Sveriges 100 mest populära podcasts

Morgonpasset i P3

Morgonpasset i P3

Kom in i värmen! Varje morgon i P3 är en fartfylld resa, full av intryck. Ansvarig utgivare: Caroline Lagergren

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sverigesradio.se/morgonpassetip3

Avsnitt

Newkid, Börje Salming och rethistorier från barndomen

Det är fredag och vi börjar starkt med Katherines bästa rettaktik mot sina barn när de inte får spela tv-spel, och lyssnarna levererar sina bästa retsamma beteenden! Kodjo kommer in med sina nypedikerade fötter, smooth like a baby. Dessutom får vi finbesök av Newkid som släpper ny musik idag! Och som det inte var nog kommer Sveriges största legendar genom tiderna Börje Salming till studion.

2021-05-07
Länk till avsnitt

Carl Bildt, 7 goda vanor och Fortnite-rättegången med Effie Karabuda

David är "den bittra bitcoinmannen", Kath har sett den hyllade danska filmen "En runda till" och Kodjo har (typ) läst guideboken i effektivitet. Före detta statsminister, utrikesminister och toppdiplomaten Carl Bildt tittar förbi och pratar om virusdiplomati, Joe Bidens första tid som president och såklart: om han känner sig hotad av Vladimir Putin. Dessutom är Kalle Berg tillbaka och pratar bland annat om det spända läget i Engelska kanalen (som alltså inte är titeln på en vuxenfilm) och Effie Karabuda reder ut vad som hänt i rättegången mellan Apple och Epic Games.

2021-05-06
Länk till avsnitt

Persikor, så blir du lycklig och jetpackets comeback

Kodjo och Kath återberättar persiko-scenen från Call me by your name för David. Gårdagens skryt fortsätter. Vi pratar om jetpackets entré i vardagen, vilket är något vi både ser fram emot samt oroas för. Dessutom kommer psykologen Katarina Blom och lär oss vad lycka är.

2021-05-05
Länk till avsnitt

Tuesday- Kath, Tony Irving och Davids hybris

Katherine sänder för ovanlighetens skull på en tisdag och visar upp en helt ny sida av sig själv! David berättar om när han var pinsam och hade kändishybris på en pizzeria. Tony Irving, aka Pappa Let's dance gästar och berättar om hur svårt det var för honom att komma ut som gay samt bjuder oss på en tango.

2021-05-04
Länk till avsnitt

Kaths festhelg, bokbråk med Jessika Gedin och Citizen Dave

Det blir snabbt splittring i gruppen när Kath berättar om sitt fredagshäng dit David var inbjuden men inte Kodjo. Däremot har Kodjo sett "världens bästa film", Citizen Kane och funderar på att göra en egen variant med David i huvudrollen. Johanna Heed från P3 Nyheter berättar om sitt gräv kring sexuella ofredanden i svensk reality-tv och vi har bokmåndag med Jessika Gedin och pratar både bajs och litteraturbråk.

2021-05-03
Länk till avsnitt

Naked attraction på norska, Anna Björklund och Davids gymnastikdräkt

Valborgs-fredag! Katherine känner att det behöver hända något i livet och lägger över uppgiften på Babs, som tar den på allvar. David minns tillbaka på tiden och på dräkten han hade när han var med i truppgymnastikgruppen "Uppsalaflickorna". Vi ringer också till Norge och frågar hur det blir med den norska versionen av "Naked attraction"? Dagens gäst är Anna Björklund, som enligt många har en ganska konservativ och kontroversiell livshållning. Är det bäst att kvinnor är hemma och tar hand om hem och barn, är förskolan ett experiment och bör man flytta till Åland för att kunna hemundervisa barnen?

