Sveriges 100 mest populära podcasts

Verkligheten i P3

Verkligheten i P3

Det finns ett före och ett efter. En människa, en story. Ansvarig utgivare: Caroline Pouron

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sverigesradio.se/verklighetenip3

Avsnitt

BDSM blev Dinas räddning "Det är okej att vara sadist"

Redan som barn känner sig Dina annorlunda. Som vuxen mår hon allt sämre. När livet är som svårast upptäcker hon en sida hon tryckt undan. Dina är dominant och genom BDSM lär hon sig älska sig själv.

Av: Maud Fellbom Producent: Siri von Malmborg
2021-10-18
Länk till avsnitt

Pappa är yrkeskriminell ? 11 åriga Flavia får klara sig själv

Flavia växer upp med en kriminell pappa. För henne är det en normal vardag att ha pappa i fängelse. Men när Flavias liv faller samman tvingas hon klara sig själv, trots att hon bara är ett barn.

Av: Alice Lööf Producent: Siri von Malmborg
2021-10-12
Länk till avsnitt

Sveriges mest hatade hockeylag ? sätter skräck i sina motståndare

2014 startar Erik Sundbybergs hockeysällskap. Divison 5:s värsta hockeylag, kända för slagsmål, fula ord och hårt spel. Det är ett lag folk är rädda att möta men också en räddning för sina spelare.

Av.: Sebastian Hedlund Producent: Siri von Malmborg
2021-10-05
Länk till avsnitt

Att leva med skyddad identitet

Anna blir psykiskt och fysiskt misshandlad av sin man. Han har koll på varje steg hon tar. En dag lämnar hon honom, men för att göra det måste hon gå helt under jorden och leva med skyddad identitet.

Av: Maria-Elena Zelaya Producent: Siri von Malmborg Anna heter egentligen något annat.
2021-09-28
Länk till avsnitt

9 år med smärta ? Elin är tacksam

2012 får Elin sitt första njurstensanfall. Hon är 18 år och vill se världen, men njurstensanfallen bara fortsätter. 2015 efter en operation blir smärtan i Elins kropp konstant. Idag är hon tacksam.

Av: Maud Fellbom Producent: Siri von Malmborg
2021-09-21
Länk till avsnitt

Agnes blev kär i sin schweiziska brevvän

Agnes är 18 år och känner sig helt ensam i livet. En dag bestämmer hon sig för att söka brevvänner. Hon får svar från en märklig kille i Schweiz. En kille som kommer förändra hennes liv för alltid.

Av; Siri von Malmborg
2021-09-14
Länk till avsnitt

Kämpar för fästmannens uppehållstillstånd ? inser att hon är gay

Johanna möter killen hon vill dela sitt liv med. Men hennes nya kille är afghansk medborgare. I flera år kämpar dom för hans uppehållstillstånd. Så en dag inser Johanna något som kan förändra allt.

Av: Blenda Settervall Klingert Producent: Siri von Malmborg
2021-09-07
Länk till avsnitt

Tre månader i koma ?fast mellan liv och död

Robin föds med ett hjärtfel. Som vuxen måste han byta hjärtklaffar. Operationen är rutinmässig men något går fel. Robin hamnar i koma, och samtidigt som han tynar bort pågår en parallell verklighet.

Reporter: Sebastian Hedlund Producent: Siri von Malmborg
2021-08-31
Länk till avsnitt

Sökte vård för magont ? kom hem med en bebis

En iskall decemberkväll blir smärtan i Moas mage bara värre och värre. Till slut åker hon till sjukhuset. Väl där får hon ett chockartat besked; hon är gravid och om bara några timmar kommer barnet.

