Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Morgonpasset i P3

Morgonpasset i P3

En härlig start på dagen! Senaste nytt, filosofiska utsvävningar, humor, kultur och intressanta gäster. Ansvarig utgivare: Caroline Lagergren

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sverigesradio.se/morgonpassetip3

Avsnitt

Mer av Hannas glass, Promoe och Brexit - vad händer nu?

Fredag med Kalle, Hanna och Nanna. P3:s korre Caroline Kernen kommer till studion för att prata om gårdagens besked om att EU och Storbritannien tillslut kommit överens om ett Brexit. Dessutom, tack vare Kalle och Davids oklara följetong om 2002 års stora stjärnskott Fattaru nyligen landade vi i frågan om vad Looptroop Rockers frontfigur Promoe gör nu? Svar: Han ska bli jurist. Och han idag kommer han till studion!

2019-10-18
Länk till avsnitt

Trashade elsparkscyklar, turksiska offensiven i norra Syrien och blobben!

Kan man vara hur lång som helst och åka elsparkcykel och är elsparkcykelns största syfte egentligen att killar kan slänga iväg dem på tak? Det frågar sig Kalle, Hanna och Victor. Senare tar vi oss an ett lite allvarligare ämne tillsammans med statsvetaren och Turkietkännaren Ekim Çalar och pratar om förra veckans turkiska offensiv i norra Syrien. Sist men absolut inte minst lär vi oss om den otroliga blobben! En helt ny art som inget vet om den är ett djur, svamp eller växt, detta till trots har den vissa likheter med Hanna...

2019-10-17
Länk till avsnitt

Den jinxade landskampen, Yolanda Ngarambe och "kan du hålla ett öga på mina sexleksaker?"

Kalle, David och Hanna pratar om gårdagens landskamp i fotboll och på tala om idrott får vi finbesök av medeldistanslöparen Yolanda Ngarambe, Sveriges VM-hopp i 1500 meter (löpning!). David berättar även om en artikel som först verkar handla om dildos men som får en minst sagt makaber twist.

2019-10-16
Länk till avsnitt

Introvertahamnen, betydelsen av fysisk beröring och grilla gröt

Hanna berättar för Kalle och David att hon kommit fram till att hon är, tvärtom vad många tror, är introvert. Vi snackar vikten av fysisk beröring tillsammans med Helena Backlund Wasling är forskare i neurofysiologi och expert på hjärnans behov av beröring. Dessutom pratar vi gröt! Jättemycket gröt! David ska grilla gröt och vi ringer upp 14-åriga Hjalmar som vunnit junior-vm i just gröt.

2019-10-15
Länk till avsnitt

Frysa frukt, exoplaneter och är mode ute?

Hanna har gjort en ny god upptäckt - fryst grapefrukt! Vi får besök av astronomen och exoplanet-experten Markus Janson som lär oss allt om exoplaneter med anledning av Nobelpriset i fysik. Dessutom spekulerar vi i om man bara borde sluta upp med mode helt.

2019-10-14
Länk till avsnitt

Trafikhets, Parham, och 13 ton guld

Nanna har nästan blivit påkörd, och Victor berättar om en person i Kina som hade 13 ton guld i sin lägenhet. Dessutom kom artisten Parham till studion och hänger! Det blir massa kul snack om gammal svensk hiphop och hur nya artister egentligen slår igenom idag. Kalle, Nanna, Victor sänder.

2019-10-13
Länk till avsnitt

Mördarsniglar, Karin Boye, och Janne ryter ifrån

Nanna har en mystisk dröm om mördarsniglar och Kalle berättar om Zlatans kritik mot Janne Josefsson! Hanna har kört standup och det blev inget mindre än en succé. Dagens gäst är Isabel Cruz Liljegren som berättar om poeten Karin Boyes olyckliga kärleksliv. 

2019-10-12
Länk till avsnitt

Nya P3, Thanos Fotas och den underskattade isbergssalladen

Fullmatad fredag med Kalle, David och Hanna i studion. Vi pratar om den hetsiga bowlingen som ägde rum under gårdagens kickoff, hur P3 kommer förändras nästa år och så hyllar vi isbergssalladen. Gäst är komikern Thanos Fotas.

