Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

svt.se - TV Heads

svt.se - TV Heads

Välkomna till en fullmatad radiopodcast från SVT om tv-världen i allmänhet och tv-serier i synnerhet, med Göran Danasten och Bengt Strömbro som ciceroner.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

svt.se

Avsnitt

TV Heads #54 Storuman forever!

Tisdagen den 20 mars är det premiär för SVT:s nya serie Storuman Forever där vi i fem avsnitt får följa Björn Ferry och Heidi Andersson i deras ambition att få hemkommunen att ta sig i klimatkragen. Tillsammans med Johan Lindqvist från produktionsbolaget STO-CPH berättar de om seriens tillkomst, hur engagemanget väcktes och vad man själv kan göra för att dra sitt strå till stacken. Samma dag som såväl serien som detta TV Heads-avsnitt går ut i luften kom en ny larmrapport om hur Sverige har blivit varmare det senaste seklet, och allt fler människor behöver inse att åtminstone små steg behöver börja tas för att bromsa utvecklingen. Annars, som Erold Westman skulle uttryckt det: Skämmes, tamejfan!
2018-03-20
Länk till avsnitt

TV Heads #53 Vår tid är nu

Måndagen den 2 oktober är det premiär för en av SVT:s största dramasatsningar någonsin - Vår tid är nu. TV Heads har träffat flera av nyckelpersonerna bakom projektet i ett avsnitt där vi får veta hur allting började, i slutändan blev som det blev och processen däremellan. Medverkande: Ulf Kvensler, Johan Rosenlind, Malin Nevander, Harald Hamrell, Susann Billberg, Suzanne Reuter, Hedda Stiernstedt, Charlie Gustafsson, Mattias Nordkvist, Adam Lundgren och Hedda Rehnberg. TV Heads tillägnar detta avsnitt vår första och viktigaste påhejare, Annie Wegelius. Utan Annie, inget TV Heads.
2017-09-30
Länk till avsnitt

TV Heads #52 ? Funny bones

Efter några år utan humor i halvtimmes-format satsar SVT Drama åter på genren, och den 11 april är det premiär för den nya komediserien Vårdgården. TV Heads har träffat nyckelpersonerna bakom projektet. I ett samtal om premiärnerver, Scrubs-färgskalor och kirurgi i världsklass möter vi producenten Daniel Ottosson, projektledaren Jenny Grewdahl samt inte minst ensemblen bakom familjen Leijon: Loa Falkman, Bahar Pars, Jonas Malmsjö och Therese Andersson Lewis.
2016-04-08
Länk till avsnitt

TV Heads #51 - Tältprojektet

För andra gången spelas TV Heads in på plats i Göteborg under filmfestivalen. Under ett lunch-event i festivaltältet gästas programmet av Jimmy Svensson från vad som kommit att bli Sveriges ledande forum för TV-kritik, TVdags, samt manusredaktören Tatjana Andersson från SVT Drama, vars föreläsning om TV-serier trollband publiken som närvarade under årets TV Drama Vision.
2016-02-08
Länk till avsnitt

TV Heads #50 - Sanningen finns där ute

TV Heads är kvar på den franska Rivieran. Det har hunnit bli tisdagskväll, och TV-mässan Mipcom kan sägas ha passerat sin mest intensiva fas. Efterlängtad gäst är TV Heads-favoriten Andreas Brosjö från Sony, som berättar om vad som präglat årets event. Samtidigt har TV Heads bevistat premiär-screeningar och kan lämna en rapport om bl.a. Billions, The Last Panthers och - inte minst - den nya säsongen av Arkiv X.
2015-10-12
Länk till avsnitt

TV Heads #49 - Yes we Cannes!