Av: Blenda Setterwall Klingert  Producent: Siri von Malmborg
2021-08-24
Länk till avsnitt

Jogi älskar att boxas ? med bara knogarna

Bare Knuckel boxning, att boxas utan handskar är en olaglig sport i Sverige. Trots det är Jogi helt såld på träningsformen, han brinner för att slåss med bara knogarna. "Det är brutalt"

Av: Sebastian Hedlund. Producent. Siri von Malmborg.
2021-08-17
Länk till avsnitt

Parasiten i mitt öga

Alex är i Australien för att jobba och resa runt. Planen är att stanna åtminstone ett år. Men Alex blir sjuk och en dag när han vaknar ser han inte längre på vänster öga.

Av: Elin von Wright
2021-08-10
Länk till avsnitt

Gülperi fick hjärtstopp i en och en halv timme

Gülperi drabbas av allt fler märkliga och oförklarliga symptom och feldiagnostiseras om och om igen. Precis när läkarna börjar ana att alla symptom nog hänger ihop, så stannar hennes hjärta.

Av: Blenda Setterwall Klingert Producent: Elin von Wright
2021-08-03
Länk till avsnitt

Sofia isolerade sig på grund av aknen - idag är hon influencer

Sofia klarade inte av att träffa människor på grund av sin akne. Hon ville inte visa sig och isolerade sig. Men så en dag började hon lägga ut bilder på sin hud på Instagram och allt förändrades.

Av: Joanna Górecka Producent: Elin von Wright
2021-07-27
Länk till avsnitt

Erika - sexcoachen som inte kunde komma

Erika når en brytpunkt. Hon har fejkat orgasmer i tio år. Antingen får hon sluta med sex eller så måste något hända. Hon börjar leva sitt liv för sex och jagar sin första klitorisorgasm.

Av: Jonna Burén Producent: Elin von Wright
2021-07-20
Länk till avsnitt

Hemlig förälskelse i hemtjänsten

I tre år har Maja varit plågsamt förälskad i sin kollega. Till slut har hon gjort upp en plan för att avslöja sin hemlighet. Men ska Majas drömmar gå i uppfyllelse eller hennes hjärta krossas?

Av: Viola Nilsson Producent: Elin von Wright
2021-07-13
Länk till avsnitt

Sofie körde på en man ? ?han stirrade mig i ögonen?

Lokföraren Sofie är ute och kör tåg, när hon ser en man ställa sig sig på rälsen. Deras blickar möts för en kort sekund. Exakt ett år senare förändras Sofies liv en gång till.

Av: Jonatan Loxdal Producent Elin von Wright Funderar du eller någon du känner på att ta livet av sig? Kontakta självmordslinjen Mind på telefonnummer 90101 eller via deras hemsida: https://mind.se Du kan också kontakta Jourhavande medmänniska på 08 - 702 16 80, kl. 21-06. Vid akut självmordsrisk bör du ringa 112.
2021-07-06
Länk till avsnitt

Hanna donerar sina stamceller till okänd amerikan

En dag får Hanna ett brev på posten. Det finns någon som är svårt sjuk och det är bara Hannas stamceller som möjligtvis kan rädda personens liv. Hanna tvekar inte en sekund.

Av: Elin von Wright
2021-06-29
Länk till avsnitt

En pedofils berättelse

Ludwig bär länge på en hemlighet som han inte berättar för någon. När han väl agerar på sitt begär, sätter han sig över all tänkbar moral. Idag önskar han att han hade vågat söka hjälp tidigare. Vi vill varna för att programmet innehåller obehagliga resonemang och beskrivningar av övergrepp mot barn.