2021-04-30
Länk till avsnitt

Crazy Thursdays återkomst, Magnus Uggla och "jag spred kärlek-jao"

Vi startar morgonen på topp och försöker sprida positiva vibes över hela landet. Kodjo bjuder till och med på en klassisk Crazy Thursday. Senare får vi besök av legenden Magnus Uggla som berättar om när han hällde en GT i fickan på en störig typ och avslöjar att han börjat se likheter mellan sig själv och sura gubbar på Östermalm. Babs levererar dessutom ett Magnus Uggla-väder dagen till ära!

2021-04-29
Länk till avsnitt

Kungens poddmedverkan, gängkriminalitet och häng i Kungsträdgården

Katherine hänger med sin taxichafför i Kungsträdgården, Christoffer Nyqvist diskuterar om kungens poddmedverkan och Diamant Salihu kommer och pratar gängkriminalitet.

2021-04-28
Länk till avsnitt

Sanningen om hudvård, Olle Sarri från Snabba Cash och soprumsfynd

Är billigare hudvårdsprodukter bättre än dyra? Finns det olika typer av rynkor? Är det sant att "black don't crack"? Vi tar reda på sanningen om hudvård med Johanna Gillbro som medverkat i SVTs omtalade program. Olle Sarri som spelar den ultrarika tech-finans-bossen Tomas Storm i Snabba Cash vägrar lämna studion förrän han fått berätta allt om c/o Segemyhr, "Kung i baren"-musikvideon, hur det var att sladda en svindyr bil inne på Nationalarenan, att gå rakt in på Universal Studios för att ta sig ett snack med Steven Spielberg, livet som kulturbarn och kärleken till karaoke. Dessutom vill David erkänna en sak om soprum och ÄR det verkligen tio år sedan på dagen Veronica Maggios album "Satan i gatan" släpptes?

2021-04-27
Länk till avsnitt

Silk Sonic-feber, Carl XVI Gustaf-intervjun och allt om Oscarsgalan

Det är soulfeber i studion när Kodjo och David kämpar för att få Katherine att förstå Bruno Mars och Anderson .Paaks låt "Leave the door open". För första gången någonsin spelar Din Gata, P3 och P4 samma låt. Vad är grejen? P3 Klubbens Kristofer Andersson guidar oss genom referenserna och eran Silk Sonic är inspirerade av och dessutom så dyker Jonathan Rollins upp och bjuder på historier om alla gånger hans mamma dragit pistol. Det blir Oscarsgala! Det blir intervju med Kristofer Triumf som intervjuat självaste konungen! Och så blir det en sjuk sågning av världens bästa tv-serie The Crown.

2021-04-26
Länk till avsnitt

Tyska sångfenomenet Uwe, norrländska robotar och glamourskola med Amanda Schulman

Nanna Olasdotter Hallberg kommer och snackar om situationen i Paradise hotel just nu. Babs berättar om utvecklingen av robotar i Luleå och vi ringer upp tyska Uwe Baltner som har blivit känd på internet för sina covers. Så kommer Amanda Schulman och lär oss hur en perfekt värd ska vara.

2021-04-23
Länk till avsnitt

Ufo, hemliga sällskap och späckhuggare

Vi pratar om ufo och hemliga sällskap med ufo-experten Clas Svahn även om de inte har något att göra med varandra. Effie Karabuda pratar om den senaste flugan på Twitch där tjejer badar badtunna och en lyssnare ringer in och berättar om späckhuggare.

2021-04-22
Länk till avsnitt

Kath i Snabba Cash, våld bland unga i nära relationer och RIP Jim Steinman

Kalle är tillbaka med ny frisyr. Vi inser att Katherine hade varit den perfekta skurken i Snabba Cash och vi försöker nå lyssnaren som lyckades ringa in till telefonen i studion förra veckan! Evalisa från P3 Krim berättar om den senaste tidens fall där flera kvinnor blivit dödade av män som de haft en relation med. Vi fortsätter fokusera på mäns våld mot kvinnor med Zandra Kanakaris som är generalsekreterare för stiftelsen 1000 Möjligheter som specialiserats sig på relationer med unga personer.

