Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Morgonpasset i P3

Morgonpasset i P3

Kom in i värmen! Varje morgon i P3 är en fartfylld resa, full av intryck. Ansvarig utgivare: Caroline Lagergren

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sverigesradio.se/morgonpassetip3

Avsnitt

Vi firar Chiles nationaldag med Stor och chilensk mat

Det är Chiles nationaldag och det ska firas! Kocken Gino Fraiman har med sig pebre, en chilensk tomatsalsa, artisten Stor ansluter och har med sig sin mammas empanadas, vi ringer upp DJ Mendez och dessutom kommer P3:s kulturprofil Nanna Olasdotter Hallberg förbi och har med sig en inne-och utelista.

2020-09-18
Länk till avsnitt

Smöriga billåtar, Janne Andersson och pissa på Grammystatyetter

När Tina berättar för oss om ett bråk som handlar om för hög musik från bilhögtalare minns vi våra bästa och mest smöriga (bil)låtar. Kaths val möter starka reaktioner från både David och Kodjo, ja hela studion är faktiskt i chock! Förbundskaptenen för svenska herrlandslaget i fotboll, Janne Andersson gästar och vi snackar senaste tidens tjafs om vem som blir uttagen i landslaget och hur man egentligen får ihop ett bra lag.

2020-09-17
Länk till avsnitt

Nollningar, kriminella släktnätverk och fontänorgasmer som räddar liv

Det är nollningssäsong och Kath och David undrar vad det är som pågår egentligen. Kodjo läser en artikel (vars sanningshalt ärligt talat känns tveksam) om ett par som drivs ut till sjöss och tvingas förlita sig på varandras orgasmer för att överleva! Vi gästas av Johanna Bäckström Lerneby som skrivit boken Familjen som handlar om ett av Sveriges mest uppmärksammade kriminella släktnätverk .

2020-09-16
Länk till avsnitt

Ryktesspridning, Parisa Amiri och fyra födelsedagar & ett fiasko

Vendela och Marcus remenissar över filmen Eva och Adam - fyra födeledagar & ett fiasko, Kodjo försöker sprida rykten om sig själv och vi pratar galor och kvartsamtal med Parisa Amiri.

2020-09-15
Länk till avsnitt

Blåst på pengar, dåliga presenter och fotografen Paul Hansen

Katherine har blivit blåst av en cykelverkstad, David känner sann glädje över dåliga presenter ni lyssnare fått av era föräldrar och Kodjo kan inte sluta skratta och Kanye Wests presidentkampanj (eller kanske brist på kampanj). Vi får besök av DN-fotografen och journalisten Paul Hansen som nyligen blev gripen i Belarus. Vi pratar om hans upplevelser där och hur det är att jobba som fotograf i krig och konflikter.

2020-09-14
Länk till avsnitt

Davids nya konsult, Molly Sandén och Dr Phils vädjan till allmänheten

David Kath och Kodjo gästas av Molly Sandén som berättar om sitt alterego och hur hon råkade fastna lite för länge på ett intromöte hos scientologerna. David överraskas av att lyssnaren Adam dyker upp, inringd av Kath i egenskap av Davids nya konsult och ersättare. Dessutom hat Dr Phil tjurat ihop för att alla på internet kallar honom daddy.

2020-09-11
Länk till avsnitt

Jakten på romantik, Josephine Bornebusch och MP:s partiprogram

Kodjo, Katherine och David startar parti med frågor som ligger nära hjärtat och börjar fila på sitt politiska manifest och alla nya lagar som ska träda i kraft när de kommer till makten. Josephine Bornebusch gästar och pratar om misslyckade resereportage och om att regissera sexscener man själv medverkar i. Dessutom försöker gänget en gång för alla reda ut vad som egentligen är romantiskt och vad som är sliskigt.

