Sveriges 100 mest populära podcasts

Nedsläpp Brynäs

Nedsläpp Brynäs

Analyser, intervjuer och bakom kulisserna-lyssning om Brynäs med Gefle Dagblad och Arbetarbladets sportredaktion.Ansvariga utgivare: Katarina Ekspong, Gefle Dagbladet och Jacob Hilding, ArbetarbladetKontakt redaktionen: [email protected]örfrågningar: [email protected].

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

pod.space/nedslappbrynas

Avsnitt

Backspår och Lindbäcks svar

Ny vecka och nytt Nedsläpp Brynäs. 
Vi pratar ner Niklas Gällstedts rekordbesök, snackar om Anders Lindbäcks förlängning och tar fram tre tänkbara namn som kan fylla backluckorna i Brynäs. 
Dessutom varför det kanske bara finns en öppen plats på forwardssidan. 
2023-05-16
Länk till avsnitt

Niklas Gällstedt gästar podden

En knapp månad in på nya jobbet gästar Niklas Gällstedt Nedsläpp Brynäs för att prata ledarskap, lagbygge och spelarjakt.
Vi pratar också om:
* Dialogen med Anders Lindbäck innan han blev klar (podden inspelad innan kontraktet blev officiellt)
* Lagkaptensvalet
* Att kallas Stålmusen
* Vilken backtyp han helst vill ha in i laget
* Spelidén ? och att få göra misstag på isen
* Att spela in juniorspelare i laget ? och såklart mycket mer.
2023-05-09
Länk till avsnitt

Fredagsfyrverkeriet och pengapusslet

Brynäs brände av Valborgseldarna redan under fredagen när man presenterade tre tunga forwards-pjäser. I veckans Nedsläpp Brynäs pratar vi givetvis om två gånger Tyler och Greg Scott.
Dessutom:
* Hur mycket spets till har man råd med, vi har gjort ett försök att lägga pengapusslet.
* Simon Bertilssons hårda självkritik
* Och Maskens träningsråd till Anders Lindbäck.
* Och så kollar vi på Modos SHL-kvalificerade lag och undrar om vi inte hittat en perfekt Brynäsforward? 
2023-05-03
Länk till avsnitt

En halv pengapåse är ändå störst

Vi följer upp förra veckans intervju med Håkan Svedman och försöker sätta Brynäs satsning i hockeyallsvenskt perspektiv. Hur mycket är egentligen en halverad SHL-budget värd? Förutom det kollar vi igenom Brynäs spelartrupp just nu, funderar över de dubbla målvakts-signalerna och funderar på om det är värt att skrota den rena dräkten. 
2023-04-25
Länk till avsnitt

Håkan Svedman på besök

Veckans andra podd är här. Vi har en av Gävles mest upptagna personer i studion, Brynäs klubbchef Håkan Svedman. 
I en timme pratar vi om allt från spelarbudget, rena dräktens framtid, Mikko Manners kontrakt, vad klubben behöver göra bättre framöver och borde gjort bättre under årets säsong. Och mycket, mycket mer. 
Trevlig lyssning! 
2023-04-20
Länk till avsnitt

Déjà vu

Nedsläpp Brynäs är tillbaka efter påskledigheten. Och det finns mycket att prata om.
Brynäs är mitt uppe i nybygget av en allsvensk trupp med sex spelare och en tränarstab på plats. .

Men hur nytt är det?

Vi synar laget som den ser ut, vad som kan vara på väg in och ? allt känns väldigt bekant. Är det bra? Eller är drömmen om 2012 för stark? 

Det och mycket annat i dagens avsnitt. 

2023-04-17
Länk till avsnitt

Att läsa Brynäs mellan raderna

Informationen från Brynäs dröjde ? och när den kom var den fortfarande hemlighetsfull. I veckans Nedsläpp Brynäs pratar vi om tränarbeskedet ? och det Håkan Svedman tydligen inte vill prata om. 
Dessutom om en sista (?) känslosam intervju med en Brynäsprofil och silly season-spelet för en sportchef utan uttalat mandat. 
2023-04-03
Länk till avsnitt

Den hockeyallsvenska podden

Brynäs är degraderade och Nedsläpp Brynäs svidar om från SHL-kostym till hockeyallsvenska mjukisar. 
I ett första avsnitt från en ny verklighet tar vi oss an känslorna i spelargången efter nedflyttningsmatchen, ordförande-avhopp, sportchefsfrågan och kollar på spelartruppsläget. 
Om varför det faktiskt kan vara mer sannolikt att Jakob Silfverberg spelar i Brynäs än att Linus Ölund gör det nästa år. 
Dessutom ett varningens ord till Brynäs inför nästa säsong, en hel del läsarfrågor och en del annat.  
2023-03-28
Länk till avsnitt

En sista SHL-podd (?)

