Sveriges 100 mest populära podcasts

Jazzagenturen Radio

Jazzagenturen Radio

Ny svensk podcast där Pontus de Wolfe bjuder in vänner från den svenska jazzscenen för att prata minnen, fenomen och andra aspekter från musikerlivet. Försommarens avsnitt bjuder på gästspel från bl.a. Bo Sundström, Carl Bagge, Lovisa Jennervall & Fredrik Lindborg. Podden kommer ut på fredagar. Hjärtligt välkomna att prenumerera!

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

pod.space/jazzagenturenradio

Avsnitt

10. Amanda Ginsburg & Filip Ekestubbe - Texterna och samarbetets utveckling

Välkomna till den andra delen av samtalet med Amanda Ginsburg & Filip Ekestubbe, samt programledaren Pontus de Wolfe. Den här veckan går vi närmare in på djupet av Amanda och Filips musikaliska samarbete, efter att vi i förra veckan etablerade radarparets ursprungliga möte och tidiga historia. Textförfattande, 5-taktkompositioner och att spela in i friggebodar är några av ämnena som står på agendan.

Trevlig spis!

www.instagram.com/jazzagenturen
2022-10-21
Länk till avsnitt

9. Amanda Ginsburg & Filip Ekestubbe - Om början på ett samarbete

I veckans avsnitt möter vi sångerskan Amanda Ginsburg och hennes ständige parhäst och ackompanjatör, Filip Ekestubbe som berättar historien om deras första möten och hur de kom att börja samarbeta musikaliskt. Vi hör om två vitt skilja ingångar till musiken, och hur de ledde via gymnasiet, in i studion och rakt ut på vägarna tillsammans. Som vanligt är det gästen i programmet som står för vinjetten och programleder gör Pontus de Wolfe. Hjärtligt välkomna!

instagram.com/jazzagenturen
2022-10-14
Länk till avsnitt

8. Lovisa Jennervall - Blossom Dearest

Jazzagenturen Radio får återigen besök av albumaktuella Lovisa Jennervall som den här veckan berättar om hennes och Amanda Ginsburgs kommande, gemensamma projekt 'Blossom Dearest'. Startskottet för projektet, en konsert på Musikaliska den 17 okt baserar sig på jazzsångerskan och kompositören Blossom Dearies verk. En smått bortglömd sångfågel med en unik, närmast ikonisk röst.

Hjärtligt välkomna!

www.instagram.com/jazzagenturen
2022-10-07
Länk till avsnitt

7. Lovisa Jennervall - Between you and me

Jazzagenturen Radio är tillbaka med en ny säsong, och vem kunde vara en bättre samtalspartner att inleda med än albumaktuella Lovisa Jennervall! Vi har känt henne längst som frontkvinna i kollektivet Ellas Kapell, och får nu ta del av hennes egna alster och tankar på solodebuten 'Between you and me'. Det blir samtal om låtskrivande, arbetet med inspelningarna och producenten Isabella Lundgren och mycket mycket mer. Missa inte Lovisas releasefest på Fasching sön 2 okt. Hjärtligt välkomna!

instagram.com/jazzagenturen


2022-09-30
Länk till avsnitt

6. Leo Lindberg - Swedish Songbook sid B

Välkommen till det andra samtalet med pianisten Leo Lindberg & Jazzagenturens Pontus de Wolfe, där vi pratar om andra halvan på plattan 'Swedish Songbook Series vol.1' ur vårt gemensamma projekt. Leo berättar även lite om tiden under och efter pandemin, sina framtidsdrömmar och andra aspekter av sin musik. Luta er tillbaka och njut!

