Sveriges 100 mest populära podcasts

Österman & Södermalm

Österman & Södermalm

Podden där träningsvärlden möter den andliga och spirituella världen. Vi menar att hälsa är och betyder mer än fysiskt och mentalt välmående. Vi hoppas att du kan få med dig något ifrån oss som kan vara en hjälpande hand framåt eller bara ett värmande stöd! Vi kommer prata utifrån våra egna livserfarenheter, vad vi lärt oss under livet som känns viktigt att dela och våra egna tankar och reflektioner kring allt som handlar om människan och hur vi kan skapa en bättre livsenergi för att må så bra som möjligt! Följ med oss på en unik resa av sårbarhet och personlig utveckling.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

anchor.fm/johanna-sdermalm

Avsnitt

7 självläkande råd av Dr. Sanna Ehdin

I dagens avsnitt har vi bjudit in en gäst som alltid varit före sin tid med sina hälsoböcker. Vad hon skrev om för över 20 år sedan börjar landa ordentligt hos folk idag. I vår podd så förenar vi två världar och har som ambition att sprida ökad livskompetens för att ta hand om människans helhet och nå en bättre inre & yttre hälsa. Sanna Ehdin som också är forskare, immunolog och författare för 16 hälsoböcker delar i detta avsnitt klokhet, sina egna livserfarenheter, kunskap och ger er lyssnare 7 konkreta tips på hur du kan må bättre som människa och vägen mot ditt egna självläkande. Tack Sanna för ett genuint möte och till er som lyssnar, varsågoda! - Ni hittar mer om Sanna på instagram @drsannaehdin även på Facebook samt också på hennes hemsida ehdin.com
2022-11-24
Länk till avsnitt

Hur jobbar en högkänslig PT? - Om energier och balans

Idag dyker vi in i träningsvärlden. För några år sedan insåg Johanna att hon kunde känna in sina klienters energier och känslor och med sin intuition läsa av och bemöta därefter. Att vissa känslor egentligen inte var hennes egna, det var andras energier hon bar på. Hur är det att jobba på gymmet som PT inom träningsvärlden som högkänslig och hur sätter hon gränser för att inte bära sina klienters energier? Vi ger tips och verktyg som du kan applicera i din vardag för att rena dig ifrån andras energier som annars är lätt att man tar på sig. - Mer om Johanna hittar du på instagram på @johannasodermalm och mer om Karolina hittar du på Instagram på @minervas.se samt så hittar du oss på poddens instagram @ostermansodermalm - Kram från oss!
2022-11-17
Länk till avsnitt

Att älska sig själv

Vad innebär det egentligen att älska sig själv och hur bra är vi på det? Det kan ibland vara svårt att veta vad det innebär och vad vi behöver göra för att älska oss själva ännu mer. För andra kan det vara svårt att ta första steget till självkärlek eller att bara fortsätta påminna sig i stundande situationer om att handla med självkärlek. Älskar du dig själv och hur visar du dig själv att du gör det? I detta avsnitt delar vi som vanligt med oss av våra egna tankar och känslor kring detta. Vi ger också verktyg på vad du kan göra för en större kärlek till dig själv oavsett om du redan på den vägen vandrar eller om du vill ta steget till att börja älska dig själv lite mer. - Mer om Johanna hittar du på instagram på @johannasodermalm och Karolina hittar du på instagram under @minervas.se samt på poddens instagram @ostermansodermalm - För övningar att landa i själslig balans finns Karolinas onlineprogram, du hittar det här - minervas.teachable.com Kram från oss till er!
2022-11-03
Länk till avsnitt

Att skala av sig och gå från tanken till känslan

Våga släpp alla krav & förväntningar som du tror att andra har på dig eller som du ställer på dig själv när du står inför en uppgift eller när det kommer till att bara vara du. Lita på att det räcker att vara du och att allt är som det ska vara och blir som det är menat att det ska bli. I dagens avsnitt delar vi med oss om just detta och påminner oss själva om att göra precis det. Och det var även så samtalet fick bli, att våga go with the flow! - Mer om oss hittar du på våra instagram. Johanna på @johannasodermalm och Karolina på @minervas.se och på poddens instagram @ostermansodermalm
2022-10-27
Länk till avsnitt

