Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Morgonpasset i P3

Morgonpasset i P3

En härlig start på dagen! Senaste nytt, filosofiska utsvävningar, humor, kultur och intressanta gäster. Ansvarig utgivare: ?îlan Diljen

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sverigesradio.se/morgonpassetip3

Avsnitt

Fiskmåsar, näsdukar och internets mörka hörn

Johannes och Nana kan inte komma överens om fiskmåsar ska förbjudas eller inte. Angelica försöker lotta ut en näsduk som alla på P3 ska snyta sig i. Dessutom utforskar vi internets allra mörkaste hörn.

2019-06-14
Länk till avsnitt

Jantelagen, vi döper en planet och Crime City Rollers

Nanna berättar varför hon älskar jantelagen, lyssnarna hjälper oss att döpa en planet och rollerderbylaget Crime City Rollers kommer på besök.

2019-06-13
Länk till avsnitt

DJ Khaled, gissa jobbet och saker alla kvinnor borde göra

Johannes och Petrina diskuterar varför DJ Khaled är sur på allt och alla och Nanna går igenom en lista på saker som varje kvinna bör göra innan hon dör. Dessutom försöker programledarna gissa vad Mergim jobbar med!

2019-06-12
Länk till avsnitt

Chernobyl, hamburgare och bodybuildern Fadel Alkhamisi

Nanna spoilar serien Chernobyl för Johannes och Petrina funderar på vad man behöver för att göra den bästa hamburgaren. Dessutom kommer bodybuildern Fadel Alkhamisi och berättar vad han käkar på en dag.

2019-06-11
Länk till avsnitt

Musikquiz, Backstreet Boys och touchskärmar på snabbmatsrestauranger

Johannes, Nanna och Petrina drar igång sommaren genom att quizza med lyssnarna, Nanna berättar varför hon hatar sig själv och Petrina har varit på Backstreet Boys-konsert.

2019-06-10
Länk till avsnitt

Kiligt i Borås, Mysterier med David Rydén, och sista sändningen innan sommarn!

Kalle, Hanna, och David är med er denna SISTA sändning innan sommaren! Kalle berättar om sin spännande innebandyhelg i Borås, vi snackar politiker och deras droger, och dessutom kommer Daniel Rydén hit som skrivit en bok om världens största mysterier!

2019-06-09
Länk till avsnitt

Gamla tårtor, Johan från Movits!, och bomber

Hanna hittar en gammal tårta, Victor snackar om bomber, och David har lyckats undvika att programleda. Dessutom får vi besök från underbara Johan från Movits som snackar om den gången de fick flipflops kastade på sig, nya skivan, och om Hells Angels i Luleå.

2019-06-08
Länk till avsnitt

Mus-ansvar, Little Jinder och Kalles överraskning

Sista vardagssändningen innan sommaruppehållet och Kalle, Hanna och Victor pratar om mus-ansvar nu när det är varmt ute och man har på sig kjolar och fladdriga shorts. Josefine Jinder är tillbaka och så kommer Anderas "Roëds" Rödlund förbi med en överraskning som han och Kalle gjort tillsammans.

2019-06-07
Länk till avsnitt

Kodjos Bon Jovi-kväll, racerföraren Mikaela Åhlin-Kottulinsky och lugna piloter

Victor, Kodjo och Hanna firar Nationaldagen genom att prata om Kodjos otroliga kväll på en Bon Jovi-konsert. En av Sverigess främsta TCR -förare (som tidigare hette STCC), Mikaela Åhlin-Kottulinsky kommer och pratar om livet som racerförare och Victor berättar om en pilot som hanterar ett cirkulerande problem på ett minst sagt lugnt sätt.

2019-06-06
Länk till avsnitt

Musik för krossade hjärtan, Timbuktu och den förbjudna ölen del 2!

Igår pratade vi om en öl som inte får säljas på Systembolaget på grund av sin etikett. Idag kommmer Systembolagets presschef Lennart Agén och förklarar för David, Kodjo och Hanna varför. Dessutom blir det ett kärt återseenden när Jason Timbuktu Diakité kommer och gästar!

2019-06-05
Länk till avsnitt

Frisbee tiill salu, Kikki Danielsson, och den förbjudna ölen!

Frisbeen från "Skogsturken" är till salu på en auktionssajt, vi snackar om ölen som blivit förbjuden, och en av Sveriges mest legendariska artister, nämligen Kikki Danielsson, kommer till studion! Denna morgon sänder David, Hanna, och Tina från Musikguiden.