Av: Jonatan Loxdal Producent: Elin von Wright Har du problem med oönskad sexualitet? Ring stödlinjen Preventell på 020-66 77 88 vardagar kl 12-15, eller gå in på: http://preventell.se Du kan också gå in på stödchatten regndroppen: https://www.regndroppen.nu/om-oss Har du blivit utsatt för sexuella övergrepp och vill prata om det? Här finns en lista på olika organisationer som du kan vända dig till: Hos Bris kan du som är under 18 år prata med en kurator och få stöd och hjälp: https://www.bris.se Ecpats stödlinje för barn och unga ger hjälp och råd om sexuella kränkningar, hot och övergrepp på nätet eller IRL för dig under 18 år. https://ecpat.se/stodlinje På killfrågor.se kan du chatta helt anonymt med någon som lyssnar, stöttar och peppar. https://chatt.killfragor.se Novahuset är en ideell förening som erbjuder stöd och rådgivning till dig som har blivit utsatta för någon form av sexuellt övergrepp. Alla kan kontakta Novahuset för stöd, oavsett ålder eller könsidentitet: https://www.novahuset.com nxtME är en ideell organisation som riktar sig till dig som någon gång under sitt liv varit utsatta för incest. https://nxtme.se
2021-06-22
Länk till avsnitt

Psykosen blev livslång sjukdom

En tidig morgon börjar Louise höra röster. Några timmar senare står hon mitt på en trafikerad väg och försöker stoppa bilar. Det blir början på en livslång psykossjukdom.

Av: Sara-Gül Kangöz Producent: Elin von Wright
2021-06-15
Länk till avsnitt

Rebecca är mamma till en reborn-docka

Reborndockor är verklighetstrogna dockor. Rebeccas reborn, som hon kallar Kaileyh, är som hennes barn. Trots tabu och fördomar är dockan en stor tröst för Rebecca, som inte kan få egna barn.

Av: Joanna Gorecka Producent: Elin von Wright
2021-06-08
Länk till avsnitt

Akut hjärnblödning på semestern

Emma mellanlandar i Chicago med sina vänner. Det här ska bli den stora resan. Då hugger det till i kroppen och benen slutar bära. På sjukhuset får hon veta att något har gått sönder i hennes huvud.

Av: Jonatan Loxdal Producent: Elin von Wright
2021-06-01
Länk till avsnitt

Skrev kontaktannons - blev "pandemisingeln"

Elin har tröttnat på det eviga tinder-svajpandet och ringer in en kontaktannons. Det som bara skulle bli en kul grej sprids i hela landet. Plötsligt är Elin känd som "pandemisingeln".

Av: Elin von Wright
2021-05-25
Länk till avsnitt

Gay och groomad

Isaac är 14 år första gången han ska träffa en annan kille som inte är straight. Men det är en mycket äldre man som dyker upp. Han har en hållhake på honom, ingen annan vet att Isaac kanske är gay.

Av: Jonna Burén Producent: Elin von Wright
2021-05-18
Länk till avsnitt

Adopterad och anti-adoptionsindustrin

I decennier känner Heo en kvävande tacksamhetsskuld över att ha adopterats till Sverige. Men något så trivialt som ett smörgåspålägg blir startskottet för att hon ska se sin adoption i ett nytt ljus.

Av: Viola Nilsson Producent: Elin von Wright
2021-05-11
Länk till avsnitt

Mardrömsdyket i Mexiko

Christopher har precis tagit dykarcertifikat och är ute på ett långt dyk vid Mexikos kust. När han kommer upp till ytan har båten som skulle plocka upp honom försvunnit.

Av: Sebastian Hedlund Producent: Elin von Wright
2021-05-04
Länk till avsnitt

Erika försökte ta sitt liv: ?Psykisk ohälsa är tabu inom idrotten?

Erika har mellan 20 och 25 SM-guld i speed skating. När hon drabbas av ätstörning och depression möts hon av en iskall tystnadskultur. Till slut försöker hon ta sitt eget liv. Nu vill hon bryta tystnaden.

