferrari vid hjulupphängningarna. Det blickas även fram emot nästa racehelg i Österrike där det också ska köras sprint!
2022-07-06
Länk till avsnitt

#16 - Mustaschmannen Mansell och Jimmy Jump röjde runt

I veckans avsnitt av Plattan i mattan inför Silverstone blir det bland annat: Kval-statistik och head-to-head mellan alla förare, genomgång av vad Red Bulls rasismanklagade Juri Vips egentligen har gjort och snack om FIA's nya regler för vindtunneln. F1-skolan är tillbaka där Filip frågar och Anna svarar. Det blir såklart även uppsnack inför Silverstone och en hel del tillbakablickar på race som genomförts på klassikerbanan i England.
2022-06-29
Länk till avsnitt

#15 - Grodlår, motorkomponenter och en hönsgård

Charles Leclerc tog en ny motor och därför reder Anna och Filip (mest Anna) ut vad som gäller med motorkomponenterna och alla dess bokstavskombinationer. Det har hettat till rejält mellan teamcheferna Christian Horner och Toto Wolff ? varför och hur försöker Filip förklara. Men det har körts ett race också. Givetvis blir det nedsnack och genomgång av: Sergio Perez svaga helg, Fernando Alonsos starka helg, Lewis Hamiltons glädje efter helgen, sympati för Haas, och sympatiavsaknad för Yuki Tsunoda. Detta och mycket mer när Kanadas GP avhandlas. Dessutom är det comeback-dags för ?Backspegeln? där Anna berättar om den enda kvinnliga F1-föraren med poäng i världsmästerskapet.
2022-06-22
Länk till avsnitt

#14 - ?Då ska jag käka upp min Alpine-katt?

Pappas pojkar visar (inte) prov på kvalité som vanligt. Ferraris KAT(T)ASTROFHELG och stortjurarnas glädje. Lewis Hamiltons (aj aj aj) skadade rygg och Fernando A-lång-so's längdrekord. Ja, det är några av rubrikerna i veckans avsnitt. Hör Filips jubel när Anna lyfter ryktet som gör gällande att kommande race i Kanada, kan bli Nicolas Latifis sista. Hör dessutom Marcus Ericsson berätta om sin nya pallplats i Indycar och vem som är världens bästa däckbytare (Guido). Nedsnack ifrån Azerbajdzjans Grand Prix och uppsnack inför Kanadas Grand Prix. Allt det här får ni i veckans avsnitt av Plattan i mattan!
2022-06-15
Länk till avsnitt

#13 - Silly Season och kontraktskoll

Stooooooor genomgång av alla förarkontrakt i F1. Hur långa kontrakt har teamen med sina förare, och VARFÖR? Anna och Filip klargör vilka förare som ligger pyrt till när deras kontrakt går ut i slutet av säsongen. Vilka förare kan röra på sig och vilka nya talanger är på väg in? Det blir det (SÅKLART) uppsnack inför Azerbajdzjans GP med superkoll på banan med den lååååånga raksträckan där Verstappen kraschade förra säsongen. Dessutom kommer Anna ut som golfhatare efter att Filip har spelat golf med Silly Season-podden OCH NHL-Podden.
2022-06-08
Länk till avsnitt

#12 - Kenny Bräck har fått fint sällskap i historieböckerna

Ett oväntat dramatiskt race i Monaco snackas ner där Ferraris råmegafiasko såklart avhandlas. Leclercs förbannelse fortsätter, Perez kör bättre än Verstappen och Alololotrololonso. Ricciardo är slut som formel 1-förare och borde slänga ratten i papperskorgen. Det blir dessutom SÅKLART snack om den historiska Indy 500-segern för Marcus Ericsson. Som en extra lyx på poddlaxen får ni även höra BÅDE Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist snacka ner sina upplevelser på Indianapolis 500.
2022-05-31
Länk till avsnitt

#11 - På plats på Barcelona GP i 36 grader

När Anna Andersson och Filip Lindfors trycker plattan i Mattan vet man aldrig riktigt var det börjar - eller slutar. Den här veckan har Filip sett sitt första F1-lopp live och ägnat helgen åt att köa och försöka hänga med i ett F1-lopp - helt utan internetuppkoppling. De diskuterar Mercedes återuppståndelse, Charles Leclercs nolla, Fernando Alonsos poängbragd och varför Max Verstappen höll på att få tokbryt mitt under racet. Dessutom sätter Anna plus på racet och de laddar upp inför Monacos GP och funderar över om Charles Leclercs Monacoförbannelse ska leva ett år till?
2022-05-25
Länk till avsnitt

#10 - Gästavsnitt Felix Rosenqvist: ?300 blås på Hallandsåsen?

Indycarföraren Felix Rosenqvist gästar podden! Hör Felix berätta om när han körde i 300 km/h på Hallandsåsen, hur skevt inställd hans bil är under ovalracen i Indianapolis, och vad han tror om F1-säsongen. Anna och Filip ringer upp vinnaren av två biljetter till Monacos GP. Felix berättar om när han dealade till sig bilar i sin uppväxt i Värnamo. Det blir uppsnack inför Barcelonas GP där Felix ger Filip tips om var han ska stå när han besöker racet i Barcelona. Hör Felix tankar om Indy 500 och en HIMLA MASSA ANNAT i detta specialavsnitt!
2022-05-18
Länk till avsnitt

