Sveriges 100 mest populära podcasts

Blenda

Blenda

En dokumentärpodd från Svenska Dagbladet. Häpnadsväckande historier och prisad granskande journalistik berättad av tidningens journalister. För att höra alla avsnitt, gå till svd.se/blenda

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

svd.se/blenda

Avsnitt

Lyxvillans hemlighet del 1/4

Del 1 av 4. När Villa Söderås på Lidingö läggs ut på Hemnet blir det känt som ?Sveriges dyraste hus?. Men villan säljs aldrig och på ön växer oron. Det går rykten om ägaren, hans planer för huset och hans påstådda kopplingar till Ryssland.  Lars Berge nystar i gåtan med den öde rekordvillan ? och jagar den hemlighetsfulle ägaren. En dokumentär från SvD. Del 2, 3 och 4 hör du på svd.se/blenda
2024-01-23
Länk till avsnitt

Yoga girls vilda graviditet del 1/3

När influencern Rachel ?Yoga girl? Bråthen går ut med att hon är gravid blir det ett ramaskri. Hon tänker nämligen föda helt utan kontakt med förlossningsvården. Men vad händer om någonting går fel när barnet ska födas? Julia Wiræus följer den omdebatterade graviditeten på nära håll ? ända fram till förlossningen. En dokumentär i tre delar från SvD. Del 2 och del 3 hör du på www.svd.se/blenda
2023-10-17
Länk till avsnitt

Kungen av kungaskvaller

Skvallerreportern Daniel Nyhlén känner sig utstött och mobbad av ?finjournalisterna? i Stockholm, som beskyller honom för att vara oseriös. Men när han får ett tips om att kronprinsessan Victoria ska skiljas ser han sin chans till revansch. Marcus Lundblad-Joons berättar historien om hur den utskällda sajten Stoppa Pressarna fick hela Mediesverige att springa åt samma håll ? och skakade om monarkin på köpet. En dokumentär från SvD
2023-08-29
Länk till avsnitt

Jakten på Tiktoks mest mystiska konto

Tiktok-kontot Djureninaturen skickar presenter, brev och obehagliga meddelanden till unga tjejer. En man pekas ut som ansvarig för kontot, inför en miljonpublik. Men är han verkligen rätt person? Essy Klingberg träffar tjejerna som utsattes och den anklagade mannen. En dokumentär från SvD.
2023-07-07
Länk till avsnitt

Göran Perssons oönskade granne

När Göran Persson avgick som statsminister var det för att leva ett stillsamt liv på landet. Istället har han och hustrun Anitra Steen hamnat i en utdragen fejd med sin granne ? om arrendekontrakt, tomtgränser, parkeringsplatser, båtplatser, latrintunnor och smygtagna foton. Jack Werner kartlägger den snart tioåriga striden mellan två grannar som kanske är mer lika varandra än vad de tror. En dokumentär från SvD.
2023-05-01
Länk till avsnitt

It-ikonen och pyramidpengarna

Crowd1 lovade att förändra världen och hjälpa människor ur fattigdom. Frontmannen Johan Staël von Holstein trodde att de skulle vinna Nobels fredspris. Men ingenting blev som han hade tänkt. Erik Wisterberg möter den ångerfulle kändisentreprenören, poliserna som slog till i gryningen och medlemmarna som undrar var deras pengar har tagit vägen. En dokumentär från SvD.
2023-04-04
Länk till avsnitt

SMAKPROV DYNASTIN del 3: Blodspengar på kontot

Del 3 av 6. Den okända sonen Felix växer upp utan att någonsin få träffa sin pappa. När han får veta att han kommer att ärva hundratals miljoner så vill han först bara skänka bort pengarna. Samtidigt stakar Cristina ut en helt ny riktning för familjeimperiet och inleder det hela med en riskabel affär i Tyskland. Det här är ett smakprov. Om du vill höra hela avsnittet och resterande avsnitt av Dynastin, gå in på SvD.se/dynastin. Dynastin är en dokumentärserie från Svenska Dagbladet och Banda.
2023-02-18
Länk till avsnitt

DYNASTIN del 2: Varför är de så arga?

Dynastin del 2 av 6. Imperiet är i gungning efter Jan Stenbecks plötsliga död. Många ifrågasätter om 24-åriga Cristina klarar av att ta hans plats. Jan begravs under ovanliga former ? och hans största hemlighet uppdagas. Om du vill höra alla avsnitt av Dynastin, gå in på SvD.se/dynastin. En dokumentärserie från Svenska Dagbladet och Banda.
2023-02-07
Länk till avsnitt

DYNASTIN del 1: Dödsbudet

Dynastin del 1 av 6. Fyra syskon växer upp med en pappa som är en av Sveriges kändaste personer, en omstridd företagare som styr sitt imperium med järnhand. Men när ett samtal kommer från Luxemburg förändras allt. Om du vill höra alla avsnitt av Dynastin, gå in på SvD.se/dynastin. En dokumentärserie från Svenska Dagbladet och Banda.
2023-02-07
Länk till avsnitt

Aktivist mot sin vilja

Trebarnspappan Pontus har sagt upp sig från jobbet som mellanchef för att stoppa flygplan på heltid. Tinas syskon har slutat prata med henne sedan hon började sätta sig på motorvägar. Båda två säger att de vill rädda världen ? men blir mest utskällda och avskydda som tack. Nu riskerar de fängelse. Daniel Persson Mora följer aktivisterna som offrar mycket trots att de egentligen inte vill. En dokumentär från SvD.
2022-11-29
Länk till avsnitt

Barnidolen och skandalerna

Han är en av Sveriges största youtubers ? bland barn. Men föräldrar anklagar honom för att lura sina fans på pengar. Och varför varvar han de barnvänliga klippen med ständiga sexreferenser? Alice Aveshagen och Henning Eklund porträtterar fenomenet Pontus Rasmusson. En dokumentär från SvD.
2022-09-06
Länk till avsnitt

Systrarna som blev kvar

Nathalie säger till sina barn att deras morbror har flyttat till månen. Diana fantiserar om vem som sköt hennes bror. Nahritha Al-Khameesi och Martina Pierrou träffar två systrar som förlorat sina bröder i det dödliga våldet i Stockholms förorter. En dokumentär från SvD.
2022-07-19
Länk till avsnitt

Bulletin från insidan

Två vänner hade en dröm om att skapa ett svenskt New York Times. I stället blev det storbråk, drev, polisanmälningar och konkurs. Och de två vännerna slutade som bittra fiender. Christian Daun träffar personerna bakom den skandalomsusade tidningen Bulletin. En dokumentär från SvD.
2022-06-14
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.