Sveriges 100 mest populära podcasts

Länsstyrelsen Västra Götaland

Länsstyrelsen Västra Götaland

Podcast by Länsstyrelsen Västra Götaland

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

lansstyrelsen.se/vastra-gotaland.html

Avsnitt

11. App, app, vi pratar markuppföljning via app

Är du lantbrukare har du säkert hört talas om årets nyhet: markuppföljning med satellit. Bra att det blir enklare att se till att EU:s jordbruksstöd hamnar rätt, men vad händer om satellitbilderna inte stämmer med ansökan? Då får lantbrukare komplettera med egna foton från sina skiften ? via Jordbruksverkets app Geofoto. Men hur gör man, hur går det till? Vi ställer alla frågor vi kan komma på till Länsstyrelsens fältkontrollant Kajsa Högemark, som reder ut det hela!
2023-11-06
Länk till avsnitt

10. Hur fungerar det att betala och ta betalt i länet?

Har du tagit ut kontanter från en bankomat senaste tiden? Eller satt in din föreningskassa på ett konto? I det här avsnittet kollar vi hur det fungerar med betaltjänster i vårt län. Länsstyrelsens senaste undersökning visar att det inte finns tillräckligt med så kallade grundläggande betaltjänster i länet. Kan Länsstyrelsen göra något för att förbättra situationen? Landsbygdspodden har bjudit in Agneta Olsson, som jobbar med landsbygdens infrastruktur på Länsstyrelsens enhet för landsbygdsutveckling för att ta reda på mer. Just nu har Länsstyrelsen en enkät om betaltjänster ute, svara på den och hjälp oss få en bra bild: https://link.webropolsurveys.com/S/915FB1E2AEF8C4C9
2023-07-14
Länk till avsnitt

9. Mångfald i åkerlandskapet ? alla kan hjälpa till

Den här gången pratar Erika Kvarnlöf och Amanda Jemsund med Karin Jarl om mångfald i åkerlandskapet. Vad menar vi egentligen med begreppet och vad finns det för små och lite större åtgärder som vi alla kan hjälpa till att göra? Vi lär oss mer om bland annat miljöytor, lärkrutor och hur vi kan underlätta för våra pollinerare. Vi får även veta mer om några spännande aktiviteter som äger rum nu under sommaren.
2023-06-27
Länk till avsnitt

8. Sugen på att anlägga en våtmark? Om stöd för vattenvårdsåtgärder.

8. Sugen på att anlägga en våtmark? I året första avsnitt av Landsbygdspodden pratar Erika Kvarnlöf, Amanda Jemsund och Madeleine Svärd om vatten och vattenvårdsåtgärder. Du får veta mer om bland annat täckdikning, kalkfilterdiken och bevattningsdammar. Du får också information om vilka olika stöd som finns att söka för olika åtgärder som har koppling till vattnet i odlingslandskapet. (24 min)
2023-05-11
Länk till avsnitt

Offentliga kök ? en källa till energi

Hur är det ställt med maten i våra offentliga kök? Ja, det är frågan som ligger till grund för det senaste avsnittet av Landsbygdspodden. Tillsammans med Pernilla Fischerström och Nathalie Torstensson slår vi hål på en hel rad myter när vi djupdyker i ämnet.
2019-11-25
Länk till avsnitt

Livsmedelsstrategin i praktiken

I detta avsnitt gästas vi av Patrik Severin som har många års erfarenhet av att arbeta som kock. Vi pratar om Livsmedelsstrategin, hur vi åt förr jämfört med hur vi äter idag och vad dagens gäst efterfrågar på restauranger. Vi landar även i att alla bör stötta sin lokala livsmedelsproducent och vad det innebär.
2019-05-29
Länk till avsnitt

Landsbygdspodden - djurskydd, smittfrihet och svenska animalieprodukter

I det senaste avsnittet av Landsbygdspodden pratar vi med Karin Lundborg som är chef på enheten för veterinär och djurskydd på Länsstyrelsen i Västra Götalands län. Enheten arbetar för ett gott djurskydd, smittfrihet och en sund livsmedelshantering i länet. Vi diskuterar varför det är bra att välja svenska animalieprodukter när vi handlar och får bland annat veta hur en djurskyddskontroll går till. Vi pratar även om antibiotikaresistens, balansen mellan känsla och förnuft samt arbetsuppgifter som Länsstyrelsen har tagit över från Polisen.
2018-12-13
Länk till avsnitt

Landsbygdspodden ? Så samverkar vi kring vattenfrågor

Landsbygdspodden ? Så samverkar vi kring vattenfrågor by Länsstyrelsen Västra Götaland
2018-11-09
Länk till avsnitt

Landsbygdspodden - Robert Fredriksson, Ekologisk mjölkbonde med stort miljöintresse

I detta avsnitt gästar vi Robert Fredriksson som tillsammans med sin fru Anne-Berit driver ekologisk mjölkproduktion på Risagården utanför Skövde. Vi pratar bland annat om hållbart lantbruk, ny teknik, generationsskifte och hur det är att arbeta som lantbrukare i dagens samhälle.
2018-06-12
Länk till avsnitt

Landsbygdspodden Avsnitt 2

Cirka 12 000 lantbrukare i Västra Götalands län gör insatser i miljömålsarbetet. Vi pratar om Länsstyrelsens del i detta och reder bland annat ut vad som egentligen menas med kollektiva nyttigheter.
2018-04-20
Länk till avsnitt

Landsbygdspodden - livet som byråkrat

Nu är det första avsnittet av Landsbygdspodden släppt, en podcast som görs av enheten för landsbygdsutveckling. I det första avsnittet pratar vi om varför det är fint att vara byråkrat, men även vad vi ska börja med, fortsätta med och sluta med när det gäller vårt arbete på enheten.
2017-09-12
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.