Sveriges 100 mest populära podcasts

Skillspodden

Skillspodden

En podd om svensk fotboll och dess utveckling. Vi tar ett helhetsgrepp om fotbollens utveckling i Sverige där vi pratar med olika gäster för att få deras perspektiv på hur fotbollsutvecklingen ser ut idag.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

skillspodden.podbean.com

Avsnitt

Utbildning och utveckling med Per Widén (Del 1)

I dagens avsnitt av podden gästas vi av SVFF's chef för utbildning och utveckling, Per Widén. Många lyssnarfrågor, många svar, många frågor. Men oroa er inte, vi har redan planerat in del 2.. 

2022-11-24
Länk till avsnitt

Rondoromben med Caroline Sjöblom!

Vi pratar om hur vi tränar, vad vi kan förbättra och hur, vi pratar om förbundet och massa mer, tillsammans med den extremt duktiga tränaren och förbundskaptenen, Caroline Sjöblom! 

2022-11-21
Länk till avsnitt

Konstgräs i Spanien med Fredrik Wester

Fredrik Wester hörni! Denna spelbransch-entreprenöriga fotbollsälskande klubbägaren berättar om Spansk fotboll på ungdomsnivå, hans tankar om fotbollsutvecklingen på svensk mark OCH hur likt det är att spela Football Manager och äga en klubb i Spanien. Detta är ett magiskt avsnitt! 

2022-11-17
Länk till avsnitt

Målvakter med Johan Wiland

Äntligen får vi snacka målvakter, vi kan det sådär så vi behövde verkligen ett proffs här. Och det är självklart Johan Wiland! Med erfarenhet från landslag, Champions League och Allsvenskan. Vi har som vanligt ganska mycket att prata om gällande fotbollsutveckling och det blir ett härligt avsnitt, men.. är Johan snål eller ekonomisk? Eller inget av det? 

 

 

2022-11-14
Länk till avsnitt

Island och damfotboll med Elisabet Gunnarsdottir!

Extravsnitt denna vecka! Kul ju! Med fantastiska Elisabet Gunnarsdottir. 

Hela 14 år vid rodret i Kristianstad DFF, bakgrund från Island där hon tränade ett par, tre olika lag.. samtidigt! Hur? Vi får också insyn i hur Island som verkligen gått som tåget de senaste åren - har löst problematiken med nivåindelning. 

2022-11-10
Länk till avsnitt

Fotbollsspelare, förälder och sportchef med Pontus Farnerud

Pontus Farnerud gästar podden och vi pratar som vanligt om fotboll men ur tre olika perspektiv. Fotbollsspelaren Pontus Farnerud, föräldern Pontus Farnerud och Sportchefen Pontus Farnerud. 

Vad skiljer på träningen i Sverige kontra Frankrike och Tyskland? Varför tappar svenska klubbar lovande spelare till Norge och Danmark? Ur flera perspektiv. Trevlig lyssning! 

2022-11-07
Länk till avsnitt

Akademitränare med Charbel Selwan!

Akademitränaren Charbel Selwan gästar och pratar fotboll med oss. Bland annat pratar vi om Hammarbys pojkar födda 2002 som Charbel tränade och varför fler än 10! av de spelar i div. 1, högre eller även utomlands idag. Trots att de var begränsade rent fysiskt. Väldigt, väldigt intressant! 

 

Som vanligt får ni gärna följa oss i våra sociala medier, vi finns överallt och skicka gärna feedback till [email protected]

2022-10-30
Länk till avsnitt

Gött snack med Svennis!

Svensk fotbolls kanske största tränare genom tiderna, Sven Göran "Svennis" Eriksson gästar och det blir ett härligt samtal om svensk fotboll, internationell fotboll och vad Svennis tror att Sverige behöver förändra/förbättra.

Hur bra var Glenn Strömberg på kvadraten? Kan vi göra något annat för fotbollen med samma resurser? Trevlig lyssning! 

2022-10-24
Länk till avsnitt

Om sanningen ska fram med Pontus Wernbloom

Vi pratar i vanlig ordning om vår kära fotbollsutveckling och försöker binda ihop det med Pontus karriär, hur stor är skillnaden mellan Sverige och Holland? Ska man spela med julgransuppställning? Hur tidigt är tidigt på morgonen? Många frågor med många svar. Mycket nöje. 

 

 

2022-10-17
Länk till avsnitt

Talangutveckling med Bojan Djordjic!

Hur ska vi träna ungdomar idag? Vart gör vi fel? Vad gör vi bra? Hur jobbar Bojan med spelarna i BP? 

Ett otroligt bra och viktigt samtal igen! Bojan kanske tog chansen att vädra sina tankar efter ett visst debacle under VM 2002 också. Men det märker ni. 

 

Trevlig lyssning! 

2022-10-10
Länk till avsnitt

Fotbollsföräldrar med Andreas Bergvall & David Nildén

Är det jobbigt att vara fotbollsförälder? Hur stöttar man sina barn i sin idrott, oavsett ambition och mål? 

Vi pratar med fotbollsfarsorna Andreas och David som har barn och fotbollsspelare i olika åldrar och stadier av sin karriär. Ett kanonavsnitt helt enkelt!

Bland deras fotbollsspelande kids hittar bland annat Amanda Nildén i Juventus, Matilda Nildén i AIK och bröderna Theo och Lucas Bergvall i Brommapojkarna. 

 

 

 

 

2022-10-03
Länk till avsnitt

Avsnitt 2 - Thomas Wilbacher

Avsnitt 2 med allas vår podchief (om du gillar fotboll) - Thomas Wilbacher! 

Vi pratar om massa olika saker inom svensk fotboll så klart och Thomas roll i detta avsnitt är primärt, fotbollsfarsa som tycker till. 

Rondo, bra eller inte? Vad tycker Lars Lagerbäck om rondo? 

 

Mycket nöje!

2022-09-26
Länk till avsnitt

Avsnitt 1 - Linus Gunnarsson

Första avsnittet är här och första gästen är ingen mindre än Linus Gunnarsson! Linus tankar om fotbollsutveckling kommer vara ifrån en agents perspektiv, vem har ansvaret för en spelares utveckling? Gör klubbarna rätt? Hur ser vi på damfotbollens utveckling? Många frågor, mycket bra snack. 

 

Mycket nöje! 

2022-09-19
Länk till avsnitt

Skillspodden - (Trailer)

En kort trailer från avsnittet med Thomas Wilbacher. Ett avsnitt där vi pratar om fotbollsutveckling ur en fotbollsfarsas perspektiv, rondo - vad är det? och mycket mycket mer. 

 

Mycket nöje! 

2022-09-13
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.