Sveriges 100 mest populära podcasts

Älskade politik

Älskade politik

I Älskade politik bjuds du in bakom kulisserna i svensk politik. Skarpa analyser och spännande berättelser från Dagens Nyheters politiska reportrar. Nytt avsnitt varje onsdag.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

pod.space/alskadepolitik

Avsnitt

Extra: Tänker Socialdemokraterna tvinga medelklassen att flytta?

Socialdemokraterna vill förnya sig ? med kontroversiella förslag om integrationen. Från Almedalen diskuterar vi om det här är vägen till makten. Och vad händer nu, när utbrytaren Jan Emanuel vill tillbaka in i partivärmen?
2024-06-28
Länk till avsnitt

?Vet hut!? ? därför tar Åkesson strid om skolan

Jimmie Åkesson vill göra SD till det nya skolpartiet. Stökiga elever ska veta hut, de som hamnar efter får gå om en klass och lärare ska inte längre få bära slöja. Älskade politik är på plats i Almedalen och vi undrar: är skolfrågan en valvinnare ? eller är det tvärtom ett område som redan är alltför trångt? 
2024-06-26
Länk till avsnitt

?Man måste också ha tid att supa? ? vill S att vi arbetar mindre?

Diskussionen som länge varit het utomlands närmar sig Sverige ? om hur mycket vi ska jobba. Men hur känns det för ett arbetarparti som Socialdemokraterna att uppmana svenskarna att stämpla ut tidigare? Och varför tycker finansminister Elisabeth Svantesson att Sverige inte har råd?
2024-06-19
Länk till avsnitt

Vart tog SD-väljarna vägen?

Vi har varit på seminarium där valresultatet analyserades ner till minsta procentenhet. Allt för att besvara frågorna: vilka var det som hissade Vänsterpartiet, varför försvann SD:s väljare ? och kommer Socialdemokraterna ta lärdom av Miljöpartiets succéresultat?
2024-06-12
Länk till avsnitt

Extra: ?Det här var sjukast under valkvällen?

Efter en händelserik valnatt samlas DN:s politikreportrar för att fånga upp det som sticker ut i valresultatet. SD backar, MP blev tredje största parti ? men har KD verkligen anledning att fira? 
2024-06-10
Länk till avsnitt

Extra: Flotta fanfarer om värderingar, men lite verklig konflikt ? så blev valrörelsen

Inför helgens EU-val har partierna sprutat ur sig högstämda ståndpunkter ? men har någon egentligen lyckats hitta en verklig konfliktyta? I detta extraavsnitt av Älskade politik diskuterar Tomas Ramberg och Evelyn Jones en valrörelse i stuprör, där partierna mest hållit sig för sig själva. 
2024-06-08
Länk till avsnitt

Valrörelsens gyttjebrottare ? ?Magdalena Andersson mot SD?

Inför årets EU-val valde Socialdemokraterna att byta ut sin eviga ärkerival Moderaterna mot Sverigedemokraterna, som de utsåg till ny huvudmotståndare.
Men hur har det märkts under valrörelsen ? och spelar det någon roll vem ens huvudmotståndare är?
2024-06-05
Länk till avsnitt

Därför kommer uttalandena om islam nu ? ?Ebba Busch stirrar 4%-spärren i vitögat?

I en uppmärksammad DN-intervju säger KD:s Ebba Busch att muslimer som lever i EU måste anpassa sig. 
? Om vi inte klarar att stå upp mot ett islam som praktiseras på ett sätt som inte är förenligt med europeiska värderingar, då kommer Europa att gå förlorat, säger hon bland annat.
I dagens Älskade politik: kan den här typen av spetsiga uttalanden faktiskt göra skillnad i en kampanjspurt, eller riskerar de att slå bakut?
2024-05-29
Länk till avsnitt

Bakom kulisserna i Tidökrisen: ?Vad man säger utåt och inåt skiljer sig åt?

