Sveriges 100 mest populära podcasts

Morgonpasset i P3

Morgonpasset i P3

Kom in i värmen! Varje morgon i P3 är en fartfylld resa, full av intryck. Ansvarig utgivare: Pia Lille

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sverigesradio.se/morgonpassetip3

Avsnitt

David Druid is back, legendaren Henok Goitom och Kodjo Akolor slutar?

David Druid är tillbaka! Kodjo Akolor droppar bomb! Kalle Berg från P3 Nyheter rapporterar om partypolisen som utreder Boris Johnson och Neil Youngs krav på Spotify angående Joe Rogan. Vi pratar med AIK-legendaren Henok Goitom om karriären och livet efter den. Dessutom tittar P3 Krims Evalisa Wallin förbi och går igenom det uppmärksammade mordet på Årstabron.

Programledare: David Druid, Linnea Wikblad och Kodjo Akolor
2022-01-26
Länk till avsnitt

Drickah, chockraset på börsen och Nisti Stêrk om arvet efter Fadime

Linnea Wikblad har en big puss, Johannes Cakar levererar del 2 i Lord of the Pizzas och Kodjo Akolor tappar det fullständigt av spelet Wordle. Vi pratar om breakdance, att vinna på megalotteri och den märkliga irländska mannen som gick till banken. Kalle Berg från P3 Nyheter rapporterar om chockraset på den svenska börsen och kritiken mot Norges samtal med talibanstyret. Nisti Stêrk har gjort dokumentären om arvet efter Fadime på SVT Play och vi diskuterar hedersvåld.

Programledare: Linnea Wikblad, Kodjo Akolor och Johannes Cakar
2022-01-25
Länk till avsnitt

Linnea om årets meme, protest mot vaccinpass och Magnus Västerbro om Karl XII

Linnea har nog hittat årets roligaste meme redan nu, Kodjo Akolor är the captain now och Johannes Cakars pappa har en annorlunda uppfostringsstrategi. Vi pratar med Kalle Berg från P3 Nyheter om den stora protesten mot vaccinpass och om den ökade krigsrädslan i Ukraina. Författaren och historikern Magnus Västerbro berättar om Sverige under Karl XIIs styre. Dessutom pratar vi om ett "land i Afrika".

Programledare: Linnea Wikblad, Kodjo Akolor och Johannes Cakar
2022-01-24
Länk till avsnitt

TV-serieintron, dansk konstverksbeef och vila i frid Meat Loaf

Luta dig tillbaka och följ med på en resa i nostalgins tecken där vi går igenom den mest minnesvärda intromusiken i TV-seriernas värld. Tillsammans med P3s Musikredaktör Mari Hesthammer kikar vi igenom new music friday-släppen, det blir Gayle! Det blir gitarrer! Tove Styrke! Newkid! Petrina Hinas från P3 Nyheter rapporterar om det senaste inom den danska konstverksbeefen med Jens Haaling som huvudperson och förklarar de nya karantänsreglerna. R.I.P. Meat Loaf.

Programledare: Kodjo Akolor och Johannes Cakar
2022-01-21
Länk till avsnitt

Crazy Thursday Resurrections, Muttkort kjol på Engelska skolan och Imenella om Gemini

The Legend of the Crazy Thursday Returns: Revolution 2. Effie Karabuda från P3 Spel om sextrakasserierna på Activision Blizzard! Johannes Cakar hoppar in och lär åldermannen Kodjo om begreppet "pushin P". Man får ha muttkort kjol på Internationella Engelska Skolan! Imenella tittar förbi och pratar om sitt efterlängtade debutalbum Gemini och om varför hon inte uttalar sig om Yasin och den så kallade gangsterrappen.

Programledare: Kodjo Akolor och Johannes Cakar
2022-01-20
Länk till avsnitt

Jag tål inte min partner jao, David UT UR STUDION och Rysslands syn på krig och svensk neutralitet

Det är Rouski wednesday på flera sätt. Dels för att vi drar igång morgonen med rysk techno men också på grund av morgonens gäst krigsvetenskapsdoktorn Oscar Jonsson. Vi pratar Ryssland, potentiella drönare över Radiohuset, om NATO och mycket mer. Evalisa Wallin från P3 Krim pratar bostadsblåsningar och svartmäklarhärvor, och så hoppar Babs Drougge in när David hastigt tvingas lämna studion. En spännande morgon helt klart!

