Sveriges 100 mest populära podcasts

Morgonpasset i P3

Morgonpasset i P3

Kom in i värmen! Varje morgon i P3 är en fartfylld resa, full av intryck. Ansvarig utgivare: Caroline Lagergren

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sverigesradio.se/morgonpassetip3

Avsnitt

Young Royals, Anis Don Deminas sista dag och Allraskandalen

Det är Anis Don Deminas sista dag på morgonpasset vilket även innebär att vi för sista gången får uppleva FREESTYLE FRIDAY. Han gör som vanligt succé till ett av Kanye Wests absolut bästa beats och tillsammans med Musikguidens Sabrina Khsassi pratar vi ännu mer Kanye. Anis berättar om sin relation till Allra men hävdar bestämt att han inte har något att göra med skandalen. Stjärnskottet Jelassis senaste låt heter Cappuccino och vad passar då bättre än att hon glider in med just en cappuccino i sin hand. Vad har vi för musik att se fram emot från henne härnäst? Jo, ett helt album som kommer i slutet på sommaren. Sist med absolut inte minst gästas vi stjärnorna ur den hyllade serien Young Royals. Edvin Ryding och Omar Rudberg är plötsligt kända över hela världen. Vi pratar om deras kemi i serien, om deras överfyllda inkorgar i sociala medier och vad som händer härnäst!

Programledare: Anis Don Demina, Ison Glasgow och Vendela Lundberg
2021-07-23
Länk till avsnitt

Vi minns terrordådet på Utöya, barbiedrogen och våra pinsammaste historier

Idag är det tio år sedan terrorattentaten på Utöja och i Oslo. VI minns de fruktansvärda händelserna och pratar med Johanna Heed från P3 Nyheter som är på plats i Oslo. Vi pratar även med den norska journalisten Åsne Seierstad, som skrivit mycket om attentaten, offren och överlevarna. Givetvis pratar vi om gisslandramat på Hällbyanstalten utanför Eskilstuna, där två personer ur personalen togs som gisslan av två intagna. Som lösensumma ville de ha en helikopter men nöjde sig till slut med 20 kebabpizzor och gisslan släpptes oskadda. Vi pratar med Lars-Johan Åge, professor i ekonomi och expert på förhandling. Hur förhandlar man egentligen på bästa sätt? Vi pratar pinsamma saker vi har upplevt under livet. Var kissade Anis på en klubb i Göteborg? Vad gjorde Ison på en pizzeria när han var yngre och har Vendela råkat göra det via alla fruktar mest? Nämligen att dela sin crush profilbild i sociala medier

Programledare: Anis Don Demina, Ison Glasgow och Vendela Lundberg
2021-07-22
Länk till avsnitt

Kärleksonsdag, bikinitvång i beachhandboll och Sexologen Svarar

Stor kärleksspecial! Vi utforskar fängelsetinder, dömda brottslingar som söker kärlek! Nanna Olasdotter Hallberg pratar om kulturmän som skickar sina fruar till mentalsjukhus! Sexologen och terapeuten Kalle Norwald svarar på alla era frågor om sex, samlevnad, relationer, bing-bong, kuckelimuck och såklart, post nut syndrome. Beachhandbollen har tydligen klädkod för tjejer, det ska vara bikini? Det blir snack om Tom Brady, alltså Gisele Bündchens make. Dessutom: Vilka är de bästa sommarpraten? Kristian Gidlund? Christian Falk? Keyyo? Markoolio?

Programledare: Anis Don Demina, Ison Glasgow och Vendela Lundberg
2021-07-21
Länk till avsnitt

Sluta skjut, Celebrity Love Stare och Anis tatuerar sig för Britney

Vi bjuder in den eftertraktade tatueraren Frogmagik för att tatuera in en hyllning till Britney Spears på Anis Don Deminas arm, det blir kaos. P3 Nyheters Carl-Johan Ulvenäs och Erik Glaad kör en Celebrity Love Stare, alltså precis som en Celebrity Death Match men utan blod, vem klarar av flest komplimanger? Polisens projekt Sluta skjut som hyllats av vissa i Malmö kanske kommer införas i Stockholm, vi ringer upp projektansvariga polisen Rolf Landgren. Hur minskar man skjutningarna och det grova våldsbrottet? Swedish House Mafia premiärspelade sin nya låt Lifetime ft. 070 Shake & Ty Dolla $ign på The Tonight Show med Jimmy Fallon, Anis Don Demina är inte helt nöjd. Dessutom snackar vi dansbandsveckan i Malung, Kanye West och aktivister som avlyssnats.

Programledare: Anis Don Demina, Ison Glasgow och Vendela Lundberg
2021-07-20
Länk till avsnitt

Skjutning i Flemingsberg, Olympiska knullsängar och allt om socker

Älskade Vendela Lundberg är tillbaka! Vi snackar om hur rapparen A36 ska följa upp dunderhiten Samma gamla vanliga, Salvatore Ganaccis dänga Step-Grandma som samplar Nanne Grönwalls klassiker Håll om mig och djupdyker i senaste tidens extrema väder med Naturskyddsföreningens klimatchef David Kihlberg. Vid Kanadas kust ska musslor ha näst intill kokats pga värmen och dessutom har översvämningar drabbat stora delar av Europa, främst Tyskland. Vad är det som pågår? Vi snackar den tragiska skjutningen i södra Stockholm, varför man inte ska ligga under OS i Tokyo och exakt hur farligt är socker? Fysioterapeuten Jacob Gudiol är på besök.

