Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Odla med Stadsgrönt

Odla med Stadsgrönt

Från 2011. Ett odlingsprogram för stadsbor. Ansvarig utgivare: Cecilia Bodström

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sverigesradio.se/odlamedstadsgront

Avsnitt

Att flytta från det stora till det lilla

Vissa lämnar med lättnad trädgårdsskötseln i det stora huset i och med flytten till staden och ett mindre boende, medan andra saknar den. Odla med Stadsgrönt hjälper till med planeringen inför flytten, vad ska man ta med sig, hur återskapar man sina växtminnen på en betydligt mindre yta? Men vi ger också tips om hur man fyller den nya stora balkongen med sådant som passar alla i familjen. Följ med hem till familjen Rutensköld i västra hamnen i Malmö och få tips av trädgårdsjournalist Eva Robild. Se lite växttips längst ned på sidan.

Och vår reporter Åsa Kjellman Erici besöker Kerstin och Jan-Erik Wallin som i höstas lämnade sin stora trädgård och villa i ett ytterområde till Malmö för att flytta några kilometer in mot centrum till ett nybyggt fyravåningshus med stora balkonger och kringbyggd innergård med ett stort tulpanträd.  Och för Jan-Erik som jobbat mycket med trädgårdsskötsel finns det en saknad efter att kunna gå ut i den egna trädgården, även om han nu fått nya sysselsättningar. Och så vill hela redaktionen på Stadsgrönt passa på att tacka för ännu en underbar säsong!  Vi önskar alla en grön höst, vinter och vår! Programledare Petra Quiding  
2011-08-29
Länk till avsnitt

Debatt i Stadsgrönt

Att odla i staden är ju en medborgarrörelse som har några år på nacken nu, men har stadsplaneringen hängt med in i den nya tiden? Allt fler bor i städerna och många ställer nya krav på det urbana boendet. Men hur förtätar man staden och utvecklar den ekologiska hållbarheten samtidigt? Vilka hot finns mot en grönare framtidsstad och vilka möjligheter erbjuder staden som odlingsbädd för egna grönsaker. Kan vi rent av bli självförsörjande på grönt?

Dessa, och andra frågor ställer vi till landskapsarkitekt Anders Larsson från SLU i Alnarp, Tyke Tykesson, arkitekt och författare som idag jobbar för Malmö stad med dess översiktsplan 2012 samt aktiva stadsodlaren och trädgårdsingenjören Erikka Chapman från Lund. Debatten spelade vi in en regnig sommardag i ett växthus i Slottsträdgården i Malmö. Programledare Petra Quiding Eftersom hela debatten inte fick rum i programmet kan du höra den oklippta versionen på 38 minuter här.  
2011-08-01
Länk till avsnitt

Odla med Stadsgrönt om stadens gröna ytor

Att bevara och bygga parker har blivit på modet igen. Inte minst i de städer där man räknat på den ekonomiska vinningen med att skapa och behålla grönområden. Men hur ser man till att parken kommer alla tillgodo och ändå följer med i sin tid?

Programmet spelades in i Sege park som ligger i utkanten av Malmö. Här har man en gång i tiden varit självförsörjande på odlingarna i området. På den tiden var det sjukhuset som stod för grönskan. Idag finns visioner om en självförsörjande stadsdel med odlingar, solvärme (som dom har utvecklat långt) och boende blandat. Vi pratar med Anna Eklund på Ekocentrum syd om hur parken kommer att se ut i framtiden och om hon ser på stadens utveckling mot hållbarhet.. Och Stadsgrönt reser till Sävsjö (se bildspelet nedan) och träffar stadsträdgårdsmästaren som aldrig tröttnar på att försöka skapa nya gröna ytor. När höghastighetstågen på södra stambanan började susa rakt igenom Sävsjö blev det märkligt nog ett uppsving för stadens grönska, många överblivna ytor skulle fyllas. Och bakom det hela finns stadsträdgårdsmästaren, Stefan Lagerqvist, som tog med oss på en vandring som börjar vid en av tunnelnedgångarna som går under järnvägen som delar staden. Men det finns de kommuner som satsat på helt nya parker också. Vi träffar Kumlas stadsträdgårdsmästare Edit Ugrai som berättar varför de skapat en helt ny park i anslutning till staden. Här ska finnas plats för allt mellan strövområden, grönsaksodling och mycket vatten. Programledare Petra Quiding
2011-07-04
Länk till avsnitt

Om träden i staden

Vad betyder egentligen ett träd för oss? Ganska mycket visar det sig, inte minst på Bjärehovs förskola i Bjärred i Skåne. Förskolan ligger i en tidigare fruktträdgård men en dag när barnen kom dit var en stor del av träden borta. Kommunen hade glömt berätta att träden var tvungna att tas bort och barnen blev ledsna. Men nu ska nya träd planteras. Följ med Åsa Kjellman Erici till förskolan.

