Sveriges 100 mest populära podcasts

Morgonpasset i P3

Morgonpasset i P3

Kom in i värmen! Varje morgon i P3 är en fartfylld resa, full av intryck. Ansvarig utgivare: Caroline Lagergren

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sverigesradio.se/morgonpassetip3

Avsnitt

Amy Deasismont, Sveriges snålaste man och skandalscener på 08-derbyt

Linnea Wikblad har fuckat upp sin bil! David Druid har fuckat upp sin kropp! Amy Deasismont har försovit sig! Vi pratar med Sveriges kanske snålaste man Günther Mårder och får hans bästa spartips. Linnea drar igång #steppaförMP! Johan Mathias Sommarström rapporterar från Istanbul efter Erdogans seger i turkiska valet. Babs Drougge på P3 Nyheter rapporterar om skandalscenerna på 08-derbyt och Elon Musks hjärnchips. Dessutom: kransmällen efter klimataktionen på Lets Dance-finalen.

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-05-29
Länk till avsnitt

Hanna Hellquist behöver hjälp, allt om Ron DeSantis och Tobias Karlsson från Let's Dance

Hanna Hellquist är tillbaka och behöver hjälp med en grej! Vi snackar "beefen" mellan Eftermiddag i P3 och Morgonpasset! Blir det en 2018-sommar i år? Meteorologen Tora Tomasdottir om sommarvädret. Ekots utrikeschef Ginna Lindberg om republikanernas Ron DeSantis chanser mot Donald Trump. Tobias Karlsson dansar tillsammans med Charlotte Kalla i Let's Dance-finalen på lördag, vi pratar även om hans hiv-besked. Matilda Rånge om den förlamad mannen som kan gå igen med hjälp av AI.

Programledare: David Druid och Hanna Hellquist

2023-05-26
Länk till avsnitt

Viktor Norén, Linnea Diarréa Wikblad och R.I.P. Tina Turner

Viktor Norén dansar babbeltango med David Druid! Linnea Wikblad minns sitt osmickrande smeknamn! David ska skjuta i riksdagen? Rockdrottningen Tina Turner har dött, Tina Mehrafzoon minns ikonen. Vi pratar med Ekots nyhetschef Maria Eksedler om varför sökandet efter Madeleine Mccann återupptas. Babs Drougge på P3 Nyheter rapporterar om Elon Musk och Ron DeSantis tekniska fadäs och tivoli-ilskan efter köträngning.

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-05-25
Länk till avsnitt

Joakim Paasikivi, dagen innan löning-fattig och så lite alkohol kan skada hälsan

Linnea Wikblad är fattig dagen innan löning! Komikern Jonathan Rollins har snippats i pungen! Överstelöjtnant Joakim Paasikivi förklarar händelserna i Belgorod, striden om Bachmut och vad den Ukrainas kommande våroffensiv innebär. Babs Drougge på P3 Nyheter om att så lite alkohol kan skada hälsan och litterära dealbreakern i Gift vid första ögonkastet.

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-05-24
Länk till avsnitt

Allt om spelberoende, Linnea dubbar film och hungriga barn-debatten

Linnea Wikblad har två repliker i nya Lilla sjöjungfru-filmen och David Druid slår fast att musik från oljefat är det absolut vackraste ljudet. Vasektomi! Sexmaraton i Finland! Hunken, psykologen och beroendeforskaren Anders Nilsson svarar på alla våra frågor om spelberoende. P3 Nyheters Babs Drougge om hur många av regeringens statsråd som kallar sig för feminister och vi frågar oss hur hungriga svenska barn egentligen är.

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-05-23
Länk till avsnitt

Tareq Taylor, ungkarlars sopinstallationer och hur mår Lukasjenko?

David Druids usla sovvanor! Linnea Wikblads inflyttningsfest! Tareq Taylor sjunger John Legend! Vi pratar om späckhuggarnas hämnd, ungkarlars sopinstallationer och de vidriga nattfjärilarna! Jakob Hedenskog är expert på Östeuropa och hjälper oss analysera Alexander Lukasjenkos mående. Babs Drougge på P3 Nyheter om Chipskrav i skolan och att storspelare kritiserar spelbolag.

