Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Morgonpasset i P3

Morgonpasset i P3

En härlig start på dagen! Senaste nytt, filosofiska utsvävningar, humor, kultur och intressanta gäster. Ansvarig utgivare: Sîlan Diljen

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sverigesradio.se/morgonpassetip3

Avsnitt

Deppig påsk-jao, David det nya påskhelgonet och storleken på en äng

Vi uppmärksammar lyssnare som är extra deppiga och ensamma i påsk på grund av corona. David tar sig an att bli påskens Arne Weise och så diskuterar vi hur stor en äng faktiskt måste vara för att kallas äng.

2020-04-07
Länk till avsnitt

Sjukt lokala lokalnyheters comeback, en ovanlig berguv och så påverkas vi av karantän

Davids programpunkt sjukt lokala lokalnyheter är tillbaka, Hanna visar en minst sagt uppseendeväckande bild på en berguv och dessutom pratar vi om hur vårt psyke påverkas av isolering under corona tillsammans med psykologen Lisa Clefberg.

2020-04-06
Länk till avsnitt

Sexy songs, erotiskt väder och så påverkas brottsligheten av corona

Det blir en sexig fredag när Kodjo, David och Katherine snackar låtar som funkar och inte funkar när det vankas sexy time. Dessutom kommer Babs in med en erotisk väderprognos som får alla i studion, särskillt David, att rodna. Vi byter sedan tvärt ämne och pratar om hur brottsligheten påverkas av corona med Linda H Staaf som är underrättelsechef på polisen.

2020-04-03
Länk till avsnitt

Tysken, Anderas Cervenka och sextips i coronatider

Vi får finbesök av journalisten Christian Stichler, även känd som "tysken" som alltid ställer samma fråga till Anders Tegnell på Folkhälsomyndighetens presskonferenser. Till studion kommer också ekonomijournalisten Andreas Cervenka för att reda ut hur oroliga vi egentligen bör vara för ekonomin. Dessutom får vi tips på hur vi säkrast har sex nu i coronatider, både från hälsomyndigheterna i New York och Kodjo!

2020-04-02
Länk till avsnitt

Kodjo är låg, finansministern på besök och tysken!

Kodjo är lite låg idag och David och Katherine försöker muntra upp honom med blandat resultat. Kalle är tillbaka och berättar om en omskriven tysk som alltid syns på Folkhälsomyndighetens presskonferenser. Dessutom gästar finansministern Magdalena Andersson och pratar om de ekonomiska konsekvenserna efter corona.

2020-04-01
Länk till avsnitt

Marcus nya favoritställe och Stefan Sauk

Stefan Sauk gästar och det visar sig att han och David har samma road rage- ådra. Hanna är fortsatt i Karlstad och Marcus berättar om hur han hittat in i en bowlinghall - eller var det bowlinghallen som hittade honom?

2020-03-31
Länk till avsnitt

Huliganväder, Gambia och corona-shaming

Babs fortsätter leverera väderprognoser med teman - idag i form av huliganväder! Amat Levin kommer för att berätta om sin nya bok där han beskriver det speciella bandet mellan Sverige och Gambia. Vi pratar dessutom om corona-shaming och efterlyser en parterapeut då det blir dålig stämning i studion.

2020-03-30
Länk till avsnitt

Henrik Nyblom på Davids regel och Annika Strandhäll

Det är fredag och återigen dags för Davids regel! Denna gång har vi bjudit in Henke Nyblom som får bjuda på musik och standup. Dagens gäst är fd. socialministern som berättar om den tuffa tiden efter att hennes man tog sitt liv.

2020-03-27
Länk till avsnitt

Vårens första dag, OS-historikern Martin, och Coronabeefen avgjord.

Vårens första dag är här! I alla fall om man frågar David. Katherine erkänner också att hon kan ha varit den som förlorade i Corona-beefen... Dagens gäst är historikern Martin Johansson, och vi lär oss allt om Olympiska Spelen!

