Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Morgonpasset i P3

Morgonpasset i P3

Kom in i värmen! Varje morgon i P3 är en fartfylld resa, full av intryck. Ansvarig utgivare: Caroline Lagergren

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sverigesradio.se/morgonpassetip3

Avsnitt

Swingers, covid i kungahuset och vi minns Maradona

En speciell morgon där vi fokuserar på fotbollslegenden Diego Maradona som dog igår. Vår Sydamerikakorre Ivan Garcia berättar om reaktionerna i Sydamerika, Radiosportens Richard Henriksson summerar Maradonas största fotbollsbedrifter och Italien-och fotbollsexperten Jennifer Wegerup pratar om hans särskilda arv i Neapel. Vi ringer också upp lyssnaren Benjamin som var med för några veckor sedan och pratade om Maradonakyrkan. Vi hinner också med att lära David symboler för swingers och mitt i sändningen kommer nyheten om att covid-19 nått kungahuset!

2020-11-26
Länk till avsnitt

Påkommen med skitsnack, Oisín Cantwell och goda nyheter

Kath, David och Kodjo berättar om tillfällen de snackat skit om någon och blivit påkomna, vi har goda nyheter inför nästa år och avslöjar vem som blir publikens ambassadör i årets Musikhjälpen. Vi hoppas också på en upplösning på förra veckans snackis med de stulna högerdojorna när krimkrönikören och vår privatdetektiv Oisín Cantwell kommer till studion med teroier om vad som kan ha hänt.

2020-11-25
Länk till avsnitt

Dansbands-mash ups, Emma Frans och tveksamma teambuildings

Marcus, Vendela och Kodjo upptäcker Sveriges egen variant på Old Town Road, dvs dansbandsklassiker som remixats med kända hiphop-låtar. Vi läser upp era upplevelser av konstiga teambuildings och om skador man gått omkring med alldeles för länge. Dessutom får vi besök av epidemiologen Emma Frans och pratar om framtagningen av coronavaccin och vad vi ska göra fram tills att ett vaccin tagits fram.

2020-11-24
Länk till avsnitt

Kodjos tal till nationen, Ginna Lindberg om maktskiftet i USA och låten som enar Twitter

Måndag och vi ringer upp Michael Lindgren som ligger bakom anti-polariseringssång "Jag avskyr dig och allt du tror på" där de största svenska tyckarna på Twitter samlas. Kodjo kommer in och är besviken på Stefan Löfvens tal till nationen och bestämmer sig för att skriva ett eget tal. Gäst är Ekots utrikeschef Ginna Lindberg som är tillbaka från USA efter att ha bevakat valet på plats. Vi pratar om hur övergången mellan Trump och Biden ska gå till, stämningen i Washington är just nu och såklart, Rudy Giulianis virala presskonferenser.

2020-11-23
Länk till avsnitt

Babs dalaväder, Robin Söderling och svordomar i public service

Kath, Kodjo och David ringer upp Oisin Cantwell för att be om hjälp i mysteriet om skotjuven på Södermalm. Tennisproffest Robin Söderling gästar studion och berättar om hur det känns att slå Nadal och hur man psykar någon på plan. En arg insändare tycker det svärs för mycket i P3 men programledarna vägrar ta åt sig. Dessutom ger Babs en väderleksrapport med tema...Dalarna?

2020-11-20
Länk till avsnitt

Internationella mansdagen, Nathan Grossman och Linneas otydliga födelseort

Kath, Kodjo och David firar internationella mansdagen med att äta storpack med godis från ett byggvaruhus och prata om sina förtryckta känslor. Dokumentärfilmsregissören Nathan Grossman som gjort en dokumentär om Greta Thunberg gästar och Linnea Wikbland försöker reda ut var exakt hon är född (vad betyder ens Vantör och varför har ingen rappare nämnt det?).

2020-11-19
Länk till avsnitt

Ett samtal med norska P3, Lotta Schelin och listan på Davids dissar

Kodjo, David och Kath ringer upp sina norska motsvarigheter, NRK P3, för att be dom förklara sig angående norrmäns trista attityd mot svenskar under pandemin. Fotbollslegendaren Lotta Schelin svänger förbi studion och berättar om en tränare med diktatorstil och undviker lite frågor om exakt hur hon och hennes fru träffades. Ingrid på redaktionen har sammanstället en lista på allt märkligt David sagt till henne och läser upp den i sändning.