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-05-22
Länk till avsnitt

Hanna Ardéhn, bråket i Benjamins och David Druid lever i Truman Show

Hanna Ardéhn från "Störst av allt", "Nattryttarna" och nu "Leva life" om att dejta som psykolog utan hår! Margret Atladottir har sett ett otroligt obekvämt bråk i Benjamins Ingrossos: "Benjamins" mellan Stefan Ekengren, Petter Stordalen och Elliphant! David Druid upplever att han lever i filmen "Truman Show"! Vanja Hagberg på P3 Nyheter rapporterar om Bruce Springsteens kontroversiella spelning. Dessutom: Våga frågalådan om "Vanderpump Rules".

Programledare: David Druid och Margret Atladottir

2023-05-19
Länk till avsnitt

Edward Bloms Kristi himmelsfärspaj, ljuga på CV och David Druid har pangat puffra

David Druid har pangat loss på skjutbanan! Linnea Wikblad har höga katter! Margret Atladottir glider in och sätter igång årets viktigaste debatt: Young Al Pacino vs. Young Robert De Niro! Vi snackar om Martha Stewart och vilka artister som borde uppträda på Way out West, enligt Magge! Edward Blom berättar varför och hur vi ska fira Kristi himmelsfärdsdag! Babs Drougge på P3 Nyheter om att ljuga på CV!

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-05-18
Länk till avsnitt

Martin Melin, syttende mai och japansk smilskola

Martin Melin om Nato, EU och relationen mellan Liberalerna och Sverigedemokraterna. Martin och David Druid tjafsar även över vem som ligger mest. Vi firar Norges nationaldag med Henrik Elvejord Borg. Babs Droggue om att japaner har glömt hur man ler och att vindkraftverk i havet gjort bohuslänningar ilskna. Linnea Wikblad ger oss tighta tre minuter om att älska sig själv.

Programledare: Linnea Wikblad, David Druid

2023-05-17
Länk till avsnitt

Bibelbältets dag, Champions League för dummies och Lamottes skamlösa förslag

Bibelbältets dag! Vi pratar om nykterhetsrörelsen och djur som ser ut att vara påhittade av barn. Mantillsvända Linnea Wikblad ska äntligen få hjälp med sitt wifi av en man! David Druid funderar på att börja klä sig trendigt. Poeten Rebecca Sand om att leva med schizofreni. Champions League för dummies med Cmore-journalisten Siavoush Fallahi. P3 Nyheters Babs Drougge om att Joakim Lamotte hamnat i blåsväder efter att ha gett sig in i sagoläsande-dragartister-gate.

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-05-16
Länk till avsnitt

Emil Persson, Linneas pinsamma tabbe och turkiska valresultatet

Linnea Wikblad om att busa med sin mamma och David Druid kommer ut från (trädgårds)garderoben. Emil Persson om succén Fördomspodden, och ja, vi pratar om Johans Pehrsons gråt-r*nk. Babbs Drougge om Svensk-Finska Eurovisiontjafset och om en influenser-energidryck som skapar en dyr andrahandsmarknad. P3 Korren Caroline Kernen är på plats i Turkiet och ger oss det senaste från det turkiska valet. Paul Levin, chef för Turkietstudier vid Stockholms Universitet hjälper oss reda valresultatet.

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-05-15
Länk till avsnitt

Icona Pop, underklädeskritik mot Bianca Ingrosso och valet i Turkiet

Världsstjärnorna Icona Pop har gjort galna saker för kärleken! Margret Atladottir inspireras av att Sami Badan ger upp mäklarkarriären! Vår korrespondent Caroline Kernen är på plats i Istanbul och rapporterar om Turkiska valet! Vad är egentligen viktigast: Kirunaflytten eller Matty Healy och Taylor Swift? Vår musikreporter Jonas David rapporterar från Liverpool inför Eurovision-finalen! Matilda Rånge på P3 Nyheter om att Bianca Ingrosso talar ut om kritiken mot Intimissimi.

Programledare: David Druid och Margret Atladottir

2023-05-12
Länk till avsnitt

Margret om Beyoncé, Leif GW uppläxad i rättssalen och Arvid från Gift vid första ögonkastet

Arvid Stark från Gift vid första ögonkastet pratar känslor och om hur det känns att vara en riktig hunk. Linnea Wikblad och David Druid pratar om den perfekta lunchen. Margret Atladottir ger oss det senaste från Beyoncés konsert, Taylor Swift och Matty Healys påstådda relation och Prins Charles fingrar. Babs Drougge berättar om handelshögskolans nya krav på fuskande elever och att Leif GWs grymtande gav honom en uppläxning av rätten. Mariela Quintana Melin från P3 Krim om Eskilstunas våldsvåg.