Förra veckan gick den andra av årets två stora TV-mässor i Cannes - Mipcom - av stapeln. Nyss anlända till en av översvämningar sargad fransk sydkust strosar TV Heads på P1-vis längs pittoreska boulevarder och reflekterar över vad veckan kan komma att ha i sitt sköte.
2015-10-12
Länk till avsnitt

TV Heads #48 - Det konstiga avsnittet

TV Heads befinner sig på humorfestivalen i Lund. I ett personalutrymme på stadens biograf möter vi Olof och Sofia Wretling samt Sven Björklund som berättar om arbetet med den nya, hett efterlängtade säsongen av Mammas Nya Kille. Med är också Jenny Grewdahl, projektledare på SVT Drama med ansvar för bl.a. komedi, som berättar om vad som är på gång i genren. I ett avsnitt om humor avslöjar Sven vad som oväntat dök upp i fan-mailen och Jenny en ny komedisatsning. Bengt, å sin sida, känner sig mest obekväm.
2015-09-26
Länk till avsnitt

TV Heads #47 - L.A. Confidential

Efter en sedvanligt intensiv s.k. pilotsäsong står det nu klart vilka nya amerikanska serier som kommer att få premiär under året, och nu i maj fick den internationella branschen för första gången se titlar som Billions, Code Black, Baskets, Oil och The Family. TV Heads gästas av tre personer som var där, och som kan rapportera om vad vi ska hålla utkik efter och kanske undvika, Katarina Eriksson från SBS Discovery och Drama- respektive Inköpschefen på SVT, Christian Wikander och Stephen Mowbray berättar bl.a. om lovande sjukhusserier, nordiskt inflytande, en snygg Don Johnson, kändiskalas, en och annan stinker samt inte minst - tar tag i frågan huruvida Djävulen verkligen existerar på riktigt.
2015-05-30
Länk till avsnitt

TV Heads #46 - Unleash The Fury

Den 28 maj är det världspremiär för ett svenskt filmprojekt som kom att visa den enorma potentialen i crowdfunding. 80-talspastischen Kung Fury, av och med David Sandberg, lyckades engagera kända och okända människor runt om hela världen. Tack vare donationer, ideella insatser och år av hårt arbete från en tajt grupp vänner står man nu med ett färdigt resultat och med en visning i Cannes på agendan. Linus Andersson och Amanda Björk berättar för TV Heads om sitt arbete med filmen som innehåller extra allt och lite till; 80-tal, asaguden Tor, enorma vargar, Adolf Hitler, tidsresor, dinosaurier och en David Hasselhoff i högform.
2015-05-11
Länk till avsnitt

TV Heads #45 - Jordskott

TV Heads är tillbaka! I första avsnittet på över ett och ett halvt år försöker Bengt och Göran febrilt skaka av sig ringrosten och fösa in TV Heads i en ny era. I avsnittet möter vi två centrala figurer bakom vårens stora dramasuccé Jordskott; Henrik Björn och Moa Gammel, vilka berättar om arbetet bakom kulisserna på serien som nu står på tröskeln till att också erövra världen.
2015-04-13
Länk till avsnitt

Tv Heads #44 - Fade To Black

Tv Heads #44 - Fade To Black by TV Heads
2013-10-14
Länk till avsnitt

TV Heads #43 - Tre år i allmänhetens tjänst

TV Heads firar (nästan) tre år, och i samband med ett branschmöte på Nalen i Stockholm passar Bengt och Göran på att bli lite nostalgiska. I programmet möter vi inte bara bekanta TV Heads-gäster i form av Mathias Engstrand, Stefan Baron och Christian Wikander, utan också den fantastiska Yvette Hermundstad som bland mycket annat berättar om hur Sporten, genom till exempel Vinterstudions "uppvärmning", tog täten i hur man öppnar upp mot sin publik.
2013-06-20
Länk till avsnitt

