Sveriges 100 mest populära podcasts

Migränpodden

Migränpodden

Podden om migrän ? en av våra största folksjukdomar ? och allting runt omkring. Leonora Mujkic och Malin Östblom pratar med varandra och intervjuar experter för att lära sig mer om denna neurologiska sjukdom som drabbar 1,5 miljoner svenskar och deras anhöriga. I Migränpodden luftar vi skuld och skam och lyfter fram migränsjukdomen i ljuset. Nu sätter vi igång samtalet! Skriv gärna till oss på [email protected] och följ oss på @migran_podden på Instagram. Musik: Sharing Silence med KORALL. Från albumet Psychedelic Sunblock.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

xn--migrnpodden-o8a.se

Avsnitt

Livet på migränbarrikaderna

I det femte avsnittet av Migränpodden pratar vi om regeringsförklaringens löfte om fokus på migränvård och om hur vi alla gemensamt kan öka kunskapsnivån kring migrän. Vi funderar också över varför just vi tar på manteln när kampglöden slår till. Och så blir det lyssnarfrågor om nackont och arbetslivet.

Musik: Sharing Silence med KORALL. Från albumet Psychedelic Sunblock.

2022-11-14
Länk till avsnitt

Samtal med professor Lars Edvinsson ? om migrän och hormoner

I det fjärde avsnittet av Migränpodden fortsätter samtalet med professor Lars Edvinsson. Vi lär oss vad som händer i kvinnans kropp några dagar innan mens och varför det är så svårt att få bukt med menstruationsrelaterad migrän.

Lars svarar också på vad som händer i manskroppen ? finns det motsvarande hormonsvängningar där? ? och Malin och Leonora berättar om drastiska åtgärder de har varit beredda att ta till för att lindra migränanfallen.

Musik: Sharing Silence med KORALL. Från albumet Psychedelic Sunblock.

2022-10-23
Länk till avsnitt

Samtal med professor Lars Edvinsson ? om migrän och CGRP

Vi träffar den svenske professorn som inledningsvis var ointresserad av migrän men vars forskning resulterade i ny kunskap och därmed helt nya migränläkemedel. Hur påverkar dessa framsteg statusen för sjukdomen migrän?

Vi gör vårt bästa för att förklara begrepp, anatomi och varför det är så viktigt att få kunskap om vad som händer i hjärnan under ett migränanfall. Och så får vi en cliffhanger som leder in i nästa avsnitt.

Musik: Sharing Silence med KORALL. Från albumet Psychedelic Sunblock.

2022-10-10
Länk till avsnitt

Bland dagböcker och triggers

Bland dagböcker och triggers! 

Vi pratar om vikten av att lära känna sin migrän, så kallade huvudvärksdagböcker och diagnoskriterier. Begreppet central sensitisering nämns och vi fördjupar oss i kronisk migrän ? men innebär det att vi är alarmister?

Musik: Sharing Silence med KORALL. Från albumet Psychedelic Sunblock.

2022-09-23
Länk till avsnitt

Det får räcka nu!

Premiär! Vi pratar upplägg för podden och presenterar oss för varandra och för lyssnarna. Vad är en dynamisk funktionsnedsättning och vem är Lars Edvinsson?

Malin hävdar att det har hänt mycket positivt på migränfronten i form av forskning och läkemedel de senaste åren och Leonora menar att det är okej att inte kunna känna någon tröst i just det när man mår som sämst. 

Musik: Sharing Silence med KORALL. Från albumet Psychedelic Sunblock.2022-09-10
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.