Programledare: Linnea Wikblad och David Druid

2023-05-11
Länk till avsnitt

Hedda Stiernstedt, David talar spanska och Donald Trump döms för sexuellt övergrepp

Filmstjärnan Hedda Stiernstedt minns 00-talet och har tatuerat in en hyllning till Börje Salming! Linnea Wikblads vän tror att David Druid är spansk och heter David Ruíz! Musikreporter Jonas David är på plats i Liverpool och rapporterar om Loreens succé i Eurovision semifinalen! Effie Karabuda berättar om det ökande antalet AI-bedrägerier! Vi snackar Beyonce! Snåla dejter! Långfil! Dessutom: Pastasorter vi hatar!

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-05-10
Länk till avsnitt

Vi tackar killar, Johar Bendjelloul om Eurovision och småbarn håller föräldrar vid liv

Idag är det stora kill-tackar-dagen. Linnea Wikblad kommer åter en gång fram till att hon är Sveriges mest manstillvända kvinna. David Druid är en kille. Skådisen och debattören Ala Riani om sin nya bok "Krigets dotter". Journalisten Johar Bendjelloul berättar om allt vi behöver veta inför kvällens deltävling i Eurovision där Loreen är med. P3 Nyheters Babs Drougge om att småbarnsföräldrar löper mindre risk att dö än jämnåriga utan barn.

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-05-09
Länk till avsnitt

Allt om havet, Skamlös Vinhora och självmordssekter vi minns

David Druid värvar Linnea Wikblad till padelsekten! Linnea misstänker att Meghan Markle var på kung Charles kröning! Varför går man med i en sekt? Peter Åkerbäck, doktor i religionshistoria, berättar om självmordssekter apropå P3 Dokumentär om Heavens Gate. Marinbiologen Inger Näslund berättar om ön av plast, hur vi räddar Östersjön och korallrevens sexliv. Därför ska du inte kissa i havet. Babs Drougge på P3 Nyheter om partiledardebatten och att elever stöttar vaktmästare med hawaiiskjorta.

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-05-08
Länk till avsnitt

David Druid åker trike, misstänkta svältsekten i Kenya och kung Charles kröning

Äntligen får David Druid åka trike! Världsmästaren i thaiboxning Richard Nordstrand hänger med Mikael Persbrandt, är stuntman i Game of Thrones och framför allt trike-förare! Margret Atladottir minns en tokig lärare! James Savage och Ebba Kleberg von Sydow ger oss allt vi behöver veta inför kung Charles kröning! Matilda Rånge på P3 Nyheter om den misstänkta svältsekten i Kenya och att Ed Sheeran INTE stulit en låt.

Programledare: David Druid och Margret Atladottir

2023-05-05
Länk till avsnitt

PK-subban, Margret om a***s**-drama i Frankrike och potatis bland döda väcker känslor

David Druid ogillar män som trycker på knappen vid övergångsställen. Linnea Wikblad är fattig. Vi pratar Morgonpasset-merch. Vår musikreporter Natasha Azarmi har varit på Grammis och berättar om snackisarna. Margret Atladottir ger oss det senaste från populärkulturens värld och berättar bland annat om en fransk politiker som fått kritik för att han skildrar an*lsex i sin nya roman. P3 Nyheters Babs Drougge om kritik mot en potatisodling på kyrkogård och om drönaren som slagit ner i Ryssland.

Programledare: Linnea Wikblad och David Druid

2023-05-04
Länk till avsnitt

Emil Hansius, elaka saker vi gjort mot våra syskon och politiska vilden Widding

Vi pratar om konstiga saker som var trendiga när vi var små. I Linnea Wikblads skola var det t ex coolt att bära runt på en påse müsli, vilket hon gjorde ibland. Dessutom minns vi taskiga saker vi gjort mot våra syskon - David Druid saknar tiden när han kunde använda sina bröder som betjänter. P3 Krims Linus Lindahl om mordet på en taxiförare i Enköping. Youtubern Emil Hansius om att leva som EPA-raggare. Och så klart P3 Nyheters Babs Drougge om politiska vilden Widding (Wildding).