TV Heads #42 - LA Screenings 5: Wrap up

L.A. Screenings är över för denna gång. Sista besöket gick till NBC, som presenterade ett starkare utbud än på många år. Tillsammans med SVT:s programdirektör Annie Wegelius och Programinköps avdelningschef Stephen Mowbray går TV Heads igenom NBC- och de tidigare inte omnämnda Warner-piloterna samt gör en sammanfattning av vad som visade sig vara ett ganska bra år för den amerikanska TV-marknaden. Titlar som diskuteras i detta avslutande program är bland annat Brooklyn Nine-Nine, Hostages, Ironside, About a boy samt årets kanske största överraskning, Believe. OBS! Varning för lite spoilers här och där!
2013-05-26
Länk till avsnitt

TV Heads #41 - LA Screenings 4: Mannaeta

Sony har gradvis kommit att bli en av de mest betydelsefulla studiorna i det amerikanska TV-landskapet. Med serier som bland annat Community, House of cards och Breaking bad har man visat att man kan skapa kvalitet, och i takt med att man nu också producerar allt större volym växer naturligtvis bolagets attraktionskraft. Inför årets Upfronts och L.A. Screenings låg man bakom några av de mest omtalade piloterna, och i detta fjärde LA-avsnitt går RUV:s Gudrun Jonasdottir och Göran Danasten igenom vad de hade att bjuda på. Titlar som tas upp är till exempel Rake, The night shift, The Michael J Fox show, US-versionen av Gavin & Stacey - Us & them samt den högst Nielsen-rankade piloten på länge: James Spaders The blacklist.
2013-05-25
Länk till avsnitt

TV Heads #40 - LA Screenings 3: Fritzl, handsvett och security sweeps

Ragnhild Thorbech (HBO) och Fredrik Luihn (NRK) är tillbaka i TV Heads för att tillsammans med Göran Danasten lämna en andra rapport från L.A. Screenings. På agendan finns den kommande, amerikanska adaptionen av Bron; FX:s The Bridge, CBS och Disneys piloter samt några mer eller mindre awkward kändismöten från de senaste dagarna. Titlar som diskuteras är utöver The Bridge bland andra The Millers, Trophy wife, Intelligence, Under the dome, Ray Donovan samt (några få ord om) den kanske mest emotsedda av alla network-piloter; Marvel agents of S.H.I.E.L.D.
2013-05-23
Länk till avsnitt

TV Heads #39 - LA Screenings 2: Tillbaka på taket

Första två screeningarna är avklarade, och tillsammans med Gudrun Jonasdottir från isländska RUV går vi igenom piloterna från Fox och Lionsgate: Friends with better lives, The crazy ones, Mind games, Enlisted, Gang related, Orange is the new black och många fler.
2013-05-21
Länk till avsnitt

TV Heads #38 - LA Screenings 1 2013: Everybody counts, nobody counts

TV Heads är tillbaka i USA. L.A. Screenings står för dörren, men innan vi kastar oss över årets amerikanska piloter möter vi en av svensk televisions mest betydelsefulla spelare. Efter en framgångsrik karriär i Sverige, där han bland mycket annat startade och drev produktionsbolaget STH-CPH begav sig Henrik Bastin till Hollywood. Som producent och VD på bolaget Fabrik Entertainment utvecklar han nu ett par av de mest spännande projekten på den amerikanska marknaden. I ett samtal med Göran Danasten berättar han om hur allting började, steget över Atlanten, tveksamma showrunners, hjälten Ulf Kvensler samt - inte minst - mötet och det aktuella samarbetet med två giganter: Billy Crystal och Michael Connelly. Och mycket, mycket annat.
2013-05-18
Länk till avsnitt

TV Heads #37 - Mip 2:2 - Det hetaste paret i Cannes

Det har blivit tidig onsdagskväll i Cannes. TV-branschens olika aktörer har med tomma blickar stapplat ut från "Palatset" för sista gången den här upplagan av MipTV. Vid en uteservering alldeles intill sammanfattar Göran Danasten, Stefan Baron och SVT:s programsäljare Paulette Olofsson dagarna som varit. Ett samtal om en skandinavisk våg, vad som säljer bäst internationellt bland SVT:s produktioner, broar, Äkta människor och en ständigt återkommande Rupert Murdoch. Dessutom avslöjar Stefan plötsligt bakgrunden till den nedstämdhet som kom att prägla hans Cannes-vistelse.
2013-04-12
Länk till avsnitt