2019-06-04
Länk till avsnitt

Höns, svenskars sexliv och K-märkning

David, Hanna och Kodjo pratar om svenskarnas sexliv, Charlotte Deogan är forskare och har varit projektledare för Sveriges största folkhälsoundersökning någonsin om svenskarnas sexliv.

2019-06-03
Länk till avsnitt

En fat-shamead boxare, Tensta Calling och gumbo

Ovanligt mycket sport idag när David, Maria och Kodjo pratar om Alexander Gustafssons sista UFC-match, en fat-shamead boxare och finalen i Champions Leauge som Kodjo inte bryr sig om överhuvudtaget. Fariah Idle och Quincy Jones III gästar och berättar om P1 Dokumentären Tensta Calling som handlar om ett projekt för att få killar i förorterna att inte hålla på med kriminalitet.

2019-06-02
Länk till avsnitt

Ramen vs pho, tripprapporter i 20-talets Tyskland och pestens återkomst

David, Nanna och Kodjo pratar matkulturer, hockey och varför man inte ska äta råa murmeldjur. Till studion kommer också Isabelle Ståhl, författare och doktorand i idéhistoria. Hon skriver just nu en avhandling om tripprapporter gjorda av psykiatriker och filosofer under 1920-talets Tyskland och undersöker bland annat vad de har gemensamt med dagens tripprapporter på Flashback

2019-06-01
Länk till avsnitt

David är skör, Belinda Olsson och "Gör om mig"- Morgonpasset edition

Kalle, Hanna och en skör David är i studion dagen efter P3 Älskar i Uppsala. Vi går igenom gårdagskvällen och alla David ringt upp och väckt mitt i natten. Programledaren Belinda Olsson kommer och pratar om minnesvärda stunder från programmet alla älskar att hata, Opinion Live som lägger ner senare i år. Dessutom ringer vi upp Tina Mehrafzoon som befinner sig på festivalen Bränbollsyran och tar tag i vår egen variant av "gör om mig".

2019-05-31
Länk till avsnitt

Hönshuset part 2, Tjernobyl och en oklar diskussion om fästingar

Kalle, David och Hanna håller dig sällskap denna Kristi himmelsfärdsmorgon. Med sig har de Johan Gärdebo, teknikhistoriker på KTH som pratar om kärnkraftsolyckan i Tjernobyl och hur mycket av den nya populära serien som faktiskt stämmer. Hannas storslagna planer på att skaffa höns i sommar fortsätter och nu funderar hon även på en ankdamm. Dessutom glider vi in på en märklig diskussion om fästingar, jeans och vad FTW egentligen betyder.

2019-05-30
Länk till avsnitt

Stamning, det politiska läget i Ungern och gör om mig!

Kalle, David och Linnea snackar stamning och det visar sig vara ganska sexigt enligt Dave. Vi gästats av journalisten Gunnar Bolin som pratar om ett land som stått i händelserna centrum vad gäller europeisk politik de senaste åren - nämligen Ungern och landets president Viktor Orbán.

2019-05-29
Länk till avsnitt

Radioaktiva grisar, Carl Stanley och nerspottad skolmat

Nanna, David och Victor pratar om radioaktiva djur och om det är något som går i arv eller inte. Vi lär känna komikern Carl Stanley och läser om en skola som var tvungen att stänga på grund av skolmaten.

2019-05-28
Länk till avsnitt

Linneas borttappade nycklar, resultatet i EU-valet och aggressiva apor

Det är dagen efter EU-valet och Kalle, Hanna och Linnea tar hjälp av Henrik Torehammar från det Politiska spelet och Ekots utrikesreporter Katja Magnusson för att tolka resultatet och en väldigt omtalad chipsskål! Vi ringer även upp P3-korren Caroline Kernen som är på plats i ett av länderna det snackats mest om inför valet, Ungern. Förutom EU pratar vi om borttappade nycklar, elaka apor i New Deli och bås.

2019-05-27
Länk till avsnitt

Rösta, DNA-bevisning och Baltimore-hacked

Advokaten och Veckans Brott-experten Johanna Björkman kommer och berättar för Kalle, Nanna och David om ett nytt system i DNA som gjort att en man i veckan blev dömd för en 14 år gammal våldtäckt.

2019-05-26
Länk till avsnitt

Pingis, Mattias Falck och dyra meloner

Vår pingisgalna Kalle Berg får en av sina största önskningar i uppfyllelse! Sveriges nya pingiskung Mattias Falck hänge med Kalle, Maria och David och berättar om sin unika spelteknik, hur det var att få silver i VM och dessutom får Kalle spela en pingisrunda mot denna stjärna.