Programledare: Anis Don Demina, Ison Glasgow och Vendela Lundberg
2021-07-19
Länk till avsnitt

Freestyle Friday med Anis & Stor, sommarens drinkar och Swedish House Mafia

Rapparen Stor glider in efter en god natts sömn och river av årets fetaste Freestyle Friday tillsammans med vår egna Anis Don Demina, stjärnbartendern Andreas Bergman blandar sommarens godaste (alkoholfria) drinkar, delar med sig av det värsta han upplevt ute i nattlivet och berättar om hur Kate Moss gav upphov till Espresso Martini. Är det basic bitch med Gin & Tonic? Vi snackar sommarplågor, sommardängor och kopplingen mellan Flickorna i Båstad av Hov1, Sunset Lover av Petit Biscuit och Marget Atladottirs semester. Nanna Olasdotter Hallberg från P3 Klubben ger oss boktips som passar perfekt om man är en ärthjärna. Dessutom: Swedish House Maffia är tillbaka med låten It gets better.

Programledare: Anis Don Demina, Ison Glasgow och Margret Atladottir PS. Vi är medvetna om det något taskiga ljudet vid Anis och Stors freestyle, det är tyvärr svårt att åtgärda i efterhand, hoppas ni kan njuta ändå!
2021-07-16
Länk till avsnitt

Domen mot Yasin, Drakes romantiska dejt och fotboll + politik = sant?

Hur blev en av Sveriges största rappare en del av ett av de mest omfattande målen mot organiserad brottslighet i Sverige, någonsin? Vad är grejen med Encro? Varför blev Vårbynätverkets ledare dömd till 17 års fängelse? Vi reder ut alla frågetecken med P3 Krims Evalisa Wallin. Vi pratar med Ekim Çaglar om den eviga frågan, hör fotboll och politik ihop? Ämnet har aktualiserats i och med fotbolls-EM där protester hölls för HBTQ-rättigheter och det faktum att engelska spelare fick utstå rasitiska påhopp efter finalförlusten. Dessutom har Anis Don Demina kommit en liten bit på vägen när det gäller hans budget- och "bli vuxen"-tänk, Swedish House Mafia verkar släppa ny musik med Ty Dolla Sign & 070 Shake på fredag och vi avslöjar vilken som är Britney Spears absolut bästa låt. PS. Tror ni Anis tjänar mer än Camilla Läckberg? Ison Glasgow verkar tro det i alla fall. DS.

Programledare: Anis Don Demina, Margret Atladottir och Ison Glasgow.
2021-07-15
Länk till avsnitt

Underlivsmassage, Anis ska bli vuxen och Hot girl summer

Anis har försovit sig för första gången och har kikat på sina utgifter. Han har bestämt sig - det är dags att lägga upp en budget och bli vuxen på riktigt. Sveriges första och enda person som säkerställer sexscener i film, intimitetskoordinatorn Malin B. Erikson gästade oss idag. Hur går det till när skådisar har sex på film egentligen? Får man ha sex på riktigt, hur ser en arbetsdag ut för Malin och hur landar man detta yrke? Assia Dahir och Oliver Strige berättar allt om fenomenet hot girl och white boy summer. Vad är det här för något? Måste man vara singel för att ha en hot girl summer och måste man vara vit för att ha en white boy summer? Nej, det behöver man inte! Anis parhäst och älskade vän Behrouz Berra Badreh gästar oss och pratar om dejtingprogram och om hur han plötsligt blir igenkänd på gatan. Moa Lindstedt från Musikguiden pratar bland annat om Britney Spears och vi reder ut vilken som är hennes bästa låt. Erik Glaad läser nyheterna och vi pratar mycket och länge om hur stora influencers uppmärksammat underlivsmassage.

Morgonpasset i P3 med Anis Don Demina, Ison Glasgow och Margret Atladottir
2021-07-14
Länk till avsnitt

Bill Gates är singel, dans på nattklubb och Alexandra Rapaport

Restriktionerna lättar allt mer vilket innebär att nattklubbarna snart kan hålla helt öppet. Moa Lindstedt från Musikguiden berättar allt om när vi förväntas få dansa på svettiga dansgolv igen. Minns vi ens hur man gör? Trots att vi börjar se någon form av slut på pandemin är den inte över. Agnes Wold är med på telefon och pratar vaccin. Kommer det att behövas en tredje dos? Skådespelaren, producenten, författaren och Anis Don Deminas stora crush, Alexandra Rapaport är dagens gäst. Finns det någon roll hon inte är nöjd med? Vad är det bästa med att skådespela? Är Anis kärlek besvarad?

Morgonpasset i P3 med Anis Don Demina, Ison Glasgow och Margret Atladottir
2021-07-13
Länk till avsnitt

Italien har vunnit EM, Amelia Adamo och Barack Obamas otroliga musiksmak

Det är måndag och det är mycket fokus på sport! Italien har vunnit fotbolls-EM mot England och med oss på telefon, på plats i London, är fotbollskommentatorn och experten Richard Henriksson. Hur var stämningen på plats igår? Vilka var gårdagens höjdpunkter? Vi fortsatte på sportspåret och ringde upp Sarah Sjöström, som precis just nu är på väg till OS i Tokyo. Hur går hennes tankar? Hur är känslorna kring att inte ha någon publik och vad lyssnar hon på för musik för att tagga till inför en tävling? Dagens gäst är ingen mindre än vår sommarikon och Isons stora kärlek, Amelia Adamo. Vi pratar om Amelia och Isons första dejt, hur Amelia valde musiken till sitt sommarprat och om nakenhet.