TV Heads #36 - Mip 1:2 - Solnedgång

Det är tidig måndagkväll i Cannes och första dagen av vad som i branschen går under namnet Mip TV är till ända. Tillsammans med SVT:s underhållningschef i Stockholm, Mathias Engstrand, går Göran Danasten igenom vad som varit på tapeten när det gäller den ökade digitala närvaron, slipsar, nya Starz-serier och huruvida Bengt Strömbro kommer att spela en nyckelroll under ESC-finalen i maj.
2013-04-11
Länk till avsnitt

TV Heads #35 - BBC Showcase 2013:2

I det andra, och sista avsnittet från BBC-screeningarna i Liverpool går Göran och Fredrik Luihn igenom några av titlarna från vad som visade sig vara ett svagt år. Dessutom finbesök i form av tusenkonstnären Henrik Ekman; vargexpert, filmare, kåsör, programledare, speaker-virtuos och - i dessa sammanhang - ansvarig för SVT:s inköpta natur- och vetenskapsutbud. Vi hör om BBC-titlarna som är värda att hålla utkik efter, sura miner, supermöss i Arizona, internationell konkurrens och hur det kommer sig att Henrik om ett par veckor kommer att umgås med kannibaler.
2013-02-27
Länk till avsnitt

TV Heads #34 - BBC Showcase 2013:1

TV Heads är i Liverpool där BBC Worldwide arrangerar den årliga screeningen av nya, och ibland bara nästan nya program - BBC Showcase. Göran Danasten gästas av en gammal bekant, NRK:s inköpschef Fredrik Luihn, och tillsammans går de igenom vad som står på agendan i LIverpool, huruvida svenskar talar om Krimi samt om det finns en norsk vår för Les Revenants.
2013-02-25
Länk till avsnitt

TV Heads #33 - Den dopade hästen

Om ca tre månader invaderar ESC-finalen Malmö och Europas TV-rutor. Sedan maj förra året, när det stod klart att Loreen vunnit i Baku, har den exekutive producenten Martin Österdahl arbetat med projektet att förverkliga något av det mest massiva man kan göra inom TV. I ett samtal med TV Heads berättar han om arbetet med ESC, Londons musikscen och åren på MTG.
2013-02-22
Länk till avsnitt

TV Heads #32 - I morgon är en annan Dag

I samband med Göteborg Film Festival arrangeras en seminariedag om TV, under vilken aktuella och kommande TV-produktioner lyfts fram. En serie som sattes fokus på i år var den norska dramakomedin Dag, som är tillbaka med en tredje säsong på norska TV2 och SVT. TV Heads möter några av nyckelpersonerna bakom en av de mer omtalade skandinaviska TV-serierna på senare år: Manusförfattaren och regissören Öystein Karlsen, Producenten Anders Tangen, Fotografen Pål Haagerud samt skådespelarna Atle Antonsen och Rolf Lassgård. Liten spoilervarning utfärdas!
2013-02-01
Länk till avsnitt

TV Heads #31 - LIVE 2

I ett avsnitt inspelat inför publik på Pet Sounds Bar i Stockholm gästas Bengt och Göran av Ulf Kvensler, som berättar om sitt arbete med den aktuella dramaserien Molanders. Vidare återvänder publikfavoriten Ragnhild Thorbech, känd från TV Heads Girls- respektive L.A.-avsnitt. Efter att tidigare ha representerat Canal+ berättar hon nu om sitt arbete hos nya arbetsgivaren, HBO Nordic. Därutöver möter vi en av landets vassaste TV-skribenter; Christina Kennedy, som bl.a. avslöjar vilken som är bästa serie någonsin, och varför man bör undvika primärvården som arena för dramatik.
2013-01-23
Länk till avsnitt

