Sveriges 100 mest populära podcasts

Café Bambino

Café Bambino

Tone Schunnesson hatar att ringas och Karin Pettersson vill inte skicka tusen sms. Så från och med nu ses dom en gång i veckan för att reda ut ett ämne, en gång för alla. Tillsammans med en inbjuden gäst undersöker dom stora saker som ilska, fiktion, skönhet och pengar. Och de går till botten med små, men viktiga frågor, som hur blir man arg utan att gråta? Dödade internet autofiktionen? Och varför är Karin fortfarande sosse? Två kompisar om internet, kultur, nöje, frihet och sanning. Två kompisar där den ena kompisen råkar vara den andra kompisens chef.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

play.acast.com/s/abpodcast

Avsnitt

När Ebba Von Sydow tog Paris Hilton till Sverige

Ebba von Sydow tog internet och Paris Hilton till Sverige, och välte den svenska nöjesjournalistiken. Tone och Karin pratar med en ikon och popkulturell legend som typiskt nog alltid fått skäll av gubbarna (vi tittar på dig, Janne Josefsson). Tone minns vilka slags jeans som gällde vid millenniet och hur det funkar att förena modeintresse med feminism. Ebba berättar hur det kändes att som 20-nånting bli förnedrad av Stina Dabrowski och undrar varför ingen ? förutom Tone! ? tar popkulturen på nätet på allvar idag. Karin får skit för att hon bara klagar på att internet är trasigt i stället för att vara nyfiken, men försvarar sig genom att berätta om sin nya TikTok-karriär.
2024-02-28
Länk till avsnitt

Sex med känslor, Poor things och Jennifer Lopez

Varning för spoilers i avsnittet! För nu blir det filmsnack. Tone och Karin har kollat på film och sett megahyllade Poor Things av Yorgos Lanthimos (Killing of a sacred dear, Dogtooth etc) med en Oscarsnominerad Emma Stone i huvudrollen som Bella Baxter. Det är en surrealistisk och gotisk Frankenstein-saga om en kvinna som lyckas upptäcka sin sexualitet utan skam. Karin är inte helt med på sexsynen men älskar Mark Ruffalo och Tone önskar hon vore mer som Bella Baxter. En annan surrealistisk saga som nyligen kommit ut är Jennifer Lopez film på Amazon Prime ?This is me? Now?. En romantisk musikfilm? Musikal? I alla fall ett kitschigt epos om popstjärnans väg tillbaka till Ben Affleck! Det är en win att Tone fick Karin att se hela! Vad har Bella Baxter och Jennifer Lopez gemensamt? Är sex med känslor bättre än ett iskallt kn*ll? Vad är Lopez sanning? Och är kärlek en kraft som kan förändra allt?
2024-02-22
Länk till avsnitt

Algoritmerna som dödar kulturen

VARNING! Din hjärna ruttnar av Netflix. Eller? I veckans avsnitt av Café Bambino diskuterar Tone och Karin en ny bok som försöker förklara hur algoritmer påverkar kulturen. "Filterworld: How Algorithms Flattened Culture" av Kyle Chayka är en av vårens mest hypade böcker, enligt diverse poddar och listor. I denna menar författaren att kulturen blivit mer strömlinjeformad, inte bara för att algoritmerna premierar en viss sorts kultur utan också för att de som gör kultur börjat anpassa sig efter algoritmernas dumhet. Men var det verkligen bättre för? Karin saknar subkulturer och Tone tycker internet får för mycket skit. Är det verkligen så farligt att doomscrolla, var folk smartare när det inte fanns någon TV och spelade det någon roll att redaktionen på tidningen Pop var lika mångfaldig som Sverigedemokraternas partistyrelse?
2024-02-14
Länk till avsnitt

Henrik Schyffert är grön av avund

I säsongspremiären av Café Bambino pratar Tone och Karin om AVUND. Till sin hjälp har de mannen som alla mediemän i Stockholm (Sverige?) någon gång avundats: Henrik Schyffert. Han är komiker, skådis, regissör och aktuell med hyllade standup-showen "Schyffert forever". Ändå kan han inte föreställa sig att någon är avundsjuk på honom? Däremot avundas han andra! Influencers (fast inte egentligen) och debutanter som får fina pris. Tone är avundsjuk på Karin och Henriks löner. Karin är avundsjuka på unga men saknar 90-talet, då det snällaste man kunde göra var att mobba folk in i ledet. Det blir också snack om missunnsamhet, pengar, kulturellt kapital, Framgångspodden, helt vanlig jakt och Peter Wahlbecks sanning. Och såklart lite missnöje över att ingen tackar dig för att du inte säljer ut!
2024-02-07
Länk till avsnitt

Trailer: Café Bambino

Nu släpps den filmade podden Café Bambino lös även i alla poddflöden. Karin Pettersson och Tone Schunnesson undersöker stora saker som ilska, fiktion, skönhet och pengar. Ibland själva och ibland tillsammans med en gäst.
2024-02-05
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.