Sveriges 100 mest populära podcasts

Spiriturious

Spiriturious

Spiriturious ? "curious of spirituality" ? är en ny podcast som nyfiket, med mycket humor och kärlek, utforskar all things spiritual. Vad är egentligen spiritualitet, är det ens ett ord eller är det andlig vi menar eller är det samma sak? Vi tror på nyfikenhetens kraft och vi tror att vi är många som nu vågar och vill glänta på dörren till magins värld, till det outforskade, till det vi inte kan se utan bara förnimma. Vi tycker att livet blir SÅ mycket roligare och får lite mer sparks med magiska väsen, aliens, stjärnor och planeter.Vi kommer att ta med er på en andlig resa genom alltifrån astrologi, numerologi och magi till våra förfäders ritualer och traditioner, shamanism, mystik, healing, spöken, änglar, olika dimensioner och mycket mer. Vi varvar mellan att ha spännande och inspirerande gäster, både svenska och internationella, och att själva djupdyka i spännande och esoteriska frågor. Inga ämnen kommer att vara för ?flummiga?.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

shows.acast.com/spiriturious

Avsnitt

Astrologisaling med Margareta Hedin - JUNI

Astrologisalongen för JUNI är HÄR! Margareta Hedin är tillbaka och guidar oss genom juni månad! Tvillingarnas och Kräftans månad. Vi pratar Grand Cross som avslutar maj med ett big bang. Vi har Jupiter som möter upp med Norra Noden, Sommarsolståndet och dess magi. Kärleken spirar med Venus och Mars i Lejonet och lite månar på det!


ENJOY alla underbara lyssnare! Vi går mot SOMMAR!!!


Stor kram och TACK för att ni lyssnar!Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-05-26
Länk till avsnitt

Get Unstuck med Else Schlasberg

Vi fortsätter månadens inspirerande tema, soulpreneuring, med att stifta bekantskap med otroliga Else Schlasberg. Med henne gräver vi oss allt djupare ner i nya tankar kring att driva och utveckla företag. Hon tillhandahåller också tekniker för att väcka en kreativitet som på något sätt fastnat eller inte får utlopp. 


Else Schlasberg är grundare till Rise Communication som hjälper företag och medarbetare att uppfylla mål och visioner. Else har lång erfarenhet inom näringslivet och är ICF diplomerad coach med mångårig personlig utveckling som grund. 


Vi var särskilt nyfikna på Elses program Get Unstuck vars syfte är hjälpa individer att ta rätt steg i den riktning man önskar för att leva ett liv som får en att sprudla och väcka passionen inom en. 

Vi är ju väldigt många som står där på kanten och vill något mer, man kanske känner sig fast i sin karriär eller är osäker på vad man vill göra med sitt liv. Else coachar då till en tydligare riktning i livet och/eller karriären som möjliggör att man kan ta action mot sitt mål. Hon hjälper en att identifiera hinder och förvandlar tankessätt för att höja din vibration så att man kan skapa magi med universum.Vi ville veta mer om Elses metoder och särskilda tekniker för att bryta mönster och komma bort ifrån destruktiva övertygelser som begränsar oss och håller oss fast i tron att vi inte är tillräckligt bra.


Det här ett berikande, inspirerande avsnitt för dig som står där på randen, på väg att ta det där första steget mot en ny karriär, gå en spännande utbildning eller prova något nytt du alltid drömt om, men som ändå har tvivel som håller dig tillbaka. Du kommer få många tips och nya perspektiv på tankar som hjälper dig att nästa kliv. 


Om du är sugen på att veta mer om Else och vad hon erbjuder så kika in på risecommunication.se, där hittar ni även mer information om Get unstuck program. Tag även gärna kontakt med Else Schlasberg på LinkedIn 


TACK för att ni lyssnar!


Peace & Love 

Emma och Josefina


Sound: Text, produktion & musik: Alvin Wetterholm och Eskil Lindh Hedegård, Digital Musikproduktion Storuman.

Artwork: Mikaela Aare


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-05-19
Länk till avsnitt

Let JOY Be Your Compass med Josefina Carlbom

Let JOY Be Your Compass... Josefinas motto och något hon pratar om i detta SOLO-avsnitt där ni alltså får träffa Spiriturious egen Soulpreneur med otroligt många strängar på sin lyra.


Vi kände att SÅKLART när vi har temat Souldpreneur måste Josefina berätta om sin resa från ängslig anställd på advokatbyrå som aldrig någonsin trodde att hon skulle våga starta eget till den soulpreneur hon är idag.


Josefina har jobbat som musikjurist i många år, började sin resa på Warner Music som bolagsjurist och startade sedan 2015 sitt eget företag J Law för att representera den kreativa sidan i musikbranschen såsom artister, låtskrivare och producenter. 2019 föddes J Law's syster J Flow när Josefina bestämde sig för att lägga till sin spirituella verksamhet - hon jobbar som yogalärare, sound healer, astrolog och föreläsare. OCH poddare såklart!


I veckans avsnitt tar Josefina med er på hennes resa och ni får hennes tankar och funderingar kring vad hon har gjort för att bryta gamla mönster och våga ömsa skinn om och om igen, hur hon vågade bryta sig loss från fast anställning och starta eget - bli entreprenör och dessutom mixa två - till synes - helt olika världar.


Välkommen till J'Universe....Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-05-12
Länk till avsnitt

A New Paradigm of Business, Leadership and Society med Nils von Heijne

Nu har vi gått in i ljuvliga maj månad och TEMAT för månaden handlar om medvetet, själsligt entreprenörskap, soulpreneuring.


Och idag får ni möta fantastiska Nils von Heijne. Han är "the corporate shaman" - multientreprenören med en bakgrund som framgångsrik digital kommunikatör och techentreprenör. Idag arbetar han som författare, shaman och excutive coach där han agerar rådgivare åt företagsledare, entreprenörer och gamechangers. Han håller retreats och ceremonier och är grundaren till två podcasts: World of Wisdom och Meaningful Work Podcast. Han har också medskapat en ny sorts företagsform som han kallar RCO - som bygger på andra värdesystem än bara vinst - otroligt spännande - han berör också detta i avsnittet.


Och VILKET samtal vi hade med Nils! Vi berör verkligen livet och existensen på djupet i det här avsnittet och stora frågor om vart vi är på väg på jorden i det stora skifte vi nu befinner oss i. Nya tidens "jobbande", företagande, ledarskap och samhällsutveckling.


Nils har utvecklat ett medvetet, hållbart entreprenörskap där han plockat in kunskap från ursprungsbefolkningar och det shamanska förhållningssättet och kopplat ihop det med det högteknologiska samhället för att skapa sin vision om företagande och tanken på att det är i brytpunkten mellan högteknologi och personlig utveckling som är nästa paradigm. Vi var nyfikna på hur Nils ser på den nya tiden där vi mer går mot att inte enbart tänka ökat pengainflöde och resurser åt sig själv, utan även försöker stötta varje individs livsväg och välbefinnande och hur vi kan använda våra spirituella gåvor och integrera dem i vårt arbete. Vi plockade också ur Nils fantastiska källa av kunskap och eget utforskande kring entreprenörskap i den nya medvetna tidsåldern och hur en kan driva företag som värnar om balans mellan feminint och maskulint, ekologi, jorden och miljö och det kollektiva samskapandet mellan människor. 


Vi blev båda blown away av Nils insikter och sätt att se på hur vi kan tänka kring arbete och företagande som kan leda till ett mer medvetet, hållbart och kärleksfullt liv.

Om du är sugen på att veta mer om Nils och vad han erbjuder - kika in på hans hemsida nilsvonheijne.com, där hittar ni alla hans kurser, program och kommande retreats och följ honom på Instagram, @nilsvonheijne. Här hittar ni också hans bok "42" - A simple guide to explore & live your life". Och hans båda podcasts länkar vi till ovan.


Författaren och föreläsaren Nils tipsar om heter Bruce Lipton och honom hittar ni bland annat HÄR.


Låt oss nu ta den här månade och utforska tillsammans hur vi kan ändra berättelsen om vad jobb och karriär kan vara!


TACK för att ni lyssnar!


Peace & Love 


Emma och Josefina


Sound: Text, produktion & musik: Alvin Wetterholm och Eskil Lindh Hedegård, Digital Musikproduktion Storuman.

Artwork: Mikaela Aare


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-05-05
Länk till avsnitt

Astrologisalong med Margareta Hedin - MAJ

ASTROLOGISALONGEN FÖR MAJ ÄR HÄR!


Och vi lovar att vi har ennu en BIG month astrologiskt sett. Margareta guidar oss genom månaden som innehåller allt. Vi har en månförmörkelse, Jupiter, Vemus och Mars byter tecken. Merkurius och Pluto är retrograd. Uranus har ett finger med i spelet och vi berättar lite roliga nyheter.


Energierna är stora, passionerade, sexiga och också lite flirtiga - så in och lyssna och NJUT!!


ENJOY FRIENDS!


Peace & Love,


Emma, Josefina och Margareta


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-04-28
Länk till avsnitt

April SHARE - Spiritual Gifts

APRIL SHARE

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-04-21
Länk till avsnitt

Glimtar Från Det Högre Medvetandet med Frida Westerdahl

Vi fortsätter med aprils otroliga tema; våra egna magiska krafter och spirituella gåvor, hur vi kan få kontakt med dem, identifiera dem och hitta vårt egna speciella sätt att använda dem. I dagens avsnitt har vi därför en efterlängtad gäst som gör comeback i podden, underbara Frida Westerdahl.


Frida är medium, lärare i andlig utveckling, kundaliniyogalärare och skådespelare. I sin coaching använder hon medial vägledning och har då som utgångspunkt att alltid hjälpa sin klient att växa och blomma ut och stötta i hur en kan utvecklas andligt.


?Min största uppgift är att hjälpa dig att stå stark i dig själv, tro på din oändliga förmåga, lita till din inre röst och förmedla vilket fantastiskt andligt stöd du har omkring dig?.


I samtalet med Frida var vi nyfikna på hur hon kom i kontakt med sina gåvor och hur hon med hjälp av dem hittade sitt sätt att hjälpa andra att utforska sin egen fulla potential. Vi ville också grotta ner oss i intuition. Var sitter den, hur känns den och hur ska en våga lita på den?

Vi pratar också om vikten av självmedkänsla, om att aktivt möta sig själv och våga vara kvar inom sig själv och att börja sökandet inom sig själv. Det är i oss själva allt börjar. Frida delar med sig av sin visdom i hur vi sedan därifrån börjar gå djupare och djupare in i oss själva och hur vi kan hitta till våra förmågor och gåvor och utforska dem. Vi berör också ämnet tillit, tillit till sig själv och de förmågor vi alla besitter. Frida beskriver så fint de tvivel som kan uppstå när man börjar sin utforskande resa i exempelvis mediala budskap, vad man tror kan vara fantasi men som kanske är verkliga budskap som betyder något för andra i ens närhet. 


Är du själv nyfiken på dina spirituella gåvor är detta ett underbart inspirerande avsnitt som tillhandahåller verktyg och sätt att tänka och känna i ditt eget forskande.

Om du är sugen på att veta mer om Frida så lyssna gärna på avsnitt 2 i vår podd och om du är nyfiken på att veta mer om vad Frida kan erbjuda så kika in på spiritualyogini.com och följ henne på Instagram, @fridawesterdahl. 


TACK för att ni lyssnar!


Peace & Love 

Emma och Josefina

 

Sound: Text, produktion & musik: Alvin Wetterholm och Eskil Lindh Hedegård, Digital Musikproduktion Storuman.

Artwork: Mikaela Aare


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-04-15
Länk till avsnitt

Find Your Spiritual Gifts med Sanne the Witch

 

Vi går in i en ny månad och ska under april utforska hur vi kan få kontakt med våra magiska krafter och spirituella gåvor, som vi alla bär inom oss. 

I dagens avsnitt får vi därför stifta bekantskap med magiska och otroligt kloka Sanne Aronsson, Sanne the Witch. Sanne har många strängar på sin lyra, hon är en nordisk häxa, psycic seer, somatic hypnosis teacher, Reiki master, shamanic star and earth activator, angelic guide och författare till boken ?Vad fan ska jag göra med mitt liv?. Sanne arbetar bland annat med att hjälpa människor att väcka sina egna spirituella gåvor och få dem att minnas den inre helande kraften de erhållit i tidigare liv. Vi var därför nyfikna på hur det går till och hur vi kan få kontakt med våra inre förmågor.


Sanne tar oss också med på sin egen utforskande healing- och coachingresa, vi får följa henne genom spännande studier och utvecklandet av egna kanaliserade kurser och utbildningar. Sanne delar med sig av en mängd aha-upplevelser och nya sätt att tänka kring exempelvis att vara högkänslig och hur vi kan se det som en spirituell superpower.


Missa inte detta späckade avsnitt där vi får fantastiska råd kring hur vi kan kultivera våra gåvor och det grundarbete som behöver göras för att lyckas.

 

Om du är nyfiken på Sanne och vill veta mer om vad hon kan erbjuda kika in på sannethewitch.com och följ henne på Instagram, @sannethewitch. Sanne finns också på TikTok som @sannethewitch, där delar hon meditationer och inspirerande videos.


TACK för att ni lyssnar!

Peace & Love 

Emma och Josefina

 

Sound: Text, produktion & musik: Alvin Wetterholm och Eskil Lindh Hedegård, Digital Musikproduktion Storuman.