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-05-03
Länk till avsnitt

Louise Epstein, sjukaste djuren som bitit oss och franskt första maj-kaos

David Druid har aldrig firat valborg! Margret Atladottir är eld och lågor över MET-galan och har koll på alla snackisar. Vi frågar oss vilka konstiga djur lyssnarna blivit bitna av - och vilka konstiga djur lyssnarna har bitit. Radioikonen Louise Epstein gästar oss och berättar om sin nya podd som handlar om hjärnan. Hon testar energidryck för första gången i livet live i studion. P3 Nyheters Babs Drougge om våldsamma första maj-demonstrationer på flera håll i Frankrike.

Programledare: David Druid och Margret Atladottir

2023-05-02
Länk till avsnitt

Majblomme-Murhaf, vintern RAAAAA och Sara Sommerfeld om jiddisch

Vintern RAAAAA! Murhaf Hamid tänkte att han skulle tjäna tillräckligt med pengar för att köpa en pizza med kompisarna, men efter att hans bössa blev viral har han nu sålt majblommor för över 4,4 miljoner kronor. Vi pratar med Sara Sommerfeld som sätter upp en föreställning som delvis är på jiddisch! Babs Drougge på P3 Nyheter rapporterar om dom ryska husockupanterna på Lidingö. Margret Atladottir drar igång försnacket inför Met-galan och David Druid lever i I Am Legend!

Programledare: David Druid och Margret Atladottir

2023-05-01
Länk till avsnitt

David Druid hyllar trike, Rebecca Ferguson vägrar prata svenska och vad händer i Sudan?

Margret Atladottir försvarar Hollywoodsvensken Rebecca Ferguson efter den virala intervjun! David Druid vill landa i sig själv och börja köra trike (alltså en motorcykel med tre däck). Richard Myrenberg är Sveriges Radios Afrikakorrespondent och hjälper oss förstå vad som händer i Sudan. Vi pratar med Beate Karlsson som kanske är Sveriges absolut hetaste modedesigner och gjort kläder till Doja Cat och Björk! Matilda Rånge på P3 Nyhter om Erdogans magkrångel och att känd incel fick ligga.

Programledare: David Druid och Margret Atladottir

2023-04-28
Länk till avsnitt

Den absolut viktigaste dejtfrågan, Adrianadomen och Magges sommarturné-quiz

Sverige i topp i bakverksvärlden! Den stora världstapirdagen! David Druid är helt tagen av koraller och har ett barn som skrattar åt en storväxt man! Har nån hört om Linnea Wikblad ska flytta? Margret Atladottir tittar förbi på självaste Maggetorsdagen och rapporterar om Chloé Schuterman, Sydney Sweeney + Glenn Powell och bjuder på sommarturné-quiz! Matilda Rånge på P3 Nyheter om den kritiserade "Don't say gay"-lagen och Tall guy season! Mariela Quintana Melin på P3 Krim om Adrianadomen.

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-04-27
Länk till avsnitt

Alice Stenlöf, verklighetens Succession och majblommerekord efter rasistkommentar

Influencern Alice Stenlöf har lovat att vara HELT ÄRLIG, vi testar henne och pratar om vad som hände med Bianca Ingrosso, Klara Elvgren och Jireel. SVTs medie- och programdirektör Jan Helin öppnar fönstret mot den amerikanska medievärlden och förklarar Tucker Carlson, Don Lemon och Rupert Murdoch. Linnea Wikblad vet inte vad hon känner för den första Barbien med Down syndrom. Effie Karabuda älskar flygande jakob och förklarar Elon Musks blå bock-tumult på Twitter. David Druid ger visdomsord.

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-04-26
Länk till avsnitt

Diamant Salihu, morfars sextips, mormors sexkurs och mässlingfall i Stockholm

Linnea Wikblad och David Druid om sina minnen från skolsjuksköterskan och om fasan att hen skulle känna på bollarna. David berättar om sin morfars bästa sextips. Jack Werner recapar grannfejden mellan före detta statsministern Göran Persson och grannen Kaj som skildras i en ny SvD-dokumentär. Diamant Salihu om sin nya bok som handlar om hur polisen hackade Encrochat -och vilka konsekvenser det fått för gängen. P3 Nyheters Babs Drougge berättar om ett mässlingsfall i Stockholm.

