Sveriges 100 mest populära podcasts

Triathlonvänner

Triathlonvänner

Triathlonvänner är podden där vi möter elitaktiva, tränare, ledare, ungdomar, motionärer och alla andra som utgör triathlon! Tanken är förutom att förkovra oss i vårt största intresse - nämligen triathlon - också uppmärksamma, fördjupa och lära känna nya och gamla Triathlonvänner. Kortfattat: Gillar du triathlon är vår förhoppning att du också gillar Triathlonvänner. Värdar är proffstriatleten Alexander Berggren och inte-proffs-triatleten Love Ljungström.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sites.libsyn.com/440376/site

Avsnitt

35. Världspremiär för frågespecial - med Emma Varga!

I veckans avsnitt svarar vi med hjälp av vår sidekick Emma Varga på alla era frågor, bland annat hur man börjar träna som nybörjare, om man simmar snabbare med stora fötter, hur man kan lägga upp cykelträningen på 2-3 pass i veckan och vart vi tror triathlonsporten är om 10 år. 

Dessutom ett superveckosvep av Varga och en veckovis avstämning av träningsformen för oss båda! 

2023-05-30
Länk till avsnitt

34. Jesper Svensson mot Ironman Hamburg!

Vi ringer upp en av Sveriges bästa långdistanstriatleter, den långa, ståtliga och otroligt starka Jesper Svensson!   Med en viss besvikelse efter ITU-VM i Ibiza för några veckor sedan laddar nu Jesper om för ett av de stora målen denna säsong - Ironman Hamburg.   Vi stämmer av formen, pratar träningsupplägg, historia och givetvis både simträning och laktatmätning. Därtill också konsten att backa bak eller att gaska upp sig och forcera igenom tuffa perioder.   Därtill pratar vi givetvis om förra veckans cykeltour som både blev en hit och en stor besvikelse.   Jesper in 31:53 Jesper ut 1:24:51
2023-05-23
Länk till avsnitt

33. Anna Bergsten - från Londons finansvärld till proffstriatlet

På bara några år har Anna Bergsten seglat upp till toppen av flera resultatlistor, med bland annat ett SM-guld, en seger på 70.3 Nya Zeeland och en fjärdeplats på den prestigefyllda tävlingen 70.3 St George. Men det är inte bara resultaten i sig som imponerar mest.   Anna hade en framgångsrik karriär inom finansbranschen i London och verkade ha hela livet framför sig. Men en stark magkänsla av att hon inte hann med det hon egentligen ville göra började växa fram. Efter att först ha börjat minska sin arbetstid beslutade hon sig år 2021 för att heltidssatsa på triathlon och år 2022 tävlade hon för första gången i proffsklass.   Vi diskuterar modet att fatta ett livsomvälvande beslut, att hitta rätt team och tränare och om det är möjligt att kämpa sig in i världstoppen trots att man börjar sent i livet. Vi diskuterar också drivkraft och arbetsmoral, dess fantastiska kraft men också dess baksidor. Sammantaget blir det en djup, ärlig och insiktsfull konversation!   Utöver detta pratar vi även om cykeltour, marathonlopp och till sist en veckosammanfattning signerad Varga!
2023-05-16
Länk till avsnitt

32. Svenskt medaljregn på Ibiza!

Vilken vecka! Ibiza har varit värd för flera spännande tävlingar, inklusive ITU-VM i multisport med crossduathlon och crosstriathlon, samt det efterlängtade PTO European Open. På annat håll har dessutom både 70.3 St George och 70.3 Marbella gått av staplen.     I de olika tävlingarna hade vi många svenskar startande och vi har haft privilegiet att höra från några av dem. Albert Askengren, Anna Bergsten och Jesper Svensson delar med sig av sina race reports och ger oss en inblick i deras lopp.     Vi har också en längre intervju med Oscar Lilja och Noah Peterson, två juniorer som visade fantastiska prestationer på crossduathlon och triathlon. Oscar stod för två guld och Noah för ett brons.     Dessutom tog Sara Svensk VM-silver och förutom alla superfina medaljer diskuterar vi återkomst till träning, badöppettider och kosläpp. Här händer allt!
2023-05-09
Länk till avsnitt