Artwork: Mikaela Aare


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-04-07
Länk till avsnitt

Astrologisalong med Margareta Hedin - APRIL

Astrologisalongen för ljuvliga APRIL är här och VILKEN månad vi har att se fram emot. "VÄLKOMMEN TILL MÖJLIGHETERNAS LAND"! Vad sägs om "den lyckligaste dagen på året", Vädurens obotliga optimism och energi och ett särskilt budskap från de två nymånarna i Väduren - den 21 mars och den 20 april. En alldeles underbar fullmåne i relationernas Vågen i påsk, Oxens njutningsfulla härlighet, Venus flirt med Tvillingarna och en magisk Solförmörkelse på det?


ENJOY FRIENDS!


Peace & Love,


Emma, Josefina och Margareta


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-03-31
Länk till avsnitt

March SHARE och temat är Self-Care

MARCH SHARE!!!

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-03-24
Länk till avsnitt

Holistisk och Hållbar Hudvård med Ulrika Roth

Vi fortsätter vårt Self-Care tema och får i det här avsnittet stifta bekantskap med härliga Ulrika Roth.

Ulrika är Self-Care-entreprenören som grundade Great Products som satsar på naturliga hållbara skönhetsprodukter med hög effektivitet. De älskar återvinningsbara förpackningar, biologiskt nedbrytbara material och strävar hela tiden för att hitta nya mer miljövänliga alternativ. De jobbar hela tiden med att testa och handplocka nya naturliga och hållbara produkter för att kunna behandla huden med hälsosamma och vårdande ingredienser som inte skadar vår hud, kropp, sinne eller vår miljö.


Ulrika är också delägare i det spirituella Communityt och kristallshopen Oh la Moon där hon jobbar som VD. För oss innebär Self-Care bland annat att ta hand om sin kropp och sin hud på bästa sätt därför var vi väldigt nyfikna på hur Ulrika som expert på hudvård och återförsäljare av handplockade hälsosamma produkter ser på Self-Care utifrån dessa perspektiv. 


Ulrika delar frikostigt med sig kring vad hon tycker är viktigt när hon väljer ut produkter och vad som vägledande just nu. Vi får ta del av hennes egen hudvårdsrutin och vilka viktiga komponenter som för henne ingår i en sund, hållbar och hälsosam Self-Care rutin när det kommer till hudvård. Vi var också oerhört nyfikna på vad som ligger i framtiden och vad vi kan förvänta oss framåt både inom hållbar och miljövänlig hudvård men också för Oh la Moon.


Ett lärorikt och spännande avsnitt för alla oss som älskar effektiv hudvård i kombination med hållbarhet för både miljön och våra kroppar. 

 

Om du är nyfiken på Great Products och deras fantastiska produkter, kika in på hemsidan greatproducts.se och följ dem på Instagram, @greatproducts_beauty. Vill ni veta mer om Oh la Moon och allt fantastiskt som händer där gå in och kika på ohlamoon.se eller på Instagram @ohlamoon.se. Ulrika hittar ni på Instagram som @ulleroth.


TACK för att ni lyssnar!


Peace & Love 

Emma och Josefina


Sound: Text, produktion & musik: Alvin Wetterholm och Eskil Lindh Hedegård, Digital Musikproduktion Storuman.

Artwork: Mikaela Aare


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-03-17
Länk till avsnitt

Self-Care med Soul Care-duon Therese och Lovisa från Oh La Moon

Välkomna till första avsnittet i MARS! Temat för mars månad är Self-Care, ett mustigt, mångfacetterat ämne som kan innebära så mycket härligheter beroende på person och vad man lägger i ordet.


Vi inleder temat med detta ljuvliga samtal med underbaraTherese och Lovisa från Oh la Moon och Podcasten Soul Care. Oh la Moon är ju ett starkt och engagerat community där man inspirerar varandra till att leva en mer spirituell livsstil. Men det är ju såklart också en kristallshop, därför ville vi passa på, när vi träffade dessa kunniga kristallexperter, att fråga hur en kan använda kristaller i sitt liv, för manifestation, självutveckling men framförallt för Self-Care.Hur börjar man, vilka kristaller skall man satsa på och hur många behöver man? Så är ni nyfikna på kombinationen kristaller och Self-Care så ska ni definitivt in och lyssna.


Vi var också väldigt nyfikna på Lovisa och Thereses egna erfarenheter kring Self-Care, deras rutiner och tankar om hur man kan integrera det i sin vardag.  De ger enkla och värdefulla tips som kan göra stor skillnad kring hur du ser på dig själv och för att öka din självkärlek. 


Vi pratar om vikten av att stanna upp och verkligen lyssna till vad du mår bra av, vad du tycker är kul och vad du känner just nu, och göra mer av det. Att det är okej att avboka en middag eller aktivitet för att sätta hälsosamma gränser för sig själv. 


Det blir ett härligt bubblande samtal med två fantastiska personer som verkligen bjuder på sig själva och sin kunskap, detta vill ni inte missa!


Om du är nyfiken på Oh la Moon och allt fantastiskt som händer där gå in och kika på ohlamoon.se eller på Instagram @ohlamoon.se, Podcasten heter Soul Care Podcast och finns där alla poddar finns. Är ni nyfikna på Lovisa och Therese följ dem på Instagram @olovisa och @thereselp 

 

TACK för att ni lyssnar!


Peace & Love 

Emma och Josefina


Sound: Text, produktion & musik: Alvin Wetterholm och Eskil Lindh Hedegård, Digital Musikproduktion Storuman.

Artwork: Mikaela Aare


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-03-10
Länk till avsnitt

Astrologisalong med Margareta Hedin - MARS

ASTROLOGISALONG MARS


Årets viktigaste salong har vi kallat den. Men varför är just mars månad så viktig astrologiskt, vilka stora astrologiska händelser har vi att se fram emot den här månaden och vad betyder det egentligen att Venus och Jupiter är med oss? Vad händer när mars äntligen byter tecken och varför har vi det astrologiska nyåret i mars? Några av de härliga saker vi djupdyker i under dagens salong.


Och som alltid har vi med oss en av Sveriges mest kända och erfarna astrologer - Margareta Hedin som driver Astrobloggen på Damernas Värld och är en oerhört eftertraktad föreläsare, inspiratör och astrolog.


Hoppas ni ska gilla salongen!


Peace & Love


Josefina, Emma och MargaretaHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-03-03
Länk till avsnitt

February SHARE

February SHARE


Och temat är relationer.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-02-24
Länk till avsnitt

Stay Open - ett hjärtligt samtal om relationer med Martina Törnvall

Vi fortsätter med temat relationer när vi i dagens episod får njuta av den lugna, melodiska rösten från magiska Martina Törnvall, direkt från Peru.

Martina är holistisk hälsocoach och erbjuder hälsa- och livsstilscoaching, hon är Kundaliniyogalärare, håller retreats, är utbildad Alchemy of touch therapist och är en del av WildTantra som håller i AHAM tantra meditation retreats för singlar och par. 

Martina har en outtömlig källa av klokskap och vi har faktiskt velat ha med henne i podden sedan start. Av någon anledning föll det sig perfekt att det var nu, under temat relationer, som hon skulle vara med. 

Vi var såklart nyfikna på Martinas resa och möte med tantran och hur den har format hennes syn på relationer och medvetenhet. Hur man genom traditionella tantrametoder får uppleva verkligheten som det är menat att den ska upplevas. I närvaro, intimitet och medvetenhet.

Martina berättar om hur man genom tantran kan lära känna sig själv, vad jag tycker om, vad jag njuter av, vart mina gränser går och hur fungerar jag.


Vi har ett innerligt och fint samtal om närhet i relationer och på vilket sätt vi kan uppleva riktig intimitet genom gränssättning, medveten kommunikation och att känna efter hur det här känns för mig och hur vill jag ha det i en relation, vad är viktigt för mig.   

Låt era föras med i detta nästan meditativa samtal med Martina, (båda systrarna satt och blundade genom hela intervjun) ut på det relationella havet med Martinas melodiösa stämma.


Om du är nyfiken på Martina och vill veta mer om vad hon har på gång, retreats, kurser etc. kika in på kundaliniwithin.com och följ henne på Instagram, @martinatornvall_. 


TACK för att ni lyssnar!


Peace & Love 


Emma och Josefina


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-02-17
Länk till avsnitt

Vi pratar relationer, tantra och njutning med Rosanna & Kalle

MÅNADENS TEMA - RELATIONER - och vilken start på detta fantastiska tema! Relationer - och vi menar främst kärleksrelationer - är ju det bästa och viktigaste som finns och det ska bli så härligt att få vara i det här temat den här månaden.


I dagens avsnitt under temat relationer får vi träffa ett fantastiskt kärlekspar som bubblar av kärlek, närhet och glöd. Det är inte mindre än magiska Rosanna Irgensdotter som vi välkomnar tillbaka till podden och hennes lika magiska partner Kalle Roquet.


Rosanna jobbar med female empowerment, håller i tantrakurser, energy  healing, reiki, treatments, work-shops och cirklar. Hon kommer också snart att släppa en helt ny otrolig podcast som ska heta Psst, så håll utkik efter den.


Vi var så klart nyfikna på att höra hur Kalle och Rosanna ser på relationer och hur olika partners kan lära oss olika saker och hur vi genom relationer kan utveckla oss själva.

Vi ville givetvis också få grotta ner oss i tantra, hur de hittade till den och vågade ta steget att utforska tantra tillsammans som kärlekspar. Vi får också ta del av parets upplevelser kring hur tantra berikat deras relation och hur de integrerar det i sina liv tillsammans. Vi har ett öppenhjärtigt samtal om om sex, om hur vi kan släppa på prestation och press och bjuda in njutning. Och vad är egentligen njutning?


Rosanna och Kalle delar generöst med sig av hur de ser på ett medvetet förhållande där man kan vara öppen med sina skuggsidor och vågar vara sårbara tillsammans. Hur Yin och Yang behöver samspela och vara i balans och hur man kan jobba med det maskulina och feminina energierna i en relation.


Det här är ett samtal ni inte vill missa, dela det gärna med era partners, kollegor och andra personer som ni tror skulle behöva höra hur man kan fördjupa sin relation genom öppen kommunikation, fördjupad förståelse för varandra, för en själv och öppenhet kring sexualitet, njutning och närhet.


Om du är nyfiken på Rosanna och vill veta mer om vad hon kan erbjuda, kika in på hennes hemsida www.rosawithlove.com och följ henne på Instagram, @rosawithlove. 


TACK för att ni lyssnar!


Peace & Love 

Emma och Josefina


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-02-10
Länk till avsnitt

Astrologisalong med Margareta Hedin - Februari

ÄNTLIGEN är vi tillbaka med en Astrologisalong med fantastiska Margareta Hedin - en av Sveriges absolut mest erfarna och kända astrologer.


Och den här gången dyker vi in i de kosmiska energierna i februari, men vi blickar också tillbaka lite på januari. Alla planeter är nu direkt sedan en tid tillbaka och det pratar vi såklart om. Det är full fart framåt och februari är verkligen en underbar månad astrologiskt. Ljuvliga och kärleksfulla aspekter, planeter och händelser. Vi har en fullmåne i kärleksfulla och generösa Lejonet och en nymåne i fantasifulla, drömmande och spirituella Fiskarna att se fram emot och dessutom en del planetmöten som ni inte vill missa.


TEMAT för månaden är Relationer - kärleksrelationer - och februari är verkligen kärlekens månad på många sätt så vi är extra glada att vi får dra igång temat med denna härliga Astrologisalong.


ENJOY och ta fram papper och penna - det är några viktiga datum i februari som vi inte vill missa!


TACK för att ni lyssnar!!


Om Margareta: Margareta är astrolog - en extremt erfaren sådan då hon dagligen har arbetat med astrologi i över 25 år. Hon säger att vi även kan se henne som en "själsguide eller rådgivare". Hon har en fast astrologisida på Damernas Värld och skriver Sveriges största astrologiblogg "Astrobloggen" även den huserar på Damernas Värld och Expressen. Hon tar emot för personliga konsultationer både astrologi och Tarot (hon jobbar även med Tarot och gör kombinerade readings med både horoskop och Tarot) i sin mysiga lokal i Gamla Stan men också över Zoom och ni hittar mer information om henne och hennes läsningar på hemsidan www.margaretahedin.se. Följ Margareta på Instagram. @margareta.hedin och @astrobloggen. OCH NU FINNS ASTRO FÖR 2023 PÅ BLOGGEN! MISSA INTE DET!


TACK för att ni lyssnar!


Peace & Love


Emma, Josefina och Margareta


Sound: Tex, produktion & musik: Alvin Wetterholm och Eskil Lindh Hedegård, Digital Musikproduktion Storuman

Artwork: Mikaela Aare


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-02-03
Länk till avsnitt

Du har allt du behöver inom dig med Elin Boëthius

Idag träffar vi magiska Elin Boëthius och får ta del av hennes otroliga visdom om livet. Elin är energy healer och breathwork facilitator och håller otroliga helande klasser, bland annat på Oh La Moon och Kristallrummet i Stockholm. Hon har utvecklat den egna metoden the Being Method där hon har integrerat en mängd olika tekniker såsom Reiki, Breathwork, Psyche-K och Energy Healing för att hjälpa dig att släppa taget om begränsande sanningar du har om dig själv, gamla mönster som blockerar dig från att vara den du verkligen är. Det är djup healing och handlar också mycket om att du ska hitta din egen inre healer.


