Sveriges 100 mest populära podcasts

Modern Psykologi-podden

Modern Psykologi-podden

I Modern Psykologis podd möter du psykologer, forskare, socionomer och psykoterapeuter i samtal om ämnen relaterade till psykologi. Det handlar om relationer, stress, psykisk ohälsa, psykisk hälsa, diagnoser, föräldraskap ? ja, allt vad det innebär att vara människa.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

soundcloud.com/modernpsykologi

Avsnitt

9. Vad kan vi lära av Gift vid första ögonkastet ? Kalle Norwald?

Vi pratar med psykoterapeuten och sexologen Kalle Norwald om vad man relationsmässigt kan lära sig av SVT-programmet Gift vid första ögonkastet.
2023-05-31
Länk till avsnitt

8. Ett liv som (radio)psykolog ? med Allan Linnér

Psykologen Allan Linnér i ett samtal om 50 år som terapeut ? och 12 år som radiopsykolog. Vad är det viktigaste i mötet med en annan människa?
2023-04-06
Länk till avsnitt

7. Jag vill inte gå i parterapi, men ...

Clara Zelleroth är psykolog och parterapeut med lång erfarenhet av att arbeta med par i terapier. Tillsammans med kollegan Helga Wennerdal har hon utvecklat Birds Relations, en app för parutveckling. Här ger hon sina bästa tips för den som vill jobba på sin relation ? men inte vill ta det stora steget in i terapirummet.
2023-02-09
Länk till avsnitt

6. Hur vet man om en psykolog är bra?

Psykologen Simon Fagernäs är doktorand vid Karolinska institutet, där han undersöker kompetens hos terapeuter. I programmet talar vi om hur man vet om en psykolog är bra ? och vad man kan tänka på när man letar efter en psykolog.
2022-12-29
Länk till avsnitt

5. När samhällets tempo sätter sig i kroppen ? då behövs yogan

Ett samtal om yoga, vad den gör med vår psykiska och fysiska hälsa ? och hur man forskar om yoga. Sara Hoy är yogalärare, folkhälsovetare och doktorand vid Gymnastik- och Idrottshögskolan (GIH) i Stockholm.
2022-12-01
Länk till avsnitt

4. Stillheten har funnits där hela tiden ? om att meditera

Ett samtal om meditation med Magnus Fridh, som undervisar i yoga, mindfulness och meditation. Han är medgrundare till Mindfulness Appen och har skrivit flera böcker om meditation. Avsnittets sista minuter är en guidad meditation för nybörjare.
2022-11-01
Länk till avsnitt

3. Hur mycket ansvar för att stressa ner (på jobbet) ska läggas på individen?

Legitimerade psykologen och fil. dr i arbetspsykologi Kerstin Jeding i ett samtal om vad stress beror på och hur den påverkar oss på kort och lång sikt.
2022-08-15
Länk till avsnitt

2. En konstant strävan som inte är bra för mig - om perfektionism

Legitimerade psykologen och psykologiforskaren Alexander Rozental i ett samtal om perfektionism ? är det bra eller ångestskapande? Eller både och?
2022-07-15
Länk till avsnitt

1. En falsk känsla av att hitta hem - om anknytning i relationer

Psykoterapeuten och sexologen Malin Drevstam i ett samtal om hur tidig anknytning formar våra kärleksrelationer.
2022-05-24
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.