Programledare: Linnea Wikblad och David Druid
2022-01-19
Länk till avsnitt

Hur man snackar med folk, personliga regplåtar & ikonen Christer Lindarw

Varför är folk uppe såhär tidigt? Trots frågan till er som lyssnar är det väl självfallet för att höra David Druid och Linnea Wikblad kackla i radio! Till exempel om "the train show" På spårets ledtrådar som Wikblad absolut inte förstår sig på, Druids snackiga aura och om personliga regskyltar är piss eller hiss. Dragshow-ikonen Christer Lindarw gästar studion och berättar om sin nya show, After Darks början, framgångar och motgångar, men också hans återförening med vår egna producent-Fabian!

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad.
2022-01-18
Länk till avsnitt

Pussa barn på munnen-jao, rädsla för ryssen & OS-guldmedaljören Philip Jönsson

Efter en HEL vecka med radarparet David Druid och Linnea Wikblad, kliver Ayan Jamal in och vikar för Kodjo Akolor! Pussa barn på munnen-jao diskuteras det om, vilket Druid och Jamal är emot medan Wikblad har en annan syn på det. Insatschefen för Försvarsmakten Michael Claesson kommer in i studion och pratar Sveriges försvar och ryssrädsla. Dagens gäst är OS-guldmedaljören Philip Jönsson, parasportare i sportskytte och nominerad till Jerringpriset. Trevlig lyssning och puss!

Programledare: David Druid, Linnea Wikblad och Ayan Jamal.
2022-01-17
Länk till avsnitt

Darren-fredag, Miriam Bryant & Miriam från My Unorthodox Life

Med tanke på att vi kör här och nu, live, snackar David Druid och Linnea Wikblad om just att lajva. Druid har en tanke som alla funderat på: vem fan är byssan lull egentligen? Denna freaky friday bjuder på dubbel-Miriam! Internationellt besök i form av Miriam Haart från realityn My Unorthodox Life är här, tillsammans med sin svenska flickvän Nathalie. Miriam Bryant är här, strong med sina kryckor och snackar nytt låtsläpp och har vi funnit ett nytt Julio-onsdag, nämligen Darren Hayes-fredag?

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad.
2022-01-14
Länk till avsnitt

Sjuk barndom jao, Linneas cameo & Henrik Brandão Jönsson om Brasilien

Har David Druid varit vid en godisaffär eller klivit in i en tidsmaskin? Utifrån hans märkliga köp, vet ingen egentligen och därmed snackar Druid och Linnea Wikblad om saker i barndomen som fanns men som skulle vara problematiska idag. Linnea Wikblad har medverkat i en film, med en twist! P3 Spels Effie Karabuda snackar den senaste trenden på Twitch och dagens gäst är journalisten och den virala legenden (får man väl säga) Henrik Brandão Jönsson!

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad.
2022-01-13
Länk till avsnitt

Så porrsurfar vi, Russkiye Hits, och försvarsminister Peter Hultqvist

Stor Rysslandspecial där Linnea Wikblad minns sin resa i det stora landet i öst, David Druid kör Russkiye Hits och vi pratar med försvarsminister Peter Hultqvist samt journalisten Bo Torbjörn Ek om spänningarna mellan Ryssland, NATO och Ukraina. Dessutom testar David Linneas kunskaper om svenskarnas porrvanor! Vi ber om ursäkt till alla homosexuella och öppnar upp dammluckorna för heterokritik. Kalle Berg rapporterar om skolattacken i Kristianstad & den danska spionskandalen.

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad
2022-01-12
Länk till avsnitt

David Druids frisör, hård restriktionskritik och polisen Nadim Ghazale

Linnea Wikblad tänder inte på snygga bögar men hennes ansikte får vem som helst sitta på! David Druids frisör har problem att hålla sig kort! Morddömde multimiljonären Robert Durst, känd från The Jinx, död! Vi pratar om den allt hårdare kritiken mot restriktionerna och ryssoron på Folk och försvar-konferensen med P3 Nyheters Kalle Berg. Polisen Nadim Ghazale har gett ut boken Min väg från flykting till hela Sveriges polis. Självklart går vi även igenom planeternas ordning!

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad
2022-01-11
Länk till avsnitt

Daddys girl Linnea Wikblad, Magdalena Anderssons städerska och Brita Zackari om bondgården

2 Girls 1 Kodjo! Daddys girl Linnea Wikblad har gjort pappa besviken! David Druid saktar ner skåpbilen vid lekplatser! Vi pratar med P3 Nyheters Kalle Berg om Magdalena Anderssons städhjälp! Brita Zackari tittar förbi och svarar på alla våra frågor om bondgårdar, eftersom en ny säsong av "Hjälp, vi har köpt en bondgård!" har haft premiär!