Elin delar med sig av sin resa genom de olika spirituella verktyg hon har lärt sig och om hur du kan komma i kontakt med och bli "the observer" - så att du på djupet kan känna och förstå att du inte är de jobbiga känslorna, de finns inom dig och det är ok men du är dom inte. Vi pratar om tekniken Holotropic Breathwork som hon använder sig av. Vi var också väldigt nyfikna på hur hon har landat in i sin egen roll som healer och vågar lita på sin egen förmåga och kraft.


Vi hoppas att ni ska älska detta samtal lika mycket som vi. Vi känner att det Elin gör och lär oss är hur vi kan Up Level på alla plan i vårt eget liv genom att helt enkelt hitta in till oss själva och dem vi verkligen är.


Det är dags nu - det är nu vi kliver ut på arenan, i all vår sårbarhet, som de vi verkligen är! Våra sanna jag får lysa starkt!


TACK för att ni lyssnar! Det betyder allt!


Vill ni veta mer om Elin - kolla in hennes hemsida www.elinmathilda.com och följ henne på instagram @iamelinmathilda.


TIPS! OCH om i vill träffa Elin och mig, Josefina så kommer Elin att gästa min Studio J Flow Studio den 8/2 kl. 18-20 och hålla en underbar klass med Holotropic Breathwork och Energy Healing. Så om du känner dig kallad - hör av dig till oss och boka in dig!!

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-01-27
Länk till avsnitt

Led och Älska Dig Själv med David JP Phillips

Vi känner oss både stolta och sprickfärdiga av entusiasm över det här avsnittet med självaste gurun inom kommunikation och självledarskap, David JP Phillips. David är Internationell föreläsare, författare, kurshållare och coach inom kommunikation med ett specialintresse för neurovetenskap och biologi ? vi tänker att han är en biohacker med fokus på sinnet och hjärnan. Han har utnämnts till nummer åtta i världen inom kommunikation av Global Gurus och har tre TEDx-talks med sammanlagt 10 miljoner visningar. Just nu är David aktuell med: Boken ?Sex substanser som förändrar ditt liv? som släpptes den 8 november 2022 och med WOW kursen som handlar om hur vi genom att leda oss själva kan påverka vårt eget mående, uppnå mer glädje i livet och verkligen maxa livet. Och det ÄLSKAR ju vi ? det är ju det vi utforskar i podden också - hur vi kan maxa livet och hur vi kan leva de absolut bästa och lyckligaste liven vi kan leva, för oss själva, för varandra och vår planet. 


Vårt tema för Januari, det första för det här magiska året 2023, är UP LEVEL och vi kunde inte ha en mer passande gäst än David som ju coachar i just detta - hur du kan hitta in till all den oändliga potential och kapacitet du redan har inom dig för att levla up på alla plan. Vii pratar mycket om just självledarskap med David - han har ju dessutom djupdykt i kroppens mysterier och funnit de signalsubstanser och hormoner som han tycker är de sex viktigaste att vara in tune med för att levla upp på alla möjliga plan för oss själva och för varandra och det pratar vi såklart också om.


David har en enorm följarskara världen över - miljoner människor har sett hans TED-talks, föreläsningar, You tube-videos, följer hans sociala medier och går hans kurser. Vi var nyfikna på att höra hur han har nått ut så brett och lyckats fånga en sån väldig publik över hela världen.

David berättar också om sin egen resa, hur han kunde bräcka sin depression genom bland annat stresskarta, affirmationer och experiment med sin egen kemifabrik i hjärnan. Dessutom får vi veta varför brunt fett är så bra för oss och hur vi kan bygga mer av den varan och varför all världens barn borde få lära sig om kommunikation i skolan. David skickar också med vikten av att älska dig själv och berättar varför du ska klappa dig själv på axeln varje dag.


Om du är nyfiken på David - lyssna på hans TED-talks:

The magical science of storytelling

The 110 techniques of communication and public speaking

How to avoid death by PowerPoint


och kolla in någon av hans hemsidor och kurser: davidjpphillips.com, www.wowkursen.se eller sök upp honom i hans andra kanaler: Instagram @davidjpphillips, youtube ? davidjpphillips och Tik Tok - Davidjpphillip


TACK för att ni lyssnar!


Peace & Love 

Emma och Josefina


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-01-20
Länk till avsnitt

January SHARE

ÄNTLIGEN är vi tillbaka i ett share - ett soloavsnitt, bara vi två - Emma och Josefina.


Vi var SÅ laddade inför det här samtalet och i dagens avsnitt berättar vi om våra takeaways från vårt POWERBOKSLUT av 2022, om våra ord för 2023 - orden som får sätta tonen för Spiriturious det här året - och hur Spiriturious kommer att lyfta till nästa nivå det här året.


Vi berättar också och pratar mycket kring månadens TEMA - UP LEVEL! Vad det betyder för oss och hur vi har lirat med det här ordet och kommer fortsätta ha det som vårt ledmotiv under månaden. Vi delar om drömmar och förväntningar inför 2023 och LOVAR att snart kommer chakraqerien ut!!


Emma har hittat en magisk pendel och försöker få reda i all spretighet. Josefina har varit hos sin magiker till naprapat - (a.k.a "Trollkarlen") och delar om allt som hon förändrat sedan den första "knäcken" där i början av december. No more koffein, ny meditation för att besegra allt självhat och självsabotage, och så lite struktur i ekonomin i både in och utflöden.


Det är spretigt, flödande och spontant men också djupt och vackert.


Vi avslutar också med att dra ett kort till oss alla för månaden OCH - såklart så rimmade det HELT med månadens tema och mycket med vårt nästa avsnitt.


Följ gärna oss på @spiriturious. Josefina hittar ni på @jflowsthlm och Emma på spirituous_emma.


TACK för att ni lyssnar!


Peace & Love


Emma och Josefina


Sound: Tex, produktion & musik: Alvin Wetterholm och Eskil Lindh Hedegård, Digital Musikproduktion Storuman

Artwork: Mikaela Aare


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-01-13
Länk till avsnitt

Numerology of 2023 - the 7 Year - with Remington Donovan

The Numerology Forecast for 2023 with the amazing Remington Donovan is HERE! And can we just say WOW! Please grab a pen and paper when listening to this episode, because it is PACKED with information, mystical, magical and spiritual teachings for the year to come and for life really.


Remington is a master numerologist, a mystic and a spiritual teacher. He has over 30 years of experience in tarot and numerology and he is a true wisdom keeper. He has his own podcast The Mystical Artists and he is the author of the book Numerology - A beginner's guide to the spiritual meaning of numbers. His forthcoming book Prosperity Practices: Harnessing the Power of Positive Thinking to Get the Life You Want will be released in May 2023. You can also follow him on Patreon where he offers workshops and wisdom sharing in different membership levels. If you want to know more about numerology and Remington you can also listen to Episode 6 of Spiriturious Podcast where we meet Remington for the first time and dive deep into numerology.


Remington shares his wisdom so generously in this Episode and we dive deep into the NUMBER 7 which is the number for this year as 2+0+2+3 equals 7. We want to start here with a quote from Remington's book Numerology - A beginner's guide to the spiritual meaning of numbers: "The number 7 has a sweet, gentle, caring energy field that goes into a situation and makes everything better, nicer and brighter".


The number 7 basically wants to make things nicer. So this is really the year to elevate everything, elevate your mind, your body, your soul, your surroundings and other people. It is the number of Victory and 7 also holds the energy of prosperity so we talk a lot about that and how to work with theses energies to truly upgrade your life this year. We talk about worthiness and as Remington says "this is the year to get a raise". We explore Venus and her impact this year as she is connected to the number 7, how we can work with her energies to enhance our lives and Remington shares magical teachings on prosperity and charity work which is also a big theme this year. The number seven is an empath and it's all about helping others.


7 is also connected to the Aura and the color green so we also get into that and what it means as well as some Tarot cards which are significant for this year. So, this is an episode you don't want to miss. It holds so many profound teachings on this year and how we can enhance our lives and truly uplevel and elevate our lives to the life we truly want to live.


As Remington says: "7 is the platform for elevation" so let's make this the most elevated year in all areas of life so far together.


If you want to know more about Remington, please check out his website www.themysticalarts.com, on Patreon and listen to his podcast here and on instagram you find him at @themysticalarts. As we mention in the episode he has a 2 hour workshop on the 7 year where he really goes deep into these teachings and everything we talk about, please check that out here.


We are so extremely grateful for all of you listeners and we look so much forward to this 7 year together with you!


Peace & Love


Emma and Josefina


Sound: Tex, produktion & musik: Alvin Wetterholm och Eskil Lindh Hedegård, Digital Musikproduktion Storuman

Artwork: Mikaela Aare


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-01-06
Länk till avsnitt

Powerbokslut & Intentioner För Det Nya Året a.k.a "Nyårskaramellen" med Mikaela Aare

NYÅRSKARAMELLEN!!


Tillsammans med rebellen, coachen, glädjespridaren, kreatören och konstnären Mikaela Aare blickar vi tillbaka över 2022 och Mikaela lär oss bästa sättet att göra ett - som hon kallar det - POWERBOKSLUT. Vi får också hennes allra bästa tips för att sätta intentioner och mål för 2023.


Så - ta fram papper och penna, , penslar och färg, sax och urklipp och börja visionera och skapa ditt drömår 2023!!! Ingenting kan stoppa dig - exakt ALLT är möjligt!!


Och SOM vi ser fram emot 2023 tillsammans med alla er lyssnare - vi har SÅ mycket vi vill skapa och vi har så många drömgäster lined up.


Om ni vill veta mer om Mikaela så checka in och joina hennes fantastiska community Rebel Wonderland och följ henne såklart på instagram @mikaelaaare.


Följ också gärna oss på @spiriturious. Josefina hittar ni på @jflowsthlm och Emma på spiriturious_emma.


TUSEN TACK för det här året - det har varit magiskt! Vi ses nästa år och skapar ännu mer magi tillsammans!


GOTT NYTT ÅÅÅÅÅÅR


Peace & Love


Josefina och Emma


Sound: Tex, produktion & musik: Alvin Wetterholm och Eskil Lindh Hedegård, Digital Musikproduktion Storuman

Artwork: Mikaela AareHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-12-31
Länk till avsnitt

Astrologisalong med Margareta Hedin - ÅRSPROGNOS 2023

Välkomna till årets allra sista Astrologisalong med en sprakande ÅRSPROGNOS FÖR 2023!!


I dagens salong tar Margareta med oss in i 2023 och går igenom de stora astrologiska händelserna och skeendena under året. Vi får åka med genom Merkurius fyra retrograder, förmörkelsesäsongerna, nodernas skifte och de många Planeter som byter tecken detta - som vi ser det - både lyckans och möjligheternas år. Ett stort skifte är vad vi är på väg in i - särskilt med tanke på att både Pluto och Saturnus byter tecken i mars 2023. Att Pluto byter tecken har särskilt stor betydelse så hör Margareta berätta om vad det innebär. Vi kan också avslöja att vi har en riktigt härlig sommar att se fram emot och bara generellt att vi inte har några av de där riktigt utmanande aspekterna som vi har fått leva med de senaste åren såsom Saturnus/Uranus-kvadraturen som vi nu precis äntligen lämnat bakom oss. Vi knyter som vanligt an till världshändelser och vi går också tillbaka historiskt för att de aktuella planetskiftena ska få lite kontext.


Vi pratar ju som alltid utifrån ett mer generellt universellt perspektiv men om du vill veta mer om vad som händer för just ditt tecken 2023 - kika in på Margaretas blogg Astrobloggen på Damernas värld!!


Från oss alla tre i Astrologisalongen till er alla - ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!


Peace & Love


Emma, Josefina och MargaretaHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-12-30
Länk till avsnitt

Musik är Medicin med Sofie Kraft

DAGEN FÖRE DOPPAREDAGEN!! Och vilken julklapp till avsnitt detta är.


Idag träffar vi multientreprenören, kreatören och space-holdern Sofie Kraft. Sofie är essensen bakom begreppet a free spirit och har världen som sin arena.

Sofie är yogalärare inom hatha, vinyasa flow och yinyoga och håller soundhealing privat, för företag och på LAMB i Stockholm samt erbjuder fantastiska, välbesökta kvinnoretreats, Innerbloom, flera gånger per år. Sofie har också nyligen gjort en nylansering av märket Grounded Factory - www.groundedfactory.com och inte bara utvecklat webshopen med otroliga artiklar såsom yogamattor och annan yogautrustning utan också skapat ett holistiskt hälsouniversum där man kan dyka ner i ämnen inom allt inom hälsa, yoga, meditation och spiritualitet till träning, nutrition och naturmedicin.

På hemsidan finner man Grounded Experience som erbjuder unika skräddarsydda upplevelser som wellness retreats, företagsevenemang, yoga, meditation, soundhealing etc. Man kan också gå in och läsa artiklar i Grounded magazine, där en hittar allt inom den holistiska sfären. Så botanisera gärna runt på hemsidan.


Sofie beskriver sig själv som en free spirit på sin egen hemsida, www.sofiekraft.com, och vi var så nyfikna på hur hon gör för att bibehålla känslan av frihet i en värld som kämpar så hårt för att vi ska passa in i något av de trånga fack som erbjuds.

Sofie tar med oss tillbaka till sin uppväxt och formulerar så fint hur hon hittade kraft att vara rebellen som gick emot normerna som så tydlig fanns utstansade i Danderyd där hon växte upp med kanske andra förväntningar av omgivningen. Och Sofie har verkligen haft världen som sin arena, vi får följa med på hennes resa till Berlin, en avstickare till Nigeria, hur hon landade en längre tid i Los Angeles och sedan började sin yogalärarresa i Indien och fann sitt kall i livet, att hålla space för andra.


