Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Morgonpasset i P3

Morgonpasset i P3

En härlig start på dagen! Senaste nytt, filosofiska utsvävningar, humor, kultur och intressanta gäster. Ansvarig utgivare: Caroline Lagergren

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sverigesradio.se/morgonpassetip3

Avsnitt

Katherine galna bekännelse, arbetet att ta fast sexköpare och unpopular opinions

Vi blir alla djupt skakade av nyheten att Katherine ALDRIG spelat tv-dator- eller mobilspel i hela sitt liv. Vi har inget annat väl än att vi rulla in både tv och spelkonsol för att ändra på detta! Poliserna Elin Sjögren och Linnea Horgby kommer till studion för att berätta om en insats i Stockholm där de tog fast 41 sexköpare, på bara en vecka. Dessutom delar vi unpopular opinions. Emelie, som vanligtvis har hand om våra sociala medier, står inte ut med Red Hot Chili Peppers medan Kodjo gör upp med ett av Sveriges populäraste band.

2020-02-21
Länk till avsnitt

Vi upptäcker gabber-kulturen, folkets väder och varför hatar folk veganer?

Katherine tar upp en artikel som ställer frågan varför folk känner ett sånt agg mot veganer. Tina från Musikguiden introducerar oss för subkulturen gabber och David är hooked! Kalle kommer in och gör folkets väderrapport och så lär vi känna skådisen Nora Rios, mer känd som Sulle i serien Kalifat.

2020-02-20
Länk till avsnitt

Rekord i trumvirvel, tech-entreprenören Johannes Schildt och låna sjuka grejer av grannen-jao

I måndags efterfrågade David någon som kunde spela virveltrumma under en hel sändning och idag är han här! Trummisen Erik Bäckström Larsson tar sig an utmaningen att spela på en virveltrumma HELA sändningen. Johannes Schildt som grundat Kry gästar och vi pratar tech- och start up-kultur, kritiken mot vårdappar och tar reda på hur lik han är karaktärerna i serien Silicon Valley. Vi frågar även er om det konstigaste ni lånat av en granne.

2020-02-19
Länk till avsnitt

Marcus gör Magnus Uggla 2.0, framtidens arkitektur och "lavr"

Marcus får ett uppdrag av David. Nämligen att göra en 2020-version av Magnus Uggla "Jag mår illa". Vi gästas av arkitekten Sanna Hederus som pratar om hur framtidens städer kommer se ut. I slutet av sändningen börjar vi även prata om en vegan på ett fiskeläger och nya ordet "lavr" ser världens ljus.

2020-02-18
Länk till avsnitt

#amianasshole Mimmis lägenhet, rasistskandalen i Big Brother och misofonia

Vi fortsätter reda ut era dilemman under #amianasshole. Den här gången handlar det om Mimmi och en lägenhet. Vi pratar om Big Brother och att två deltagare fick lämna programmet förra veckan på grund av antisemitiska uttalanden. En av dem, Kim Kamal kommer till studion. Han har bett om ursäkt för sina uttalanden men vad fick honom att prata nedlåtande om judar från första början och vad har det fått för konsekvenser? Vi gästas även av Aron Verständig, ordförande i judiska centralrådet och judiska församlingen i Stockholm, för att prata om den slentrianmässiga antisemitismen och hur den ser ut i Sverige.

2020-02-17
Länk till avsnitt

Alla hjärtans dag-tema med en första dejt i studion och batterisyra

David, Kodjo och Katherine firar Alla hjärtans dag och har bjudit in Emma och Oscar som går på blind date i studion. David väntar på Thorsten Flinck och en som heter Tova letar dejt till kvällen. De tar också reda på vad man kan använda tonvis med batterisyra till från stulna bilbatterier, förutsatt att det inte har frätt sönder tjuvarnas kläder och hud. Glad alla hjärtans dag!

2020-02-14
Länk till avsnitt

Moonsekten, SAS-bråket och Kodjos förlossningslåt

Vi får besök av Helena Löfgren som var med i Moonrörelsen på 90-talet och idag är psykoterapeut och sektexpert. Hon berättar om hur man hamnar i en sekt och hur man tar sig ut. Kalle Berg reder ut det stora SAS-bråket och vi följer upp barnet som föddes till Kodjos förlossningslåt 2012.