2020-11-18
Länk till avsnitt

Ken Rings nya liv, Anders Wallensten och Linneas pillerexperiment

Marcus, Vendela och Kodjo ringer upp Ken Ring som befinner sig i början av en enorm hälsoresa. Anders Wallensten från Folhälsomyndigheten gästar och svarar på alla tänkbara frågor om Coronaviruset och Linnea Wikblande berättar om sin helg präglad av en karta piller hon hittade hemma.

2020-11-17
Länk till avsnitt

Teknikstrul, Carola och inredning som inte känns äkta

Kath, Kodjo och David tampas med en studio vars tekniska utrustning inte vill samarbeta alls. Spelexperten Effie Karabuda berättar om konsolkriget mellan PS% och Xbox. Carola kommer förbi och betygsätter jullåtar och drämmer av sin favoritpsalm och vi ringer upp Hanif Bali för att fråga ut honom om inredningen i mäklarannonsen från hans lägenhet verkligen är äkta.

2020-11-16
Länk till avsnitt

Humorminnen, David Batra och tjafs om ljusfenomen

Morgonen inleds med att David och Kodjo bråkar om ett ljusfenomen och ingen (läs: David) vägrar erkänna att man har fel. Vi efterlyser era bästa humorminnen från P3 och gästas även av en av Sveriges största komiker, David Batra.

2020-11-13
Länk till avsnitt

Musikhjälpen, Ola Rapace, och könsstölder!

En riktigt lyxig torsdag när vi dels får besök av de nya programledarna för Musikhjälpen 2020!!! Dessutom kommer skådisen Ola Rapace till oss, nyss hemkommen från Paris. Han berättar om sitt tidigare drogmissbruk, sin skuld på nästan två miljoner, och mycket mer.

2020-11-12
Länk till avsnitt

Klantiga tjuvar, Ahmed Abdirahman och den stora ost-och kaviardebatten

David, Kath och Kodjo pratar om klantiga tjuvar, präster med prestationsångest och hamnar sedan i en stor diskussion om ost och kaviar är något som borde kombineras på mackor. Vi lämnar det till er lyssnare att avgöra och resultatet väcker starka känslor i studion. Gäst är Ahmed Abdirahman som grundat Järvaveckan och tagit sig an det enorma uppdraget att integrera Stockholm. Vi pratar också om hans fantastiska resa, från kriget i Somalia, via Tensta och vidare till ett miljardärshem i Manhattan där han åt luncher med Steven Spielberg och Paul McCartney.

2020-11-11
Länk till avsnitt

Världens första pruttskämt, Amningsrummet och ålderstecken

Marcus, Vendela och Kodjo fastnar i prutthumorn och undrar när första pruttskämtet egentligen drogs? Vi får besök av Caroline Ringskog Ferrada-Noli som skrivit den hyllade serien Amningsrummet som bland annat handlar om förlossningsdepression. Linnea Wikblad ansluter senare i sändningen och listar sina tydligaste ålderstecken samt drar en lans för Elsa Billgren!

2020-11-10
Länk till avsnitt

Davids måndagshumör, schackälskaren Polina Otto och Maradonakyrkan

Det är måndag, eller "möjligheternas dag" som en David på topphumör säger! Vi pratar om Maradonas märkliga sjukhusvistelse och ringer upp lyssnaren Benjamin som är medlem i Maradonakyrkan. Inspirerade av serien The Queens Gambit har vi bjudit in tidigare SM-vinnaren Polina Otto som lär oss allt om denna nobla sport. Det blir även snack om gamla leksaker, helgens valresultat och prinsar i New York.

2020-11-09
Länk till avsnitt

Blades, Lili & Susie och "Native Indian"

Det är good vibes friday med David, Kodjo och Katherine. Vi får besök av Alexander Helander som efter en lång tids sjukdom bestämde sig för att amputera båda underbenen och nu blivit viral på grund av sina svincoola blades-proteser. Popikonerna Lili och Susie gästar och snackar galna minnen från 80-talet. Dessutom fortsätter vi med spänning följa det amerikanska valet och David försöker vara woke men misslyckas.

