Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Morgonpasset i P3

Morgonpasset i P3

En härlig start på dagen! Senaste nytt, filosofiska utsvävningar, humor, kultur och intressanta gäster. Ansvarig utgivare: Caroline Lagergren

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sverigesradio.se/morgonpassetip3

Avsnitt

Hollands PR-byrå, Ina Lundström, och att ghosta

Idag sänder Marcus, Nanna och Maria från Göteborg! Vi förförs av den otroliga utsikten från studion och pratar om att ghosta och att Marcus träffat Håkan. Dessutom kommer Ina Lundström på besök och pitchar in Indonesien till oss ditt Nanna och Maria blir otroligt sugna på att flytta. OBS att dagens avsnitt är lite kortare pga sändningar från sportextra.

2020-01-18
Länk till avsnitt

Förgiftad av ostron, Zlatans legacy och vad hände med skådisarna i Bert?

Marcus, Hanna och David får gästas av Radiosportens Richard Henriksson och tillsammans försöker vi sammanfatta Zlatan Ibrahimovics karriär och det legacy han så småningom kommer lämna bakom sig. Dessutom frågar vi oss vad skådespelarna i serien Bert gör idag.

2020-01-17
Länk till avsnitt

Selma Lagerlöf, vapenbrott och hejdå Victor

Victor, Nanna och David lär sig allt om Selma Lagerlöf av Anna-Karin Palm som skrivit en biografi om henne. Dessutom kommer P3s Kanalansvarig Caroline Pouron och svarar på lyssnarnas frågor om P3 2020. Nanna erkänner (för andra gången) vapenbrott och vi skjuter av Victor som gör sin sista sändning.

2020-01-16
Länk till avsnitt

Amy Deasismont, historia för tjejer och postapokalyptiska planer

Victor, Nanna och Maria får besök av artisten och skådespelaren Amy Deasismont aka Amy Diamond och pratar barnstjärneliv och framtidsplaner. Nanna förklarar vilken sorts historia tjejer respektive killar är intresserade av och gänget diskuterar vilken roll dom kommer ta när apokalypsen kommer.

2020-01-15
Länk till avsnitt

Statyernas idéhistoria, bränderna i Australien och Fattig Student

I dagens fullspäckade program pratar Victor, Marcus och Maria med SVT:s korrespondent som är på plats i Australien om bränderna som pågår där. De får besök av idéhistorikern Magnus Rodell som förklarar varför så många statyer har så snoppar och dessutom kommer Karen Elene Thorsen som skrivit en kokbok om hur man äter gott som fattig student.

2020-01-14
Länk till avsnitt

Christopher Garplind, hatet mot ensamstående mödrar och Mexit

David, Nanna och Ahmed får idag besök av Morgonpassetkompisen Christopher Garplind som lovar att skvallra loss och bränna alla broar. Nanna redogör för hatet man måste utstå som ensamstående mamma och gänget pratar om Meghan Markles nya jobb inför den stundande Mexiten.

2020-01-13
Länk till avsnitt

Sexsköldpaddan Diego, historiska hästar och nytt sätt att kremera döda kroppar

Kodjo, Nanna och Hanna sänder denna söndag. Vi pratar om den kåta sköldpaddan Diego, spånar bästa sätt att begravas på och pratar om några av historiens viktigaste hästar när Anders Frelin kommer till studion som skrivit boken Historiska hästar.

2020-01-12
Länk till avsnitt

Hål i munnen, havskvinnorna haenyeo och 3D-glasögon på djur

Lördagmorgon med Kalle, Hanna och Kodjo. Hanna har varit hos tandläkaren och dragit ut en tand, vilket resulterat i ett hål i munnen och svårt att både prata och äta. Kodjo och Kalle har berättar om forskningsnyheter från djurvärlden och gäst är Tina Landgren som berättar om de imponerande haenyeos! En 1000-årig tradition med kvinnor i Sydkorea som djupdyker i havet utan dykutrustning för att skörda fisk.