En måndag efter en mörk Brynäshelg försöker vi dyka ner i krisens Gävle. Det är kval- och finalförluster, hot och hat i en mycket dyster röra. 
Vi pratar så klart om det, den framtid som väntar i hockeyallsvenskan och hur det kan komma att påverka en förening som står på en allt annat en stadig grund just nu. 
Och visst finns det alltid något att glädja sig åt? 
2023-03-21
Länk till avsnitt

I väntans tider

En makalöst händelserik vecka är lagd till handlingarna och en lika intensiv vecka väntar. 
I veckans Nedsläpp Brynäs pratar vi så klart om Mikko Manner-sparkningen, trotjänaren som inte kan säga nej och läget inför kvällens första, otroligt viktiga, kvaldrabbning där vi hör om nyckelspelaren som kan tvingas avstå kvalmatcher. 
Utöver det om ex-backen som erbjuder sina tränartjänster, sportchefen som inte vill synas, publikläget inför ödesveckorna och så klart om ljuset i Brynäsmörkret: SDHL-laget som spelar final från och med fredag. 
2023-03-13
Länk till avsnitt

Franska nerver och en småländsk konspiration som kan rädda (?) Brynäs

The Final Countdown är här. Sex poäng kvar att spela om och flest tagna av HV71 och Brynäs är kvar i SHL. Enkel matematik men en fruktansvärt svårtippad rysare. 
I Nedsläpp Brynäs den här veckan snackar vi ner nagelbitaren i lördags och pratar om veckan då allt ska avgöras. 
Dessutom hockeyns egen supertisdag, finns Brynäs räddning trots allt i Småland och ett sista tips för grundserien: kval eller semester? 
2023-03-07
Länk till avsnitt

"En härlig spekulation"

Klimax på den här kvalstrecksrysaren närmar sig. På lördag kan allt vara avgjort ? eller är det plötsligt tre lag som slåss om att undvika kval då? 
Veckans Nedsläpp Brynäs försöker så klart bena ut bottenstriden. Vi tittar också närmare på utropstecknen efter Brynäs 8-poängsvecka, funderar på om det är dags att låta Lindbäck kliva in i kassen igen till veckan ? och kikar närmare på SDHL-slutspelet som drar igång redan i morgon. 
2023-02-28
Länk till avsnitt

Should he stay or should he go?

Noll poäng senaste veckan och under kvalstrecket. Veckans Nedsläpp Brynäs handlar så klart om krisen och den stora frågan: Ska Mikko Manner få löpa linan ut eller ska han få sparken? 

I podden ringer vi också spontant upp Brynäs förre mentala tränare Gunnar Söderström och så pratar vi om Anders Lindbäck och hans svar på tal till alla experter som redan slagit fast att det var en spricka i laget när han lämnade isen mot Oskarshamn. 

Ja och så försöker vi så klart se lite ljus i Brynästunneln inför veckans tre matcher.

2023-02-21
Länk till avsnitt

Gåshud och slutspurt

Vi andas ut, samlar oss och summerar intrycken från Game for Börje. Sen blickar vi fram emot en intensiv avslutning på SHL, kikar på möjligheterna till värvningar under transfer deadline ? och kollar på tecknet som talar för att Jussi Olkinuora startar i mål redan i kväll mot Linköping. 


2023-02-14
Länk till avsnitt

Frågan är fri

Brynäs hämtar andan efter att ännu en gång dragits ner av kvalstrecks-gravitationen. 
I veckans podd pratar vi om den senaste tunga veckan men också den oväntade värvningen av Jussi Olkinuora ? och sen öppnar vi upp frågelådan. 
Vad tror vi om Jakob Silfverberg? Skulle Anton Rödin spela bättre utan C:et? Och är Brynäs nonchalanta? 
Matigt avsnitt utlovas! 
2023-02-07
Länk till avsnitt

?En stor del av jobbet är kundservice?