2020-11-06
Länk till avsnitt

P3 Älskar Karlstad, Jan Emanuel Johansson och norsk fjortismusik

Kath, Oscar och David får besök av Robinsonvinnaren och socialdemokraten Jan Emanuel Johansson. Kodjo och Hanna liverapporterar under morgonen från P3 Älskar där de bland annat inspekterar en bil med bra ljudsystem och får höra livespelning av Daniel Adams-Ray. Oscar efterlyser en specifik låt inom den underbara genren norsk fjortismusik.

2020-11-05
Länk till avsnitt

Amerikansk valdag, Hanif Bali, Nooshi Dadgostar och politiker som bjuder upp till dans

Amerikansk Valdag! Kath, Kodjo och David får besök av Anders Ask, utrikesredaktör på Ekot, som förklarar mer om USA-valet. Dessutom gästar Hanif Bali och Nooshi Dadgostar. Gänget går igenom tänkbara scenarion om man mötte en politiker på ett svettigt dansgolv.

2020-11-04
Länk till avsnitt

Professor Kodjo, amerikansk valupptakt och månadens kissbråk

Marcus, Vendela och Kodjo får besök av Jakob Stenberg, USA-kännare från podden Kongressen, som reder ut allt vi vill veta om swing-states, poströster och elektorer. Linnea söker sympatier angående ett bråk hemma om att vattna blommor med kiss. Vendela och Marcus saknar 2000-talets café-kultur och Kodjo agerar professor och expert inom både fysik och anatomi för att svara på frågor lyssnare kan tänkas vilja veta mer om.

2020-11-03
Länk till avsnitt

Davids trollfrisyr, uppvärmning inför USA-val och Jonathan Rollins

David, Kath och Kodjo pratar med P3-korren Caroline Kernen som är på plats i USA inför valet. Det uppdagas för Kath att Davids hår egentligen inte alls ligger bakåtslickat naturligt och Jonathan Rollins svänger förbi med sina karaktärer byggda på amerikanska väljargrupper.

2020-11-02
Länk till avsnitt

Pinsamma lösenord och Regina Lund spår Kodjos framtid

Vi firar fredag med att försöka få Katherine att bugga. Det snackas pinsamma lösenord, pingviner som snor ägg och ett lamt hungestrejkförsök. Gäst är allkonstnären Regina Lund och Kodjo får sin framtid spådd.

2020-10-30
Länk till avsnitt

Baby Kodjo, äckliga kroppsvätskor och Kath läser snusk

David är på ett strålande humör, vi testar Kaths förmåga att säga könsord "på ett radiomässigt sätt" och Kodjo har fått ett djur uppkallat efter sig! Tillbaka i programmet är Ulf Ellervik, vår favoritprofessor i kemi. Den här gången snackar vi kroppsvätskor. Snor, slem och öronvax, varför tycker vi att det är så äckligt?

2020-10-29
Länk till avsnitt

Davids rage, Hanna Wallensteen om minoritetsstress och feministiska kräftor

Katherine är tillbaka efter sitt minihöstlov, David letar efter någon med motorsåg och "mark med en skogsdunge" för att få utlopp för sin ilska och Kodjo berättar om feministiska kräftor i Belgien som tagit över en kyrkogård. Vi gästas av psykologen Hanna Wallensteen och pratar om minoritetsstress, det vill säga den oro och stress du känner inför hur andra människor kommer uppfatta dig på grund av t.ex din etnicitet eller sexualitet.

2020-10-28
Länk till avsnitt

String för killar, Nooshi Dadgostar och nya psalmer

David, Vendela och Kodjo sänder denna tisdag. Vi avslöjar vilka som blir programledare för P3 Guld, diskuterar string på killar, ger förslag på nya psalmer och lär känna Nooshi Dadgostar som snart tar över som ny partiledare för Vänsterpartiet.

2020-10-27
Länk till avsnitt

Jonathan Rollins, "Du måste finnas"-hysteri och Glenn Strömberg

David, Vendela och Oscar gästas av Jonathan Rollins som återigen hjälper oss tolka det amerikanska valet med hjälp av några olika extrema väljargrupper. Det uppstår starka känslor kring Kristina från Duvemåla-klassikern Du måste finnas och vi lär känna fotbollslegendaren och Göteborgsikonen Glenn Strömberg.

