Sveriges 100 mest populära podcasts

Infosäkpodden

Infosäkpodden

En podd om informationssäkerhet. I Infosäkpodden hjälper Mats och Gustav oss att navigera genom den snåriga säkerhetsterrängen. Med sig har de oftast en gäst som bidrar med expertkunskap inom sitt område.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sentor.se

Avsnitt

Infosäkpodden #18 - Del 3 - Går det att lagstifta om AI?

I den tredje delen om AI har Gustav och Mats bjudit in Linus Larsén som är advokat på Delphi. Diskussionen handlar om AI i största allmänhet, men även en djupdykning kring de legala aspekterna, såsom EU-förordningen AI Act och svårigheterna med att lagstifta inom området.
2023-11-30
Länk till avsnitt

Infosäkpodden #17 - Del 2 - ChatGPT i händerna på en angripare

ChatGPT har på kort tid blivit ett vanligt verktyg i både privat- och arbetslivet. Men hur säker är egentligen den nya tekniken, och vad händer när även angripare kan använda den till sin fördel? Det svarar AI-säkerhetsexperten Krister Hedfors på i veckans avsnitt av Infosäkpodden.
2023-11-09
Länk till avsnitt

Infosäkpodden #16 - Del 1 - Hur kommer AI påverka säkerhetsarbetet?

Veckans avsnitt är det första i en serie av episoder om AI. Mats och Gustav delar med sig av sina första reflektioner från arbetet på fältet, men först av allt får vi följa med på en historisk resa över den Artificiella Intelligensens utveckling, från de gamla grekerna till idag.
2023-10-20
Länk till avsnitt

Infosäkpodden #15 - Säkerhetsarbete i en kommun

Veckans avsnitt av Infosäkpodden gästas av Thomas Skarpsvärd Andersson som arbetar som informationssäkerhetssamordnare på Huddinge kommun. Ämnen som behandlas är samarbete och externa krav, men framför allt diskussioner om skillnaderna mellan att arbeta med säkerhet i privat och offentlig sektor.
2023-06-20
Länk till avsnitt

Infosäkpodden #14 - NIS 2-direktivet

I veckans avsnitt gästar Anders Franzén från Post- och telestyrelsen (PTS). Det blir ett samtal om NIS 2-direktivet, tillsynsärenden och hans expertroll i arbetsgruppen för att implementera direktivet i svensk lag.
2023-06-09
Länk till avsnitt

Infosäkpodden #13 - CISO i en start-up

Veckans avsnitt gästas av Pontus Nylén, som är CISO på Paligo. Det blir ett samtal om hur det är bedriva ett säkerhetsarbete i ett bolag i kraftig tillväxt.
2023-04-27
Länk till avsnitt

Infosäkpodden #12 - Hantering av känslig data

I veckans avsnitt av Infosäkpodden stiftar vi bekantskap med Sabrine Boudraa, CISO på företaget MedHelp Care som arbetar med datadriven företagshälsa. Sabrine berättar bland annat om vikten av ett strukturerat säkerhetsarbete när man hanterar känslig information - i synnerhet i en hårt reglerad bransch - och hur hon som CISO kan bidra till att uppnå det i sin organisation.
2023-04-12
Länk till avsnitt

Infosäkpodden #11 - Fysisk datalagring

Hur fungerar egentligen gemensamma datacenter, och vilka är de främsta fördelarna ur ett säkerhetsperspektiv? Det är temat för veckans avsnitt av Infosäkpodden, där Mats och Gustav gästas av Stefan Nilsson från Conapto som specialiserar sig på just fysiska datacenter och colocation.
2023-03-23
Länk till avsnitt

Infosäkpodden #10 - DORA

I januari i år trädde EU-förordningen DORA (Digital Operational Resilience Act) i kraft, vilket innebär att finanssektorn och dess leverantörer nu står inför nya och högre krav på informationssäkerhet. I veckans avsnitt av Infosäkpodden får Mats och Gustav sällskap av Martin Svaeren, Nordic Security Lead for Financial Services på Accenture, för att tillsammans försöka reda ut hur DORA egentligen påverkar berörda organisationer och hur de nya kraven bör hanteras.
2023-03-09
Länk till avsnitt

Infosäkpodden #9 - Cyberkriminalitet

Veckans avsnitt av Infosäkpodden gästas av ingen mindre än Jan Olsson, kriminalkommissarie på NOA och expert på avancerade cyberbrott. Tidigare under året tilldelades han även utmärkelsen Årets säkerhetsprofil. Här delar Jan bland annat med sig av sin syn på dagens cyberkriminalitet, hur svensk och internationell polis samarbetar för att förhindra den, vilka de största hoten mot såväl företag som privatpersoner är och en och annan historia från fältet.
2022-12-22
Länk till avsnitt

Infosäkpodden #8 - Infosäkåret 2022

I veckans avsnitt summerar Mats och Gustav det gångna informationsäkerhetsåret och blickar framåt mot 2023.
2022-12-16
Länk till avsnitt

Infosäkpodden #7 - GDPR

Veckans avsnitt av Infosäkpodden gästas av Nellie Berntsson, dataskyddsjurist på Fondia. Nellie har lång erfarenhet från rollen som DPO i flera organsationer, däribland ICA och Academedia, och delar här med sig av tankar och tips för att på ett systematiskt och riskbaserat sätt hantera frågor som rör GDPR.
2022-12-01
Länk till avsnitt

Infosäkpodden #6 - Molnsäkerhet

Veckans avsnitt gästas av Andreas Vikerup som är teknisk säkerhetskonsult på Sentor. Det blir ett samtal om risker med molninfrastruktur, angripares tillvägagångssätt och åtgärder för att undvika att bli hackad.
2022-11-21
Länk till avsnitt

Infosäkpodden #5 - Digital kvinnofrid

I veckans avsnitt berättar Matilda Sjöstrand om arbetet med Digital kvinnofrid - Sveriges första initiativ som förenar kunskapsfälten mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer med cybersäkerhet.
2022-11-01
Länk till avsnitt

Infosäkpodden #4 - Applikationssäkerhet

I veckans avsnitt har Mats och Gustav bjudit in Tomas Mannerstedt, Head of AppSec på Sentor, för att diskutera hur företag kan integrera säkerhet genom hela utvecklingsprocessen och på så sätt hålla ned både risknivå och kostnader.
2022-10-20
Länk till avsnitt

Infosäkpodden #3 - Grunden för ett effektivt säkerhetsarbete

Veckans avsnitt gästas av Ingemar Holmgren, senior konsult på Sentor. Ingemar har arbetat med informationssäkerhet i över 25 år, både som konsult och i olika linje- och ledarroller. Här delar han med sig av sina erfarenheter kring vad som är viktigt att tänka på för att framgångsrikt lyckas implementera informationssäkerhet i en organisation och var man egentligen ska börja.
2022-10-06
Länk till avsnitt

Infosäkpodden #2 - Tredjepartssäkerhet

Hur bör man egentligen tänka kring säkerhet och tredjepartleverantörer? Den frågan hjälper Daniel Rzhenetskyi till att svara på i veckans avsnitt av Infosäkpodden.
2022-09-22
Länk till avsnitt

Infosäkpodden #1 - Ransomware

I veckans avsnitt intervjuar Mats och Gustav en erfaren teknisk säkerhetsexpert om ransomware och den stora industrin bakom.
2022-08-23
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.