2021-04-21
Länk till avsnitt

"Svenne"-bingo, Benjamin Ingrosso och nya Super Leauge

David och Vendela har upptäckt samma bingo med "saker svennar älskar att säga" och inkorgen svämmar över. Radiosportens Richard Henriksson berättar om den kontroversiella Super Leauge och som vanligt när Richard är med har vi svårt att låta honom gå. Senare kommer även världens härligaste Benjamin Ingrosso som berättar om hur han blev utslängd på Tinder, varför det är ett vinnande koncept att skriva på både svenska och engelska och hur han reagerar på allt hat både han och hans syster Bianca får utstå.

2021-04-20
Länk till avsnitt

Pilot-måndag, ärkebiskop Antje Jackelén och rymde-jao

David är på ett strålande humor och hyllar den fina vädret genom att bära pilotbrillor hela sändningen. Vi berättar om rymningsförsök vi gjorde som barn och lär känna flerfaldigt Grammy-nominerade Myra Granberg. Lite senare får David äntligen någon att diskutera teologi med när svenska kyrkans big boss, ärkebiskopen Antje Jackelén kommer till studion och vi hör också hennes reaktion på Montero (Call me by your name) med Lil Nas X.

2021-04-19
Länk till avsnitt

Snabba Cash, Måns Zelmerlöw och en misslyckad hyllning till Katherine

Vi lär känna skådisen Alexander Abdallah som spelar Salim i Snabba Cash och tyvärr råka spoila hela jävla serien till studions stora förtvivlan! Igår pratade vi med journalisten Max V Karlssons gsom granskat polisens närvaro på sociala medier och idag kommer Fredrik Berg, chef för polisens digitala medier för att ge svar på tal! David är dödskär i Måns Zelmerlöw så vi ställer Måns mot väggen - England eller Sverige, vad föredrar han egentligen? Kodjo och David försöker sig även på ett hyllningstal till Katherine som i ärlighetens namn går sådär...

2021-04-16
Länk till avsnitt

Bowsers taggiga snopp, poliser på sociala medier och Kaths kalvar

Som vanligt på torsdagar får vi besök av vår spelreporter Effie och idag snackar vi dicks i gamingvärlden och snoppar som lämnat extra mycket avtryck. Kath erkänner att hon älskar kalvar så vi efterlyser kalvar som vi kan döpa till just Katherine. Journalisten Max V Karlsson från Dagens ETC berättar om sin granskning av polisens konton på sociala medier där människor riskeras att hängas ut för en miljonpublik. Dessutom levererar Nanna Olasdotter Hallberg en ute-och innelista som bland annat innefattar deprimerade djur.

2021-04-15
Länk till avsnitt

Svindyra barn, en uppfuckad överraskning och Elanie Eksvärd

David är på ett oberäkneligt humör vilket gör Katherine nervös. Vi lyckas strula till det under en födelsedagshälsning och avslöjar en överraskningsfest. Två pappor måste betala totalt 76 000 kronor i böter för att deras barn kissat på militärt område vilket får oss att efterlysa historier där barn kostat föräldrarna en förmögenhet. Dessutom är retorikexperten Elanie Eksvärd tillbaka och berättar om sin nya ton i offentliga debatter samt har härskartekniks-battle med vår egen David Druid.

2021-04-14
Länk till avsnitt

Kodjo blir wrestler, Fouad Yocefi och Ushers låtsaspengar

I helgen var det Wrestlemania och vi har bjudit in wrestlern Marcus of Man som håller Capitol City-titeln i STHLM Wrestling. Han utmanar Kodjo på en match som kommer gå av stapeln den 17 juni. Vi gästas även av Fouad Yocefi som gjort raketkarriär som SVT:s utrikeskorre i USA och varit på plats både vid stormningen av Kapitolium och under förra årets BLM-protester. Vendela berättar även om att Usher försöker flexa med pengar som inte är värda någonting.