2020-02-13
Länk till avsnitt

Kriminologi, dumpstring och Pär Lernströms Oscars fail

Vi får besök av kriminologen Christoffer Carlsson, känd från Veckans Brott, som försöker hjälpa oss förstå den senaste tidens sprängningar och skjutningar. Vi ber lyssnarna om dumpstrings-storys och ringer upp Pär Lernström för att kolla hur han mår efter sin stora Oscars-tabbe.

2020-02-12
Länk till avsnitt

Primitive technology, överlevare från tsunamin 2004 och "Dajk!"

Marcus, David och Hanna snackar om hobbyn primitive technology där man bygger saker i det vilda helt utan avancerad teknik eller material. Detta leder oss in på den klassiska serien Hajk och Davids urbana version, "Dajk!". Vi gästas även av journalisten Kristin McMillen som överlevde tsunamin 2004 och som reagerat på SVT:s nya minidramaserie Tsunami.

2020-02-11
Länk till avsnitt

Anis Don Demina, Am I The Asshole och light mobbing av Kalles skjorta

Youtubern och artisten Anis Don Demina kommer till studion och berättar om hur han blev så stor på youtube och vad vi kan förvänta oss av hans mello-framträdande. Vi blir AITA-domare när vi ber lyssnarna om tillfällen där de betett sig illa och Kalle får i vanlig ordning utså ret för sin klädstil.

2020-02-10
Länk till avsnitt

Tempura-fredag, fighten om knäckebrödet och efterfest med Rebecca & Fiona

Då David börjat intresserad sig för det asiatiska köket har vi bjudit in kocken Tove Nilsson som friterar tempura live i studion, vi diskuterar den alltid lika aktuella frågan om vilken sida av knäckebrödet som bör smöras och får besök av Sveriges enda riktiga rockstars Rebecca & Fiona som kommer direkt från Grammis-efterfesten och berättar om sitt nya program i P3.

2020-02-07
Länk till avsnitt

Furries, kisstäcken och Sebastian Stakset

Vi får ett efterlängtad besök av två furries som berättar allt om sin subkultur, David, Katherine och Kodjo djupdyker i teknologi som ska stoppa sängväteri och Sebastian Stakset kommer och berättar om sin resa från Kartellen-medlem till religiös.

2020-02-06
Länk till avsnitt

Slöjddebatt! Framtidens artist! Split för klimatet!

Kristoffer Appelquist från Svenska nyheter debatterar slöjdens vara eller icke-vara med Konstfacks rektor Maria Lantz. Dessutom får vi besök av Alex Järvi och breakar för honom att han är framtidens artist i februari. Kodjo genomför sin efterlängtade split för klimatet.

2020-02-05
Länk till avsnitt

Marcus kortärmade jacka, turquoise eller blå i Iowa och barnvapen jao

Marcus, Hanna och David får besök av två stycken Henrik! Henrik Torehammar om det senaste i svensk politik och Henrik Nyblom om livet som resande komiker. Dessutom snackar vi med Fernando Arias direkt från Iowa där valcirkus råder och Tina drar oss ner ett hål fyllt av Simpson-inspirerad musik. Marcus visar även upp sin nya jacka!

2020-02-04
Länk till avsnitt

Kodjo får hjälp att gå ner i split, super bowl-måndag och allt om fett

Vi börjar morgonen med träning! Balettläraren Brendan Collins hjälper Kodjo att gå ner i split för klimatet, Jenny Damberg berättar surhajar som smakar urin och Richard Henriksson från Radiosporten går igenom årets Super bowl. Dessutom ringer Kodjo, Katherine och David upp Kodjos mamma Grace och ber henne recensera Melodifestivalens första deltävling.

2020-02-03
Länk till avsnitt

Sömnsvårigheter, filmfredag och furry-kulturen

Det blir en riktig filmfredag när vi ställer SR:s kulturjournalist och recensent Roger Wilson mot väggen för att ha varit (typ) den enda som gett filmen Cats en bra recension. Dessutom kommer kulturministern Amanda Lind som vi gett i uppgift att se And Then We danced och vars recension vi nu ser fram emot. Vi pratar även subkulturen furry, slöjdens vara eller icke-vara i skolan och superdjuret vombat!

