Sveriges 100 mest populära podcasts

Börsmorgon

Börsmorgon

Di TV:s morgonprogram finns nu också som podd på eftermiddagen. Börsmorgon tar upp de viktigaste nyheterna innan börsen öppnar. Vi intervjuar bolagen och får analyser från inbjudna gäster och tidningens experter. En podcast från Bonnier News. Ansvarig utgivare Peter FellmanKontakt redaktionen: [email protected]örfrågningar: [email protected]

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

pod.space/borsmorgon

Avsnitt

"Finland är sämst i Europa"

I dagens program: 
Finnkampen - vem utklassar vem, vi ska jämföra i både verkstaden, skogen och inom telekom. Flera storaffärer på börsen igår  och starkare än väntat från Clas Ohlson 
Gäster idag: Alexander Jansson från CB fonder och Ålandsbankens Lars Söderfjell, välkomna

Programledare Gabriel Mellqvist och Nike Mekibes 
2023-12-06
Länk till avsnitt

Förvaltaren om börsen: "Bågen är spänd åt det positiva hållet"

I dagens Börsmorgon blir det endel snack om Tesla och techbolag. Vi gästas utav Di:s Magnus Dagel och förvaltaren Ramil Koria på Protean, han bjuder dessutom på två aktietips. Programledare, Gabriel Mellqvist.
2023-12-05
Länk till avsnitt

"Marknaden för att ta in pengar är mycket svag"

Måndag morgon och elva grader kallt i Stockholm - men här i studion är det varmt och mysigt. Ganska frostig handel i Asien däremot - och här i Stockholm.Det är den 4 december, det här är Börsmorgon.
Småbolagssnack med Gunther Mårder! Stor intervju med Cathie Wood en av världens mest framträdande och omdiskuterade investerare.Och är det läge att klippa till i Husqvarna? 
Den frågan ställer sig Di:s Ulf Petersson som står bredvid mig - tillsammans med Günther Mårder, aktienörd och numera före detta vd i Företagarna. 

Programledare: Gabriel Mellqvist
2023-12-04
Länk till avsnitt

Extra: DiTV möter investeraren Cathie Wood

Poddversionen av DiTV:s möte med Ark invests vd och investeringschef Cathie Wood. Hela intervjun går också att se på di.tv. 
2023-12-03
Länk till avsnitt

Mångmiljonförlust för Viaplay: ?Massiv utspädning ? tufft för gamla aktieägare?

Poddversionen av Börsmorgon fredag den 1 december. Christina Lundmark, Handelsbanken och Per Hedberg från Lancelot gästar. Programledare är Gabriel Mellqvist.
2023-12-01
Länk till avsnitt

Förvaltningschefen: "Värsta perioden är över för småbolagen"

Poddversionen av Börsmorgon torsdag den 30 november. Elektas vd Gustaf Salford är gäst i studion. Dessutom intervjuas Sas vd Anko van der Werf. Experter i studion är Di:s Richard Bråse och Johan Thorén, på Strand. Programledare är Madeleine Lundberg och Gabriel Mellqvist.
2023-11-30
Länk till avsnitt

Viaplays rapport skjuts upp: "Tuffa tider"

Poddversionen av Börsmorgon onsdag den 29 november. Jonas Olavi, Alpcot och Oskar Ekman, än så länge Erik Penser snart på Carnegie är gäster i programmet. Programledare är Alexander Klaar.
2023-11-29
Länk till avsnitt

Förvaltningschefen: "Svårt för retail att lämna rea-mönster"

Poddversionen av Börsmorgon tisdag den 28 november. Marie Karlsson på Nordea och Lannebos Peter Lagerlöf om Boozt höjda prognos och utmaningar för retailsektorn. Programledare är Madeleine Lundberg.
2023-11-28
Länk till avsnitt

Småbolagsförvaltaren: Skulle kunna vara botten för aktier

Poddversionen av Börsmorgon måndag den 27 november. Joel Backesten, fondförvaltare på Danske Bank, och Julia Forsberg, analytiker här på Di gästar. Programledare är Madeleine Lundberg.
2023-11-27
Länk till avsnitt

Analytikern: "Fastighetsbolagen i Norge har inte samma problem som Sverige"

I dagens Börsmorgon följer vi upp dagens stora nyhet, Mats Rahmström avgår som vd för Atlas Copco. Intervaccs nya ordförande Håkan Björklund är med på telefon. Med oss i studion har vi Di:s Agnetha Jönsson och Jon Hyltner på Enter, som bland annat bjuder på lite case. Programledare, Nike Mekibes.
2023-11-24
Länk till avsnitt

