Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Morgonpasset i P3

Morgonpasset i P3

En härlig start på dagen! Senaste nytt, filosofiska utsvävningar, humor, kultur och intressanta gäster. Ansvarig utgivare: ?îlan Diljen

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sverigesradio.se/morgonpassetip3

Avsnitt

David är tillbaka, Mauri Hermundsson och t-shirtar man inte slänger

David är tillbaka efter sommaren med ny stil och borrelia. Hanna får äntligen berätta om ridlägret hon besökte i somras och Linnea konstaterar att hon har en utomordentligt dum katt. Dessutom minns vi t-shirtar som helt enkelt är för dumma för att slängas och gänget gästas av vår kompis (viktigt!) Mauri Hermundsson som testat fängelsemat sen senast vi sågs.

2019-08-20
Länk till avsnitt

Kändisnytt, kissa rakt och allt om graffiti

ÄNTLIGEN TILLBAKA! Linnea, Hanna och Marcus kickstartar hösten med att berätta om sina somrar. Marcus har varit alldeles för länge i Grekland, Linnea får panik i Facebookgrupper och Hanna har med sig en ny programpunkt, kändisnytt. Gäst är Tindra Thor som lär oss allt om graffiti, vad är det egentligen för kultur bakom? Hur uppstod den och vad utmärker en riktigt bra målning?

2019-08-19
Länk till avsnitt

Sista sommarsändningen, klimatpsykologi och Isabelle sminkar Johannes

Isabelle och Johannes sänder sista sändningen från Malmö och passar på att göra Johannes alldeles särskilt fin. Dessutom kommer klimatpsykologen Frida Hylander och berättar hur man ska hantera sin klimartångest.

2019-08-18
Länk till avsnitt

Tjock-tv, par på konserter och världsmästaren i pizza

Mike Arvblom, som vunnit VM i pizza, kommer till studion och bjuder Isabelle och Johannes på pizza! Det blir också en fierce diskussion om vad som är bäst av platt-tv och tjock-tv!

2019-08-17
Länk till avsnitt

Live från Malmöfestivalen!

Angelica, Johannes och Petrina lämnar studion för att sända live från Malmöfestivalen! Det blir töntiga citat, lyssnarnas happy place och oavsiktligt snatteri.

2019-08-16
Länk till avsnitt

Kändisar som tappat det, svenska städer och retorik

Ahmed, Nanna och Johannes åker tillsammans med lyssnarna på en liten resa runt Sverige. Vi lyssnar också på kändisar som helt tappat det och gästas av retorikexperten Susanne Hedin.

2019-08-15
Länk till avsnitt

Fuck-ups på jobbet, Nannas roman och terapi-hästen Misan

Nanna, Ahmed och Johannes får besök av en livs levande häst i studion! Minihästen Misan kommer till studion och hjälper programledarna att må bättre. Dessutom blir det fuck-ups på jobbet och Nannas nya roman.

2019-08-14
Länk till avsnitt

Skvaller, Argentinas basketlag och Ahmeds värsta gig

Ahmed förklarar hur det känns att "bomba" på scen och Nanna berättar om när ett helt basketlag fick fel matchtröjor. Dessutom fick vi besök av skvallerforskaren Mia-Marie Hammerlein, som lär oss om hur vi blir bra skvallrare.

2019-08-13
Länk till avsnitt

Gymnastik, möpare och hur vi ska rädda haven

I dagens program dyker Nanna, Ahmed och Johannes ner i sporten gymnastik och militärs överintresserade personer, så kallade möpare. Dessutom kommer Helena Filipsson, professor i kvartärgeologi, som berättar hur vi ska rädda haven!

2019-08-12
Länk till avsnitt

Äckliga hotellrum, ofrivilligt quiz och amerikansk politik

Isabelle undrar hur äckliga hotellrum egentligen är. Ahmed utsätts för allmänbildningsquiz och dessutom gästas de av en professor i statsvetenskap som förklarar allt om amerikansk politik inför valet nästa år. 

2019-08-11
Länk till avsnitt

Sommarprat, djurens #metoo och överlevnad i vildmarken

Nanna har alltid drömt om att producera ett sommarprat och gör Isabelle till sommarvärd. De diskuterar även hur djurens #metoo hade sett ut. Dessutom gästar överlevnadsexpert Jonas Landolsi!

