Sveriges 100 mest populära podcasts

Stickesnack med Stickgäris

Stickesnack med Stickgäris

En podd om kärleken till stickning och garn. Med Johanna Engman, Jonna Hed och Jessica Harvigsson.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

stickgaris.podbean.com

Avsnitt

Avsnitt 10 - Elin Berlin

Idag stickar vi med ingen mindre än stickdesignern Elin Berlin - känd som Wool & Beyond! 

Elin pratar om resan från konceptuell till bärbar design, det Köpenhamnska lynnet, sitt signum, hur en dag i en stickdesigners liv ser ut, guilty pleasures och mycket mer.

2022-11-17
Länk till avsnitt

Avsnitt 9 - Ullcravings och KalasKAL

?Vad f-an händer i världen? Jag behöver mer ull!? I detta avsnitt pratar Jonna och Jessica hemma hos Jessica. Vi pratar om stickträffen hos Lilla Garnbutiken i Göteborg, om vår kommande KAL och hur mycket ull man behöver för att värma själen.. Jessica har stashat-upp och har kanske fler timmar på dygnet än andra? Jonna inser att hennes stickpersonlighet är mycket mer polygam än hon trott... Tankar kring om vi aldrig kommer sticka Petite Knit igen, att sticka rätt storlek och våra julklappsönskningar luftas.

2022-11-03
Länk till avsnitt

Avsnitt 8 - Stash och småstickat

I detta avsnitt har vi landat i höstbubblan och stickar småstickat som aldrig förr! Och äntligen pratar vi stash, närmare bestämt vår egen. Om vi har en, vad vi har i den, hur vi tänker och hur mycket restgarn man egentligen behöver inför en restgarnsKAL? (Och ska vi byta restgarn med varann?) Vi tar även en kik i Maja Karlssons nya bok Koftor: Tjugo modeller att sticka för hela året! Men först av allt en liten genomgång av vad som hänt på stickfronten sen sist.

2022-10-13
Länk till avsnitt

Avsnitt 7 - Josefin Wilkens

Podden tar ingen vila utan nästa gäst är äntligen här. Vi har agerar fangirls till ingen mindre är Josefin Wilkens som bjuder på ett härligt samtal om stickning, textilslöjd och livet.

2022-09-29
Länk till avsnitt

Avsnitt 6 - Elpriser och Raggsockor

Ett väldigt fnittrigt och babbligt (och kanske lite trött på ett hörn?) gäng är samlat för att spela in podd. Vi går igenom allt som har med höststickning att göra. Vad vi själva är sugna på. 70 talet för comeback och hur kommer elpriserna påverka sticksuget? Ett försök till trendspaning händer och tips levereras.

2022-09-17
Länk till avsnitt

Avsnitt 5 - Sommarens slut?

Gänget är återigen samlat och vi har mycket att prata om. Semesteräventyr och teststickningar avhandlas. Det pratas danska, klämmer på garn live, sommarstickningen rundas av och vi börjar tänka på höststickningar. Mitt i avsnittet börjar det ösregna, men vi hoppas att ni har överseende med bakgrundsljudet.

2022-08-12
Länk till avsnitt

Avsnitt 4 - Anna Strandberg

Jonna är på Öland på semester och podden är istället förstärkt av ingen mindre än Anna (Dandelion) Strandberg. Vi pratar om hur Anna började designa stickmönster och färga garn. Det blir ett samtal om allt som rör garn, stickning, kreativitet och skapande.

2022-08-05
Länk till avsnitt

Avsnitt 3 - Alla kan sticka

Vi pratar om stickprocessen och riktar oss extra mycket till nybörjare. Hur kommer man igång med att sticka och vad gör man när det känns svårt? Hur gör vi själva och vad finns det för vattendelare, i stickvärlden och i podden? Allt detta och mer pratar vi om i detta långa avsnitt, välkomna in i vår bubbla.

2022-07-07
Länk till avsnitt

Avsnitt 2 - Arv och slarv

I detta avsnitt får ni en lite längre historia kring vår relation till stickningen och hur vi hamnade i stickgäris. Vem har en kändiskock i släkten och hur bra känner vi egentligen varandra? Detta och massa annat garn-och stickrelaterat avhandlas i andra avsnittet ?arv och slarv? Shownotes hittar ni via facebooksidan "Stickesnack med Stickgäris" Ni hittar oss på instagram @stickgäris, @johannasnystan, @jonnastickar och @fruharvigsson. På Facebook finns vi som grupp ?Stickgäris? och sida ?Stickesnack med Stickgäris?. Bli gärna Patreon till oss och få förtur till nysläppta avsnitt.
2022-06-16
Länk till avsnitt

Avsnitt 1 - Piloten

Välkomna till vår nystartade podd, Stickesnack med Stickgäris! Här är vi tre malmöiter som hittat varandra genom kärleken till garn och stickning. Följ med oss in i en bubbla av stickprat och skratt. I vårt pilotavsnitt avhandlar vi kort vilka vi är, vi går igenom vad vi stickar på och pratar om aha-upplevelser relaterade till stickning. Shownotes hittar ni via facebooksidan "Stickesnack med Stickgäris" Ni hittar oss på instagram @stickgäris, @johannasnystan, @jonnastickar och @fruharvigsson. På Facebook finns vi som grupp ?Stickgäris? och sida ?Stickesnack med Stickgäris?. Bli gärna Patreon till oss.
2022-05-28
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.