Sveriges 100 mest populära podcasts

Ingredienserna

Ingredienserna

Ingredienserna är en podcast om och med personer som kommunicerar genom mat. En resa genom Sveriges kulinariska scen genom intervjuer med kockar och andra personer i branschen, får du en inblick i restaurangernas värld och den passion och hängivenhet som krävs för att lyckas.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

podcasters.spotify.com/pod/show/philip-de-giorgio

Avsnitt

Pontus Frithiof

Han lämnade skolbänken som 16-åring och klev in i Erik Lallerstedts kök i Gamla stan. Kökets magi förtrollande honom, och aldrig, inte en enda gång, har han övervägt att lämna sitt älskade kök. Som 26-åring öppnade han sin första restaurang och han har upplevt hektiska lördagar i Paris, extraordinära cateringserveringar och oväntade kulinariska äventyr. Låt dig inspireras av hans engagemang för att utmana gränserna och vägra nöja sig med det som anses vara möjligt. Låt mig presentera Pontus Frithiof.

2023-06-15
Länk till avsnitt

Elvira Lindqvist

Matavfall blir en källa till kreativitet och nya smakupplevelser. I denna romantiska värld är grönsaker hjältar och matlagning blir en kärlekshandling till naturen. Elvira Lindqvist, en kock från Enköping, hyllar hållbarhet och grönsakernas mångfald på sin restaurang Oxenstierna på Östermalm.

2023-06-15
Länk till avsnitt

Stefan Ekengren

Han är känd som "Världens äldsta kock" och har vigt sitt liv åt det traditionella svenska köket. Sedan 2016 är han köksmästare på Hantverket i Stockholm och tänjer dagligen gränserna på vad husmanskost är. Som barn var kylskåpet ofta tomt och skolmaten blev både en räddning och en källa till inspiration. Jakten på en Michelin-stjärna finns inte, betyder det att han inte är ambitiös eller nytänkande, absolut inte.. snarare tvärtom. Och utan att ha träffat alla kockar i världen vet jag att Stefan Ekengren gjort flest snitt i potatisar utav precis alla..

2023-05-24
Länk till avsnitt

Albin Edberg

Han växte upp i ett stort familjehem utanför Jönköping, där fanns inga drömmar om kulinariskt guld. Men som inte ens 20 fyllda vann han som commi till Tommy Myllymäki guld i Bocuse d'Or Europe, och därmed kvalificerade sig till världsfinalen i Lyon Idag söker han inspiration och kreativitet som frilanskock, men det är långt ifrån slut här? idag är han 28 år gammal och trots att han hunnit med mycket är min känsla att det här, det är bara början för Albin Edberg.

2023-05-24
Länk till avsnitt

Johan Jureskog

Han är en passionerad kock som gjort stora avtryck i svensk matkultur. Som medgrundare av AG i Stockholm har han revolutionerat köttservering i Norden. Han är en köttmästare med flera lager av talang och passion. Låt mig presentera Johan Jureskog.

2023-05-17
Länk till avsnitt

Mikael Einarsson

Allt började med att packa polkagrisar i Gränna och jobbade på Brahehus längs med E4:an. Men det var i Stockholm allting tog fart. Efter att ha erövrat stadens restaurangscen och även jobbat i London, har han nu över 20 års erfarenhet. Vid 46 års ålder öppnade han sin första egna restaurang, Chez Jolie, där det fina franska hantverket lockar gästerna. Låt mig presentera Mikael Einarsson.

2023-05-17
Länk till avsnitt

Emma Shields

Det var i hennes farmors kök som allting började och redan som 13-åring bestämde hon sig för att mat skulle vara hennes passion för livet. Hennes resa har varit spikrak, enligt hennes imponerande CV. Men som i varje framgångssaga finns det också utmaningar som knackat på dörren. Idag står hon som stolt ägare till sin egen restaurang, Freyja. Låt mig presentera Emma Shields.

2023-05-17
Länk till avsnitt

Carl Ishizaki

I år fyller han 50 år, men kärleken till riset och fisken har inte bleknat. Han fortsätter att sträva efter perfektion och att förbättra sin konstform. Han betraktas som en av de främsta sushikockarna i Norden och 2016 tilldelades hans restaurang, Sushi Sho, en stjärna i Guide Michelin. Låt mig introducera Carl Ishizaki.

2023-05-17
Länk till avsnitt

Förord - Fredrik Backman

FÖRORD. Skrivet av Fredrik Backman, inläst av Philip De Giorgio.

..och det är väl, tror jag, kanske lite vad den här podcasten handlar om. I luckan, vid spisen, på väg till bordet, i händerna, i huvudet, i bröstkorgen. Att någon ville, att någon prövade, misslyckades och prövade igen. Att det HÄNDE något i människor. Och nu vill de att det ska hända oss. Dig och mig. Det är det som är INGREDIENSERNA.  

2023-05-14
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.