Programledare: Anis Don Demina, Ison Glasgow och Margret Atladottir
2021-07-12
Länk till avsnitt

Freestylefredag med Anis Don Demina, överklassbadrockar och fentanyldöden

Idag var det inte vilken fredag som helst, det var freestylefredag! Anis rappade om allt från regeringskris till mens och han gjorde givetvis succé! Det kanske inte var så konstigt med tanke på lyckan han hade i kroppen efter nattens lägenhetsköp. Under sommaren kan man se lämmeltåg av överklassmänniskor i badrockar som tar sig ut i gryningen, fast beslutna att ta sig ett morgondopp. Live på plats från bryggan i Falsterbo pratade vi med Ebba Von Sydow som berättade allt om badrockkulturen, vad man ska ha för skor till och vad som är big no no. Veckans fredagskompis var Anis raka motsats, komikern Christofer Nyqvist. Vi fick bevittna deras första möte samt löftet om att Anis ska haka på Christoffer och köra standup. Isabelle Swahn, skaparen av dokumentären Fentanyldöden, gästade oss. Hon började jobba på fallet redan 2018 och igår hade den äntligen premiär.

Programledare: Anis Don Demina, Ison Glasgow och Margret Atladottir
2021-07-09
Länk till avsnitt

Steffe is back, De dödas röster och Oscar Zias gökturne

Anis är larvigt kär, Margret önskar att hon var det, Oscar Zia lever sitt vildaste singelliv. Ison är vår egen lilla kärleksgrinch och slår ett slag för att par måste sluta hålla handen hela tiden. Margret berättar om dejtfenomenet paperclipping. Stefan Löfven har gjort comeback som statsminister och Carl-Johan Ulvenäs har till alla svenska kvinnors stora förtret förlovat sig. Hur träffades Anis Don Demina och Oscar Zia för första gången? Hur var Oscars semester i Italien med Benjamin Ingrosso? Behövde han hålla honom i handen genom både passkontroll och sommarprat? Sara Bergmark Elfgren, författaren av den tokhyllade podden De dödas röster kom och snackade om nypremiären som äger rum idag. Är det några nya stora namn i rolllistan? Och varför sprang Sara runt på ett tunnelbanespår igår kväll?

Programledare: Anis Don Demina, Ison Glasgow och Margret Atladottir
2021-07-08
Länk till avsnitt

Polismordet i Biskopsgården, GALNA kattälskare och Youtubers vs. TikTokers

Anis Don Demina har köpt fläkt och det vill han att absolut alla ska veta, Margret Atladottir har upptäckt fenomenet kattstöld och Ison Glasgow är livrädd för att bli biten av grannens pytonorm när han sitter på toaletten. P3 Nyheters Carl-Johan Ulvenäs dissekerar det senaste i politiken inför statsministeromröstningen, hur kommer det gå för Stefan Löfven? Vi pratar om de fejkade Supreme-affärerna som nu har stängts ner och om den nederländska kriminalreportern som blivit skjuten. Gängvåldet i Sverige nådde en ny nivå när en polisman blev ihjälskjuten i Biskopsgården i Göteborg för en vecka sedan, med oss för att reda ut hela händelsen och vad som hänt efteråt är vår egen Evalisa Wallin från P3 Krim.

Programledare: Anis Don Demina, Ison Glasgow och Margret Atladottir. Kodjo Akolor, David Druid och Katherine Zimmerman är på semester!
2021-07-07
Länk till avsnitt

Hjälten i Hammarkullen, Måneskin gör succé och har Ebba Busch snott sitt tal?

Kristallkronorna i våningarna på Strandvägen rasslar på grund av street race, har man rätt att klaga på oljud när man bor i stan? I Hammarkullen har en brand härjat i ett flerfamiljshus och vi pratar med Miki, en av hjältarna som hjälpte till att evakuera byggnaden. Ebba Busch anklagas för att ha lånat lite väl mycket av sitt tal på Almedalsveckan från Kamala Harris, Måneskin gör SUCCÉ och kallas av nån anledning för vår tids ABBA samt, hur fan kan Italiens landslags förbundskapten Roberto Mancini ha en sån otrolig kropp vid 56 års ålder? Vi ringer upp fysioterapeuten Jacob Gudiol. Sist men inte minst har vi med oss myggforskaren Anders Lindström som svarar på alla våra frågor om mygg, finns det personer som drar åt sig mer mygg? Vad är absolut bäst för att undvika att bli myggbiten?

Programledare: Anis Don Demina, Ison Glasgow och Margret Atladottir. Kodjo Akolor, Katherine Zimmerman och David Druid är på semester!
2021-07-06
Länk till avsnitt

The Anis Don Demina Show, Tyler The Creator och Sha'Carri Richardsons grässkandal

Semesterlunk i all ära men det är inte ohärligt när Anis Don Demina, Ison Glasgow och Margret Atladottir dundrar in i studion och har med sig all världens energi. Richard Henriksson från Radiosporten har med sig det senaste från sportvärlden, det blir EM, fenomenet Emil Forsberg, OS och såklart Sha'Carri Richardsons dopningsavstängning. Petter Hallén från P3 Din Gata drar igång MUSIKMÅNDAG, idag snackar vi Tyler, The Creators nya album "Call Me If You Get Lost" och hans fantastiska freestyle med Funk Flex. Vi snackar cryptoscams! Free Britney Spears! Jennifer Lopez och Ben Affleck i Hamptons! Och mycket, mycket mer!