2020-09-10
Länk till avsnitt

Heta FN-gubbar, Martin Mutumba och äktenskapsförord

David berättar vad den gamla barnstjärnan Aaron Carter har för sig idag, Katherine tvingas välja vilken av FN:s generalsekreterare hon helst hade velat dejta och Kodjo läser på om äktenskapsförord - med andra ord en fullmatad morgon! Den toppas dessutom med att tidigare fotbollsspelaren och citatmaskinen Martin Mutumba kommer till studion och pratar om hur han ser tillbaka på sin karriär och varför det är viktigt att orten representeras i svensk fotboll.

2020-09-09
Länk till avsnitt

Emma Örtlund, telefonnummer som hamnat fel och Roald Dahls häxiga kvinnohat

Marcus, Vendela och Kodjo får besök av Emma Örtlund, skådespelare och Pär Johansson, grundare av Glada Hudik-teatern. De pratar om 80-talet, Emmas otroliga sommarprat, hennes kärlek för buffé och mobbning. Dessutom går gänget igenom några av Roald Dahls verk och huruvida de håller idag, samt eftersöker historier om telefonsamtal som hamnat lite snett.

2020-09-08
Länk till avsnitt

Davids brorsa, Bathina Philipson och vi minns Chadwick Boseman

Äntligen ringer vi upp Davids lillebror som berättar sin del av Davids sjuka barndom. Kodjo minns Chadwick Boseman och vi snackar klassresor med Bathina Philipson, som har egna erfarenheter av det här och vad som faktiskt definierar överklassen i dag.

2020-09-07
Länk till avsnitt

Artighetsfraser, Andreas Wijk och familjedrama på franskt vis

Vendela, Katherine och Kodjo sänder denna fredag! Vi snackar artighetsfraser- hur artig behöver man vara? Det blir även ett franskt familjedrama där far och son delar kärleksintresse, historien om en judisk vit kvinna som låtsas vara svart och en topp-politiker som hamnat i coronadrama. Dessutom gästas vi av influencern, artisten och inte minst glädjespridaren Andreas Wijk och vi pratar bland annat om hans uppmärksammade TikTok-video.

2020-09-04
Länk till avsnitt

Flygplansmat, en vecka med mullet och Adam Pålsson

Katherine och Oscar diskuterar huruvida flygplansmat är gott eller inte och varför maten smakar annorlunda i luften. Marcus ansluter och ger oss dessutom en update på hur det har gått nu en vecka efter den stora hockyfrilla-klippningen. Och äntligen är han tillbaka! Dagens gäst är Adam Pålsson som är aktuell med nya serien Young Wallander.

2020-09-03
Länk till avsnitt

Skaffa nya kompisar, Kodjos frisyr och skillnaden mellan äkta och oäkta konst

Oscar, Kath och Kodjo diskuterar hur man skaffar nya vänner som vuxen, vi försöker få Kodjo att skaffa löshår och dessutom kommer konstexperten Görel Cavalli-Björkman och lär oss hur man ska se skillnad på äkta vs oäkta konst.

2020-09-02
Länk till avsnitt

GW vs Guillou, Ulf Danielsson och MP presenterar: White man & Karen

David, Vendela och Kodjo tycker att beefen mellan Leif GW Persson och Jan Guillou måste avgöras en gång för alla i en celebrity death match. Vi kommer på ett helt nytt superhjältepar och uppslukas av frågor om själens existens, om vi lever i en simulering och varför det inte finns någon matematik utanför våra huvuden tillsammans med Ulf Danielsson, professor i teoretisk fysik.

2020-09-01
Länk till avsnitt

Crash course i grindr, Marcus Birro och vad fan är ett popsnöre?

Oscar hoppar in för Kodjo som är sjuk och han passar på att lära David och Kath om hur man beter sig på Grindr. Vi gästas av författaren och journalisten Marcus Birro och pratar om varför han valt att lämna tyckandet bakom sig, italiensk fotboll och om det är han som snodde Elin från Håkan Hellström.