Josefina har lärt känna Sofie genom LAMB och Soundhealing-klasserna så vi var ju också givetvis väldigt nyfikna på hur hon hittade dit, hennes magiska healing i grupp eller individuellt med kristallskålar.Här beskriver Sofie så fint hur musikintresset har varit hennes guide och att hon alltid älskat ljud i alla former men att det framförallt var när yogan kom in i hennes liv som gjorde att hon öppnade upp för att även använda sång, ljud, vibration och mantran som features i yogaklasser. 

Vi går också igenom alla välgörande effekter man erhåller endast efter en kort stunds soundhealing eller gongbad. Sofie beskriver det som liggande shaking, att man skakas inifrån av ljudens vibration.


Et superhärligt avsnitt och samtal känner vi att det blev och hoppas ni ska älska det lika mycket som vi!!!


Om du är nyfiken på Sofie och vill veta mer om hennes  kika in på hennes hemsida www.sofiekraft.com. På Instagram hittar ni henne som @sofie_kraft och som sagt checka in www.groundedfactory.com.


Följ gärna oss på @spiriturious. Josefina hittar ni på @jflowsthlm och Emma på spirituous_emma.


TACK för att ni lyssnar!


OCH NU - GOD JUL alla älskade lyssnare!!!


Peace & Love


Emma och Josefina


Sound: Tex, produktion & musik: Alvin Wetterholm och Eskil Lindh Hedegård, Digital Musikproduktion Storuman

Artwork: Mikaela Aare


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-12-23
Länk till avsnitt

Kreativitet, skrivande och ordets magi med Sofia Sivertsdotter

I avsnitt 33 möter vi underbara poeten och författaren Sofia Sivertsdotter som är högaktuell med den nya boken Andetaget, livet, evigheten ? vägledning i varje ögonblick.


Sofia debuterade som författare 2009 och har sedan dess givit ut elva böcker, varav tio på det egna förlaget Goodliness. Den röda tråden i hennes författarskap är existentiella frågor som rör människans innersta. Som det så vackert beskrivs på hennes hemsida www.sivertsdotter.se: "Sofia skriver för att upptäcka och uttrycka nyanser av livet, för att försöka fånga det ogreppbara och för att måla med orden och språket. Hon inspireras av naturen, av musik, av konst och av människor som går på smala, djupa och innerliga livsvägar."


Och SOM vi har inspirerats av henne. Hennes texter är poesi och vi har verkligen känt att de går rakt in i hjärtat - som hon själv säger: "från mitt hjärta till ditt". 


Vi var så nyfikna på att höra allt om hur Sofias skrivarresa har sett ut, hur hon vågade hoppa från en karriär som individutvecklare för kreativa yrkesgrupper, till att idag arbeta som författare på heltid. Vi får ta del av Sofias syn på kreativitetens magiska kraft och den otroliga potential som finns inom oss alla. Hon delar med sig av sin egen skrivprocess, hur hon gör för att komma in i "det där rummet" där kreativiteten kan flöda fritt och ger oss sina bästa författartips.


Det är ett djupt samtal om allt ifrån skapande, kreativitet och skrivande, till livets stora frågor som vad spiritualitet innebär och var människas inneboende kraft.


Ett av Sofias hacks kan vi avslöja är att alltid skapa en spellista inför ett nytt bokprojekt - som då får sätta tonen för processen. Länk till hennes spellista "People for Peace" hittar ni HÄR.


Det här är ett otroligt inspirerande samtal som ger så mycket till alla oss kreatörer därute. Om ni vill veta mer om Sofia - kika in på hennes hemsida www.sivertsdotter.se och på instagram @sofiasivertsdotter. Om ni vill köpa boken kan ni kika här.


We love you all. Tack för att ni lyssnar!!!


Följ gärna oss på @spiriturious. Josefina hittar ni på @jflowsthlm och Emma på spirituous_emma.


TACK för att ni lyssnar!


Peace & Love


Emma och Josefina


Sound: Tex, produktion & musik: Alvin Wetterholm och Eskil Lindh Hedegård, Digital Musikproduktion Storuman

Artwork: Mikaela AareHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-12-16
Länk till avsnitt

"Det finns inget alternativ" med Thomasine von Bodungen

Dagen efter den kraftfulla fullmånen i Tvlllingarna kommer här ett riktigt mäktigt avsnitt från oss till er som passar så otroligt bra in i energin just nu - ett avsnitt späckat med livslust och självkärlek, direkt från Ubud, Bali med fantastiska Thomasine von Bodungen.


Thomasine är en intuitive empowerment coach som brinner för att hjälpa människor att leva sina liv mer medvetet i harmoni med sig själva genom spirituell och personlig utveckling. 


I avsnittet får vi följa med Thomasine och höra om hennes inspirerande resa från utbränd karriärskvinna till ett liv i harmoni med sin kropp, själ och purpose in life. Hon berättar hur hon genom att överlämna sig åt sin egen sanna väg och leva i fullständig medvetenhet kunde vända djup depression till ett liv i sann alignement där hon lyssnar på sin kropp, sin egen rytm och respekterar sig själv. Vi får höra om hennes utbrändhet och hur hon tog sig ur den till det liv hon lever idag. Hennes dröm var att kunna jobba ifrån var hon än befinner sig vilket också är hennes verklighet nu. Thomasine bor nämligen för tillfället på ljuvliga Bali. Vi får därför en direktrapport från drömmarnas ö för alla oss spirrisar. Hon ger oss en vacker beskrivning av livet på ön, hur en vanlig dag ser ut och hur man till fullo njuter av vad denna vackra ö har att erbjuda. Hur det spirituella communityt inbjuder till samskapande och närhet till Universum.


Thomasine ger oss också värdefull vägledning till hur vi alla kan leva ett mer tillitsfullt liv genom att våga tro och lita till vår inre kunskap och universum. Det är verkligen ett otroligt inspirerande avsnitt så här i vintermörkret och här finns SÅ mycket att hämta för alla er som längtar efter att blomma ut som dem ni verkligen är - för, precis som Thomasine uttrycker det : "Det finns inget alternativ till att leva sin sanna väg, det liv som du verkligen vill leva".


Om du är nyfiken på Thomasine och vill veta mer om hennes coaching kika in på hennes hemsida www.thomasine.se. På Instagram hittar ni henne som @thoma_sine. 


TACK för att ni lyssnar!

Peace & Love 

Emma och Josefina


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-12-09
Länk till avsnitt

Astrologisalong med Margareta Hedin - December

Välkomna till årets sista Astrologisalong med vår fantastiska Margareta Hedin. I dagens avsnitt pratar vi om vad som händer på himlavalvet i december. Vi har allt ifrån en lite aggressiv fullmåne i tvillingarna som möter den lite ilskna retrograda mars till superhärlig optimism och framåtanda med både solen, Venus och merkurius i Skytten med stark Jupiterenergi eftersom Jupiter styr Skyttens tecken - Jupiter som nu precis har vänt direkt. Vi glider också allt längre ifrån den lite sura Uranus och Saturnus-kvadraturen som hängt med oss under hela 2021 och vi ser även att förmörkelsesäsongen börjar ebba ut. Så trots att vi denna månad möter årets mörkaste dag - Vintersolståndet - går vi mot ljusare tider.


Vi inleder också med en liten allmän planetgenomgång - förra Astrologisalongen gick vi igenom de 12 tecknen, dess olika kvaliteter och de fyra elementen och i denna salong tar vi sikte mot planeterna. Margareta förklarar vilka de fem personliga planeterna är och varför de är personliga. Vi pratar även om de yttre s.k. generationsplaneterna och får ett litet smakprov på samtliga planeters kvaliteter.


Eftersom vi nu snart går in i ett nytt år passade vi också på att beröra en av de astrologiskt största händelserna på länge - dvs. att Pluto börjar sin förflyttning mot Vattumannens tecken och faktiskt byter tecken i mars nästa år. Hör Margareta dela med sig kring denna stora händelse och lite andra teasers inför 2023!


Vi vill bara avsluta med att säga att vi är SÅ tacksamma över våra salonger med Margareta och vi längtar till vad 2023 kommer att föra med sig. Om ni har frågor eller vill att vi ska ta upp något särskilt att djupdyka i astrologiskt - hör hemskt gärna av er till oss! Vi blir överlyckliga för all feedback, alla frågor och av att höra ifrån er.


Om Margareta: Margareta är astrolog - en extremt erfaren sådan då hon dagligen har arbetat med astrologi i över 25 år. Hon säger att vi även kan se henne som en "själsguide eller rådgivare". Hon har en fast astrologisida på Damernas Värld och skriver Sveriges största astrologiblogg "Astrobloggen" även den huserar på Damernas Värld och Expressen. Hon tar emot för personliga konsultationer både astrologi och Tarot (hon jobbar även med Tarot och gör kombinerade readings med både horoskop och Tarot) i sin mysiga lokal i Gamla Stan men också över Zoom och ni hittar mer information om henne och hennes läsningar på hemsidan www.margaretahedin.se. Följ Margareta på Instagram. @margareta.hedin och @astrobloggen. OCH NU FINNS ASTRO FÖR 2023 PÅ BLOGGEN! MISSA INTE DET!


TACK för att ni lyssnar!


Peace & Love


Emma och Josefina


Sound: Tex, produktion & musik: Alvin Wetterholm och Eskil Lindh Hedegård, Digital Musikproduktion Storuman

Artwork: Mikaela AareHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-12-02
Länk till avsnitt

Livet är Nu - Enjoy the Ride med Annki Warberg-Landahl

I detta avsnitt möter vi den fantastiska kvinnan, yogaläraren och inspiratören Annki Warberg Landahl. Annki är en av Sveriges mest erfarna Kundaliniyogalärare. Hon har jobbat som lärare inom olika områden i 35 år, undervisat yoga intensivt i 20 år och har 11 års erfarenhet av yogalärarutbildningar. Hon är certifierad Gravidyogalärare, Medicinsk yogalärare, Yogaterapeut, Sat Nam Rasayan-healer och har stor kunskap inom Ayurveda. Hon är även utbildad i Hathayoga. 


Annki har korsat våra vägar i olika epoker av våra liv men har påverkat oss på snarlika sätt genom att guida oss att öppna upp vårt sinne för andra riktningar i livet. Josefina träffade Annki när hon gick hennes otroliga kurs Female Balance. Annkis lugn, trygghet och erfarenhet var utmärkande för hennes sätt att leda och få med sig hela klassen in i utforskandet av ens inre genom Kundaliniyogans tekniker. Emma har haft Annki som lead teacher trainer under hennes Kundaliniyogalärarutbildning april -21 till juni -22 och har bokstavligen henne att tacka för att slöjan, som legat som ett raster över sinnet och fördunklat tankar och framtidsutsikter, lyfts och bidragit till att hon numera kan gå genom livet med klarare blick och med en förmåga att heala sig själv och andra genom Kundaliniyogans tekniker. 


I avsnittet diskuterar vi vikten av att känna och vara med våra känslor. Att stanna upp och med hjälp av andetaget hitta balans mellan feminint och maskulint, mellan Yin och Yang. Vi pratar om vad som händer med oss alla bekvämlighetsjunkies, där ingenting får vara obekvämt och ingenting får smärta. Vad händer om vi istället tänker att smärtan är vår riktning. När vi tillåter oss att känna känslor av sorg, ledsamhet och övergivenhet så kan det vara något sorts levande som kommer in, känslan av att "jag kände någonting". Vi pratar om det tillitsbaserade hållbara ledarskapet för att människor ska må bra och kunna utvecklas i sin takt som anställda och som människor. 


Vi avslutar denna text med ett underbart citat från avsnittet:


?Var med det som är, det är inte farligt, det är livet, och livet är nu ? enjoy the ride. Det är inte dåligt det är inte bra, det bara är så, det som är?


- Annki Warberg-Landahl


Om du är nyfiken på Annki och vill veta mer om hennes kurser och Kundaliniyogacenter kika in på www.kundaliniyogacenter.se. På Instagram hittar ni henne som @femalebalance_annki.


Följ gärna oss på @spiriturious. Josefina hittar ni på @jflowsthlm och Emma på spirituous_emma.


TACK för att ni lyssnar!


Peace & Love


Emma och Josefina


Sound: Tex, produktion & musik: Alvin Wetterholm och Eskil Lindh Hedegård, Digital Musikproduktion Storuman

Artwork: Mikaela Aare


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-11-25
Länk till avsnitt

Den högkänsliga människan, energiarbete och den feminina kraften med Soledad Lecchini

I dagens avsnitt får ni träffa Josefinas otroligt kloka och kunniga energy healer Soledad Lecchini. Det blev ett härligt sprudlande, passionerat och intimt samtal med mycket skratt och kraftfull energi mellan Josefina och Soledad om allt ifrån Soledads uppväxt i ett community i Lund, hennes shamanska arv och vikten av att våga höja våra röster - till feminin energi och högkänslighet. Naturligtvis pratar vi också mycket om Soledads arbete som energy worker och hur det kan hjälpa oss högkänsliga att jobba på djupet på energinivå för att släppa på blockeringar och trauman som har satt sig i kroppen.


