Sveriges 100 mest populära podcasts

Skillspodden

Skillspodden

En podd om svensk fotboll och dess utveckling. Vi tar ett helhetsgrepp om fotbollens utveckling i Sverige där vi pratar med olika gäster för att få deras perspektiv på hur fotbollsutvecklingen ser ut idag.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

skillspodden.podbean.com

Avsnitt

Tränarutvecklare med Fredrik Andersson

I dagens avsnitt gästas vi av Fredrik Andersson! 

Fredrik har varit utöver sin egna spelar och tränarkarriär varit ute en del i de absolut bästa europeiska klubbarna när det kommer till talangutveckling och ungdomsfotboll men har idag hamnat hos det Norska förbundet som tränarutvecklare. Trevlig lyssning! 

 

2023-09-18
Länk till avsnitt

Ledare & seriespel med Adam Stevens

Såhär är det, vi är tillbaka i Tutto-studion. Med oss in i studion är ingen mindre än Adam STEVENS! En personlig favorit hos oss. 

Stevens har en väldigt intressant fotbollsresa bakom sig som idag lett till Sportchef ungdom/pojk i DIF. Vi snackar om massa saker i vanlig ordning och touchar ner i borttagande av seriespel hos STFF. 

 

Trevlig lyssning!

2023-09-11
Länk till avsnitt

Spelare, tränare, spelande tränare = Agent? med Malin Levenstad

Så JÄKLA härligt surr med Malin Levenstad. Hur såg hennes karrär ut? Varför fattade Malin de besluten hon gjorde? 

Ansvar, utveckling, träning - tränar vi redan tillräckligt? Hur stora växlar ska vi dra av Sveriges 1:a plats på rankingen? 

2023-09-04
Länk till avsnitt

Gothiareflektionen Del 2

YES! Då är vi tillbaka med ett rykande färskt avsnitt - ett litet fråga/svar-avsnitt! Då många av er ville vädra lite efter vårt senaste Gothia-special. Många som höll med oss, några som inte höll med oss. Vi tar upp de ämnen, de frågor och funderingar som var mest populära bland er. 

 

Fortsätt engagera er, det älskar vi! 

Mackan når ni på [email protected]

 

2023-08-28
Länk till avsnitt

Från spelare till tränare med Robert Vilahamn

Spurs nya tränare för damerna gästar oss i dagens avsnitt. Som vanligt så pratar vi om massa olika saker. Vad målbilen är för Spurs och hur Robert ska jobba för att nå dit, varför talangen Vilahamn sadlade om till tränare och massa, massa mer. 

 

Trevlig lyssning! 

2023-08-21
Länk till avsnitt

Mer självförsörjande med Noa Bachner

Inte spelare, inte tränare, inte agent men likväl en sann fotbollsälskare precis som oss. NOA BACHNER gästar oss i dagens avsnitt och vi pratar bland annat om hans krönikor, texter och artiklar där Noa haft ett stort fokus på Svensk fotboll och talangutveckling. Samt gjort jämförelser med många andra länder, varför lyckas dom och inte vi? Vad gör vi bra i Sverige? Medlemsägda klubbar är inte problemet, eller? 

Noa släpper även en bok som redan nu går att förbeställa och självklart länkar vi till den här nedan. Den kommer att läsas av oss kan vi garantera. 

https://www.bokus.com/bok/B000393423/signerad-den-sista-utposten-en-berattelse-om-svensk-fotboll/

Trevlig lyssning!

2023-08-14
Länk till avsnitt

Kommunikation med Anders Bengtsson

Långt och som vanligt, härligt med en av våra favoriter - Anders Bengtsson! 

Vi lever kvar lite i Gothia Cup och pratar om Anders (Bengtssons) upplevelse och erfarenheter från cupen men också ungdomsfotboll generellt. Hur löser han en bra nivåanpasning i Önnered? Hur pratar han man spelarna OCH föräldrarna? Självklart sladdar vi in på massa annat i ett lite längre avsnitt än normalt. 