Att läka inifrån och ut med Doctor Diamantis

Avsnittet som vi släpper denna gång kan vi med stolthet och glädje presentera vår första gäst, Doctor Diamantis! Ett ansikte utåt för en bättre folkhälsa och som hjälper människor att förstå varför vi mår som vi gör och hur vi kan skapa bättre förutsättningar för oss själva till att läka inifrån och ut som människa. Diamantis förklarar att vår mentala hälsa och sinnestillstånd, dysfunktionella uppväxt och trauman kan ge oss fysiska symtom i vuxen ålder och tittar på varför vi mår som vi mår och gör som vi gör. Med en större medvetenhet kan vi också bli mer självläkande! Diamantis förespråkar och jobbar inom kinesisk medicin och gör det som sjukvården inte har resurs eller kompetens för, tar reda på ditt VARFÖR. Han är också aktuell med sin nya bok "Hormonell harmoni" Du hittar den här: https://www.doctordiamantis.com/forbestall-hormonell-harmoni-den-holistiska-vagen/ Det är en ära för oss att få samtala med Diamantis och låt er inspireras av hans kunskap! Mer om Doctor Diamantis hittar du här: Instagram @doctordiamantis Hemsida: www.doctordiamantis.com Mer om Karolina och Johanna hittar du här: Karolina - instagram @minervas.se Johanna - instagram @johannasodermalm Poddens instagram - @ostermansodermalm Med kärlek, Johanna & Karolina
2022-10-20
Länk till avsnitt

Väx med och ur din utmattning

Utmattningsdepression är något många upplevt eller känner någon som går igenom. I detta avsnitt pratar vi båda om våra egna resor, varför vi tror vi hamnade där, vad vi gör annorlunda idag och tips på hur du kan tänka för att undvika den eller komma ur den. Varm kram till er ifrån oss! / Johanna & Karolina (Ni hittar mer info om oss på våra instagram @johannasodermalm och @minervas.se samt på poddens egna instagram @ostermansodermalm)
2022-10-13
Länk till avsnitt

När relationer påverkar vår hälsa negativt

I det här avsnittet får ni möta oss, Karolina och Johanna på ett djupare plan där vi pratar om hur relationer kan påverka vår hälsa negativt och där vi delar med oss av våra egna resor, erfarenheter och lärdomar inom detta ämne. Mer om oss finner du på instagram på @ostermansodermalm samt på våra egna instagram @minervas.se och @johannasodermalm Onlineprogrammet ?Själslig balans? som Karolina nämner hittar du här: minervas.teachable.com Vi hörs nästa vecka igen! Vi önskar er en fin vecka så länge!
2022-10-06
Länk till avsnitt

I motståndet gömmer sig den dolda skatten

Vad händer om du följer din intuition? I detta avsnitt pratar vi om att kliva ut ur vår comfort zone och att våga trots att det känns läskigt. För en ökad livsenergi så behöver vi träna mer på att ta hand om vår fysiska och emotionella kropp. Det kan vara alltifrån att ge din fysiska kropp vad den behöver utifrån sina förutsättningar och dagsform men också att kasta sig ut i det där läskiga och okända för att trotsa motståndet och välja att följa magkänslan där bortom rädslan. Då ger livet tillbaka och du får en ökad livsenergi. Det är där i motståendet vi finner den dolda skatten. När vågade du senast?
2022-09-29
Länk till avsnitt

Österman & Södermalm (Trailer)

2022-09-22
Länk till avsnitt

Första avsnittet!

Varmt välkomna till det första avsnittet av Österman & Södermalm! I detta avsnitt kommer ni få möta oss, kvinnorna bakom denna podd, Karolina och Johanna. Vilka är vi? Hur kommer det sig att vi valde att starta denna podd och vad kommer ni att kunna förvänta er att höra här på denna kanal framöver? Detta är en del av det ni kommer att få höra i detta avsnitt så vi hoppas att du kommer trivas här! Välkommen!
2022-09-22
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.