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-04-25
Länk till avsnitt

Babs lilla älgvandring, Linnea lyfter tung byst och svenskar evakuerade från Sudan

Morgonpasset presenterar: Babs Drougges lilla älgvandring! Vi ställer riktigt dumma frågor till älgexperten Göran Ericsson! Linnea Wikblad har lyft Babbens väldigt tunga byst! David Druid vill bestiga Kebnekaise! Vi pratar om män i shorts och ställer oss frågan: var går min gräns-jao? Matilda Rånge på P3 Nyheter rapporterar om svenskar evakuerade från Sudan & selfieförbudet i Portofino.

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-04-24
Länk till avsnitt

Mark Levengood, Johan Pehrsons "gråtrunk" och vad fan är en våtmark?

Mark Levengood hjälper oss bli bättre vänner! Vi får äntligen reda på vad en våtmark är, docenten i ekologi Tom Arnbom berättar om att återställa våtmarker, varför han forskar på sjöelefanter och avslöjar sitt världsrekord! Vår hiphop-expert Petter Hallén guidar oss genom AI-musiken och vi lyssnar på AI-Kanye, är det bra-i eller obra-i? Matilda Rånge på P3 Nyheter om Liberalernas Johan Pehrsons "gråtrunk" och att USA skakas av uppmärksammade skjutningar. Margret Atladottir om skinny jeans!!

Programledare: David Druid och Margret Atladottir

2023-04-21
Länk till avsnitt

Sötsuget har ingen lag, Frank Ocean ställer in Coachella och livstids fängelse för Tovemordet

Linnea Wikblads sötsug har ingen lag! David Druid är skör! Margret Atladottir går igenom Kylie Jenner och Timothée Chalamet-dejtryktet, förklarar Frank Oceans kontroversiella spelning/icke-spelning SAMT går igenom Coachella-modet! Vi pratar med P3 Krims Linus Lindahl som följt rättegången i det uppmärksammade Vetlandafallet, nu har domen kommit. Babs Drougge på P3 Nyheter rapporterar om ryska fartyg på nordiska vatten och children's cat killing competition.

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-04-20
Länk till avsnitt

Romsk matkultur, vuxna som håller för näsan när de badar och nattklubbar livestreamar utan samtycke

David Druid blev stannad av polisen på väg in till sändningen. Linnea Wikblad är chockad över ryktet att Kylie Jenner och Timothée Chalamet dejtar. Vuxna som fortfarande håller för näsan när de hoppar i vattnet - dags att sluta med det? Effie Karabuda om Elon Musks "sanna" och icke politiska korrekta version av ChatGPT. Matbloggaren Zofia Selimi om romsk balkanmat och uppväxten under flykt. P3 Nyheter om att danskar förbjuds att outa misstänkt 32-åring & nattklubbar livestreamar utan samtycke.

2023-04-19
Länk till avsnitt

Lucianoz, David och Linnea i ett kammarspel och förtalsrättegången mot Fox News

Dansbandstisdag är tillbaka! Linnea Wikblad sätter betyg på Sveriges sexigaste dansbandslåtar. Christopher Lehmann och Mathilda von Essen kommer förbi och pratar om P3:s nya serie "Sebastian Herlows försvinnande". David Druid och Linnea framför ett kammarspel. Sveriges nye dansbandsstjärna Luciano Axelsson berättar om hur det var att gå från okänd till SUPERKÄND - på bara typ två månader. P3 Nyheters Babs Drougge berättar om förtalsrättegången mot Fox News som drar igång idag.

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-04-18
Länk till avsnitt

Anna Hedenmo, svenhippa/mösexa gone wrong och lokförare i vild strejk

David Druid om när man råkar bli ett gäng på möbelvaruhus! Linnea Wikblad har bevittnat lamning! Vi pratar om fenomenet "svenhippa" och "mösexa"! Natasha Azarmi är musikreporter och berättar om de stora snackisarna från Coachella 2023 som pågår i detta nu! Anna Hedenmo är sylvass journalist som synns Agenda, Min Sanning och har nu skrivit en bok om den sylvassa journalisten Annette Kullenberg! Babs Drougge på P3 Nyheter rapporterar om lokförare i vild strejk och att godispillare åtalas.