Programledare: Anis Don Demina, Ison Glasgow och Margret Atladottir. Kodjo Akolor, David Druid och Katherine Zimmerman är på semester!
2021-07-05
Länk till avsnitt

Sommaravslutning, Anis Don Demina och fråga oss vad ni vill!

Kodjo is the captain now, David Druid har inte fallit av pinn och Katherine har kämpat hela natten med Oscar II:s tårta. Flera frihetsberövade efter polismordet i Biskopsgården, P3 Nyheters Carl-Johan Ulvenäs går igenom bakgrunden till tragedin. Vi ringer även vår polisvän Nadim Ghazale från Borås. England möter Ukraina i EM-kvartsfinalen på lördag och vad passar då bättre än att prata med legenden Sven-Göran "Svennis" Eriksson som var förbundskapten för England under början av 2000-talet. Hur tycker han Janne Andersson har skött sig och vill han själv ta över landslaget? Joel från Musikguiden rapporterar att Bianca Ingrosso har släppt musik och eftersom det är den sista sändningen innan de ordinarie programledarna tar semester så passar vi på att öppna frågelådan och låter er ställa precis vilka frågor ni vill. Dessutom: Anis Don Demina om EM-låten, Melodifestivalen, Youtube-kanalen, Lets Dance och sin karriär som försäljare.

Programledare: Kodjo Akolor och Katherine Zimmerman
2021-07-02
Länk till avsnitt

Bill Cosby släpps fri, snusk på Twitch och duell i tabbouleh med Zeina Mourtada

Britney Spears blir inte fri från sin pappa, Bill Cosbys blir fri från sin dom och hur mycket snusk på Twitch tål vi egentligen? Effie Karabuda från P3 Spel tar oss igenom djungeln av lättklädda tjejer som har på sig hästmasker och utför oralsex på mikrofoner, ja du läste rätt. Restriktionerna har lättats, vi får sitta hur många personer som helst på uteserveringar, men får vi dansa? Musikguidens Joel Söderberg har svaret. Matbloggaren och ikonen Zeina Mourtada har blivit utmanad av Producent-Fabian i en Tabbouleh-duell, elller "ta bolle" som Fabian kallar det på sin utpräglade västkustska. Vi går igenom sommarmat, kalla röror och caesarsallader med matgudinnan. OCH sist men inte minst, vi får finbesök av ingen mindre än Katherine Zimmermans son Bruno. Ps. kan inte sluta tänka på P3 Nyheters Carl-Johan Ulvenäs sjungandes En Liten Kyss Är En Kyss Är En Kyss på sommaravslutningen, iklädd en Sverigetröja, gulle.

Programledare: Kodjo Akolor, David Druid och Katherine Zimmerman.
2021-07-01
Länk till avsnitt

Stor sorg efter Sveriges sista EM-match, Tomas Ledin och Operation Costa

Det är en sorgsen stämning i studion efter matchen mellan Sverige och Ukraina igår. Men är det någon som kan liva upp stämningen är det legenden och Sveriges svar på Bruce Springsteen, Tomas Ledin! Vi pratar om hans unga år som hippie, varför han blev arg när Liberalerna i Örebro snodde hans låt. Vi kommer in på de unga singelåren och texterna i hans låtar. Är det någon rad som han tycker är pinsam att sjunga nu? Vi får även besök av Evalisa Wallin som uppdaterar oss om allt som hänt i Operation Costa.

Med Kodjo Akolor, Katherine Zimmerman och David Druid
2021-06-30
Länk till avsnitt

Talmansrundor, pubrundor och LUFs hårda krav på Liberalerna

Idag fick vi ett kärt återbesök av den politiska experten Torbjörn Nilsson i och med att vi fortfarande befinner oss i en regeringskris. Vad händer i politiken nu? Vilka kan bilda regering? Vad har sossarna för strategi? Det råder även en liten situation mellan Liberalerna och deras ungdomsförbund. LUF har nämligen gått ut med att de inte kommer att kampanja åt Liberalerna om de väljer att samarbeta med SD. LUFs ordförande Romina Pourmokhtari gästar oss för att berätta allt om det! Förutom allt prat om talmansrundor pratar vi även pubrundor. Den 1 juli hävs flertalet restriktioner vilket innebär större sällskap och slopade krav på öppettider för alla barer. Vi är medvetna om att presentationen av LUFs ordförande Romina Pourmokhtari har klippts bort och ber om ursäkt för det.

Programledare: Kodjo Akolor, Vendela Lundberg och David Druid
2021-06-29
Länk till avsnitt

R.I.P. Peps Persson, krasch i Tour de France och Kodjos myggavsugning

Vad tycker vi om Katherines midsommardukning egentligen? Hur var Kodjos första midsommar som landlord? Och hur otippat är det inte att David har upplevt male bonding? En åskådare som bara ville hälsa till farmor och farfar orskade en masskrasch i Tour de France och musikern Peps Persson är död. Dessutom grottar vi i de mest spännande cyberattackerna i historien, vad det är Ryssland håller på med egentligen och vad den kinesiska staten håller på med med i våra datorer tillsammans med IT-säkerhetsexperten Marcus Murray.