2020-03-26
Länk till avsnitt

Dörrmannen, nästan Coronafritt, och kroppsaktivisten Cristian

David, Katherine och Kodjo får denna morgon besök av Dörrmannen aka. I Open Doors som har en YouTubekanal där han enbart öppnar dörrar. Vi träffar dessutom kroppsaktivisten Cristian.

2020-03-25
Länk till avsnitt

Daniel Adams-Ray, Janice och Marcus sur-lista

Daniel Adams-Ray och Janice är först ut när P3 Sessions är tillbaka, från och med nu med livemusik flera dagar i veckan. Marcus är sur och gör en lista på allt han stör sig på i coronatider och det debatteras hurvida skedar hör hemma i micro.

2020-03-24
Länk till avsnitt

Rapport från ett slakteri och det svenskaste att göra på balkongen

David, Katherine och Kodjo försöker bestämma vad som är det svenskaste att göra ihop på balkongen när resten av världen som sitter i karantän sjunger sånger, dansar och lever rövare. Vi får besök av Lina Gutsafsson som skrivit boken Rapport från ett slakteri, hon är veterinär och jobbade på ett slakteri och hennes dagbok från den tiden har nu blivit bok. P3-korren Caroline Kernen kommer också och berättar om nyhetsdokumentären hon gjort som handlar om ett uppmärksammat serievåldtäktsfall i Manchester.

2020-03-23
Länk till avsnitt

Hjärndöd fredag med live-läsning av Elis Burrau och Emma Molin

David har helt checkat ut, komikern Emma Molin är gäst, vi har Elis Burrau på regel som läser högt ur sin nya bok De äter ur din hand, baby, och vi ber lyssnarna berätta om hur långt de har gått för att slippa gå till skolan eller jobbet.

2020-03-20
Länk till avsnitt

Katastrofläkaren Johan von Schreeb och BiDavid

Idag får David, Katherine och Kodjo besök av läkaren Johan von Schreeb som har 25 års erfarenhet av att jobba i katastrofområden. Han berättar om sina erfarenheter och diskuterar hur vi står rustade inför en pandemi. David knäcker bidé-nöten och skapar BiDavid, företaget som kommer ta honom genom den ekonomiska krisen.

2020-03-19
Länk till avsnitt

Debatt om danstillstånd, Simon Gärdenfors och dyra kor i Chad

Vi lyssnar på en smått irriterad inrikesminister, Mikael Damberg när han, i riksdagen, får frågan om regeringen inte gjort något åt att ta bort danstillståndet. Vi ringer sedan upp riksdagsledamoten som lyfte frågan, Tobias Andersson från Sverigedemokraterna frågar varför han ändå ville fokusera på danstillstånd nu i coronatider. Dessutom lär Kodjo oss om hur dyrbara kor är i Chad och vi gästas av Simon Gärdenfors.

2020-03-18
Länk till avsnitt

Elda-jao, Gina Dirawi och bunkra alkohol

Hanna är med på länk från Karlstad, vi pratar om våra pyromantendenser och ringer upp Systembolaget för att kolla om det är lika poppis att bunkra alkohol som toalettpapper nu i coronatider. Gäst är programledaren Gina Dirawi.

2020-03-17
Länk till avsnitt

Coronavaccin, David med dreads och ännu mer corona

Katherine har drömt om David i dreadlocks och vi fortsätter prata om coronaviruset, närmare bestämt hur nära man är en lösning. Professor Matti Sällberg och hans team vid Karolinska Institutet jobbar med vaccinutveckling och är ett av 35 forskningslag i världen som arbetar med att hitta ett vaccin mot covid-19. För David, Kodjo och Katherine berättar han hur arbetet går till.

2020-03-16
Länk till avsnitt

Socialministern, författaren Pascal Engman, och historiskt börsras

Mycket på schemat denna fredag! Socialminister Lena Hallengren kommer hit och snackar läget i Sveriges sjukvård apropå Corona. Dagens huvudgäst är Pascal Engman som skrivit en deckare om Incels. Ekonomireportern Felicia Åkerman gäster en snabbis för att snacka historiens värsta börsras.