Riksbanken lämnar styrräntan oförändrad på 4 procent

I dagens Börsmorgon tar vi givetvis emot räntebeskedet, men vi pratar även om oljan, fastigheter och generellt marknadssnack. Med oss i studion har vi Claes Hemberg, oberoende ekonom, Maria Landeborn från Danske Bank och Di:s egna Viktor Munkhammar. Programledare, Nike Mekibes.
2023-11-23
Länk till avsnitt

Aktiestrategen: "Marknaden har gått fel när det gäller räntorna"

I dagens Börsmorgon pratar vi om AI och Nvidia bland annat. Kopparbergs och Viva Wine Group rapporterar, hör vd:arna intervjuas live. Med i studion finns Robert Oldstrand aktiestrateg på Swedbank och Henning Wahlden, kapitalförvaltare på Erik Penser. Programledare, Nike Mekibes och Gabriel Mellqvist.
2023-11-22
Länk till avsnitt

Marknaden splittrad inför Riksbankens räntebesked

I dagens börsmorgon pratar vi med rapporterande Catena Media, och det blir ett grepp om den amerikanska ekonomin. Vi diskuterar även fastighetsbranschen samt om det blir en ny räntehöjning eller inte av Riksbanken. Med oss i studion finns Maria Ljungqvist på Aktieansvar och Olof Manner från Swedbank. Programledare, Gabriel Mellqvist.
2023-11-21
Länk till avsnitt

Förvaltaren: Stor rabatt i flera småbolag ? möjlighet till bud

I dagens Börsmorgon gästas vi utav Alexandra Morris från Skagen som bjuder på tre aktiecase. Mikael Olsson pratar om "Veckans Aktie". Programledare, Gabriel Mellqvist
2023-11-20
Länk till avsnitt

Förvaltaren: "Går att motivera att Asmodee motsvarar hela börsvärdet"

Börsmorgon fredagen den 17 november. Flera rapporterande bolag däribland Björn Borg, Synsam och Eolus vind. Det blir dessutom AI, Microsoft och Embracer tillsammans med Tin fonders Carl Armfelt. Programledare Gabriel Mellqvist.
2023-11-17
Länk till avsnitt

Aktiechefen: Stark långsiktig potential för verkstadssektorn

I dagens Börsmorgon gästas vi av DNB:s Christer Magnergård och Di:s Agnetha Jönsson, det blir verkstadssnack samt ett grepp om rapportbolagen Embracer, Starbreeze och Neobo. Programledare, Gabriel Mellqvist och Madeleine Lundberg.
2023-11-16
Länk till avsnitt

"Jag håller inte med Uffe ? jag tror aktien ska upp"

Vi snackar ner gårdagens rally. Har något förändrats? 
Gäster är Anders Bruzelius från Tellus fonder och Ulf Petersson. Dessutom rapporter från bland annat Nibe, Bonava och Ctek.
2023-11-15
Länk till avsnitt

Chefsekonomen: "Jag tror inte Riksbanken höjer"

I dagens börsmorgon pratar vi nya inflationssiffran och fastigheter med gästerna, Alexandra Stråberg chefsekonom på Länsförsäkringar och Handelsbankens fastighetsanalytiker Johan Edberg. Igår avgick Knut Frängsmyr som vd för Avanza, redan efter en vecka. Creades vd, John Hedberg kommenterar beslutet.
2023-11-14
Länk till avsnitt

Bråse: "SBB:s rapport blir en ögonöppnare för många"

I dagens Börsmorgon blir det fokus på börsen i USA och läget i Kina. SBB:s vd Leiv Synnes kommenterar kvartalsrapporten, och Richard Bråse är med på länk. Med oss i studion har vi Caroline Karlander, investeringsspecialist på JP Morgan.
2023-11-13
Länk till avsnitt

Aktiemäklaren om Novo Nordisk: ?Höjer varningens finger för aktien?