2020-08-31
Länk till avsnitt

Uppsala-bingo med Veronica Maggio och Ina Lundströms bästa trådar på Flashback

Uppsalaprofilerna David, Kath och Veronica Maggio gör upp i en tävling om vem som egentligen är Uppsalas rättmätiga ambassadör. Ina Lundström från podcasten Flashback Forever kommer förbi och berättar om sina bästa fynd på forumet samt efterlyser Miss Mariaplan.

2020-08-28
Länk till avsnitt

Konferens för kriminella, Jenny Strömstedt och NBA-vägran

Kriminella gäng i Göteborg har haft konferens på hotell och Kath är nyfiken på hur det går till. Jenny Strömstedt går från morgon-tv till morgonradio och gästar studion för att prata om när saker går snett i livesändning, när Niklas räddade hennes liv och den omtalade intervjun med Paolo Roberto.

2020-08-27
Länk till avsnitt

Saboterade dejter, Erik Niva och Kaths gränslösa ensamresande

Lyssnare delar med sig om gånger de fått dejter saboterade av vänner och Kath tar oss tillbaka till sina ensamresor i Marocko kantade av främlingar hon trott gott om. Erik Niva gästar och förutom Malmberget och Messi pratas det om Martin Mutumba, att följa matcher på text-tv och vad fotboll säger om världsläget.

2020-08-26
Länk till avsnitt

Marcus direktsända hockeyfrilla, Orup och taskiga chefer

Marcus skaffar sig en hockeyfrilla i livesändning med hjälp av frisören Helena för att sen framföra en rap om sin nya frisyr. Orup berättar om VM -94 och sitt allra första band, Kodjo delar med sig av historier om värdelösa chefer och David spelar upp ett klipp från 50 cents Instagram.

2020-08-25
Länk till avsnitt

Kim Jong-Uns okända syster, grabbiga förlossningar och postpolisen

David är tillbaka i studion - nu som tvåbarnsfar! Det pratas grabbiga förlossningar, amerikanska postpoliser och vad man skulle göra om man vet att jorden snart går under. Dessutom gästar Anders Ask, utrikesredaktör och reporter på Ekot, för att berätta om Kim Jong Uns mystiska syster.

2020-08-24
Länk till avsnitt

Pinsamma skivor, Petra Mede och betalt för att göra ingenting

Katherine har hittat ett sätt för Oscar att tjäna pengar nu när alla spelningar är inställda på grund av corona. Vi upptäcker en oväntad gayikon och börjar prata om pinsamma skivor man köpt genom åren. Gäst är ingen mindre än Petra Fucking Mede som är aktuell med ny bok men framförallt är hon väldigt förvånad över att hitta Madame Zimmerman på P3.

2020-08-21
Länk till avsnitt

Ossians råttsvans, Petrina Solange och att porta kompisar från klubben

Oscar, Kath och Kodjo fortsätter prata om råttsvansar och ringer upp lyssnaren Ossian som hade en femton centimeter lång fläta i nacken större delen av sin barndom. Oscar avslöjar att han har satt i system att få sina kompisar utkastade från klubben, Kath berättar om toaletter med genomskinliga väggar och studion gästas av komikern Petrina Solange.

2020-08-20
Länk till avsnitt

Skojbråk, skita på sig i bilköer och Demokraternas chanser på Trump

Den här morgonen pratar vi om skojbråk som gått för långt, när nöden inte har någon lag i trafiken och fortsätter prata om Marcus kommande hockeyfrilla. Vi ringer upp hans fru Karin Londré och lyssnar på vad hon har att säga. Till studion kommer vår USA-korre Fernando Airas och pratar om Demokraternas konvent som äger rum just nu och deras chanser mot Donald Trump i presidentvalet senare i höst.

2020-08-19
Länk till avsnitt

Hockeyfrillans comeback, sportvärldens bad boys och råttsvansen - vad hände sen?

