Sveriges 100 mest populära podcasts

Hundjägarpodden

Hundjägarpodden

Välkommen till en jordnära podd med fokus på hunden bakom jägaren! Podden utgår ifrån det natursköna livet i de jämtländska skogarna och fjällvärlden, där jakthundar är och förblir en stor del av vardagen. Även om de två programledarna och jakthundsprofilerna Anna ForsWard (ForsWards hundochjakt) och Anna Pamuk (Fjällveterinären) lever och arbetar med jakthundar, står Annorna själva inte i fokus. Det gör istället Jakthunden, genom intressanta gäster som goda och kloka exempel. Allt från en välkänd rappare tillika nybliven jakthundsägare till erfarna framgångsrika jaktprofiler som alla sätter sina jakthundar i det första rummet. För jakthundsägare finns idag mer information än någonsin där ute; så mycket information att det kan vara lätt att kanske göra fel och att hetsa jakthunden till ohälsa. Det vill den här podden råda bot på genom att skapa en plattform för kunskap om friskvård (och sjukvård) för jakthundar. En plattform där den vanlige jakthundsägaren kan få komma till tals. Varmt välkommen till Hundjägarpodden, podden med fokus på hunden bakom jägaren. Maila era frågor om jakthundar till Annorna på [email protected]

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sites.libsyn.com/407561

Avsnitt

35. Sommarprat med Hundjägarpodden

[]
2024-07-14
Länk till avsnitt

34. Stephanie Smeikal Rudén - Akutsjukvård

I detta avsnitt pratar vi akutsjukvård i fält med veterinär och specialist Stephanie Smeikal Rudén. Stephanie flyttade från Österrike till Sverige 2010 och arbetar sedan 2021 på Dille veterinärklinik, som hon också varit med och byggt upp. Hon är en erfaren kollega med stor kompetens inom hundhälsa och undervisar också i djursjukvård.

2024-06-04
Länk till avsnitt

33.Anne-Chatrine Edoff -Valpens utveckling

Anne-Chatrine "Ancan" Edoff berättar om valpens utveckling från 0-8 veckor. Hon berättar om tikens betydelse och hur du som uppfödare kan hjälpa till genom att tillrättalägga miljön så valpen får en optimal uppväxt. 

Ancan har jobbat med hund i över 50 år. Hon har ett förflutet som uppfödare på schäfer. Ancan är b l a exteriördomare och sitter i SKK?s mentalpool. Håll till godo folkens   Hon håller dessutom utbildningar i flera ras-/specialklubbar samt SKKs digitala uppfödar- och mentalutbildningar.            

 

2024-05-07
Länk till avsnitt

32. Miranda Frings - Trädskällare

Vi pratar om trädskällare med jaktprofilen Miranda Frings från Västertåsjö. Hon beskriver sitt annorlunda liv ?bortom människobyn? och hur mycket relationen till hundarna och till naturen betyder för henne.

2024-04-14
Länk till avsnitt

31. Frågeprogram

Annorna fortsätter svara på lyssnarfrågor om allt från jaktödem till hudproblem. Och så lite snack om kakan och glasyren förstås.

2024-03-24
Länk till avsnitt

30. Frågeprogram

Annorna bjuder på ett frågeprogram och svarar på frågor om allt från om hundar kan bli deprimerade till om hundbeteenden kan smitta av sig. Och så lite snack om magtarmproblem förstås.    
2024-03-12
Länk till avsnitt

29. Lasse Johnsson och Cilla Hamfelt - Retrieversnack

Denna gång gästas podden av Lasse Johnsson och Cilla Hamfelt som är två framstående profiler i jaktretrievervärlden med lång erfarenhet och många kloka råd om allt från avel till inlärning. Labrador och golden finns på gården i Roslagen, men också drever, jaktspaniel och ett gäng katter.

2024-02-13
Länk till avsnitt

28. Mirjam Hopstadius - Kommunikation & relation

Med en bakgrund som hundförare under flera års tid driver Mirjam Hopstadius nu företaget Working Dogstadius och erbjuder kurser inom kommunikation, hårda spår, personsök samt specialsök. Filosofin är att alltid vara rättvis och tydlig med hunden föra tt på det sättet stärka den goda relationen och utnyttja hundens resurser.

2024-01-09
Länk till avsnitt

27. Utvärdering och eftertanke

Hundjägarpoddens Annor reflekterar över hundåret som varit och uppmanar till att ta en stund för att fundera kring hundåret som gått.