Programledare: Linnea Wikblad, David Druid och Kodjo Akolor
2022-01-10
Länk till avsnitt

Hejdå Vendela, Rysslands Nato-krav och Markus Aujalays restaurangresa

Karnevalsstämning i studion denna fredag! David minns barndomen till tonerna av Ricky Martin. Mindre kul är det dock att det är Vendelas sista sändning i Morgonpasset. Det blir tårfyllt... Babs Drougge från P3 nyheter berättar om dagens stundande Nato-möte och Torbjörn Averås Skorup kommer och quizar! Dagens gäst är dessutom kocken Markus Aujalay. Vi snackar om resan från springpojke på ett hak i Uppsala, till stjärnkock med hela svenska folket.

Programledare: David Druid, Kodjo Akolor och Vendela Lundberg.
2022-01-07
Länk till avsnitt

Fuck cats, vaccinvägrande Djokovic och Fredrik Söderholm om att konfrontera sitt förflutna

David har hittat en artikel om aptonymer och lär oss om vad det är, Kodjo väcker ilska hos lyssnarna med kontroversiella uttalanden om husdjur, en aktivitet som också självaste påven ägnat sig åt på sista tiden. Babs Drougge från P3 Nyheter berättar om det diplomatiska dilemmat med den vaccinvägrande tennisspelaren Djokovic. Dessutom kommer det självutnämnda geniet Fredrik Söderholm, vi snackar om hans konfrontationer med sitt ex, pappa och mamma i sin podd, för att hantera sitt mörka förflutna.

Programledare: David Druid, Kodjo Akolor och Vendela Lundberg.
2022-01-06
Länk till avsnitt

Graffititaggning, burritons härkomst & Dragomir Mrsics uppväxt i Fittja

Glad onsdag och det innebär i vanlig ordning, Julio-onsdag, som David "Dave" Druid nog har tröttnat på efter nästan ett års tid. Därför har Kodjo Akolor en potentiell efterföljare till Julio! Linnea Wikblad har blivit utsatt för vandalisering på bilen och då snackar gänget om graffititaggning. Gänget pratar också den mexikanska rätten burrito som skapades i Nordkorea (what?), en skådis är trött på att vara snygg och årets knulloskop. Dragomir Mrsic är dagens gäst, aktuell med en självbiografi!

Programledare: David Druid, Linnea Wikblad och Kodjo Akolor.
2022-01-05
Länk till avsnitt

Linneas BJ-skuld, "offensive pizza"-battle & Flashback-trådar med Ina Lundström

David Druid har lovat sig själv att modernisera sig mera och ni lyssnare får skriva in era ''boomer''-moments inom teknik och elektronik. Linnea Wikblad berättar om speciella tjänster och gentjänster inom sin relation och Kodjo Akolor har en låt om det. Efter snackisen om pizzerian i Göteborg blev anmäld för hets mot folkgrupp, kör Morgonpasset-trion "offensive pizza"-battle. Chaotic energy på den! Komikern, På spåret-aktuella och den 64:e mäktigaste göteborgaren Ina Lundström är gäst hos oss!

Programledare: David Druid, Linnea Wikblad och Kodjo Akolor.
2022-01-04
Länk till avsnitt

Gängets nyår, terapisession & rivig stämning med Anna Hedenmo

Första sändningen för i år inleds tungt med en terapisession då Kodjo Akolor kände att sitt nyår var ångestladdat. Det får trion att öppna upp sina känslor, väldigt starkt och Linnea Wikblad är tillbaka efter sjukdom. P3 Nyheters egna MC Kalle Berg fördjupar sig i körkortsfusk och en mörk solskenshistoria i Kina. Dagens gäst är miss SVT herself, Anna Hedenmo, och det pratas Min sanning och hennes typ av kille, vilket skapar en typ av sparkle mellan Hedenmo och David Druid.

Programledare: David Driud, Linnea Wikblad och Kodjo Akolor.
2022-01-03
Länk till avsnitt

Davids guldskiva, kebab med Jiray Seropian & Thomas Stenström om sitt musikår

Årets sista sändning, let's go!! Kodjo Akolor tar över ankarrollen efter att David Druid försover sig på grund av sitt låtsläpp. Med låtsläppet pushar trion för en guldskiva till David Druid och han drömmer om vad han skulle göra med den. Effie Karabuda blir irriterad på sig själv för att hon alltid sover mitt i serietittande och trots nyår, så har vi gäster på plats! Jiray Seropian pratar kebab och utmanaren till Pobre Diablo på Musikhjälpen, Thomas Stenström är här! Gott nytt!