Godmorgon och välkomna till Börsmorgon fredagen den 10 november. Dom ledande asiatiska börserna ser nedgångar efter att Jerome Powell uttryckt sig oväntat hökaktigt. Även Stockholmsbörsen ser ut att öppna nedåt.Det återigen en morgon där vi bjuds på många kvartalsrapporter, och vi har sänt vd-intervjuer i en dryg timmeBland annat har det nynoterade cybersäkerhetsbolaget Yubico släppt sin rapport. bolaget redovisar en tillväxt på 4,4% och stigande förlust.Även konsultbolaget BTS kommit med rapport där de redovisar en försvagad tillväxt och lönsamhet. 
Vi har några rapporter kvar men nu har jag till min glädje fått förstärkning av Adam Thelander, mäklare på Kepler Cheuvreux, och Dagens industris analytiker Magnus Dagel. Välkomna!

Programledare Madeleine Lundberg


2023-11-10
Länk till avsnitt

Börsmorgon: "En väldigt bra aktie 2024"

God morgon och välkomna till Börsmorgon, välkomna tillbaka om ni varit med oss under hela rapportmorgon., Astra Zeneca har kommit med en rapport i linje med förväntan och meddelar samtidigt att man ska utveckla ett läkemedel mot fetma och därmed ger sig in i kampen mot giganten Novo nordisk.På rapportfronten har vi fått se fortsatt styrka från e-handlarna idag i form av mattåterförsäljaren RugvistaInvestmentbolaget  bure  har kommit med rapport där substansvärdet sjunker 8%och fler rapporter blir det 

Välkomna säger vi igen till Fredrik Warg, globalchef för rådgivande kapitalförvaltning på SEB och Agnetha Jönsson, analyschef på Di. 

Programledare Madeleine Lundberg och Nike Mekibes. 

2023-11-09
Länk till avsnitt

Rapportmorgon: Varit en fruktansvärd tid

God morgon och välkomna till rapportmorgon torsdag den 9 november. 
Det är ny fart i rapportfloden idag - flera av bolagen gästar oss och vd-intervjuer sker sen under hela dagen. Gäster i studion  SEB:s Fredrik Warg, som ansluter strax, och Di:s Agnetha Jönsson tillsammans med morgonens första vd - checkins Kristoffer Cassel. Välkomna! 

Programledare: Madeleine Lundberg och Nike Mekibes  
2023-11-09
Länk till avsnitt

Aktiestrategen: en av de mest spännande sektorerna

I dagens program ska vi dyka ner i morgonens rapporter ? hör Bioarctics vd Gunilla Osswald live om rapporten, vi har även pratat med vimian och g5 under morgonen.Så ska vi analysera lite rapporter från tidigare dagar, medicover och sinch . 
Med mig i studion denna morgon, SEB:s aktiestrateg Esbjörn Lundevall, välkommen hit. 
Välkommen också Di:s egen rapportguru Uffe Pettersson med oss på länk!

Programledare Ylva Johansson
2023-11-08
Länk till avsnitt

Poddprofilen: "Lätt att gissa aktierörelsen idag"

Börsmorgon gästas av poddprofilerna John Skogman och Johan Isaksson denna rapporttunga morgon. Programledare Gabriel Mellqvist och Madeleine Lundberg.
 
2023-11-07
Länk till avsnitt

Rapportmorgon 7 november: Sinch, Storskogen och Revolution race

Rapportmorgon 7 november: Sinch, Storskogen, Revolution race, Boozt,  ReNewCell och Calliditas
Programledare: Gabriel Mellqvist och Madeleine Lundberg.
 
2023-11-07
Länk till avsnitt

Mäklarchefen: "Kan få short squeeze på räntorna"

Glädjen är tillbaka på börsen! Är det dags att satsa på betting? Vi sätter köp på ett byggrelaterat bolag.
 Lindab som är veckans aktie och som Ulf Petersson ska få prata lite om, på länk ifrån Kalmar. Här i studion står Oskar Ekman från Penser.
2023-11-06
Länk till avsnitt

Malmqvist: "Vi parkerar på en inflationstakt på 4 procent"

Poddversionen av Börsmorgon fredag den 3 november. Vi summerar rapportsäsongen hittills med Peter Malmqvist och så ska vi prata och den danska jätten Maersk med Anders Wennberg.Di:s Agnetha Jönsson är också med i studion och pratar nischbanker.
2023-11-03
Länk till avsnitt

Bråse om Ericsson: "Hade kunnat vara det största börsbolaget i världen"

Poddversionen av Börsmorgon torsdagen den 2 november. Ambea rapporterar och är med oss i sändningen. Hur ska vi placera oss nu när räntorna toppar? Det pratar vi om med Roger Josefsson, mångårig chefsekonom på Danske som nu jobbar på hedgefonden Nordkinn. Med på länk är även Di:s Richard Bråse. Programledare är Gabriel Mellqvist.
2023-11-02
Länk till avsnitt