Marcus är tillbaka och berättar för David och Kodjo om sina planer på att skaffa hockeyfrilla och möts av blandade reaktioner. En annan ikonisk frisyr är råttsvansen men vi undrar vad som hände med dem som hade råttsvans. Kodjo funderar på sin kommande 40-årskris och på tala om krisande män kommer Radiosportens Richard Henriksson och pratar om sportvärldens mest omtalade festprissar och bad boys

2020-08-18
Länk till avsnitt

Psykningar, italienska på göteborgska och Henrik Brandão Jönsson

Kath, David och Kodjo snackar psykningar och kungen av detta, Diggidy-Dave, kommer med den ultimata psykningsstrategin. Vi får besök av journalisten och Brasilienkännaren Henrik Brandão Jönsson som skrivit en bok om de lusofona länderna. Dessutom lyssnar vi på när ur-göteborgaren Glenn Strömberg reppar sin svenska dialekt på italienska!

2020-08-17
Länk till avsnitt

P3 Festival: Kodjo lär sig Wondarwall, chill i vipen och allt om programledarnas camping

P3 Festival är igång och detta märks inte minst då Oscar, Kodjo och Katherine har tillbringat natten på festivalens camping. Kodjo får hjälp av "gitarrkillen" Max Söderholm för att lära sig Wonderwall och det blir festligt kändismingel från festivalens VIP-område.

2020-08-14
Länk till avsnitt

Festivalpepp, Kaliffa och jag skiljde mig-jao!

Katherine är tillbaka från semestern och hon och Kodjo bävar inför nattens camping i Radiohusparken. Festivalstämningen är på topp när Kaliffa kommer in i studion och vi får även höra ett smakprov av hans nya musik.

2020-08-13
Länk till avsnitt

Kaosmorgon, Stockholms blodbad "firar" 500 år och skäggväxt som utseenderäddare

Nanna blir minst sagt förvånad när hon upptäcker att hon är i stort sett ensam i studion på morgonkvisten. Medeltidsmuseets museichef Tina Rodhe berättar allt om Stockholms blodbad och Kodjo tror att skägg kan rädda vilket utseende som helst.

2020-08-12
Länk till avsnitt

Sveriges roligaste bostadsannonser, tandborstningsdispyt och Åsa Linderborgs år med 13 månader

David, Kodjo och Nanna får besök av Per Johansson som vet allt om udda bostadsannonser. Han är fastighetsmäklare och driver även det populära instagramkontot hemnetknarkarna. Dessutom gästar Aftonbladets tidigare kulturchef Åsa Linderborg som pratar om tiden under och efter #MeToo och journalisters ansvar i drev.

2020-08-11
Länk till avsnitt

Libanon med Prescilia Haddad, lagom proffsiga yrken och hur man överlever en björnattack

David, Kodjo och Nanna gästas av SVT-journalisten Prescilia Haddad som berättar om situationen i Libanon före och efter den stora explosionen i Beirut. Kodjo gör sitt yttersta för att ta sig igenom sitt första morgonpass efter semestern och Nanna har varit med om en lådcykelolycka.

2020-08-10
Länk till avsnitt

Ison och Vendelas sista sändning med opera, boxning och mat som inte är så god

Sommaren lider mot sitt slut och Ison och Vendelas vikariat lika så. Ison går på privat operaföreställning tillsammans med Amelia Adamo. Vendela överraskas av Simon Sköld och slutprov i boxningsutmaningen. Och så kommer Marlene och tipsar om festivalmat som är snabb men inte så jättegod inför nästa veckas festivalbonanza.

2020-08-07
Länk till avsnitt

Typsnittshat, stekarväder och Christina Garsten snackar svensk lobbyism

Ison överväger att byta karriär när socialantropologen Christina Garsten gästar och berättar om svensk lobbyisms tillstånd. Typsnittstecknaren Carolina Laudon ger bakgrund till varför comic sans är ett så omtvistat typsnitt.