Och eftersom det är nationaldagen idag frågar vi oss om det finns ett nationalträd och ser om vi kan hitta det i Fredriksdals trädgårdar i Helsingborg. Där firar man trädets år i år med utställningar och aktiviteter. Men frågan är om trädåret märks i våra städer där grönytorna krymper. Och hur odlar jag mitt eget träd på balkongen? Allt får svar i Odla med Stadsgrönt från Fredriksdals trädgårdar i Helsingborg. God lyssning! Hälsar Petra Quiding Nästa gång vi hörs är den 4 juli, kl 10.35 i P1, men passa på att podprenumerera på programmet så kan du lyssna när du vill. Du kan också ladda ner äldre program.
2011-06-06
Länk till avsnitt

Om det urbana jordbruket

Idag står vi på ett grönt tak i staden och pratar om att odla för att äta, men också för att kyla staden och ta hand om regnvatten, bland mycket annat. Louise Lundberg, intendent på Augustensborgs Botaniska Takträdgårdar berättar om hur det fungerar i praktiken och vilka visioner som finns. Augustenborg i Malmö är en slags testzon för hållbar stadsutveckling och folk kommer från när och fjärran för att besöka den. Men det finns fallgropar för takodlande, trädgårdsjournalisten Eva Robild berättar om dem.

Men det finns ganska långtgående planer på storskalig ekologisk närodling i städerna, inte minst på höjden. Vår reporter Åsa Kjellman Erici åkte till Stockholm för att träffa initiativtagarna på företaget Plantagon som arbetar med att ta stora växthus i form av glober (se bild nedan) som ska byggas inne i städerna. Tanken är att man ska så i botten av växthuset och sen flyttar en liten maskin successivt odlingslådorna uppåt längs ett transportband, som skruvar sig mot toppen, där man skördar. Hör reportaget i dagens program. Efterlysning Och så vill vi passa på att göra en efterlysning. Om du eller någon du känner ska flytta från huset med den stora tomten till boendet i stan med en liten balkong, och gärna vill ta med din trädgård dit, då söker vi dig. Bor du dessutom i Skåne och vill ha tips på hur man flyttar det stora till det lilla, är det ännu bättre. Mejla oss på stadsgront@sr.se. När vi ändå är i gång och tipsar, missa inte redaktionens egna odlingsförsök som uppdateras fortlöpande under Våra odlingar här uppe till vänster. Sköna maj välkommen! Önskar Petra Quiding, programledare  
2011-05-09
Länk till avsnitt

Att odla giftfritt mitt i stan

Välkomna till årets första Odla med Stadsgrönt. I dag koncentrerar vi oss på miljön i stan och hur vi kan odla och äta utan att oroas. Rebecka har en jätteterass i en av Malmös mest trafikerade korsningar, kan man äta den sallad man odlar där? Hör trädgårdsjournalist Eva Robild prata om giftfri odling i programmet.

Allt fler odlar på allmän mark i städerna men hur farlig är det med gift i jorden och hur blir man av med dem?  Vi besöker odlingsnätverket Mykorrhiza som efter år av gerillaodlande har fått tillstånd av kommunen att odla i ett grönområde i Malmö. Hela förra säsongen arbetade man med dem men när tester gjordes på marken visade det sig att den var förorenad och stora delar av skörden fick kasseras.  Så i år jobbar nätverket med att försöka rena den förorenade jorden med hjälp av växter och för att se hur mycket av föroreningarna som tas upp i olika sorters grönsaker? Hör Åsa Kjellman Ericis reportage i programmet. Och så vill vi passa på att göra en efterlysning. Om du eller någon du känner ska flytta från huset med den stora tomten till boendet i stan med en liten balkong, och gärna vill ta med din trädgård dit, då söker vi dig. Bor du dessutom i Skåne och vill ha tips på hur man flyttar det stora till det lilla, är det ännu bättre. Mejla oss på stadsgront@sr.se. När vi ändå är i gång och tipsar, missa inte redaktionens egna odlingsförsök som uppdateras fortlöpande i länken här upp till vänster. Skön grön vår! Önskar Petra Quiding, programledare Nästa gång vi hörs är den 9 maj, kl 10.35 i P1, men passa på att podprenumerera på programmet så kan du lyssna när du vill. Du kan också ladda ner äldre program.
2011-04-11
Länk till avsnitt