2021-04-13
Länk till avsnitt

Maxade beställningar, Greta Thunberg och Gustaf Norén blir politiker

Vi ringer upp Gustaf Norén som ska ställa upp i kyrkovalet och förbjuder att vi använder k-ordet. Vi pratar om överdrivna matbeställningar och i studion får vi finbesök av klimataktivisten Greta Thunberg. Vi pratar bland annat om presenterna Greta fick på sin 18-års dag och hur hon gått från att ensam skolstrejka utanför riksdagen till att göra stela fist bumps med Barack Obama och ha twitterbråk med Donald Trump.

2021-04-12
Länk till avsnitt

Turkmenistans president, Tacoparet från GVFÖ & Kajsa Ekis Ekman

Spoiler alert! Skippa de första 10 minutrana om du inte sett finalen av Gifta vid första ögonkastet än! Kodjo har ljugit i Morgonstudion och dessutom hittat en like i Turkmenistans president. Anton och Sofia, mer kända som "tacoparet" i Gift vid första ögonkastet pratar ut om sitt obekväma sexsnack i programmet. Dessutom gästar vänsterdebattören Kajsa "Ekis" Ekman, känd för att diskutera t.ex transpersoner och sexualbrott, bland annat var hon med i Persona non grata - dokumentären om Soran Ismail.

2021-04-09
Länk till avsnitt

Cyberflopp, IVA-läkaren Karin Hildebrand och meddelanden från rymden

David berättar om varför han bara äger en tröja i nio färger, Katherine sitter på massa info om den nya chefredaktören för nättidningen Bulletin och det blir rysningar i hela studion när Kodjo läser den läskigaste berättelsen om aliens. Som traditionen lyder kommer såklart också vår spelreporter Effie Karabuda, hon har lessnat på tv-spelsfloppen Cyberpunk, och berättar också om andra spel som varit outhärdliga. Dagens viktiga huvudgäst är årets svensk och IVA-läkaren Karin Hildebrand. Hon jobbar på Södersjukhuset i Stockholm och har tunga erfarenheter efter pandemiåret som gått. Vi pratar också om de yngre patienterna som lagts in på IVA, hur man mår efter en IVA-behandling och hur berättar man för någon att man är så sjuk att man kommer att dö?

2021-04-08
Länk till avsnitt

Persona non grata, riddarnas historia och hur ska vi höja mellancheferna?

Det är Julio-onsdag och vad passar bättre än att försöka höja mellanchefer som fått mycket hat den senaste tiden. Katherine har sett SVT:s kritiserade dokumentär "Persona non grata" om komikern Soran Ismail och David har hört skvaller om Kodjo från Molly Hammar som tränar på samma gym som Kodjo. Sedan kommer en drömgäst i alla fall om du frågar Kodjo, historikern och riddarexperten Charlotte Borgerud och svarar på allt vi någonsin undrat om de medeltida krigarna. Vad hade de för vapen? Räddade de nånsin jungfrur från torn och fanns det några kvinnliga riddare?

2021-04-07
Länk till avsnitt

Vendelas fyller 30, granfluencers och att växa upp under hedersförtryck

Med en enkel tulipan (och tårta) firar vi underbara Vendela som fyller 30 och tydligen drabbats av en ålderskris som Molly Sandén lyckats lindra lite. David tror att "få tårta på sängen" är en urban legend som ingen gör och Kodjo har börjat titta på Paradise hotel och ger sin 40-åriga reflektion och vad är granfluencers?. Dagens gäst är Elaf Ali som precis släppt boken "Vem har sagt något om kärlek?", en biografi om hennes uppväxt under hedersförtryck och hur hon lyckats få sina föräldrar att lämna hederskulturen.

2021-04-06
Länk till avsnitt

Polisens ordlista, Ahmed Behran och "jag liftade-jao!"