Programledare: David Druid, Effie Karabuda och Kodjo Akolor.
2021-12-31
Länk till avsnitt

Fyrverkeri-ilska, Effies inre Penelope Keith och Fredrik Nyströms avvikande hälsoråd

Vi börjar morgonen med lite tjej-radio innan David dyker in och är vansinnig över fyrverkeri-reglerna. Effie är med oss hela morgonen och delar med sig av sin inre Penelope Keith och hur det går för henne med att klippa virtuellt gräs. Kodjo läser en hel artikel. Dagens gäst är professorn i internmedicin, Fredrik Nyström som förespråkar ganska kontroversiella råd när det kommer till hälsa. Mår en person som kan springa ett maraton verkligen bättre än en som aldrig gör det?

Programledare: David Druid, Kodjo Akolor och Effie Karabuda.
2021-12-30
Länk till avsnitt

Elchocktips till 10-åring, bröstmjölkssmycken och Ginna Lindberg om USA-året 2021

Nanna Olasdotter Hallberg får tips från lyssnare om hur hon ska dölja sin väldigt engagerade blick, David Druid och kloakråttorna fortsätter ta över landet och Kodjo Akolor har inget att säga till om i sitt egna hem. Ginna Lindbeg från USApodden går igenom USA-året 2021 eftersom det snart är ett år sen stormningen av Kapitolium. Babs Drougge rapporterar om Alexas elchocktips till 10-åring och de ryska människorättsorganisationen som förbjuds.

Programledare: Kodjo Akolor, David Druid och Nanna Olasdotter Hallberg
2021-12-29
Länk till avsnitt

Kungafamiljen 2021, Alex Letic om hedersuppdraget och nyorden med Sara Lövestam

Maskne, gangfluencer och jobbonär är några av de nya orden som språkdrottningen Sara Lövestam har full koll på. Hur ser språkets framtid ut och hur farligt är det med anglicismer egentligen? Alex Letic har tagit sig hela vägen från P3 Nyheter till hedersuppdraget att ringa in det nya året på Skansen med Reine Brynolfsson och Jill Johnson. Babs Drougge är tillbaka efter julen och rapporterar om kökaoset och Fotbollsåret 2021 för P3 Nyheters räkning. Nanna har sett Året med kungafamiljen.

Programledare: Kodjo Akolor, David Druid och Nanna Olasdotter Hallberg
2021-12-28
Länk till avsnitt

Vi älskar eld, Sarah Sjöström och vila i frid Desmond Tutu

Nanna Olasdotter Hallberg, Kodjo Akolor och David Druid har en sak gemensamt: de älskar ELD. Sarah Sjöström är nyss hemkommen från Abu Dhabi (Inte Addis Abeba, Nanna) där hon plockat hem hela SJU världsmästerskapsmedaljer, förmodligen för hon lyssnar på P3 varje morgon. Petrina Hinas från P3 Nyheter rapporterar om fredskämpen Desmond Tutus bortgång & talibanstyrets nya regler för kvinnor.

Programledare: Nanna Olasdotter Hallberg, Kodjo Akolor och David Druid
2021-12-27
Länk till avsnitt

Julafton med 13 isländska tomtar, Nisse Hallbergs 5 värsta jular och 61 kändisar du aldrig hört talas om

God Julio! Vi firar julafton tillsammans med komikern Nisse Hallberg. Det blir julklappsutdelning! 13 isländska tomtar! Julkatten! Nisse rankar sina värsta jular och berättar om när han drog kniv efter jullunchen. P3 Nyheter rapporterar om fyllda nattklubbar & ytterligare minnesskulpturer avlägsnade på universitet i Hongkong.

Programledare: David Druid, Kodjo Akolor och Margret Atladottir
2021-12-24
Länk till avsnitt

Betjäntsyskon, man dömd till 110 års fängelse och Edward af Sillén

Dan före dopparedan! Jon Jordås från P3 Dokumentär tittar förbi och pratar om det senaste avsnittet om nervgiftsattacken i Salisbury. Mannen som dömdes till 110 års fängelse försvaras av juriststudenten Kim Kardashian. Edward af Sillén programleder Årets Quiz och sammanfattar året som gått.