31. Doping: En djupdykning med Peder Mathiasson, Antidoping Sverige

Nyheten om Collin Chartiers dopingavstängning har sänt chockvågor i triathlonvärlden och det har nästan varit omöjligt att undgå nyheten. Därför passar vi på att lyfta detta viktiga ämne med hjälp av Peder Mathiasson som arbetat med antidoping sedan 1999.   Vi diskuterar allt från dopningstester och vanliga preparat inom konditionssporter, hur testpoolen för personer ser ut och konsekvenserna av att åka fast för dopning.   Vi talar också om hur man kan arbeta med traditioner och kultur inom idrott, och hur man kan undvika att omedvetet dopa sig med riskfyllda kosttillskott eller läkemedel. Slutligen diskuterar vi om det kommer vara möjligt att någonsin få en helt ren idrott. Hint hint - antagligen inte.   Förutom det ett veckosvep och genomgång av två skadeskjutna poddvärdars träningsveckor. Mycket nöje!   Peder in 46:58 Peder ut 1:51:19
2023-05-02
Länk till avsnitt

30. Superstjärnan Tilda Månsson

På bara några säsonger har Tilda tagit flera guld - både nationellt och på internationella tävlingar och har dessutom etablerat sig som en av triathlonvärldens snabbaste löpare. Inte minst när hon i januari 2023 slår det 39 år gamla svenska juniorrekordet på 3000m när hon springer på 9:08.85.   Efter en tuff sjukdomsperiod är Tilda nu tillbaks och tävlar igen. Vi får äntligen förmånen att prata med henne och diskuterar allt ifrån träningsupplägg, trösklar och uppladdning inför lopp.   Vi får dessutom lyssna till KJ Danielsson som kört IM Texas och Sebastian Norberg som kört en 70.3 i Cannes. Till det självklart två träningsveckor och dessutom säsongens första Lopprapporter från både Love och Alex!
2023-04-25
Länk till avsnitt

29. Robert Kallins spännande planer för säsongen

Efter en stark start med vinst i Portocolom stämmer vi av kommande säsong med kanonen från Trollhättan - Robert Kallin. Robert är en av Sveriges absolut bästa långdistanstriatleter och besitter bland annat cykelben som får både den ena och andra att ramla av tåget.   Vi diskuterar träningsupplägg över säsongen, taktik på tävlingar och att utmana mentala spärrar. Dessutom berättar Robert om sina planer för säsongen - och har något minst sagt spännande att berätta!   I övrigt fortsätter cykelsatsningen för oss båda, vi avhandlar lite lyssnarfrågor och tar upp en inskickad race report! Mer sånt!
2023-04-18
Länk till avsnitt

28. Löpteknikspecialist Fredrik Zillén hjälper dig springa bättre

Vad har en colaburk med din löpteknik att göra?   Fredrik Zillén har vigt sitt liv åt att hjälpa både motionärer och några av sveriges främsta triatleter och löpare att springa både bättre, längre och snabbare.   Vi har fått förmånen att prata djupt, länge och mycket om löpstegets alla delar, hur man utvecklar sitt eget steg och vilka vanliga misstag löpare gör när de försöker springa bättre.   Hur undviker man att kollapsa på en maras sista kilometrar? Skall man springa med 180 steg i minuten och vad händer med löpsteget när man tar på sig fjongskor med karbonsula?   Fredrik hjälper oss reda ut allt som har med löpsteget att göra!   Fredrik in 31:29 Fredrik ut 1:46
2023-04-11
Länk till avsnitt

27. Rebecka Forsström har kört VM i vintertriathlon

Våren är här men vi håller liv i ett sista vinteravsnitt!   Rebecka debuterar efter ett förlorat vad som triatlet i Kalmar för bara fem år sedan. Efter det följde bland annat en vinst i Borås och flera fina placeringar och kärleken för sporten var ett faktum.   Sedan dess har glädjen för att testa nytt följt med och Rebecka har förutom triathlon också tävlat i duathlon och nu senast i vintertriathlon.   Vi pratar förutom om de tre loppen under VM-helgen (triathlon, duathlon och mixed relay) självklart om förberedelserna, utrustningen och den något speciella träningen inför denna säregna typ av triathlon. Dessutom pratar vi om att våga testa nytt och att gå utanför sin komfortzon.   Som alltid ett veckosvep och för tolfte gången i ordningen är nu båda poddvärdar på G i sin träning!
2023-04-04
Länk till avsnitt