2019-10-11
Länk till avsnitt

Kaffebråk i Kiruna, Catherine Gardell och NBA i Kina vs Hongkong

Kalle, Victor och Hanna är i studion denna torsdag. Det pratas om ett stort bråk i Kiruna kommun som handlar om komunen ska bjuda sina anställda på kaffe eller inte. Vi försöker även reda ut de fortsatta konflikterna mellan Hongkong och Kina som nu även involverar pingisemojis och NBA. Gäst är Catherine Gardell som när hon var yngre var aktiv i kriminella nätverk.

2019-10-10
Länk till avsnitt

Idésprutan David, allt om bastubad och the power of walking

David har massor av idéer som han presenterar för Marcus och Hanna, med blandat resultat. Vi får besök av mysiga Jens Linder, författaren bakom boken Bastun som handlar om bastuns roll i människans liv. Vi hinner även prata Zlatanstatyn, parkslides återkomst och hur jävla bra det är att bara gå.

2019-10-09
Länk till avsnitt

Temat för årets Musikhjälpen, allt om svamp och Jeff Koons blir utskälld i Paris

Det blir en riktig svamptisdag med Marcus, Hanna och Kodjo! Vad är det som gör att vi är så galna i att plocka den, har vi alltid älskat det, hur ska Kodjo göra för att ens hitta svamp och vad ÄR egentligen en svamp? Mykologen Anders Dahlberg svarar på alla frågor! Dessutom avslöjar vi temat för årets Musikhjälpen som kommer hållas i Västerås och Marcus har med sig nyheter från Paris om en minst sagt utskälld skulptur.

2019-10-08
Länk till avsnitt

"Ok"-tecken , Julia Frändfors och skumma svenska stavningar

Vi börjar veckan med Victor, David och Hanna i studion. David ifrågasätter om vi bara ska acceptera att nazisterna har hijackat "ok"-emojin, Victor rasar på hur vi försvenskar stavningen av vissa utländska ord och Hanna riktar ett stort TACK till dagens gäst, Julia Frändfors, för att hon återinfört ytlighet i dejtandet igen.

2019-10-07
Länk till avsnitt

Kodjos filmhörna, Platon och breatharians

Kodjo har sett film och recenserar för Nanna och Marcus. Filosofen Staffan Carlhamre lär oss allt om Platon. Och går det att leva på enbart luft?

2019-10-06
Länk till avsnitt

Konfirmationsminnen, troll och att tala i tungor

Victor erkänner för David och Marcus att han bara konfirmerade sig för att få en äkta klackring. Tora Wall gästar och lär oss allt om folktro och skogens elaka troll. David fascineras av präster som talar i tungor.

2019-10-05
Länk till avsnitt

Upplösningen av Fattaru-gate, Andreas Kleerup och "Creepy eller eldsjäl?"

Tack vara en lyssnare med bra öron får Kalle, David och Maria äntligen svaret på veckans fråga, har hiphop-gruppen Fattur en låt som går "Fattaru, fattaru, fattaru, bög" eller inte? Vi gästas av ingen mindre än superproducenten och artisten Andreas Kleerup och dessutom har Maria med sig en ny programpunkt: Creepy eller Eldsjäl?

2019-10-04
Länk till avsnitt

Gamlingar som hämnas, missförstådda låttexter och är BNP omodernt?

Efter ett imponerande gräv av producent-Caisa fortsätter Kalle, Hanna och David gårdagens diskussion om Fattarus låttext "Fattaru, Fattaru, Fattaru, bög". Finns ens den textraden eller är den hämtad från Davids fantasi? Vi läser upp artiklar om två oväntade hjältar och gästas av filosofen och ekonomen Erik Angner som pratar om alternativ till BNP när det kommer till att mäta ett lands framgång.