Brynäs vann måstematchen mot Malmö ? då tackade Mikko Manner hockeygudarna och domaren. Nu väntar tre matcher innan uppehållet för Brynäs som skapat sig ett större utrymme till kvalstrecket. Vi pratar också med den okände assisterande tränaren Kalle Kaskinen som snackar powerplay och vikten att stå för kundservicen till laget. Det och mycket annat när en ny (!) duo kliver in i poddstudion.
2023-01-31
Länk till avsnitt

Work hard, play hard

Det är lugnet före stormen. Brynäs laddar inför en hyperintensiv avslutning på SHL och i veckans Nedsläpp Brynäs pratar vi om ett stenhårt spelschema som väntar. Vi pratar om hur stenhård träning nu kan ha kostat en topp-prestation mot Färjestad ? men också hur det också kan bli nyckeln när det är tre matcher i veckan resten av året. 

Vi kollar också på häpnandsväckande siffror som avslöjar exakt hur allvarlig skadan på Linus Ölund är?

Och försöker Brynäs tvinga Tom Hedberg att hitta ny klubb?


2023-01-24
Länk till avsnitt

Full pott-stämning

Sex poäng, full pott och frisk luft på Sätraåsen igen.

I veckans Nedsläpp Brynäs dyker vi så klart ner i den bästa Brynäsveckan på mycket längre.?

Men vi pratar också om Silly Season-läget för Brynäs just nu, Johannes Kinnvall om oron kring muskelsmärtorna och om avtalet som talar för att Samuel Johannesson blir kvar i Brynäs även nästa säsong. 

2023-01-17
Länk till avsnitt

Har Brynäs redan haft en formtopp?

Det var en jakt på slutspel, att bli bättre än förra året. Jul och nyårsveckorna har förändrat det. Nu är Brynäs kamp den för att undvika kval. I veckans Nedsläpp Brynäs pratar vi om sex poäng på sex jul- och nyårsmatcher och konsekvenserna av det. 

Erik undrar om Johan Larsson spelar med skadekänning och "Sasse" befarar att Brynäs har haft en formtopp ? trots ett svagt poängfacit. 

Sen pratar vi om William Strömgrens roll i laget efter JVM-äventyret, Mikko Manners tvivel (?) och Simon Bertilssons tackling som skapade en viss förvirring. 


2023-01-10
Länk till avsnitt

"Det är lätt att vara efterklok"

Gefle Dagblad och Arbetarbladets hockeypodd Nedsläpp Brynäs är tillbaka med ett "vanligt" avsnitt efter mellandagarna. 
Men det var inga vanliga mellandagar så vi dyker rakt in i målfesterna, målvaktsvalen och färska lägesrapporter från en nästan fullständig trupp. 
Mikko Manner ger sig själv rätt och fel efter Röglematchen, vi kollar om Brynäs kan vara på väg mot sämsta defensiva säsongen i SHL:s tidevarv och vi ser faktiskt en del ljusglimtar in i 2023. 

2023-01-03
Länk till avsnitt

Theo Lindstein-special

Nedsläpp Brynäs tar inte ledigt över jul. Nej, vi kommer till och med ut en dag tidigare än vanligt för att ni ska ha en podd att ladda upp med inför annandags-matchen. I den här specialpodden blir det en längre intervju med Brynäs stora backlöfte Theo Lindstein. 
Lagom till JVM brakar loss så pratar vi talangutveckling, NHL-draft, VM-guld och att kombinera spel i J20 och A-laget med att samtidigt plugga på gymnasiet. 
Håll till godo! 
2022-12-26
Länk till avsnitt

"If you take care of today, tomorrow comes"

Brynäs åker till Göteborg med ett nyförvärv, ett stort poängbehov och en veckas uppladdning utan Mikko Manner. I veckans avsnitt av Nedsläpp Brynäs pratar vi om just det:

Ska ett lag i brygga stå utan huvudcoach under en hel vecka? Hur ska Kevin Roy användas? Och vad tänker Tom Hedberg om framtiden?

Dessutom: Anton Rödin med elevrådsordförande-kvaliteter, "Pajens" högljudda träningar och en blick in i mellandagsmatcherna. 