2020-08-06
Länk till avsnitt

Poddstjärnan Hannah Widell och hungrigt snack om skolmat

Ison, Vendela och David vaknar hungriga och snackar skolmat med lyssnarna. Poddstjärnan Hannah Widell gästar och berättar bland annat om när hon tidigare i år sa ja till ett maxat frieri.

2020-08-05
Länk till avsnitt

Nördar, Reggealegenden Eek-a-Mouse och Verkligheten i P3 om Bacha Bazi

Bang bang biddy bong bong! Eek-a-Mouse kommer till studion och hänger med Ison, Vendela och David. Hur gick det till när en livs levande reggaelegend flyttade från Jamaica till stockholmsförorten Dalen? Arash Dehvari kommer och berättar om Bacha Bazi och så snackar vi nörderi.

2020-08-04
Länk till avsnitt

Curlingqueen Anette Norberg, Babs is Back och David trollar

Ison och David får chansen att klå en trefaldig OS-medaljör när Anette Norberg gästar studion. Vem sopar banan med vem i Morgonpassets OS-quiz? Babs är tillbaka med väderleksrapport och David trollar gänget i studion.

2020-08-03
Länk till avsnitt

Uppsala Reggae Festival med Aki, friterad kyckling med Paul Kühlhorn och "Gotlandsrapport" med Amelia Adamo

David, Vendela och Ison har en minst sagt fullspäckad fredagsmorgon. Hiphop-legendaren Aki gästar och utmanar David i Uppsalabingo, Amelia Adamo rapporterar från "Gotland" och Paul Kühlhorn bjuder på friterad kyckling.

2020-07-31
Länk till avsnitt

Guldfeber med Claes Hemberg, Escobar INC med Olof K Gustafsson och tältdivalater med David Druid

Vendela, Ison och David lär sig allt om guld tillsammans med ekonomen Claes Hemberg. David berättar om allt han skulle behöva för att kunna tänka sig att tälta, och vi träffar Escobar INCs CEO Gustaf K Gustafsson.

2020-07-30
Länk till avsnitt

Prinsessan Dianas eftermäle, #traffickinghub och Natacha Peyres ikoniska filmrecension

Ison, Vendela och David får finbesök av Svensk Dam-journalisten Johanna Lejon som pratar om prinsessan Dianas liv, död och legacy. Elena Belles (FKA Natacha Peyre) ikoniska Inception-recension fyller 10 år och David får i uppgift att starta filmklubb för att se de filmklassiker han aldrig sett.

2020-07-29
Länk till avsnitt

Mysteriet vid Djatlovpasset med Clas Svahn, Davids usla morgonhumör och AIKs sparkade tränare

David är återigen på uselt morgonhumör men försöker idag rädda det med en lite speciell frukost. Journalisten och UFO Sveriges vice ordförande Clas Svahn gästar och ger oss allt om mysteriet vid Djatlovpasset.

2020-07-28
Länk till avsnitt

Johanna Nordström, Davids återkomst och avskyn mot att tälta på festival

David får hjälp av psykologen Björn Hedensjö för att klara av sitt minst sagt tunga första morgonpass efter semestern. Komikern Johanna Nordström kommer förbi och berättar om sitt mardrömslika första stand up-gig och sommarens dejting.

2020-07-27
Länk till avsnitt

Rebecka Black, Inger Fucking Näslund och äntligen dubbas Mat-Tina till MP-adel

Vad hände med Rebecka Black? MP ringer upp och får veta allt. Inger "Fucking" Näslund och ger oss inside info om Östersjön och slutligen dubbas Mat-Tina till Morgonpasset-adel.

2020-07-24
Länk till avsnitt

Morgonpassets adel koras, Amelia Adamo och skitsnack med Lovisa Falk

Amelia Adamo blir en i gänget och hjälper till att utse morgonpassets egen adelsperson. Ison, Vendela och Oscar snackar skit med Bajspoddens Lovisa Falk.