 

2023-08-07
Länk till avsnitt

Gothiaspecial med Anders, Mackan & Thomas

Vi samlas en timma och snackar igenom årets upplaga av Gothia Cup. Allt ifrån Anders första turnering som tränare till Hammarbys cupguld, genom Öjersjös resa genom turnering. Ett gött snack helt enkelt! 

2023-07-31
Länk till avsnitt

Data och analys med Ola Lidmark Eriksson

Då är vi igång igen! Och vi vet, vi har pratat lite data innan men inte denna typen av data. Vi gästas av Ola Lidmark Eriksson som dragit igång Playmaker AI och även varit med och dragit igång fotbollsnörd-programmet - Fotbollslabbet som vi tycker så mycket om. Går det att värva en spelare enbart på data? 

2023-07-24
Länk till avsnitt

Utmanande matchspel med Magnus Bodsgård

JÖSSES vad mycket vi hinner prata om med härliga Magnus Bodsgård, chef för flickakademin i Hammarby.  

Hur han ser på matchandet i ungdomsfotboll, där han till och med ser att vissa lag väljer att endast möta utländskt motstånd. Varför? Vilka egenskaper ser han då vara betydligt starkare utomlands kontra svenska lag och spelare? Massor med gött snack i dagens avsnitt. 

 

2023-07-17
Länk till avsnitt

Att tävla i träning med Andreas Engelmark

Wilbacher var inte ensam om att önska denna gäst och nu är han här - Andreas Engelmark! Idag huvudtränare i BP tillsammans med Olof Mellberg, inne på sitt 11:e(!) år i BP med erfarnheter från USA, Italien och extremt mycket ungdomsfotboll i Sverige. 

 

 

2023-07-10
Länk till avsnitt

Olika miljöer med Åke Kallenberg

Åke Kallenberg gästar oss i dagens avsnitt och pratar om vikten av att ha olika miljöer för spelare, hur vi jobbar idag, rollen som fotbollsutvecklare och riksinstruktör och mycket mycket mer. 

 

2023-07-03
Länk till avsnitt

Biobanding & Future team med Tommy Lundberg

Det ÄR nog första gången vi har med något så coolt som en FORSKARE i podden. Men det är behövligt till detta ämne. Vi pratar om vad biobanding är för något, biologisk mognad, future team, vad mer kan vi göra för svensk fotbolls utveckling? Och massa mer så klart. 

 

Eventuell feedback eller övrigt skickar ni till Mackan på [email protected]

2023-06-26
Länk till avsnitt

Vad är direktiven?

Anders och Mackan hoppar in bakom mikrofonerna idag och lättar på sina tankar om Österrike - Sverige, vårt landslag idag, Janne Andersson, spelsätt, formation och mycket mer. 

 

Trevlig lyssning! 

2023-06-22
Länk till avsnitt

Mät din utveckling med Micke Almebäck & Adam Stighäll

VAMOS! Dubbelpipigt ur gästperspektivet, både Micke Almebäck OCH Adam Stighäll från Photon Sports gästar oss i dagens avsnitt. Ett skönt surr om Sverige kontra Belgien, Tyskland. Hur vi mäter, hur Photon jobbar och hur vi jobbar tillsammans för att utveckla morgondagens stjärnor. Viss problematik hos en av oss (inte Anders) men det blir så jäkla bra ändå. 

Lyssna till slutet och vill ni få tag i taktiktavlor så mailar ni Adam på [email protected]

Vill ni gnälla eller komma med tips så mailar ni i vanligt ordning till Mackan på [email protected]

 

Trevlig lyssning! 

2023-06-19
Länk till avsnitt

Kostspecial med Jonas Alwin

Lite av specialavsnitt, KOST! Som ju vi alla vet är så viktigt, men är vi bra på det? Vår egna kunskap är aningen begränsad så vi tar in ett proffs så klart. Ett extremt intressant samtal om hur mycket kosten påverkar din utveckling, oavsett ålder, oavsett idrottsperson eller inte. 

 

Trevlig lyssning! 