Programledare: Linnea Wikblad, David Druid och Kodjo Akolor
2021-12-23
Länk till avsnitt

Davids surf, knivattacken i Eslöv och julhat med Little Jinder

Juliohetsen har dragit slut på Davids och han väntar snällt på att hans fru ska ge honom några fler gigabyte. Musikhjälpen-hjälten Kodjo ÄR TILLBAKA! Evalisa Wallin från P3 Krim kommer och uppdaterar oss om skolattacken i Eslöv där domen kommer idag. Sedan blir det mys med stjärnan och Morgonpassetkompisar Little Jinder! Som hatar julen, men ändå släppt en jullåt.

Programledare: David Druid, Linnea Wikblad och Kodjo Akolor.
2021-12-22
Länk till avsnitt

Ansjovis-auktion, vitt vin och vibrator och hyllade journalisten Patrik Lundberg

Vendela Lundberg OCH Linnea Wikblad i studion SAMTIDIGT. Alldeles för många tjejer i studion för att vi ska kunna hävda vår politiska opartiskhet. Dagens besatthet från Producent-Fabian är ansjovis och vi får med radiosportens Richard Henriksson på ett hörn (han har också läst Zlatans nya bok). David Druids fan har även introducerat oss till årets kanske bästa uttryck "vitt vin och vibrator" som vi tar vidare ännu ett steg när den prisade journalisten Patrik Lundberg kommer förbi.

Programledare: David Druid, Linnea Wikblad och Vendela Lundberg.
2021-12-21
Länk till avsnitt

Musikhjälpen recap, det stora kåtslaget och julmat med Stefan Ekengren

Ja, vad ska man säga? Måndagen efter helgen då allt hände. Ni lyssnare visade vart skåpet ska stå och langade in 2 miljoner kronor! Inte ett öga var torrt när Linnea sjöng och inte en trosa var torr efter Davids "Pobre Diablo". En stor del av dagens sändning går till att bara smälta vad som hänt. Dessutom kommer stjärnkocken Stefan Ekengren och ger svar på alla julmatsfrågor ni lyssnare sitter på!

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad.
2021-12-20
Länk till avsnitt

Lucia-minnen, battle of the fans & framtiden med Karim Jebari

Natten går tunga fjät, eller more like, morgonen när David Druid och Linnea Wikblad pratar Luciaminnen som ni lyssnare som skickat in. Tack för det! Och vi gillar att battlas i Morgonpasset, så lyssnare får battla om vem av Druid, Wikblad eller Akolor som är bäst, med hjälp av era donationer. Ytterligare tack för det! Dagens gäst är framtidsfilosofen Karim Jebari som tar upp årets största tekniksprång, klimathot och jordens framtid. By the way, fortsätt att donera till vår bössa, för DEN SKA IN!

Programledare: David Druid, Linnea Wikblad & Kodjo Akolor.
2021-12-13
Länk till avsnitt

Jussie Smolletts dom, Josef Fares spelsuccé och Lancelot Hedman

En djup morgon! David Druid har reflekterat över livet och gjort en punktlista. Den nya Sex and the City-serien har fått Margret Atladottir att också reflektera kring vad hon gör med sitt liv. P3 Nyheters Babs Drougge kommer med en bomb från reality-Sverige och senare får vi också besök av en tvättäkta reality-tvstjärna, nämligen Lancelot Hedman! Vi snackar om missbruket och hans medverkan i tv-programmet "Behandlingen", men också hans nykläckta artistkarriär som ska ta honom till mello!

Programledare: David Druid, Margret Atladottir och Kodjo Akolor
2021-12-10
Länk till avsnitt

David elchockas av Kath, politikerrap och Jan Emanuel om påstådda Hitlerhälsningen

Lyssnaren Elin fick möjligheten att elchocka sönder David Druid en hel sändning, och HERREGUD vad hon levererar. Vi pratar om Vänsterpartiets gruppledare Catarina Wahlgren som rappade loss i Stockholms regionfullmäktige! Frankrike-experten Fanny Härgestam uppdaterar oss om den franske politikern Éric Zemmour som jämförts med Trump! Jan Emanuel är kanske den mest sosse-kritiska sossen vi har! Boris Johnson är i blåsväder igen! Katherines Zimmerman tittar förbi!