Det har varit en exceptionell vecka i svensk politik. Jimmie Åkessons reaktion på TV4:s granskning, där han betonade att SD inte skäms för sina avslöjade anonyma konton, har slungat Tidöpartierna in i krisläge.DN:s politiska reportrar har under veckan häckat i riksdagens kulvertar ? mött självsäkra sverigedemokrater, tigande ministrar och ursinniga liberaler. I samtalen framkommer en bitvis annan bild av krisen än den som kommuniceras utåt. 
2024-05-22
Länk till avsnitt

Poddtips: Spotlight serie ? Vinnarskallarna

I Spotlights serie Vinnarskallarna minns stjärnorna själva de magiska svenska idrottsögonblicken.
Nytt avsnitt varje fredag fram mot midsommar ? sök efter Spotlight där poddar finns.
Av Dagens Nyheter i samarbete med Perfect Day Media.
2024-05-17
Länk till avsnitt

Ska Sverige bli ett land med kärnvapen?

Samtidigt som Ryssland skramlar med kärnvapenhot ska riksdagen godkänna ett militärt samarbete med USA ? och statsminister Ulf Kristersson öppnar för kärnvapen i Sverige i krigstid.
I Älskade politik diskuterar DN:s politikreportrar en nyvaken debatt som kommit sig ur Sveriges Natomedlemskap. Ska vi låta en allierad supermakt placera ut kärnvapen i landet?
2024-05-15
Länk till avsnitt

Extra: ?Det är regeringen som förlorar på trollkonton, inte Åkesson?

TV4:s Kalla Fakta har avslöjat hur Sverigedemokraternas kommunikationsavdelning driver anonyma trollkonton, som attackerar såväl opposition som samarbetspartier.
I ett extra avsnitt av Älskade politik analyserar DN:s politikreportrar de massiva reaktioner som redan har kommit från Rosenbad ? hur ska Tidöpartierna hantera att SD inte skäms?
2024-05-14
Länk till avsnitt

Går ytterhögern i Europa en ny vår till mötes?

Partierna på den yttre högerflanken ser ut att gå framåt i EU-valet. En utveckling som redan nu öppnat en klyfta mellan Sverigedemokraterna och Moderaterna. Ja, det är ?i stort sett SD mot resten?, konstaterade Jimmie Åkesson nyligen på plattformen X.I dagens Älskade politik ? hur ser högergrupperingarna i EU-parlamentet egentligen ut? Och vad skulle det innebära om de stärker sin ställning i juni?  
2024-05-08
Länk till avsnitt

Vad är vägen framåt för Sveriges mest ogillade parti?

Amanda Lind hade inte ens hunnit väljas till nytt språkrör för Miljöpartiet innan det blev ståhej kring ett uttalande hon gjort om en gräns för den ekonomiska utvecklingen. Vad tycker partiets nya ledarpar egentligen om tillväxten ? kan vi bränna på som vanligt eller måste vi lägga i handbromsen för att inte förstöra planeten? Och varför har Miljöpartiet blivit landets mest ogillade parti?   
2024-05-01
Länk till avsnitt

?Kinberg Batras avgång var ett sår i Moderaterna?

Det har blåst upp till storm kring Anna Kinberg Batra ? ett år efter att hon utsågs till landshövding i Stockholm. Misstänkta kompisrekryteringar, rymdmiddagar och facklig kritik kring hennes ledarskap har fått stor uppmärksamhet i medierna de senaste veckorna. 

I dagens Älskade politik: Vad händer när en moderat anklagas för att se en myndighet som sitt eget företag?
2024-04-24
Länk till avsnitt

Efter bakslagen ? kan ekonomin rädda regeringen?

Låga opinionssiffror, inflation och så plötsligt ett internt uppror i en underlivsfråga ? regeringen har en tuff tid bakom sig. Men när vårbudgeten presenterades i måndags såg finansminister Elisabeth Svantesson en ljusnande framtid.
I dagens Älskade politik: kan ett förbättrat ekonomiskt läge i landet kratta för en valseger? 
2024-04-17
Länk till avsnitt

Kan Vänsterpartiet bli ett nytt parti ? för att vinna makt?