2019-08-10
Länk till avsnitt

Utslitna ord, guilty pleasure-kläder och begreppet sås

Isabelle och Johannes diskuterar utslitna ord och guilty pleasure-kläder. Angelica bjuder in till leken "forumroulette". Dessutom tar de sig an den viktigaste frågan någonsin - vad är egentligen en sås?

2019-08-09
Länk till avsnitt

Avslappning, Nannas tidsresa och konspirationer

Nanna har rest i tiden och kommer tillbaka med presenter till Ahmed och Johannes. Det blir också avslappning, konspirationer och så kommer medieforskaren Michael Krona för att snacka terrorism.

2019-08-08
Länk till avsnitt

Årets största idiot, turister och Nanna lär sig skejta

Johannes och Ahmed har återuppstått från de döda, efter att ha ätit världens starkaste chili. Därför snackar vi idag om årets största idioter. Dessutom drar Nanna till en skejtpark för att lära sig skejta!

2019-08-07
Länk till avsnitt

Ahmed och Johannes äter världens starkaste chili, graviditeter och vapenlagar i USA

The return of Chili Klaus! Han tog med sig världens starkaste chili, en så kallad "carolina reaper", som Ahmed och Johannes åt av. Dessutom snackade vi om unika sätt att få reda på sin graviditet. Vi hann också prata om masskjutningar och vapenlagar i USA.

2019-08-06
Länk till avsnitt

Citat, flytta med taxibil och musikquiz

I helgen flyttade Nanna och berättar om att hon beställde en taxi istället för en flyttfirma. Vi bad er också skicka in era favoritcitat. Dessutom bjöds det på musikquiz!

2019-08-05
Länk till avsnitt

Hundar, rödhåriga och Jonatans åsikt om schwarzwaldtårta

Angelica och Jonatan roastar lyssnarnas hundar och försöker reda ut vad Jonatan egentligen tycker om schwarzwaldtårta. Dessutom kommer komikern och poddaren Felicia Jackson och hänger i studion.

2019-08-04
Länk till avsnitt

20-åringar, konspirationsteorier och sexrobotar

Jonatan kommer äntligen till studion och läxar upp lyssnarna om att bli 40. Isabelle dyker ner i allt vad konspirationsteorier heter. Dessutom kommer författaren Marina Nilsson och berättar om sin bok Bobby Love!

2019-08-03
Länk till avsnitt

Dyra saker, allmänbildning och Cisallis reklamjinglar

Programledarna går i spinn över en svindyr Harry Potter-bok och går igenom sina egna, och lyssnarnas, dyra saker. Det blir också fredagsquiz och Cisallis egenkomponerade reklamjinglar.

2019-08-02
Länk till avsnitt

Åldersnoja, slutet på sommaren och kriminalteknikern Mats Hägg

Johannes har åldersnoja och får hjälp av lyssnarna att bota den. Ahmed och Nanna diskuterar hur man ska tänka nu när sommaren går in på upploppet. Dessutom kommer kriminalteknikern Mats Hägg och berättar hur man löser brott!

2019-08-01
Länk till avsnitt

Nördar, bakterier och Ahmed åker till ett kärnkraftverk

Johannes, Nanna och Ahmed dyker ner i allt man kan nörda ner sig i, från motorsågar till choklad. Dessutom skickar vi Ahmed till kärnkraftverket i Barsebäck för att se om han kan komma hem med superkrafter.

2019-07-31
Länk till avsnitt

AI-musik, poliser som försöker vara roliga och P1-dokumentären "Stulna barn"

Nanna, Johannes och Ahmed dyker ner i musik gjord av AI. Vi får också besök av David, som medverkar i P1-dokumentären "Stulet barn", om barn som adopterats illegalt från sina föräldrar.

2019-07-30
Länk till avsnitt

Filma olyckor, världens lyckligaste land och Det blev ingen CD

Nanna, Ahmed och Johannes diskuterar folk som filmar olyckor och vilket som är världens mest lyckliga land. Dessutom gästar komikern Jonas Strandberg och berättar om sin dokumentär "Det blev ingen CD".

2019-07-29
Länk till avsnitt

Flygskam, happy endings och Anis Don Demina 

Nanna och Fredrik diskuterar töntiga sporter, happy endings och vår gäst Anis Don Demina berättar om videoskapandet och om att vara en röst i Lejonkungen. Det blir en hel del flygskammande också. 