Av: Joanna Górecka Producent: Elin von Wright Om du eller någon du känner mår dåligt finns det hjälp att få. Tveka inte att prata med någon, här finns kontaktvägar: MIND för psykisk hälsa https://mind.se BUP Barn och ungdomspsykiatri https://www.bup.se BRIS Barnens rätt i samhället, hjälp för barn och unga https://www.bris.se Jourhavande medmänniska https://www.jourhavande-medmanniska.se Misstänker du att du lider av ätstörningar? Via vården i ditt landsting kan du få hjälp. Du kan även kontakta föreningen Frisk och Fri som arbetar mot ätstörningar. De har nummer till stödtelefon och listor på de vårdinstanser som finns runtom i landet. Föreningen Frisk och Fri https://www.friskfri.se
2021-04-27
Länk till avsnitt

På barrunda med en seriemördare

Under en semesterresa i Toronto träffar Anders en man på en bar. De går från bar till bar och hänger ihop hela dagen. Tio år senare får Anders veta att mannen är en av Kanadas värsta seriemördare.

Av: Elin von Wright
2021-04-20
Länk till avsnitt

21 år och dödssjuk: stomin räddade Ebbas liv

Ebbas tjocktarm är påväg att spricka. Hon har inget val, den måste opereras bort. Istället ska tarmen sluta i ett hål på magen - en stomi. Ebba vet knappt vad det är eller hur hennes liv nu ska bli.

Av: Viola Nilsson Producent: Elin von Wright
2021-04-13
Länk till avsnitt

Livvakt i Kabul: ?Jag planerade min egen begravning?

Andreas sitter på en begravningsbyrå och planerar sin egen eventuella begravning. Om några dagar ska han åka till Kabul för att jobba som livvakt, ett jobb som är på liv och död.

Av: Sebastian Hedlund Producent: Elin von Wright
2021-04-06
Länk till avsnitt

Emelie födde sin döda dotter

Bara några veckor innan Emelie ska föda sitt första barn händer det som inte får hända, barnmorskan ser inget hjärtljud. Och ingen vet varför. Efter det chockartade beskedet skickas Emelie hem över natten - med sitt döda barn i magen.

Av: Joanna Górecka Producent: Elin von Wright
2021-03-30
Länk till avsnitt

Helvetet på hamburgerrestaurangen

Sara har fått jobb på en hamburgerrestaurang, ett jobb hon drömde om som barn. Men hon går från att vara en glad och positiv tjej till att helt tappa hoppet om mänskligheten.

Av: Sebastian Hedlund Producent: Elin von Wright
2021-03-23
Länk till avsnitt

Oskar inlåst ? mitt i coronastormen i österrikiska Alperna

Oskar jobbar som skidlärare i Alperna, men säsongen blir abrupt avbruten när corona bryter ut. Oskar blir inlåst av österrikiska myndigheter i en fyra våningar hög byggnad. Helt ensam, utan mat.

Av: Jonna Burén Producent: Elin von Wright
2021-03-16
Länk till avsnitt

Vann Biggest Loser: blev smal ? men inte lycklig

I månader stänger Mona av känslorna och går in i en extrem tillvaro. Hon tävlar i viktnedgång och tror att hennes ångest också ska lätta. Men när tävlingen är slut, mår Mona fortfarande dåligt.

Av: Viola Nilsson Producent: Elin von Wright
2021-03-09
Länk till avsnitt

Leon är trans ? tvingades sluta med hockeyn

När hockeymålvakten Leon inser att han är trans ställs han inför ett val mellan sporten, som dittills betytt allt för honom eller att bli den han är fullt ut.

Av: Joanna Górecka Producent: Elin von Wright
2021-03-02
Länk till avsnitt

Knark, sexfest och sugar daddy

Jessica är 22 år och lever lyxliv med sin sugar daddy. Men för att få ta del av det exklusiva livet, med klubbnätter, dyra resor och knark, får hon betala ett högt pris.

Av: Sebastian Hedlund Producent: Elin von Wright
2021-02-23
Länk till avsnitt

För trång för sex

När Josefine och pojkvännen, hennes stora kärlek, ska ha sex för första gången händer något som hon inte hade kunnat föreställa sig.

