Sveriges 100 mest populära podcasts

Båtlivspodden

Båtlivspodden

Från superyachts och bryggans hetaste snackisar, till smultronställen i skärgården och intressanta människor - Båtlivspodden är en aktualitetspodd med avstamp i båtlivet. I varje avsnitt bjuder vi på längre intervjuer blandat med de senaste nyheterna från båtvärlden. Båtlivspodden är ett initiativ från tidningen Båtliv, Svenska Sjö Båtförsäkringar och Svenska Båtunionen. Programledare: Hanna Hellberg Producent/Ljud: Tina Jacobsson Omslagsbild: Cecilia Jansson

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

pod.batliv.se/

Avsnitt

16. Över Atlanten med Gurra Krantz

Det blir drama och åter drama när Gurra Krantz åter gästar oss i poddens säsongsavslutning. Han tar med oss på en resa över Atlanten och bakom kulisserna på en TV-produktion. Mycket smaskigt innehåll utlovas och många frågor får svar.
2022-12-09
Länk till avsnitt

15. Späckhuggare & Kokosnötter

Två båtar har sjunkit till följd av späckhuggarattacker i Biscayabukten det senaste året, otaliga båtar har attackerats och ingen vet varför?
2022-11-18
Länk till avsnitt

14. Vraken under ytan

Kände du till regalskeppet Äpplets existens innan dess vrak hittades för några veckor sedan? Vi får erkänna att våra kunskaper var, minst sagt, bristfälliga.
2022-11-04
Länk till avsnitt

13. Samtal med Steffo

Steffo Törnquist är inte bara programledare och jägare, han är också en stor båtlivsentusiast och livsnjutare av rang. På en solig brygga i Djurgårdsbrunnskanalen pratade vi vackra båtar, trevliga skärgårdskrogar, varför det inte är krav på båtkörkort och sjöfyllerilagen. Åsikter råder det ingen brist på?
2022-10-21
Länk till avsnitt

12. Hållbart båtliv

I avsnitt 12 går vi all in på hållbarhet, från det lilla till det stora. Vi börjar starkt med en intervju med Jenny Keisu och Nicolas Broberg från elbåtstillverkaren X Shore.
2022-10-07
Länk till avsnitt

11. Sveriges äldsta fritidsbåtsvarv

Hur går det egentligen till när man bygger en båt? Hur går man från idé och koncept till färdig båt och vad händer där emellan?
2022-09-23
Länk till avsnitt

10. Live från Gustavsberg

I veckans avsnitt har vi bytt poddstudion mot en segelbåt när vi spelar in mitt under pågående båtmässa i Gustavsberg!
2022-09-09
Länk till avsnitt

9. Räddaren i Sjönöden

Oavsett hur mycket vi förbereder oss och hur försiktiga vi är när vi ger oss ut på sjön så händer olyckor, och situationer uppstår där vi behöver hjälp?
2022-08-26
Länk till avsnitt

8. Ett skitviktigt avsnitt

Visste du att det varje timme spolas upp ungefär fem badkar med skräp längs Bohuskusten? I avsnitt 8 får vi besök av Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent. Vi pratar om problematiken med plast, fimpar och vikten av få med barnen på skräptåget.
2022-08-12
Länk till avsnitt

7. Skattjakt & Vilse på Atlanten

Avsnitt 7 och sommarspecial! Det blir en riktig nyhetsbonanza när vi avhandlar de senaste veckornas händelser: det blir virala videos, skenande bensinpriser, smart teknik, skötsamma vattenskoterförare och ett återfunnet Fabergéägg?
2022-07-29
Länk till avsnitt

6. Båtcoach & Relationsräddare

Vi inleder avsnitt 6 med medaljregn och båtmässebonanza. Lars-Åke ger tips på hur man undviker motorhaveri och hål i plånboken under sommarens dagar på havet och Hanna slår ett slag för högfartsnavigering.
2022-07-15
Länk till avsnitt

5. Gurra Krantz

Avsnitt 5 av Båtlivspodden är ett fullspäckat sådant. Vi börjar med rekordfrossa i nyhetssvepet: rekordhöga dieselpriser, rekordhögt intresse för Gotland Runt, rekordmånga laddstolpar i skärgården och världsrekord i fika!
2022-06-30
Länk till avsnitt

4. Gotland Runt

Det drar ihop sig till Gotland Runt ? ostkustens kanske största seglingshappening, som i år dessutom är VM.
2022-06-17
Länk till avsnitt

3. Besök av polisen

I det tredje avsnittet av Båtlivspodden får vi besök av polisen: Rino Carlsson som har jobbat över 20 år som sjöpolis gästar oss i studion. Det pratas sjöfylla, gott sjömanskap och vad som egentligen är skillnaden på sjöpolisen och kustbevakningen.
2022-06-02
Länk till avsnitt

2. Drömmen om OS-medalj!

I avsnitt två av Båtlivspodden får vi finbesök av OS-medaljören Josefin Olsson. Efter att ha vunnit ett rafflande medaljrace stod det klart att Josefin som första svenska tog medalj i Laser Radial-klassen och fick kliva upp på pallen i Tokyo för att ta emot sin silvermedalj.
2022-05-20
Länk till avsnitt

1. Nu kastar vi loss!

I premiäravsnittet av Båtlivspodden träffar vi Mikael Mahlberg, kummunikationschef på Candela, för att få en inblick i det svenska succéföretaget som av många kallas havets Tesla.
2022-05-06
Länk till avsnitt

Introavsnitt: Välkommen till Båtlivspodden

Båtlivspodden är ett initiativ från Tidningen Båtliv, Svenska Sjö Båtförsäkringar och Svenska Båtunionen.
2022-05-06
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.