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-04-17
Länk till avsnitt

Hanna Hellquist, forskare varnar för AI och Branne Pavlovic sågar Harry Potter

En hel morgon med Hanna Hellquist, jag du läste rätt! Vi pratar såklart om Hanna Hellquist kärleksintresse, anläggningen av en sjö och diskuterar om taxen Ines blivit lite... tjock? Techreporter Effie Karabuda berättar att flera forskare varnar för AI! Komikern Branne Pavlovic är själutnämnd film- och serieexpert, sågar den kommande Harry Potter-serien och ger oss de bästa filmerna från bandomen. Matilda Rånge på P3 Nyheter om 21-åringen som misstänks ligga bakom Pentagonläckan

Programledare: David Druid och Hanna Hellquist

2023-04-14
Länk till avsnitt

Ärkebiskop Martin Modéus, Tjibb å Tjabbare och Macrons Taiwankommentar

David Druid vill ha möjligheten att lägga till tjänsten "pill" hos biltvätten. Linnea Wikblad är en äkta tjibb och tjabbare! Vi pratar med ärkebiskop Martin Modéus om Svenska kyrkans roll i vår samtid! 13 kvinnor anklagar skådespelaren Gérard Depardieu för övergrepp vid filminspelningar. Vi minns Polens Eurovisionbidrag 2014 med de smörkärnande tuttkvinnorna. Babs Drougge på P3 Nyheter rapporterar om Emmanuel Macrons Taiwankommentar och Twitters public service-halloj!

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-04-13
Länk till avsnitt

Sexolog Kalle Norwald, Östermalms knarkläkare och Linneas flytthjälpsdilemma

Gift vid första ögonkastet har dragit igång och sexologen Kalle Norwald svarar på dina sexfrågor! Linnea Wikblad har satt sig rejält i flyttskiten! Så påverkar pentagonläckan det säkerhetspolitiska läget, enligt överstelöjtnant Johan Huovinen. Mariela Quintana Melin på P3 Krim berättar om östermalmsläkaren och knarket! Babs Drougge på P3 Nyheter om Tiktok-trenden Garga-snipes!

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-04-12
Länk till avsnitt

Titiyo, liggtips till incels och Dalai Lama ångrar pojkkyss

David Druid har vunnit på livets lotteri! Linnea Wikblad ger liggtips till incels! Journalisten Hugo Ewald berättar om var incel-rörelsen är idag. Korren Caroline Kernen om senaste dagarnas upptrappning mellan Israel och Palestina. Ikonen Titiyo Jah berättar om sin medverkan i Songland, om blottare i Bergshamra och den gången hon köpte en häst och en Porsche och levde sitt bästa liv. Dessutom P3 Nyheters Babs Drougge om skandalomsusade Dalai Lama som bad en pojke suga på hans tunga.

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-04-11
Länk till avsnitt

Drag Race Sverige Fontana, Linneas spegelmysterium och Pentagons pinsamma läcka

Linnea Wikblad undrar hur: "spegeln kan veta!?". Är det samtycke i Den lilla sjöjungfrun? David Druid undrar hur stor en normalstor sjöjungfru är. Vi pratar allmoge! Linnea är rasist mot tyskar! Fontana berättar om resan från brasilianska favelan till Drag Race Sverige! Babs Drougge på P3 Nyheter förklarar Pentagons pinsamma läcka.

Programledare: Linnea Wikblad och David Druid

2023-04-10
Länk till avsnitt

Kodjo Akolor, snippsauna och det stora grankriget i skärgården

Kodjo Akolor är tillbaka och vi pratar lite lite Let's Dance men mest blir det: Mammutköttbullar, Jamaican Lobster och Lumberjack Dave! Margret Atladottir förklarar "trenden" med snippsauna! Vi ringer upp vår korrespondent Caroline Kernen som är på plats i Israel för att konflikten mellan Israel och Palestina trappats upp den senaste tiden. Matilda Rånge går igenom det stora grankriget i Göteborg.