26. Superavsnittet om Sveriges Arena Games!

I helgen hölls den första svenska upplagan av Arena Games i Upplands Väsby, där 24 starka triatleter gjorde upp över 100 meter sim, 2km cykel och 1km löpning i en unik tävlingsform som i sann Arena Games-anda inkluderar omkastad ordning och jaktstart. Det var en spännande tävlingshelg där deltagarna fick visa upp sina färdigheter i en utmanande miljö!   Vi har haft förmånen att få prata med Jonathan Gunnarsson, Oskar Arvidsson, Daniel Nou, Emma Varga och Lisa Nordén som tillsammans (nästan) utgör båda pallarna.   Vi pratar uppladdning, träning, taktik, utrustning, och tävlingsmomentet i sig. Dessutom pratar vi om Arena Games framtid i Sverige och om det kan vara ett bra tillskott i tävlingssäsongen.   Nyfiken på Arena Games? Detta är avsnittet för dig!
2023-03-28
Länk till avsnitt

25. Frisk, stark och skadefri en hel säsong? Thomas Tollstedt berättar hur!

Fysioterapeuten och triatleten Thomas hjälper oss reda ut hur man med hjälp av bland annat styrketräning (eventuellt) kan förebygga skador, men iallafall stärka strukturer och bli bättre och snabbare.   Vi pratar också återhämtning, sömn, belastningskontroll och vad som är viktigt att tänka på när man styrketrängar. Dessutom är vi frågande till hur en av oss kan göra typ alla rätt (ööh) men ändå drabbas av både det ena och det andra, medan den andra av oss inte ägnar någon större energi mot skadeförebyggande - men ändå klara sig helskinnad.   Dessutom är Vargas Veckosvep här med både spikat namn och ny jingel. Tack för alla tips!   Thomas in 52:20 Tomas ut 1:47:46
2023-03-21
Länk till avsnitt

24. Rasmus Svenningsson om djupa dalar och höga toppar

I början av 2022 är Rasmus Svenningsson med om en cykelolycka under ett träningsläger. Detta skall bli starten på en nedåtgående spiral till vad Rasmus själv beskriver som en mörk plats. Fokus skiftar från en tidigare glädje över träning och tävlande mot ett fokus där självbilden helt blir prestationsbaserad.   Från botten har det varit (och är fortfarande) en lång resa som just haft en ny högstanotering med en fjärdeplats på IM Sydafrika och därmed en biljett till Ironman-VM i Nice senare i år.   I detta tar vi avstamp och diskuterar förutom loppet i Sydafrika och träningen dit också vikten av att ha en balans i livet och att inte försaka det skyddsnät av vänner och familj man har kring sig. Att hitta rätt drivkrafter i sin satsning och hur man med bland annat professionell hjälp tar sig tillbaka från en period av dåligt mående och sviktande självförtroende.   Vid sidan av detta pratar vi träningsveckor, sjukdom och introducerar ett ännu onamngett segment i podden.   Rasmus in 47:28 Rasmus ut 1:44:12
2023-03-14
Länk till avsnitt

23. Snabb på cykeln och stark i psyket med Emil Lindgren

Idag rör vi oss i triathlonens periferi och snackar både tempo, landsvägs- och MTB-cykling med en av Sveriges mest erfarna proffscyklister genom tiderna.   Emil tog sitt första guld som 13-åring, har sedan dess uppnått fina placeringar både i Sverige och internationellt och 25 år senare levererar han fortfarande på absolut högsta klass och så sent som förra året vann han bland annat cykelvasan.   Emil har ett enormt batteri av kunskap och erfarenhet, och genom både sina år som proffs och ett ständigt experimenterande tar han oss igenom vad som krävs både för att bygga en stark cykelkropp och ett effektivt tramptag, men också hur man bygger en mental styrka för att övervinna långa eller hårda (eller båda!) utmaningar.   Emil verkar dessutom inte vara helt ofrämmande för en framtida sejour inom triathlon...   Både Love och Alex insuper vårens ankomst och levererar starka träningsveckor! Dessutom är tävlingssäsongen på riktigt på gång (även om den inhemska dröjer något) och vi går igenom senaste helgens tävlingar.   Emil in 40:10 Emil ut 1:51:39
2023-03-07
Länk till avsnitt

