Sveriges 100 mest populära podcasts

Skillspodden

Skillspodden

En podd om svensk fotboll och dess utveckling. Vi tar ett helhetsgrepp om fotbollens utveckling i Sverige där vi pratar med olika gäster för att få deras perspektiv på hur fotbollsutvecklingen ser ut idag.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

skillspodden.podbean.com

Avsnitt

Landslagsspecial med Anders & Mackan

Anders och Mackan sveper igenom landslaget och Anders får i uppdrag att ta fram SITT landslag för framtiden. Kommentera ditt landslag nedan och kommentera gärna Anders "uttagning"..

Tips om gäster eller generella frågor skickas till Mackan på [email protected]

2024-03-27
Länk till avsnitt

Elitförberedande med Nicklas Jönsson

"Another one" .. 

Fotbollsmångsysslaren Nicklas Jönsson gästar oss! F.d lirare, tränare - idag fotbollsälskande fotbollsfarsa och fotbollsentreprenör. Vi pratar ju så klart om en jäkla massa saker men allt ifrån Maj FC till hans sons flytt till FCK, till data och mycket, mycket mer.

Trevlig lyssning! 

2024-02-26
Länk till avsnitt

Belgien & KV Mechelen med Alexander Gumm

YES! Tillbaka med nytt rykande färskt. Denna gång med Alexander Gumm som gäst. Vi pratar om Alexanders erfarnheter från att träna och jobba inom svensk fotboll och ungdomsfotbollen samt hans nya roll och liv i KV Mechelen och Belgien. 

 

Mycket nöje! 

2024-02-19
Länk till avsnitt

"Senaste nytt" med Fredrik Wester

JA! Allas vår (borde vara) favorit är tillbaka i podden efter ett gästspel i någon annan, lite mer mainstream-podd. Fredrik Wester är tillbaka! Vi pratar senaste nytt från Spanien, uppdatering om hans klubb - Gimnàstic de Tarragona, akademin och så har Wester självklart tagit fram lite siffror gällande speltid. 

 

Trevlig lyssning och vi hoppas ljudet var bättre denna gången och vi kan lova att Anders inte satt och prasslade med tejp i förra avsnittet. 

 

[email protected]

2024-02-04
Länk till avsnitt

Ungdomsidrott med Patrik Brenning

Dagens gäst: Patrik Brenning! 

Patrik har de senaste åren skrivit extremt mycket om ungdomsindrottande i Sverige och vi diskuterar givetvis massa saker. Bland annat multi-idrott, akademi, bredd, landslag och nationsidentitet. Vad är vi bra? Vad är andra bra? Kan man köra "copy paste" från ett annat land? Bör man ens göra det? och mycker mycket mer så klart. 

 

Trevlig lyssning! 

[email protected]

www.skillsacademy.se

 

 

2024-01-29
Länk till avsnitt

Sverige, Norge, Spanien med Rafael Roldán

JA nytt avsnitt! Vi gästas av tränaren Rafael Roldán Bermúdez med erfarenheter från både Spanien och Norge - innan skutan styrdes mot Sverige, Östersund och Hammarby. 

Vi försöker jämföra, prata om hur man jobbar - om det finns några stora skillnader i sättet, organisationen etc. (som vi ju brukar). 

Och självklart mycket mer. 

Trevlig lyssning! 

 

2024-01-22
Länk till avsnitt

?Gillar det galna? med Mikael Stahre

JA! Nytt år men det är en gammal nyhet ju, vi är självklart tillbaka och även om Anders flyttat till Thailand för ett tag så kommer vi inte svika er. 

 

I dagens avsnitt gästas vi av ingen mindre än Mikael Stahre! 

Vi pratar ledarskap, att vara manager, hur olika den rollen kan se ut. Vi pratar och jämför utifrån Mickes olika erfarenheter från utlandsjobb till de Allsvenska klubbar som han varit verksam i. Trevlig lyssning! 

2024-01-08
Länk till avsnitt

?Köper inte längre..? - med Mattias Ellhar

Juldagen är här och vi är SJÄLVKLART ute med nytt avsnitt av podden. 