2020-01-11
Länk till avsnitt

Rasse-retreat, konflikten mellan USA och Iran och den stora kiss-debatten

Kalle, David och Victor spånar extrema retreats, läser om ett annorlunda husdjur och fastnar i en diskussion om bästa sättet att kissa på sig. Vi har dessutom två gäster denna morgon. Hovreportern Sara Ericsson pratar om bråken i den brittiska kungahuset efter att Prins Harry och Meghan Markle "sagt upp sig" från kungahuset. Sen kommer Ekots utrikeschef och friend of the show, Ginna Lindberg och pratar om konflikten mellan USA och Iran. Hur nära är vi ett tredje världskrig egentligen?

2020-01-10
Länk till avsnitt

Sista Crazy Thursday, Hanna är tillbaka och vi lär känna Gizem Erdogan

Kodjo tar adjö av Crazy Thursday och funderar på en skäggtransplantation. Hanna är tillbaka från Masai Mara i Kenya och berättar om sin resa och alla djur hon har träffat. Dessutom vi lär känna skådespelaren Gizem Erdogan som bland annat spelar trumpet på Hannas handflata och berättar om hur det var att åka till Jordanien och spela in nya serien Kalifat.

2020-01-09
Länk till avsnitt

Väder, förr i tiden och tvillingnytt

Nanna, Kodjo och Marcus får besök av Väder-Lasse (Rydqvist) och frågar ut honom om all världens väder och bondepraktikan, Nanna och Marcus vurmar för förr i tiden och Nanna levererar hela tre (halvstarka) nyheter om tvillingar.

2020-01-08
Länk till avsnitt

Award season, cannabis-CV och arkeologiska besvikelser

Kalle, David och Kodjo spånar fram hur det perfekta CV:t skulle se ut för att söka jobb som cannabisodlare, Kodjo listar 2019:s största arkeologiska bedrifter (som helt ärligt inte var något att skriva hem om) och vi får besök av kulturjournalisten Aida Wondimu som guidar oss igenom Golden Globes och galasäsongen som äntligen dragit igång!

2020-01-07
Länk till avsnitt

Victors fingerskada, allt om handstilar och vampyrernas återkomst

Victor har hyvlat av sig halva fingret och är nöjd med hur han inte åkt in till en vårdcentral medan Nanna och Kodjo ställer sig tveksamma till självplåstringen. Vi får besök av litteraturvetaren Alexandra Borg som lär oss allt om handstilar, är handskriften på väg att dö ut och vad säger din handsstil om dig egentligen? Dessutom funderar vi på om vampyrer är på väg tillbaka och om cannabis kommer bli en knäckfråga i nästa val.

2020-01-06
Länk till avsnitt

David kommer sent, poeten Elis Burrau, och bortglömda barn

Kalle, Nanna, och David sänder denna söndag där sändningen börjar med att David kommer flämtande in i studion efter att ha stannat för länge i sängen och läst artiklar om Iran/USA-konflikten. Dagens gäst är poeten Elis Burrau som kommer tillbaka till programmet och berättar om en underlig releasefest, alt lit, och att han hade cancer som barn.

2020-01-05
Länk till avsnitt

WW3-memes, Torbjörn Averås Skorup, och en förbjuden t-shirt

Vi snackar om årets första stora meme, om en t-shirt som inte fick tas med under en flygresa, och Australiens kritiserade premiärminister. Dagens gäst är underbara komikern Torbjörn Averås Skorup! Kalle, Maria, David sänder.

2020-01-04
Länk till avsnitt

Stjärnstatus i VBG, Lorentz och konflikten mellan USA och Iran

David, Maria och Kodjo pratar om Marias nya "kändisskap" i Vänersborg. Vi får besök av artisten Lorentz som är aktuell med ny musik. Dessutom kommer utrikesreportern Katja Magnusson ner till studion och förklarar nattens dramatiska händelser där toppgeneralen och chefen för det iranska revolutionsgardets specialstyrkor, Qasem Soleimani, dödades i en amerikansk drönarattack. Vad betyder detta? Kommer det bli väpnat krig mellan USA och Iran nu?

2020-01-03
Länk till avsnitt

En episk kärlekshistoria, Theranos-skandalen och våra bästa minnesregler

Nanna berättar om en helt otrolig kärlekshistoria för Victor och David. DN-journalisten Evelyn Jones lär oss allt om superentreprenören Elizabeth Holmes som ligger bakom en av de största skandalerna någonsin i Silicon Valley. Dessutom delar vi med oss av våra bästa minnesregler.