22. Erövra sitt liv och vinna en Ironman i Sahara

Marcus "Marre" Hultgren är ett välkänt ansikte i triathlonsverige. Inte minst om man haft förmånen att spendera några välbehövliga dagar på Playitas. Det stället kan nämligen Marre om möjligt bättre än sin egen bakficka!   Vi pratar förutom Marres senaste Ironmanäventyr med vinst i Saharaöknen (närmre bestämt Algeriet) både om att designa sitt liv för mer frihet, att leva liv fyllt av äventyr och att sänka sina prestationsmål till förmån för mer livsstilsbaserad träning och tävling.   Love har äntligen kommit igång med träningen, rundat av veckan med ett fruktansvärt hårt CSS-test och Alex har fortsatt sin goda träningstrend! Vi går igenom helgens tävlingar som nu äntligen är igång, och blickar framåt mot helgens första WTCS!   Marre in 43:32 Marre ut 2:02:08
2023-02-28
Länk till avsnitt

21. Simma snabbast med Simcoachen!

Idag djupdyker vi(!!) ned i simningens värld. Vi skall på molekylärnivå bryta ned ett simtag och hitta förbättringspotential för oss båda - och för dig!   Anna-Karin Lundin, eller Simcoachen, har ett förflutet som landslagssimmare och bland annat simmat på OS i Sydkorea 88. Sedan hon startade Simcoachen 2011 har hon och teamet hjälpt över 4 000 personer att bli bättre simmare.   Vi tar oss bland annat igenom ett simtag med catch, kvadranter, benspark, återföring, diskuterar tröskel, en bra simvecka, öppet vattensimning, och mycket mycket mer!   Förutom det en renässans i Loves träningsliv, Alex är hemma från värmen (men alltid lika glad), Arena Games, och en eventuell start i masters-SM.
2023-02-21
Länk till avsnitt

20. Syskonen Månsson mot framtiden

Vid sidan av supertalangen Tilda Månsson står storebror Hampus och mäter laktat. Inte bara såklart, han ansvarar nämligen för all Tildas planeringen och överser dessutom nutrition och återhämtning.   Då Tilda själv tyvärr blivit sjuk stämmer vi istället av läget med Hampus och diskuterar bland annat Hampus egna satsning men också hur syskonen tillsammans jobbat fram en modell som tagit Tilda dit hon är idag.    Vid sidan av detta diskuterar vi Ironmans VD Andrew Messicks framträdande i podden How They Train (vi är inte imponerade), startfältet för kommande arena games (ganska imponerade) samt detsamma för Challange Roth - med bland andra Lisa Nordén på en av platserna (superimponerade).   Mycket skall avhandlas i det 20e avsnittet av Triathlonvänner!
2023-02-14
Länk till avsnitt

19. En sargad, en nedkopplad och en rekordsugen Sebastian Norberg

Mellan sjukdom och dåligt egyptiskt internet sluter vi upp med ett känt ansikte inom sveriges långdistansscen - Sebastian Norberg.   Sebastian som bland annat innehar Svenska bästatiden i Kalmar (8:02:03) och flera topp 10-placeringar på Ironman berättar om att blanda företagande, småbarnsliv och en triathlonsatsning tillsammans med en ständig rörelseglädje och äventyrande.   Vi diskuterar dessutom Sebastians styrkor och svagheter, konsten att ha något annat vid sidan av satsningen och vad som driver Sebastians snart tioåriga triathlonkarriär.   Dessutom vad tröskel egentligen är, VLAmax, tokiga resor till Australien, xterra, träningsperiodisering, framtida mål och mycket mycket mer!   En fantastisk person, atlet och vän som vi är mycket glada att få prata med.   Sebastian in 27:24 Sebastian ut 1:37:13
2023-02-07
Länk till avsnitt

18. Att cykla blind, springa med protes och allt annat om paratriathlon

Idag gästas vi av Mikael Fredriksson och Camilla Oldberg från Svenska Triathlonförbundet och projektet Triathlon För Alla. 

Triathlon för alla är ett treårigt pojekt som ska skapa förutsättningar för att inkludera personer med funktionsnedsättning i ordinarie triathlonverksamhet.

Vi lär oss allt om att tävla med olika funktionsnedsättningar, parasportens utveckling och diskuterar hur man som community tillsammans kan bidra till inkludering. 