Det blåser upp till storm i Vänsterpartiet. I maj ska medlemmarna komma överens om ett nytt partiprogram, och därmed också vilket parti de vill vara. Ska de söka ministerposter med ett bredare tilltal ? eller ska kämpa för mer långsiktiga förändringar? 
Älskade politik handlar i dag om ett parti som vill förnyas, men samtidigt har ett passionerat förhållande till ideologiska principer.
2024-04-10
Länk till avsnitt

Extra: Därför skapar lagen om könstillhörighet uppror i Moderaterna

Det blåser kallt om Ulf Kristersson. Efter att statsministern i ett uttalande tvekat om den föreslagna åldersgränsen för byte av juridiskt kön så väcks hård kritik inom Moderaterna, och partiets riksdagsgrupp samlar till krismöte.I ett extraavsnitt av Älskade politik hör du om hur lagen om könstillhörighet kan skada Ulf Kristersson. 
2024-04-05
Länk till avsnitt

?Termometer i samhällets ändalykt? ? därför röstar dagens unga höger

I EU-valet i sommar kommer 200 000 svenskar att rösta för första gången. Och någonting tycks ha hänt ? den gamla sanningen om att unga är vänster och äldre höger stämmer inte längre.
I dagens Älskade politik pratar vi om varför dessa särskilt rörliga väljare skrämmer partistrategerna, vilka frågor som engagerar unga mest ? och kan man ens prata om en generation Greta längre?
2024-04-03
Länk till avsnitt

Så tycker Tidöpartierna om varandra ? egentligen

Det bråkades i Tidöfamiljen nyligen, när Jimmie Åkesson klagade på ?självgoda finborgare? och Ebba Busch satte ned foten ?som man får göra som mamma?. Samtidigt har färska siffror publicerats som blottlägger hur regeringspartiernas väljare egentligen ser på varandra.
I dagens Älskade politik hör du om de oheliga allianser som faktiskt kan fungera bäst i politik ? och varför kristdemokratiska väljare gillar Moderaterna när kärleken inte är helt besvarad.
2024-03-27
Länk till avsnitt

Extra: ?Ovanligt brutal granskning av klimatpolitiken?

Regeringens klimathandlingsplan ska visa hur Sverige ska nå sina utsläppsmål till 2045. Men när experterna i klimatpolitiska rådet på torsdagen presenterade sin utvärdering av planen ? blev omdömet: under all kritik. Vad betyder rådets brutala sågning av klimatpolitiken? Lyssna på ett extraavsnitt av podden Älskade politik.

2024-03-22
Länk till avsnitt

Hur fuskig är den svenska skolan?

Snart springer en ny kull gymnasiestudenter ut mot en ljusnande framtid. Eller?
En färsk rapport visar att elever från friskolor drivna av aktiebolag generellt sett klarar sig sämre på högskolan än de som läst i kommunala skolor.
I dagens Älskade politik, som gästas av DN:s skolreporter Peter Letmark, diskuterar vi hur tidigare gjutna positioner i skoldebatten har förflyttats. Flera partier vill se förändringar ? men hur?

Medverkande
Evelyn Jones, Tomas Ramberg, Peter Letmark

Producent
Måns Mosesson

Musik och klippning
Patricio Samuelsson

Ansvarig utgivare
Peter Wolodarski
2024-03-20
Länk till avsnitt

Hur många tal till nationen tål nationen?

Efter Sveriges inträde i Nato har statsministern och oppositionsledaren tävlat om vem som snabbast kunnat plocka fram statsmannamässigheten och hålla tal om det nya läget.
I dagens Älskade politik diskuterar vi varför så många politiker plötsligt vill hålla anföranden till nationen. Hur har retoriken slipats under åren ? och hur mycket teater får man egentligen spela i strålkastarljuset?

Medverkande
Evelyn Jones, Tomas Ramberg, Lina Lund

Producent
Måns Mosesson

Musik och klippning
Patricio Samuelsson

Ansvarig utgivare
Peter Wolodarski
2024-03-13
Länk till avsnitt

Är Socialdemokraterna spelberoende?

Regeringen vill skärpa reglerna kring partiernas lotterier ? eller till och med förbjuda dem.
Socialdemokraterna, som tjänar över 40 miljoner per år på spel, stretar emot.
I dagens Älskade politik ? varför är finansieringen av partierna så känslig, vilket parti är egentligen fattigast, och finns det en anledning att Centerpartiet anlitat en schlagerkung för att skriva sin vallåt?

Medverkande
Evelyn Jones, Tomas Ramberg, Lina Lund

Producent
Måns Mosesson

Musik och klippning
Patricio Samuelsson

Ansvarig utgivare
Peter Wolodarski
2024-03-06
Länk till avsnitt

Hur borgerliga är SD?