Programledare: Katherine Zimmerman, David Druid och Kodjo Akolor
2021-06-28
Länk till avsnitt

Slutsnuskat i Paradise Hotel, Sveriges vinstchanser i EM och Jetski-Babs

Hur stora är Sveriges chanser att ta hem EM-guldet och vem är landslagets snyggaste spelare? Fotbollsexperten Therese Strömberg gästade oss för att berätta allt vi behöver veta. Vi fick även en unik nyhetssändning dagen till ära. Babs läste nämligen upp nyheterna till sjöss på ingen mindre en Bingo Rimérs vattenskoter. Efter de svenska skandalerna i Paradise Hotel är det nu slut med sex och naket i Norges nya säsonger. Ed Sheeran har släppt en ny låt, det är Davids namnsdag och förstås midsommarafton!

Programledare: Kodjo Akolor, Katherine Zimmerman och David Druid
2021-06-25
Länk till avsnitt

Fotbollslycka, Anders Lundins mörker och en bajshistoria ni aldrig glömmer

EM-pulsen är total i studion efter matchen mellan Sverige och Polen. Några andra som har hög puls men av helt andra anledningar är alla e-sportare som är förtvivlade efter beslutet om att ställa in världens största e-sportsturnering The International som skulle hållits i Stockholm i höst. Effie Karabuda ger oss givetvis de senaste uppdateringarna kring det. Legenden Anders Lundin gästar oss och berättar om allt från när han var i slagsmål på dansgolvet i unga år till hur det var att sätta på sig Lasse Berghagens blåa kavaj. Han berättade även om sin resa till Indien och hur magen mådde av det vilket ledde oss in på hur vår digitala redaktör Petrina sket ner sig i sina vita shorts.

Programledare: Kodjo Akolor, Katherine Zimmerman och David Druid
2021-06-24
Länk till avsnitt

Liberalernas musikvideo, Klanen Le Pen och Per Gessles Metallica-cover

David har en ny AC hemma och har börjat fundera på att börja med siesta i den tropiska värmen. Katherine är fortfarande lyrisk över det politiska läget och får uppbackning av liberalerna i Örebro som är taggade till tänderna i en ny musikvideo. Emelie på redaktionen är taggad inför Sveriges match ikväll och får sköta uppsnacket, eftersom varken Kodjo eller Katherine kan leverera på den punkten. Kodjo lägger sig platt och ber landslaget om ursäkt en gång för alla. Dessutom grottar vad Per Gessles Metallica-cover verkligen handlar om och dagens gäst bjuder på en resa genom franska partiet Nationell Samlings historia och skandalerna kring klanen Le Pen.

Programledare: Katherine Zimmerman, David Druid och Kodjo Akolor.
2021-06-23
Länk till avsnitt

Glassen Sitting Bull, Vänsterpartiets Ali Esbati och är Beatles överskattade?

Det är åska i luften och tydligen har alla kvinnor ont i huvudet? Sverige vaknar upp utan regering efter misstroendeförklaringen av Stefan Löfven, vi gästas av Vänsterpartiets riksdagsledamot Ali Esbati och försöker luska ut hur snacket går mellan Nooshi Dadgostar och Centerpartiets Annie Lööf. För tio år sedan kastade sig Ali Esbati ut i vattnet för att undkomma terroristen Anders Behring Breivik. Nu har han skrivit en bok om attentatet där 69 personer dödades. Glassen Sitting Bull har bytt logotyp, kommer Fröunda Indians följa efter? Vi snackar om Finlands statsminister Sanna Marins weird flex och frågar oss: är The Beatles överskattade? Apropå Peter Jacksons dokumentärserie om bandet, alltså. Dessutom får NRK kritik för sexguide med 60 ställningar.

Programledare: David Druid, Kodjo Akolor och Vendela Lundberg
2021-06-22
Länk till avsnitt

Måneskin i Sverige, Polens EM-attack och så slutar regeringskrisen

Sverige kan krossa Polens EM-drömmar på onsdag och det verkar ha rivit upp historiska sår mellan länderna. SvDs stjärnreporter Torbjörn Nilsson reder ut allt kring misstroendeförklaringen och Stefan Löfven. Måneskins sångare, Damiano David har intervjuats efter framträdandet på Lotta på Liseberg. Dessutom snackar vi om Kodjos väntade överraskingsfest, skriva på kontrakt innan man ligger med Hollywood-stjärnor, Usain Bolts barns namn och New Yorks första arenakonsert med Foo Fighters samt Dave Chappelle som väckt frågetecken.

Programledare: Kodjo Akolor, David Druid och Katherine Zimmerman
2021-06-21
Länk till avsnitt

Bostadsministern om regeringskrisen, Space Jam och hej då "cancel culture"?

Vår sommarvikarie Margret Atladottir grillas av David, Kodjo och Katherine. Har hon några lik i garderoben, likt Chrissy Teigen som nu tydligen är cancelled efter 10 år gamla tweets grävts upp. Vi snappar upp jämställdhets- och bostadsminister Märta Stenevi och ber henne förklara regeringskrisen som kanske stundar, Stenevi är som bekant språkrör för Miljöpartiet. Nanna Olasdotter Hallberg har med sig sin inne- och utelista, Babs är på sommarhumör, evigt liv verkar vara en omöjlighet, låtar från soundtracket till Space Jam: A new legacy är släppta och HEJA SVERIGE!