Soledad pratar om jägarna och de högkänsliga och hur vårt maskulint styrda och patriarkala samhälle har påverkat alla högkänsliga och den feminina kraften på ett negativt och destruktivt sätt. Ett ämne som ni ju vet, by now, att vi inte kan få nog av och som går lite som en röd tråd i våra senaste avsnitt. Tiden för den feminina högkänsliga kraften är här och det är viktigare än någonsin att vi pratar om detta och tar tillbaka både vår kraft och vår röst.


Soledad delar med sig av hur hon hittade sitt kall och sina förmågor och berättar också om hur energiarbete kan hjälpa särskilt oss högkänsliga.


Trauman och blockeringar som sitter i kroppen kan göra att du attraherar lägre frekvenser som negativ stress eller negativa människor och situationer där då ofta den högkänsliga människan kan känna att hen hamnar i underläge, blir utnyttjad, känner rädsla, skam och skuld, blir utbränd och sjuk etc. Soledad arbetar med att frigöra den här typen av energimässiga blockeringar, stagnation och strukturer hos sina klienter för att optimera och höja energin och frekvenserna. Hennes filosofi är att om kroppen ska läka så måste energin först läka. Energiarbetet innefattar arbete med attraktionslagen och identifierar de medvetna och omedvetna energiblockeringarna och det hon gör är att hon omvandlar dessa till det positiva motsatta, för att personen ska kunna attrahera och vara öppen för ett positivt flöde i livet och hela tiden utveckla och uppgradera sin potential. Attrahera situationer, människor etc av hög positiv frekvens.


Otroligt spännande tycker vi och Josefina är som sagt klient hos Soledad och har varit med om en otrolig energiresa där blockeringar och rädslor har släppt och frigjort plats för positiva energier, människor och situationer, inspiration och framförallt mod. "Mod att våga vara den jag är fullt ut, utan filter eller programmeringar".


Ett otroligt härligt och inspirerande avsnitt tycker vi som vi hoppas ni ska älska lika mycket som vi.


Följ gärna oss på @spiriturious. Josefina hittar ni på @jflowsthlm och Emma på spirituous_emma.


TACK för att ni lyssnar!


Peace & Love


Emma och Josefina


Sound: Tex, produktion & musik: Alvin Wetterholm och Eskil Lindh Hedegård, Digital Musikproduktion Storuman

Artwork: Mikaela AareHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-11-18
Länk till avsnitt

6 Year Energies, Fearlessness and the Frequency of Mary Magdalene with Isabelle von Fallois

A VERY special release on a very special PORTAL DAY 11/11-22


Because in this episode we reconnect with our beloved, angelic, wisdom keeper, healer and wonder woman Isabelle von Fallois. Our first conversation with Isabelle was in Episode 13 so please check out that Episode if you haven't already listened.


Isabelle is a true mystic, a healer, teacher and a best-selling author. She is the founder of The Angel Life Coach Training, the ISIS Angel Healing, Magdalene Healing and the Sacred Women Sessions.


We are in the midst of the Eclipse Season and in Scorpio season - where the theme is death and transformation so it felt really aligned that we started out our conversation talking about death and Isabelle sharing about her different near death experiences and the lessons she brought back into this 3D world. In this context we talk about the Subtle body and if you're not familiar with the Subtle body, please check our Instagram, where we will write some words about it. And we talk a lot about fear and becoming fearless. Isabelle shares how we can connect to Mary Magdalene to help us release fear.


As we are now moving towards the end of this year 2022 - the 6 year - and the year of the Magdalene frequency we were really curious to hear more about Mary Magdalene, her history and her wisdom and how we can connect to her and her guidance towards connecting with our own divine feminine energy - especially during these final weeks of this auspicious year - the YEAR OF DESTINY. Isabelle is a channel of Mary Magdalene and she shares so beautifully from her heart, the wisdom she and Mary Magdalene embodies.


MEDITATION INSIDE!

Isabelle also introduces another warrior woman - Jeanne d'Arc and towards the end of the episode, Isabelle guides us in a meditation to call in these two great women and to be strengthened by their wonderful feminine power in our everyday life. 


There are so many things we talked about in this episode but we finally also just wanted to mention that we also discuss the Arcline, what it is, how we can work with it and strengthen it and how the Arcline is connected to this 6 year energy and to both Mary Magdalene and Jeanne' D'Arc - very exiting!


Well, so much wisdom shared in this conversation - we hope you will love it!


If you want to know more about Isabelle, please check out her website and follow her on Facebook and on Instagram, @isavonfallois and of course - listen to Episode 13 if you haven't already.


And if you want to follow us you find us on Instagram @spiriturious Josefina @jflowsthlm and Emma på @spiriturious_emma.


THANK YOU for listening!!


HAPPY 11/11 PORTAL!!


Peace & Love


Emma and Josefina


Sound: Tex, produktion & musik: Alvin Wetterholm och Eskil Lindh Hedegård, Digital Musikproduktion Storuman

Artwork: Mikaela Aare


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-11-11
Länk till avsnitt

Astrologisalong med Margareta Hedin - November

ASTROLOGISALONG - NOVEMBER


Välkomna till vår månatliga astrologisalong med Margareta Hedin. I våra Astrologisalonger delar vi med oss av det astrologiska läget just nu, om kommande månads events och skeenden på himlavalvet och en del småprat och reflektioner däremellan.Dagens avsnitt spelade vi in mitt under solförmörkelsen den 25 oktober och vi pratar faktiskt en hel del om slutet av oktobers händelser eftersom dessa var så stora och energierna från dem följer med oss in i november. MEN innan dess ger vi er en liten kort crash course i Zodiaken och dess tolv tecken, elementen - Eld, Jord, Luft och Vatten och de olika kvaliteterna vi delar in tecknen i - Kardinala, Fasta och Rörliga. Vi kände att det var fint att få med en liten grund att stå på när vi sedan djupdyker i tidens händelser.


När vi tittar på de aktuella astrologiska händelserna tar vi så vårt avstamp i Saturnus direkt den 22/10 tätt följd av en s.k. Venus Starpoint - en Venus Cazimi - där Venus och Solen möts i en konjunktion - denna gång i Vågens tecken samma dag den 22/10. Vi rör oss sedan vidare mot solförmörkelsenden den 25 oktober- dagen också för nymånen i Skorpionen och pratar mycket om den och dess innebörd. Vi har sedan en månförmörkelse som infaller på fullmånen i Oxen den 8/11 och vi pratar skillnader och likheter mellan dessa båda förmörkelser, vilka planeter som är med och påverkar och om nodernas placering.


Skorpionen är med och sätter tonen mycket under den period vi befinner oss i och därefter rör vi oss mot Skytten - solen går in i Skytten den 22/11 och vi får kort därpå en nymåne i Skytten 24/11 och helt nya energier att leka med. Det blir mycket lättare och roligare vågar vi lova. Vi ville såklart också veta mer om Jupiter som den 28 oktober går tillbaka in i Fiskarnas tecken och sätter sin prägel på november. Vad innebär detta och vilka berörs allra mest av att vår turplanet befinner sig i sitt favorittecken? Jupiter vänder dessutom direkt den 24 november och det pratar vi också såklart om. Mars vänder retrograd i Tvillingarna den 30 oktober och befinner sig där genom hela november. Margareta delar också en del kring Mars och dess position på de två olika förmörkelserna- sol- och månförmörkelserna 25/10 och 8/11.


Kika in på vårt Instagram @spiriturious där vi kommer att skriva en hel del mer om de kommande astrologiska skeendena, vi kommer såklart att lista viktiga datum men vi kommer också att dela med oss kring vad en Venus starpoint är, månförmörkelsen den 8/11 och Mars retrograd i Tvillingarna och säkert mer därtill.


Om Margareta: Margareta är astrolog - en extremt erfaren sådan då hon dagligen har arbetat med astrologi i över 25 år. Hon säger att vi även kan se henne som en "själsguide eller rådgivare". Hon har en fast astrologisida på Damernas Värld och skriver Sveriges största astrologiblogg "Astrobloggen" även den huserar på Damernas Värld och Expressen. Hon tar emot för personliga konsultationer både astrologi och Tarot (hon jobbar även med Tarot och gör kombinerade readings med både horoskop och Tarot) i sin mysiga lokal i Gamla Stan men också över Zoom och ni hittar mer information om henne och hennes läsningar på hemsidan www.margaretahedin.se. Följ Margareta på Instagram. @margareta.hedin och @astrobloggen.


TACK för att ni lyssnar!


Peace & Love


Emma och Josefina


Sound: Tex, produktion & musik: Alvin Wetterholm och Eskil Lindh Hedegård, Digital Musikproduktion Storuman

Artwork: Mikaela AareHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-11-04
Länk till avsnitt

Tarot, häxkonst och högtiden Samhain med Ebba Bjelkholm från Häxtimmen

VÄLKOMNA TILL AVSNITT 26!! Vi befinner oss mitt i brinnande förmörkelsesäsong, Skorpionens tecken härskar, häxorna är definitivt vakna och häxornas nyår Samhain stundar. Och vad kan vara bättre än ett riktigt härligt magiskt och häxigt avsnitt med ingen mindre än magiska och superhärliga häxan Ebba från Häxtimmen. 


Ebba är inte bara häxa, hon är också astrolog och spår i Tarottkort och har i många år jobbat som PR-konsult och filmpublicist. 


I dagens avsnitt får vi tillsammans med Ebba djupdyka i Tarot, dess historia, symbolik och uppbyggnad. Vi går in på kortlekens struktur, lilla arcanan och dess fyra sviter och stora arcanan och vad dessa representerar och hur de tex kopplas till de olika elementen. Vi var också nyfikna på hur en läsning går till och hur man börjar läsa tarot och hittar och kan lära känna sin kortlek och detta delar Ebba mycket kring. Vi får många härliga tips och även tips kring perioder i livet när det kanske är bättre att vända sig en annan kortlek tarot och varför.


Ebba berättar också om hur hon hamnade där hon är idag och vad som för många år sedan ledde henne in på häxans väg och hur hon ser på att vara häxa och arketypen häxa. Hon delar även hur hon gick från att ha ett ben kvar i PR till att nu jobba heltid med sin mer spirituella verksamhet. 


Vi pratar också såklart om Samhain ? häxornas nyår som infaller den 31 oktober och hur vi kan fira den. Det är ju en otroligt fin högtid där dödens närvaro är stor och samhörigheten till våra nära och kära som lämnat jordelivet känns lite extra. Slöjan till andevärlden är också som allra tunnast natten till samhain och generellt är tiden vi befinner oss i nu intuitionens tid ? och Ebba delar på slutet en dekokt som vi kan göra för att förstärka kopplingen till vår intuition och väcka upp och stärka vårt tredje öga ? missa inte det!


Vi hoppas att ni ska älska detta samtal lika mycket som vi! Följ Ebba på @tarotgari och @haxtimmen och hennes hemsida hittar ni här


Följ också gärna oss på @spiriturious. Josefina hittar ni på @jflowsthlm och Emma på spirituous_emma.


TACK för att ni lyssnar!


Peace & Love


Emma och Josefina


Sound: Tex, produktion & musik: Alvin Wetterholm och Eskil Lindh Hedegård, Digital Musikproduktion Storuman

Artwork: Mikaela Aare


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-10-28
Länk till avsnitt

CHAKRASPECIAL - "The Rainbow Journey" - Introduktion till chakrasystemet

CHAKRASPECIAL - INTRODUKTION TILL CHAKRASYSTEMET - THE RAINBOW JOURNEY


Äntligen är den här - vår CHAKRASPECIAL! I detta avsnitt ger vi er en liten introduktion till chakrasystemet. Vad det är, vilka de sju vanligaste chakarna är, varför vi pratar så mycket om chakraystemet, och lite grand hur vi ser på balansering av systemet - balans mellan mind & body, maskulint & feminint, himmel & jord och världsligt och universellt.


Så vi välkomnar er att följa med oss på denna regnbågsresa som vi kallar den för - för som ni minns om ni har lyssnat på avsnittet med Sara Garanty så har varje chakra en färg kopplad till sig - och de sju vanligaste chokarnas färger bara "råkar" sammanfalla med regnbågens sju färger i exakt samma ordning...


Vi pratar bland annat i avsnittet om två strömmar av energi: "the liberating current" - "mukti" - och "the manifesting current" - "bukti" och här kan ni hitta ett blogginlägg från Anodea Judith där hon beskriver detta om ni vill läsa lite om det också www.anodeajudith.com.


Efter detta avsnitt kommer sju ytterligare avsnitt att följa där vi djupdyker i vart och ett av de sju chakrana, dess egenskaper, energier och hur vi kan jobba med dem.


Vi avslutar här med det citat vi inleder avsnittet och också den här serien med från Anodea Judith och hennes bok Wheels of Life:


"This journey is a colorful one, as life itself is colorful. It offers an alternative to the grey mentality of the modern era where colors are limited to the realm of children. By contrast, too many grown-ups are living in dark tailored suits, riding grey subways and highways to black and white realities of grim choices and limited options. Reclaiming the multidimensional diversity of the human experience is the task of this journey no less than a quest for our wholeness and the renewal of our collective spirit. The seven colors of the rainbow represent an alternative to our binary black and white consciousness offering us a world of multiple opportunities. The rainbow expresses the diversity of light as it moves from source to manifestation."


Så låt oss nu tillsammans följa regnbågen och se vart den leder oss...