2020-03-13
Länk till avsnitt

Vågade investeringar med Susanne Najafi, och Corona-politik

Dagens gäst är Susanne Najafi, vars liv tog en dramatisk vändning efter hon bröt nacken i en skidolycka. Idag är hon riskkapitalist och investerar där ingen annan vågar. Dessutom snackar vi med Maggie Strömberg om politiska läget i Sverige pga Corona och med Kjell som ligger isolerad hemma eftersom han HAR Corona.

2020-03-12
Länk till avsnitt

Babben fucking Larsson, Davids bidé-business och havsbottenklamydia

Babben fucking Larsson är gäst idag och berättar om sina långa, gedigna karriär och sin nya show. Dessutom får vi besök av Sukran Kavak som gjort en P1 dokumentär om unga tjejer som utpressas med intima bilder på sociala medier. Vi ringer också upp en av forskarna som hittade klamydia på havets botten i Arktis.

2020-03-11
Länk till avsnitt

Konsertkungen, blockflöjt och skolgårdslingo

Hanna, Marcus och David får besök av Thomas Johansson, en legendarisk konsertarrangör som tagit otaliga världsstjärnor till Sverige, och han berättar bland annat om när Janis Joplin lärde honom dricka tequila. David skjuter upp La Bouce-utmaningen ännu en vecka, men det skonar oss inte från att höra hela gänget uppträda med blockflöjt. Dessutom frågar vi lyssnarna om skolgårdslingo man saknar!

2020-03-10
Länk till avsnitt

Kungligt med Ebba Von Sydow, deprimerade hundar och en Arnold Schwarzenegger-robot

Idag släpper P3 en ny podd, P3 ID, som handlar om ikoniska personer och Vendela Lundberg som är en av upphovsmakarna bakom den kommer och berättar. Ett av avsnitten handlar om Meghan Markle och därför kommer också Ebba Von Sydow och snackar kungligt. Babs fördjupar oss i en nyhet om hundar med psykisk ohälsa och Katherine berättar om en Arnold Schwarzenegger-robot som väcker starka känslor.

2020-03-09
Länk till avsnitt

Bakis eller corona, Joe Labero och Kodjos hyllning till Kath

Joe Fucking Labero kommer till studion, Kath bryter ihop under en nyhetsfördjupning och vi pratar med Julia Wallentin och Dina Oetterli vars bakfylla blev misstagen för coronaviruset och en världsnyhet. Dessutom har Kodjo gjort en hyllningslåt till en av de andra programledarna (ledtråd: det är inte David). En riktig fredagssändning helt enkelt!

2020-03-06
Länk till avsnitt

Yogadans, Love is blind och David stylar Kalles hår

David delar med sig av sin visdom om hårprodukter och stylar Kalles hår. Katherine berättar om en väldigt pinsam incident i yogastudion och dessutom dissekerar vi serien Love is blind. Kan man verkligen bli störtförälskad i någon på bara några dagar dessutom utan att ha sett personen? Och vad kan man dra för slutsatser av problemen som uppstod mellan paren som deltog? Till vår hjälp har vi tagit in psykologen Liria Ortiz!

2020-03-05
Länk till avsnitt

Topplocket av, tv-spelens historia och ett rum med korta killar

Vi försöker gräva fram tillfällen som Katherine fått ett riktigt vredesutbrott vilket leder oss in på topplocket av-jao! Speljournalisten och grundare av Stockholms spelmuseum, Tobias Bjarneby kommer och lär oss allt om tv-spelets historia. Dessutom inleds en het debatt med lyssnaren Henrik om huruvida man får skoja om korta personer eller inte.