De traditionella borgerliga partierna har fått historiska bottennoteringar i opinionen. Samtidigt tycker väljarna att Sverigedemokraterna är ett mer borgerligt parti än Centerpartiet.
Vad är det som händer med den svenska borgerligheten?
I det här avsnittet av Älskade politik ställer vi frågan: Hur borgerliga är SD?

Medverkande
Evelyn Jones
Tomas Ramberg
Lina Lund

Producent
Viktor Ahldén
Måns Mosesson

Musik och klippning
Patricio Samuelsson

Ansvarig utgivare
Peter Wolodarski
2024-02-28
Länk till avsnitt

Vilket Sverige är det som går med i Nato?

Ungern blev på måndagen det sista landet att rösta ja till Sveriges ansökan om att gå med i Nato. Med det är den nästan två år långa Natoprocessen snart i hamn.

I dagens extraavsnitt av Älskade politik ? vad har resan mot ett Natomedlemskap gjort med Sverige?

Medverkande
Evelyn Jones
Tomas Ramberg

Producent
Måns Mosesson
Viktor Ahldén

Musik
Patricio Samuelsson

Ansvarig utgivare
Peter Wolodarski
2024-02-26
Länk till avsnitt

Politiska kriser och konsten att rida ut en storm

Det har stormat kring Socialdemokraterna på sistone. Partiet har fått sin första politiska vilde i riksdagen, Magdalena Andersson har hamnat i klinch med en youtubare ? och så var det en översättningsmiss i tysk press.

Men det är inte första gången som vi sett kritikstormar växa ? och avta. 

Hur har politisk krishantering förändrats genom åren?

Medverkande
Lina Lund
Tomas Ramberg
Sofia Tanaka

Producent 
Viktor Ahldén

Musik & klippning
Patricio Samuelsson

Ansvarig utgivare
Peter Wolodarski 

2024-02-21
Länk till avsnitt

Extra: Vad sa egentligen Magdalena Andersson?

Det stormar kring en DN-intervju med Socialdemokraternas ledare Magdalena Andersson. S-ledaren ställer frågor om finansieringen av debattören Henrik Jönsson. Men turerna slutade inte där. Vad sa egentligen Magdalena Andersson?
Lyssna själv i ett extraavsnitt av podden Älskade politik.
2024-02-16
Länk till avsnitt

Siffrornas makt ? partiledarna som kan hänga löst

Märta Stenevi har tackat för sig och lämnat rollen som språkrör för MP. Samtidigt kom nyligen nya siffror på förtroendet för partiledarna. Vilka är flöten ? och vilka är sänken för sina partier?

Älskade politik i dag: Hur viktiga är förtroendesiffrorna ? och hänger någon partiledare löst?

Medverkande
Evelyn Jones
Tomas Ramberg
Lina Lund

Producent
Viktor Ahldén

Musik & klippning
Patricio Samuelsson

Ansvarig utgivare 
Peter Wolodarski


2024-02-14
Länk till avsnitt

Extra: Jamal El-Haj blir S första politiska vilde

Riksdagsledamoten Jamal El-Haj uppmanades att lämna Socialdemokraterna och sin riksdagsplats. Men i ett brev till partistyrelsen berättar Jamal El-Haj att han kommer ha kvar sin riksdagsplats, även om han lämnar S.

Vad innebär det ? och hur mycket svider beskedet för Socialdemokraterna som får sin första politiska vilde?

DN har sökt Jamal El-Haj för en kommentar.

Medverkande
Evelyn Jones
Tomas Ramberg

Producent 
Viktor Ahldén

Ansvarig utgivare
Peter Wolodarski
2024-02-12
Länk till avsnitt

Extra: Märta Stenevi avgår ? vad händer nu?

?Ni förtjänar det bästa. Och det är inte jag just nu?, skriver hon själv på Instagram.
Beskedet kommer efter en turbulent tid för Miljöpartiet.
Vad innebär det och vad kommer att hända nu?

Medverkande
Evelyn Jones
Lina Lund

Producent 
Viktor Ahldén

Ljudtekniker
Patrik Miesenberger

Ansvarig utgivare
Peter Wolodarski
2024-02-09
Länk till avsnitt

Ska svenskarna bli Europas mest inburade folk?