Peace & Love


Emma och Josefina

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-10-24
Länk till avsnitt

October SHARE

October SHARE


I dagens avsnitt delar vi - Emma och Josefina - med oss av våra oktober-insikter. Vi pratar vidare om maskulin och feminin energi och hur vi har upplevt skillnaden mellan september och oktober där september innehöll den mer flowiga, feminina energin och hur oktober fortsätter att vara snabb och fylld av saker men med en mer (sårad) maskulint lite jagande energi. Vi pratar också såklart om den energi vid känner att november kommer att bära med sig och spanar kring den. Vi befinner oss ju nu mitt i en förmörkelsesäsong förstärkt av att det också är mycket mörker utomhus och i världen och vi pratar om det och hur vi kan navigera oss igenom dessa tider och försöka hålla en hög vibration.


Vi delar med oss tips både för att stärka den feminina energin inom oss och för att höja vibrationen - frekvensen. Vi insåg också att det nu är 10 VECKOR kvar på det här året och lyfter frågan - VAD vill vi lägga vår energi på dessa sista 10 veckor? Och vi fortsätter på temat att plocka fram vår inre wild woman - HÄXAN - eftersom vi nu går in en juicy häxig säsong.


Det blir ett spretigt sprudlande avsnitt och vi hoppas ni hittar något att ta med er.


Älskade vänner, lyssnare och vackra själar - TACK för att ni lyssnar. Det betyder så otroligt mycket för oss. Att driva den här podden och Spiriturious är vårt stora gemensamma kall och vi är så glada att ni är med oss på den här resan.


To all you witches out there - we love you,


Emma & JosefinaHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-10-21
Länk till avsnitt

Maskulin & Feminin Energi med Karin Jonsson

Maskulin och Feminin Energi! Vi kan inte få nog av att prata om detta och vikten av att balansera dessa båda energier - både inom oss själva och i världen.


I dagens avsnitt har vi bjudit in otroligt kloka och härliga Karin Jonson - medium, transmedium, själslig coach och guide - för att verkligen gå på djupet i dessa båda energier - i "the divine feminine/masculine" men också det s.k. "wounded feminine/masculine".


Karin är allas vår guide in i detta fascinerande ämne och VILKEN guide hon är. Hon bär verkligen på så mycket visdom och kraft och delar verkligen med sig av sina kunskaper till oss idag.


Vad är maskulin respektive feminin energi egentligen, hur uttrycker de sig och hur kan vi förhålla oss till dem. Hur kan vi få kontakt med de olika energierna - Karin ger oss väldigt bra praktiska tips och också en förståelse för varför det är så viktigt att ha kontakt med båda dessa energier. Vi pratar relationer, hur vi kan hela våra maskulina respektive feminina sår och balansera dessa energier på bästa sätt.


OCH Karin fick också till sig ett budskap till alla er lyssnare så missa inte slutet där hon delar budskapet med oss - ett budskap för den här tiden.


Om ni vill veta mer om Karin - kika in på hennes hemsida www.soulscape.se och ni hittar henne på Instagram på @soulscapese. Karin jobbar också väldigt nära Anders Knutas och healingcentrat Lifeforum som han driver, så kika gärna in även där.


Vi älskade det här otroligt intressanta avsnittet och vi hoppas och tror att ni också kommer göra det!


Följ också gärna oss på @spiriturious. Josefina hittar ni på @jflowsthlm och Emma på spirituous_emma.


TACK för att ni lyssnar!


Peace & Love


Emma och Josefina


Sound: Tex, produktion & musik: Alvin Wetterholm och Eskil Lindh Hedegård, Digital Musikproduktion Storuman

Artwork: Mikaela AareHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-10-14
Länk till avsnitt

The mysterious world of NFTs, krypto & Web 3 med Vanja Wikström

I dagens avsnitt träffar vi fantastiska superentreprenören, influensern, före detta poddaren och en av grundarna till NFT-projektet World of Alidia - Vanja Wikström. Så nu får ni hålla i hatten - idag blir det ett otroligt informativt och sprudlande avsnitt om all things NFT, krypto, blockkedja, Web3 och the mysterious metaverse.


Vi går in på alla dessa begrepp och ber Vanja reda ut dem åt oss. Vi dyker in i den här för oss lite nya och mystiska världen och får en mycket större förståelse för vad det handlar om. Hon berättar också om sitt nyaste projekt - NFT och konstprojektet World of Alidia - och hennes stora syfte och mål med det projektet vilket är att få in fler kvinnor i NFT och kryptovärlden. Och vi vill också passa på i det här sammanhanget att nämna att World of Alidia nyligen tilldelades Plaza Interiörs hederspris 2022 i kategorin "På Skärmen" med motiveringen "För ett konstprojekt som öppnar möjligheter för kvinnor inom en annars mansdominerad, teknisk NFT-värld. En hållbarhet även inom det visuella". Otroligt imponerande och roligt!


Vi pratar också såklart mycket entreprenörskap om att "våga våga" - hur Vanja har vågat att kasta sig ut i så mycket olika projekt och om kreativitetens magiska kraft. Vanja delar hur kreativiteten bäst kommer till henne och hur hon håller den flödande.


Om ni vill veta mer om Vanja så följ henne såklart på instagram @vanja_wikstrom och vill ni veta med on World of Alidia, följ på @wordlofalidia eller checka in det närmare här.


Vi älskade det här fartfyllda och sprakande avsnittet och vi hoppas och tror att ni också kommer göra det!


Följ också gärna oss på @spiriturious. Josefina hittar ni på @jflowsthlm och Emma på spirituous_emma.


TACK för att ni lyssnar!


Peace & Love


Emma och Josefina


Sound: Tex, produktion & musik: Alvin Wetterholm och Eskil Lindh Hedegård, Digital Musikproduktion Storuman

Artwork: Mikaela Aare


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-10-07
Länk till avsnitt

Astrologisalong med Margareta Hedin - Oktober

Välkomna till vår Astrologisalong med underbara kvinnan och astrologen Margareta Hedin. I våra astrologisalonger djupdyker vi i aktuell månads mest framträdande astrologihändelser och andra viktiga och spännande astrologiska fenomen och events och hur de påverkar oss personligen och kollektivt.


Och nu har det blivit dags att ta oss an månaden OKTOBER och oj vad mycket stora astrologiska händelser vi har att se fram emot under oktober.


I dagens avsnitt tar vi vårt avstamp i den underbara nymånen i Vågen den 25 september - en sprakande inledning på den därpå följande måncykeln som annars innehåller en hel del lite mer stökiga astrohändelser såsom Saturnus/Uranuskvadraturen den 1 oktober och en partiell solförmörkelse på nymånen i Skorpionen den 25 oktober. Vi pratar vidare om retrograderna och att många planeter faktiskt börjar vända rätt under oktober och vad det betyder. Vi pratar inre och yttre planeter, det blir en del Plutoprat och såklart får Jupiter vara med på ett hörn. Vi har lite ljuvlig Venusenergi - där Venus möter solen och en aktiv fullmåne den 9 oktober i fartfyllda Väduren.


Lite allmänt kring förmörkelsesäsongen som vi nu precis har gått in i blir det också och vikten av att se ljust även i mörkret.


Allt detta och mer därtill...


Om Margareta: Margareta är som sagt astrolog - en extremt erfaren sådan då hon dagligen har arbetat med astrologi i över 25 år. Hon säger att vi även kan se henne som en "själsguide eller rådgivare". Hon har en fast astrologisida på Damernas Värld och skriver Sveriges största astrologiblogg "Astrobloggen" även den huserar på Damernas Värld och Expressen. Hon tar emot för personliga konsultationer både astrologi och Tarot (hon jobbar även med Tarot och gör kombinerade readings med både horoskop och Tarot) i sin mysiga lokal i Gamla Stan men också över Zoom och ni hittar mer information om henne och hennes läsningar på hemsidan www.margaretahedin.se.


Som vi berättar i avsnittet har det öppnat en ny kristallbutik - Luna & Friends - i Margaretas lokal i Gamla stan på Storkyrkobringen 8 och Margareta startar också precis upp ett nytt café på Stora Nygatan 6 Gamla Stan - Café Morgonstjärna så missa inte att kika in där.


Följ Margareta på Instagram. @margareta.hedin och @astrobloggen.


Följ också gärna oss på @spiriturious. Josefina hittar ni på @jflowsthlm och Emma på spirituous_emma.


TACK för att ni lyssnar!


Peace & Love


Emma och Josefina


Sound: Tex, produktion & musik: Alvin Wetterholm och Eskil Lindh Hedegård, Digital Musikproduktion Storuman

Artwork: Mikaela Aare


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-09-30
Länk till avsnitt

September SHARE

September SHARE och GLAD HÖSTDAGJÄMNING!


I dagens avsnitt delar vi - Emma och Josefina - med oss av våra september-insikter. Vi pratar mycket om det här med att våga vara sig själv i alla sammanhang, hur det har gått för oss sedan ämnet var uppe i August Share, vad som varit utmaningar och vad som känts bra. Vi pratar om snabba och sociala september, hittar in i narrativ terapi och delar vad fullmånen i Fiskarna bar med sig. Josefina hade ett spännande och för henne gränsbrytande möte och delar kring det. Emma delar med sig av sin resa från omusikalisk till musikalisk och mycket mer!


Vi pratar också såklart om den energi vid känner att oktober kommer att bära med sig och spanar kring den. Sist men inte minst hedrar vi höstdagjämningen med att prata lite kort om den och alla härliga energier vi har just denna fantastiska fredag!


Älskade vänner, lyssnare och vackra själar - TACK för att ni lyssnar. Det betyder så otroligt mycket för oss. Att driva den här podden och Spiriturious är vårt stora gemensamma kall och vi är så glada att ni är med oss på den här resan. För COMMUNITY IS KING & QUEEN och även det delar vi om i dagens Share.


We love you,


Emma & Josefina
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-09-23
Länk till avsnitt

Spiriturious möter Holy Crap-duon Amanda Miklin och Mathilda Ritzén

I veckans avsnitt möter vi återigen några härliga poddsystrar - den sprakande och ljuvliga spirituella duon bakom Holy Crap Podcast och Community, Amanda Miklin och Mathilda Ritzén.


Holy Crap är den spirituella succépodden som väcktes till liv hösten 2019 och som sedan dess bara har fortsatt att växa i takt med att det spirituella intresset i Sverige bara spirar alltmer. Och vi fullkomligt älskar att både Amanda och Mathilda nu har möjlighet att jobba heltid med detta fantastiska projekt - vilken inspiration till alla oss spirituella entreprenörer!


I mötet med Mathilda och Amanda var vi laddade med frågor kring bland annat samspelet dem emellan, hur de jobbar och kompletterar varandra som duo och vilka utmaningar och fördelar som finns med att driva företag med sin bästa vän. Vidare var vi nyfikna på hur det stora och kärleksfulla Holy Crap Community har växt fram med medlemmar som stöttar, lyfter och tar sig tid för varandra på ett så otroligt fint sätt och vi får höra hur Amanda och Mathilda ser på det och hur de håller space för sitt community. Vi ville naturligtvis också få reda på vilka takeaways de har så här långt på sin resa med Holy Crap. Vad de har lärt sig, när var det extra utmanande, vilka har varit de viktigaste nycklarna i deras framgång och resa och vem är egentligen deras drömgäst.


Det blev ett otroligt fint, sårbart och inspirerande samtal som böljande runt entreprenörskap, spiritualitet, sårbarhet, counscious leadership och att vara noga med sina ord för att inte befästa destruktiva mönster hos sig själv. De besitter båda två en otrolig och djup visdom och vi lovar att ni inte vill missa detta avsnitt fullspäckat med deras fina insikter och lärdomar. De delar sårbart och öppet om sin resa och vi är SÅ glada och tacksamma för det här samtalet som vi hoppas att ni kommer älska lika mycket som vi!


OCH - självklart hittade vi också spännande gemensamma nämnare när vi tittade på Spiriturious respektive Holy Craps horoskop - helt otroligt faktiskt...


Om ni är nyfikna på Holy Crap och allt som händer i deras universum, kurser, events och community så hittar ni dem på Instagram som @holycrapofficial, på Facebook - Holy Crap Community och på www.holycrapco.com.


Följ Amanda och Mathilda på deras egna konton på instagram; @amandamiklin och @mathildaritzen.

 

Följ också gärna oss på @Spiriturious. Josefina hittar ni på @jflowsthlm och Emma på spiriturious_emma.

Glöm ej att joina och connecta med oss i vårt nya community på Facebook Spiriturious Community, hade varit underbart att träffa er där!


TACK för att ni lyssnar!


Peace & Love


Emma och Josefina


Sound: Tex, produktion & musik: Alvin Wetterholm och Eskil Lindh Hedegård, Digital Musikproduktion Storuman

Artwork: Mikaela Aare


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-09-16
Länk till avsnitt

Astrologisalong med Margareta Hedin - September

Välkomna till vår allra första Astrologisalong med underbara kvinnan och astrologen Margareta Hedin. Vi är SÅ stolta och lyckliga över att få berätta för er kära lyssnare att från och med idag så kommer ni att få träffa Margareta Hedin en gång i månaden i podden för ett ljuvligt astrologisamtal - en astrologisalong - där vi kommer att djupdyka i aktuell månads mest framträdande astrologihändelser och andra viktiga och spännande astrologiska fenomen och events och hur de påverkar oss personligen och kollektivt.