2020-01-31
Länk till avsnitt

Katherines djurhat, världsmästarna i bowling och vi ringer upp Norge

Kodjo har redan gett upp att gå ner i split, Katherine erkänner att hon inte gillar djur och vi ringer upp Norge och frågar hur de firar gårdagens nyhet om att de hittat mineraler värda 1000 miljarder norska kronor på havsbotten i Svalbard! Vi får dessutom finbesök av Jenny Wegner och Josefin Hermansson är regerande världsmästare i bowling!

2020-01-30
Länk till avsnitt

Stela papparelationer, Kodjos splitutmaning och Kobe Bryants legacy

Morgonen får en lite trevande start när David och Katherine sänder själva första halvtimmen. Snacket leder in på stela relationer med pappor och "jag skrev till pappa att jag älskar honom-jao" föds. Senare kommer Kodjo in och tar sig an utmaningen att lära sig gå ner i split på en vecka! Vi gästas även av journalisten Amat Levin och pratar om basketspelaren Kobe Bryant och arvet han lämnar bakom sig.

2020-01-29
Länk till avsnitt

Odlingen startar, coronaviruset och vad har hänt med alla satanister?

Äntligen har David och Hanna sått sina första frön i deras gemensamma odling. Vi lär oss mer om det omtalade coronaviruset tillsammans med Björn Olsen, professor i infektionssjukdomar och Marcus undrar vad som hände med alla satanister från tonåren - vad sysslar de med idag?

2020-01-28
Länk till avsnitt

Dissen av Kaths skor, Mats Strandberg om monsterapi och "lägsta tröskeln för vad jag blivit rädd för?-jao

David och Kodjo följer upp förra veckans diss av Katherines gympadojor, vi snackar låga trösklar för vad man är rädd för och gästas av journalisten Helena Trus kommer och pratar om förintelsens minnesdag samt författaren Mats Strandberg som är aktuell med en ny bok om våra klassiska monster som går i terapi.

2020-01-27
Länk till avsnitt

Fula gympadojor, weirda frukostar och skådisen Agnes Lindström

Matig sändning idag! Kodjo och David är inte imponerade av Katherines gympadojor! Vi gästas av barndomsvännerna och numera rapartisterna Jireel och Lamix. Vi frågar efter era konstigaste frukostvanor och dessutom och lär vi känna skådisen Agnes Lindström som bl.a gör populära procentanalyser som hon nu också gjort på David, Kodjo och Katherine.

2020-01-24
Länk till avsnitt

Davids banantrick, robotars lagar och Elsa & Ernst Billgren

Vi får äntligen svar på vilken fransk hiphop-låt det var David som eftersökte i gårdagens program. David visar upp sitt "bästa" partytrick med en banan och Katherine och Kodjo diskuterar vilka lagar som skulle vara passande för framtida AI-robotar. Vi får även besök av Elsa och Ernst Billgren som snackar konst, vintage och hur det är att ha en realityserie om sig själv.

2020-01-23
Länk till avsnitt

Davids låtjakt, Evelyn Mok och Katherine dissar fjällen

Katherine startar sin första beef genom att dissa fjällen, David ägnar stora delar av sändningen till att leta efter en fransk hiphoplåt och vi får besök av komikern och skådespelaren Evelyn Mok som är aktuell med serien Kurs i självutplåning.

2020-01-22
Länk till avsnitt

Guldbaggegalan, Davids och Hannas nya projekt och den nya ryska regeringen

Marcus, Hanna och David är i studion den här morgonen. Vi går igenom gårdagens Guldbaggegala och galans stora vinnaren Levan Akin kommer förbi en kortis. Vi försöker också förstå varför hela ryska regeringen (förutom Vladimir Putin) avgick förra veckan och David har ett projekt han vill bjuda in Hanna till.