Dessutom pratar vi om hur man tävlar mot varandra i olika klasser, hur man gör intervaller i rullstol och när prins Daniel cyklade tandem blind. 

2023-01-31
Länk till avsnitt

17. Ät som ett proffs och optimera din kost med Stig Mattsson!

Ett maratonavsnitt om mat, kost, hormoner och blodsockermätning! Stig Mattsson är forskare, legitimerad dietist, kostrådgivare och jobbar inom Sveriges Olympiska Kommitté med kostrelaterade frågor och har under många år bland annat jobbat med längdåkningslandslaget och simlandslaget.

Med Stig pratar vi om hur man kan optimera sin kost, hur man bör äta under tränings- respektive vilodagar och vanliga fallgropar man kan hamna i när det kommer till just mat och energi - samt vilka baksidor det finns av att äta för lite. 

Om man håller på med konditionsidrott (de flesta här) och äter mat (borde vara alla) så är detta ett superintressant och väldigt lärorikt avsnitt man inte vill missa!

Att Stig dessutom var en av de första aktiva i svenska triathlonlandslaget någonsin ser vi givetvis som en stor bonus - trots att karriären inom just triathlon blev lite kortare.

 

Stig in 31:44

Stig ut 1:52:28

 

2023-01-24
Länk till avsnitt

16. Alla är på träningsläger!

Idag gästar Emma Varga och Jonas Örarbäck oss för att prata träningsläger! Emma är just hemkommen (tillsammans med Love) och Jonas befinner sig på Playitas tillsammans med flickvän Sara Svensk och kompis Max Andersson. Dessutom skall Alex snart iväg på läger - och det har dessutom spanats både det ena och andra landslaget på Playitas.   Vi pratar misstag att undvika, tips på vad man skall tänka på och delar erfarenheter från egna träningsläger. Lyssna och dröm dig bort till ditt läger!
2023-01-17
Länk till avsnitt

15. Labbtesta VO2Max och laktattröskel!

Idag dyker vi ned i testprotokollens djungel! Med hjälp av Oliver Larsson från från Halmstad Fystester går vi igenom Alex senaste tester och pratar om hur, vad och varför när det kommer till att testa sin fysiska förmåga.   Vi går igenom de vanligaste protokollen, vad man får ut av testerna och hur man använder resultaten för att bättre kontrollera hur hårt (eller löst) man tränar. Dessutom svarar vi på de frågor ni ställt och reder ut allt inom testningens värld!   Träningslägret går för Love mot sitt slut, medan det närmar sig ett annat för Alexander. På varsin sida av världen pratar vi triathlon, träning och livet!   Oliver in 43:13 Oliver ut 1:30:08
2023-01-10
Länk till avsnitt

14. En triatlets guide till Hawaii!

Allt om The Big Island! Med oss har vi lokala legenden Sean ?Peaman? Pagett. Pea har på olika sätt varit med i Ironman-historian sedan starten under tidigt 80-tal, och var bland annat en av de 1000 första att genomföra just IM Hawaii.   Med Peamans hjälp tar vi oss an all things Hawaii! Ön, klimatet, historian och spiritualiteten, men också Ironmans utveckling, tävlingen som sådan, dess mystik och dess något oklara framtid.    Dessutom skidträning, nyårsfirande och überpretzel-buggar!   Lite som en resa i pocketformat. Välkommen!   Peaman in 39:39 Peaman ut 1:19:13
2023-01-03
Länk till avsnitt

13. Nya perspektiv med KJ Danielsson!

Vi fortsätter utforska livets triathlon med en av sveriges mest erfarna triatleter - Karl-Johan "KJ" Danielsson. KJ, som tränat och tävlat sedan tidigt 90-tal, har under sin resa skiftat fokus där livet numera handlar mer om helheten än bara resultat inom sporten. Ett liv med familj, barn, företagande och självklart triathlon.

Vi pratar om att hitta balans, vad som är viktigt men självklart också fysiologi och tar en titt i backspegeln över den gånga säsongen!