TV Heads #30 - HBO - New York Special 3

I ett avslutande avsnitt i New York-trilogin befinner sig TV Heads på HBO:s huvudkontor vid Bryant park. Bengt och Göran rapporterar från det s.k. "A look inside", under vilken kanalen bl.a. berättar om hur man jobbar med lansering i allmänhet och andra säsongen av Girls i synnerhet. Dessutom träffar vi HBO:s Casey Bloys som ansvarar för bolagets halvtimmar.
2012-12-03
Länk till avsnitt

TV Heads #29 - SNL - New York Special 2

TV Heads befinner sig på klassisk mark: 30 Rockefeller Centre på Manhattan. 1975 skapade Lorne Michaels ett av amerikansk TV:s starkaste och mest långlivade varumärken; Saturday Night Live. I snart fyrtio har programmet levererat direktsänd humor på lördagskvällarna, skapat milstolpar inom genren, och - inte minst - agerat plantskola för många av komedivärldens stora. Erik Kenward, manusförfattare och producent, tar oss med bakom kulisserna på ett av historiens viktigaste TV-program.
2012-11-26
Länk till avsnitt

TV Heads #28 - Jetlag - New York Special 1

TV Heads befinner sig i New York. På en parkbänk någonstans på gränsen mellan Chelsea och The Meatpacking District pratar Bengt och Göran lite om hösten som varit och vad som står på agendan under dagarna i USA.
2012-11-26
Länk till avsnitt

TV Heads # 27 - Den vita älgen

Miniserien Torka aldrig tårar utan handskar tog Sverige med storm, och TV Heads gästas av två av nyckelpersonerna bakom projektet; regissören Simon Kaijser och producenten Maria Nordenberg. För Göran Danasten berättar de om ett monster till manus, försenade körsbärsträd och slocknande dekorlampor. Och - inte minst - en lökig älg.
2012-11-02
Länk till avsnitt

TV Heads # 26 - Mipcom 2:2

TV Heads är kvar på Croisetten, varifrån Göran Danasten och Mathias Engstrand lämnar en andra, och tyvärr sista, rapport från TV-mässan Mipcom.
2012-10-14
Länk till avsnitt

TV Heads # 26 - Mipcom 1:2

TV Heads är på TV-mässan i Cannes. Göran Danasten och vikarierande co-hosten Mathias Engstrand lämnar en första rapport från det som i branschen går under namnet Mipcom.
2012-10-14
Länk till avsnitt

Tv Heads # 25 - Kristallen

Göran och Bengt befinner sig på Kristallen-seminariet. De träffar SVT:s nöjeschef Mathias Engstrand som berättar om arbetet med ESC 2013. Vidare redogör rättighetschefen på SVT Sport, Jan Olsson, för turerna kring OS och andra stora evenemang. Avslutningsvis gästas programmet av journalisten Jan Gradvall, som just mött CSI:s showrunner, Carol Mendelsohn.
2012-09-14
Länk till avsnitt

Tv Heads # 24 - Det strategiska avsnittet

Göran Danasten är i Edinburgh på internationell tv-festival och samtalar med Jimmy Ahlstrand, strategichef på SVT. På tapeten är Public Service, i Sverige och Europa.
2012-08-30
Länk till avsnitt

Tv Heads # 23 - Mancave

Gäst hos Göran Danasten och Bengt Strömbro är manusförfattaren Lars Lundström, upphovsman till bland annat "Tusenbröder" och "Äkta människor". Det blir även snack om reaktionerna på HBO-aktuella The Newsroom, och så har Bengt byggt en hemmabio.
2012-08-17
Länk till avsnitt

TV Heads # 22: Sommaren med Göran & Bengt & Johan Bernhagen

TV Heads # 22: Sommaren med Göran & Bengt & Johan Bernhagen by TV Heads
2012-06-26
Länk till avsnitt