2020-03-04
Länk till avsnitt

Jag mår illa 2020, Hanna Widerstedt och en harpa i ögat

Marcus framför en 2020-version av Magnus Uggla "Jag mår illa" och det blir en SUCCÉ! Vi gästas Hanna Widerstedt som först blev känd 2012 efter hon var med i Big Brother. Efter det flyttade hon till Berlin för att hålla på med sin konst, men allt gick snett och hon arbetade som prostituerad i sju år och idag får vi höra henne story. Dessutom får vi tag i en harpa som slutar med att Marcus får en blåtira på ögat.

2020-03-03
Länk till avsnitt

Cringeiga politiker, nazistjägare och lama frierier-jao

Det visar sig att David och Katherine har två helt olika inställningar till konflikter, vi pratar om politiker som använt sig av musik på ett väldigt pinsamt sätt och vi frågar efter era slappaste frieri-historier. Gäst är författaren och nazistjägaren Susanna Wallstén som berättar hur det gått till när man jagat efter nazister som flydde efter andra världskriget.

2020-03-02
Länk till avsnitt

Biologisk ålder, småfåglar och jordens alla månar

Kodjo är äntligen tillbaka! Han, David och Kath får besök av forskaren och docenten i molekylär epidemiologi Sara Hägg som lär dem allt om biologisk ålder. David får hjälp av lyssnarna att identifiera småfåglar.

2020-02-28
Länk till avsnitt

Ljudarkitektur, episka rymningar och jakten på Kodjo

Vi går in på tredje dagen med en försvunnen Kodjo och idag får David, Katherine och Ahmed besök av ljudarkitekten Björn Hellström som försöker hjälpa oss lokalisera Kodjo genom att lyssna på klippen han skickat. Dessutom ber vi lyssnarna att berätta om sina mest episka rymningar.

2020-02-27
Länk till avsnitt

Hasse Aro och den fortsatta jakten på Kodjo

Ahmed hoppar in och håller David och Katherine sällskap med jakten på Kodjo fortsätter, dessutom får dom besök av Hasse Aro som hjälper dem med tips och berättar om några av sina minnesvärda fall.

2020-02-26
Länk till avsnitt

Hedda Stiernstedt, sova med strumpor och Kodjo försvinner

Kodjo försvinner spårlöst från dagens sändning och hela kanalen slår sig samman för att hitta honom. Hedda Stiernstedt kommer på besök och berättar om nya filmen Min pappa Marianne och vi diskuterar galenskapen i att sova med strumpor.

2020-02-25
Länk till avsnitt

Gabberfest, härjedalspipa och den långa vägen till kärlek

Den efterlängtade gabberfesten blir äntligen av, vi har rave i studion bredvid med bland annat DJ:n Haj300 och Musikguidens Samir Yosufi berättar genrens bakgrund. Dessutom kommer Nina Grigorjeva som ska lära David spela härjedalspipa.

2020-02-24
Länk till avsnitt

Katherine galna bekännelse, arbetet att ta fast sexköpare och unpopular opinions

Vi blir alla djupt skakade av nyheten att Katherine ALDRIG spelat tv-dator- eller mobilspel i hela sitt liv. Vi har inget annat väl än att vi rulla in både tv och spelkonsol för att ändra på detta! Poliserna Elin Sjögren och Linnea Horgby kommer till studion för att berätta om en insats i Stockholm där de tog fast 41 sexköpare, på bara en vecka. Dessutom delar vi unpopular opinions. Emelie, som vanligtvis har hand om våra sociala medier, står inte ut med Red Hot Chili Peppers medan Kodjo gör upp med ett av Sveriges populäraste band.

2020-02-21
Länk till avsnitt

Vi upptäcker gabber-kulturen, folkets väder och varför hatar folk veganer?

Katherine tar upp en artikel som ställer frågan varför folk känner ett sånt agg mot veganer. Tina från Musikguiden introducerar oss för subkulturen gabber och David är hooked! Kalle kommer in och gör folkets väderrapport och så lär vi känna skådisen Nora Rios, mer känd som Sulle i serien Kalifat.