2020-07-23
Länk till avsnitt

Rickard Olsson, jakten på Sveriges nya adelsperson och Björn af Kleen om gammeladeln

Rickard Olsson tittar in i studion för att prata om äktenskapet, karriären och att rasa i kvällstidningarna. Det gedigna arbetet med att dubba en ny adelsperson fortsätter och författaren Björn af Kleen hjälper oss reda ut vad adel faktiskt är.

2020-07-22
Länk till avsnitt

Morgonpassets nya adel, Tone Schunnesson och skärgårdsrapport från Bingo Rimér

Morgonpasset tar på sig det ädla uppdraget att adla en svensk. Bingo Rimér ger oss återigen en rapport från skärgården. Tone Schunnesson gästar och ger både relationsråd och berättar om sin interaktiva sommarnovell Dö, Stockholm, dö.

2020-07-21
Länk till avsnitt

Madi Banja, fjällvandring och Mark Zuckerbergs solkrämsansikte

Morgonpasset får finbesök av Madi Banja som bland annat berättar om sin nya singel Domino. Oscar tror att fjällvandring är som att "bestiga Hammarbybacken" och Vendela reder ut #freebritney.

2020-07-20
Länk till avsnitt

Imenella, dåliga presenter och vad hände med Rebecca Black?

Oscar har ju gett upp jakten på Will Ferell men nu har vi hittat en ny kändis att stalka - ingen mindre än Friday-sångerskan Rebecca Black! På tal om stjärnor gästar Imenella och snackar feta scenshower, BLM och #FreeBritney. Dessutom ringer vi upp vår skärgårdsreporter Bingo Rimér, efterfrågar dåliga presenter och får höra om Vendelas korta skådiskarriär.

2020-07-17
Länk till avsnitt

Vodkabilar, emojis och tårtkalas

Vi startar morgonen med tårta när våra P3-kollegor Emma Molin och Christopher Garplind kommer på besök och bjuder in på fest! Vendela berättar om en ny tik tok-trend där tonåringar i USA klär ut sig till tanter för att köpa alkohol vilket leder in oss på vodkabilen, en numera svensk klassiker? Dessutom lär vi oss om emojins historia och symbolik med hjälp av emojiexperten Daniel Hånberg Alonso

2020-07-16
Länk till avsnitt

Sociala bubblor, Vendelas rapptalang och Oscar letar en ny stil

Vi fortsätter undersöka maktordningen i skärgården och ringer upp Bingo Rimér som vi igår kom fram till tillhörde skärgårdens adel. Kan han bekräfta vår tes? Oscar är i behov av en ny stil och han och Vendela testar sina vingar som rappare. Visar sig att Vendela kan spotta bars! Senare kommer Emma Stenström som är docent vid Handelshögskolan i Stockholm och berättar om ett experiment där hon fått sina studenter att byta sociala bubblor och vad som hände med dem då.

2020-07-15
Länk till avsnitt

Klasshat i skärgården och fransk flaggdag med fokus på mat

Vendela, Oscar och Ison firar franska nationaldagen. Idéhistorien Sara Ekström går igenom franska revolutionen. Martin Forsström snackar fransk fine dining och vi utforskar kriget mellan kanotister och skoteråkare i skärgården, finns det ett klasshat?

2020-07-14
Länk till avsnitt

Barntalang, Sandra Beijer och Oscars beef med Gotland

Vendela, Oscar och Ison pratar om grejer man var duktig på som barn men är skitdålig på som vuxen. Vi får besök av Nardn, eller Leo Gustafsson som han egentligen heter, som Vendela sett på Tik tok där han visade hur man gör en klassisk Hov1-låt. Idag har han med sig låtar till Ison och Oscar. Lite senare kommer en av Sveriges OG-bloggare, Sandra Beijer och vi pratar brustna relationer och tyder drömmer. Dessutom startar Oscar beef med Gotland!

2020-07-13
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.