Sveriges 100 mest populära podcasts

Försvunnen

Försvunnen

Den 15 oktober 2022 försvinner 21-åriga Tove efter en utekväll i Vetlanda. Ingen vet var hon har tagit vägen. Polisen griper kort därefter två jämnåriga kvinnor. Men i övrigt säger man ingenting. I ett försök att lägga ett pussel över Toves sista timmar innan försvinnandet åker reportern Alessandro Nilsson till Vetlanda med en mikrofon och en fråga: Vad har hänt med Tove?

 Kontakt: [email protected]

 Ansvarig utgivare: Mark Malmström Fast

 Distributör: Naudio

 Produktion: A Rabbit Hole

LYSSNA FÖRE ALLA ANDRA

Alla avsnitt av Försvunnen publiceras först i dokumentärappen Naudio. Att prenumerera på Naudio är gratis de första 14 dagarna och därefter kostar det 69 kronor i månaden. Du kan avsluta när du vill.

Iphone (App Store)

Android (Google Play Store)

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

naudio.app

Avsnitt

Del 6: Trailer

Nytt avsnitt 29 november på Naudio

   ? Alla avsnitt av Försvunnen publiceras först i dokumentärappen Naudio. Att prenumerera på Naudio är gratis de första 14 dagarna och därefter kostar det 69 kronor i månaden. Du kan avsluta när du vill. Du hittar Naudio där du hittar appar.

2022-11-26
Länk till avsnitt

Del 5: Det infekterade bråket

De två misstänkta är 18 och 20 år gamla och var vänner med Tove. Alla tre tillhörde samma kompisgäng som brukade hänga och gå ut tillsammans i Vetlanda. I veckans avsnitt försöker Alessandro få reda på mer om de misstänkta kvinnorna. Flera vänner och en expojkvän målar upp en bild om vad som hände inom gruppen fram till Toves död. Alessandro söker svar på hur vänskapen mellan de två misstänkta såg ut, hur bra kände de Tove och vad för konflikter fanns mellan dem? Han får höra om ett infekterat bråk som pågått länge mellan Tove och en av de misstänkta. Jenny Yourstone som forskar på ämnet kvinnovåld hjälper Alessandro med att analysera vad han lärt sig om kompisgänget.

Lyssna på Försvunnen före alla andra i dokumentärappen Naudio. Naudio är gratis i 14 dagar och därefter kostar en prenumeration 69 kronor i månaden. Avsluta när du vill. Du hittar Naudio där du hittar appar.
2022-11-18
Länk till avsnitt

Del 4: Källaren

I avsnitt fyra följer Alessandro utvecklingen i Vetlanda.

Polisen har lagt till åtalspunkterna mord och brott mot griftefriden mot de misstänkta.

Det betyder att platsen Tove hittats på förmodligen inte är samma plats som hon avlidit vid.

Mitt i hans utredning ringer en man Alessandro med en röstförvrängare. Han har teorier om att huset där Tove förmodas varit tillsammans med de misstänkta borde vara av stort intresse.

Den meriterade kriminalteknikern Sonny Björk hjälper Alessandro med hur han kan fortsätta söka sina svar på frågan hur Tove flyttats, när hon flyttas och vad han ska leta efter.

Spåren leder Alessandro till källaren i huset som Tove var i under natten hon försvann.

2022-11-11
Länk till avsnitt

Del 3: Tove.

I del tre följer Alessandro sökinsatsen på plats under dagarna som leder fram till polisens stora genombrott. Han är med när en damm töms och vattendrag söks av.

Alessandro pratar med insatschefen Rickard Finndahl om varför polisen söker med metalldetektorer när vattnet försvunnit.

Han får in flera tips som tar honom till olika vattendrag där han undersöker efter egen bästa förmåga. Ett av tipsen leder honom till ett avspärrat område.

Efter 17 dagar som försvunnen gör polisen en riktad sökinsats i ett område nära gården som Alessandro tidigare besökt. Där hittas en död kropp, det är Tove.

2022-11-07
Länk till avsnitt

Del 2: Grannen på våningen under

Alessandro är kvar i Vetlanda och deltar i skallgång med Missing People. Han följer upp ett tips från en känd utredare och letar efter spår i terrängen på en plats som har betydelse för en av de misstänkta. Det är noterbart konstig stämning på den lilla orten, men varför pratar ingen? En FBI-agent uppmuntrar Alessandro att fortsätta fråga runt. Till slut återvänder han till huset från avsnitt ett och får en intervju med grannen som bor på våningen under en av de misstänkta kvinnorna, och som var den som skjutsade henne natten när Tove försvann.
2022-11-01
Länk till avsnitt

Del 1: Vad har hänt med Tove?

Det har gått två veckor sedan Tove, 21, försvann från Vetlanda. Två jämnåriga kvinnor sitter häktade, misstänkta för människorov. Försvinnandet i Vetlanda är fortfarande ett mysterium för media och allmänheten. Från polis och åklagare är det tyst. Fem dagar efter försvinnandet beger sig reportern Alessandro Nilsson till Vetlanda för att söka svar. I första avsnittet av Försvunnen leder spåren till lägenhetshuset där Tove ska ha vistats natten hon försvann. Vad har hänt med Tove? Kommer hon att hittas?
2022-10-28
Länk till avsnitt

Trailer

Var är Tove?
2022-10-27
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.