Av: Gurbet Aslan Producent: Elin von Wright
2021-02-16
Länk till avsnitt

Människosmugglad i Karibien

Alexandra sitter på en paradisstrand framför ett kristallklart turkost hav. Men hon njuter inte av utsikten. Hon har smugglats hit. Närsomhelst kan hon avslöjas och hamna i fängelse.

Av: Viola Nilsson Producent: Gustav Asplund.
2021-02-09
Länk till avsnitt

"Terrorister dödade min mamma"

Terrordåden i Bryssel 2016 krävde 35 människors liv. En av dem var Katarinas mamma, en av två svenskar som omkom i attentaten. Hon var i stan bara för att hälsa på Katarina och dansa barfota.

Av: Gurbet Aslan. Producent: Gustav Asplund.
2021-02-02
Länk till avsnitt

Tjej i lumpen ? runkduschar & porrsöndagar

"Är det inte bättre att du bara hoppar av?" Bara ett par veckor in i lumpen kommer de första pikarna. För Angela är det bara början.

Angelas berättelse utspelar sig före den könsneutrala allmänna värnplikten återinfördes. När hon mönstrar gör hon det som ensam tjej i sin stad. Hur är det att sova, äta och leva med 20 tonårsgrabbar? Hur gör man för att bli en i gänget och hur säger man ifrån när det gått för långt?
2021-01-26
Länk till avsnitt

Vann elitserien ? fick sparken

Alex och hans lag har precis vunnit Nordens två största mästerskap i Counter-Strike. Äntligen ska drömmen om att leva på CS gå i uppfyllelse. Men en morgon när Alex vaknar så har han fått ett SMS.

I Verkligheten hör du Alex "PALM1" Palms berättelse: om att satsa allt på sin dröm att bli bäst i världen på Counter-Strike bara för att om och om igen bli snuvad på mållinjen. Av: Sebastian Hedlund. Producent: Gustav Asplund.
2021-01-19
Länk till avsnitt

Johannas lögn om systerns död

På juldagen vid graven bestämmer sig Johanna, exakt ett år efter tvillingsystern Emmas död. Nu är hon redo nu klarar hon av att säga sanningen.

"Jag trodde jag kunde skydda dig," säger Johanna. "Jag är fruktansvärt ledsen för att jag hållit på det här med sanningen. Det enda jag kan göra är att berätta din historia. Johanna Granfeldt berättar för första gången vad som hände hennes tvillingsyster Emma Johansson, Sveriges bästa kvinnliga roadracingstjärna. Av: Jonna Burén. Producent: Gustav Asplund. Om du eller någon du känner mår dåligt finns det hjälp att få. Tveka inte att prata med någon, här finns kontaktvägar: MIND för psykisk hälsa https://mind.se BUP Barn och ungdomspsykiatri https://www.bup.se BRIS Barnens rätt i samhället, hjälp för barn och unga https://www.bris.se Jourhavande medmänniska https://www.jourhavande-medmanniska.se
2021-01-12
Länk till avsnitt

Självmorden som skakar Storuman 2/2: Ensam kvar

14-åriga Ida går ut i den norrländska skogen. Hennes bästa kompis har tagit livet av sig. Nu ska hon göra detsamma för att få tillbaka sin vän.

Vad händer när ens bästa vän tar livet av sig, om man blir ensam kvar? Det här är andra delen i en historia om sorg och saknad, och om ett litet samhälle, där sex unga under loppet av fem år har valt att avsluta sina liv. Av: Sebastian Hedlund. Producent: Siri von Malmborg. Om du eller någon du känner mår dåligt finns det hjälp att få. Tveka inte att prata med någon, här finns kontaktvägar: MIND för psykisk hälsa https://mind.se Självmordslinjen tel: 90101 BUP Barn och ungdomspsykiatri https://www.bup.se BRIS Barnens rätt i samhället, hjälp för barn och unga https://www.bris.se Jourhavande medmänniska https://www.jourhavande-medmanniska.se
2021-01-05
Länk till avsnitt

Självmorden som skakar Storuman 1/2: Världen rasar

Ida är 14 år när hennes bästis tar sitt liv. Men vännens självmord är inte det första eller sista i samhället där hon bor. Det här handlar om Idas bottenlösa sorg i det norrländska Storuman.