TV Heads - L.A. Screenings Special # 7

I en sjunde och avslutande rapport från L.A. Screenings 2012 river Göran Danasten av pilotskörden från NBC och Disney/ABC. (Publicerat 120528)
2012-05-28
Länk till avsnitt

TV Heads - L.A. Screenings Special # 6

Den sjätte rapporten från L.A. Screenings är inspelad på Warner Brothers studiolot i Burbank och samtalet kretsar självklart kring Warners piloter. Screeningarnas andra fempoängare utses av panelen. Gäster hos Göran Danasten är Fredrik Luihn, NRK och Gudrun Jonasdottir, RUV.(Publicerat 120525)
2012-05-25
Länk till avsnitt

TV Heads - L.A. Screenings Special # 5

Den femte rapporten från L.A. Screenings är inspelat på Sony/Columbia-loten i Culver City och har fått avsnittstiteln "Rösten från andra sidan". Gäst hos Göran Danasten är Andreas Brosjö, programsäljare på Sony Pictures Television. Dessutom mer om piloterna från Sonys och Disneys screeningar, bl.a. Last resort, Men at work, Save me, Mob doctor. (Publicerat 120524)
2012-05-24
Länk till avsnitt

TV Heads - L.A. Screenings Special # 4

Den fjärde rapporten från L.A. Screenings. Om: Aaron Sorkins nya HBO-serie "The Newsroom", Cineflix-dramat Copper, CBS och mycket annat. Gäster hos en skrikande Göran Danasten är inköparna Ragnhild Thorbech, Canal+, och Fredrik Luihn, NRK.(Publicerat 120522)
2012-05-22
Länk till avsnitt

TV Heads - L.A. Screenings Special # 3

Rapport nummer tre från L.A. Screenings. Om: Charlie Sheens "Anger Management", "Nashville" och mycket mer. Het gäst på Göran Danastens hotelltak är Ragnhild Thorbech, programinköpschef Canal+. (Publicerat 120521)
2012-05-21
Länk till avsnitt

TV Heads - L.A. Screenings Special # 2

Rapport nummer två från L.A. gäller de nya pilotavsnitten från FOX. Gäster hos Göran Danasten är Fredrik Luihn, NRK och Gudrun Jonasdottir, RUV. (Publicerat 120518)
2012-05-18
Länk till avsnitt

TV Heads - L.A. Screenings Special # 1

I en första rapport från det stora amerikanska tv-eventet sitter Göran Danasten på ett tak i West Hollywood tillsammans med fantastiske NRK-personen Fredrik Luihn. (Publicerat 120518)
2012-05-18
Länk till avsnitt

TV Heads # 14 Girls, girls, girls

I ett glimrande fjortonde avsnitt gästas Göran och Bengt av manusförfattaren Cilla Jackert och Ragnhild Thorbeck, programinköpare på svenska Canal Plus. Samtalet rör sig ledigt kring Tre Kronor, Spung, "nightly wildlife" och sist men inte minst Lena Dunhams komediserie "Girls" som har premiär på HBO i mitten av april. (Publicerat 120330)
2012-03-30
Länk till avsnitt

TV Heads # 13 I lejonets kula

I ett trettonde avsnitt inspelat i samband med SVT:s chefsmöte på Fotografiska Museet möter TV Heads VD Eva Hamilton, talar brittisk seriedramatik med Stefan Baron och Maria Groop Russel samt får ett första samtal med den nytillträdde Rapport-chefen Ulf Johansson. Därutöver levereras inte bara en, utan två bomber. (Publicerat 120210)
2012-02-10
Länk till avsnitt