2020-01-21
Länk till avsnitt

Nypremiär för Morgonpasset, tvångstankar och Simon J Berger

P3 2020 är igång och Kodjo och David lär känna vår nya programledare Katherine Zimmerman. Vi lär oss också mer om Kalles nya roll som nyhetsprofil (nej, inte en sån typ av "profil" man hittar på Cissi Wallins instagram). Vi efterfrågar era lama tvångstankar och dessutom kommer skådisen Simon J Berger förbi studion och snackar succéserien Exit och visar upp sin otroliga väst!

2020-01-20
Länk till avsnitt

Dagen efter P3 Guld, personlighetstester, och MMA

Dagen efter P3 Guld! Nanna och Maria berättar om sina kvällar, och Marcus berättar om hans egen gala - P3 Brons. Dagens gäst är sociologen Emma Engdahl, och vi pratar om personlighetstester. Funkar de verkligen? Vi säger också hejdå till Nanna och Maria som gör sin sista sändning!!! :'(

2020-01-19
Länk till avsnitt

Hollands PR-byrå, Ina Lundström, och att ghosta

Idag sänder Marcus, Nanna och Maria från Göteborg! Vi förförs av den otroliga utsikten från studion och pratar om att ghosta och att Marcus träffat Håkan. Dessutom kommer Ina Lundström på besök och pitchar in Indonesien till oss ditt Nanna och Maria blir otroligt sugna på att flytta. OBS att dagens avsnitt är lite kortare pga sändningar från sportextra.

2020-01-18
Länk till avsnitt

Förgiftad av ostron, Zlatans legacy och vad hände med skådisarna i Bert?

Marcus, Hanna och David får gästas av Radiosportens Richard Henriksson och tillsammans försöker vi sammanfatta Zlatan Ibrahimovics karriär och det legacy han så småningom kommer lämna bakom sig. Dessutom frågar vi oss vad skådespelarna i serien Bert gör idag.

2020-01-17
Länk till avsnitt

Selma Lagerlöf, vapenbrott och hejdå Victor

Victor, Nanna och David lär sig allt om Selma Lagerlöf av Anna-Karin Palm som skrivit en biografi om henne. Dessutom kommer P3s Kanalansvarig Caroline Pouron och svarar på lyssnarnas frågor om P3 2020. Nanna erkänner (för andra gången) vapenbrott och vi skjuter av Victor som gör sin sista sändning.

2020-01-16
Länk till avsnitt

Amy Deasismont, historia för tjejer och postapokalyptiska planer

Victor, Nanna och Maria får besök av artisten och skådespelaren Amy Deasismont aka Amy Diamond och pratar barnstjärneliv och framtidsplaner. Nanna förklarar vilken sorts historia tjejer respektive killar är intresserade av och gänget diskuterar vilken roll dom kommer ta när apokalypsen kommer.

2020-01-15
Länk till avsnitt

Statyernas idéhistoria, bränderna i Australien och Fattig Student

I dagens fullspäckade program pratar Victor, Marcus och Maria med SVT:s korrespondent som är på plats i Australien om bränderna som pågår där. De får besök av idéhistorikern Magnus Rodell som förklarar varför så många statyer har så snoppar och dessutom kommer Karen Elene Thorsen som skrivit en kokbok om hur man äter gott som fattig student.

2020-01-14
Länk till avsnitt

Christopher Garplind, hatet mot ensamstående mödrar och Mexit

David, Nanna och Ahmed får idag besök av Morgonpassetkompisen Christopher Garplind som lovar att skvallra loss och bränna alla broar. Nanna redogör för hatet man måste utstå som ensamstående mamma och gänget pratar om Meghan Markles nya jobb inför den stundande Mexiten.

2020-01-13
Länk till avsnitt

Sexsköldpaddan Diego, historiska hästar och nytt sätt att kremera döda kroppar

Kodjo, Nanna och Hanna sänder denna söndag. Vi pratar om den kåta sköldpaddan Diego, spånar bästa sätt att begravas på och pratar om några av historiens viktigaste hästar när Anders Frelin kommer till studion som skrivit boken Historiska hästar.