[email protected]

2023-06-12
Länk till avsnitt

?Inget sker över en natt? - med Madelen Janogy

Avsnitt FEMTIOTVÅ dundras ut! Bara det är ju nästan värt att fira, men också värt att fira är att Madelen Janogy äntligen gästar oss. Ett härligt snack om Maddes karriär hiten tills men också hur hennes resa sett ut. Börja spela fotboll vid 11 års ålder till att flytta utomlands, till att vilja flytta hem, till att vilja sluta spela fotboll - till den stjärnan hon är idag. 

 

Trevlig lyssning och glöm inte skicka feedback och önskemål till [email protected]

2023-06-05
Länk till avsnitt

Halvkontrollerat kaos med Wilbacher, Wester & Svenssons

Ja, alltså. Ni vet nog hur detta avsnitt kommer låta. HÖGT i tak, mycket snack, körschemat är LONG GONE från minut 4. Vi är tillbaka i studion vilket alltid är så jäkla härligt! Äga häst, läget i Spanien, läget i Hammarby Akademi och mycket, mycket mer. 

 

Tyck till, ge oss feedback! 

[email protected]

2023-05-29
Länk till avsnitt

Den danska modellen med Alfred Johansson

YES! Alfred Johansson, med över 10 års erfarenhet av tränaryrket i ungdomslag gästar oss! Från Enköping till FCK, idag i FCK U19. Vi pratar om hur man gör i Danmark, vad de främsta och största skillnaderna är gentemot Sverige och vår utbildning av fotbollsspelare. Otroligt intressant! Behövs det förändring i hur vi matchar våra ungdomar? 

 

Feedback mottages, följ oss gärna på Twitter där vi inte hatar att starta diskussioner heller.. @skillspodden 

[email protected]

2023-05-22
Länk till avsnitt

Att aldrig ge sig med Niko Vasic

NIKOLA VASIC gästar oss och vi pratar bland annat om Nikos resa, som man kan kalla lite kantig. Allt ifrån skador med sämsta timing, utlandsproffs, skyttekung och nu Allsvenskan. 

 

Trevlig lyssning! 

2023-05-15
Länk till avsnitt

Maxaktioner med Peter Wettergren

Härligt är ett ord som ofta är med oss men ärligt talat, PETER WETTERGREN är HÄRLIG! Bra snack om intensitet, tränarroll, ledarskap, klubblag kontra landslag och mycket mycket mer. 

 

Trevlig lyssning och glöm inte skicka in era tips till Mackan, kan vara ämnen, gäster eller vad ni vill, till - [email protected]

2023-05-12
Länk till avsnitt

En speciell resa med Rami Shaaban

Nytt gästavsnitt med så galet sköna RAMI SHAABAN! En speciell fotbollsresa, från att vara utespelare, fleridrottande, dra till Egypten och spela fotboll, tillbaka till Sverige och sen ringer Mr. Arsene Wenger. Satsa, inte satsa? 

 

Trevlig lyssning! 

2023-05-08
Länk till avsnitt

Fråga/Svar med Anders (Del 2)

Yes! Tillbaka med Del 2 av detta roliga koncept. Kul med alla frågor! Fortsätt gärna bomba oss med frågor också så klart. 

Enklast via våra sociala medier eller maila direkt till Mackan på [email protected]

 

Trevlig lyssning! 

2023-04-24
Länk till avsnitt

Fråga/Svar! Utan gäst? (Del 1)

Ja! Då var det dags för en fråga/svar igen och denna gången sitter vi utan gäst, Anders har ny dator, det finns mikroner (plural) och nu ska väl ändå ljudet var kanon? Vi pratar om en jäkla massa saker och det är grymt kul att ni är så många som lyssnar och engagerar er i dels podden men främst ungdomsfotbollen. 

Detta är Del 1 av 2, och del 2 kommer redan på måndag 24/4. Mycket nöje! 

2023-04-21
Länk till avsnitt

Fråga/Svar med Perra Widén (DEL2)

Äntligen är han tillbaka, härliga Perra. Vi fortsätter i samma hjulspår som vi avslutade Del 1 kan man säga, så har ni inte lyssnat på det - gör det! 