Margareta är som sagt astrolog - en extremt erfaren sådan då hon dagligen har arbetat med astrologi i över 25 år. Hon säger att vi även kan se henne som en "själsguide eller rådgivare". Hon har en fast astrologisida på Damernas Värld och skriver Sveriges största astrologiblogg "Astrobloggen" även den huserar på Damernas Värld och Expressen. Hon tar emot för personliga konsultationer både astrologi och Tarot (hon jobbar även med Tarot och gör kombinerade readings med både horoskop och Tarot) i sin mysiga lokal i Gamla Stan men också över Zoom och ni hittar mer information om henne och hennes läsningar på hemsidan www.margaretahedin.se.


I dagens avsnitt tittar vi på september och vad som händer astrologiskt under denna höstens första månad. Vi tar vårt avstamp i nymånen i jungfrun den 27 augusti och tar oss sedan vidare genom en fullmåne i Fiskarna den 10/9 - en mycket andlig sådan kan vi avslöja - den lite sura och laddade Uranus/Saturnuskvadraturen som varit ett återkommande tema under hela 2021 fram till det nu stundande sista mötet den 1 oktober. Och såklart berör vi Merkurius retrograd som infaller just dagen för detta avsnitt 9/9. Vi pratar om retrograder, vad det är och varför vi särskilt pratar så mycket om merkurius retrograd. Vi har mars i tvillingarna som också påverkar septembers humör och vi spånar kring hur alla dessa händelser kan komma att inverka på det val vi har i Sverige mitt under fullmåne och merkurius retrograd. Det är höstdagjämning den 23/9 vilket vi SÅKLART bubblar kring och avslutningsvis rör vi oss till nymånen i Vågen - som står i opposition till ljuvliga Jupiter - vilket ger extra stjärnglans till denna nymåne. Allt detta och mer därtill...


Som vi berättar i avsnittet kommer Josefina att gå Margaretas astrologikurs på Kristallrummet hela hösten, så ni får dessutom under våra månatliga Astrologisalonger följa Josefinas resa mot att bli astrolog och följa med i hennes utveckling och samtal mellan lärare och elev kring olika delar i zodiakens mysterier. Det finns fortfarande två platser kvar på astrokursen så vill ni joina Josefina gå in och boka in er här


Vi är, som ni nog anar, överlyckliga över det här samarbetet och samskapandet med Margareta och ser SÅ mycket fram emot höstens astrologisalonger och vi hoppas att ni är med oss på den här resan!


Följ Margareta på Instagram. @margareta.hedin.


Följ också gärna oss på @spiriturious. Josefina hittar ni på @jflowsthlm och Emma på spirituous_emma.


TACK för att ni lyssnar!


Peace & Love


Emma och Josefina


Sound: Tex, produktion & musik: Alvin Wetterholm och Eskil Lindh Hedegård, Digital Musikproduktion Storuman

Artwork: Mikaela AareHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-09-09
Länk till avsnitt

Attraktionslagen med Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt

The big MANIFESTATION EPISODE!


I veckans avsnitt möter vi magiska Helena-Magdalena som vi först kom i kontakt med via hennes fantastiska böcker om attraktionslagen "Lev Din Dröm - lär dig bemästra attraktionslagen" och "Lev i Din Kraft". Denna otroliga kvinna är, förutom författare, också medium, poddare, föreläsare, bloggare och astrolog på tidningen Nära.


Mitt i sommaren träffades vi på det vackra The Lighthouse i Onsala och vi kände genast en stark energi och koppling mellan oss varför det också blev ett så fint böljande samtal som kunde pågått i timmar.


I avsnittet berättar Helena-Magdalena om sin egen andliga resa, hur hon kom i kontakt med attraktionslagen och hur hon sedan använt sig av den genom livet. Genom attraktionslagen och universums flöde har hon skapat allt det hon längtat efter och drömt om, alltifrån boenden, till hus och företag. Vi pratar MYCKET manifestation, hur viktigt det är med både tanke och känsla, att finna tilliten och att höja sin egen frekvens. Helena-Magdalena berättar om de verktyg hon använder för att verkligen ?Vet-Känna?, ett bra begrepp att använda i manifesteringsarbete, och om drivkraften i att förmedla de universella lagarna och att de är lika för alla, ingen är bättre eller mer värd än någon annan, ?solen lyser på oss alla?. 

Vi pratar om att använda affirmationer i vardagen för att programmera om tankarna, om måsar och krabbor och om hur en fyr kan symbolisera vår frekvensnivå. Helena-Magdalena delar med sig av ovärderliga tips på hur vi kan använda oss av attraktionslagen och manifestera våra drömliv. Det finns tillgängligt för ALLA!


Det är mycket skratt och också lite tårar och verkligen ett avsnitt fullproppat med magisk manifestationsinformation att gå tillbaka till många gånger.


Om du är nyfiken på Helena Magdalena och på allt hon gör kika in på helena-magdalena.se, följ henne också på Instagram där ni hittar henne som @helenamagdalenai och helena_magdalena_international, hon administrerar även kontot @attraktionslagen_hm.

 

Följ också gärna oss på @Spiriturious. Josefina hittar ni på @jflowsthlm och Emma på spiriturious_emma.

Glöm ej att joina och connecta med oss i vårt nya community på Facebook Spiriturious Community, hade varit underbart att träffa er där!


TACK för att ni lyssnar!


Peace & Love Emma och Josefina

 

 


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-09-02
Länk till avsnitt

AUGUST Share

AUGUST SHARE - Episode 17


Ny säsong och nytt format. Varje månad framöver kommer vi att avsluta med en sharing session oss Spiriturious Sisters emellan. Där vi delar om månadens lessons learnt, om saker vi tar med oss in i kommande månad OCH sist men inte minst ger vi er en update kring kommande månads viktiga astrohändelser och "månadens message" från oss till er om vad vi har fått till oss kring energierna den månad som vi står inför.


I dagens avsnitt delar vi lite längre om sommaren som varit, vad vi lärt oss och tar med oss. Det blir mycket relationer, om att sätta gränser, om att våga vara sårbar, riva sina murar, vara i den feminina energin och mycket mer.


Vi avslutar som sagt med att prata lite kort kring augustis starka energier och de stora astrologiska händelser vi haftoch blickar fram emot septembers astrohändelser. Sedan delar vi månadens meddelande och avslutar med att dra kort och en HELT otrolig dikt...


Det är djupt, det är ytligt, det är sårbart, öppenhjärtigt - från våra hjärtan till era.


We love you!


Tack för att ni lyssnar!Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-08-26
Länk till avsnitt

BONUS EPISODE Festivalspecial

FESTIVALSPECIAL - SPIRITURIOUS FRÅN SPIRA & GLIMMAFESTIVALEN

Vi fortsätter i samskapandets anda och tar med er på festival som precis som Wild Woman Risings retreat också gått i samskapandets tecken! I denna festivalepisod får ni följa med oss på Spira & Glimmafestivalen utanför Bollebygd @spiraglimmafestivalen. Två dagar fyllda med möjligheter för besökare att få känna. På djupet. Och som vi kände, när vi var där. Spira & Glimmafestivalen är en ny spirituell festival som bjöd in till en plats att växa, blomma ut, skina, tindra och gnistra tillsammans med andra och låta sig inspireras i vackra omgivningar.

I avsnittet får ni träffa de fyra arrangörerna;

Malin @theholisticdream som såg till att programmet flöt på under dagarna, att besökarna hade det trevligt och såg till alla hamnade på rätt plats när det var dags för workshops och klasser. Anna Johansson @annajohansson___ som höll i två klasser under festivalen, bland annat Talk to the Entities. Anna är också konstnär och målar fantastiska tavlor, ni hittar henne och hennes konst här: konst.se/anna. Erika Holm  @find.you.erika som bland annat ställde ut sina fantastiska ting och höll i Inner child meditation och selfhealing, under festivalen. Erika arbetar som holistisk livscoach, socionom och tibetansk ansiktsmassageterapeut och driver företaget Find You, både online och i hennes studio i Kungsbacka. Ni hittar henne också på Bokadirekt Find you med Erika Holm. Emmelie Eliasson @emelieannie som driver @yogaitimmerstugan och som under festivalen var utställare, föreläsare och yogalärare. Emmelie arbetar som Holistisk själsterapeut, intuitiv yogalärare och Livscoach. Hon driver yogastudion yogaitimmerstugan.se och håller utbildningar, kurser och workshops. På festivalen höll hon i en föreläsning om Akasha-arkiven och hur vi kan skapa våra liv utifrån vår själs sanna natur och på så vis skapa överflöd i livet. Ni hittar Emelie här: www.emmelieannie.se.

Vi hann också med att intervjua två andra fantastiska medskapare och kreatörer under festivalen;

Tina Christina Sjöö @tinachristina.se som bland annat höll i workshopen Wombhealing med avsikt att stärka kvinnors egenvärde, självrespekt och kärlek till sig själv. Tina Christina är bland annat livscoach, Reikihealer och gör Shamanic womb healing med Dearmorering och yonimassage. Ni hittar henne och hennes tjänster här: www.tinachristina.se.

Alexandra Segerqvist @withsegerqvist som driver ett hållbart klädmärke med cirkulärt fokus. De vackra kläderna är skapade i handplockade upcyclade silksaris, så varje plagg är exklusivt och i boho/romantisk stil med en lyxig känsla. Kläderna är sydda främst i samarbete med familjeskrädderi och en del stöttar flickors utbildning i Indien. Ni hittar Alexandra och hennes vackra skapelser på www.withsegerqvist.com.

Detta är som en liten direktrapportering från festivalen från oss och ni får också höra lite om våra reflektioner och insikter kring lite allt möjligt. Vi hoppas att ni ska gilla det här avsnittet och inspireras till egna samskapandeprojekt!!!


ERBJUDANDE:

OCH sist men inte minst får ni inte missa det generösa erbjudandet från Alexandra till er lyssnare! Alexandra erbjuder nu alla Spiriturious lyssnare 10 % rabatt under en begränsad period om ni uppger koden Spiriturious i kassan. Så in å kika på www.withsegerqvist.com.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-08-22
Länk till avsnitt

Wild Feminine Rising med Sandra Elg och Belinda Jakobsson

The rise of the feminine is here!


Detta avsnitt är särskilt tillägnat till alla er kvinnor och systrar därute. Tiden har kommit för oss alla att komma samman, i communitys, i cirklar och tillsammans låta vår kvinnliga urkraft ta den här världen till ett högre medvetande, till den vackra värld vi vet att vi kan få uppleva här på vår moder jord.


I dagens skrattigt sprudlande avsnitt träffar vi två av de sex grundarna av kvinnokollektivet Wild Feminine Rising. Sandra Elg och Belinda Jakobsson. Det hela startade med att Sandra och Belinda lärde känna varandra och på varsitt håll blev guidade till att starta kvinnocirklar tillsammans och därefter föddes Wild Feminine Rising.


Wild Feminine Rising är ett fantastiskt team kvinnor bestående av Belinda och Sandra, Maja Torbjörnsdotter, Sanna Rask, Jennie Carlsson & Emma Bossmark - alla med en koppling till den spirituella världen. De gör kvinnoretreats i samskapande vilket innebär att alla deltagare på retreaten är med och delar med sig av sina magiska gåvor till de övriga deltagarna, antingen genom att hålla en klass eller föreläsning eller kanske genom att laga mat - allt enligt deras devis "give and receive". "Alla har något att dela" - som Sandra och Belinda understryker i avsnittet.


Vi pratar om hur Wild Feminine Rising startade, hur de träffades och vad det är. Vi pratar också om "the wild feminine" om den kvinnliga urkraften, den vilda kraft som bor inom alla oss kvinnor och hur den nu väcks upp och vi kommer samman allt mer. Om den längtan vi som kvinnor så länge har känt - längtan efter en gemenskap med andra systrar, andra kvinnor med vilka vi verkligen får vara oss själva. Där vår vilda feminina kraft får skina så starkt som bara den kan och som inspirerar andra kvinnor att skina. Vi pratar även i det här avsnittet om vikten av att släppa taget om det gamla konkurrenstänket och komma in i samarbete, community och samskapande, kärlek och medkänsla.


Vi vill avsluta med citaten som Belinda och Sandra läser upp då de är så talande för det här avsnittet....


"This is the dawn of the new day. Ancient feminine wisdom once hidden and silenced has awakened and is now ready to rise."


"Goosebumps ran down her side, she knew that she was not alone. She was held by all of her sisters who came before her, guided by their voices, strengthened by their goal".


-Rebecca Campbell


Årets Wild Feminine Rising Retreat hölls förra helgen men vi hoppas att de återkommer med en ny Retreat innan nästa sommar - annars ses vi där nästa sommar!! Missa inget så följ dem på @wild.femininerising på instagram.


Följ också gärna oss på @spiriturious. Josefina hittar ni på @jflowsthlm och Emma på spirituous_emma.


TACK för att ni lyssnar!


Peace & Love


Emma och Josefina


Sound: Tex, produktion & musik: Alvin Wetterholm och Eskil Lindh Hedegård, Digital Musikproduktion Storuman

Artwork: Mikaela Aare


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-08-19
Länk till avsnitt

All Things Spiritual med Stella Fadel från Celestial Podcast

WE ARE BACK! Säsong 2 av Spiriturious Podcast är HÄR och vi startar igång säsongen med en underbar spirituell kärleksexplosion mellan Spiriturious Podcast och Celestial Podcast. Vi möter den fantastiska och magiska Stella Fadel, poddkollega, soon to be TV/filmproducent och en av grundarna av Sacred Circle som är ett underbart spirituellt community med healing circles, nymåne och fullmåneritualer, en egen spirituell tidning och mycket mycket mer.


