Sveriges 100 mest populära podcasts

Bokälskarna

Bokälskarna

När två bokälskare möts där en är bokhandlerska och en är nybliven författare då blir det massor med boksnack! I den här podden möter du Malin Wall från Erik Hultgrens Bokhandel i Västervik och Cecilia Andersson författare till I vikens mörker (2021) och Ur skogens Djup (nov 2022). Självklart blir det boktips, men också hur våra respektive roller fungerar i bokbranschen och vad som händer när de möts. Men vi lyssnar även till trenderna i läsande och skrivande och delar med oss av våra tankar. Häng med på två bokälskares poddresa!

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

cilla729.podbean.com

Avsnitt

Kapitel 11 - Evenemang i bokhandeln

Bland det roligaste bokhandlerskan vet, är det levande mötet. Därför pratar vi idag om härliga bokevenemang i bokhandeln.

2022-11-23
Länk till avsnitt

Kapitel 10 - Bokserier

Vi pratar om bokserier. Karin Smirnoff är här med nya Millenium-boken. Spännande! ?

2022-11-16
Länk till avsnitt

Kapitel 9 ? Böcker aktualitet

Böcker lever längre än vad vi tror! Ofta ligger fokus på de allra nyaste titlarna men vi vill slå ett slag för fler godbitar. I det här avsnittet haglar boktipsen.

2022-11-09
Länk till avsnitt

Kapitel 8 ? Ur skogens djup

Det är världspremiär i podden! Cecilia läser några rader ur uppföljaren Ur skogens djup som är på väg ut till bokhandlarna. Ännu en lyssnarfråga avhandlas och Malin berättar för oss om att julen är på väg!

2022-11-02
Länk till avsnitt

Kapitel 7 ? Lyssnarfråga

Bokälskartåget fortsätter att tuffa på! I detta det sjunde avsnittet tar vi upp en lyssnarfråga som kommit in men vi tar också upp tråden från tidigar avsnitt hur en bok hamnar i bokhandeln. God lyssning!

2022-10-26
Länk till avsnitt

Kapitel 6 - En boks väg in i bokhandeln

Om du inte fått bokavtal med ett stort förlag, hur når du då ut med dina böcker? Vi samtalar kring en boks väg in i bokhandeln och saker att fundera över när du ger ut en bok själv. Kanske lite nördigt, men ändå intressant hoppas vi.

2022-10-19
Länk till avsnitt

Kapitel 5 - Mer bokmässa & vad händer just nu

Mer bokmässa-snack. Kanske främst för att Malin fick gå på fin mottagning hos den australiensiska ambassadören för att träffa stjärnförfattaren Natasha Lester. Wow, liksom! Sen undrar ni säkert vad som händer med Cecilias bok?

2022-10-12
Länk till avsnitt

Kapitel 4 - Bokmässan

Bokmässan kom tillbaka med buller och bång. Cecilia besökte den för första gången och var helt överväldigad. Malin sprang runt och kramades och hälsade på alla förlags- och författarvänner. Bra dagar helt enkelt. Här kommer några av våra tankar efteråt.

2022-10-05
Länk till avsnitt

Kapitel 3 ? Författaren

Författaren Cecilia Andersson, med rötterna i Lönneberga, debuterade i december 20021 med sin spänningsroman I vikens mörker. I november kommer uppföljaren, Ur skogens djup, och i det här avsnittet av Bokälskarna får vi lära känna henne lite mer. Bokhandlerskan Malin Wall från Erik Hultgrens Bokhandel ställer frågorna och Cecilia svarar. Som alltid presenteras ett gäng boktips med, trevlig lyssning!

2022-09-28
Länk till avsnitt

Kapitel 2 ? Bokhandlerskan

Det är dags för kapitel två av Bokälskarna! Det blir ett avsnitt för störst fokus ligger på Bokhandlerskan Malin Wall och den fina bokhandeln Erik Hultgrens Bokhandel i Västervik. Vi får vet hur det hela började och en försmak av hur det funkar i en bokhandel egentligen. Självklart har bokälskarna även några boktips på lager! 

2022-09-21
Länk till avsnitt

Kapitel 1 ? Prologen

I detta allra första avsnittet av Bokälskarna presenterar vi oss lite kort, bokhandlerskan Malin Wall och författaren Cecilia Andersson.

Vi berättar var vi kommer ifrån, hur bokintresset började och vad vi kommer avhandla i podden framåt. Ett helt gäng boktips och böcker hinner vi också med!

2022-09-11
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.