2021-12-09
Länk till avsnitt

Tomtar utan ögon, Babs spontana nyhetsrap & köttfärssås med Jason Diakité

David Druid misstänker att Linnea Wikblad kan få utbrott för minsta lilla, typ ''I must to do something on the paper!''-kind of vibe, så ni lyssnare fick skicka in situationer där du tänder till. Apropå det, tänder Linnea Wikblad till på tomtedockor utan synliga ögon och Kodjo Akolor tänder till på tittare som tänder till på julkalendern, säg det tre gånger snabbt. P3 Nyheters Babs Drougge spottar fire bars och Jason Diakité a.k.a. Timbuktu är dagens gäst och snackar köttfärssås.

Programledare: David Druid, Linnea Wikblad & Kodjo Akolor. 
2021-12-08
Länk till avsnitt

Tonåring eller dumdristig, Vendelas insats till bössan & coronakoll med Anders Tegnell

Den stora snackisen om den nya civilministerns Hitlerhälsning tas upp av David Druid och Vendela Lundberg, vilket P3 Nyheters Kalle Berg även fördjupar sig i. Lyssnare har givit förslag till Vendela Lundberg angående insats till vår Musikhjälpen-bössa, tack så mycket för det! Kodjo Akolor har koll på en inställd antivaxx-evenemang och dagens gäst är statsepidemiologen Anders Tegnell ger oss en tydligare coronakoll när nya varianten omikron har spridit sig.

Programledare: David Druid, Vendela Lundberg & Kodjo Akolor. 
2021-12-07
Länk till avsnitt

Humble Dave, lärare som tappat det jao & Sveriges kändaste polis Nadim Ghazale

Under helgen såg David Druid djupt in i sin själ och märkte att han ska bli mer ödmjuk, samt gå efter sitt nya alias ''Humble Dave''. Hur kommer det gå under sändningen? Spoiler: inte så bra. Kodjo Akolor vet (typ) varför förkylningar förekommer, vilket får Linnea Wikblad att tröttna allt mer. Sveriges mest kända polis, Nadim Ghazale, är dagens gäst och det pratar skjutningar, polisyrket och översatt sommartal.

Programledare: David Druid, Linnea Wikblad & Kodjo Akolor
2021-12-06
Länk till avsnitt

Kropps-copyright, elchocka David och identitetssökande med Melody Farshin

Ni lyssnare har tagit vår bössa med STORM och vi har redan slagit alla möjliga rekord. Med inflytande från Danmarks radio (som är på studibesök) så kläcks en idé live i studion, som innehåller el, chocker och David. Kommer vi upp i målet på 200.000 under sändningen? Dessutom kommer komikern och författaren Melody Farshin och walks down komiker-memory lane med David och Kodjo. Vi pratar också om hennes nya show som handlar om identitetssökande och de tre strecken som inte bara är ortenkostymen.

Programledare: David Druid, Margret Atladottir och Kodjo Akolor
2021-12-03
Länk till avsnitt

Höga saffranshästar, miljonbössan och Börje Salming om NHL-skandalerna

Linnea Wikblad har bakat lussekatter och håller ett brandtal på temat saffran. David Druid delar med sig av sina bästa julklappstrick. Vi får också besök av DJ:n Cash aka. vår nya energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar! Efter det tittar legendaren Börje Salming förbi och snackar om hans egna erfarenheter kring nollningar i NHL, som uppmärksammats nyligen. I dagens avsnitt föds också idén till den mest episka musikhjälpenbössan någonsin, och vi behöver er hjälp!

Programledare: David Druid, Linnea Wikblad och Kodjo Akolor.
2021-12-02
Länk till avsnitt

Önskningar som barn, Linneas gröttrauma & TikTok-stjärnan Becky Wiggles

Första dagen i december innebär en viss julkänsla i studion när gänget snackar önskningar som hade, men inte fick som barn. Apropå trauma, minns Linnea Wikblad tillbaka risgrynsgröten med avsky, medan Kodjo Akolor är pro-gröt. P3 Krims Evalisa Wallin pratar om personrån och P3 Serie-aktuella Amanda Jansson och Lola Zackow pratar det nya ljuddramat Hotellet. Även dagens gäst, strippan och TikTok-stjärnan Becky Wiggles, tittar förbi och vi får en inblick på livet som strippa.

Programledare: David Druid, Linnea Wikblad & Kodjo Akolor. 
2021-12-01
Länk till avsnitt

Battle of the bottnarna, Ladies Night-tribute & Olof Lundh om fotbolls-VM

Vendela Lundbergs humör är på topp efter nyheten om att en tredje Magic Mike-film ska släppas, vilket ger David Druid och Kodjo Akolor en idé om Ladies Night 2.0. En battle mellan Norrbotten och Västernorrland om vilka som har det värst med vädret tas upp och Morgonpasset-gänget kör en dialekt-off på norrländska. Sportjournalisten Olof Lundh är dagens gäst och går djupt in i kontroverserna om nästkommande fotbolls-VM i Qatar.

