Sveriges 100 mest populära podcasts

Inför rätta

Inför rätta

Följ med in i rättssalen och få en unik inblick i Sveriges mest uppmärksammade rättegångar. Hör vittnen, offer, förövare och intervjuer med drabbade vars liv aldrig mer blir detsamma. Du kan höra två säsonger till av Inför rätta - helt utan reklam - på Podme: https://podme.com/se/infor-ratta

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

podme.com/infor-ratta

Avsnitt

Malåfamiljen som mördade ? Del 1: ?Pedofiljävel?

Hör del 2 och del 3 - helt utan reklam på Podme. Signa upp dig på Podme.com, de första 14 dagarna är gratis. I februari 2023 attackeras 27-åriga Johannes i sitt eget hem av maskerade personer med kniv. Han larmar 112 men förblöder innan ambulansen hinner komma fram. När rättegången inleds är det fyra personer från samma familj som står åtalade för mordet, däribland en mamma och en son. De menar att Johannes var pedofil och att han utsatt pojkar i deras familj för sexuella övergrepp. Åklagarna hävdar att mordet är deras hämnd. Del 1 av 3. Ljudklippen kommer från Skellefteå tingsrätt, SVT och Sveriges Radio.
2024-04-17
Länk till avsnitt

Nya omtalade rättsfall ? 6 mars

Inför rätta är tillbaka med nya avsnitt, helt utan reklam på Podme. I säsong 3 hör du bland annat ?Malåfamiljen som mördade?, ?Kvinnan i frysboxen? och ?Hockeyspelaren och strypmordet?. Signa upp dig nu på podme.com - de första fjorton dagarna är gratis.
2024-03-20
Länk till avsnitt

Mordet på Malin i Husum ? Del 2: ?En kall listig jäkel?

Rättegången mot mannen som tidigare friats för mordet på Malin fortsätter. I rättssalen sitter Malins pappa Rune och lyssnar till den man som han är säker på mördade hans dotter. Den man som gått fri i över två decennier. Den anklagade har inte velat berätta hur det kommer sig att hans sperma funnits på Malins jeans. Men plötsligt berättar han en helt ny historia, som han menar att han tidigare varit för rädd för att dela med sig av. Det är en berättelse om ett kriminellt gäng, märkliga utflykter i skogarna runt Husum och hur han, tillsammans med gänget, flyttat på en död kropp. Del 2 av 2. Ljudklippen kommer från: Hovrätten för nedre Norrland, SVT och SR.Lyssna på fler avsnitt av Inför rätta - helt utan reklam - på Podme. Signa upp dig nu på podme.com, de första 14 dagarna är gratis.
2024-03-13
Länk till avsnitt

Mordet på Malin i Husum ? Del 1: ?25 år senare?

Den 23 november 1996 tar 16-åriga Malin Lindström bussen från Örnsköldsvik till den lilla byn Husum. Någonstans på vägen försvinner hon spårlöst. Sex månader senare hittar man hennes kropp i skogen bredvid motorvägen. Då döms en ung man för mordet, men han frias sedan i hovrätten för att det saknas tillräcklig teknisk bevisning. 25 år senare har DNA-tekniken kommit ikapp och en spermafläck på Malins jeans möjliggör att fallet kan tas upp igen. Under en unik resning i hovrätten ska nu vittnen och anhöriga återigen minnas tillbaka den kalla novemberdagen då Malin försvann. Del 1 av 2. Ljudklippen kommer från: Hovrätten för nedre Norrland, SVT.Lyssna på fler avsnitt av Inför rätta - helt utan reklam - på Podme. Signa upp dig nu på podme.com, de första 14 dagarna är gratis.
2024-03-13
Länk till avsnitt

SD-politikern och styckmordet ? Del 2: ?Det ser ut som hår?