Vinstlyft för Kambi: "Största avtalet vi någonsin gjort"

Poddversionen av Börsmorgon onsdag den 1 november. Skanska och Kindred rapporterar. Magnus Dagel har summerat fastighetsrapporterna och vi ska snacka bilar, såväl i Asien med en rapport från bilmässan i Tokyo, som här på Stockholmsbörsen. Gäster är Magnus Dagel, Di och Christoffer Ahnemark, Origo. Dessutom Joakim Bornold på plats i Tokyo. Programledare är Gabriel Mellqvist.

2023-11-01
Länk till avsnitt

Storytel gör ett vinstkvartal: "Vi är väldigt nöjda"

Poddversionen av Börsmorgon tisdag den 31 oktober. Kjell Group bjuder på resultatlyft och Storytel höjer guidningen. Programledare är Nike Mekibes och gäster i studion är Ålandsbankens chefsstrateg Niklas Wellfelt och Di:s Mikael Olsson
2023-10-31
Länk till avsnitt

Vinstkross från Sobi: "Fantastiskt ? en aktie jag vill titta närmare på"

Poddversionen av Börsmorgon måndag den 30 oktober. Pangrapport från specialistläkemedelsbolaget Sobioch så får vi en inblick i IPO-marknaden med Anders Elgemyr vd på Carlsquare. Programledare är Nike Mekibes.
2023-10-30
Länk till avsnitt

Truecallers omsättning backar: ?Annonsmarknaden har varit pressad?

Dagens Börsmorgon sänds från Convendum, panelen analyserar morgonens rapporter. Vi har med oss samtliga vd:ar från, Indutrade, Catella och Sdiptech. Programledare, Gabriel Mellqvist och Nike Mekibes, expert i studion är Ulf Petersson.
2023-10-27
Länk till avsnitt

Rapportmorgon 27 oktober: SCA, Sweco och Truecaller

Rapportmorgon från Convendum, 6 vd-intervjuer bjuds det på. Ulf Petersson är sidekick till programledarna Nike Mekibes och Gabriel Mellqvist.
2023-10-27
Länk till avsnitt

Rapportmorgon 26 oktober: Swedbank, Evolution och Saab

Tung rapportmorgon, 10 vd-intervjuer bjuds det på. Ulf Petersson och Anders Rudulfsson på DNB gästar studion. Programledare, Nike Mekibes och Gabriel Mellqvist.
2023-10-26
Länk till avsnitt

Evolution redovisar lägre resultat än väntat: ?Högre efterfrågan än vi kan leverera?

I dagens Börsmorgon analyserar studion morgonens rapporter och vi har med oss samtliga vd:ar från, Scandi Standard, Nyfosa, Lindab, BHG, Mips och Bufab. Programledare, Gabriel Mellqvist och Nike Mekibes, experter i studion är Ulf Petersson och Anders Rudolfsson
2023-10-26
Länk till avsnitt

Vinstkross från SSAB men spår dämpad efterfrågan i det fjärde kvartalet

I dagens Börsmorgon analyserar studion morgonens rapporter och vi har med oss samtliga vd:ar från, Byggmax, Academedia och OX2. Programledare, Ylva Johansson och Nike Mekibes, expert Ulf Petersson
2023-10-25
Länk till avsnitt

Rapportmorgon 25 oktober: Alfa Laval, SSAB och Axfood

Rapportfloden fortsätter, 10 rapportintervjuer bjuds det på. Ulf Petersson gästar studion. Programledare, Ylva Johansson och Nike Mekibes
2023-10-25
Länk till avsnitt

Ökad orderingång för Inwido: "Stark marginal och ökad vinst"

Dagens börsmorgon analyserar morgonens rapporter och vi har med oss samtliga vd:ar från, Nordnet, Bejier Ref, Alimak och Inwido. Med i studion finns Lars-Erik Lundgren och Ulf Petersson. Programledare, Gabriel Mellqvist.
2023-10-24
Länk till avsnitt

Rapportmorgon 24 oktober: Munters, Stora Enso och Bilia

Fullmatad morgon med 6 rapportintervjuer, Lars-Erik Lundgren och Ulf Petersson gästar studion. Programledare, Gabriel Mellqvist.
2023-10-24
Länk till avsnitt

Stark rapport av Getinge: "Positivt kvartal ? bra fart på försäljningen"

I dagens Börsmorgon har vi två rapportintervjuer live, Getinge och Teqnion. Johan Wendel gästar studion och pratar om "Veckans aktie", och förvaltaren Oscar Karlsson på Enter pratar småbolag. Programledare, Gabriel Mellqvist.
2023-10-23
Länk till avsnitt

Vd Johan Forssell lämnar Investor: ?Lämnar med flaggan i topp??