2023-12-12
Länk till avsnitt

26. Stress och härjande hormoner

Annorna pratar hund, stress och härjande hormoner!

Det är inte lätt alla gånger att vara hundägare. Vi pratar om hur du som hundägare kan hjälpa hunden till ett mer stressfritt liv.

2023-11-19
Länk till avsnitt

25. Henry Lennartsson - Kortbenta drivande hundar

Henry Lennartsson är en känd profil i drevervärlden och delar med sig sina många erfarenheter om att jaga med kortbenta hundar i alla väder.

2023-08-31
Länk till avsnitt

24. Sommarprat med Hundjägarpodden

Ett sommarprogram med Anna och Anna. Vi ger bland annat tips påvad man ska tänka på under semestern m.m 

2023-07-02
Länk till avsnitt

23. Kenneth Schulze - Eftersök och viltspår

Kenneth är löärare på Viltmästarutbildningen på Östermalma och gör ett stort anatal eftersök varje år. Han är också en av medlemmarna i Eftersökspoolen.

2023-05-22
Länk till avsnitt

22. Patric Ragnarsson - Reproduktion hos hund del 2

Nu är det åter dags att ringa upp till Patric Ragnarsson för att fortsätta där vi slutade i det omåttligt populära avsnitt 18.

2023-04-30
Länk till avsnitt

21. Lyssnarfrågor

Hundjägarpoddens Annor svar på frågor från [email protected] om allt från hälsoproblem till relationsfrågor.

2023-04-09
Länk till avsnitt

20. Bo Edoff - Utfodring av den dräktiga tiken och valparna

Bo Edoff är mannen som har arbetat som foderexpert i hundmatbranschen i nästan 50 år. Som pensionär har han fortfarande hundfoder som både hobby och yrke. I det här avsnittet pratar vi med Bosse om utfodring främst för dräktig tik och för de små valparna. Vi pratar om vetenskapen bakom hundens utfodring med en sann foderexpert.                  

 

2023-03-12
Länk till avsnitt

19. Jonas Edman från Jaktvloggen - Jakt med stövare och terrier

Jonas brinner för jakt med stövare och terrier och jagar i första hand räv. Det blir såklart även andra rovdjur när det bjuds som t e x lo och grävling. Han delar gärna med sig av sin erfarenhet kring injagning, mentalitet, samarbete med hunden och den viktiga återhämtningen av hårt arbetande hundar i filmer och i podcasten Jaktvloggen.

 

2023-02-19
Länk till avsnitt

18. Patric Ragnarsson - Reproduktion hos hund

Hundjägarpodden har i två avsnitt bjudit in Patric Ragnarson för att prata om reproduktion hos hund. Det första avsnittet handlar om vägen till valpar. Hur hittar man en lämplig match? När är det dags att para? Hur märker man om tiken är dräktig? Hur ska själva valpningen förberedas?

Patric Ragnarsson är uppfödare, exteriördomare och leg djursjukvårdare med en gedigen erfarenhet och kunskap. Han har arbetat imponerande 34 år inom djursjukvård, bland annat som klinikchef för smådjursavdelningen på Universitetsdjursjukhuset i Uppsala. Sedan flera år arbetar han åter i sitt hemlän Jämtland och är en uppskattad resurs inom djursjukvård med specialintresse för reproduktion på hund och katt. Han kunde bland annat under flera år höras som expert i P4 Jämtlands frågestund om hund och katt. Under kennelnamnet Mavibos föder Patric också upp hundar och katter och är dessutom exteriördomare på sextiotalet hundraser.

 

2023-01-29
Länk till avsnitt

17. Vinter och jakthundar

Hundjägarpoddens vinterstudio ? så tar du bäst hand om din jakthund under vintern! Annorna pratar om toppladdning, tassar, täcken och faktisk köldgräns i vinterföre.

Välkomna till en ny säsong!