Om Kriminalvårdens prognoser stämmer kan det om tio år finnas 35 000 fängelseklienter i Sverige, jämfört med runt 6 000 idag.

Varför vill politikerna låsa in så många ? och var ska alla få plats?

I dagens Älskade politik ? kan svenskarna bli ett av Europas mest inburade folk?

Medverkande
Evelyn Jones
Lina Lund
Sofia Tanaka

Producent
Viktor Ahldén

Musik & klippning
Patricio Samuelsson

Ansvarig utgivare
Peter Wolodarski
2024-02-07
Länk till avsnitt

Får en minister ljuga?

Hur allvarligt är det egentligen med en KU-anmälan? Hur går processen efter anmälan till ? och har konstitutionsutskottet bli snällare de senaste åren? 

Älskade politik tar sig an den mytomspunna institutionen som ska svara på frågan - får en minister ljuga?

Medverkande
Evelyn Jones
Tomas Ramberg
Sofia Tanaka

Producent 
Viktor Ahldén

Klippning & musik
Patricio Samuelsson

Ansvarig utgivare
Peter Wolodarski
2024-01-31
Länk till avsnitt

Extra: Turkiet säger ja - ?Vi har varit en lekboll i ett större kraftspel?

Nästan exakt 20 månader efter att Sverige ansökte om medlemskap i Nato valde Turkiets parlament att rösta ja till att låta Sverige gå med i försvarsalliansen. Betyder detta att målet är nått?

Om det ska vi prata i dag i Älskade politik Extra.

Medverkande
Evelyn Jones
Tomas Ramberg

Producent 
Viktor Ahldén

Musik
Patricio Samuelsson

Ansvarig utgivare
Peter Wolodarski

2024-01-24
Länk till avsnitt

De är vinnarna i politikens Silly season

En moderat går till KD, en till Centerpartiet. En SD:are har blivit Kristdemokrat ? och hela MP:s EU-valsgrupp kommer från utanför partiet.

Vad vinner partierna på att värva utifrån ? och finns det nackdelar med att förbigå slitvargarna till förmån för nya ansikten?

I dagens Älskade politik: Om att ta genvägen till toppen.

Medverkande
Evelyn Jones
Tomas Ramberg
Lina Lund

Producent
Viktor Ahldén

Musik och klippning
Patricio Samuelsson

Ansvarig utgivare
Peter Wolodarski
2024-01-24
Länk till avsnitt

Extra: Skyttedal sparkas ut och Teodorescu Måwe värvas in

Tidigare toppnamnet Sara Skyttedal petas från Kristdemokraternas EU-lista efter att hon ska ha sökt uppdrag hos Sverigedemokraterna. Hennes plats tar debattören, och tidigare moderaten, Alice Teodorescu Måwe.

Kan draget rädda Kristdemokraternas EU-val ? eller kommer kaoset i partiet bli ett sänke för Ebba Busch?
2024-01-19
Länk till avsnitt

"Därför slår uppstickare igenom i EU-valet"

EU-valet har historiskt varit en chans för nya partier att slå igenom med dunder och brak. Piratpartiet, Junilistan och Feministiskt initiativ är några partier som aldrig suttit i riksdagen men som har haft parlamentariker i Bryssel.

Men trots möjligheten för skrällar så råder inte någon EU-valsfeber i Sverige. Enligt en mätning från DN/Ipsos kan bara sju procent av väljarna pricka in vilken månad EU-parlamentsvalet äger rum.I dagens avsnitt av Älskade politik återupplever vi minnesvärda EU-frågor ? och minns uppstickarpartierna som varit framgångsrika i EU-valen.

Kan historien lära oss något om årets val?

Medverkande
Evelyn Jones
Tomas Ramberg
Hans Rosén

Producent
Viktor Ahldén

Musik & klippning
Patricio Samuelsson

Ansvarig utgivare
Peter Wolodarski
2024-01-17
Länk till avsnitt

?Invandringspolitiken är en akilleshäl för S?

Har Socialdemokraterna alltid stått för en stram migrationspolitik, eller är detta som moderaterna säger - ?historieförfalskning?? Har Ulf Kristersson ändrat sig i migrationsfrågan och borde han, som S vill, ?be om ursäkt? för Reinfeldtregeringens politik?

I dagens Älskade politik undersöker vi vem som har tyckt vad i migrationsfrågan.