2020-01-02
Länk till avsnitt

Nyårsdagen, alkoholens historia och visor

Marcus, David och Hanna håller er sällskap i detta förbandade nyårsdagsavsnitt. Idag så här på nyårsdagen är det nog dessutom många av er där ute som ligger bakis efter att ha festat hela natten. Vem är då mer passande som gäst för dagen om inte dryckesexperten Nadja Karlsson som är här för att snacka svensk alkoholhistoria!

2020-01-01
Länk till avsnitt

Nyårsafton! Karl II av Spaniens tragiska liv, farliga skryt skryt som måste upphöra 2020 och decenniets kulturdebatter vi minns

Marcus, Nanna och Kodjo läser på om Karl II av Spanien som led av inavelns baksida, Nanna har tillbringat tid i skogen, Marcus har en kriminell känsla för mode och Kodjo berättar om framtidens toaletter. Dessutom kommer journalisten Jenny Nordlander och snackar kulturdebatter vi minns från 2010-talet.

2019-12-31
Länk till avsnitt

Synkade mardrömmar, flaskvatten, och årtiondet som gått

Året närmar sig sitt slut och Viktor, Nanna, och Kodjo pratar om årtiondet som varit! Dessutom har Kodjo och Viktor haft en synkad mardröm - läskigt?! Dagens gäst är Dan Löfgren som kommer för att snacka vatten. Är det verkligen en mänsklig rättighet? Och varför dricker vi så mycket flaskvatten när det finns nästan gratis ur kranen?

2019-12-30
Länk till avsnitt

Sändning på tu man hand, Melody Farshin, och en laserkanon i skogen

Det blir en härlig duett idag när Kalle och Marcus sänder ensamma. Marcus berättar om sin tyska släkting som har en laserkanon i skogen, och Kalle om en galen miljonär i Dubai. Dagens gäst är komikern och författaren Melody Farshin.

2019-12-29
Länk till avsnitt

Från Tvåtjärn till Kluk i Alsen, Sun Zis krigskonst och vi ringer upp Kolmårdens Tropicarium

Kalle, David och Victor tar reda på i vilka små byar och orter Morgonpassets lyssnare bor, Fredrik Eriksson från Försvarshögskolan kommer på besök och berättar om krigskonsten enligt Sun Zi. Dessutom ringer vi upp Kalle Melkersson på Kolmårdens Torpicarium för att ta reda på vilken giftig fisk det var som stack en person i veckan som gick.

2019-12-28
Länk till avsnitt

Kevin Spaceys obehagliga video, blodsbatterier, och nya ord

David, Hanna, och Kodjo är med er denna goa mellandags-fredag. Vi snackar Kevin Spaceys obehagliga video och årets nya ord. Dagens gäst är Staffan Lindberg, journalist, som gjort ett långt reportage om blodsbatterierna i Kongo.

2019-12-27
Länk till avsnitt

Bring back chokladciggen, låtar vi skrev som barn och tv-kocken Klara Lind

Kalle, Hanna och David firar denna annandag jul med att minnas tillbaka (och sjunga) låtar man sjöng som liten. Vi bjuder till och med på egenskriva alster. Hanna och David ska ägna 2020 åt att återinföra chokladcigaretter och tv-kocken Klara Lind kommer förbi och tipsar oss om vad vi ska göra av all överbliven julmat.

2019-12-26
Länk till avsnitt

Kalles stora juldagsquiz och långkok med Jens Linder

GOD JUL! I det här förbandade avsnittet gör Kalles quiz äntligen comeback, den här gången med det passade temat: jul. Kalle, Marcus och Hanna får dessutom besök av härliga kocken och författaren Jens Linder. Senast han var här pratade vi om bastuns historia, idag fokuserar vi på långkok (Jens har även med sig ett långkok - mums!) och annan god mat som passar nu så här i juletider.

2019-12-25
Länk till avsnitt

Äcklig julmat, allt om tomten med Christer Hedin och maffians julvärme

Marcus läser för Nanna och Kojdo ur en kokbok med äcklig julmat, Christer Hedin gästar och lär oss allt om tomten. Och hur ser egentligen maffians julvärme ut?