2022-12-27
Länk till avsnitt

12. Vardag på varsin sida Atlanten!

I veckans avsnitt fortsätter vi snacka kombinationen liv och triathlonsatsning. Med oss i podden har vi Nick Goldstone, podcastvärd i podden That Triathlon Life samt triatlet och musiker till yrket. Dessutom stämmer vi av senaste veckornas tävlande i Bahrain med Gabriel Sandör!
2022-12-20
Länk till avsnitt

11. Mellan jobb, liv och triathlon med Helen Wikmar!

I veckans avsnitt drar vi igång miniserien Livets Triathlon! Först ut är VDn, mamman, sambon, och triatleten och vår kompis Helen Wikmar. Hur navigerar man livet och lyckas balansera alla måsten med en triathlonsatsning? Hur behåller man det lustfyllda och roliga i träningen? Går det att sänka ribban och fortfarande vara nöjd med sig själv?
Helen berättar om sin resa från trött mamma till peppig, glad och superstark både mamma och triatlet. Ett samtal vi alla kan lära oss mycket av!    
2022-12-13
Länk till avsnitt

10. Balans i livet med Clas Björling

Clas karriär gick spikrakt uppåt. Under tidigt 2000-tal tog Clas Björling bland annat SM-guld i långdistans, blev uttagen till landslaget, kvalade till, och vann Hawaii som AG och gjorde många fina resultat sedan han börjat tävla i proffsklass - bland annat genom att sätta nytt svenskt Ironman-rekord.   Några år med hårt tränande och tävlande senare säger Clas kropp fullständigt ifrån. Utbrändheten är ett faktum och Clas kan knappt komma ur sängen.   Vi pratar med Clas om resan till toppen, ned i djupaste botten och sedan upp igen. Clas lever nu efter devisen "Kör hårt, men smart" och vi kan inte annat än att hålla med. Ett långt och djupt samtal om triathlon, återhämtning, historia, vansinniga träningsläger och mycket mer!
2022-12-06
Länk till avsnitt

9. Resan genom triathlonlivet med Emma Varga

Bättre sent än aldrig! I veckans avsnitt pratar vi med SM-guldmedaljören (både i triathlon och simning!) Emma Varga. Emma som är sambo med Love har väntat länge på sin inbjudan och äntligen är hon med oss!   Vi pratar med Emma om att hitta sin plats i världen, att bygga ett team kring sin elitsatsning som lyfter en själv och om Emmas resa mellan olika miljöer, genom ätstörningar mot sitt bästa jag någonsin.   Ett fint och värdefullt samtal som vi är väldigt glada, stolta och tacksamma över!   Triathlonvänner är podden där Love Ljungström & Alexander Berggren möter proffs, tränare, ledare, ungdomar, motionärer och alla andra som utgör triathlon.    Följ oss gärna på Instagram, där heter vi @triathlonvanner. Gillar du podden får du gärna ge oss ett betyg, det gör oss jätteglada och hjälper till att sprida podden till andra som kanske också gillar den. Tack!
2022-11-30
Länk till avsnitt

8. Lotte Miller om OS, operationsbordet och att gå sin egen väg

Lotte Emilia Miller är en av ett dussintal utövare som hösten 2010 introducerades i den norska ungdomssatsningen med målet att bygga ett landslag med världens främsta kortdistanstriatleter. 11 år senare har man facit i hand: 3 av 4 norska triatleter på OS i Tokyo var med på programmets första samling, en av dem Lotte.   Efter otaliga timmar på resande fot, veckor på läger över hela världen och i flera olika träningsgrupper har Lotte nu hittat hem, tillbaks till Stavanger. Här bygger hon en lugnare elittillvaro med närhet till familj och vänner.   Vi pratar med Lotte om livet som en av norges främsta triatleter, hur OS-resan varit och hur man navigerar triathlonlivet som tjej.   Ett viktigt samtal som vi är väldigt tacksamma över!   Triathlonvänner är podden där Love Ljungström & Alexander Berggren möter proffs, tränare, ledare, ungdomar, motionärer och alla andra som utgör triathlon. 
Följ oss gärna på Instagram, där heter vi @triathlonvanner. Gillar du podden får du gärna ge oss ett betyg, det gör oss jätteglada och hjälper till att sprida podden till andra som kanske också gillar den. Tack!
2022-11-22
Länk till avsnitt

7. Sportgrabben mot U23-VM!

Andreas "Sportgrabben" Carlsson är nykläckt senior som ihärdigt arbetar sig upp mot absoluta världstoppen. Som 21-åring tävlar han sina sista år som U23 och har siktet inställt på medalj på nästa veckas U23-VM. 