Programledare: David Druid, Vendela Lundberg & Kodjo Akolor.
2021-11-30
Länk till avsnitt

Linneas vilda utekväll, Virgil Ablohs död & hanukkafirande med Daniel Leviathan

Linnea Wikblad ger en inblick på hennes fredag som hon inte helt återhämtat från. P3 Nyheters Kalle Berg samt Petrina Hinas från Musikguiden snackar om entreprenören Virgil Ablohs död och hans inflytande av musikbarnschen. Tareq Taylor får en massa love från studion, speciellt David Druid och vi firar hanukka tillsammans med arkeologen Daniel Leviathan som är dagens gäst.

Programledare: David Druid, Linnea Wikblad & Kodjo Akolor.
2021-11-29
Länk till avsnitt

Vikariepasset i P3, Kim Jong-un är ingen modeikon & Lena Ljungdahl om polisspaning

Victor Linnér, Sara Kinberg & Ison Glasgow gästspelar som programledare i dagens sändning när ''the OGs'' kör konferensresa! Jon Jordås från P3 Dokumentär glider in och tar upp skolskjutningen i Sandy Hook. Effie Karabuda från P3 Spel möter sin kompanjon Victor och snackar Battlefield 2042 - spelet som är på allas shitlist. Lena Ljungdahl är dagens gäst och pratar om sina erfarenheter som polisspanare och P3 Nyheters Babs Drougge har en modenyhet från Nordkorea.

Programledare: Victor Linnér, Sara Kinberg & Ison Glasgow. 
2021-11-26
Länk till avsnitt

Amineh Kakabavehs tal, Albatross-sex och Carina Bergfeldt med sin halvbror

Parisa Höglund från Det politiska spelet håller koll på vad det var som hände egentligen efter statsministeromröstningen, den politiska vilden Amineh Kakabaveh kommer förbi studion och pratar bl.a. om talet som rörde Magdalena Andersson till tårar. Carina Bergfeldt och hennes halvbror Jeff Nielsen är dagens gäster och snackar om den nyfunna syskonrelationen som går att se i den nya dokumentär Det här är ditt land. Kodjo Akolor har en spaning på albatrosser som inte älskar med varandra.

Programledare: David Druid, Linnea Wikblad & Kodjo Akolor. 
2021-11-25
Länk till avsnitt

Störiga rörelsemönster, statsministeromröstning och mäklar-Samir

Linnea Wikblad gör slut med sin kille flera gånger i veckan på grund av sättet han och andra snoppbärare går in i rum. David Druid stör sig på killar som kliar sig under tröjan, och ni lyssnare hakade på "rörelse mönster man stör sig på, jao". Dagens program blir också extra glammigt när P3 Gulds programledare Emma Molin kommer på besök, och ännu mer glammigt när the one and only Samir Badran, som precis klarat sin sista mäklartenta kommer! Han har också med sig sin nya mäklarchef Adam!

Programledare: David Druid, Kodjo Akolor och Linnea Wikblad. 
2021-11-24
Länk till avsnitt

BoJos Greta Gris-tal, bombgest och Gert Wingårdhs betongklump

Vi börjar morgonen med att diagnosticera David Druid och hans konsertbeteende, vilket får Ayan Jamal att tänka på sin bombgest (bomb-ångest), som kanske är det mest fördomsfulla ni någonsin hört i Morgonpasset. Kodjo Akolor har varit vaken hela natten och lärt sig massa saker som han delar med sig av. Dessutom kommer Sveriges kanske kändaste, men också mest utskällda arkitekt Gert Wingårdh. Hur skulle han rita Trumps mur till Mexiko?

Programledare: Kodjo Akolor, David Druid and Ayan Jamal
2021-11-23
Länk till avsnitt

Pekka Heinos hjälmaura, Pettsoncore och livsnjuteri med Steffo Törnquist

David Druid har knäckt koden för det ultimata vykortet, det innehåller bland annat Pekka Heino. Linnea Wikblad har hittat en ny trend på sociala medier, Pettsoncore, som inte rimmar helt fel med dagens gäst Steffo Törnquist! Vi snackar såklart om livsnjuteri, som enligt Steffo är jakt, cigarrer och god mat. Det blir också lite gnabb i sann Tv4 vs. public service-anda.