Medverkande
Evelyn Jones
Tomas Ramberg
Lina Lund

Producent 
Viktor Ahldén

Klippning & musik
Patricio Samuelsson

Ansvarig utgivare
Peter Wolodarski
2024-01-10
Länk till avsnitt

?Sänkta bränslepriser kan bli en riktig vinnare för regeringen?

Det är nytt år och Sverige vaknar till köldchock och dieselpriser på under 20 kronor litern. Kampen om reduktionsplikten var en stor politisk fråga under förra året ? inte minst för miljö- och klimatminister Romina Pourmokhtari, som precis innan jul presenterade regeringens nya klimathandlingsplan.
Det tog inte lång tid innan hon hotades av ett misstroendevotum.


Medverkande
Evelyn Jones
Tomas Ramberg 
Hans Rosén

Producent
Viktor Ahldén

Klippning & musik
Patricio Samuelsson

Ansvarig utgivare
Peter Wolodarski

2024-01-03
Länk till avsnitt

Inflationsskräck, EU-val och Natodrömmar - allt inför politikåret 2024

Julefriden har lagt sig över Sveriges riksdag. Men snart är det ett nytt år och ny politik att ta tag i. Kanske får surdegen Nato äntligen gräddas, Tidöpartierna går in på sitt andra år som gifta och så närmar sig ett val.

Vad blir nästa års politiska snackisar och vilka profiler kan få ett genombrott?

Medverkade
Evelyn Jones
Tomas Ramberg
Lina Lund

Producent 
Viktor Ahldén

Musik och klippning
Patricio Samuelsson

Ansvarig utgivare
Peter Wolodarski
2023-12-27
Länk till avsnitt

Partiernas drömår - då var Sverige som bäst

Ett nytt politikår tar snart sin början, fyllt av drömmar och förhoppningar om att förändra Sverige efter sin egen fantasibild. Men vilket år var Sverige som bäst enligt de olika partierna eller har vi det bästa framför oss?

Dagens Älskade politik om de politiska partiernas pangår.

Medverkade
Evelyn Jones
Tomas Ramberg
Lina Lund

Producent
Viktor Ahldén

Musik
Patricio Samuelsson

Ansvarig utgivare
Peter Wolodarski
2023-12-20
Länk till avsnitt

Vad blir det kvar av S när det bygger om?

Socialdemokraterna har pekat ut SD som den nya huvudmotståndaren i Europaparlamentsvalet samtidigt som levererar en stor lunta med svidande självkritik, är detta starten på nya Socialdemokraterna eller bara ett kampanjknep?
2023-12-13
Länk till avsnitt

Kärnkraften förenar Tidöpartierna men vem ska betala?

Regeringen vill se en massiv utbyggnad av kärnkraften i Sverige motsvarande 10 konventionella reaktorer till 2045. Är alla partier ombord? Vad kostar kärnkraftskalaset och finns det risk att framgångsdrömmarna blir till en härdsmälta?

I dagens Älskade politik går vi till kärnan i kärnkraftsfrågan.

Lina och Tomas kärnkraftslåtar hittar ni här 

Medverkade 
Evelyn Jones
Tomas Ramberg
Lina Lund

Producent 
Viktor Ahldén

Musik & klippning
Patricio Samuelsson

Ansvarig utgivare
Peter Wolodarski


2023-12-06
Länk till avsnitt

?SD har detonerat en splittergranat i regeringens famn?

Jimmie Åkessons tal på SD:s landsdagar stod för rubrikerna i helgen. Han fick starka reaktioner när han pratade om att riva moskéer och ?ställa ansvariga till svars?. 

Är det  ett spel för gallerierna eller SD:s riktiga ansikte? Hur påverkar utspelen de andra partierna och har SD:s retorik blivit hårdare?

Medverkande
Evelyn Jones
Tomas Ramberg
Lina Lund

Producent 
Viktor Ahldén

Musik och mixning 
Patricio Samuelsson

Ansvarig utgivare
Peter Wolodarski
2023-11-29
Länk till avsnitt

Extra: Om SD:s statsministerdröm, Swexit och veteranbilspolitik

Sverigedemokraterna samlas i helgen i Västerås där de håller sina första landsdagar sen Jimmie Åkessons Tidö-triumf. Är nästa steg statsministerposten? Kan de hålla den uppåtgående formkurvan och drömmer SD om en Swexit?