Alltid intressant att höra hur båda Perra och SVFF tänker i vissa frågor. 

 

Trevlig lyssning! 

2023-04-17
Länk till avsnitt

?400 extra pass..? med Peter Kisfaludy

Efter ett trevligt besök i Tuttostudion landade vi i ett mycket trevligt snack med den så erfarna, proffsiga och ödmjuka Peter Kisfaludy! 

Vi pratar bland annat om att träna sin egna son, vad det var i vattnet på Alviksskolan, hur många extrapass gjorde Dejan Kulusevski egentligen? 

 

Trevlig lyssning! 

2023-04-10
Länk till avsnitt

Rätt man på plats? med Julius Brekkan

Då är vi igång igen! Denna gång med härliga Julius Brekkan! Idag Sportchef i IK Uppsala och vi pratar om hur han vill utveckla fotbollen i Uppsala, hur han helt bytte spår som ungdom - från A-lagskontrakt till, akademitränare och sedan sportchef. Mycket intressant tycker vi, trevlig lyssning! 

 

2023-04-03
Länk till avsnitt

Våra grannländer med Thomas Hasselgren

Svensk Elitfotbolls - Thomas Hasselgren gästar oss i dagens avsnitt! Thomas har jobbat många år i Norge men numera hittar vi honom i Sverige, närmare bestämt som Akademichefsutvecklare. En roll som inte riktigt funnits på samma sätt tidigare, vad betyder det för svensk fotboll? Hur jobbar man i Norge? Hur fördelar vi pengarna, hur utbildar vi, hur ser det ut i akademierna runt om i Sverige, våra grannländer och även ute i europa? Grymt intressant! Del 2 med lyssnarfrågor? 

2023-03-27
Länk till avsnitt

Högt i tak med Fredrik ?Bella? Berglund

Ja då var det dags! Efterlängtad gäst! Härlig, kunnig och jäkligt rolig. En tredjedel av den, berömda väl? - Pannbandsligan gästar oss. Fredrik "Bella" Berglund spelade med Anders i Elfsborg innan han blev utlandsproffs, idag fotbollsförälder och tränare i Norrby. Trevlig lyssning! 

2023-03-20
Länk till avsnitt

Idrottspsykologi med Raheb Muftee

Vi älskar ju folk som kan sin sak, eftersom vi ofta inte kan det. Raheb Muftee KAN idrottspsykologi och mental träning, hur du ska jobba med dina tankar, inte gräva ner dom. Oerhört intressant lyssning, tycker vi! 

 

 

2023-03-16
Länk till avsnitt

Träning med Erik Ring

Så jäkla härligt att ha med Erik i podden. En grym kille som lägger ner enormt mycket tid och kraft på sin träning och utveckling. Vi går igenom hur Erik tränat, speltid samt med och motgångar. 

 

Trevlig lyssning! 

2023-03-13
Länk till avsnitt

?Vi är bra... tekniskt? med Fredrik Risp

Åh så härligt snack med supersköna Fredrik Risp! Tidigare utlandsproffs och idag agent och fotbollsförälder. Ni förstår ju att det finns mycket att prata om.. i vanlig ordning. Fredrik har varit agent och drivit egen firma sedan han la skorna på hyllan och sonen har relativt nyligen gått till Häcken. 

 

Trevlig lyssning! Och glöm inte skicka eran värdefulla feedback till oss. Antingen genom att betygsätta oss och lämna en kommentar eller maila Mackan på [email protected]

2023-03-09
Länk till avsnitt

Fysträning med Tomas Ek

Vad är fysträning? Kan det vara kul? Det ska vara kul!

Anders och Mackan bjuder in ett sakkunnigt proffs för att reda ut vad fysträning är och vad vi saknar idag. Ett härligt snack med grymma Tomas! Kul! 

 

Följ oss gärna i våra sociala kanaler, vi finns i stort sett överallt och glöm inte att skicka in eventuell feedback eller tips till Mackan, du når honom på: [email protected]

2023-03-06
Länk till avsnitt

Två spår med Bartosz Grzelak

Ett otroligt intressant och härligt samtal med den så grymma Bartosz Grzelak! Vi pratar bland annat om hur träningsmängd, vad tränar vi på egentligen och hur gör vi det? Att slussa unga vidare till seniorfotboll, hur gör man det? Hur förbereder vi spelarna för det? Och mycket mer så klart. 