2019-12-24
Länk till avsnitt

Decenniets mest inflytelserika spel, Nannas flaggteori och allt om tunnelbanan

Marcus, Nanna och Kodjo snackar jultraditioner såhär dagen innan dopparedagen och diskuterar vilken gran som egentligen är bäst. Vi får dessutom dubbelt besök. Först av Tobias Norström från P3 Spel som berättar om en ny dokumentär som P3 Spel har gjort där de listar 10-talets mest inflytelserika spel. Sen fortsätter vår följetong i programmet där vi förklarar svensk infrastruktur (tidigare har vi snackat om hur posten och avloppssystem funkar) och idag fokuserar vi på tunnelbanan! Malin Harders som är projektchef för Stockholms nya tunnelbana lär oss allt om hur man bygger ett tunnelbanesystem hur långt ner måste man borra, vem bestämmer var stationerna ligger och varför finns tunnelbanan bara i Stockholm och inte i någon annan svensk stad?

2019-12-23
Länk till avsnitt

Dan före dan, Hot Shots, och julfascism

Dan före dan, hot shots, och julfascism

Nanna berättar om sin pappa som tar julen på kanske lite för stort allvar, och vi snackar om de sista förberedelserna innan julafton. Dagens gäst är Petter Bristav, och vi snackar Hot Shots för fulla muggar!
2019-12-22
Länk till avsnitt

Våldsamma barn, regissören Isabella Rodriguez, och Maria hyllas

Maria blir hyllad, Marcus har träffat läskiga kids, och David berättar om sitt förflutna som vapenlangare. Dagens gäst är regissören och producenten Isabella Rodriguez, aktuell med serien Kurs i självutplåning på SVT Play!

2019-12-21
Länk till avsnitt

Biohacking, jaktskola, och Liam makes tea

Hanna har (nu igen) kollat på klippet där Liam Gallagher gör te och Kodjo är tveksam kring Biohacking. Dagens gäst är Matilda Söderqvist som kommer och har jaktskola med oss efter att vi råkade reta upp alla Sveriges jägare i tisdags.

2019-12-20
Länk till avsnitt

Super sexy Crazy Thursday, Finlands statsminister, och Di di di-inspelningen!

Fullspäckat program idag! Kodjo riskerar att dö efter dagens (super sexy) Crazy Thursday, vi snackar med Märta och mackan, och pratar såklart om gårdagens FANTASTISKA Di di di-inspelning. Dagens gäst är Julia Wiraeus som kommer och snackar om Sanna Marin - världens yngsta statsminister.

2019-12-19
Länk till avsnitt

Långsint-jao, sexköpslagen fyller 20 år och Putins gamla operativsystem

Kalle, David och Nanna pratar om gånger man varit långsint vilket leder till att Nanna berättar om sitt största bråk med sin pappa. Vi får besök av juristen och tidigare justitiekanslern Anna Skarhed som kommer hit för att prata om den omtvistade svenska sexköpslagen. När den kom var den revolutionerande och i år fyller den 20 år - men hur har den påverkat det svenska samhället? Dessutom har man gjort en lite oväntad upptäckt på Rysslands president, Vladimir Putins, dator.

2019-12-18
Länk till avsnitt

Mannen bakom bikramyoga, allt om evolution och Emma Knyckare kommer förbi

Marcus, Hanna och David ger sig in på djupt vatten när de börjar prata om lodjursjakt. Vi gästas av evolutionsbiologen Hans Ellegren och vi ska snacka om evolution och urval. Vart går gränserna för evolution? Kan vi, om vi får tillräckligt tid, till exempel bli helt fria från cancer om vi bara utvecklas tillräckligt mycket? Dessutom kommer vår gamla Morgonpassetkompis, Emma Knyckare förbi!

2019-12-17
Länk till avsnitt

Första sändningen efter Musikhjälpen, missuppfattat jao och världens starkaste kvinna

Marcus, Maria och Nanna träffas igen efter en veckas avbrott i Morgonpasset-flödet på grund av #MH19. Det blir diskussioner om allt från författaren Michel Houellebecq till penisfiskar. Dessutom är världens starkaste kvinna, Martina Andersson gäst!