2022-12-20
Länk till avsnitt

Vi bygger lag ? med Janne Larsson

Efterlängtad gäst i Nedsläpp Brynäs! Gästanalytiker Janne Larsson gör debut i podden och som ni förstår finns det mycket att prata om. 
Vi pratar så klart om nuläget med ett prekärt tabell-läge, målvaktsfrågan och det Janne Larsson menar är en ovilja att sätta det hårda jobbet främst. 
Men framför allt tittar vi på lagbygget inför nästa säsong. Hur ska Brynäs förbättra sig när den stora kakan av lönebudgeten redan är upplåst i kontrakt? Vad är viktigast att få in? Och vilka spelare kommer få se sig om efter nya jobb till våren? 


2022-12-13
Länk till avsnitt

Han har Brynäs mest otacksamma jobb

Mikko Manner kritade på ett kontrakt för ett år till ? sen rasade Brynäs ihop i tabellen. Fem raka förluster och under det förhatliga strecket.

I det 13:e avsnittet av Nedsläpp Brynäs tar vi er i handen och försöker förklara exakt hur illa det är ställt och varför.

Vi pratar också om mannen med Brynäs mest otacksamma jobb just nu, skräckschemat fram till jul samt att vi försöker sätta lite perspektiv på tillvaron. Trots krisstämpeln: Brynäs är faktiskt bättre än i fjol.


2022-12-06
Länk till avsnitt

Mikko och det gyllene förhandslingsläget

Mikko Manner tvekade inte när Sporten frågade honom om framtiden: kravlistan var tydlig och kritiken mot närmaste cheferna likaså. 
I veckans avsnitt av Gefle Dagblad och Arbetarbladets hockeypodd Nedsläpp Brynäs diskuterar vi Mikko Manners framtidsutspel, lyssnar till tränaren själv och hör också klubbdirektör Håkan Svedman om om läget i kontraktsdiskussionerna. 

Utöver det pratar vi ? så klart ? Börje Salming men också nyförvärvet Mikko Niemelä, oroväckande frånvaron för Anton Rödin och den stundande ödesveckan. 
2022-11-29
Länk till avsnitt

Tröjpudel och succévecka

I veckans Nedsläpp Brynäs kollar vi närmare på en succévecka för Mikko Manners gäng med sex av sex poäng, kontraktsförlängning med Sklenicka och lyckade tränardrag. 
Utöver det kommer senaste nytt om skadeläget, Oula Palves första ord om petningen och en titt fram mot ett högintressant Leksands-möte. Håll till godo! 
2022-11-22
Länk till avsnitt

?Piloten ska inte servera kaffe?

SHL startar om efter landslagsuppehåll och Brynäs gör det med lagkapten Anton Rödin tillbaka i laget. I tionde avsnittet av Gefle Dagblad och Arbetarbladets podcast, Nedsläpp Brynäs, diskuterar vi Rödins återkomst, hans nya omgivning och Mikko Manners förklaring.
Utöver det innehåller veckans avsnitt snack med Johan Alcén om vikten av att träffa rätt med en "mitt i säsongen-värvning" och en uppdatering om jakten på fler förstärkningar. Vi pratar också brynäsarnas internationella insatser i ett internationellt svep och så får vi höra om det bästa nyhetstips som Daniel Sandström någonsin fått om Brynäs.
2022-11-15
Länk till avsnitt

Höstlovsbetyg

SHL tar vilovecka och medan Mikko Manner jobbar Karjala Cup tar Nedsläpp Brynäs vara på periodpausen efter en tredjedel av grundserien med att granska spelartruppen spelare för spelare. 
Vem har överpresterat?
Vem behöver rycka upp sig? 
Och vilka spelare bör Johan Alcén skynda sig att lösa ett nytt kontrakt med?
Vid mikrofonerna på Arbetarbladet och Gefle Dagblads hockeypodd är det i vanlig ordning Erik Karlsson och Daniel "Sasse" Sandström.  

2022-11-08
Länk till avsnitt

En ljusglimt i novembermörkret

Debuten av Noel Nordh är utan tvekan det roligaste som hänt Brynäs den senaste veckan. I Nedsläpp Brynäs pratar vi om den ? men också om allt det som gör att junioren sticker ut så tydligt som glatt exempel. 
För annars är det målvaktskriser i plural, skräcksiffror i november och ett powerplay som i sin tur inte skrämmer någon alls. Vågar ni lyssna? 
2022-11-01
Länk till avsnitt

?Firepower på blålinjen?