2019-07-28
Länk till avsnitt

Gråtfest, träsprit och en av Sveriges äldsta influencers

Nanna och Fredrik pratar om värsta sommarjobben, träsprit och vad Fredrik har gråtit till på sistone. Vi får dessutom besök av Svante Nybyggars som är en av Sveriges äldsta influencers.

2019-07-27
Länk till avsnitt

Huskurer för myggbett, tips för att bli glad och Isabelle får en spindel på huvudet

Isabelle drar till ett center för reptiler, spindlar och andra spännande djur för att utmana sina egna fobier. Bland annat har hon en spindel på huvudet. Hemma i studion försöker Johannes och Angelica bota hennes myggbett.

2019-07-26
Länk till avsnitt

Uppkörningar, frierier som gått fel och satir med mediaforskaren Joanna Doona

Johannes, Petrina och Ahmed diskuterar hur man tar körkort på bästa sätt och gottar ner sig i frierier som gått åt helvete. Dessutom kommer Joanna Dooana, doktor i medie- och kommunikationsvetenskap, och snackar satir!

2019-07-25
Länk till avsnitt

Johannes blir bortrövad av aliens, gissa jobbet och dansaren Rim Taya Shawki

Johannes startar morgonen med att berätta om när han blev bortrövad av en alien under natten. Vi fick också besök av dansaren Rim Taya Shawki som har dansat bakom Beyoncé (!) och som idag turnerar med Ariana Grande. Gänget fick också gissa jobbet!

2019-07-24
Länk till avsnitt

Dialekter, fake news och dricks

Johannes, Petrina och Ahmed pratar om dialekter de älskar och hatar. Vi får också besök av dialektexperten Mathias Strandberg som läser av programledarnas dialekter. Dessutom kör Petrina sin nya lek där hon läser upp en nyhet, och gänget får gissa om nyheten är sann eller falsk.

2019-07-23
Länk till avsnitt

Mail till alla på företaget, musikquiz och den bästa intromusiken någonsin

Vilken serie har den bästa intromusiken? Och hur hanterar man när någon skickar mail till alla på företaget? Programledarna spekulerar! Dessutom musikquizzar vi med er lyssnare!

2019-07-22
Länk till avsnitt

Cosplay, likes och menskunskap

Isabelle och Fredrik snackar likes på sociala medier, självförtroende och Pride. Det blir också quiz i menskunskap. Dessutom kommer Fanny och Diana och lär oss allt om cosplay.

2019-07-21
Länk till avsnitt

Telefonfingrar, kärlekens kemi och senaste nytt i A$AP Rocky-fallet

Isabelle och Petrina jämför sina fingrar för att se hur mycket de påverkas av sina telefoner. Dessutom kommer kemiprofessorn Ulf Ellervik och avslöjar att kärleken inte är evig.

2019-07-20
Länk till avsnitt

Malmö Pride, gamla människor och landskamp mot Danmark

Morgonpasset bjuder återigen upp till dans med våra kollegor i Danmark i den pågående striden om det bästa morgonprogrammet. Dessutom kommer Albin Ganovic och berättar om Malmö Pride!

2019-07-19
Länk till avsnitt

Ansiktsappar, sömnspecialister och en låt om sås och jägar-samlartiden

Henrik släpar med sig musikutrustning till studion och gör, tillsammans Nanna och Johannes, en traplåt som sås och jägar-samlartiden. Dessutom kommer sömnspecialisten Marianne Ors och lär oss allt om sömn.

2019-07-18
Länk till avsnitt

Störiga grannar, korkade brottslingar och appar som gör dig gammal

Henrik Nyblom hoppar in som programledare och behöver hjälp med att vara bli en bättre granne. Nanna och Johannes och diskuterar korkade brottslingar.

2019-07-17
Länk till avsnitt

Vardagslyx, varningsflaggor på första dejten och femtio år sedan månlandningen

Vad är den bästa vardagslyxen? Ostbricka, massa lösgodis eller tända ljus i badkaret? Nanna, Petrina och Johannes diskuterar bästa sättet att unna sig! Dessutom kommer astronomiprofessorn Sofia och pratar rymden!

2019-07-16
Länk till avsnitt

Mjukisbyxor, utomjordingar och ketchup på tacos

Johannes tar strid för att man ska kunna ha mjukisbyxor på fest medan Nanna och Petrina diskuterar utomjordingar, rymden och universums mysterier. Dessutom musikquizzas det med lyssnarna!