Odla med Stadsgrönt besöker kyrkogårdar i staden

Odla med Stadsgrönt besöker kyrkogården i staden, en plats för de döda, men också för de levande. Men hur ska de användas i framtiden när allt färre väljer den traditionella begravningen? Och hur odlar man bäst på sin anhöriges gravplats. Stadsgrönt tittar på trender, historia och framtid.

Träffa Angela Sandell, trädgårdsingenjör och koordinator av kyrkogårdsfrågor på Movium, som är en del av SLU, Sveriges Lantbruksuniversitet i Alnarp och som studerat hur vi helst vill använda våra kyrkogårdar. ? Kyrkogårdens viktigaste uppgift är att leverera frid, för döda såväl som för oss levande, säger hon. Hur gör man det då? Stadsgrönts Karina Brozinic talar om växtval och trender. Vid flera av Malmös kyrkogårdar går det att få hjälp att rita upp och utforma en gravplats när någon nära avlidit.  För cirka 10 år sedan började Åsa Malmborg, som är kyrkogårdstekniker, hjälpa till i liten skala när folk frågade om råd om växtval och blommor men nu upptar arbetet med att rita och planera grav- och urnplatser på flera kyrkogårdar i Malmö en stor del av hennes arbetstid. Vi följde med ut på Limhamns kyrkogård och stannar till vid en av de gravanläggningar Åsa Malmborg varit med och tagit fram. En viktig del i arbetet är att träffa anhöriga på platsen för att försöka bilda sig en uppfattning om den som ligger begravd där. Lyssna på Åsa Kjellman Ericis reportage. Programledare och producent Petra Quiding Länkar och tips
2010-08-23
Länk till avsnitt

Odla med Stadsgrönt om kryp och insekter

Hur ska de insekter vi behöver överleva i en förtätad stadsmiljö? Kan man odla egna bin mitt i stan och hur lockar man fjärilar och insekter till egna balkongen eller bakgården? Frågor som får svar i programmet.

Vid bikuporna i Pildamsparken mitt i Malmö träffar vi Bo Lindahl, ordförande Skånes biodlardisktrikt, som visar hur det fungera och berättade om blommor och bin, samt Kurt Persson som visar up sina stadsbin. Och trädgårdsingenjör Karina Brozinic talar om krypens roll i ekosystemet. Klicka här så får du Karinas bästa tips för hur du lockar fjärilar och andra insekter till balkongen. Här finns tips på hur man bygger ett eget humlebo, öppnar nektarbar och om hur man anlägger en humleäng hemma! Insektsforskaren Mikael Sörensson från Lunds Universitet har som jobb, delvis i alla fall, att studera vilka insekter som rör sig i parker och på grönområden i Lunds kommun. Följ med vår reporter Åsa Kjellman Erici när hon och Mikael gav sig ut på insektsinventering. Programledare och producent Petra Quiding. Länkar och tips  På   hemsida hittar du massor av tips och information om biodling  Ett par hängivna citybiodlare kan du läsa om här:     Lästips: Bin till nytta och nöje
2010-07-26
Länk till avsnitt

Odla med Stadsgrönt om barnen och vild natur

Sterila lekplatser och fyrkantiga gräsmattor, hur påverkar det barnens uppfattning om naturen? Odla med Stadsgrönt följer med barnen på Kroksbäcksskolan i Malmö till naturkullarna. Ett projekt som syftar till att skapa en vild miljö, som barnen själva varit med att skapa. Både genom att rita upp området, och sedan i planteringsarbetet. Hör Åsa Kjellman Ericis reportage