Idag gästas vi av den välmeriterade f.d tränaren, agenten och numera scouten - Mattias Ellhar! Som idag jobbar för FC Nordsjälland. Vi pratar om unga spelares ersättningar i förhållande till klubbarnas prislappar. Vad han ser som de stora skillnaderna i utveckling hos Nordsjälland kontra svenska klubbar och massa mer så klart. 

 

Trevlig lyssning! 

Glöm inte att enklaste sättet att få tag på oss är via Mackan och honom når ni på [email protected]

2023-12-25
Länk till avsnitt

KDFF med Lovisa Ström

Vi är tillbaka i dina hörlurar med KDFF's klubbchef, Lovisa Ström! 

Lovisa har varit med länge i svensk fotboll och vi pratar bland annat om KDFF, och hur man jobbar där, hur Lovisas roll som klubbchef ser ut (kombinerad med tränare för flickor födda 2014 och självklart massa löst "blaha" däremellan. 

 

Trevlig lyssning och vill ni komma i kontakt med oss så gör ni det enklast via [email protected]

2023-12-18
Länk till avsnitt

Karaktär med Mikael Lustig

BOYS ARE BACK IN TOWN

Så är det och så förblir det, efter ett litet uppehåll är vi nu tillbaka. Och vi är tillbaka med den härlige Mikael Lustig som gäst. 

Vi pratar om Mickes karriär, hur det såg ut i Sverige, Skottland, Norge och Belgien. Vad han tog med sig och hur de unga talangerna stack ut när de roterades upp till seniorverksamheten. 

 

Trevlig lyssning! 

2023-12-11
Länk till avsnitt

Långt och gött snack med Bröderna Lindström

Äntligen tillbaka! 

Och ÄNTLIGEN är bröderna Lindström med. Sebastian och Christopher har båda en gedigen fotbollsbakgrund. Båda är verksamma i varsin förening idag, en i "bredd" och en i "elit". 

 

Trevlig lyssning

2023-11-13
Länk till avsnitt

?Jobbar inte för svensk fotboll..?

I dagens avsnitt rullar Anders och Mackan helt SOLO. 

Vi har i vanlig ordning fått många frågor till oss och vi försöker besvara så bra vi kan utan att försöka agera facit. Mackan har också lagt örat mot rälsen och hört meningen "Jobbar inte för svensk fotboll, endast för min klubb där jag är anställd." - Vilket vi försöker bena ut, utan att Anders brinner av.. eller? 

Vill ni att vi försöker bygga övningsbank åt er där vi bryter ner övningar i korta specialavsnitt, samt släpper grafiskt? Låt oss veta! Många av er verkar vilja det. Hörs! 

 

2023-10-30
Länk till avsnitt

Från senior till ungdomsfotboll med Jonas Andersson

I dagens avsnitt gästas vi av den f.d fotbollsspelaren, seniortränaren, ungdomstränaren, scouten.. ja. Ni märker ju själva att den denna mannen har varit verksam i fotbollen en hel del. Jonas Andersson gästar oss och pratar bland annat om sin egna karriär, men också att ta steget bort från seniorverksamhet till ungdom och akademi. Varför? Detta och mycket mer så klart. Trevlig lyssning! 

2023-10-23
Länk till avsnitt

BK Skottfint med Sean Grebovic

I dagens avsnitt sätter vi oss ner och surrar med en Anders föredetta motståndare, både på planen och vid sidlinjen.

BK Skottfints grundare, Sean Grebovic gästar oss och pratar ungdomsfotboll i Göteborg. Konkurrensen från akademierna, samhällsnyttan, att ta hand om ungdomar och mycket mer. 

 

Trevlig lyssning! 

2023-10-16
Länk till avsnitt

Projekt 500 med Svante Samuelsson

Idag pratar vi med Svante Samuelsson, sportchef Svensk Elitfotboll. 

Vi pratar Svantes egna karriär, projekt 500, vad klubbcheferna kommer till Svante med för förfrågningar, akademipengar, utmaningar och mycket mer.

 

Trevlig lyssning! 