2023-01-13
Länk till avsnitt

16. My Björnsdotter Hansson - En inspirerande konstnär som brinner för jakten med stående fågelhund

Vi har pratat med My Björnsdotter Hansson som vill känna ett teamwork med hunden när hon är ute på fjället! Hon är jägare i första hand och lägger upp sin träning så att hunden ska fungera att jaga långa jaktdagar och mentalt klara av många fågelkontakter. Hon förespråkar en positiv träningsmetod som bygger på uppmuntran och tillit snarare än förbud och bestraffningar. Det ska vara kul och enkelt att ha hund. I detta avsnitt får du inspireras av och ta del av hennes sätt att träna hund till en härlig och pålitlig jaktkamrat My är också en hejare att filma och delar gärna med sig av sina jaktdagar Vill ni se mer av My finns hon på sociala medier som My Kind of Art              
2022-12-11
Länk till avsnitt

15. Lyssnarfrågor

Hundjägarpoddens Annor svar på frågor från [email protected] om allt från hälsoproblem till relationsfrågor.

2022-12-03
Länk till avsnitt

14. Helena Tilly - Jakthundars mentalitet

Helena Tilly är yrkeslärare i hund & djursjukvård, jägare, ägare & uppfödare av ett gäng jaktcockrar samt alltid en labrador hemma. Hon är även utbildad dressör, instruktör för räddningshundar, assistanshundar, specialsök & nose-work, Bph-beskrivare & konsulent för försvarsmaktens blivande tjänstehundar. Hon är som ni ser väldigt bred i sitt hundkunnande. Hon brinner för att kunna ge varje hund så bra förutsättningar som möjligt i både jaktträning & övriga livet. Det gör att hon vill förstå mycket av hundens beteenden för att se vilka möjligheter den har att lyckas med olika situationer & dressyr.  
2022-11-13
Länk till avsnitt

13. Jan Svensson svarar på lyssnarnas frågor

I avsnitt 8 gästades vi av Jan Svensson, en expert inom utfodring. Avsnittet var väldigt populärt och det kom in massor av frågor. Därför ringer vi upp till Jan igen för att få svar på dessa frågor

2022-10-30
Länk till avsnitt

12. Emma och Alva - Nya generationens jägare

Alva Ripha och Emma Fors är två tjejer som jagar, tränar hundar, guidar, startar på jaktprov, har ett avelstänk och delar med sig av sina erfarenheter kring jakthundar. Lyssna och inspireras av två unga jakttjejer!

2022-10-16
Länk till avsnitt

11. Anders Holmberg och Gunnar Pamuk ? om jakt med stövare då, nu och i framtiden

Anders Holmberg 37 år boende i Svenstavik är uppvuxen med harjakt. När han var tre år bar ?farsan? honom på axlarna ut till harskogen, en tradition som han följt med sin egen dotter på axlarna. Anders är idag en frilansande stövarprofil med arbete både inom J/H Stövarklubb och Svenska Finskstövarföreningen. Han är uppfödare av finskstövare, jaktprovsdomare och driver företaget harjakt.com. Gunnar Pamuk 55 år har hela sitt liv brunnit för harjakt och stövare. Främst är han engagerad i avelsfrågor och har drivit dessa i såväl SKKs avelskommitté som i Svenska stövarklubben. I nästan 25 år har Gunnar varit jaktprovsdomare och han har själv haft ett antal väl meriterade schillerstövare. Idag äger han två schillerstövare, varav den ena från egen uppfödning.

2022-09-01
Länk till avsnitt

10. Anna Pamuk - alla dessa halsinflammationer

Fjällveterinären Anna Pamuk djupdyker i problemet halsinflammationer hos våra jakthundar, som kan ställa till med mycket trassel under jakten. Så upptäcker, behandlar och förebygger du halsproblem på din hund? Till podd avsnittet hör också för den vetgirige ett inspelat zoom webinar i ämnet med och av Anna Pamuk, länken till webinaret hittar du på Hundjägarpoddens sociala medier.

2022-08-20
Länk till avsnitt

09. Lyssnarfrågor ? om värmeslag och ?kakan med glasyr?

Hundjägarpoddens Annor svar på frågor från [email protected] om allt från hälsoproblem till relationsfrågor.

 

2022-07-13
Länk till avsnitt

08. Jan Svensson ? kloka tankar kring utfodring av jakthunden

Jan Svensson är kanske Sveriges främste expert på utfodring och träning av arbetande hundar. Han har tillhört eliten inom kapplöpningshundar och slädhundskörning och kan tillsammans med sin fru Lollo titulera sig såväl som Världsmästare som Europamästare. Numer lever han ett pensionärsliv hemma på sin gård och är en passionerad fågeljägare och en framgångsrik uppfödare. I hundstallet finns förutom ett gäng pointrar, en schillerstövare och tre vallande bordercollies. Jan fortsätter att sprida sin gedigna hundkunskap och vi är tacksamma över att han besöker oss idag för att prata om utfodring av jakthundar.