TV Heads # 12

Gäst i TV Heads tolfte program är ingen mindre än trailerproducenten och prisbelönte tennissmackaren Staffan Lundberg. Det blir fokus på trailerproduktion och marknadsföring, och det levereras dessutom en överraskning som fullständigt slår undan fötterna på Göran och Bengt. Det blir även bokslut för det amerikanska dramaåret 2011, och nedslag i ett fortsatt starkt flöde av brittiska serier. (Publicerat 120204)
2012-02-04
Länk till avsnitt

TV Heads # 11 - Varning för barn

Med tio hyllade avsnitt i ryggen vågar sig TV Heads-redaktionen ut på stan. I det elfte programmet huserar vi på anrika Pet Sounds Bar i Stockholm för ett stojigt och uppsluppet live-performance. Samtalet kretsar bland annat kring den skandinaviska dramavågen, kommande SVT-dramat "Äkta människor" samt Louis CK. Gäster: Annie Wegelius (Programchef, SVT), Stefan Baron (Dramachef i Stockholm, SVT) och Sandra Wejbro (Aftonbladet). (Publicerat 111215)
2011-12-15
Länk till avsnitt

TV Heads # 10 - Intervjuspecial med Christina Wayne

I det tionde TV Heads möter vi Cineflix VD, Christina Wayne, i ett samtal om den nya kriminalserien Copper, den skandinaviska våren, och Christinas tid på AMC som ledde fram till succéer som Mad Men och Breaking Bad. (Publicerat 111102)
2011-11-02
Länk till avsnitt

TV Heads # 9 - Höstsonaten

I TV Heads avsnitt 9 - Höstsonaten - går Bengt Strömbro och Göran Danasten igenom sommaren som varit samt väljer ut det mest intressanta ur den amerikanska hösttablån. SVT:s programchef för Barn, Kristina Colliander, berättar om hur hon ansvarade för att lägga ner en av svensk tv:s största succéer och avslöjar detaljer om årets julkalender. Programmets andra gäst, tv-legenden Sverker Olofsson, talar dramaturgi, avslöjar sina framtidsplaner och fattar intresse för Thomas Schlammes estetiska höstdrama Pan Am. (Publicerat 110920)
2011-09-20
Länk till avsnitt

TV Heads # 8 - Still Alive

TV Heads fyller ett år och detta firar Bengt Strömbro och Göran Danasten med ett hejdundrande jubileumsavsnitt. Festlig gäst är ingen mindre än SVT:s egen Henrik Bennetter, vars ansikte och röst hör till Sveriges mest välkända. Den forne hallåmannen fortsätter en lång tv-gärning och är idag projektledare för dubbning av utländska tv-serier för barn. Henrik berättar i programmet om sitt jobb och sitt yrkes utmaningar. Dessutom blir det frågelåda, tv-seriestress och Görans traditionsenliga rapport från det stora amerikanska tv-eventet LA Screenings. Publicerat 110621)
2011-06-21
Länk till avsnitt

TV Heads # 7 - I lagens famn

Gäst i det sjunde TV Heads är Christian Wikander, dramachef på SVT i Göteborg. Således blir det denna gång en djupdykning i det svenska tv-dramat. Hur fungerar det när en ny dramaserie blir till och hur vet man när man hittat drömmanuset? Vem bestämmer över slutprodukten? Christian passar även på att släppa en explosiv nyhet om ett framtida dramaprojekt, medan Göran gör en pudel angående översatta programtitlar och dessutom droppar ordet "axiom". (Publicerat 110601)
2011-06-01
Länk till avsnitt

TV Heads # 6 - En ny vår

Efter en tid isär återförenas programledarduon Göran Danasten och Bengt Strömbro för ett sjätte avsnitt av TV Heads. Gäster är publikanalytikern Johanna Uddståhl Friberg och en kompis från förr - tv-aficionadon Kristina Ernehed. Huvudämnet denna gång är tittarsiffror - förr och idag, i broadcast och på webben. Dessutom genomgång av en särdeles intressant amerikansk midseason. (Publicerat 110412)
2011-04-12
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.