 

2023-10-09
Länk till avsnitt

Nivå med Tobias Linderoth

Född i Marseille, första klubb - Mjällby AIF. Farsan (Anders Linderoth) som tränare. Tydlighet är ledordet! Vi är så glada att gästad av Anders mittfältskumpan, landslagskollega och legend - Tobias Linderoth! 

Vi pratar om Tobbes karriär som spelare, utmaningar med Premier League, skador, tränarrollen och mycket mycket mer. 

 

Trevlig lyssning! 

2023-10-02
Länk till avsnitt

(Förbättrat ljud) Att starta nytt lag med Karl Hygrell & Emmy Ljungvall

(Förbättrad ljudkvalitet och synk)

I Halland (Kungsbacka) skrev man om "Pojklaget som ofrivilligt hamnat i rampljuset". 

Ja, varför? Vad har hänt? Forza Kungsbacka FF har precis bildats men har fått ta emot hård kritik från många olika håll. Elitsatsning? Selektering? 

 

Trevlig lyssning

2023-09-28
Länk till avsnitt

Att starta nytt lag med Karl Hygrell & Emmy Ljungvall

I Halland (Kungsbacka) skrev man om "Pojklaget som ofrivilligt hamnat i rampljuset". 

Ja, varför? Vad har hänt? Forza Kungsbacka FF har precis bildats men har fått ta emot hård kritik från många olika håll. Elitsatsning? Selektering? 

 

Trevlig lyssning

2023-09-25
Länk till avsnitt

Tränarutvecklare med Fredrik Andersson

I dagens avsnitt gästas vi av Fredrik Andersson! 

Fredrik har varit utöver sin egna spelar och tränarkarriär varit ute en del i de absolut bästa europeiska klubbarna när det kommer till talangutveckling och ungdomsfotboll men har idag hamnat hos det Norska förbundet som tränarutvecklare. Trevlig lyssning! 

 

2023-09-18
Länk till avsnitt

Ledare & seriespel med Adam Stevens

Såhär är det, vi är tillbaka i Tutto-studion. Med oss in i studion är ingen mindre än Adam STEVENS! En personlig favorit hos oss. 

Stevens har en väldigt intressant fotbollsresa bakom sig som idag lett till Sportchef ungdom/pojk i DIF. Vi snackar om massa saker i vanlig ordning och touchar ner i borttagande av seriespel hos STFF. 

 

Trevlig lyssning!

2023-09-11
Länk till avsnitt

Spelare, tränare, spelande tränare = Agent? med Malin Levenstad

Så JÄKLA härligt surr med Malin Levenstad. Hur såg hennes karrär ut? Varför fattade Malin de besluten hon gjorde? 

Ansvar, utveckling, träning - tränar vi redan tillräckligt? Hur stora växlar ska vi dra av Sveriges 1:a plats på rankingen? 

2023-09-04
Länk till avsnitt

Gothiareflektionen Del 2

YES! Då är vi tillbaka med ett rykande färskt avsnitt - ett litet fråga/svar-avsnitt! Då många av er ville vädra lite efter vårt senaste Gothia-special. Många som höll med oss, några som inte höll med oss. Vi tar upp de ämnen, de frågor och funderingar som var mest populära bland er. 

 

Fortsätt engagera er, det älskar vi! 

Mackan når ni på [email protected]

 

2023-08-28
Länk till avsnitt

Från spelare till tränare med Robert Vilahamn

Spurs nya tränare för damerna gästar oss i dagens avsnitt. Som vanligt så pratar vi om massa olika saker. Vad målbilen är för Spurs och hur Robert ska jobba för att nå dit, varför talangen Vilahamn sadlade om till tränare och massa, massa mer. 

 

Trevlig lyssning! 

2023-08-21
Länk till avsnitt

Mer självförsörjande med Noa Bachner

Inte spelare, inte tränare, inte agent men likväl en sann fotbollsälskare precis som oss. NOA BACHNER gästar oss i dagens avsnitt och vi pratar bland annat om hans krönikor, texter och artiklar där Noa haft ett stort fokus på Svensk fotboll och talangutveckling. Samt gjort jämförelser med många andra länder, varför lyckas dom och inte vi? Vad gör vi bra i Sverige? Medlemsägda klubbar är inte problemet, eller? 