Programledare: Kodjo Akolor, David Druid och Linnea Wikblad. 
2021-11-22
Länk till avsnitt

Kath is back, Morgonpassets inofficiella namnsdagskalender & Stina Wollters första gång i studion

Katherine Zimmerman gör comeback för en dag och hyllningarna haglar in! Jon Jordås från P3 Dokumentär kommer in och pratar namnsdagar, vilket gör att vi på Morgonpasset skapar vår egna namnsdagskalender. David Druid har haft ett intressant bemötande med polisen och för första gången kommer Stina Wollter som dagens gäst och pratar om hennes konstnärskap, tuffa bakgrund och kroppsaktivism.

Programledare: David Druid, Katherine Zimmerman & Kodjo Akolor. 
2021-11-19
Länk till avsnitt

Besvärande restaurangbesök, Xbox fyller 20 år & Julia Franzén om Bachelorette

Annorlunda och kanske mer jobbiga restaurangbesök är diskussionen i dag efter att Ayan Jamal åskådade ett äldre par som var mer än missnöjda på sitt restaurangbesök, medan P3 Nyheters Babs Drougge blir missnöjd på serveringspersonalen. P3 Spels Effie Karabuda berättar om den första Xbox-konsolen som släpptes för 20 år sen och dagens gäst, Julia Franzén, glider in i studion och pratar om sitt jetset-liv och självklart, Bachelorette!

Programledare: David Druid, Ayan Jamal & Kodjo Akolor.
2021-11-18
Länk till avsnitt

Celebrity death match, demonstration mot Svenonius & hur woke är Benjamin Ingrosso?

Margret Atladottir hoppar in för Linnea Wikblad under denna händelserika morgon! Årets Musikhjälpen-programledare avslöjas, Victor de Almeida från Dialogiskt peppar inför boxingsmatchen mot Joakim Lamotte som sker nu i helgen och Benjamin Ingrosso är dagens gäst i studion. Apropå kändisboxing, diskuterar gänget om vilken kändis David Druid ska fajtas mot och P3 Nyheters Kalle Berg tar upp demonstrationen mot Irene Svenonius som var.

Programledare: David Druid, Margret Atladottir, Kodjo Akolor. 
2021-11-17
Länk till avsnitt

Hässelbyfallet, Kodjo sörjer den svenska kycklingen & Måns Mosesson om Avicii-biografin

Vendela har kommit tillbaks från Malmö och gänget undrar vad kontinenten är egentligen. Evalisa Wallin från P3 Krim kommer förbi - ovanligt nog på en tisdag - och pratar om Hässelbyfallet. Dagens gäst är journalisten Måns Mosesson som är aktuell med biografin om Avicii och pratar om artisten i alla former. Kodjo Akolor sörjer den svenska kycklingen efter nyheten om att den fick rött ljus.

Programledare: David Druid, Vendela Lundberg & Kodjo Akolor. 
2021-11-16
Länk till avsnitt

Davids kropp förfaller, Peter Jöback-väder och var är Anna Skipper?

Under helgen har David Druid märkt av att hans kropp befinner sig i ett förfall, något som också präglar hela dagens program. Dagens gäst är världens enda människa Peter Jöback och Linnea Wikblad kan knappt se på honom. Peter Jöback å andra sidan kan knappt se på Babs. Peter Jöback är aktuell med sin självbiografi där han berättar om missbruket som han lyckats ta sig ur. Det blir såklart också sångstund när vi har en musikalstjärna är i studion. Juste! David har också sett en serie.

Programledare: David Druid, Linnea Wikblad och Kodjo Akolor. 
2021-11-15
Länk till avsnitt

Skotten på Näsetbadet, generationsavundsjuka och Molly Hammars stämband

Margret Atladottir och Kodjo Akolor är tillbaka från partyt i Malmö! David Druid är skör över en viss fotbollsmatch som inte ens får nämnas vid namn. Vi ringer upp journalisten Karwan Faraj som gjort en P3-dokumentär om skotten på Näsetbadet i Göteborg. Vi ringer också vår favorit realitystjärna Samir Badran som sadlat om och håller sin första lägenhetsvisning på söndag. Dagens mysgäst är souldrottningen Molly Hammar! Vi snackar om hennes nya singel, Bob Sinclar och succén i Italien.

Programledare: Margret Atladottir, David Druid och Kodjo Akolor.
2021-11-12
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.