Programledare: Katherine Zimmerman, Kodjo Akolor och David Druid.
2021-06-18
Länk till avsnitt

Kodjos fight, Greekazo skådespelar och så ska du klä dig i sommar

Kodjo Akolor vs. Marcus of Man. Sveriges Radios första wrestlingmatch. Nu sker det. Babs Drougge rapporterar live från årets största fight. Domare: Grant Jones. Säckpipespelare: Otto Stockhaus. Tidningen Cafés modechef Daniel Lindström gästar och pratar om sommarens stora trender, tubsockor, italiensk sprezzatura, hållbarhet och mode post-pandemi. Är vi klara med mjukiskläderna? Greekazo gör skådespelardebut och P3 Spels Effie Karabuda kommer förbi och rapporterar från världens största spelmässa E3.

Programledare: Kodjo Akolor, David Druid och Katherine Zimmerman.
2021-06-17
Länk till avsnitt

Onlyfans, att intervjua en styckmördare och Vendelas nya hobby

Erik Galli har gjort en dokumentär om Onlyfans på SVT Edit. Onlyfans ställning i populärkulturen har tvättat bort skamstämpeln och säljs in som ett enkelt sätt att tjäna snabba pengar och som något roligt, spännande och sexigt. Men den andra sidan av myntet är utsatthet, normalisering av porr, och ett steg utan återvändo. Gräv-geniet Josephine Freje har träffat Sveriges kanske farligaste personer och vi får reda på varför det är så spännande. Vi pratar även givetvis om Expressens publicering om den så kallade "knarkfabriken" i källaren i hennes hus.

Programledare: David Druid, Vendela Lundberg och Kodjo Akolor
2021-06-16
Länk till avsnitt

Kodjo fyller 40 år, Jon Henrik Fjällgren och ännu mer firande av Kodjo

Vår underbara Kodjo Akolor fyller 40 år idag. Vi firar stort med att bjuda in hans kusin Dooden, vi ringer Kodjos mamma Grace, lyssnaren Dennis har kört 50 mil för att ge Kodjo en egengjord dolk. Det blir tårta, ännu fler presenter och överraskningar och dessutom lär vi känna Jon Henrik Fjällgren som precis har blivit invald i Sametinget.

Programledare: David Druid, Katherine Zimmerman och Kodjo Akolor
2021-06-15
Länk till avsnitt

Kodjos wrestling-outfit, Fricky och Davids rutin inför Sveriges EM-premiär

David är nervös inför kvällens fotbollsmatch mellan Sverige och Spanien. Det blir inte bättre av att han ska se matchen ihop med Kodjo. Kodjo som idag äntligen får se och för första (och enda) gången prova sin outfit inför torsdagens wrestlingsmatch! Läraren Ida Nilsson har med sig kilten som hennes elever hjälpt till att sy. Det imponerar stort på artisten Fricky som gästar och berättar om pausen han tog efter framgångarna med Aqua Aura och hur han lyckades blir polare med Victor Nilsson Lindelöf.

2021-06-14
Länk till avsnitt

Dåliga studentfiranden, Per Sinding Larsen och vilka onanerar mest i Sverige?

David och Kath efterlyser kassa studentfiranden, Kodjo läser lite för många artiklar om sex, bland annat visar det sig att göteborgarna onanerar mest i Sverige och vi ringer upp Jennifer Wegerup som är på plats i Italien inför kvällens EM-premiär mellan Italien och Turkiet. Lite senare får vi även besök utav en Sveriges mest ikoniska musikjournalister, Per Sindning Larsen, eller PSL som han också kallas.

Programeledare: David Druid, Kodjo Akolor och Katherine Zimmerman.
2021-06-11
Länk till avsnitt

Det jamaicanska köket. Katherine slutar på P3 och hur hanterar apor pengar?

Dagen vi visste skulle komma men valt att förtränga är här! Katherine "Madame" Zimmerman avslöjar att hon ska sluta på P3 och återgå till P1 i höst! Kalle berättar om turkiskt havssnor (ja du läste tyvärr rätt), Kodjo sammanfattar en jättelång artikel om apors hantering av pengar, vi pressar Bibi Rödöö på information om årets sommarvärdar och kocken Jeremaro Barnes bjuder på jamaicansk mat.

Programledare: David Druid, Katherine Zimmerman & Kodjo Akolor.
2021-06-10
Länk till avsnitt

Operation Trojan Shield, landslagets hemska kostymer och Nyamko Sabuni om Liberalernas krissiffror

Vi pratar om den hittills största insatsen mot kriminella nätverk i svensk kriminalhistoria, operation Trojan Shield och appen anom. Dejan Kulusevski och det svenska herrlandslaget har inte bara drabbats av covid utan även av bedrövliga kostymer, vi ringer modeexperten Daniel Lindström. Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni gästar och pratar bland annat om liberalernas krissiffror, splittringen inom partiet och såklart om Snabba Cash, efter Alexander Abdallahs instastory-kritik.

Programledare: Kodjo Akolor, David Druid och Katherine Zimmerman.
2021-06-09
Länk till avsnitt

Kodjo Akolors jordgubbstest, Malin i Saltkråkan om nyinspelningen, stökigt i Hornsbergs strand?

David Druid har fått för sig att allt deppigt blir bra med lite Jacques Brel och oljefat. Kodjo Akolor har fått utstå ett "drev" efter att ha kallat svenska jordgubbar äckliga, därför är det upp till bevis när vi blindtestar svenska vs. belgiska gubbar. Hanif Bali och annat folk på twitter har delat en video där ett gäng ungdomar åker runt och skrålar på elsparkcyklar i Hornsbergs strand, något som delar landet. Vissa hävdar att det är för stökigt, andra att det är en del av storstadsljudkulissen. Louise Edlind Friberg blev hela Sveriges Marilyn Monroe när hon spelade Malin i Vi på Saltkråkan, sen levde hon loppan med filmstjärnan Steve McQueen för att sedan debattera med Ulf Brunnberg i SVTs Mötet och NU, nu är hon i vår lilla studio.