 

Trevlig lyssning och glöm inte att du kan maila din feedback eller tips direkt till Mackan på [email protected]

2023-03-02
Länk till avsnitt

Utbildningsplan för tränare & spelare med Erik Nathorst

Akademichef samt Assisterande Sportchef för BP, varit verksam i klubben sedan 2009. Ni förstår ju själva att det finns mycket att prata om.. Bland annat om hur man tillsätter tränare, vad för egenskaper man söker efter, hur utbildningsplanen ser ut för både tränare och spelare och mycket mer. 

 

Trevlig lyssning och glöm inte lämna feedback! Enklast är att maila till Mackan på [email protected]

2023-02-27
Länk till avsnitt

Hur tränar vi? med Anton Salétros

Så jäkla härligt samtal med Anton Salétros! Extremt mycket erfarenhet för sin relativt ringa ålder, många intressanta insikter om utländsk fotboll, hur var Ryssland kontra Norge, Frankrike och även Sverige? Vad gör vi bra idag? Vad kan vi göra bättre? Hur förberedd var Anton när han tog steget ut? Mycket intressant snack, trevlig lyssning! 

 

2023-02-20
Länk till avsnitt

Bowlingfokuset med Tom Pettersson

Så jäkla härligt snack med den så sköna Tom Pettersson, man kanske inte ska kasta en handboll med båda händerna? Spontanindrottandet sett ifrån Toms perspektiv, bowling är ju kul. Exempelvis. Från vilken ålder bör man välja en sport? Hur nära var Tom Belgiska Idol? Finns mycket att prata om.. 

 

Trevlig lyssning! 

2023-02-13
Länk till avsnitt

Akademi och bredd med Philip Berglund

Philip Berglund gästar oss! BP's nya sportchef för Herr och Herr U med en bakgrund som spelare, sportchef, scout och rekryteringsansvarig samt akademikooordinator. Många strängar på den s.k lyran för att vara född 1992. Kul och härligt! 

 

Trevlig lyssning!

2023-02-06
Länk till avsnitt

Fotbollsskola & SVFF med Mika Sankala

Ny SVFF-Gäst! Mika Sankala! Bakgrund: F.d fotbollsspelare och tränare. 

Jobbar idag på SVFF som chef för Skolfotboll, NIU, LIU etc. Hur följer SVFF upp den individuella utvecklingsplanen för spelare? Vad kan vi göra bättre? Vad är svensk fotbolls största utmaning enligt Mika? 

 

Trevlig lyssning! 

2023-01-30
Länk till avsnitt

Mentalitet och matcher med Noah Alexandersson

Härlig han är, Noah. Så jäkla kul att få snacka med honom. Från Frölunda till Blåvitt och vidare till Norge. Hur ser han på den resan? Hur ser han på framtiden efter den senaste säsongens succé? Skador, mentalitet, unga spelares matchande i sitt klubblag och mycket mer. OCH! Anders är ute på Atlanten så Mackan flankeras idag av underbara Thibaut Molinatti! 

 

Trevlig lyssning! 

2023-01-27
Länk till avsnitt

Spelarutveckling med Lucas Nilsson

Den f.d Djurgårds - och Kalmar FF-strikern, Lucas Nilsson gästar oss i dagens avsnitt. Han jobbar idag som akademichef i Kalmar FF och vi pratar bland annat om hur viktigt det är med ett nära samarbete med de andra lokala klubbarna. Varför man mäter längd och vikt på spelarna, är rondo bra? Och mycket mer så klart. 

 

Trevlig lyssning! 

 

2023-01-23
Länk till avsnitt

Nervositet & idolisering med Behrang Safari

Dagens gäst är så jäkla härlig.. f.d landslagsspelaren, Behrang Safari gästar och vi pratar om massa olika saker. Vi kommer bland annat in på Behrangs egna nervositet inför matcher, hur tog han hjälp med det? Ungdomar idag tenderar att idolisera fel saker idag, enligt Behrang. Vad tror ni? Trevlig lyssning!