2020-10-26
Länk till avsnitt

Konfirmationsanekdoter och dansmusiklektion med Rebecca, Fiona & Samir

Oscar, Kath och David gästas av DJ-duon Rebecca & Fiona och musikjournalisten och DJ:n Samir Yosufi för att prata dansmusik genom årtiondena. Oscar blir besatt av idén om att Kath ska döpas och börjar jaga en präst och Linnea Wikblad berättar en dråplig historia om några lampskärmar som slutar i bitter hämdlust.

2020-10-23
Länk till avsnitt

Bingo Rimér, Newkids ordskämtsduell och P3 Älskar STHLM

Oscar, David och Kath sänder live från P3 Älskar på Hornhuset i Stockholm. Bingo Rimér gästar ioch berättar om när han precis var färsk i stan som nittonåring, Newkid har ordskämtsduell med David och Babs rantar om att Södermalm var bättre förr.

2020-10-22
Länk till avsnitt

Hejdå sommartid, Magnus Ranstorp och imponera på dejter

David, Kath och Kodjo får besök av Magnus Ranstorp, statsvetare och expert i frågor som rör terrorism för att prata om dådet i Frankrike. Babs gör en dödsruna för att ställa om klockan och det bjuds på pinsamma historier från när man försökte imponera på en dejt.

2020-10-21
Länk till avsnitt

Linnea Wikblads bussbekymmer, Katrine Marçal och det bästa med pandemin

Kodjo, Marcus och Vendela får besök av författaren, skribenten och Storbritannien-korrespondenten Katrine Marçal. De prata bland annat om brittisk politik och Katrines nya bok "Att uppfinna världen" som handlar om hur historieskrivningen eliminerat kvinnliga uppfinningar genom åren. Marcus ger sin lista med allt bra som kommit med corona-restriktionerna och Linnea sörjer en busslinje som läggs om.

2020-10-20
Länk till avsnitt

Nisses tal till nationen, Kleopatra och Kaths hemliga födelsedag

Kath, Kodjo och David får besök av padelhataren Nisse som får utveckla sitt resonemang han skickade in i våra DM förra veckan. Allan Klynne, arkeolog och författare med fokus på antiken hjälper oss reda ut allt om Kleopatras liv och om Hollywood verkligen kan gestalta det rätt. Kath har fyllt år och köpt födelsedagspresent till sig själv men glömt berätta det för någon.

2020-10-19
Länk till avsnitt

Amerikanska valet, Fredrik Wikingsson och Kaths rösttvilling kommer till studion

Matad morgon idag med vår favoritamerikan Jonathan Rollins som inför det amerikanska presidentvalet kommer tolka nyheter genom olika karaktärer. Idag får vi lära känna Social justice warriorn Sam och Black militant guy Brother Rashid. Vi fortsätter snacka USA och det stundande valet med Fredrik Wikingsson som tillsammans med Filip Hammar kanske är Sveriges kändaste amerikanofil? Dessutom sammanför vi äntligen Katherine med sin röstdubbelgångare Natalie!

2020-10-16
Länk till avsnitt

Kakor, filosofen Martin Hägglund och Euro vs evro

Det blir en hetsig debatt om hur man egentligen uttalar "Euro" och en ännu hetsigare debatt om "digistive", vilket i sin tur leder oss in på kakor och ja jävlar vad vi älskar kakor! Vi fortsätter i det ätbaras spår när matbloggerskan Khadija Mahamud kommer till studion och bjuder på somaliska piroger. Sen blir det existentiellt när vi pratar om vad som är meningen med livet tillsammans med filosofen Martin Hägglund.

2020-10-15
Länk till avsnitt

Padeltjafs, Ola Wong och jag hamnade fel-jao

Gårdagens nyhet att det ska öppnas padelbanor i Globen väcker starka känslor! Lyssnaren Nisse rantar medan Patrik Ekwall supportar. Vi fortsätter diskussionen om Fabians hårfärg och ringer upp Anna Anka för ett expertutlåtande! Till studion kommer Davids önskegäst och Kina-kännaren Ola Wong gästar och vi pratar för att prata om Kinas hay days, hjärntvätt och trånga åsiktskorridorer. Dessutom berättar Katherine om när hon gick vilse med familjen i ett inte så turistvänligt område i Baltimore.