2019-12-16
Länk till avsnitt

Hanna mördar en tröja, Machiavelli, och en märklig musikvideo

Kalle, Hanna, och David hänger med er denna sista måndag innan Musikhjälpen 2019 drar igång! Vi pratar bland annat om Malous tveksamma intervju och en otroligt märklig musikvideo. Dagens gäst är statsvetaren Marco Morner som pratar om den kontroversiella boken Fursten av Machiavelli.

2019-12-09
Länk till avsnitt

Bikram yoga är skit, en monkey pig har fötts och det här är min drömperson jao

Nanna, Kodjo och Ahmed skulle fått sällskap av skräckfilmsikonen Freddy Kreuger men han ställde tyvärr in i sista sekund på grund av magsjuka. Istället går de igenom för långa filmer, varför bikram yoga inte är toppen och förvånas över världens första gris med apgener. Med i studion är dessutom kompisen Myrna Lorentzson.

2019-12-08
Länk till avsnitt

Trailergasm, svensk posthistoria, och Joe Biden

Kodjo når klimax tack vare nya James Bond-trailern, Hanna berättar om gången hon träffade en Maffiaboss, och Kalle ger uppföljning på Elon Musk. Dagens gäst är Hedvig Bruzaeus som kommer och berättar hur det gick till när sverige fick sina första brevbärare - som dessutom var beväpnade med spjut!

2019-12-07
Länk till avsnitt

Davids arbetarklass-snittar, ubåtar i kroppsöppningar och kan vi leva med djur utan att förtrycka dem?

Fredag och dagen till ära pratar David om festmat, snittar närmare bestämt. Samtalet leder snabbt in på billigare snittar och nu ska vi göra en kokbok! Kalle berättar om rättegången mot Elon Musk, vilket slutar med att vi börjar prata om ubåtar i olika kroppsöppningar. Gäst är filosofen Jonna Bornemark som skrivit en lång text i DN om människans komplicerade relation till djur. Vi ställer oss den filosofiska frågan, kan vi leva med djur utan att förtrycka dem?

2019-12-06
Länk till avsnitt

Kaxiga Göteborgstjejer, Jacob Gudiol och Marcus flikfest

Hanna funderar på hur man skaffar nya vänner som vuxen. Kalle berättar om sin minst sagt kaxiga tjejkompis som startar bråk på Donken och Marcus har en flikfest och berättar bland annat om internets nya skyddshelgon. Vi har önskegästen Jacob Gudiol här som pratar om dokumentären The Game Changer och andra kostmyter - får man till exempel för lite näring i sig som vegan?

2019-12-05
Länk till avsnitt

"Salta fläcken", andra hålet i magen och vad säger vårt namn om oss?

Onsdag med Marcus, Kodjo och Hanna! På väg in till studion imorse träffade Marcus en väldigt speciell taxichaufför. Kodjo berättar om en ny solar-trend som rör en väldigt speciell del av kroppen. Hanna har återigen tvingats förklara för sin mamma Lisbeth om vår andra mage, den som helt enkelt är ett svart hål. Vi grottar även ner oss i namns betydelse. Hur påverkar vad vi heter våra identiteter och vem och framförallt hur bestämmer man vad en gata ska heta? Staffen Nyström är professor i nordiska språk och kommer för att lära oss mer. Dessutom är prispengarna från Stora Journalistpriset äntligen på väg in på Hannas rätt tomma konto.

2019-12-04
Länk till avsnitt

Cane corsos, Davids nya bebis och fotbollen räddade Sofie Nehvonens liv

Hanna har haft en cane corso på besök som slickat Lisbeth i ansiktet. David berättar om hemmets nya bebis och Kalle lyfte gårdagens spaning om julkalendern. Dessutom lär vi oss om Gatans lag. Laget som har blivit samlingsplats för missbrukare och hemlösa. Gäst är Sofie Nehvonen som för bara några år sedan var i samma utsatta situation som många av lagets medlemmar, men tack vare fotbollen har hon tagit sig ur missbruket och tog emot Zlatans pris Nummer 10 på Fotbollsgalan.

2019-12-03
Länk till avsnitt

Varghundar, brädspelens historia och panga fönster

Måndagmorgon och Shivapshishi, aka Victor, David och Kodjo är i studion. Det börjar lite aggressivt när Davids berättelse om frukt slutar i ett hot om att slå Victor. Vi snackar även om coola varghundar, lär oss om brädspelens historia tillsammans med journalisten Ika Johannesson och så visar det sig att två av tre programledare gillade att ha sönder fönster när de var barn.