Programledare: David Druid och Margret Atladottir

2023-04-07
Länk till avsnitt

David är med din mamma, Alex Schulman granskas och Margret om Barbie-psykosen

David Druid är 20 minuter med din mamma! Margret Atladottir om den kollektiva nostalgipsykosen som Barbie-filmen innebär! Linnea Wikblad har ätit fyra underbara små rätter! Vi delar med oss av våra värsta Barbie-minnen, snackar klimatkritiken mot Håkan Hellström och förklarar revenge dressen: DÖD! Effie Karabuda har sett Super Mario Bros.-filmen! Babs Drougge på P3 Nyheter om Kvartals faktagranskning av Alex Schulmans roman och rika människor privatjet-flygande!

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-04-06
Länk till avsnitt

Linneas killforskningsinstitut, sportmens normaliseras och Finlands ambassadör

Linnea Wikblad driver killforskningsinstitut! David Druid skaffar lutande höns! Ginna Lindberg om det historiska åtalet mot Donald Trump! Vi pratar om att blöda igenom jao! Finlands ambassadör i Sverige, Maimo Henriksson, tittar förbi och pratar om relationen mellan Finland och Sverige efter Finlands Natointräde. Babs Drougge på P3 Nyheter rapporterar om att det är fel att förbjuda koranbränningar enligt förvaltningsrätten och att sportvärlden normaliserar mens.

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-04-05
Länk till avsnitt

Jan Guillou, fejka en sjukanmälan och ryska statyettbomben

Linnea Wikblad har tappat bort sin deodorant och inser att hon tappar bort och glömmer saker mer och mer. David Druid har en rädsla att råka trycksparka en liten flicka. Linnea och David berättar om hur de blev proffs på att sjukanmäla när de egentligen var friska. Kommentatorn för årets Sami Grand Prix Natalie Carrion berättar om tävlingen. Jan Guillou om sin nya bok och om han har blivit gubbig. Babs Drougge från P3 Nyheter om ryska statyettbomben & Björn Borg tar avstånd från Pontus Rasmusson

2023-04-04
Länk till avsnitt

Mona Sahlin, aprilskämt gone wrong och Mustafa Al-Mashhadani från Tunna blå linjen

Vad har David Druid lagt upp för snusk på sociala medier egentligen? Linnea Wikblad har gått på aprilskämtet om Thomas Di Leva! Vi pratar med före detta partiledaren för Socialdemokraterna Mona Sahlin om att börja podda! Mustafa Al-Mashhadani, polishunken från Tunna blå linjen tittar förbi. Matilda Rånge på P3 Nyheter om aprilskämt gone wrong och regeringsskiftet i Finland.

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-04-03
Länk till avsnitt

Olof Lundh, Linneas pullflagga och allt om att "höra röster"

Linnea Wikblad har en "pullflagga"! David Druid går igenom en utredning-light med överläkaren i psykiatri Simon Cervenka angående att han hör röster! Olof Lundh tittar förbi och sätter punkt för Janne Andersson vs. Bojan Djordjic-gate, förklarar Zlatans comeback och ger oss dam/herrallsvenskan for dummies. Linus Lindahl på P3 Krim har varit på Tove-rättegången och ger oss en inblick i rättssalen. Matilda Rånge på P3 Nyheter om att Trump åtalas och att Thomas hyllas efter elstödstrasslet.

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-03-31
Länk till avsnitt

David hör röster, Margret talar i tungor och regeringens klimatpolitik sågas

David Druid avslöjar att han hör röster! Margret Atladottir är besatt av en demon! Janne Andersson och Bojan Djordjic har slutit fred! Vi pratar med Ida Lundqvist som gjort en serie för P3 Dokumentär om förintelsen. Matilda Rånge på P3 Nyheter rapporterar om att regeringens klimatpolitik sågas och att Ivar Arpi testade "lejondieten". Dessutom: Blac Chyna-updatering! Kourtney Kardashian äter på toaletten! Våra värsta bråk med kollegor!

Programledare: David Druid och Margret Atladottir

2023-03-30
Länk till avsnitt

Nikki Amini, Gwyneth Paltrows skidrättegång och våra värsta ciggminnen

David Druid har ingen aning om vem Gwyneth Paltrow är! Linnea Wikblad har fastnat i snön och kissat på sig! Nikki Amini gör skrattsuccé i Bäst i test och vi snackar om Idol, Justin Bieber, Enrique Iglesias och det persiska nyåret. Babs Drougge på P3 Nyheter förklarar Gwyneth Paltrows skidrättegång och ryska pappan som dömdes efter dotterns teckning. Effie Karabuda rapporterar om de påstådda övergreppen på en stor spelkonferens. Dessutom: Våra värsta ciggminnen!