2020-10-14
Länk till avsnitt

Sveriges sämsta serviceort, Amie Bramme Sey och är Fabian blond?

Vilda diskussioner uppstår i studion när producent-Fabian (som har mörkbrunt hår) påstår att han är blond. Vendela, Marcus och Kodjo tar hjälp av er lyssnare för att gå till botten med vad som faktiskt räknas som blond. Amie Bramme Sey från podden Raseriet gästar och vi snackar bl.a. om cancel culture och Amies kärlek till Erik Niva. Dessutom har orten med sämst samhällsservice i Sverige utnämnts och vi känner oss manade att sträcka ut en hjälpande hand.

2020-10-13
Länk till avsnitt

Mardi Grass, Edvin Törnblom och Katherines dubbelgångare

Gänget snackar mardi grass och Katherine avslöjar vad hon gjorde (läs: flashade) för att samla på de klassiska pärlhalsbanden. Förra veckan fyllde insta tio år och vår nyblivna instareporter Edvin Törnblom gästar och snackar om de mest ikoniska ögonblicken. Dessutom ringer vi upp lyssnaren Nathalie som är Kaths röstdubbelgångare!

2020-10-12
Länk till avsnitt

Modemissar, Emma Frans och röka spliff med SÄPO

Kath, Kodjo och David går igenom vilka modetabbar som egentligen inte är okej att begå. Doktor Emma Frans besöker studion och berättar om Nobelprisvinnarna, sin makt på Twitter och faran i att äta chips. Dessutom försöker gänget gå till botten med vilka politiker som betett sig värst på fyllan.

2020-10-09
Länk till avsnitt

Pengatvätt, Siri von Malmborg och missöden i skidbacken

Oscar, Kodjo och Kath får besök av journalisten Siri von Malmborg som gjort en dokumentär om Gyllene Gryning. Det visar sig att alla programledara har minst en hemsk anekdot från skidbacken, att Oscar drömmer om lumpen och att det råder stor osäkerhet kring vad pengatvätt egentligen är.

2020-10-08
Länk till avsnitt

Till snåljåparnas försvar, Pontus & Fille från Streams och RIP skaldjursplatå

När är det okej att kräva en swish och hur snål får man vara? Frågor som David, Kath och Kodjo tar sig an denna morgon. Vi ringer upp lyssnare Dessi som själv beskriver sig som en snåljåp och får ge sin syn på saken. Vi gästas av Fille Leiva Wenger & Pontus Bjernekull som spelar Lilla Al-Fadji och Robin i nya serien Streams. Dessutom kommer Kodjo med dåliga nyheter för att skaldjursälskare därute.

2020-10-07
Länk till avsnitt

PODDTIPS: P3 Klubben

Allt du inte får missa inom kultur och populärkultur med P3:s egen kulturreporter Nanna Olasdotter Hallberg och kulturkrönikören Kristofer Andersson.

2020-10-06
Länk till avsnitt

The Game, Christina Herrström och trollkonster som raggknep

Kodjo, Marcus och Vendla får besök av författaren Christina Herrström som skrivit de ikoniska och böckerna Glappet och Ebba & Didrik och nu är aktuell med den självbiografiska boken Ödeläggaren. Journalisten Jonatan Loxdal kommer förbi och pratar om raggningsbibeln The Game som fyller 15 år för att diskutera de olika tips och tricks boken ger.

2020-10-06
Länk till avsnitt

Urspårade tonårsresor, Johan Croneman och heroinlimpor

David, Kath och Kodjo får besök av Johan Croneman- krönikören och recensenten som nyligen släppt en självbiografi och som kallats Sveriges argaste man flera gånger tack vare sina hårda recensioner. David berättar en nyhet om heroinlimpor och undrar om grossistpriset på knark och gänget jämför sina första utlandsresor med kompisar som spårade ur.

2020-10-05
Länk till avsnitt

High school-filmer, kulturfredag med Nanna och Dead daddy club

David och Katherine pratar om high school-filmer som påverkat generationer och det visar sig att David inte sett Fucking Åmål (FÖRLÅT????). Kodjo är tillbaka från Jönköping, vi startar döda pappor-sällskapet och Nanna Olasdotter Hallberg äntrar studion för att prata kulturbråk och dela med sig av sin inne-och utelista.