Noa släpper även en bok som redan nu går att förbeställa och självklart länkar vi till den här nedan. Den kommer att läsas av oss kan vi garantera. 

https://www.bokus.com/bok/B000393423/signerad-den-sista-utposten-en-berattelse-om-svensk-fotboll/

Trevlig lyssning!

2023-08-14
Länk till avsnitt

Kommunikation med Anders Bengtsson

Långt och som vanligt, härligt med en av våra favoriter - Anders Bengtsson! 

Vi lever kvar lite i Gothia Cup och pratar om Anders (Bengtssons) upplevelse och erfarenheter från cupen men också ungdomsfotboll generellt. Hur löser han en bra nivåanpasning i Önnered? Hur pratar han man spelarna OCH föräldrarna? Självklart sladdar vi in på massa annat i ett lite längre avsnitt än normalt. 

 

2023-08-07
Länk till avsnitt

Gothiaspecial med Anders, Mackan & Thomas

Vi samlas en timma och snackar igenom årets upplaga av Gothia Cup. Allt ifrån Anders första turnering som tränare till Hammarbys cupguld, genom Öjersjös resa genom turnering. Ett gött snack helt enkelt! 

2023-07-31
Länk till avsnitt

Data och analys med Ola Lidmark Eriksson

Då är vi igång igen! Och vi vet, vi har pratat lite data innan men inte denna typen av data. Vi gästas av Ola Lidmark Eriksson som dragit igång Playmaker AI och även varit med och dragit igång fotbollsnörd-programmet - Fotbollslabbet som vi tycker så mycket om. Går det att värva en spelare enbart på data? 

2023-07-24
Länk till avsnitt

Utmanande matchspel med Magnus Bodsgård

JÖSSES vad mycket vi hinner prata om med härliga Magnus Bodsgård, chef för flickakademin i Hammarby.  

Hur han ser på matchandet i ungdomsfotboll, där han till och med ser att vissa lag väljer att endast möta utländskt motstånd. Varför? Vilka egenskaper ser han då vara betydligt starkare utomlands kontra svenska lag och spelare? Massor med gött snack i dagens avsnitt. 

 

2023-07-17
Länk till avsnitt

Att tävla i träning med Andreas Engelmark

Wilbacher var inte ensam om att önska denna gäst och nu är han här - Andreas Engelmark! Idag huvudtränare i BP tillsammans med Olof Mellberg, inne på sitt 11:e(!) år i BP med erfarnheter från USA, Italien och extremt mycket ungdomsfotboll i Sverige. 

 

 

2023-07-10
Länk till avsnitt

Olika miljöer med Åke Kallenberg

Åke Kallenberg gästar oss i dagens avsnitt och pratar om vikten av att ha olika miljöer för spelare, hur vi jobbar idag, rollen som fotbollsutvecklare och riksinstruktör och mycket mycket mer. 

 

2023-07-03
Länk till avsnitt

Biobanding & Future team med Tommy Lundberg

Det ÄR nog första gången vi har med något så coolt som en FORSKARE i podden. Men det är behövligt till detta ämne. Vi pratar om vad biobanding är för något, biologisk mognad, future team, vad mer kan vi göra för svensk fotbolls utveckling? Och massa mer så klart. 

 

Eventuell feedback eller övrigt skickar ni till Mackan på [email protected]

2023-06-26
Länk till avsnitt

Vad är direktiven?

Anders och Mackan hoppar in bakom mikrofonerna idag och lättar på sina tankar om Österrike - Sverige, vårt landslag idag, Janne Andersson, spelsätt, formation och mycket mer. 

 

Trevlig lyssning! 

2023-06-22
Länk till avsnitt

Mät din utveckling med Micke Almebäck & Adam Stighäll

VAMOS! Dubbelpipigt ur gästperspektivet, både Micke Almebäck OCH Adam Stighäll från Photon Sports gästar oss i dagens avsnitt. Ett skönt surr om Sverige kontra Belgien, Tyskland. Hur vi mäter, hur Photon jobbar och hur vi jobbar tillsammans för att utveckla morgondagens stjärnor. Viss problematik hos en av oss (inte Anders) men det blir så jäkla bra ändå. 