Börsmorgon 20 oktober tar tempen på morgondagens rapporten. Avanzas vd är även med live i programmet. Vi gästas av Di:s Magnus Dagel och Handelsbankens Christian Brunlid. Programledare, Pontus Herin.
2023-10-20
Länk till avsnitt

Rapportmorgon 20 oktober: Boliden, Husqvarna

Poddversionen av Rapportmorgon fredag den 20 oktober. Bolag som intervjuas: Boliden, Husqvarna, Wallenstam och Norion Bank
2023-10-20
Länk till avsnitt

Rusta noteras ? aktier lyfter i premiären

Börsmorgon bjuder på en recap av morgonens rapportintervjuer. Under sändningen blir det vd-intervjuer från VNV Global och Investor. Vi är även på plats i Upplands Väsby på Rustas noteringsdag på börsen. I studion finns Madeleine Lundberg, Pontus Herin och Ulf Petersson
2023-10-19
Länk till avsnitt

Rapportmorgon 19 oktober: Nordea, Telia och Fabege

Poddversionen av Rapportmorgon onsdag den 19 oktober. Bolag som intervjuas: Nordea, Arjo, Lyko, Telia, Bergman & Beving, Vitec, AQ Group, Lime, och Fabege. Programledare, Pontus Herin och Madeleine Lundberg, vi gästas av Di:s egna expert, Ulf Petersson
2023-10-19
Länk till avsnitt

Högre vinst än väntat för Volvo: "Klockrent"

I dagens Börsmorgon tar vi vid rapporterna från bland annat Volvo, Handelsbanken, ABB och Kinnevik. Ulf Petersson gästar studion och kommenterar rapporterna. TF Bank är med på länk och intervjuas. 
Programledare, Madeleine Lundberg och Pontus Herin
2023-10-18
Länk till avsnitt

Rapportmorgon 18 oktober: Volvo, Handelsbanken och ABB

       Poddversionen av Rapportmorgon onsdag den 18 oktober. Bolag som intervjuas: Volvo, Tele2, ABB, HMS, Kinnevik. I studion finns Madeleine Lundberg, Pontus Herin, Anders Hägerstrand, Ulf Petersson och Lars Söderfjell.
2023-10-18
Länk till avsnitt

Förvaltningschefen: Osäkerheten är fortfarande stor i fastighetsbranschen

I dagens Börsmorgon har vi rapportfokus,  Ericsson, Platzer och Note är med oss i programmet. I studion gästas vi av förvaltningschefen Erik Lundqvist på Coeli. Programledare, Gabriel Mellqvist.
2023-10-17
Länk till avsnitt

Förvaltaren: "Det kan bli en ganska bra rapportperiod"

I dagens Börsmorgon snackar vi värderingar inför rapporterna med Stefan Roos på Origo Fonder. Agnetha Jönsson berättar om "Veckans Aktie" och pratar banker. Sedan blir det lite utav ett Asien-special med Jacob Grapengieser, CIO East Capital och Catherine Yeung på Fidelity.
Programledare, Gabriel Mellqvist. 
2023-10-16
Länk till avsnitt

Inflationen högre än väntat: "Centralbankerna har gjort för mycket"

Poddversionen av Börsmorgon tisdag den 15 augusti. Vi intervjuar Telias tillträdande vd Patrik Hofbauer. Vi pratar även om de nya inflationssiffrorna med SEB:s Robert Bergqvist och Erik Nordenskjöld på Citroneer som är gäst i studion. Programledare är Gabriel Mellqvist.
2023-10-13
Länk till avsnitt

Profilen om läget på börsen: ?Kan få en snabb uppgång på 15 procent?

Poddversionen av Börsmorgon torsdag den 12 oktober. Telecomjätten Ericsson gör meganedskrivning, Atrium ljungberg levererar högre förvaltningsresultat än väntat och nu är det dags för råvaror att outperforma enligt David Bagge som är gäst i studion. Programledare är Nike Mekibes
2023-10-12
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.