2019-10-03
Länk till avsnitt

Kapprustning, Tove Lo och Swish-blicken

Stämningen blir ELEKTRISK när Hanna och David ses för första gången på flera veckor och dessutom är Hanna på ett givmilt humör efter två veckor på Fårö. Hon har därför bestämt sig för att "kapprusta" alla runtomkring sig, inklusive producent-Caisa. Tove Lo gör äntligen comeback i programmet och får tips på hur hon borde spendera alla pengar hon tjänar.

2019-10-02
Länk till avsnitt

Hannas möte med Sveriges största och minsta fåglar, Nigels på Nigel-party och mental breakdown jao

Hanna har kommit tillbaka från sin skrivarstuga på Fårö, Linnea har fått älglöss och David funderar på ungdomsmode från förr. Vi får dessutom besök av Paulina Ryktönen som berättar allt om svenskarnas starka relation till mjölk.

2019-10-01
Länk till avsnitt

Kodjos necessär, aliens finns och programmeringsspråk med Beatrice Åkerblom

Kodjo tar oss med genom ett epos om hur hans viktigaste ägodel är borta. Nanna och Victor förklarar hur anime och vikingahistoria hör ihop. Doktoranden Beatrice Åkeblom är gäst och berättar allt om Grace Hopper och programmeringsspråkets historia.

2019-09-30
Länk till avsnitt

Smuggelgodis, politiska tal och Victors eviga sängdilemma

Kalle berättar för Nanna och Vitor om en godisrazzia i Köpenhamn, vi dissikerar Greta Thunbergs tal med retorikexperten Staffan Thulin och Victor har fortfarande inte bestämt sig för vilken säng det blir.

2019-09-29
Länk till avsnitt

Orangutangers mänskliga rättigheter, allt om rabies och utpressningen i Bollnäs

Lördag med Kalle, Nanna och Victor. Nanna läser om orangutangen Sandra som fått mänskliga rättigheter, Kalle har djupdykt i en konststöld i Bollnäs och Victor önskar slippa småbarn på flyg. Gäst är statsepidemiologen Anders Wallensten som lär oss allt om rabies och varför man inte ska klappa söta hundvalpar utomlands.

2019-09-28
Länk till avsnitt

Kodjos bilnoja, Dilan Apak och antiken i skolan

Kalle, Kodjo och Ahmed är i studion denna fredag! Det pratas om 3-timmars regler när det gäller bilkörning, ett jättebråk om antikens vara-eller ickevara i skolan och plagiat inom poddvärlden. Dilan Apak är dessutom tillbaka och vi diskuterar allt ifrån att slå ihop humorpris och barncancer i en och samma gala till definitionen av "Florida Man" och att bli bokstavligen påsatt av en kamel.

2019-09-27
Länk till avsnitt

Blev stannad av polisen-jao, allt om IQ och Fridays for future

Späckat program idag när David, Maria och Victor gästas av Edit Hammarsten Liedber som är en av ungdomarna i rörelsen Fridays For Future. Vi pratar om den globala demonstrationen för miljön som kommer att ske på fredag. Lite senare kommer även hjärnforskaren Martin Ingvar som lär oss allt om IQ! 

2019-09-26
Länk till avsnitt

Hylla elektriker, Stefan - the one who got away och strålning och 5G

Marcus, David och Maria har tröttnat på att självgoda skådisar alltid får synas och höras - hur ser det ut med "vanligt" folks vardag egentligen? Vi bestämmer oss därför för att ägna en stund åt att lyfta elektriker och råkar därmed starta en riktig hantverkarbeef. Maria berättar om sin olyckliga kärlek till klasskompisen Stefan och David delar med sig av att han brukade tända på snowjoggers och Marcus, ja han pratar om att kasta korvar i tomma korridorer. Gästen heter Jimmy Estenberg och är myndighetsspecialist på Strålsäkerhetsmyndigheten och pratar om nya 5G och risken för strålning.

2019-09-25
Länk till avsnitt

Gå loss på döda ting- jao, Martin Luuk och föräldrarpåsen

Det pratas om att fucka ur på prylar och slå sönder saker när Linnea, Marcus och David är i studion denna tisdagsmorgon. Linnea myntar begreppet "föräldrapåse" och vi lär känna Martin Luuk.