2019-05-25
Länk till avsnitt

Höger eller vänster, låten om sjögurkor, Bibi Rödöö

Kalle, Maria, David OCH Victor (!) inleder den här fredagsmorgonen. Vi konstaterar att man aldrig lär sig skillnaden på höger och vänster, Sommar i P1:s superboss Bibi Rödöö kommer och snackar sommarprat men denna fredag handlar framförallt om SJÖGURKOR. Äntligen är vår låt om sjögurkor färdig och Lamix och Kodjo kommer förbi för premiären av något som vi tror kommer bli sommarplågan numero uno 2019.

2019-05-24
Länk till avsnitt

Tjackspa, ekonomiska klyftor och Honken "vem fan är det?" Holmqvist

David berättar om nya trenden med klispa för Hanna och Kodjo vilket leder oss in på ännu en ny spaidé - tjackspa! Vi gästas av nationalekonomen Jesper Roine som pratar om ekonomiska klyftor och hur man räknar när man pratar om världens rikaste och fattigaste. Dessutom kommer hockeyspelaren Honken Holmqvist på tal, vilket leder till en hetsig diskussion om han är någon man ens borde känna till.

2019-05-23
Länk till avsnitt

Shaman Durek, Olof Lundh och snygg reklamkille part two

Fotbollsjournalisten Olof Lundh kommer och pratar om fotbollsjournalistik. Varför känns det som att fotbollsspelare är svårare att intervjua än politiker? Och vad är det för grej polisen gjort mot supportrar? För Marcus, Hanna och Kalle berättar han allt.

2019-05-22
Länk till avsnitt

Rävvalpar, Helena Trus och mufflonfår

Marcus, Victor och Hanna diskuterar hur man kan hjälpa den biologiska mångfalden, att Victors rävar har fått barn och mufflonfår som älskar att hänga med hästar. Journalisten Helena Trus är gäst och berättar om boken Ett kilo socker där hon intervjuat sin farmor som överlevt förintelsen.

2019-05-21
Länk till avsnitt

"Först på plats", abortlagarna i Alabama och hyra en åsna

Victor, Kodjo och Hanna startar veckan genom att testa Victors nya lek - Först på plats! Ekots utrikeschef Ginna Lindberg reder ut de nya hårda abortlagarna som röstades igenom i Alabama förra veckan. Dessutom når vi Kodjos maxgräns av konstigt när vi pratar vi om att Hanna vill hyra en åsna över sommaren.

2019-05-20
Länk till avsnitt

Eurovision, konsten att pausa med Patrik Hadenius, och Arnolds dropkick

Söndag! Vi snackar såklart finalen i Eurovision, om att Arnold Schwarzenegger blivit dropkickad, också träffar vi dagens gäst som är Patrik Hadenius! Han har skrivit en bok om konsten att ta paus. Kodjo, Hanna, och Kalle sänder.

2019-05-19
Länk till avsnitt

Gaffeltruckar, Thomas Krangnes, och Psalm West

Vi snackar om personen i blekinge som fångade några tjuvar på bar gärning med sin gaffeltruck, om nya Batman, och vad Kim och Kanyes nya barn har för konstigt namn den här gången. Thomas Krangnes från humorgruppen JTO kommer hit som Lördagskompis och hänger med Kalle, Hanna, och Kodjo.

2019-05-18
Länk till avsnitt

Gamla ägg, allt om smärta och vilket land dricker mest alkohol?

Hanna har varit på landet en vecka och har med sig lärdomar om ägg och målarfärg som hon delar med sig av till David och Kalle. Vi läser upp en lista på länderna där man dricker mest alkohol och börjar bråka om listans trovärdighet. Professorn i smärtforskning, Eva Kosek, kommer dessutom och pratar om smärta! Varför känner vi den och upplever vi den på olika sätt?

2019-05-17
Länk till avsnitt

"Pine Mouth", Dogge Doggelito och klassiska filmcitat

Linnea, David och Kalle pratar om elallergiker, fenomenet när man blir förlamad av pinjenötter och ens go-to repiliker från filmer man älskar. Dessutom kommer ingen mindre än Dogge Doggelito.

2019-05-16
Länk till avsnitt

Fjäska för hantverkare, skamsköljning och allt om ramadan

Linnea, David och Kodjo får besök av journalisten och Mellanösternkännaren Amal Aziz. Det är Ramadan - vad är det man firar, hur tar man sig igenom fastan på bästa sätt och framförallt vilka arabiska tv-serier ska man titta på? Dessutom visar det sig att Linnea är DRÖMkunden för alla hantverkare, David har lärt Kodjo det äckligaste uttrycket någonsin och vi diskuterar olika sätt att mäta penisar på!