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-03-29
Länk till avsnitt

Abbe Hassan, David imiterar Knut Knutson och Jannes utstormning

David Druid har fått besök av ett rådjur i sin trädgård och känner sig som den åttonde dvärgen (Kåter) i Snövit. Linnea ska flytta till en lägenhet med hela två (!) valv. Vi får besök av Qaisar Mahmood som har testat att vara matbud i tre månader och skrivit en bok om det. Regissören Abbe Hassan berättar om sin nya film Exodus som till stor del är inspirerad av när han flydde till Sverige som barn. P3 Nyheters Babs Drougge om Janne Anderssons utstormning ur studion & det svenska matpriskriget.

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-03-28
Länk till avsnitt

Andreas Wijk, David Druid på opioid och protesterna i Israel

David Druid berättar om en av sina många nära döden-upplevelser. Linnea Wikblad drar en lans för snabbkaffet! Vi pratar med Andreas Wijk om Let's Dance, Moulin Rouge och att växa upp som gay inom Pingströrelsen. Satirikern Moa Wallin ger tips till arbetslösa politiker! Viola Gad från P3 Nyheter Dokumentär berättar om fallet Tove - försvinnandet och mordet i Vetlanda. Babs Drougge på P3 Nyheter om protesterna i Israel och Olle som hittade handtag värt 250 000 och fick kaffekopp i hittelön.

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-03-27
Länk till avsnitt

Influencern Hanna Friberg, femtioårsfester vi minns och polisinsats i vikingaby

Margret Atladottir och David Druid läser upp lyssnarnas bästa minnen från femtioårsfester. Bo Torbjörn Ek från podden Gräns om varför Tiktoks VD frågades ut i den amerikanska kongressen. Hiphop-kingen Petter Hallén recenserar nya boken "Svensk gangsterrap : ett reportage". Influencern Hanna "hannalicious" Friberg gästar och pratar om hur man går vidare efter ett uppbrott. P3 Nyheters Vanja Hagberg berättar om pensionärsprotesterna i Frankrike och om en vikingaby i Sverige som hamnat i blåsväder.

Programledare: David Druid och Margret Atladottir

2023-03-24
Länk till avsnitt

Komikern Thanos Fotas, LAN-minnenas dag och chablis på dunk

David Druid och Linnea Wikblad utnämner den här dagen till LAN-minnenas dag och vi drömmer oss tillbaka till svettiga källare fyllda av läskburkar och fryspizzor. Mariela Quintana Melin från P3 Krim berättar om Adriana-rättegången som just avslutats. Komikern Thanos Fotas kommer förbi, och även "Zucchiniturken" Yonan Oglu. P3 Nyheters Babs Drougge om att Carina Bergfeldt är i blåsväder IGEN och om att Systembolaget snart kan bli skyldiga att sälja vin på tapp.

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-03-23
Länk till avsnitt

Wikblad och Druids Tips & Råd, Zlatans Qatarhyllning och låttexter vi hatälskar

David Druid är bäst i Sverige på "Råd", Linnea Wikblad är bäst i Sverige på "Tips"! Vi pratar låttexter som är så fruktansvärt dåliga att man älskar dom! Ginna Lindberg förklarar gripandet eller icke-gripandet av Donald Trump! Effie Karabuda om att Bitcoin rusar, hänger det ihop med bankkrascherna? Babs Drougge på P3 Nyheter om Zlatans Qatarhyllning & att Svantesson håller ögonen på matjättarna. Kostrådgivaren och före detta thaiboxaren Sara Abouzeedan om träning och kost under ramadan"

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-03-22
Länk till avsnitt

Anders Lundin, Davids romantiska massive fail och allt om bankkaoset

Linnea Wikblad frågar sig om alla sotare är "specialknullare" och David Druid berättar om ett stort massive fail som hanns med innan sändning. Ekonomijournalisten Gunnar Harrius berättar om den senaste tidens bankkaos i USA och Schweiz. Sveriges och nordeuropas främsta människa Anders Lundin kommer förbi och pratar om Robinson och om att han egentligen vill vara en bad boy. P3 Nyheters Babs Drougge om att Kinas president Xi Jinping är på besök hos sin kompis Vladimir Putin i Moskva.

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-03-21
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.