Kodjo har försökt göra kocken Stefan Ekengrens ägghalvor i helgen och Katherine kom på ett riktigt lifehack under sitt påskfirande. Katherine testar också Davids och Kodjos ordförråd med hjälp av polisens ordlista. Vad betyder gubbar, kalle och winek? Ahmed Behran kommer och hänger vi förvånas ännu en gång över hur Katherine kan vara vid liv och oskadd när hon berättar om alla gånger hon liftat.

2021-04-05
Länk till avsnitt

Vita lögner och ägg med kocken Stefan Ekengren

I detta förbandade påskavsnitt ställer sig Kath frågande till när det är okej med vita lögner, friend of the show och kocken Stefan Ekengren har med sig massvis med ägg vilket lämnar en obehaglig doft i studion och dessutom är det dags att avgöra Kodjo och producent-Fabians årslånga battle om vem som kan koka den perfekta ägget.

2021-04-02
Länk till avsnitt

Prankad kanalproducent, Loreen och avslöjad fuskliga i spelvärlden

Det är första april och vi prankar vår kanalproducent Caisa. Sedan går torsdagen i stjärnornas tecken i dubbel bemärkelse. Sveriges eurovisionstjärna Loreen kommer och det visar sig att hon även kan allt om stjärntecken. Loreens analys: Kodjo är ordningssam, Kath hatar bullshit och David har känslorna på utsidan, vilka stjärntecken är de egentligen?

2021-04-01
Länk till avsnitt

Cringe-binge, Oscar Zia, och Julio-Onsdag

Kath har bingat Gift vid första ögonkastet, vår vän Oscar Zia kommer hit, och det är såklart JULIO-ONSDAG!

2021-03-31
Länk till avsnitt

Kassa bröllopstal, Robin Nazari och fotbolls-VM i Qatar

Kodjo har haft en pissig natt och Vendela efterlyser dåliga bröllopstal efter att ha sett Donald Trump crasha ett bröllop i Mar-a-Lago. Radiosportens Richard Henriksson kommer för att prata Zlatans landslagscomeback men istället handlar det mest om fotbolls-VM i Qatar och Davids man crush på Richard. Vi lär även känna skådisen och artisten Robin Nazari.

2021-03-30
Länk till avsnitt

Heja grävis, udda vetenskap och är Kaths hån mot Kodjo

Liberalerna har försökt flörta med Sverigedemokraterna, vilket verkar gå sådär. Vi hyllar den lilla grävmaskinen som ska skopa loss fartyget Ever Given i Suezkanalen och Katherine dissar Kodjo för bristande hårväxt. Komikern Christoffer Nyqvist är tillbaka och vetenskapsjournalisten Torill Kornfeldt lär oss om svampar som förvandlar människor till zombies och djur med snoppar på vift (bokstavligen).

2021-03-29
Länk till avsnitt

Molly Sandén, Matzo-battle med Phillipe Cohen och kitchenfails

Vi rivstartar morgonen med riktigt god vibe med Oscarsnominerade Molly Sandén! Sedan gick startskottet för den rafflande Matzoball-battlen mellan producent-Fabian och matlagningsproffset Phillipe Cohen! Fabian var nära på att göra en riktig kitchen-fail när han valde att stoppa kastrullen i mikron och det finns tydligen fler där ute som tabbat sig riktigt mycket i köket!

2021-03-26
Länk till avsnitt

"Leave the door open", Kardashians imperium och McConaughey på Youtube

Matthew McConaughey har startat en Youtube-kanal, vi snöar in på Silk Sonics "Leave the door open" och diskuterar vilka tre butiker som MÅSTE hålla öppet vid en eventuell lockdown. Effie är tillbaka och Kath får testa det nya spelet It Takes Two. Babs bjuder på woke-väder och dessutom har den tjugonde och sista säsongen av Kepping up with the Kardashians haft premiär så Margret Atladottir, världens främsta professor i Kardashianologi, kommer till studion och pratar om Kardashian-familjens impact på populärkulturen.