2019-05-15
Länk till avsnitt

Faktoider, BTS och världens sämsta operasångerska

RM, Suga, J-hope, Jin, Jimin, V och Jungkook. Ja DET är namnen på de sju medlemmarna i det koreanska popbandet som håller på att slå världen över! Hanna Frelin har gjort en P3 Musikdokumentär om BTS och kommer och berättar om denna storslagna grupp för Marcus, Nanna och David.

2019-05-14
Länk till avsnitt

Knarkparadis, Robotdammsugare, och färdigmatmat med Andreas Håkansson!

Idag blir det grabbigt i studion då Marcus, Victor, och David guidar er igenom denna måndagmorgon. Vi pratar om den otroliga mängd kokain som spolats upp på en ö, om robotdammsugare, när man var liten och hämtade farsan. Dessutom kommer livsmedelforskaren Andreas Håkansson hit som går i försvar för färdigmaten!

2019-05-13
Länk till avsnitt

Spionvalar, Molly Hammar och jag rymde som barn-jao!

Stridsdjur, rymningar och felstavade sedlar pratas det om denna söndag när David, Nanna och Victor är i studion. Sångerskan Molly Hammar gästar och snackar ny musik, kanintrauman och vad som får artister att slå i Sverige.

2019-05-12
Länk till avsnitt

90-tals poprock eller anime, allt om runor och vart tog Agnes Carlsson vägen?

Victor, David och Maria hänger i studion. Gänget kör låtquiz, undrar vad som hände med Agnes och får besök av runologen Magnus Källström som lär oss allt om Kensingtonstenen och andra runor.

2019-05-11
Länk till avsnitt

Sjuka talanger, Ison och Fille och El Trixo

David, Marcus och Hanna pratar om konstiga talanger, dumma dialekter ich när och Marcus tid som trollkarl. Dessutom får vi finbesök av Ison och Fille.

2019-05-10
Länk till avsnitt

Gissa EU-landet, min mamma kan inte sluta städa-jao och den ultimata EU-rätten

Hannas mamma är i stan vilket leder oss in på mammor som helt enkelt inte sluta städar, även när de inte är hemma. Linnea, Kodjo och Hanna avslutar dessutom vår EU-vecka på bästa sätt! Upplösning i Christopher Garplinds EU-quiz med besök från Erasmusstudenter som vi måste klura ut vilket land de kommer ifrån. Zeina Mourtada har tolkat den ultimata EU-maträtten och P3-Korren Caroline Kernen är som vanligt på plats för att lära oss om de viktigaste valfrågorna.

2019-05-09
Länk till avsnitt

Nördmode, EU for dummies och hur man kokar ris

Linnea, Kodjo och Hannas EU-vecka fortsätter. Idag kommer chefen för Utrikespolitiska institutets Europaprogram, Björn Fägersten och lär oss allt han kan om EU, det blir en timme med EU for dummies helt enkelt. Vi pratar även om varför inte high fashion anammar nördar, hur Kodjos pappa lärde honom laga ris och om skämtet bakom Kensingtonstenen.

2019-05-08
Länk till avsnitt

Lampproblem, europeiska värderingar och EU-quiz med Christopher Garplind

EU-veckan fortsätter och idag kommer generelsekreteraren för World Values Survey, Bi Puranen och pratar om europeiska värderingar. Hur ska 500 miljoner européer komma överens? Vad förenar oss och vilka skillnader finns det mellan Europa och resten av världen? Och vilka splittringar finns det i Europa och i synnerhet bland EU-länderna? En favorit såhär i valtider är dessutom tillbaka! Tankesmedjans Christopher Garplind utmanar Hanna, Kodjo och Linnea i ett EU-quiz.

2019-05-07
Länk till avsnitt

Den tama sjuryggen, EU-valet kickar igång och Sandro Cavazza

Hanna har varit i Göteborg och har med sig en story om en tam sjurygg, vi kickar igång bevakningen av det kommande EU-valet tillsammans med P3-korren Caroline Kernen och Expressens politiska reporter Torbjörn Nilsson. Dessutom kommer Sandro Cavazza förbi och improviserar fram en låt om fri roaming

2019-05-06
Länk till avsnitt

Hitta kärleken i Afrika, syskonbråk, och Avokadon med Julia Gummesson

Kodjo, Linnéa och Maria är med er i studion idag igen! Vi snackar om en konstig nyhetsartikel, syskonbråk, och att Stockholm kanske inte ÄR så jäkla bra ändå. Dagens gäst är matskribenten Julia Gummesson som lär oss allt om avokadon!