2020-10-02
Länk till avsnitt

Pappiga uttryck, Håkan Juholt och P3 Älskar JKPG

Kodjo är med från P3 Älskar i Jönköping och i studion hänger Marcus, Katherine och David. Vi snackar typiska pappauttryck, att ligga med neandertalare och hästar på Gotland som blivit utsatta för ett väldigt speciellt "prank". Socialdemokraternas förre partiledare och numera ambassadör för Sydafrika, Håkan Juholt är gäst och håller bl.a ett hyllningstal till kebabsåsen.

2020-10-01
Länk till avsnitt

Klädkoder, kebabsåser och Paulina "Paow" Danielsson

Gänget ringer upp Kenta Kofot för att få en kommentar om dom nya klädkoderna som vissa skolor börjar prata om. Det blir även en hetsig diskussion om vart man hittar Sveriges godaste kebab och sen gästar reality-stjärnan Paow!

2020-09-30
Länk till avsnitt

Häftiga gravstenar, Jonathan Rollins och Babs klamydiarapport

Kodjo, Marcus och Vendela får besök av amerikanska komikern Jonathan Rollins för att prata om det stundade amerikanska valet och vilka de amerikanska gästerna egentligen är. Marcus och Vendela försöker besluta om framtida gravstenar, Babs ger en lägesuppdatering om Klamydia i Svergie och Kodjo berättar om en hotellrecension som ledde till dålig stämning.

2020-09-29
Länk till avsnitt

Västens comeback, populism och Mats Knutssons allergichock i TV

Kodjo, Kathrine och David pratar om höstmodet och att västen gör en comeback. SVT:s inrikespolitiska kommentator Mat Knutsson kommer och pratar om vad populism egentligen är, sin nya frisyr och allergichocken i livesänd TV.

2020-09-28
Länk till avsnitt

Böter, Jan Guillou och kommersialiseringen av använda kondomer

David, Kath och Kodjo ringer upp både polisen Nadim Ghazale och Jan Emanuel för att reda mer i frågan om trafikböter. Kath har en nyhet om en verksamhet som vill återanvända kondomer. Jan Guillou gästar studion och pratar disciplin, vinhistoria och varför man ska vara snäll mot journalister.

2020-09-25
Länk till avsnitt

Kodjos nyhetsquiz, Fredrik Reinfeldt och rätten att tuta i trafiken

Kodjo, David och Katherine får besök av före detta statsministern Fredrik Reinfeldt för att prata om amerikansk politik och Fredriks nya bok. Vi ringer upp (och råkar väcka) Jan Emanuel Johansson för att fråga ut honom om hans registreringsskyltar. Det blir även slitningar i gruppen när frågan om huruvida det är rätt eller fel att tuta i trafiken kommer upp.

2020-09-24
Länk till avsnitt

Kathrines DNA-provsvar, islamofobi och Bilan Osmans bråk med Jan Guillou

Katherine, David och Kodjo ringer upp KD-politikern i Uddevalla som blev uppringd av Donald Trump och DNA-släktforskaren Peter Sjölund - aka han som löste dubbelmordet i Linköping - har resultaten på Kathrines och Fabians DNA-tester. Vi pratar också med debattören och journalisten Bilan Osman om hennes engagemang mor rasism och islamofobi - och om hennes bråk med Jan Guillou.

2020-09-23
Länk till avsnitt

Dyra sticklingar, det modigaste man kan göra och Jens Lapidus

David, Kodjo och Babs pratar om dyra sticklingar och Babs försöker sälja en egen. David kommer på vad världens modigaste grej är och Jens Lapidus gästar för att bland annat prata om sin nya serie!

2020-09-22
Länk till avsnitt

Akon City, Ginna Lindberg och snuskig slöjd

Oscar, Kodjo och David får besök av Ekots utrikeschef Ginna Lindberg för att prata om den ikoniska domaren Ruth Bader Ginsburg. Kodjo håller brandtal om Akons nya futuristiska superstad, Oscar tar ännu än gång fighten för autentisk italiensk mat och Babs berättar om skolslöjd med inriktning sexualkunskap.

2020-09-21
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.