2019-07-15
Länk till avsnitt

Civilkurage, att inte våga komma ut och dansbandet Hen-Ingvarz

Fredrik har stoppat ett dramatiskt bråk, Nanna recenserar sommarprat och diskuterar om vi verkligen har samma förutsättningar för att lyckas i livet. Dessutom gästas vi av dansbandet Hen-Ingvarz!

2019-07-14
Länk till avsnitt

Dejting på distans, störigt beteende i sociala medier och modehistoria

Fredrik försöker få sin fling att vilja träffas och Nanna vill inte verka störig på Instagram. Dessutom kommer forskaren Emma Severinsson och lär oss allt om hur mode speglar samhällsutvecklingen.

2019-07-13
Länk till avsnitt

Landskamp med danska P3, gissa ljudet och att byta kropp

Vi ringer upp danska P3 och vinner STORSLAGET i en landskamp. Isabelle vill veta vad Angelica och Johannes skulle göra om de vaknar upp i en kropp av det motsatta könet. Dessutom får gänget gissa på tre olika ljud!

2019-07-12
Länk till avsnitt

Antagningsbesked, tågluffare och spelutveckling

Idag kommer antagningsbesked för universitet och högskola och programledarna minns tillbaka till sin egen studietid. Dessutom kommer spelutvecklaren Ditte Deenfeldt och berättar om hur man designar TV- och datorspel.

2019-07-11
Länk till avsnitt

Stölder, A$AP Rocky och Ahmed lär sig spela golf

Ahmed drar ut till en golfbana och lär sig allt om svingar, puttar och golfkläder. I studion sitter Nanna och Johannes och diskuterar stölder, sälar och A$AP Rockys tid i svenskt häkte.

2019-07-10
Länk till avsnitt

Dragqueens, exotiska djur och lilla sjöjungfrun

Johannes, Petrina och Ahmed diskuterar vilket exotiskt djur de skulle vilja adoptera. De snackar också om filmatiseringen av Lilla Sjöljungrun. Sen får vi besök av två dragqueens, Lady Busty och Miss Shameless, som pratar barnböcker och dragkultur!

2019-07-09
Länk till avsnitt

Sälungar, bra och dålig service och att komma sent

Nanna, Johannes och Ahmed diskuterar vad som är bra och dålig kundservice, hur man kommer tid och musikquizzar med lyssnarna!

2019-07-08
Länk till avsnitt

Vattenplaning, brons i fotbolls-VM och allt om bin

Sverige tog brons i fotbolls-VM! Nanna och Ahmed firar det svenska laget och djupdyker i hur gnälliga britterna var efter matchen. Dessutom kommer forskaren Johanna Yourstone och berättar allt om bin!

2019-07-07
Länk till avsnitt

Träningsmotivation, superhjältar och Roskildefestivalen i ösregn

Nanna åker till Danmark och rapporterar live från Roskildefestivalen i ösregn. Det blir allsång, foodtrucks och flamingohattar. Hemma i studion sitter Ahmed och Johannes och diskuterar superhjältar.

2019-07-06
Länk till avsnitt

Preventivmedel, hundfilter och impopulära åsikter

Nanna, Johannes och Isabelle djupdyker ner i lyssnarnas impopulära åsikter. Dessutom uppfinner de nya preventivmedel och diskuterar hundfilter på världsledare.

2019-07-05
Länk till avsnitt

Vett och etikett i tågtrafiken, festivalminnen och Hov1

Nanna, Petrina och Johannes reder ut vilken mat som är OK att ha med sig när man åker tåg. Dessutom kommer Axel och Noel från Hov1 och snackar om låttexter, förebilder och livet på turnébussen!

2019-07-04
Länk till avsnitt

Märkliga samlarobjekt, gissa jobbet och en sneakerexpert

Sneakersamlaren Sir Pierre kommer till studion och berättar om varför han har lägenheten fylld med skor. Dessutom försöker programledarna lista ut vad göteborgaren Orhan jobbar med.

2019-07-03
Länk till avsnitt

Semesterolyckor, vattenrutschkanor och Julia Tuvesson

Ahmed har insett att han är för gammal för vattenrutschkanor och Johannes och Petrina går igenom olyckor på semestern. Dessutom kommer etnologen och matbloggaren Julia "Tuvessonskan" Tuvesson och bjuder på banan i skinkrock!

2019-07-02
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.