2020-01-12
Länk till avsnitt

Hål i munnen, havskvinnorna haenyeo och 3D-glasögon på djur

Lördagmorgon med Kalle, Hanna och Kodjo. Hanna har varit hos tandläkaren och dragit ut en tand, vilket resulterat i ett hål i munnen och svårt att både prata och äta. Kodjo och Kalle har berättar om forskningsnyheter från djurvärlden och gäst är Tina Landgren som berättar om de imponerande haenyeos! En 1000-årig tradition med kvinnor i Sydkorea som djupdyker i havet utan dykutrustning för att skörda fisk.

2020-01-11
Länk till avsnitt

Rasse-retreat, konflikten mellan USA och Iran och den stora kiss-debatten

Kalle, David och Victor spånar extrema retreats, läser om ett annorlunda husdjur och fastnar i en diskussion om bästa sättet att kissa på sig. Vi har dessutom två gäster denna morgon. Hovreportern Sara Ericsson pratar om bråken i den brittiska kungahuset efter att Prins Harry och Meghan Markle "sagt upp sig" från kungahuset. Sen kommer Ekots utrikeschef och friend of the show, Ginna Lindberg och pratar om konflikten mellan USA och Iran. Hur nära är vi ett tredje världskrig egentligen?

2020-01-10
Länk till avsnitt

Sista Crazy Thursday, Hanna är tillbaka och vi lär känna Gizem Erdogan

Kodjo tar adjö av Crazy Thursday och funderar på en skäggtransplantation. Hanna är tillbaka från Masai Mara i Kenya och berättar om sin resa och alla djur hon har träffat. Dessutom vi lär känna skådespelaren Gizem Erdogan som bland annat spelar trumpet på Hannas handflata och berättar om hur det var att åka till Jordanien och spela in nya serien Kalifat.

2020-01-09
Länk till avsnitt

Väder, förr i tiden och tvillingnytt

Nanna, Kodjo och Marcus får besök av Väder-Lasse (Rydqvist) och frågar ut honom om all världens väder och bondepraktikan, Nanna och Marcus vurmar för förr i tiden och Nanna levererar hela tre (halvstarka) nyheter om tvillingar.

2020-01-08
Länk till avsnitt

Award season, cannabis-CV och arkeologiska besvikelser

Kalle, David och Kodjo spånar fram hur det perfekta CV:t skulle se ut för att söka jobb som cannabisodlare, Kodjo listar 2019:s största arkeologiska bedrifter (som helt ärligt inte var något att skriva hem om) och vi får besök av kulturjournalisten Aida Wondimu som guidar oss igenom Golden Globes och galasäsongen som äntligen dragit igång!

2020-01-07
Länk till avsnitt

Victors fingerskada, allt om handstilar och vampyrernas återkomst

Victor har hyvlat av sig halva fingret och är nöjd med hur han inte åkt in till en vårdcentral medan Nanna och Kodjo ställer sig tveksamma till självplåstringen. Vi får besök av litteraturvetaren Alexandra Borg som lär oss allt om handstilar, är handskriften på väg att dö ut och vad säger din handsstil om dig egentligen? Dessutom funderar vi på om vampyrer är på väg tillbaka och om cannabis kommer bli en knäckfråga i nästa val.

2020-01-06
Länk till avsnitt

David kommer sent, poeten Elis Burrau, och bortglömda barn

Kalle, Nanna, och David sänder denna söndag där sändningen börjar med att David kommer flämtande in i studion efter att ha stannat för länge i sängen och läst artiklar om Iran/USA-konflikten. Dagens gäst är poeten Elis Burrau som kommer tillbaka till programmet och berättar om en underlig releasefest, alt lit, och att han hade cancer som barn.

2020-01-05
Länk till avsnitt

WW3-memes, Torbjörn Averås Skorup, och en förbjuden t-shirt

Vi snackar om årets första stora meme, om en t-shirt som inte fick tas med under en flygresa, och Australiens kritiserade premiärminister. Dagens gäst är underbara komikern Torbjörn Averås Skorup! Kalle, Maria, David sänder.