2019-12-02
Länk till avsnitt

Första advent, utrotningshotade djur och Kodjos mordgåta.

Morgonpasset med Nanna vid spakarna, firar första advent. Olle Forshed gästar och berättar om utrotningshotade djur och Hanna är avundsjuk på Kodjos mordgåta-middag.

2019-12-01
Länk till avsnitt

Sängar, brittiska kungahuset och barn som är dolda konstnärer.

Victor berättar för Hanna och Marcus om hur han powernappat sig igenom hela Stockholm, Sara Ericsson lär oss allt om det brittiska kungahuset och vilket barn är nästa Dalí?

2019-11-30
Länk till avsnitt

Den stora influencer-ranten, siffran noll och Marcus by far sämsta byxköp

Marcus har fått nog av influencers, David berättar om att Ungern inte längre vill vara med i Eurovision Song Contest eftersom det är "för bögigt" och det får i sin tur Kalle att fundera på en lite alternativ Sverigeturné. Denna fredag bjuder även på storys från när Producent-Fabian blev rådissad på en bar i Partille och när Marcus blev blåst att köpa ett par svinfula byxor. Dessutom får vi besök av idéhistorikern Per Johansson som kommer för att berätta om talet noll betydelse och historia.

2019-11-29
Länk till avsnitt

Backlashen mot Zlatan, Ulf Ellervik om giftiga ämnen och Hannas skratt-tvilling

Är David mest lik Eminem på hela Sveriges Radio? Har Kalle skaffat sig en bonnig stil och är det verkligen rimligt att Zlatan ska få så mycket skit för att han köpt en fjärdedel av Hammarby? Det är några av frågorna Kalle, Hanna och David ställer sig under sändningen. Tillbaka i studion är vår favoritkemist Ulf Ellervik! Den här gången pratar vi om misslyckade giftmord och kroppens egna gifter- kan man råka förgifta sig själv till exempel?

2019-11-28
Länk till avsnitt

Davids bra humör, Nilla Fischer och kakaduor

David kommer in i studion och är på bra humör till och konstaterar att det skiljer sig från Hanna som är på är gott humör. Vi reder ut vad som egentligen hände förra veckan mellan Kalle och David under efterfesten av Stora Journalistpriset, Hanna har träffat en kakadua och gäst är fotbollsproffset Nilla Fischer. En riktig toppensändning helt enkelt!

2019-11-27
Länk till avsnitt

Snodda juveler, protesterna i Iran och "Skön...T"

Kalle, Hanna och Kodjo pratar om en stor juvelkupp i Tyskland, Eskil Erlandssons vikingasjuka och Asap Rockys eventuella uppträdande på Kronobergshäktet. Journalisten Gilda Hamidi- Nia kommer för att berätta om protesterna i Iran. vad är upprinnelsen och varför har man stängt av i princip allt internet i landet?

2019-11-26
Länk till avsnitt

Skräckpasset i P3, Anna Rosling Rönnlund och Prins Andrews dåliga ursäkter

Victor, Hanna och Kodjo sätter igång veckan med ett långt snack om skräckfilmer. Vilken är det läskigaste någonsin? Varför är nya It-filmerna superdåliga enligt Victor och vem såg A Serbian Film under en dejt? Gäst är Anna Rosling Rönnlund som pratar om hur man vet vilken fakta som egentligen är korrekt när man alltid kan hitta information som bara gynnar ens egna åsikter? Vi hinner även titta in i det brittiska kungahuset och alla skandaler just nu gällande Prins Andrew.

2019-11-25
Länk till avsnitt

Black Jack har rånats av män i kilt, ett liv som koala och Nanna kan se in i framtiden

Nanna går igenom hur koalor lever sina liv. Victor berättar om en helt ny naturkraft som Nanna drömde om innan den upptäcktes (är hon ett medium?) och David har bakat pepparkakor i november. Dessutom lär vi oss om psykiatrins historia med hjälp av Annika Berg, docent och lektor i idéhistoria.

2019-11-24
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.