2021-03-25
Länk till avsnitt

Brittiska tabloider, Ylva Maria Thompson och åtalet mot Yasin

Det är Julio-onsdag! Vi börjar med att James Savage kommer och ger oss en inblick hur de brittiska tabloiderna går över alla möjliga gränser som avlyssning av telefoner eller använder sig av privatspaning för att få fram bra storys om kändisar. Efter det grottar vi också i åtalet mot Yasin som kom igår tillsammans med Evalisa från P3 Krim. Sedan blir det het stämning i studion när den legendariska porrhallåan Ylva Maria Thompson från TV1000 gästar. Hur har hennes kändisskap sett ut? Varför har hon gjutit av så många vaginor och hur ser hon på hur debatten om porr utvecklats?

2021-03-24
Länk till avsnitt

What would Jesse do?, Klarnas grundare och dubble-digit-tuesday!

Det kommer bli tvåsiffriga plusgrader på flera ställen i landet, så enligt David är det dubble-digit-tuesday! Vi rivstartar med hela Sveriges favoritperson Per Lasson aka Jesse från Tunna Blå Linjen, vi ställer honom inför några dilemman i vår lek "What would Jesse do?" Sedan kommer MILJARDÄREN Sebastian Siemiatkowski, han är en av grundarna till Klarna. Hur svårt var det att sälja in idén? Hur moraliskt är det egentligen att tjäna pengar på personers skulder? Och vad är det för youtube-produktion han ägnade sig åt under sin backpacker-resa?

2021-03-23
Länk till avsnitt

Kulturmåndag med Victor Malm och Vigdis Hjort och att cykla från Poopoo till Peepee

Vi har finkultur-måndag. Först ut är kulturskribenten Victor Malm. Vi grottar lite i debatten kring Yasin som fick priser på P3 Guld i helgen, men vi diskuterar också nepotismen i kulturvärlden. Är det lättare att komma in i finrummen om du har rätt efternamn? Hur gör man om man är Victor Malm för att ta sig uppåt? Dessutom har vi finbesök från en av Norges största författare Vigdis Hjorth! Hennes bok "Arv och Miljö" ledde till en skandal i Norge 2016. Hon lyfte många intressanta ämnen om samhället i stort och familjerelationer, som fick Kodjo att förstå hur mycket han älskar sin mamma.

2021-03-22
Länk till avsnitt

Newroz, Miriam Bryant & Victor Leksell och Recension av Jordan B. Peterson

Det är fredag, men inte vilken fredag som helst! Vi firar kurdiskt nyår och hobbykocken Laven Mokri kommer och bjuder oss på mat! Dessutom blir det stjärnspäckat besök i studion när Miriam Bryant och Victor Leksell kommer förbi! Vi snackar P3 Guld, Miriams känslor angående samarbetet med Yasin. Sedan tar Victor över Davids roll och ankrar programmet! Sedan kommer också Christoffer Nyqvist in och drar en inofficiell roast av P3 Guld och ger en recension av Jordan B. Petersons bok som han läst under veckan!

2021-03-19
Länk till avsnitt

Nepotism, en prisbelönt filmskapare, och Marie på Krisinformation

Vi snackar om att få jobb av släktingar och Marie på Krisinformation som hade lite VÄL hård ton. Dokumentärfilmaren som vunnit pris på Sundance, Hogir Hirori, kommer och berättar om sin gripande dokumentär.

2021-03-18
Länk till avsnitt

Polisinfiltratörer, arabiska våren och hur känns Zlatans återkomst till landslaget?