2020-01-04
Länk till avsnitt

Stjärnstatus i VBG, Lorentz och konflikten mellan USA och Iran

David, Maria och Kodjo pratar om Marias nya "kändisskap" i Vänersborg. Vi får besök av artisten Lorentz som är aktuell med ny musik. Dessutom kommer utrikesreportern Katja Magnusson ner till studion och förklarar nattens dramatiska händelser där toppgeneralen och chefen för det iranska revolutionsgardets specialstyrkor, Qasem Soleimani, dödades i en amerikansk drönarattack. Vad betyder detta? Kommer det bli väpnat krig mellan USA och Iran nu?

2020-01-03
Länk till avsnitt

En episk kärlekshistoria, Theranos-skandalen och våra bästa minnesregler

Nanna berättar om en helt otrolig kärlekshistoria för Victor och David. DN-journalisten Evelyn Jones lär oss allt om superentreprenören Elizabeth Holmes som ligger bakom en av de största skandalerna någonsin i Silicon Valley. Dessutom delar vi med oss av våra bästa minnesregler.

2020-01-02
Länk till avsnitt

Nyårsdagen, alkoholens historia och visor

Marcus, David och Hanna håller er sällskap i detta förbandade nyårsdagsavsnitt. Idag så här på nyårsdagen är det nog dessutom många av er där ute som ligger bakis efter att ha festat hela natten. Vem är då mer passande som gäst för dagen om inte dryckesexperten Nadja Karlsson som är här för att snacka svensk alkoholhistoria!

2020-01-01
Länk till avsnitt

Nyårsafton! Karl II av Spaniens tragiska liv, farliga skryt skryt som måste upphöra 2020 och decenniets kulturdebatter vi minns

Marcus, Nanna och Kodjo läser på om Karl II av Spanien som led av inavelns baksida, Nanna har tillbringat tid i skogen, Marcus har en kriminell känsla för mode och Kodjo berättar om framtidens toaletter. Dessutom kommer journalisten Jenny Nordlander och snackar kulturdebatter vi minns från 2010-talet.

2019-12-31
Länk till avsnitt

Synkade mardrömmar, flaskvatten, och årtiondet som gått

Året närmar sig sitt slut och Viktor, Nanna, och Kodjo pratar om årtiondet som varit! Dessutom har Kodjo och Viktor haft en synkad mardröm - läskigt?! Dagens gäst är Dan Löfgren som kommer för att snacka vatten. Är det verkligen en mänsklig rättighet? Och varför dricker vi så mycket flaskvatten när det finns nästan gratis ur kranen?

2019-12-30
Länk till avsnitt

Sändning på tu man hand, Melody Farshin, och en laserkanon i skogen

Det blir en härlig duett idag när Kalle och Marcus sänder ensamma. Marcus berättar om sin tyska släkting som har en laserkanon i skogen, och Kalle om en galen miljonär i Dubai. Dagens gäst är komikern och författaren Melody Farshin.

2019-12-29
Länk till avsnitt

Från Tvåtjärn till Kluk i Alsen, Sun Zis krigskonst och vi ringer upp Kolmårdens Tropicarium

Kalle, David och Victor tar reda på i vilka små byar och orter Morgonpassets lyssnare bor, Fredrik Eriksson från Försvarshögskolan kommer på besök och berättar om krigskonsten enligt Sun Zi. Dessutom ringer vi upp Kalle Melkersson på Kolmårdens Torpicarium för att ta reda på vilken giftig fisk det var som stack en person i veckan som gick.

2019-12-28
Länk till avsnitt

Kevin Spaceys obehagliga video, blodsbatterier, och nya ord

David, Hanna, och Kodjo är med er denna goa mellandags-fredag. Vi snackar Kevin Spaceys obehagliga video och årets nya ord. Dagens gäst är Staffan Lindberg, journalist, som gjort ett långt reportage om blodsbatterierna i Kongo.

2019-12-27
Länk till avsnitt

Bring back chokladciggen, låtar vi skrev som barn och tv-kocken Klara Lind

Kalle, Hanna och David firar denna annandag jul med att minnas tillbaka (och sjunga) låtar man sjöng som liten. Vi bjuder till och med på egenskriva alster. Hanna och David ska ägna 2020 åt att återinföra chokladcigaretter och tv-kocken Klara Lind kommer förbi och tipsar oss om vad vi ska göra av all överbliven julmat.

2019-12-26
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.