2019-09-24
Länk till avsnitt

Handla presenter till barn, Effie Karabuda och betyg jag inte förtjänar-jao

Veckan inleds med Linnea, Kodjo och David och David kommer med en helt ny stil - nämligen yrkesmördarlooken. Det visar sig även att David fick högsta betyg i Teknik på lite oklara grunder, vilket leder in oss på jao:et "betyg jag inte förtjänar-jao!". Spelexperten och vår kompis Effie Karabuda kommer till studion och berättar om spelnyheter från den galna spelmässan i Tokyo som hon precis kommit hem ifrån. Dessutom hinner både Kodjo och Linnea skryta om sina superkrafter när det gäller att handla presenter.

2019-09-23
Länk till avsnitt

Halloweenfest, friterad mat, och en komisk Quick

Victor, Maria, och Kodjo hänger med er idag igen och avslutar veckan på bästa sätt! Kocken Paul Kühlhorn kommer nämligen hit och bjuder på donuts, pommes frites, och vi snackar om allt som har med friterad mat att göra.

2019-09-22
Länk till avsnitt

En usel tv-serie, pyramider, och att bli en frisbee

Maria, Victor, och Kodjor pratar om en USEL tv-serie, och såklart om gårdagens Area 51-raid! Maria berättar om en man som blivit förvandlad till en Frisbee. Dessutom kommer Caroline Johansson som är egyptolog hit och berättar om de mystiska pyramiderna.

2019-09-21
Länk till avsnitt

Jag såg Jonas Karlsson-jao, finansminister Magdalena Andersson och AI-präster

På väg in till studion möter Kodjo skådisarna Jonas Karlsson och David Dencik, vilket leder oss in på det kanske lite smala jao:et, "Jag såg Jonas Karlsson-jao!". Förutom kändismöten pratar Kalle, Kodjo och Maria om Justin Trudeaus blackface-skandaler, Marias knep för att smita från älgar och en helt ny typ av andlig ledare.

2019-09-20
Länk till avsnitt

Jag släppte pinnen-jao, dyka efter vrak och mitt personliga helvete

Morgonen börjar med att Nanna återger gårdagens Radiogala för Kalle och Marcus och fortsätter med Marcus upptäckt om att det är så mycket roligare att göra klassiskt "tjejiga" saker och två starka jao; jag släppte pinnen-jao och mitt personliga helvete-jao! Supercoola Johan Rönnby som är Sveriges enda (aktiva) marinarkeolog är gäst och berättar om hur det är att dyka efter 2000 år gamla skepp och översvämmade byar.

2019-09-19
Länk till avsnitt

Gå i sömnen, Fatta lagen och Nannas antika Grekland

Vi går in i mitten av veckan med Kalle, Nanna och Maria som pratar om att gå i sömnen, Skatteverket som fuckat upp utländska namn (visste ni att Maria egentligen heter Nahra??? Minblown!) och Nanna introducerar en ny punkt som handlar om grekisk mytologi. Juristen och författaren Dona Hariri, som skrivit boken Fatta lagen kommer till studion och reder ut några av de vanligaste missförståndensom folk har om olika lagar och juridiska processer. 

2019-09-18
Länk till avsnitt

Pinsamma komplex, Magnus Betnér och Kalles oförglömliga smeknamn

Kalle, Linnea och Nanna håller er sällskap denna tisdagsmorgon och listar saker som borde slagit brett men aldrig gjort det, försöker göra ett meme på en gammal portugisisk drottning och snackar sjukt genanta komplex. Kalle drar även en story från balen i nian med ett smeknamn som aldrig kan bli "unheard". Gäst är komikern Magnus Betnér som gör comeback efter att ha "gått i pension" för några år sen.

2019-09-17
Länk till avsnitt

Säkerheten på Comic con, tjej- vs killinredning och Clas Svahn om Area 51 och svenska x-files

Victor har varit på svenska Comic Con i helgen och är besviken på det dåliga säkerhetstänket. Med Marcus och Linnea drar han även slutsatser om hur det eventuellt ser ut hemma hos de som besöker comic con, vilket leder oss in på hur killar vs tjejer inreder. Vi gästas av vår favoritexpert när det gäller ufo:n, nämligen Clas Svahn! Han har precis gett ut en ny bok om smaskiga, oförklarliga händelser! Vi passar även på att snacka om den stora raiden som ska göras på fredag på Area 51! Kommer man finna UFO:s?