Vi pratar såklart om ALL things spiritual i detta sprudlande avsnitt. Om att komma ut ur den spirituella garderoben, om regnbågshundar, delfiner och manifestation, om att våga lita på sin förmåga och sina gåvor. Om att ha tillit till universum och att hitta sitt flow genom att bland annat hitta tillbaka till den feminina energin. Vi pratar SÅKLART lite Starseed stuff... Mintaka och Argartha kommer upp och vi pratar om den längtan vi som starseeds kan känna.


Stella berättar om sitt spirituella uppvaknande och hennes resa i den magiska världen, hur Celestial Podcast blev till och hur Sacred Circle föddes. Hon delar även med sig av Sacred Circles egen healingteknik.


Det är öppenhjärtigt med mycket skratt men det blir också en del tårar. Våra hjärtan var väldigt öppna under det här samtalet och det var mycket känslor som kom upp. Så mycket att vi fick bryta lite för att Josefina skulle få gråta färdigt:).


Vi inleder avsnittet med att berätta om det kort från Rebecca Campbells Starseed Oracle Deck vi drog åt alla er lyssnare inför dagens avsnitt och fullmånen i Vattumannen 12/8 - och VILKET kort det blev - som vanligt ett väldigt aligned budskap.


Vi hoppas att ni ska älska det här avsnittet lika mycket som vi.


Om ni vill veta mer om Stella och Celestial Podcast - följ henne på instagram @_celestialpodcast och @stellafadel. Sacred Circle hittar ni på Patreon och på Instagram @sacredcircleofficial. Boken Stella tipsar om i avsnittet - Läk Dig Själv hittar ni här.


Följ också gärna oss på @spiriturious. Josefina hittar ni på @jflowsthlm och Emma på spirituous_emma.


TACK för att ni lyssnar!


Peace & Love


Emma och Josefina


Sound: Tex, produktion & musik: Alvin Wetterholm och Eskil Lindh Hedegård, Digital Musikproduktion Storuman

Artwork: Mikaela AareHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-08-12
Länk till avsnitt

SOLO: TACK Universum!

EPISODE 14 och vi säger TACK Universum!! Vi reflekterar lite över vår resa so far som poddare. Vi har varit igång sedan vårdagjämningen och nu - vid sommarsolståndet - känner vi en sån enorm tacksamhet över allt vi redan varit med om, alla fantastiska människor vi fått träffa och lära känna och ett sådant enormt pirr inför allt som komma skall.


Ni får en liten incheckning från vårt kära sommarställe utanför Varberg, vi ger tips om en härlig reflektionsövning ni kan göra i sommarvärmen - "Vad har jag åstadkommit" - kallar vi den för:) och vi återknyter till det COMMITMENT som Isabelle pratar om i förra avsnittet. Vi tänker att vi alla kör igång tillsammans på måndag! Och vårt gemensamma sommarcommitment är att inte "klaga" och inte tänka eller prata negativt om oss själva...


Vi vill också säga GLAD SOMMAR till alla er lyssnare och meddela att vi tar en liten sommarpaus med de vanliga avsnitten, däremot kommer en SOMMARSPECIAL - en serie om chakrasystemet - som vi är SÅ pepp för. Så stay tuned under juli för dessa små godbitar till avsnitt om våra sju chakran samt vår aura...


Ha nu en glimrande och underbar sommar fylld med magi och spirituella ting!!!


Våga stanna upp och var i nuet...njut av där du är just precis nu!


Peace & Love


Emma och Josefina


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-07-01
Länk till avsnitt

Mary Magdalene & Angel Wisdom with Isabelle von Fallois

EPISODE 13 and we are back in English this time. We celebrate our Swedish tradition Midsommarafton with releasing a truly deep and wonderful episode. We have an amazing guest with us, the powerful, angelic, wisdom keeper, healer and wonder woman Isabelle Von Fallois.


Isabelle is a true mystic, a healer, teacher and a best-selling author. She is the founder of The Angel Life Coach Training, the ISIS Angel Healing, Magdalene Healing and the Sacred Women Sessions.


In this episode Isabelle shares her very personal story, healing from severe leukemia and how that healing journey made her completely change direction in life. She went from concert pianist to a full-time healer, teacher and writer.


Isabelle is a channel of Mary Magdalene and she shares so beautifully from her heart, the wisdom she and Mary Magdalene embodies. It's actually difficult to try to summarize the contents of this episode as we touch on so many different and important topics. It's like a true transmission of love. We talk about spirituality, about the importance of being who we truly are and of being our highest selves in all situations, no matter the circumstances. Isabelle shares about her deep connection to Mary Magdalene and how her energy is extra powerful this year 2022 which is the year of the Magdalene Frequency. We talk about the divine feminine and the divine masculine energies and here Mary Magdalene shares that in order to bring the world back to peace we need the masculine and the feminine energies to merge and come into balance.


We talk about the necessity for us women to come back into connection with our womb space and live in alignment with our cycle. How, if we learn to tune into the different phases in our cycle, learn about our needs and act upon them in the different phases, we will be invincible.


Isabelle also leads us through a short meditation which you can use as a daily morning practice to tune into the loving frequency of your own presence and the energy of Mary Magdalene and her red golden light.


We talk about the importance of our words and to speak to ourselves with compassion and without judgement. It's really all about love... so with love we share this episode with you today and we hope that it will touch your hearts as it has touched ours.


If you want to know more about Isabelle (which we are sure that you do) , please check her website and follow her on Facebook and and Instagram.


And if you want to follow us you find us on instagram @spiriturious Josefina @jflowsthlm and Emma på spirituous_emma.


THANK YOU for listening!!


GLAD MIDSOMMAR!


Peace & Love


Emma and Josefina


Sound: Tex, produktion & musik: Alvin Wetterholm och Eskil Lindh Hedegård, Digital Musikproduktion Storuman

Artwork: Mikaela AareHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-06-24
Länk till avsnitt

BONUS: Summer Solstice Journey med Kawita

SUMMER SOLSTICE SPECIAL MED SHAMANSK MEDITATIONSRESA i samarbete och samskapande med Kawita - Pernilla Sollander.


SOMMARSOLSTÅNDET! Idag kl. 11.13 infaller sommarsolståndet. Dagen på året då solen står som allra högst här på norra halvklotet och årets längsta dag. Vi ville fira den här magiska portaldagen lite extra tillsammans med Kawita - Pernilla Sollander - som ni fick träffa i avsnitt genom att bjuda på ett specialavsnitt med en guidad meditationsresa med Kawita FÖR ATT HITTA VÅR INRE KOMPASS.


Vi inleder med att prata lite om sommarsolståndet om all dess magi och kraft. Dagen för att fira naturen och dess överflöd men också kalla in överflöd i våra egna liv, ta emot de mirakel som regnar över oss särskilt mycket just denna dag. Vi pratar lite historia, varför vi firar sommarsolståndet, vi pratar lite om midsommar och dess koppling till sommarsolståndet, om hur slöjan sägs vara tunnare just dessa esoteriska, ljuva sommarnätter. Vi pratar mycket om naturen och hur extra viktigt det är just denna dag att koppla med naturen, vara ute i naturen, i solen och ta emot dess energi.


Kawita tar oss sedan med på en magisk shamansk meditationsresa. Hon guidar oss till att hitta var inre kompass och att släppa taget om sådant vi inte vill bära med oss längre. Kalla in det nya och göra det tillsammans. I en gemenskap.


Lyssna gärna på detta avsnitt idag på solstice men det går jättebra att lyssna och göra meditationen efteråt också såklart!


Ha en underbar dag och njut av sommarsolståndets magi och mirakel!


Peace & Love


Josefina, Emma och KawitaHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-06-21
Länk till avsnitt

Andliga Ting med Emelie Nilsson

EPISODE 12 I detta ljuvligt böljande och fullspäckade avsnitt möter vi härligt inspirerande Emelie Nilsson och bjuds in i hennes värld av "andliga ting", (som också är henne konto på Instagram).

Emelie har som så många andra vi mött i podden flera andliga förmågor och verktyg i sin spirituella verktygslåda. Hon är medium, Reiki-healer, tarot-reader och andlig inspiratör och brinner verkligen för att vägleda, möta och inspirera andra på sin livsresa. Vi blev blown away av hennes kunskap och förmåga att hitta sätt att använda alla dessa verktyg i hennes dagliga arbete och i mötet med människor. Detta är ett otroligt avsnitt för alla oss som vill utveckla våra egna mediala gåvor!


Eftersom vi är väldigt nyfikna på mediumskap och hur man kan öppna upp för den sortens kanalisering pratar vi en hel del om hur man kan träna upp sin förmåga och intuition. Vi blir också stärkta i att våga tro på det som kommer till en och inte avfärda det som drömmar eller fantasier.


Vi får också genom Emelies otroliga förmåga en resa tillbaka i våra egna tidigare liv - även där som syskon men då i 1600-talets Frankrike... Mer om det i avsnittet;)!


FUN FACT: Det Emelie inte vet är att vi i detta livet har vuxit upp i en familj som ÄLSKAR Frankrike, vår pappa har sedan innan vi föddes burit basker i ur och skur, han talar flytande franska och önskar basically att han var född i La France. Vi har under vår barndom i princip enbart lyssnat på fransk julmusik och annan fransk musik också för den delen. Fransklärare som vår far är började han tidigt skola in sina döttrar i det franska språkets magiska värld. Skulle vi resa utomlands - ja då kan ni ju gissa vart det bar hän. Trerättersmenyer till middag, baguetter, crepes och croque monsieur innan detta fanns i Sverige, och ja the story goes on...


Så JA vi resonerar starkt med Frankrike och det var ju inte jätteoväntat att vi levt tidigare liv där :) - bitar föll på plats!


Emelie delar också generöst med sig av sin kunskap om Tarot - ger tips om hur du kan använda korten. Hon drar också ett kort från en av hennes andra kortlekar till er lyssnare mot slutet av avsnittet som träffar oss rätt i hjärtat och som är ett fint meddelande till oss alla inför sommaren!!


Om du är nyfiken på Emelie och hennes fantastiska arbete kika in på Hem | Andliga ting och på Instagram hittar ni henne som @andliga.ting där ni också får uppleva hennes otroliga kreativa förmåga - ni förstår vad vi menar när ni ser hennes bilder...

 

Följ också gärna oss på @Spiriturious. Josefina hittar ni på @jflowsthlm och Emma på spiriturious_emma.

 

TACK för att ni lyssnar!

Peace & Love 

Emma och Josefina


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-06-17
Länk till avsnitt

Embrace Your Inner Rebel med Mikaela Aare

EPISODE 11. Väck din inre rebell, våga gå utanför ramarna och dröm större är budskapet i detta sprakande härliga avsnitt med Mikaela Aare, Och detta avsnitt blir lite grand crescendot i det tema och den röda tråd vi lite grand har haft i alla våra avsnitt så här långt. Egentligen utan att vi hade planerat eller har tänkt på det så har ju alla de härliga människor vi fått möte det gemensamt att de alla på något sätt har vågat hoppa, gå sin egen väg i livet, skapa en helt ny yrkesroll, skapat helt nya begrepp och erbjudanden utifrån deras innersta, deras kreativitet och de tekniker som hjälpt dem själva - de är odefinierbara - bortom alla roller och titlar - de är sig själva fullt ut och inspirerar oss SÅ mycket. Och så idag möter vi då coachen, rebellen, yrkesvägledaren, kreatören, konstnären och NFT-proffset Mikaela Aare som förkroppsligar begreppet allkonstnär och som också coachar i hur du kan hitta din egen väg, drömma större och se alla de oändliga möjligheterna som finns där ute. Och framförallt gå utan för alla ramar som du själv, andra och samhället har satt upp.


Mikaela är en helt underbar person som är SÅ inspirerande och som varje gång vi pratar med henne öppnar upp och vidgar våra perspektiv och sinnen ännu lite mer.


Hon är rebellen som alltid gått sin egen väg och i dagens avsnitt berättar hon om sin resa och ger oss SÅ mycket bra tips. Vi pratar om att våga, om att drömma, om begränsningar vi sätter upp för oss själva. Om brist-mentalitet och hur vi kan vända den till en överflöd-mentalitet. Om KREATIVITET, om att driva eget, om att våga börja lyssna till din egen inre röst istället för vad andra och samhället tycker att du ska göra. Vi pratar om vikten att vila, våga vila i osäkerhetens famn under ett litet tag - det är då visionerna kommer, det är då vi kan uppfatta dem och ta vara på dem.


Vi pratar om hur Mikaela manifesterade sig till att träffa Gary V, om ilska som drivkraft, vi får en crash-course i NFT:s och pratar om hur vi kan ta inspired action!


Detta är verkligen ett avsnitt fullspäckat med tips, inspiration och true manifestation feeling och vi hoppas ni ska gilla det lika mycket som vi!!


Om ni vill veta mer om Mikaela så checka in och joina hennes fantastiska community Rebel Wonderland och följ henne såklart på instagram @mikaelaaare. Vi pratar ju också i avsnittet om det fantastiska och coola NFT-projektet World of Alidia som ni absolut måste checka in HÄR och följ på instagram här: @worldofalidia


Följ också gärna oss på @spiriturious. Josefina hittar ni på @jflowsthlm och Emma på spiriturious_emma.


TACK för att ni lyssnar!


Peace & Love


Emma och Josefina


Sound: Tex, produktion & musik: Alvin Wetterholm och Eskil Lindh Hedegård, Digital Musikproduktion Storuman

Artwork: Mikaela Aare


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-06-10
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.