#9 - En liten R2D2 som kopplar och fixar

Vem är bäst? Leclerc eller Verstappen? Hamilton eller Russell? Eller stod Ocon för den bästa insatsen i USA. Häng med när Filip Lindfors och Anna Andersson trycker plattan i mattan och snackar ner det stora racingspektaklet Miami Grand Prix. De pratar om förarnas kritik mot banan, funderar över Ferraris kommande uppdateringar och diskuterar vem som är Mercedes bästa förare den här våren och vad som är lämpligt att säga över radion. Dessutom; Hur kunde Red Bull få ordning på Perez bil när den tappade kraft?
2022-05-11
Länk till avsnitt

#8 - Gruvfylloryss gör kanonkula i fejkmarinan

Sex hjul på Anderstorp, en fakesjö i Miami eller en F1-bil på roadtrip i USA. Det går undan när Anna Andersson och Filip Lindfors trycker plattan i mattan och veckans avsnitt av Sportbladets F1-podd rör sig i makalös hastighet mellan det kommande F1-loppet i Miami, Sebastian Vettels roll som detektiv, Ferraris uppdateringar, George Russells smärtor och svensksuccén i Alabama. Dessutom; Hör Marcus Ericssons tankar inför Indy 500. Var det ?The Stig? som körde Red Bulls bil från New York till Miami? Får vi se en kanonkula i fejkmarinan i Miami och hur mycket kan Anna om Mario Kart?
2022-05-04
Länk till avsnitt

#7 - Racingspel på gammel-Xbox och PC

När Anna Andersson och Filip Lindfors trycker Plattan i Mattan vet man aldrig riktigt var diskussionen slutar. I det sjunde avsnittet av Sportbladets F1-podd tar det avstamp i sandlådan tillsammans med Carlos Sainz, flyttar sig till Filips konspirationsteorier kring Lando Norris krasch, går vidare mot en tung julafton och historien om Sir Frank Williams. Häng med!
2022-04-27
Länk till avsnitt

#6 - En extremt mörk historia

Hur långsamt kör en säkerhetsbil egentligen? Vad innebär en sprinthelg år 2022 och vad syftar Anna egentligen på när hon pratar om den svarta helgen? Missa inte Plattan i Mattan, avsnitt 6, där Anna Andersson och Filip Lindfors snackar upp årets första sprint som avgörs i Imola i Italien. De hinner också med att diskutera veckans snackisar och utlova en tävling som varje F1-fan drömmer om att vinna.
2022-04-20
Länk till avsnitt

#5 - Kängurubränsle

I avsnitt 5 blir det såklart en REJÄL genomgång och nersnack av Melbournes GP. Vem hade den värsta racinghelgen egentligen, Carlos Sainz eller Sebastian Vettel? Det blir snack om Lewis Hamiltons svetsade örhängen och Totos kritik mot Masi. Mycket snack om kängurubränslet i Mercedes- & Ferraribilarna och så blir det lite hån av billjonärpappornas pengar till sönernas leksaksbilar. Dessutom bjuds ni på historien om Nürburgring ?I backspegeln? ? delen av Plattan i mattan då Anna går igenom klassiska F1-berättelser. Vi börjar få upp farten nu! Häng med!
2022-04-13
Länk till avsnitt

#4 - Viva Las Vegas

Det är racevecka igen! Anna Andersson och Filip Lindfors snackar upp Australiens GP på ombyggda Albert Park och pratar om förväntningarna inför loppet. De diskuterar också nyheten kring F1 i Las Vegas och om det kan få konsekvenser för Monaco. Det blir dessutom F1-skola med lite grundläggande F1-kunskap och så går Anna och Filip igenom helgens stora snackisar och den egentliga anledningen till varför Schumacher stod över tävlingen i Jeddah. Missa inte Plattan i Mattan - avsnitt fyra.
2022-04-06
Länk till avsnitt

#3 - Uppsnurrad på läktaren av Ferrari

Säsongens andra race är avklarat. Ett race som innehöll allt och därför blir det här ett avsnitt som innehåller det mesta. Rejäl genomgång av det dramatiska kvalet och Sergio Perez första pole position. Mick Schumachers otäcka krasch. Anna och Filip försöker lista ut vad man köper i kiosken på en F1-arena i Saudiarabien när man blivit uppfintad på läktaren av Ferrari och Charles Leclerc. Det blir snack om Max Verstappens och Leclercs DRS-schack och den sanslöst spännande avslutningen. Dessutom introduceras det nya segmentet ?I backspegeln? där Anna tar lyssnarna med på en historisk F1-resa. Häng med - full fart framåt - Plattan i mattan!
2022-03-30
Länk till avsnitt

#2 - Grillad tjurballe

SÄSONGEN ÄR IGÅNG! När pulsen har landat efter det första GP-loppet av F1-säsongen 2022 tittar Filip och Anna tillbaka på vad som egentligen hände i Bahrain. Det blir snack om HAAS comeback, Red Bulls flopp och en analys kring Ferraris motor. Dessutom får Anna svara på förra veckans påstående och ställs inför nya utmaningar. De tittar också framåt mot Saudiarabiens GP och gör ett inslag i IndyCar där Marcus Ericsson sätter egna ord på sin första pallplats på en oval. Medverkande: Anna Andersson och Filip Lindfors
2022-03-23
Länk till avsnitt

#1 - Premiär och megagenomgång!

PREMIÄR! Första avsnittet av "Plattan i mattan" är här! I premiäravsnittet går Anna och Filip igenom allt du vill och måste veta inför den stundande säsongen. Det blir bland annat snack om nya regelverken, det bjuds på en stall-för-stall genomgång inför helgens premiär och Filip tvingar oraklet Anna att svara på vad hon tror kommer hända under säsongen. Medverkande: Filip Lindfors och Anna Andersson.
2022-03-17
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.