Stadsgrönt hälsade på hemma hos Teo Houmann för titta på hans odlingar i sovrumsfönsret. Klasskompisen och odlingsentusiasten Irma Holst följde med. Hör i programmet hur det gick till när Stadsgrönt Eva Robild lär barnen klippa sönder blommor! (eller ta sticklingar) Bo Lindvall från naturskolan i Malmö tycker att barnen ska ha tillgång till mer vild natur, som här i Beijers park i Malmö. Programledare och producent Petra Quiding LÄNKAR Kommer ni ihåg i Malmö som vi besökte förra året? Nu har de fått riktig fart på sin verksamhet, med mycket växter och fina planteringar. Vår odling på höjden Och nu är det trängsel i Stadsgrönts egen vertikalodling. Se så det växer! Eva skördar dagligen rädisor och sallad. Härligt att få ut så mycket från en så liten yta.
2010-06-28
Länk till avsnitt

Stadsgrönt om att odla för lugn och ro

Vatten, växter, form och ljud, allt påverkar vår känsla av frid och trygghet. Odla med Stadsgrönt besöker projektet mitt i stan som hjälper utsatta kvinnor finna frid och ro men besöker också en balkong i Ängelholm som är en lisa för själen.

Anette Nilsson gick från det stora till det lilla. Från att ha jobbat med en trädgård i stor skala har nu Anette 2,5 kvadratmeter till sitt förfogande. Och hon tycker det är jätteskönt. Man tar inte på sig mer än man hinner slutföra och har tid över att njuta, menar Anette som menar att balkongen spelar en stor roll när det gäller att komma tillbaka från en sjukskrivning, som i hennes fall. Och ett projekt där man verkligen tänkt till kring miljön både ute och inne för att skapa så mycket lugn, ro och trygghet som går i en väldigt utsatt situation är Projekt Karin i Malmö. Här försöker olika myndigheter hitta nya sätt att möta kvinnor och barn som utsatts för våld i nära relationer och då är miljön inne och ute viktig. Hör arktitekten Elisabeth Hedenroth Hydbom och rättssociologen Annika Rejmer om varför växter och miljö är viktigt i Åsa Kjellman Ericis reportage.    Hör också Stadsgrönts trädgårdsjournalist Eva Robilds om vad det är som gör att vi varvar ner när vi har grönt om kring oss. Och hon ger oss tips på vad vi kan göra om vi saknar balkong. Och se hur det går för Stadsgrönt egna vertikalodling, som vi följer under säsongen. Programledare och producent Petra Quiding som  om en av årets bästa böcker.
2010-05-31
Länk till avsnitt

Stadsgrönt om odling uppåt väggarna

Att odla uppåt väggarna blir allt mer nödvändigt vartefter våra städer förtätas. Odla med Stadsgrönt besöker Torun Jorde som redan i fjol monterade en väggodling på sin balkong på tredje våningen i Malmö. Hör hur hon gjorde och vad hon har planterat.

Och när allt fler ska få rum att bo i staden måste man tänka i andra banor än tidigare när kanske en gräsmatta eller en liten park var det viktigaste grönområdet. Odlingen måste upp på taken, och på väggarna, menar professor Eivor Bucht från SLU, Sveriges lantbruksuniversitet i Alnarp i Skåne. Och hon får medhåll från Thomas Horke, projektledare från Stadsfastigheter i Malmö Stad. Han planerar ett av landets första kommunala vertikalodling på en kontorsfastighet i stadsdelen Augustenborg. Än så länge syns ingenting, först år 2012 räknar Thomas Horke med att fasaden ska vara riktigt grön. Idag syns bara solpanelerna som ska bäddas in i grönskan. Och Stadsgrönts egna vertikalodling går långsamt framåt. Hör Eva Robild berätta vad som sker i den just nu.  Här kan du också läsa Petras tips på hur du enkelt sätter ihop din egen vertikalodling. Programledare och producent: Petra Quiding      
2010-05-03
Länk till avsnitt

Stadsgrönt om städernas odlingsboom

I säsongen första Odla med Stadsgrönt tar vi en titt på den odlingsboom som sveper över världens städer. En av dem är Lund där intresset för odlandet är stort. I Lund samlas ett gäng stadsbor för att tillverka odlingskrukor av gammalt tidningspapper och få hjälp att så. Träffa dem i Åsa Kjellman Ericis reportage.