2019-09-16
Länk till avsnitt

Fördomar om telefonvanor, en guldtoalett är stulen och allt om 1989

David, Maria och Kodjo blickar tillbaka på kontantkortens begynnelse, David hyllar nördar och Kodjo delar med sig av sina fördomar om folk i parrelationer. Dessutom kommer Per Hedström från Nationalmuseum och snackar året 1989.

2019-09-15
Länk till avsnitt

Den svartaste svarta färgen, dödliga squats och jag fick reda på det nu jao

David, Hanna och Kodjo reder ut skillnaden mellan dadlar och fikon, tittar på svart som är så svart att 3D blir 2D och Hanna lär sig hur man gör squats. Dessutom gästas gänget av konstnären Ester Eriksson.

2019-09-14
Länk till avsnitt

Staden "Brrr" i Ryssland, Daniel Hallberg och aborrejames

Det är fredag den 13:e och David nojar medan Kalle och Hanna tycker att det är som vilken dag som helst. David berättar om en 10-åring i Ryssland som blev avstängd för att han ville ha samma frisyr som Zlatan, Kalle försöker berätta om en oväntad hjälte i Australien och vi får besök av Daniel Hallberg.

2019-09-13
Länk till avsnitt

Reunion i Tumba, Robert Mugabe och folk som dött när de haft sex

Kalle, Marcus och Hanna pratar om reunions man inte vill gå på, den nya mest hatade låten på youtube och folk som dött när de haft sex. Gäst är Johan Ripås som är tidigare Afrikakorrespondent och numera utrikesreporter på SVT. Vi pratar om Zimbabwes tidigare statshuvud Robert Mugabe som dog förra veckan, hur gick han från en folkvald frihetskämpe till en av världens mest kända diktatorer?

2019-09-12
Länk till avsnitt

Sexuella drifter, Josefine Jinder flyttar till Paris och Marcus saknar Maradona

Marcus, Maria och Hanna konstaterar att Maria syns precis överallt just nu och Hanna är verkligen inte sugen på sex. Vår bästa kompis Josefine Jinder kommer på besök och berättar att hon fått nog av Stockholm och tänker flytta till Paris (for real!). Dessutom pratar vi religion och respekt och Marcus önskar att den fanns fler idrottare som var som Maradona.

2019-09-11
Länk till avsnitt

Naiva barndrömmar, renlighetsnormer, och alkohol

Linnéa, David, och Hanna hänger med er denna tisdag! Linnéa berättar om en naiv barndomsdröm, och David hakar på och minns att han trodde han skulle få jobba med polisen som barn. Dagens gäst är sociologen Tullia Jack som forskat på renlighetsnormer!

2019-09-10
Länk till avsnitt

Målvakten Marcus, Boris Johnson, och matsvinn

Linnea, Marcus, och David drar igång den här nya veckan! Marcus berättar om en misslyckad överraskningsfest och David om den gången han fastnade i ett fotbollsmål. Dagens gäst är Therese Larsson Hultin, journalist på SvD som ska lära oss allt om Storbrittaniens premimärminister Boris Johnson.

2019-09-09
Länk till avsnitt

Dementas sexliv, svinn som språk och P3-korren direkt från Hongkong

Linnea, Victor och Nanna förfasas över det nya språket "svinniska" och hämtar inspiration från äldre människors och deras förmåga att inte slösa. Dessutom söndagshänger skådespelaren Eric Stern, aktuell i pjäsen Häxjakten.

2019-09-08
Länk till avsnitt

Månen gör comeback, allt om popularitet och tyska älgar

Kalle, David och Victor spånar månens framtid, undersöker vattendjur i kärnkraftverk och diskuterar tyskarnas speciella relation till olika djur. Dessutom gästar vår favoritpsykolog Jenny Jägerfeld och snackar popularitet. Vad krävs för att bli populär?