Andreas har under året presterat väldigt fina resultat, bland annat en 14e plats på sin första världscup i Huatulco, en 21a plats i Valencia och en 20e plats i Miyazaki. Vi stämmer av säsongen, träning och formen inför VM. 

Vid sidan av Andreas fokuserar vi mycket på Alex salsa-satsning, Loves rygg och viktiga tävlingar som Höstmilen och sum-sim. Rafflande spänning på alla fronter!

Triathlonvänner är podden där Love Ljungström & Alexander Berggren möter proffs, tränare, ledare, ungdomar, motionärer och alla andra som utgör triathlon. 

Följ oss gärna på Instagram, där heter vi @triathlonvanner. Gillar du podden får du gärna ge oss ett betyg, det gör oss jätteglada och hjälper till att sprida podden till andra som kanske också gillar den. Tack!

2022-11-15
Länk till avsnitt

6. Philip Carlsson programmerar Alex till framgång!

Idag går vi all in på Alex träning och tävlingssäsong med coach tillika programmerare (och nörd?) Philip Carlsson. Philip som har fler examen än alla övriga tillsammans berättar för oss hur det är att jobba med en Alexander som vill mest hela tiden, hur han tänker kring cykler och intensitetskontroll samt vilka Alex styrkor och svagheter är.     Vi får ta del av Philips och Alex lärdomar från året och hur de planerar att implementera dessa inför kommande säsong. Dessutom får vi äntligen veta Alex hårt hållna planer och vad som redan är inristat i triathlonkalendern!   Vid sidan av sömndeprivering och jobbdränkta dagar samlar Love kraft för höstens sista push och Alex är superglad över att äntligen vara igång och träna igen!   Som alltid mycket annat snack, nyheter och självklart en ny utmaning för veckan!   Triathlonvänner är podden där Love Ljungström & Alexander Berggren möter elitaktiva, tränare, ledare, ungdomar, motionärer och alla andra som utgör triathlon.    Följ oss gärna på Instagram, där heter vi @triathlonvanner. Gillar du podden får du gärna ge oss ett betyg, det gör oss jätteglada och hjälper till att sprida podden till andra som kanske också gillar den. Tack!
2022-11-08
Länk till avsnitt

5. Andreas Thell om att coacha elit och age group

Bakom några av Sveriges främsta kortdistansare finns Andreas Thell. Före detta elitcyklisten som utbildat sig till tränare coachar bland annat Gabriel Sandör och Emma Varga som båda är i toppen av svensk triathlon.   Med Andreas snackar vi om träningsfilosofi, årscykler och veckoupplägg för både yttersta elit och mer modesta age groups. Intensitetskontroll, zoner, testning, uppföljning och mycket mycket mer!   Triathlonvänner är podden där Love Ljungström & Alexander Berggren möter elitaktiva, tränare, ledare, ungdomar, motionärer och alla andra som utgör triathlon.    Följ oss gärna på Instagram, där heter vi @triathlonvanner. Gillar du podden får du gärna ge oss ett betyg, det gör oss jätteglada och hjälper till att sprida podden till andra som kanske också gillar den. Tack!
2022-11-01
Länk till avsnitt

4. David Sandberg är Sveriges snabbaste Hawaii-Age Grouper

Från utbränd och sjukhusinläggning till snabbaste svensk Age Grouper på Hawaii. Men kanske mest bara en superhärlig, träningsälskande kille från Västerås.

Hur lägger man upp vardagen när man förutom träningen har ett helt vanligt liv vid sidan om idrotten? Hur ser en vanlig vecka ut, och vilka lärdomar har David lärt sig genom åren? 

Vi snackar åren som varit, mål framåt och självklart det som händer just nu. En hawaii-recap blandat med träningssnack, filosofi och handfasta tips.

Triathlonvänner är podden där Love Ljungström & Alexander Berggren möter elitaktiva, tränare, ledare, ungdomar, motionärer och alla andra som utgör triathlon. 

Följ oss gärna på Instagram, där heter vi @triathlonvanner. Gillar du podden får du gärna ge oss ett betyg, det gör oss jätteglada och hjälper till att sprida podden till andra som kanske också gillar den. Tack!