Lyssna till slutet och vill ni få tag i taktiktavlor så mailar ni Adam på [email protected]

Vill ni gnälla eller komma med tips så mailar ni i vanligt ordning till Mackan på [email protected]

 

Trevlig lyssning! 

2023-06-19
Länk till avsnitt

Kostspecial med Jonas Alwin

Lite av specialavsnitt, KOST! Som ju vi alla vet är så viktigt, men är vi bra på det? Vår egna kunskap är aningen begränsad så vi tar in ett proffs så klart. Ett extremt intressant samtal om hur mycket kosten påverkar din utveckling, oavsett ålder, oavsett idrottsperson eller inte. 

 

Trevlig lyssning! 

[email protected]

2023-06-12
Länk till avsnitt

?Inget sker över en natt? - med Madelen Janogy

Avsnitt FEMTIOTVÅ dundras ut! Bara det är ju nästan värt att fira, men också värt att fira är att Madelen Janogy äntligen gästar oss. Ett härligt snack om Maddes karriär hiten tills men också hur hennes resa sett ut. Börja spela fotboll vid 11 års ålder till att flytta utomlands, till att vilja flytta hem, till att vilja sluta spela fotboll - till den stjärnan hon är idag. 

 

Trevlig lyssning och glöm inte skicka feedback och önskemål till [email protected]

2023-06-05
Länk till avsnitt

Halvkontrollerat kaos med Wilbacher, Wester & Svenssons

Ja, alltså. Ni vet nog hur detta avsnitt kommer låta. HÖGT i tak, mycket snack, körschemat är LONG GONE från minut 4. Vi är tillbaka i studion vilket alltid är så jäkla härligt! Äga häst, läget i Spanien, läget i Hammarby Akademi och mycket, mycket mer. 

 

Tyck till, ge oss feedback! 

[email protected]

2023-05-29
Länk till avsnitt

Den danska modellen med Alfred Johansson

YES! Alfred Johansson, med över 10 års erfarenhet av tränaryrket i ungdomslag gästar oss! Från Enköping till FCK, idag i FCK U19. Vi pratar om hur man gör i Danmark, vad de främsta och största skillnaderna är gentemot Sverige och vår utbildning av fotbollsspelare. Otroligt intressant! Behövs det förändring i hur vi matchar våra ungdomar? 

 

Feedback mottages, följ oss gärna på Twitter där vi inte hatar att starta diskussioner heller.. @skillspodden 

[email protected]

2023-05-22
Länk till avsnitt

Att aldrig ge sig med Niko Vasic

NIKOLA VASIC gästar oss och vi pratar bland annat om Nikos resa, som man kan kalla lite kantig. Allt ifrån skador med sämsta timing, utlandsproffs, skyttekung och nu Allsvenskan. 

 

Trevlig lyssning! 

2023-05-15
Länk till avsnitt

Maxaktioner med Peter Wettergren

Härligt är ett ord som ofta är med oss men ärligt talat, PETER WETTERGREN är HÄRLIG! Bra snack om intensitet, tränarroll, ledarskap, klubblag kontra landslag och mycket mycket mer. 

 

Trevlig lyssning och glöm inte skicka in era tips till Mackan, kan vara ämnen, gäster eller vad ni vill, till - [email protected]

2023-05-12
Länk till avsnitt

En speciell resa med Rami Shaaban

Nytt gästavsnitt med så galet sköna RAMI SHAABAN! En speciell fotbollsresa, från att vara utespelare, fleridrottande, dra till Egypten och spela fotboll, tillbaka till Sverige och sen ringer Mr. Arsene Wenger. Satsa, inte satsa? 

 

Trevlig lyssning! 

2023-05-08
Länk till avsnitt

Fråga/Svar med Anders (Del 2)

Yes! Tillbaka med Del 2 av detta roliga koncept. Kul med alla frågor! Fortsätt gärna bomba oss med frågor också så klart. 

Enklast via våra sociala medier eller maila direkt till Mackan på [email protected]

 

Trevlig lyssning! 