2023-01-16
Länk till avsnitt

Kravställan med Jonas Eidevall

Jonas Eidevall gästar dagens avsnitt! Huvudtränare i Arsenal idag. Tidigare Rosengård, samt ungdomsfotboll. Ett härligt och intressant snack om bland annat kravställan, varför det kan vara svårt att jobba med stor stab och mycket mer.

 

Trevlig lyssning! 

 

2023-01-09
Länk till avsnitt

Framgångsrecept med Martin Ericsson

F.d proffsspelaren Martin Ericsson jobbar idag som sportchef i BK Häcken. Vi pratar Allsvenskt guld, nästa års utmaningar, hur man jobbar med sin ungdomsverskamhet, vad är viktigt att lyfta fram i ungdomsdelen för att få spelare upp till seniorverksamheten? Och mycket mer som vanligt. Trevlig lyssning!

 

Glöm inte att skriva till oss om det är något ni vill att vi tar upp. Maila då Mackan på [email protected]

 

 

2023-01-02
Länk till avsnitt

Konstruktiv kritik med John Alvbåge

John Alvbåge gästar! Så sjukt kul ju. Vi pratar om Johns karriär, målvaktsträning, extraträning, förbund Norge/Sverige, hur jobbar man där? Vad kan vi göra bättre? Och mycket mer. Trevlig lyssning! 

 

Och som vanligt är ni varmt välkomna att skicka tips, feedback eller idéer till Mackan. 

[email protected]

2022-12-29
Länk till avsnitt

Tips från coacherna med Thibaut Molinatti

Thibaut Molinatti.. vilken kille! Från Frankrike och en egen karriär till Molinatti Football School och Sverige, som nu är Skills Academy OCKSÅ! Vi är ett lag! Och vi vill samma sak, förbättra svensk fotboll. 

Trevlig lyssning och glöm inte att prenumerera och/eller skicka feedback eller tips på ämnen som ni vill att vi berör. Liten brasklapp för ett smått eko under avsnittet emallanåt. 

[email protected]

2022-12-26
Länk till avsnitt

Bredd och landslag med Victoria Sandell

Föredetta landslagsstjärnan och målsprutaren, Victoria Sandell gästar oss idag! Härligt ju! Idag är Victoria Sportchef i FoC Farsta FF OCH assisterande tränare i vårt damlandslag där hon är ett stort fokus på individuell träning. 

 

Mycket nöje! 

2022-12-22
Länk till avsnitt

Vi kan göra mer - med Jens Gustafsson

Underbart surr med tränaren, Jens Gustafsson. Hur tränar dom i Polen? Vad gör det Polska förbundet för att främja egna talanger? Kan vi träna mer, på något annat sätt? Det och mycket mer i dagens avsnitt. Härligt! 

 

Feedback, tips och eventuella scoop skickas enklast till Mackan på nedan mail: [email protected]

2022-12-19
Länk till avsnitt

Tio mot noll med Thomas Wilbacher

Han är TILLBAKA! En av våra absoluta favoritgäster och personer är tillbaka i podden. Vi går delvis igenom det vi pratat om i tidigare avsnitt och vad olika gäster tagit upp men också omställningsspel utan motstånd, finns det övningar med 10 mot 0 som fungerar? Anders får testa och utvärdera... 

 

Glöm inte att ge oss din feedback eller om ni vill att vi lyfter något speciellt! 

Maila då till Mackan på [email protected]

2022-12-15
Länk till avsnitt

?Enda tjejen som lirade boll? med Elin Rubensson

Oj vilket härligt snack med Elin! Från att träna med killar (och vara bäst) till att kämpa med tunnlar i kvadraten, damfotbollens framfart och eventuella utmaningar och mycket mer! 

 

Trevlig lyssning och tveka inte på att skicka er feedback, spaning eller åsikt till oss. 

 

[email protected]

2022-12-12
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.