Av: Sebastian Hedlund. Producent: Siri von Malmborg. Om du eller någon du känner mår dåligt finns det hjälp att få. Tveka inte att prata med någon, här finns kontaktvägar: MIND  för psykisk hälsa https://mind.se Självmordslinjen tel: 90101 BUP  barn och ungdomspsykiatri  https://www.bup.se BRIS  barnens rätt i samhället, hjälp för barn och unga https://www.bris.se Jourhavande medmänniska https://www.jourhavande-medmanniska.se
2020-12-29
Länk till avsnitt

Fastklämd under bussen ? 17-åriga Tindra om helvetesolyckan

När Tindra körs över av bussen hamnar hela hennes kropp under fordonet. Höfterna krossas, ljumskarna slits av. Paniken är obeskrivbar. Hur överlever hon och vem blir hon efter olyckan?

Av: Emma Ikekwe. Producent: Siri von Malmborg.
2020-12-22
Länk till avsnitt

Caroline fick sin tafsare fälld: "Han hade handen mellan mina ben"

Säkert hundra gånger hade Caroline har blivit tafsad på. Men när en okänd man på krogen drar sin hand mellan hennes ben får det vara nog. Den här gången polisanmäler hon. "Kan det här sluta ske?"

Av: Emma Ikekwe. Producent: Siri von Malmborg.
2020-12-15
Länk till avsnitt

Svenska Mille mördades i en favela i Brasilien

2014 mördas Mille under oklara omständigheter i en favela i Rio de Janeiro. Det här är brodern Miads berättelse om Mille och hans död. Om jakten på vad som hänt och på vad Mille lämnade efter sig.

Av: Blenda Setterwall Klingert Producent: Siri von Malmborg Vissa av de personer som omnämns heter egentligen något annat.
2020-12-09
Länk till avsnitt

"Främlingen förblödde i mitt knä"

När tunnelbanan stannar i Hallonbergen ser Linn en ung man sitta på perrongen. Han blöder kraftigt. Hon kastar sig ut från tåget och försöker rädda hans liv. Vad är det som har hänt och vem är han?

Av: Emma Ikekwe Producent: Siri von Malmborg.
2020-12-01
Länk till avsnitt

Drunkningsdramat på Korsika: "Jag såg min bror dö i vattnet"

Linnea och hennes bror är på semester och solar på favoritklippan. Plötsligt sköljer en massiv våg över dem. Det blir en kamp på liv och död i ett våldsamt hav. Bara en ska överleva.

Av: Blenda Settervall Klingert. Producent: Siri von Malmborg.
2020-11-24
Länk till avsnitt

Inbillad fulhet: "Rädd för att äckla med mitt utseende"

Johanna är i tonåren när hon utvecklar sjukdomen BDD. Det inskränker hela hennes liv och gör att Johanna tror att hon är för ful för att visa sig. Så en dag förändras allt.

Av: Joanna Gorecka. Producent: Siri von Malmborg. Sjukdomen BDD står för Body Dysmorphic Disorder eller dysmorfofobi.
2020-11-17
Länk till avsnitt

En graffitimålares bekännelser

Anton börjar måla när han är 11. Han lever för att spraya på nätterna. Men graffitin har ett högt pris. Han blir jagad av polis, misshandlas och tar droger. Trots det kan han inte sluta.

Av: Sebastian Hedlund. Producent: Siri von Malmborg. Anton heter egentligen något annat.
2020-11-10
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.