2019-05-05
Länk till avsnitt

Heliga kor vi hatar, Aquaman, och allt om Påskön!

Idag är Linnéa, Kodjo, och Maria i studion! Linnéa har PRECIS börjat kolla på Game of Thrones och förstår inte hypen. Vilket för oss in på en diskussion om saker man inte gillar som ALLA andra älskar. Dessutom träffar vi Helen Martinsson-Wallin. Hon är arkeolog och expert på påskön!

2019-05-04
Länk till avsnitt

Tunnbrödsfrukost, återvinning i rymden och sjuka matkombos

Kalle, Kodjo och Maria sänder från Umeå morgonen efter P3 Älskar och har med sig massa gäster! Vi får finbesök av Anki Berg som har med sig något som blivit lite av ett signum för Västerbotten - nämligen tunnbröd! Dessutom gästas vi av kemisten Stina Jansson som jobbat på Nasa och tagit fram sätt att återvinna avfall i rymden! Som om det inte vore nog får vi besök av Danielle Elvbo från A3 Basket Umeå som precis vunnit SM-guld! Vi hinner också prata sjuka matkombos och den gången lilla Kodjo råkade spränga sin allra första mikro.

2019-05-03
Länk till avsnitt

Räkor på kokain, Rebecka Åhlund om sitt alkoholmissbruk och tristessen made me do it

David, Kodjo och Hanna pratar om hur "att ha tråkigt" är det som skapar genier. Vi läser om räkor som blivit förgiftade av kokain och Rebecka Åhlund är på plats och pratar öppenhjärtigt om sin alkoholism! Från att gömma vin i strumplådor, till den långa vägen mot nykterhet.

2019-05-02
Länk till avsnitt

Valborgsfirande, en episk recap av Marveluniversumet och så spåras du av appar

Kalle, Kodjo och Victor berättar hur de firade Valborg och Victor förklarar varför vi firar överhuvudtaget. De gästas av journalisten Kristoffer Örstadius som granskat hur appar kartlägger vårt rörelsemönster och säljer vidare information om oss utav att vi vet om det. Dessutom har Kodjo äntligen sett Avengers: Endgame och är lyriskt! Detta leder oss in på en otrolig recap av Marveuniversumet, från serienörden Brett till key grip-Susan. Väl mött denna första maj!

2019-05-01
Länk till avsnitt

Australiens kattutrotning, Kristin Kaspersen och bajset i Åhus

Nanna berättar för Marcus och Victor att Australien planerar att skjuta ihjäl två miljoner (!) katter och det blir början på en följetong av alla gånger Australien försökt utrota djur (och misslyckats totalt). Det pratas även om utspillt människobajs och Kristin Kaspersen gästar oss. En skojig morgon helt enkelt!

2019-04-30
Länk till avsnitt

GBG represent, nycirkus och högskoleprovet i Skövde

Kalle, Marcus och Maria är i studion och börjar prata om Västkusten i allmänhet och Göteborg i synnerhet. Tilde Björfors gästar och lär oss allt om cirkusens udda värld och historia! Dessutom berättar Marcus om ett märkligt gig i Skövde där en man i publiken tog över showen.

2019-04-29
Länk till avsnitt

Steve Irwin, smarta kundvagnar, och allt om streetwear med Emilian Minas

Kalle, David och Hanna hänger med er denna soliga söndag! Vi snackar mycket om djur, Steve Irwin, också lär vi oss allt om streetwear med experten Emilian Minas.

2019-04-28
Länk till avsnitt

Höjdhopp, glada skutt, och Hanna Ardéhn från Störst av allt!

Idag snackar vi om gamla höjdhoppstekniker, David gör ett GLATT SKUTT och dessutom kommer superstjärnan Hanna Ardéhn från Störst av allt till studion! Hanna, David och Kalle håller er sällskap den här morgonen.

2019-04-27
Länk till avsnitt

Ina Lundström, flygstrejken och Ola Söderholm

Komikern Ina Lundström kommer till studion och hänger med Hanna, Kodjo, och David. Vi snackar brädspel, upphittade högermemes och Ina (+ resten av redaktionens kvinnliga medlemmar) får en "Stockholmssminkning" av Hanna. Gänget överraskas även av Ola Söderholm.

2019-04-26
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.