Ännu en fantastisk Julio-onsdag! David efterlyser hur lyssnarna firar sin Julio-onsdag. Dessutom kommer Richard Henriksson från radiosporten och ger målande beskrivningar över hur det känns att Zlatan är tillbaka i landslaget. Vi snackar också polisinfiltratörer med Evalisa från P3 Krim och dagens gäst är ingen mindre än vår legendariska mellanösternkorre Cecilia Uddén! Hon var på plats när Syrienkriget och arabiska våren bröt ut för tio år sedan. Hon ger oss en tillbakablick och förklarar hur läget är nu. Hur har det gått i länderna som störtade sina auktoritära ledare? Finns det någon demokrati? Hon ger oss skildringar av de brutala upplevelser hon har på ett sätt som bara Cecilia Uddén kan!

2021-03-17
Länk till avsnitt

Linneas fågeldråp, Carolina Neurath och valrossar på Irland

David körde på en liten söt trast på väg till jobbet i morse, vilket öppnade dörren till historier om de tre gånger Linnea dödat fåglar i sitt liv. Vi ringer också vår korre Caroline Kernen på plats i Libanon som är där med anledning av att det är tio år sedan Syrienkriget. Dessutom bokstavligt ramlar ekonomijournalisten Carolina Neurath in i studion. Hon har granskat finansvärlden under flera år. Hur mycket tjänar egentligen en influencer? Och vilka stereotyper inom finansvärlden kan hon bekräfta?

2021-03-16
Länk till avsnitt

Ord med Kristian Luuk, misstänkte toppjuristen och Daniela Rathana

Vi rivstartar morgonen och veckan med ingen mindre än Kristian Luuk! Kan ord som "ägg" och "emballage" verkligen bli tv-underhållning? Enligt Luuk kan det det! Dessutom kommer stjärnan Daniela Rathana förbi och ger oss teasers inför hennes och Oscar Linnros uppträdande på P3 Guld på lördag! Sedan grottar vi också i fallet med den misstänkte toppjuristen tillsammans med krimkrönikören Oisín Cantwell.

2021-03-15
Länk till avsnitt

Skogspannkaka, Lotta Engberg ft. Biggie och influencer-koll med Trams-Frans

Mat-fredag med ingen mindre än Davids number one inspo till skogspannkaka, Denny Yoler som har med sig ett helt kök till studion och lagar scallion-pancake! Vi upptäcker också en ny helt otrolig musikstil, mixen av dansband och rap. DEssutom blir det dubbelgäst-timme med influencersnack med Trams-Frans först och sen ute- och innelista med underbara Nanna!

2021-03-12
Länk till avsnitt

Lyckas på anställningsintervjun, Tusse Chiza och NTF-konst

David startar morgonen med att pranka Katherine. Personlighetstester har blivit poppis när man söker jobb och det visar sig att alla i rummet har varit rätt kassa på anställningsintervjuer men ändå lyckats. Vår spelreporter Effie berättar om NFT-konst alltså att sälja konst som kryptovaluta vilket nu en del gamers börjat bli rika på. Dessutom gästas vi den eventuella Mello-vinnaren Tusse som är helt blown away över hur gamla David och Kodjo är!

2021-03-11
Länk till avsnitt

David "Piers Morgan" Druid, Evin Ahmad och dagboksuppläsning

Vi ser vissa likheter mellan David och den brittiska programledaren Piers Morgan som stormade ut från sitt eget program i direktsändning. Det är Julio-onsdag och vi efterlyser Robert som uppträdde som Julio Iglesias i Sikta mot stjärnorna 1996. Dessutom återigen dags för Davids dagbok. Den här gången hoppas vi att Kaths kollegor på P1 inte lyssnar. Skådisen Evin Ahmad kommer till studion och pratar både om rollen i nya Snabba Cash-serien och hur man ska hantera aggressiva hundar och människor.

2021-03-10
Länk till avsnitt

Weak nose Wikblad, Filip Dikmen och FBI:s guldjakt

David sågar Kodjos husgud, Linnea berättar om the struggles med att ha en liten näsa och Kalle Berg berättar om att FBI gräver efter guld. Richard Henriksson berättar om IFK Göteborgs chockvärvning av den slovakiska spelaren Marek Hamsik och sen kommer komikern och programledaren Filip Dikmen och vänder upp och ner på hela studion!