2019-09-07
Länk till avsnitt

Ord som håller på att dö ut, ligga som funkis och sanningen om loch ness-odjuret

Fredag med David, Hanna och Marcus! Det blir en uppföljning på dramat David berättade om igår med en vegansk kvinna som bråkade med sina grannar. Tobias Holmberg gästar för att snacka om sex och hur det funkar när du är funktionsvarierad. Vi pratar även om ord som är på väg bort, nya teorier om loch ness-monstret och Marcus jakt på nya Morden i Midsomer.

2019-09-06
Länk till avsnitt

Hannas veranda, Bill Skarsgård och busted av flygbilder

Kalle, Hanna och David pratar om en lite väl arg vegan, en spanjor som fick sin cannabisodling avslöjad av flygbilder på ett cykellopp och Hannas renoverade veranda. Finsbesök i studion när skådespelaren Bill Skarsgård gästar.

2019-09-05
Länk till avsnitt

Kalle är tillbaka, invasiva arter och selfies som dödar pingviner

Kalle är äntligen tillbaka i programmet efter en lång sommar. Han har bland annat gått och blivit pappa! Förutom Kalles bebis pratar Kalle, Maria och Davud om djur-och växter som fuckar upp ekosystemet, så kallade invasiva arter. Viltbiologen P-A Åhlén förklarar vad som händer och hur man hanterar det.

2019-09-04
Länk till avsnitt

Jävla stegräknare, tryggheten i Sverige och partytrick

Linnea öppnar helvetesportarna när hon börjar prata stegräknare och det absurda i rådet att man måste gå 10 000 steg om dagen, vilket för övrigt är en myt. Vi gästas av Åsa Strid från Brottsförebyggande rådet, BRÅ, som trygghet, Har samhället blivit otryggare eller matas vi med information som gör att vi känner oss otrygga, trots att samhället egentligen blivit tryggare? I sista timmen spårar det lite med runkmaterial och inte så imponerande partytrick.

2019-09-03
Länk till avsnitt

Telefonautomater, P3 Session med Miriam Bryant och Nanna är kär

David, Nanna och Kodjo börjar veckan med ett Morgonpasset special tillsammans med P3 Session. Tina Mehrafzoon från Musikguiden kommer och vi snackar med Miriam Bryant som ska spela låtar live. Vill du se Miriams framträdandet kommer de att finnas på Musiken i P3:s Youtube.

2019-09-02
Länk till avsnitt

Maria is BACK, Kyssen som räddade the Sims, och valjakt

En härlig start på dagen! Senaste nytt, filosofiska utsvävningar, humor, kultur och intressanta gäster.

Maria är tillbaka från sommaren och får äntligen hänga med Nanna och Victor igen! Vi pratar om Marias nya filmroll, derby, och om ett bråk över ett domännamn. Gästar programmet gör Angelica Norgren från P3 spel för att prata om The Sims! Dessutom ringer vi upp P3-korren som befinner sig i Japan.
2019-09-01
Länk till avsnitt

Kristallengalan, Ekopsykologi, och trendspaningar!

Nanna, Victor, och David är med er denna härliga lördag. Victor har varit på Kristallengalan och berättar rykande färskt skvaller. Dagens gäst är Pella Thiel, vars namn Nanna har minst sagt svårt att uttala... Hon är ekopsykolog och berättar bland annat om en flod som har fått egna juridiska rättigheter! Flummigt? Ja! Men intressant.

2019-08-31
Länk till avsnitt

Svindyr medicin, allt om ålar och varför heter det sjusovare?

David, Nanna och Hanna diskuterar en ny medicin som kostar 20 miljoner kronor PER dos (!!!) och varför det kan vara så dyrt med läkemedel som är livsavgörandet. Men framförallt är det här en fredag i ålens tecken! Vad är det som gör att ål är världens skummaste fisk? Vad håller de på med egentligen? Och varför i Sargassohavet? Patrik Svensson, författaren av boken Ålevangeliet kommer hit för att snacka världens mest gåtfulla fisk.

2019-08-30
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.