Gefle Dagblad och Arbetarbladets podcast Nedsläpp Brynäs frågar sig denna vecka varför Mikko Manner alltid ska ta på sig skulden när laget förlorar? 
Vi kikar på Brynäs märkliga scenförändring i special teams och pratar med 19-åringen William Strömgren som får chansen i powerplay. 
Dessutom ska reseledare Daniel Sandström ta oss med på en matchvecka med mycket logistik. 
2022-10-25
Länk till avsnitt

?Not too high, not too low?

Efter en spräckt bortanolla och en förlust mot jumbon i veckan som gick går vi in i ett färskt poddvsnitt med lite summeringsfeeling tio omgångar in i SHL. 

I veckans nedsläpp Brynäs pratar vi med Johan Alcén om utfallet av värvningarna han gjort, vi granskar publikligan och försöker dra slutsatser av en hyperjämn tabell. 

Dessutom Kim Rosdahl, katten Bacon och SHL:s eget Middlesbrough. 

2022-10-18
Länk till avsnitt

Vepor och svåra (?) val

En vecka kan förändra det mesta i hockeyns värld. Från jumbo och besvärande tyst hemmapublik till dubbla fester och dubbla treor. I Arbetarbladet och Gefle Dagblads podd Nedsläpp Brynäs går vi till botten med tröjhissningen som aldrig blev, lyssnar till Ove Molin själv och blickar framåt mot Mikko Manners delikata val i målvaktsfrågan.
Dessutom pratar vi ? Erik Karlsson och Daniel Sandström ? Kamratkompaniet, SDHL:s mördande schema och en hel del annat.
2022-10-11
Länk till avsnitt

Ove och mardrömsstarten

I Gefle Dagblad och Arbetarbladets podd Nedsläpp Brynäs borrar vi den här veckan i:
Anledningarna till genomklappningen i Malmö.En rad oroväckande siffror bland Brynäs stjärnor... ... och så ställer vi oss frågan om inte Mikko Manners presskonferens-strategi är lite väl vågad. För visst kan det bli värre? Men framför allt har Daniel Sandström satt sig ner med veckans huvudperson Ove Molin för en intervju om spelet bakom flytten till Brynäs, känslorna inför tröjhissningen och hans nuvarande jobb i klubben ? bland mycket annat.
2022-10-04
Länk till avsnitt

Tripping, filmning eller mittemellan?

Gefle Dagblad och Arbetarbladets nya podd Nedsläpp Brynäs går på djupet om hemmapremiären.
Filmade Brendan Shinnimin? Har en tyst minut någonsin haft märkligare tajming? Och vilka spelare måste höja sig, enligt SR:s hockeyexpert Per Svartvadet? Dessutom: när får man börja ha tabellångest?
2022-09-27
Länk till avsnitt

Förbundskaptenens hyllning av Brynäs

Gefle Dagblad och Arbetarbladets nya podd Nedsläpp Brynäs är tillbaka med ett andra avsnitt.
I dag borrar vi djupt i den häftiga premiärhelgen, utmanar Brynäsfansen inför hemmapremiären och hör vad nya förbundskaptenen Sam Hallam har att säga om årets Brynäsupplaga.
? Det finns ett par spelare på landslagslistan redan nu, säger han.

Dessutom:
Varför är Erik glad att Brynäs damer tappade poäng i SDHL-premiären?
Och "Veckans medgångsupporter" tar oss in i en av hockeyns viktigaste moment ? där Brynäs hade det tufft i premiären.

2022-09-20
Länk till avsnitt

Premiär om premiär!

Sportchef Erik Karlsson och Brynäsreporter Daniel "Sasse" Sandström går på djupet inför premiärhelgen.
Varför tippar "Sasse" laget sex placeringar högre än Sanny Lindström och hur försvarar tv-profilen sin sågning?
Vad vrålade egentligen Mikko Manner när han vevade ner rutan bakom "Sasse" på väg hem från Gavlerinken?
Och hur engagerade låter spelarna på upptaktsträffen inför premiären?
Så avslutar vi med "Veckans medgångssupporter".
2022-09-16
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.