Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Julkalendern 2010: De vilda helgonen

Julkalendern 2010: De vilda helgonen

Simon, Maria och Nelson har en klubb för goda gärningar. Ansvarig utgivare: Hanna Toll

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sverigesradio.se/julkalendern2010devildahelgonen

Avsnitt

Del 24: Tomten tappar masken

Inga fler goda gärningar! Kan det vara sant? Än har inte alla fått vad dom innerst inne önskar sig! Men vems verk är det?

2010-12-24
Länk till avsnitt

Del 23: I en korg mot himlen

Simon förklarade vad som hänt för farmor. Hon hämtade genast pengar på banken för att hjälpa Simon. Men fanns papegojan kvar? Och skulle Maria förlåta honom?

2010-12-23
Länk till avsnitt

Del 22: Farmor gör en god gärning

Nelson blev arg på Simon för att han inte frågat om han kunde låna deras pengar, utan bara tog dom för sin goda gärning för farmor. Tillsammans försökte dom lösa problemet med papegojan till Maria. Men var deras idé så bra..?

2010-12-22
Länk till avsnitt

Del 21: Ett helgon med glorian på sned

Maria har lärt Simon dansa tango och på minnesdagen av när farfar och farmor träffades och dansade tango bjöd Simon upp. Allt hade väl varit väl, om det inte var för den röda klänningen som Simon köpt för pengarna i Helgonklubbens penningskrin.

2010-12-21
Länk till avsnitt

Del 20: Tangodagen

Simon har gjort något som är en god gärning för farmor. Men en ogärning för Maria och Vilda Helgonens Klubb. Nu vet han inte vad han ska göra! Åh, vad ska Maria och Nelson säga?

2010-12-20
Länk till avsnitt

Del 19: Ett helgeråd

Julen närmar sig och farmor är ledsen. Fyra dagar före jul brukade hon och farfar dansa tango och varje jul fick hon en ny röd klänning i present. Farmor tittar på klänningen från förra året och säger att hon ska kasta den

2010-12-19
Länk till avsnitt

Del 18: Arga gubbens bästa dag

Arga gubben har bjudit tant Stella på middag och idag är det dagen med stort D! Nelson, Maria och Simon har lovat att hjälpa till med städning och matlagning. Nelson är i sitt esse!

2010-12-18
Länk till avsnitt

Del 17: Finfina fynd

Simon försöker lära sig att dansa tango, han har en plan på gång för farmors skull. Idag är det dags för loppisen! Simon, Nelson och Maria har fått ett bord på Julmarknaden.

2010-12-17
Länk till avsnitt

Del 16: En saknad faster

Simon har sett att farmor har ett kort av sin dotter Astrid, Simons pappas syster. En dotter som farmor aldrig pratar om, för de blev osams en gång och har inte setts sen dess! Simon bestämmer sig för att leta rätt på Astrid.

2010-12-16
Länk till avsnitt

Del 15: Hemliga minnen

Simon, Nelson och Maria hjälper Arga gubben att bli av med lite gamla grejer så det blir fint hemma, för Arga gubben har bjudit hem tant Stella på middag. De vilda helgonen ska ordna loppmarknad!

2010-12-15
Länk till avsnitt

Del 14: Hjältemod är ett hjältedåd

Simon försöker muntra upp sin ledsna farmor. Men Simon är trött. Nelson får äntligen beröm av sin pappa och idag är faktiskt både Oscar och Nelson hjältar. Men på lite olika vis.

2010-12-14
Länk till avsnitt

Del 13: Konsten att hålla tyst

Konsten att hålla tyst Simon har glömt att det är Lucia och kommer till skolan i pappas gamla vita skjorta med en ihoprullad pizzakartong som strut på huvudet. Alla skrattar! Simon avslöjar sin och Nelsons hemlighet för Maria

2010-12-13
Länk till avsnitt

Del 12: Kakor till salu

Simon har fått Stella och Arga gubben att bli bekanta och Arga gubben har börjat gå ut med Stellas hund! Två helgongärningar i en! Maria, Simon och Nelson säljer sina kakor och tjänar en del pengar. Men alldeles för lite.

2010-12-12
Länk till avsnitt

Del 11: Resan hem

Nelson, Maria och Simon bakar kakor som de ska sälja. De döper kakorna till: Tomteluvor, Julkrubbans Frestelser, Betlehemsstjärnan stiger sakta, Ljusklara hägringar. De starkaste kakorna döper de till Kamelpuckel och Ät om du vågar!

2010-12-11
Länk till avsnitt

Del 10: En motvillig farmor

Simon följer med sin pappa till farmor för att övertala henne att följa med dem hem. Hittills har hon vägrat! Ska Simon lyckas?

2010-12-10
Länk till avsnitt

Del 9: En ledsen ängel med hatt

Simon får beröm i skolan för sin teckning av sin farfar som ängel. Ingen vet att Simons farfar uppenbarar sig nästan varje morgon och ber om att Simon ska göra så att farmor får en bra jul!

2010-12-09
Länk till avsnitt

Del 8: Arga gubbens skrik

När Simon träffat Arga gubben förstår han att man kan vara arg för att man är ledsen. Han lär Arga gubben ett knep mot att vara så arg.

2010-12-08
Länk till avsnitt

Del 7: Marias tårar

Simon får reda på varför Maria är så ledsen, men hon berättar inte allt och Lyckans Fågel visar sig inte bara vara ett halsband och en dikt - utan en riktig papegoja också!

2010-12-07
Länk till avsnitt

Del 6: Simons hjärta står i brand

Nelsons pappa vill att Nelson ska bli brandman, men han ville hellre laga mat och kakor. Klassens besök på brandstationen gör Nelson olycklig, han misslyckas med allt och hans pappa säger att han är ett exempel på hur man inte ska göra.

2010-12-06
Länk till avsnitt

Del 5: Ett vilt uppdrag

Simon är olycklig över att Maria är så ledsen. Vad skulle hon hos klasskompisen Oskar att göra? Simon och Nelson kommer på nya helgongärningar, som blir lite väl vilda. De tjänar pengar som de i hemlighet planerar att köpa något fint åt Maria för

2010-12-05
Länk till avsnitt

Del 4: Lyckans fågel

Simons pappa åker till farmor för att övertala henne att fira julen med dem. Lätt blir det inte, för farmor vill inte fira någon jul i år. Simon undrar om han gjort rätt när han valde att inte åka med till farmor, men samtidigt vill han hjälpa Maria på hennes pappas restaurang. Båda sakerna är att göra gott, men vilket är viktigast?

2010-12-04
Länk till avsnitt

Del 3: Argare än argast

Simon, Nelson och Maria provar på att göra olika goda gärningar. Vad det nu är! I konditoriet stöter de på en farbror som heter Rollén. Han har en hemsk hicka. De hjälper honom och blir belönade direkt med grädde, smörkräm och hallonsyltsbakelser.

2010-12-03
Länk till avsnitt

Del 2: Marias hemlighet

Simon och hans kompisar Nelson och Maria har bildat De vilda helgonen klubb för Simons farmors skull, för att se till att hon får en bra jul. Men vem behöver inte en bra jul och varför är Maria ledsen?

2010-12-02
Länk till avsnitt

Del 1: Anderösten ger Simon ett uppdrag

Simon är på sitt rum när hans döda farfar plötsligt uppenbarar sig för honom som en ängel, iförd sina blå jobbarbyxor och sin gamla hatt. Han har ett uppdrag åt Simon!

2010-12-01
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.