2021-03-09
Länk till avsnitt

Davids fläck, dramat i brittiska kungahuset och sex inom försvaret

David har en riktig skitmorgon och dyker upp på jobbet med en enorm fläck på bröstet. Kath är nyfiken på hur mycket det liggs inom försvaret och överraskar dessutom alla med att bjuda på västgötska. Noel och Ludwig från Hov1 kommer till studion och berättar om sina kassa tv-framträdanden och hovreportern Sara Ericsson berättar om Prins Harry och Meghan Markles intervju med Oprah där de i princip öppnar krig mot det brittiska kungahuset.

2021-03-08
Länk till avsnitt

Rena rama dingdong, Amadeus Sögaard och toxic positivity

Idag är det ingen vanlig fredag för självaste Margret Atladottir är med i morgonpasset! Det blir väl inte mer fredagskänsla än så? Margret tar bland annat upp saker som hon inte tror att David och Kodjo ägnat en enda tanke. Vi bjuder också på en överraskning till Margret! Sedan är det musiksläpps-fredag, Amadeus Sögaard släpper musik idag och kommer såklart till oss! Dessutom kommer vår kulturspanare Nanna och ger sin enpunktslista över en sak hon stör sig på, och det handlar om sex.

2021-03-05
Länk till avsnitt

Dåden i Vetlanda, kapplöpningen till Mars och transpersoner i Harry Potter-spelet

Med anledning av dåden i Vetlanda har vi fler nyhetsfördjupningar med P3 Nyheter och vi hör röster från berörda. Som vanligt på torsdagar kommer också spelreportern Effie Karabuda! Hon berättar om Harry Potter-spelet där karaktären kan vara trans, något som fått uppmärksamhet eftersom att J.K. Rowling tidigare anklagats för att vara transfob. Sedan beger vi oss till rymden, journalisten Ania Obminska kommer till studion och uppdaterar oss om kapplöpningen till Mars!

2021-03-04
Länk till avsnitt

Tiny Tim, Nanna Blondell och spanskalektion med Matias Varela

Det är Julio-onsdag! Vi börjar morgonen med att dokumentärfilmaren Johan von Sydow berättar om Tiny Tim, den mest kända ukulelespelaren någonsin! Vendela har snubblat över den spanska CNN-loggan som använt spanska Ñ, vi ringer såklart upp Matias Varela och frågar hur det uttalas. Dessutom kommer skådespelaren och stjärnan Nanna Blondell!

2021-03-03
Länk till avsnitt

Obama och Springsteens bromance, Nadim Ghazale och hur är läget med gamestop?

Komikern Christoffer Nyqvist har på begäran harvat sig igenom ett avsnitt av Obamas och Springsteens podd, han är inte imponerad och kommer och berättar varför. Sedan vill vi höra vad som händer med gamestop-aktien just nu, så Gunnar Harrius från podden Kapitalet reder ut det. Dessutom är vår favoritpolis Nadim Ghazale i studion. Hur bra är det egentligen att polisen har instagram? Varför vill han inte lära sina barn arabiska och varför är en poliskår med mångfald bättre än en utan? De frågorna och många fler om polisens arbete pratar vi med Nadim om!

2021-03-02
Länk till avsnitt

Zlatan vs. LeBron, Hannah Widell och italienska matregler

David blir galen på italienarnas matregler, nu har de lackat på en Carbonara i New York! Benjamin Ingrosso kommenterar det här och vi får pastatips till måndagskvällen. Vi grottar också i en beef mellan Zlatan och LeBron med sportexperten Richard Henriksson. Dessutom förvandlas måndagskänslan magiskt till fredagskänsla när Hannah Widell kommer och gästar! Vi snackar om åldersnojan hon hade i fredags och får också höra vilka orimliga summor pengar poddare kan tjäna!

2021-03-01
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.