2020-02-20
Länk till avsnitt

Rekord i trumvirvel, tech-entreprenören Johannes Schildt och låna sjuka grejer av grannen-jao

I måndags efterfrågade David någon som kunde spela virveltrumma under en hel sändning och idag är han här! Trummisen Erik Bäckström Larsson tar sig an utmaningen att spela på en virveltrumma HELA sändningen. Johannes Schildt som grundat Kry gästar och vi pratar tech- och start up-kultur, kritiken mot vårdappar och tar reda på hur lik han är karaktärerna i serien Silicon Valley. Vi frågar även er om det konstigaste ni lånat av en granne.

2020-02-19
Länk till avsnitt

Marcus gör Magnus Uggla 2.0, framtidens arkitektur och "lavr"

Marcus får ett uppdrag av David. Nämligen att göra en 2020-version av Magnus Uggla "Jag mår illa". Vi gästas av arkitekten Sanna Hederus som pratar om hur framtidens städer kommer se ut. I slutet av sändningen börjar vi även prata om en vegan på ett fiskeläger och nya ordet "lavr" ser världens ljus.

2020-02-18
Länk till avsnitt

#amianasshole Mimmis lägenhet, rasistskandalen i Big Brother och misofonia

Vi fortsätter reda ut era dilemman under #amianasshole. Den här gången handlar det om Mimmi och en lägenhet. Vi pratar om Big Brother och att två deltagare fick lämna programmet förra veckan på grund av antisemitiska uttalanden. En av dem, Kim Kamal kommer till studion. Han har bett om ursäkt för sina uttalanden men vad fick honom att prata nedlåtande om judar från första början och vad har det fått för konsekvenser? Vi gästas även av Aron Verständig, ordförande i judiska centralrådet och judiska församlingen i Stockholm, för att prata om den slentrianmässiga antisemitismen och hur den ser ut i Sverige.

2020-02-17
Länk till avsnitt

Alla hjärtans dag-tema med en första dejt i studion och batterisyra

David, Kodjo och Katherine firar Alla hjärtans dag och har bjudit in Emma och Oscar som går på blind date i studion. David väntar på Thorsten Flinck och en som heter Tova letar dejt till kvällen. De tar också reda på vad man kan använda tonvis med batterisyra till från stulna bilbatterier, förutsatt att det inte har frätt sönder tjuvarnas kläder och hud. Glad alla hjärtans dag!

2020-02-14
Länk till avsnitt

Moonsekten, SAS-bråket och Kodjos förlossningslåt

Vi får besök av Helena Löfgren som var med i Moonrörelsen på 90-talet och idag är psykoterapeut och sektexpert. Hon berättar om hur man hamnar i en sekt och hur man tar sig ut. Kalle Berg reder ut det stora SAS-bråket och vi följer upp barnet som föddes till Kodjos förlossningslåt 2012.

2020-02-13
Länk till avsnitt

Kriminologi, dumpstring och Pär Lernströms Oscars fail

Vi får besök av kriminologen Christoffer Carlsson, känd från Veckans Brott, som försöker hjälpa oss förstå den senaste tidens sprängningar och skjutningar. Vi ber lyssnarna om dumpstrings-storys och ringer upp Pär Lernström för att kolla hur han mår efter sin stora Oscars-tabbe.

2020-02-12
Länk till avsnitt

Primitive technology, överlevare från tsunamin 2004 och "Dajk!"

Marcus, David och Hanna snackar om hobbyn primitive technology där man bygger saker i det vilda helt utan avancerad teknik eller material. Detta leder oss in på den klassiska serien Hajk och Davids urbana version, "Dajk!". Vi gästas även av journalisten Kristin McMillen som överlevde tsunamin 2004 och som reagerat på SVT:s nya minidramaserie Tsunami.

2020-02-11
Länk till avsnitt

Anis Don Demina, Am I The Asshole och light mobbing av Kalles skjorta

Youtubern och artisten Anis Don Demina kommer till studion och berättar om hur han blev så stor på youtube och vad vi kan förvänta oss av hans mello-framträdande. Vi blir AITA-domare när vi ber lyssnarna om tillfällen där de betett sig illa och Kalle får i vanlig ordning utså ret för sin klädstil.