2023-04-24
Länk till avsnitt

Fråga/Svar! Utan gäst? (Del 1)

Ja! Då var det dags för en fråga/svar igen och denna gången sitter vi utan gäst, Anders har ny dator, det finns mikroner (plural) och nu ska väl ändå ljudet var kanon? Vi pratar om en jäkla massa saker och det är grymt kul att ni är så många som lyssnar och engagerar er i dels podden men främst ungdomsfotbollen. 

Detta är Del 1 av 2, och del 2 kommer redan på måndag 24/4. Mycket nöje! 

2023-04-21
Länk till avsnitt

Fråga/Svar med Perra Widén (DEL2)

Äntligen är han tillbaka, härliga Perra. Vi fortsätter i samma hjulspår som vi avslutade Del 1 kan man säga, så har ni inte lyssnat på det - gör det! 

Alltid intressant att höra hur båda Perra och SVFF tänker i vissa frågor. 

 

Trevlig lyssning! 

2023-04-17
Länk till avsnitt

?400 extra pass..? med Peter Kisfaludy

Efter ett trevligt besök i Tuttostudion landade vi i ett mycket trevligt snack med den så erfarna, proffsiga och ödmjuka Peter Kisfaludy! 

Vi pratar bland annat om att träna sin egna son, vad det var i vattnet på Alviksskolan, hur många extrapass gjorde Dejan Kulusevski egentligen? 

 

Trevlig lyssning! 

2023-04-10
Länk till avsnitt

Rätt man på plats? med Julius Brekkan

Då är vi igång igen! Denna gång med härliga Julius Brekkan! Idag Sportchef i IK Uppsala och vi pratar om hur han vill utveckla fotbollen i Uppsala, hur han helt bytte spår som ungdom - från A-lagskontrakt till, akademitränare och sedan sportchef. Mycket intressant tycker vi, trevlig lyssning! 

 

2023-04-03
Länk till avsnitt

Våra grannländer med Thomas Hasselgren

Svensk Elitfotbolls - Thomas Hasselgren gästar oss i dagens avsnitt! Thomas har jobbat många år i Norge men numera hittar vi honom i Sverige, närmare bestämt som Akademichefsutvecklare. En roll som inte riktigt funnits på samma sätt tidigare, vad betyder det för svensk fotboll? Hur jobbar man i Norge? Hur fördelar vi pengarna, hur utbildar vi, hur ser det ut i akademierna runt om i Sverige, våra grannländer och även ute i europa? Grymt intressant! Del 2 med lyssnarfrågor? 

2023-03-27
Länk till avsnitt

Högt i tak med Fredrik ?Bella? Berglund

Ja då var det dags! Efterlängtad gäst! Härlig, kunnig och jäkligt rolig. En tredjedel av den, berömda väl? - Pannbandsligan gästar oss. Fredrik "Bella" Berglund spelade med Anders i Elfsborg innan han blev utlandsproffs, idag fotbollsförälder och tränare i Norrby. Trevlig lyssning! 

2023-03-20
Länk till avsnitt

Idrottspsykologi med Raheb Muftee

Vi älskar ju folk som kan sin sak, eftersom vi ofta inte kan det. Raheb Muftee KAN idrottspsykologi och mental träning, hur du ska jobba med dina tankar, inte gräva ner dom. Oerhört intressant lyssning, tycker vi! 

 

 

2023-03-16
Länk till avsnitt

Träning med Erik Ring

Så jäkla härligt att ha med Erik i podden. En grym kille som lägger ner enormt mycket tid och kraft på sin träning och utveckling. Vi går igenom hur Erik tränat, speltid samt med och motgångar. 

 

Trevlig lyssning! 

2023-03-13
Länk till avsnitt

?Vi är bra... tekniskt? med Fredrik Risp

Åh så härligt snack med supersköna Fredrik Risp! Tidigare utlandsproffs och idag agent och fotbollsförälder. Ni förstår ju att det finns mycket att prata om.. i vanlig ordning. Fredrik har varit agent och drivit egen firma sedan han la skorna på hyllan och sonen har relativt nyligen gått till Häcken. 

 

Trevlig lyssning! Och glöm inte skicka eran värdefulla feedback till oss. Antingen genom att betygsätta oss och lämna en kommentar eller maila Mackan på [email protected]

2023-03-09
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.