Ulrika Tegnér, som arbetar bland annat för naturskyddsföreningen och hållbart universitet visar hur man viker krukorna och ger odlingstips. En av en av initiativtagarna till odlingsworkshopen i kollektivet och en hängiven stadsodlare är Erikka Chapman. Hon odlar både hemma och på kolonilotten. Och för henne är odlandet också en fråga om livsmedelssäkerhet. Utställningen på Wanås som Erikka talar om i reportaget, där bland andra Alnarps elevers stadsodling ingår har vernissage den 16 maj och pågår till 31 oktober . , som Cecilia i reportaget ska försöka sig på här. Och odlingstrenden bekräftas av Björn Forsberg, forskare i miljö- och utvecklingsfrågor och författare. Han kommer senare i år ut med en bok om bland annat Havanna och Detroit, två helt olika städer men där stadsodlingen bara växer. Arbetsnamnet på boken är "En mindre värld - färdplan för avglobaliseringen och omställningens tid". Och ju mer människor som bor i städerna ju viktigare blir det att odla på höjden. I årets första Stadsgrönt sätter vi igång vår egen vertikalodling. Stadsgrönts trädgårdsjournalist Eva Robild och Petra monterar, planerar och sår. Lista med de växter Eva valt och tips på hur du gör hittar du i ?Vi tipsar? här intill. Dessutom i programmet, Eva tipsar om vad som kan sättas i jorden, inne och ute, även om man inte hunnit komma igång ännu.  Bra för inomhusodling är rödbetsgroddar, solrosskott, krasse och vitlök att klippa blasten på till matlagning. Ute sätter vi penséer och julros. Lägg märke till Petras misslyckade tomatplanta längst ner till höger. Enligt expertisen har den helt enkelt såtts för tidigt, och fått för lite ljus ?  Läs Evas tips här: Programledare och producent: Petra Quiding. stadsgront@sr.se
2010-04-05
Länk till avsnitt

Terrassodling och besök på Alnarp

I säsongen sista Odla med Stadsgrönt klättrar vi upp på taken i Landskrona och tittar på nyttoodling i mikroformat hemma hos Sarah Emery (här hittar du hennes ). Vi pratar om framtidens odling på höjden och bredden med läraren och forskaren Kenneth Lorentzon på .

Och så är vi tillbaka på balkongen hos Camilla Thomasson i Lund för att se vad som hänt där under sommaren och Stadsgrönts Eva Robild svarar på lyssnarnas frågor om balkongodling och ger hös- och vintertips. Läs Evas tips här: Programledare och producent: Petra Quiding. stadsgront@sr.se
2009-08-31
Länk till avsnitt

Att odla inomhus

Odla med Stadsgrönt lämnar sommarsolen och går inomhus i dagens program. För alla som av olika skäl inte kan odla ute. Gäst i programmet är Tora Råberg, hortonom och permakulturdesigner som tipsar om hur man odlar bäst hemma på liten yta. - Många som bor i lägenhet har inte tillgång till jord, men har ljusa, stora fönster. Genom att fylla fönstret med växter minskar insynen och utan allt för mycket arbete får vi njuta av att skörda närproducerade kryddor, frukter och grönsaker. Eftersom växterna är så nära oss har vi möjlighet att snabbt se om de behöver vattnas, gödslas eller om de har skadedjur, berättar Tora bland annat i programmet. Här bjuder Tora på sin månadskalender på sin blogg. Och här kan ni läsa Toras tips som hon lämnar i programmet Reportaget: Vår reporter Åsa Kjellman Erici träffar parkettodlaren Malin Nilsson Norén i Uppsala som visar sin maskkompost i lägenheten. Men också sina strålande tomater och andra växter hon driver upp inomhus. Det mesta frösår hon i gamla äggskal! Här hittar du Malins blogg Parkettodlaren. Och så tar Stadsgrönt en titt på den vackra innegården hemma hos Karina Brozinic igen. Vi pratar om permakultur och nyttoodling mitt i stan och Karina ger sina bästa tips för hur man för in naturen till sin gård. Men vi svarar också på lyssnarfrågor, bland annat om avgaser och hur det påverkar vår stadsodling. Programledare och producent Petra Quiding