2021-06-08
Länk till avsnitt

Christoffer Nyqvist om Juholt, Fotbolls-EM for dummies och är svenska jordgubbar äckliga?

Vi har firat Sveriges nationaldag och Kodjo Akolor skändar flaggan genom att dissa svenska jordgubbar. Youtubern Logan Paul har gått upp i ringen mot Floyd Mayweather. Arlas vanvårdade kor såldes vidare för att få det bättre men efter skandalen har de vanvårdats igen och nu ställs mejerijätten till svars. Komikern Christoffer Nyqvist har kollat på Tom Alandhs dokumentär "Partiledaren som klev ut ur kylan" om Håkan Juholt. Folk som släpper låt: Dag Tolstoy. OCH SVTs Johan Kücükaslan gästar oss och pratar om hur det var att hänga hemma hos Dejan Kulusevski, Alexander Isak, Albin Ekdal och de andra svenska fotbollsstjärnorna inför Fotbolls-EM.

2021-06-07
Länk till avsnitt

Kodjo Akolor är viral, Hov1 släpper EM-låt, Grammis och Julia Lyskova

Kodjo har blivit känd världen runt genom sin provokation mot Kina, Xi Jinping skakar. Ben Affleck har haft en något hård natt med Jennifer Lopez. Vi ringer upp Ina Lundström från podden Flashback forever och firar att Göteborg fyller 400 år. Enligt Katherine Zimmerman kan vi snart förstå våra husdjur OCH EM-låten Flaggan i topp av Anis don Demina & SAMI har fått en utmanare, Hov1 har nämligen släppt den inofficiella EM-låten Blå. Dessutom tittar Julia Lyskova förbi och pratar hypokondri, podcasten Daddy Issues och Amy Deasismonts serie Thunder in my heart.

2021-06-04
Länk till avsnitt

Makrillsfrukost, Xi Jinpings kärleksbrev och medicinjournalisten Amina Manzoor

Kodjo är lite sen men väger upp det genom att ta med sig... makrill? David och Kath stör ihjäl sig på allt som folk gör på sociala medier, det får räcka med bilder på vaccinationskort nu. Håkan Hellströms liv blir musikal! Det mystiska vapnet som skakar USA! P3 Spels Effie Karabuda pratar om tjejer i tv-spel som tydligen ser för vanliga ut? Och Amina Manzoor, den prisbelönta medicinjournalisten är på besök och pratar om sin pandemibok och sin kritik mot DN.

2021-06-03
Länk till avsnitt

Babs rullar genom stan, Oscar Zia och skämde ut mig för en crush-jao

Det är Julio-onsdag och Babs åker äntligen till jobbet med rullskridskor! Det blir en dramatisk resa med farliga gruskorn, arga cyklister och en förrädisk guldbro. Vi både skrattar och skäms i studion när vi läser upp historier från när ni lyssnare skämt ut er totalt när ni försökt imponera på en crush. Kath ryter ifrån när hon får en fråga om pasta och Oscar Zia är tillbaka och får hjälp med att skriva en låt.

2021-06-02
Länk till avsnitt

Danskt radiosex del 2, judarnas historia och förbjuden musik i Nordkorea

David, Vendela och Kodjo ringer upp Louise, den danska reportern som gjorde ett radioinslag från en swingersklubb där hon har sex. Vi testar även idén på er lyssnare om vi borde sända något liknande i P3. Senare kommer Daniel Leviathan, expert på judisk historia och berättar om kopplingen mellan judarna och Israel och hur man kan urskilja antisemitiska påståenden på t.ex sociala medier från saklig kritik mot staten Israel i samband med oroligheterna i Israel/Palestina.

2021-06-01
Länk till avsnitt

Danskt radiosex, Christopher Nyqvist och byta image för att få ligga

Vi lyssnar på när en dansk radioreporter spelar in sig själv ha sex på swingersklubb (triggervarning!), Kodjo berättar hur han lyckats fucka upp Mors dag och Katherine minns tillbaka på när hon bytte stil för att få en kille. Komikern Christoffer Nyqvist är tillbaka och ha med sig en lista med sågningar vi minns, efter Linda Skugges uppmärksammade recension av Kristina Sandbergs senaste bok.

2021-05-31
Länk till avsnitt

Ostmackan som skapar världsfred, Johanna Nordström och förbjudna skinny jeans

Katherine har överträffat sig själv. Med en ostmacka som skakar hela studion. En ostmacka som kan stoppa all gängkriminalitet, ena Israel och Palestina och skapa världsfred! Vi pratar även om klassåterträffar, Kim Jong-Uns hat mot skinny jeans och får en uppdate från Eagle-Eye Cherry som chattat med Jennifer Aniston på insta! Dessutom kommer komiker, poddaren och numera sångerskan Johanna Nordström på besök.

2021-05-28
Länk till avsnitt

En ny slags förnekelse, Nalin Pekgul och när grät David senast?