Medverkande
Evelyn Jones
Tomas Ramberg
Hans Rosén

Producent
Viktor Ahldén

Musik
Patricio Samuelsson

Ansvarig utgivare
Peter Wolodarski
2023-11-24
Länk till avsnitt

?Antisemitism har blivit ett tillhygge från högersidan?

Den socialdemokratiske riksdagsledamoten Jamal El-Hajs relation eller icke-relation till Hamas har varit en av de dominerande frågorna inom svensk politik sedan kriget i Gaza bröt ut. Varför fokuseras det så mycket på honom? Hur ser Socialdemokraternas relation till Palestina ut och skiljer det så mycket mellan partiernas inställning till kriget i Gaza?

Medverkande 
Evelyn Jones
Tomas Ramberg
Lina Lund

Producent 
Viktor Ahldén

Klippning & musik
Patricio Samuelsson

Ansvarig utgivare för DN
Peter Wolodarski
2023-11-22
Länk till avsnitt

Liberalernas kroniska SD-huvudvärk

Ett stukat Liberalerna håller landsmöte i Linköping i helgen. Sedan valet har väljarstödet nästan halverats , i senaste DN/Ipsos samlade partiet bara 2 procent och skulle åka rätt ur riksdagen om det var val idag.

Hur skulle en comebackstrategi kunna se ut? Tycker Jimmie Åkesson verkligen att Johan Pehrson är ?en jobbig jäkel? och kommer Pehrson kunna styra skeppet genom den här stormen?

Medverkande
Evelyn Jones
Tomas Ramberg
Lina Lund

Producent
Viktor Ahldén

Klippning och musik
Patricio Samuelsson

Ansvarig utgivare
Peter Wolodarski
2023-11-15
Länk till avsnitt

Extra: ?För KD är det familjen som ska bekämpa brott?

Det är en pressad Ebba Busch som möter partikollegorna på Kristdemokraternas riksting i helgen.
Opinionsläget är dystert och kritiker har anklagat partiet för att svika vallöften.

Kommer ett 88 punkter långt familjepolitiskt program bli partiets räddning ? och är KD på väg tillbaka till sina rötter?Det diskuterar panelen i ett extraavsnitt av podden Älskade politik.

Medverkande
Evelyn Jones

Tomas Ramberg

Producent 
Viktor Ahldén

Musik
Patricio Samuelsson

Ansvarig utgivare DN
Peter Wolodarski 

2023-11-10
Länk till avsnitt

?Alltid mycket splittring och bråk i Vänsterpartiet?

Det stormar i Vänsterpartiet.

Ung vänster har odlat kontakter med en pro-palestinsk grupp som stöttar Hamas.
Och en av V-ledningens största internkritiker Björn Alling har kallat Israel för ?vidrig terrorstat?. Han hotas nu av uteslutning vilket i sin tur lett till ett internt upprop.

Har ?bunkergänget? kring Nooshi Dadgostar skapat en kultur där det är lågt i tak?

I veckans Älskade Politik - Hur mår Vänsterpartiet och får man tycka annorlunda än ledningen?

Medverkade
Tomas Ramberg
Lina Lund
Evelyn Jones

Producent
Viktor Ahldén

Klippning och musik
Patricio Samuelsson

Ansvarig utgivare
Peter Wolodarski Dagens Nyheter AB
2023-11-08
Länk till avsnitt

Topparnas comeback i Bryssel - Elefantkyrkogård eller maktcentrum?

Jonas Sjöstedt, Isabella Lövin och Anna Maria Corazza Bildt. Flera kända politiska profiler har poppat upp som hugade spekulanter på en plats i Europaparlamentet.
Vad säger partiernas toppnamn till EU om deras ambitioner och hur blir man en framgångsrik politiker i Bryssel?

Veckans Älskade politik handlar om de stora comebackerna . Är Bryssel en Elefantkyrkogård eller maktcentrum?

Medverkade
Tomas Ramberg
Lina Lund
Evelyn Jones

Producent
Viktor Ahldén

Klippning och musik
Patricio Samuelsson

Ansvarig utgivare
Peter Wolodarski Dagens Nyheter AB
2023-11-01
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.