2009-08-03
Länk till avsnitt

Stadens grönska och vår hälsa

Hur påverkar odlandet vår hälsa? Om skillnader mellan olika stadsdelar, varför är en del grönare än andra? Och hur påverkar det barnen? I många städer är det stora skillnader mellan hur mycket grönska det finns i olika delar av staden och inte minst hur långt det är till närmaste park. Vi har besökt stadsdelen Södra Innerstaden och Sevedsplan i Malmö där man med hjälp av barn får in mer grönska i centrum. Projektet vill skapa nya platser där människor med olika bakgrund kan mötas och lära känna varandra. Och det gör man bland annat genom att odla med barnen. Linnea Wettermark miljövetare, socialantropolog och utbildad inom ekologisk odling har hand om odlingen. - Det är ju bevisat att det ökar välbefinnandet att se på grönska istället för asfalt, säger Linnea Wettermark. Sen tror jag också det här med själva odlingen i sig ger jättemycket för barnen, att få pilla med fingrarna i jorden. Och hon menar också att odlandet, för vissa, kan väcka starka minnen. - Just rosmarin reagerar många på - jag tror det var en serbisk kvinna som luktade och kom på att det här har man en kvist av på dräkten när man gifter sig. Gäster i programmet är trädgårdsingenjör Karina Brozinic och slottsträdgårdsmästare John Taylor från Malmö stad. Några bilder från i Malmö där vi spelade in programmet.

Programledare och fotograf Petra Quiding
2009-07-06
Länk till avsnitt

Odla med Stadsgrönt 20090608 2009-06-15 kl. 09.00

Temabalkong och gourmetodling.

2009-06-15
Länk till avsnitt

Att odla utan lov

Li i Lund odlar i parker och på lekplatser utan att ha fått lov till det. Hon menar att om kommunen inte sköter om en jordplätt så får allmänheten ta den rätten. Stadsgrönts reporter Åsa Kjellman Erici följer med Li ut när hon ska se till sina rabatter. Det kallas guerrilla gardening. En rörelse där man beväpnar sig med frön och plantor för att försköna negligerade jordlappar, ofta utan tillstånd från den stad som äger marken. Idén föddes i New York i mitten av 70-talet, övergivna och outnyttjade jordplättar ockuperas helt enkelt med blommor, frukter och inte minst grönsaker. Och att gerillaodla är en växande rörelse. Både i Sverige och i Europa. arbetar för att uppmärksamma möjligheterna till egenodlad mat i motsats till mat som skeppats långa sträckor och kanske framställts under dåliga förhållanden. Olle Andersson, medlem i Reclaim the fields, men också den svenska systerorganisationen Mykoritza, är gäst i programmet.

I programmet talar vi också om där en enskild person, eller förening, sluter ett avtal med kommunen om att bli ?brukare? av en viss bit mark. Och här ett tips från Stadsgrönts Karina Brozinic på vad man ska tänka på om man vill gerillaodla i staden:?Odla växter som sköter sig själva och inte kräver att man ska vattna och gödsla. Myntor exploderar och sprider sig aggressivt, blomman för dagen självsår sig år efter år, en enda melonplanta kan breda ut sig på stor yta, stockrosor behöver bara plats nedåt. Det är bra med ettåriga växter som man förodlar hemma i fönsterkarmen och sedan sätter ut. Är det möjligt så förbättra jorden så fixar det mesta att växa.?Odla med stadsgrönt handlar också om att odla på gården. Hur planerar man, vilka växter trivs bäst mitt i stan och hur håller man sams med grannarna när det är dags att rensa ogräs? Vi träffar trädgårdsingenjören Karina Brozinic på hennes innegård mitt i Malmö för att spela in programmet.Karina ger tips på växter som passar extra bra på en gård där man kanske inte alltid kommer ihåg att vattna eller att sköta om det som växer:Bra att ha på gården:Ört o kryddväxter, mynta i alla sorter, potatis i hink, rädisor och sallat av sorten baby-leaf, coktailtomater och kinesisk gräslök, Glöm inte vintergröna växter som klottujor, murgröna och krypande benved.Undvik att ha på gården:Basilika på friland. Timjan dör ofta efter vintern ? men du kan alltid köpa en ny nästa år. Rosor, om man inte är beredd ta en kamp med lössen. Änglatrumpeter och fuchsior som måste vinterförvaras vilket kan vara svårtEtt tips i programmet för dig som vill odla ätbart på gården, trots att den ligger i skugga är att odla maskrosor! Läs mer om denna doldis i salladsvärlden Programledare: Petra Quiding.Odla med Stadsgrönt produceras av Q media i Malmö.
2009-05-11
Länk till avsnitt

Odla med Stadsgrönt 20090413 2009-04-14 kl. 17.00

Odla med Stadsgrönt är ett odlingsprogram för stadsbor. Vi tipsar om exotiska växter och om vad man kan odla på balkonen om man är lat. Reportage och röster från Landskrona, Lund och Stockholm. Programledare Petra Quiding.

2009-04-14
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.