Lyssna gärna på Leo Lindberg Trio & Jazzagenturens skiva 'Swedish Songbook Series vol.1' på Spotify också: https://open.spotify.com/album/68iYL3YbJBxhm8pGHptXW5?si=FkFenXmnT5ubO0amMxAcyA
2022-06-25
Länk till avsnitt

5. Leo Lindberg - Swedish Songbook sid A

I veckan var pianisten Leo Lindberg på besök i Jazzagenturens Pontus de Wolfe:s studio på Skeppsholmen. Här berättar de om skivan 'Swedish Songbook Series vol.1' och lite från Leo:s musikhistoria i stort. Vi hinner oss igenom första sidan av vinylen, nästa tar vi i avsnittet som kommer ut vid Midsommar. Hjärtligt välkomna!

Lyssna gärna på Leo Lindberg Trio & Jazzagenturens skiva 'Swedish Songbook Series vol.1' på Spotify också: https://open.spotify.com/album/68iYL3YbJBxhm8pGHptXW5?si=FkFenXmnT5ubO0amMxAcyA
2022-06-17
Länk till avsnitt

4. Fredrik Lindborg & Carl Bagge - I studion

Dagens avsnitt tar vi oss till inspelningsstudion tillsammans med gästerna Fredrik Lindborg & Carl Bagge, som båda är erfarna studiorävar samt aktuella med nya skivor. Hur gör man för att fånga feeling i ett inspelningsrum? Kan man repa sönder ett material, och varför vill man egentligen över huvud taget spela in musik? Detta och mycket mer i dagens avsnitt, ha en grym vecka!!
2022-06-10
Länk till avsnitt

3. Fredrik Lindborg & Carl Bagge - Saxen och pianot

Vi är tillbaka i studion med instrumental-savanterna Carl Bagge (piano) och Fredrik Lindborg (saxofon) som den här veckan är all about berätta om favoritaspekterna med deras respektive instrument. Vad har lett dem till dem? Vilka specialkunskaper kan de dela med sig av till oss och hur lång är egentligen en baritonsax i "utvecklat" skick? Det och myske annat ska vi få svar på idag. Dela gärna med er till en kompis om ni tycker om programmet. Enjoy!
2022-06-03
Länk till avsnitt

2. Bo Sundström - Om texter och att översätta standards

I över 30 år har dagens gäst, Bo Sundström och hans orkester underhållit och berört. Men, 2018 inleddes en ny bana i Bosses karriär och sökande inom musiken i och med plattan 'Mitt dumma jag'. På den och uppföljaren 'Det kanske händer' från 2020 trängs bekanta jazzstandards i ny skrud i forma av texter på svenska, översatta av Bo. 

I dagens samtal pratar Bosse med Jazzagenturens Pontus de Wolfe om hur tillblivelsen av dessa texter går till, hur det praktiskt går till när man ska spela in en översatt text, filosofier om rim, små livshistorier och mycket mycket mer. Släng er på soffan och njut, prenumerera gärna på podden & framför allt - hjärtligt välkomna!
Den 12 juni kl 20.00 spelar Bosse och hans jazzkapell på Jazzagenturens heldag på Södra Teatern, missa inte det. Biljetter och info finns på Södra Teaterns hemsida.
2022-05-27
Länk till avsnitt

1. Carl Bagge & Fredrik Lindborg - Life on the road

Välkomna till podcasten Jazzagenturen Radio!! I detta vårt premiäravsnitt möter vi pianisten Carl Bagge & saxofonisten Fredrik Lindborg - båda välkända och prominenta musiker från Sveriges jazzscen - berätta om turnéminnen och life on the road.

Prenumerera gärna på podcasten som utkommer varje fredag. Må väl & trevlig helg!
2022-05-20
Länk till avsnitt

Trailer - premiär 20 maj!

Välkomna till Jazzagenturen Radio! På fredag den 20 maj är det premiär för Sveriges nya jazzpodcast, då med ett samtal om turnélivet tillsammans med vännerna Carl Bagge & Fredrik Lindborg, en av landets mest prominenta pianist resp. saxofonist. Prenumerera idag för flera spännande gäster och ämnen framöver. Vi hörs!!
2022-05-18
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.