2020-02-10
Länk till avsnitt

Tempura-fredag, fighten om knäckebrödet och efterfest med Rebecca & Fiona

Då David börjat intresserad sig för det asiatiska köket har vi bjudit in kocken Tove Nilsson som friterar tempura live i studion, vi diskuterar den alltid lika aktuella frågan om vilken sida av knäckebrödet som bör smöras och får besök av Sveriges enda riktiga rockstars Rebecca & Fiona som kommer direkt från Grammis-efterfesten och berättar om sitt nya program i P3.

2020-02-07
Länk till avsnitt

Furries, kisstäcken och Sebastian Stakset

Vi får ett efterlängtad besök av två furries som berättar allt om sin subkultur, David, Katherine och Kodjo djupdyker i teknologi som ska stoppa sängväteri och Sebastian Stakset kommer och berättar om sin resa från Kartellen-medlem till religiös.

2020-02-06
Länk till avsnitt

Slöjddebatt! Framtidens artist! Split för klimatet!

Kristoffer Appelquist från Svenska nyheter debatterar slöjdens vara eller icke-vara med Konstfacks rektor Maria Lantz. Dessutom får vi besök av Alex Järvi och breakar för honom att han är framtidens artist i februari. Kodjo genomför sin efterlängtade split för klimatet.

2020-02-05
Länk till avsnitt

Marcus kortärmade jacka, turquoise eller blå i Iowa och barnvapen jao

Marcus, Hanna och David får besök av två stycken Henrik! Henrik Torehammar om det senaste i svensk politik och Henrik Nyblom om livet som resande komiker. Dessutom snackar vi med Fernando Arias direkt från Iowa där valcirkus råder och Tina drar oss ner ett hål fyllt av Simpson-inspirerad musik. Marcus visar även upp sin nya jacka!

2020-02-04
Länk till avsnitt

Kodjo får hjälp att gå ner i split, super bowl-måndag och allt om fett

Vi börjar morgonen med träning! Balettläraren Brendan Collins hjälper Kodjo att gå ner i split för klimatet, Jenny Damberg berättar surhajar som smakar urin och Richard Henriksson från Radiosporten går igenom årets Super bowl. Dessutom ringer Kodjo, Katherine och David upp Kodjos mamma Grace och ber henne recensera Melodifestivalens första deltävling.

2020-02-03
Länk till avsnitt

Sömnsvårigheter, filmfredag och furry-kulturen

Det blir en riktig filmfredag när vi ställer SR:s kulturjournalist och recensent Roger Wilson mot väggen för att ha varit (typ) den enda som gett filmen Cats en bra recension. Dessutom kommer kulturministern Amanda Lind som vi gett i uppgift att se And Then We danced och vars recension vi nu ser fram emot. Vi pratar även subkulturen furry, slöjdens vara eller icke-vara i skolan och superdjuret vombat!

2020-01-31
Länk till avsnitt

Katherines djurhat, världsmästarna i bowling och vi ringer upp Norge

Kodjo har redan gett upp att gå ner i split, Katherine erkänner att hon inte gillar djur och vi ringer upp Norge och frågar hur de firar gårdagens nyhet om att de hittat mineraler värda 1000 miljarder norska kronor på havsbotten i Svalbard! Vi får dessutom finbesök av Jenny Wegner och Josefin Hermansson är regerande världsmästare i bowling!

2020-01-30
Länk till avsnitt

Stela papparelationer, Kodjos splitutmaning och Kobe Bryants legacy

Morgonen får en lite trevande start när David och Katherine sänder själva första halvtimmen. Snacket leder in på stela relationer med pappor och "jag skrev till pappa att jag älskar honom-jao" föds. Senare kommer Kodjo in och tar sig an utmaningen att lära sig gå ner i split på en vecka! Vi gästas även av journalisten Amat Levin och pratar om basketspelaren Kobe Bryant och arvet han lämnar bakom sig.

2020-01-29
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.