2022-06-19
Länk till avsnitt

07. Frida Lundin ? goda träningstips för jakthundsägaren

Många är ni som har kommit in med frågor om just träning och vem passar bättre att bjuda in än inspirerade Frida Lundin från Åre Hundrehab? Frida är hundfysioterapeut med en unik kunskap om friskvård och rehabilitering av hundar, främst jakthundar, som hon gärna delar med sig av. Läs mer om Frida och hennes verksamhet på @arehundrehab och @svenskafysioterapiskolan
2022-06-05
Länk till avsnitt

06. Magnus Persson ? konsten att förvalta den vuxna hunden

Detta avsnitt spelades in tidigare i vår men släpptes inte förrän nu.

Magnus har sedan barnsben jagat och haft flertalet hundar. Han har meriterat samtliga hundar han ägt och haft 13 stycken champions. Just nu har han två unghundar/valpar som inte hunnit ut på prov ännu, men jobbar såklart målmedvetet mot att få till även dem till väl fungerande och hållbara jaktkamrater. Magnus jagar mest älg men även en del björn. Han lägger ner väldigt många dagar under ett år på sina hundar och älgjakten. Tidigare när han hade finsk spets jagade han även mycket fågel. Han sysslar också en hel del med fällfångst (mård). En och annan smygjakt på rådjur och räv hinns också med. 

Vi är glada att få ta del av hur han tänker kring att förvalta den vuxna färdiga hunden i detta avsnitt i vår podd.

2022-05-21
Länk till avsnitt

05. Lyssnarfrågor ? om magtarmstörningar och ett tryggt ledarskap

Hundjägarpoddens Annor svar på frågor från [email protected] om allt från hälsoproblem till relationsfrågor.

 

2022-05-07
Länk till avsnitt

04. Mattias Westerlund ? så tränar du jakthunden på rätt sätt

Mattias Westerlund är hunddressör och instruktör och har tidigare arbetat vid Hundskolan i Sollefteå. Mattias har erfarenhet från dressyr av de flesta tjänstehundstyper såsom minhundar, narkotikahundar, polishundar, ledarhundar, rehabhundar och utbildning av deras förare samt kurs- och utbildningsverksamhet. Mattias har haft den unika möjligheten att dressera och jobba med hundratals hundar, både i Sverige och internationellt. Mattias har en specifik och bred erfarenhet av dressyr av alla olika typer av jakthundar och är själv en passionerad jägare. Hundskolan Vision drivs och ägs av Mattias
2022-04-24
Länk till avsnitt

03. Kjell Lennartsson ? så förvaltas unghunden

I dagens avsnitt gästas vi av Kjell Lenartsson!   Kjell driver Härkilas Kennel som startades 1958 av hans föräldrar Lennart och Solvy Davidsson. Härkilas kennel har fött upp mellan 300-400 champion hundar. Kenneln har själv ägt mer än 150 jaktchampions i raserna Jämthund, Norsk Älghund Grå, Drever, Schwyzerstövare och Finsk stövare.   Kjell är även jaktprovsdomare för älghundar och dtivande hundar.   Vi önskar Kjell välkommen till Hundjägarpodden!
2022-04-10
Länk till avsnitt

02. Petter ? nybliven jakthundsägare

Hundjägarpodden gästas av artisten och kulturarbetaren Petter Alexis! Det är med stor glädje vi kan meddela att vi kommer få följa Petters nya familjemedlem "Lalla"s resa  här i livet i några avsnitt framöver. 

Lalla är en strävhårig vorsteh som precis flyttat hem till Petters familj Åre/Stockholm.

Ni kan även följa Petter och Lallas resa via @petteralexis på sociala medier.

Välkommen till Hundjägarpodden Petter!

 

 

 

 

2022-04-01
Länk till avsnitt

01. Välkommen till hundjägarpodden!

En ny hundpodd? Annorna presenterar podden och sig själva i en direktsändning från Bydalsfjällen och valplådan hemma hos Anna Pamuk. I det här avsnittet lär du dig hur du ska tänka när du sitter i köptankar konsten att välja valp. Det är mycket att tänka på och det kan kännas svårt att välja ras, uppfödare och föräldradjur.

2022-03-25
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.