En man ligger död på golvet hemma hos den misstänkta lokalpolitikern när han åker på ett konvent med Sverigedemokraterna. Väl tillbaka från partimötet bestämmer han sig för att göra sig av med delar av kroppen. När rättegången fortsätter hörs vittnen som gjort makabra fynd i vattnen runt omkring Stockholm. Lokalpolitikern hävdar däremot att dödsfallet var en olyckshändelse. Åklagaren ska nu lägga fram bevis för att lokalpolitikern skjutit för att döda. Del 2 av 2.Ljudklippen kommer från: Stockholms tingsrätt, Aftonbladet, Expressen, SVT och Sveriges Radio.Lyssna på fler avsnitt av Inför rätta - helt utan reklam - på Podme. Signa upp dig nu på podme.com, de första 14 dagarna är gratis.
2024-03-06
Länk till avsnitt

SD-politikern och styckmordet ? Del 1: ?Jag måste göra mig av med kroppen?

Hösten 2021 hittas olika kroppsdelar i Karlbergskanalen och vid Junibacken i Stockholm. Snart lyckas polisen identifiera den styckade kroppen. Kroppsdelarna tillhör en man som senast sågs vid liv när han umgicks med en lokalpolitiker som han varit vän med sen 30 år tillbaka. När rättegången inleds i Stockholms tingsrätt sommaren 2022 står lokalpolitikern åtalad för mord och brott mot griftefriden. Del 1 av 2.Ljudklippen kommer från: Stockholms tingsrätt, Sveriges Radio, Expressen, SVT och Aftonbladet.Lyssna på fler avsnitt av Inför rätta - helt utan reklam - på Podme. Signa upp dig nu på podme.com, de första 14 dagarna är gratis.
2024-03-06
Länk till avsnitt

Fallet Jeanette: "Mamma är död"

I juli 2022 hittas Jeanette Bergström död i badrummet i sitt eget hem. Personen som är misstänkt för att ha dödat henne är mannen som hon lever med. Rättegången inleds i Hudiksvalls tingsrätt och för Jeanettes dotter Nathalie känns allt som en mardröm. Nu ska hon vara sin mammas röst i rättssalen och samtidigt lyssna på den åtalade mannens berättelse. Han hävdar att han inte minns någonting av natten då Jeanette dog. Uppdatering: Efter produktion av avsnittet togs fallet upp i Högsta domstolen och sambon dömdes till livstids fängelse för mord. Del 1 av 1.Ljudklipp kommer från Hudiksvalls tingsrätt, Aftonbladet, TV4 och Sveriges Radio. Lyssna på alla avsnitt av Inför rätta, helt utan reklam, på Podme. Signa upp dig nu på podme.com - de första fjorton dagarna är gratis.
2024-02-28
Länk till avsnitt

Gängadvokaterna ? Del 2: "Så ser det ut i mordbranschen"

En man ska mördas inne i ett svenskt fängelse. Han kallas för Masken. En av toppadvokaterna åtalas för att ha varit inblandad i planeringen av mordet. Nu träder ett oväntat vittne fram. En morddömd före detta gängkriminell, som sitter på en av Sveriges mest högbevakade anstalter, vittnar mot en av advokaterna. Del 2 av 2.Ljudklipp kommer från Södertörns tingsrätt, Aftonbladet och Sveriges Radio. Lyssna på fler avsnitt av Inför rätta - helt utan reklam - på Podme. Signa upp dig nu på podme.com, de första 14 dagarna är gratis.
2024-02-21
Länk till avsnitt

Gängadvokaterna ? Del 1: "Kungen" och "Prinsen"

De är toppadvokater och försvarar några av de mest ökända brottslingarna. Nu är de två männen själva misstänkta för grova brott. Det visar sig att de läcker hemlig information till den undre världen och hjälper gängkriminella. I krypterade chattar med ledare för kriminella nätverk kallas de för ?Kungen? och ?Prinsen?. Och när männen åtalas och rättegången inleds ska ett vittnesmål från fängelset avslöja planer om ett mord. Det är ett fall som skakar det svenska rättsväsendet i grunden. Del 1 av 2.Ljudklippen kommer från Södertörns tingsrätt, Aftonbladet och Sveriges Radio. Lyssna på fler avsnitt av Inför rätta - helt utan reklam - på Podme. Signa upp dig nu på podme.com, de första 14 dagarna är gratis.
2024-02-21
Länk till avsnitt

Almedalsmordet ? Del 2: ?Vi ska dömas och hängas i lyktstolpar?