2022-10-25
Länk till avsnitt

3. Lisa Nordéns Hawaiisuccé

Hawaii-special 2.0! Från tusendelsstrid om guld i OS till femte plats på Kona tio år senare. Hur är det möjligt? Vi är glada och stolta över att få prata med sveriges genom tiderna främsta triatlet - om detta och mycket mer. 

Alex har haft ett uppvaknande och efter att ha mött de spanska solgudarna väntar nu ett nytt liv. Vi kör jävligt relaxed andning mitt i programmet och hamnar kollektivt i rätt rytm!

Sen har vi lite goa spaningar, gött snack och annat kul. En valp är med också. Bara en sån sak. Lyssna för det blir kul! 

Triathlonvänner är podden där Love Ljungström & Alexander Berggren möter elitaktiva, tränare, ledare, ungdomar, motionärer och alla andra som utgör triathlon. 

Följ oss gärna på Instagram, där heter vi @triathlonvanner. Gillar du podden får du gärna ge oss ett betyg, det gör oss jätteglada och hjälper till att sprida podden till andra som kanske också gillar den. Tack!

2022-10-18
Länk till avsnitt

2. Hawaii-special 1.0 med världens bästa Svensk!

Sara Svensk siktade på rekordplacering i Kona efter starkt träningsår. Två veckor innan VM drabbas hon av akut plantar fasciit - något som 30km in i löpningen sätter stopp för hennes framfart. 

Vad händer i huvudet på en av sveriges bästa långdistansatleter när man tvingas bryta årets största mål? Hur hanterar hon det och vad är planen framåt? Men också - hur har uppladdningen sett ut, vad var taktiken och hur kändes loppet i övrigt? 

Dessutom träningsupplägg, laktattester, vardag och framtid. Ett fullspäckat avsnitt som också presenterar två härliga nyheter i körschemat. Världens första lopprapport och världens första veckoutmaning.

Triathlonvänner är podden där Love Ljungström & Alexander Berggren möter elitaktiva, tränare, ledare, ungdomar, motionärer och alla andra som utgör triathlon. 

Följ oss gärna på Instagram, där heter vi @triathlonvanner. Gillar du podden får du gärna ge oss ett betyg, det gör oss jätteglada och hjälper till att sprida podden till andra som kanske också gillar den. Tack!

2022-10-11
Länk till avsnitt

1. Ett Triathlonår med Gabriel Sandör!

I premiären av Triathlonvänner möter vi Gabriel Sandör, sveriges främsta herre på kortdistans. Gabriel är på sluttampen av denna säsong, men vi passar på att både blicka bakåt på det gågna året och ser dessutom framåt mot kommande utmaningar. 

Dessutom avhandlas Gabriels karriär inom modern femkamp, höghöjdsläger, Kona-tipp och mycket mycket mer.

Vi är glada och tacksamma över att Gabriel är vår första gäst i Triathlonvänner!

Triathlonvänner är podden där Love Ljungström & Alexander Berggren möter elitaktiva, tränare, ledare, ungdomar, motionärer och alla andra som utgör triathlon. 

Följ oss gärna på instagram, där heter vi @triathlonvanner. Gillar du podden får du gärna ge oss ett betyg, det gör oss jätteglada och hjälper till att sprida podden till andra som kanske också gillar den. Tack!

2022-10-04
Länk till avsnitt

INTRO: Det är vi som är Triathlonvänner!

Välkommen till Triathlonvänner! 

Triathlonvänner är podden där Love Ljungström & Alexander Berggren möter elitaktiva, tränare, ledare, ungdomar, motionärer och alla andra som utgör triathlon. 

Vi gör er med största sannolikhet redan besvikna (eller kanske lättade..) med detta introavsnitt. Det räknas nämligen knappt som ett riktigt avsnitt. Vi behöver bara kicka igång allt i bakgrunden i väntan på nästa veckas riktiga premiäravsnitt. Med oss nästa vecka kommer Sveriges starkast lysande stjärna på kortdistans gästa oss, nämligen Gabriel Sandör.

Håll till godo, och missa inte det!!

Följ oss gärna på instagram, där heter vi @triathlonvanner. Gillar du podden får du gärna ge oss ett betyg, det gör oss jätteglada och hjälper till att sprida podden till andra som kanske också gillar den. Tack!

2022-09-30
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.