I början av morgonen ställer David frågan "När gråter man?" vilket får oss att gräva i när David senast grät. Vi lyssnar på ett kommunalråd i Håbo som tagit förnekelse till en helt ny nivå och Effie Karabuda berättar om ett barnspel där det säljs märkesvsäskor för 4000 dollar! Den tidigare socialdemokratiska riksdagsledamoten Nalin Pekgul berättar om sin kamp om att uppmärksamma hederskultur och extremism under 90-talet och hur debatten förändrats idag.

david
2021-05-27
Länk till avsnitt

Alba August, kritikstorm efter stjärnans Kina-ursäkt och Eagle-Eye Cherry

Katherine är blödig och vill ha romantik apropå att Ben Affleck har behållit klockan han fick av Jennifer Lopez för 20 år sen. Kritikstorm efter att John Cena bett om ursäkt till Kina, vi tar tempen på Italien efter Måneskins Eurovisionseger, Alba August har den äran att vara med i samma serie som Katherine Zimmerman och världsstjärnan Eagle-Eye Cherry snackar gamla minnen från tiden med Jennifer Aniston i det ruffiga New York.

2021-05-26
Länk till avsnitt

Cancersågningen, 1 år sen mordet på George Floyd och Rage Against the Bröd

David har käkat klämmis till frukost, något som stjärnbagaren Sébastien Boudet förmodligen föraktar djupt. Sébastien brinner för brödet och läxar upp oss svenskar för vår kärlek till LUFT. Den främsta USA-experten av de alla, Ginna Lindberg, berättar hur mordet på George Floyd ändrat USA och vad man kan göra för att komma åt polisvåldet och rasismen, detta efter helgens virala video på gripandet av Ronald Greene, som senare dog i Louisianapolisens förvar. Vendela vill göra slut med sin vän gymmet, men det är inte alltid lätt att dumpa någon. Är det ens okej att dumpa en kompis?

2021-05-25
Länk till avsnitt

Eurovisionvinnaren förnekar droger, kommer David ta vaccinet och Micael Bindefeld

Vi grottar såklart ner oss i alla helgens Eurovisionsnackisar, Carolas tal som pågick i en EVIGHET och klippet på den italienska sångaren där vissa hävdar att det händer märkliga saker. Det blir hemligheter som man aldrig berättat för någon, kändisar som kavlar upp ärmarna i vaccinkampanjen och som av en slump så kommer en av de med bärande roll i kampanjen på besök, Micael Bindefeld.

2021-05-24
Länk till avsnitt

Bingo Rimér gripen, Christoffer Nyqvist om Eurovision och reseexperten Lottie Knutson

Vi börjar SÅKLART denna morgon med att ringa upp Bingo Rimér som av nån anledning hamnade i SVT-huset av misstag och greps av polis. Christoffer Nyqvist har knappt sett Eurovision song contest men känner sig ändå manad att leverera sina hot takes på tillställningen. Sveriges landsmoder Lottie Knutson tar fullkomligt över studion med sin energi och berättar för oss om hur vi ska resa i sommar, är det okej att åka utomlands? Till sist dyker Nanna Olasdotter Hallberg upp och förklarar vad som är inne i modevärlden, ALLT visar det sig.

2021-05-21
Länk till avsnitt

Svenska huset värt 350 miljoner, varför flyr tusentals från Marocko och Amy Deasismont

Niklas Berntzon, som ska sälja Sveriges dyraste hus någonsin är på besök, det handlar om en villa med bland annat egen nattklubb och en prislapp på 350 miljoner! Effie Karabuda från P3 Spel har med sig den nya remastrade versionen av Mass Effect och tvingar Kath att skjuta aliens. David undrar varför 5G-master är så fula och Amy Deasismont, som för typ varenda 90-talist är känd som Amy Diamond, är aktuell med sin nya serie Thunder in my heart" och är morgonens gäst.

2021-05-20
Länk till avsnitt

Erotisk litteratur, Avicii Arena och Lena Hallengren

Vi snackar erotisk litteratur med författaren Susanne Ahlenius och lär oss vad som är dålig erotik, Kodjo och David testar på rollen som "snuskförfattare" med blandat resultat. P3 Krims Evalisa Wallin pratar om den nya trenden med unga, tidigare ostraffade människor som spelar rysk roulette med sina liv och smugglar stora mängder knark. Den kanske mest påpassade ministern just nu, Lena Hallengren kommer förbi och pratar om sin kärlek till Kalmar, alla dessa pressträffar och så självklart om att försvara den kritiserade svenska strategin. Dessutom: JULIO.

2021-05-19
Länk till avsnitt

En lång kortis, Järvaskolans rektor Helya Riazat och mat i lerkruka

Vi inleder morgonen med att prata längd och för- respektive nackdelar med att vara lång eller kort. Mellanöstern-korren Johan-Mattias Sommarström förklarar varför så många civilia, inklusive barn, dött i Israels attacker mot Hamas. David har hittat ett sommarprojekt och Helya Riazat som hyllats för sitt arbete med Järvaskolan berättar om hur det är att vara rektor och hur du skapar engagemang hos både elever och föräldrar.

2021-05-18
Länk till avsnitt

Politikers lättklädda bilder, Naprapat-Jonas och stryptag på möss

Kodjo är fortsatt traumatiserad efter sin olycka med bilen förra vecka. Både Stefan Löfvén och MUF:s tidigare ordförande Benjamin Dousa har badat i helgen och visat upp det på Instagram. Katherines reaktion på en artikel om möss andning gör oss lite oroliga och dessutom får vi besök av vildmarksöverlevaren och naprapaten Jonas Parandian.

2021-05-17
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.