Lyssna på nya avsnitt av Inför rätta - helt utan reklam - på Podme. Signa upp dig nu på podme.com - de första fjorton dagarna är gratis.Hör Theodor Engström berätta inifrån rättssalen om dagen i Almedalen då han gick till attack och mördade Ing-Marie Wieselgren. Han greps på plats och när polisen tömmer hårddiskar de tagit i beslag från hans hem växer en mörk bild fram. Theodor har gjort ett register över potentiella måltavlor där ett namn återkommer flera gånger - Annie Lööf. Han har erkänt mordet på Ing-Marie Wieselgren, men nu återstår frågan för rätten att besvara: kan han också dömas för terroristbrott? Del 2 av 2.Ljudklippen kommer från Gotlands tingsrätt, Aftonbladet TV, Expressen, TV4, SVT och Sveriges Radio.
2024-02-14
Länk till avsnitt

Almedalsmordet ? Del 1: ?Släpp kniven!?

Lyssna på nya avsnitt av Inför rätta - helt utan reklam - på Podme. Signa upp dig nu på podme.com - de första fjorton dagarna är gratis.Det är Almedalsveckan 2022. En kvinna kommer gående över Donners plats i centrala Visby men blir hejdad av en man med långt skägg, helt klädd i svart. Plötsligt tar mannen fram en kniv och går till attack. Kvinnan som mördats är psykiatrisamordnare Ing-Marie Wieselgren och mannen, Theodor Engström, har valt ut plats och person noga. Redan i de första förhören med polisen är han tydlig med sitt motiv. Han ville hämnas - på hela svenska folket. Del 1 av 2.Ljudklippen kommer från Gotlands tingsrätt, Aftonbladet, Expressen, Sveriges Radio, SVT och Uppdrag Psykisk Hälsas hemsida.
2024-02-14
Länk till avsnitt

Lärarmorden på Malmö Latin ? Del 2: ?Jag attackerar allt som rör på sig?

Lyssna på nya avsnitt av Inför rätta - helt utan reklam - på Podme. Signa upp dig nu på podme.com - de första fjorton dagarna är gratis.Läraren Eva och eleven Wilma hör ett fruktansvärt skrik i korridoren utanför klassrummet. Eva tittar ut och ser sin elev Fabian hugga en person på golvet med en yxa. Hon söker skydd i klassrummet och larmar polisen. Samtidigt attackerar Fabian sitt nästa offer. Del 2 av 2. Ljudklippen kommer från Malmö tingsrätt, Aftonbladet, Expressen, SVT och SR.
2024-02-07
Länk till avsnitt

Lärarmorden på Malmö Latin ? Del 1: ?Ville få folk att hata mig?

Lyssna på nya avsnitt av Inför rätta - helt utan reklam - på Podme. Signa upp dig nu på podme.com - de första fjorton dagarna är gratis.Det är en tidig måndagsmorgon i mars 2022. 18-årige Fabian Cederholm är på väg till skolan, men i hans ryggsäck finns inga skolböcker. Där ligger istället hörselkåpor, en sjal att maskera sig med och en yxa. Fabian har nämligen bestämt sig för att utföra en attack på sin egen skola, Malmö Latin. Och om bara några timmar kommer två lärare att vara döda. Del 1 av 2. Ljudklippen kommer från Malmö tingsrätt, Aftonbladet, Expressen, SVT och SR.
2024-02-07
Länk till avsnitt

Inför rätta ? Ny true crime podd på Podme

I Inför rätta får du ta del av de mörkaste och mest hårresande rättsfallen i Sverige just nu. I den första säsongen berättar vi bland annat om Lärarmorden på Malmö Latinskola, Almedalsmordet och rättegången mot Kungen och Prinsen. Genom rättegångsljud och intervjuer med anhöriga och drabbade får du en unik inblick i de mest aktuella brottsmålen. 

Hör alla avsnitt på Podme:
https://podme.com/se/infor-ratta 
Ladda ner Podme-appen i Appstore eller Google Play. Skapa ditt konto och prova kostnadsfritt.
2023-05-25
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.