Sveriges 100 mest populära podcasts

CYKELRADION.SE

CYKELRADION.SE

-av cyklister -för cyklister -med cyklister

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

cykelradion.se

Avsnitt

Avsnitt 113. Taggade är bara förnamnet.

Det här avsnittet spelades in i Anders kök, en av de varmaste vårdagarna hittills, på våra breddgrader. Samtalet kom att handla om redaktionens nya cyklar från Meter Bikes, om en ny het cykeldestination, om hur det går (till) i proffsklungan. Krister Isaksson berättar om varför han spar lite på sin nya cykel och om Riksrevisionsverkets … Fortsätt läsa ?Avsnitt 113. Taggade är bara förnamnet.?
2024-04-09
Länk till avsnitt

Avsnitt 112. Ett säkert vårtecken!

Bara ett vårtecken? Det visar sig att det här avsnittet faktiskt kryllar av vårtecken. Anders tar oss med  på guidad tur bland klassiker och monument och Tomas lovar att återuppta ett tidigare påbörjat projekt. Nya gravelcyklar från Meter Bikes väntar på plusgrader och tinade grusvägar och en tröja lottas ut till en lyssnare som skickar … Fortsätt läsa ?Avsnitt 112. Ett säkert vårtecken!?
2024-02-15
Länk till avsnitt

111. Live från Meter Bikes i Stenkullen

30 november 2023. Snöflisor i luften, moddiga vägar och fest! Meter Bikes bjöd in till releaseparty för den nya gravelmodellen RAYY. Vi var på plats och fick en pratsund med cykelbyggare Rickard Ölander. Mattias Reck var också där och äntligen fick vi se varandra, efter att tidigare bara haft kontakt via olika videochattar. Med tanke … Fortsätt läsa ?111. Live från Meter Bikes i Stenkullen?
2023-12-01
Länk till avsnitt

110. Äntligen november!

Det tog lite tid den här gången. Men till slut var både Anders och Tomas på samma plats samtidigt och passande nog i cykelradions studio. I det här avsnittet pratar vi om cykling på olika platser i världen; Spanien, Tokyo och Rwandas huvudstad Kigali. Redan nu vet vi att nästa avsnitt kommer att sändas live … Fortsätt läsa ?110. Äntligen november!?
2023-11-01
Länk till avsnitt

109. Gult är… snyggt!

Det här avsnittet spelas in precis som Tour de France är inne på sin andra vecka. Anders ger oss sin syn på saken från bästa kommentatorsplatsen. Krister Isaksson förklarar det här med skärmarna på sin cykel och Tomas tycker sig ha gjort en spaning. Alltsammans landade i ett avsnitt som också kom att handla om … Fortsätt läsa ?109. Gult är… snyggt!?
2023-07-14
Länk till avsnitt

108. Mellan rosa och gult.

I det här avsnittet får vi besök av Anders Stålhammar från Parkinsonpodden.se som berättar om att cykling är en utmärkt motionsform för den som drabbats av Parkinsons sjukdom. Det blir också en sammanfattning av årets Giro d’Italia, rapporter från redaktionens olika grusvägsäventyr sedan sist och självklart en tävling med en snygg cykeltröja som pris.
2023-06-02
Länk till avsnitt

107. Med solsken i blick.

Äntligen verkar vintern ha gett sig, i alla fall i trakterna av Örebro. Vi inrättade vår studio i Anders trädgård och njöt av såväl fågelsång som solens värmande strålar. Rickard Ölander från Meter Bikes berättade om några av årets nyheter och gav några inspirerande vägtips. Krister Isaksson  var glad över att äntligen fått inviga sin … Fortsätt läsa ?107. Med solsken i blick.?
2023-04-20
Länk till avsnitt

106. Snösmockor och vårkänslor.

Trots yrsnö utanför fönstret anar vi en vår runt hörnet. Proffsen kör så det ryker, Anders slår näven i bordet och Tomas känner sig aningen skeptisk. Krister Isaksson har bytt plattform men inte spår och ännu en snygg och högkvalitativ cykeltröja från Kalas finner en ägare. Ungefär så kan man beskriva innehållet i den 106:e … Fortsätt läsa ?106. Snösmockor och vårkänslor.?
2023-03-09
Länk till avsnitt

105. Nytt år, nya cyklar, nya upplevelser.

Grått och trist utanför studiofönstret men vad gör det? I det här avsnittet bjuder Rickard Ölander från Meter Bikes på vintercyklingstips, Krister Isaksson njuter av att… ja, vad då? Hursomhelst, snyggt blir det. Vi får reda på vad ett antal av Cykelradions lyssnare sysslar med när de lyssnar på ett avsnitt, en av dem vinner … Fortsätt läsa ?105. Nytt år, nya cyklar, nya upplevelser.?
2023-01-25
Länk till avsnitt

104. Live från Meter Bikes

Fredagen den 9 december for vi till Meter Bikes i Stenkullen, mellan Alingsås och Göteborg. Där var det öppet hus med korvgrillning, glöggmingel och cykelsnack. Rickard Ölander berättade om bakgrunden till cykelfabriken som arbetar med småskalig produktion, limiterade cyklar och sylvass kvalitet. Självklart handlade det en hel del om den starkast växande cykeltrenden just nu. Och som … Fortsätt läsa ?104. Live från Meter Bikes?
2022-12-10
Länk till avsnitt

103. 30 mil i november, målgång!

Med rekordkort intervall sedan senaste avsnittet är det dags att ta årets 30 mil i november i mål. Årets upplaga har varken gått smärtfritt eller spårlöst förbi. Här får du den osminkade sanningen in på bara skinnet. Krister Isaksson tycker inte att det händer jättemycket när politiska visioner om ökad cykling ska bli till verklighet … Fortsätt läsa ?103. 30 mil i november, målgång!?
2022-11-28
Länk till avsnitt

102. 30 mil i november!

Nu sparkar vi igång årets roligaste cykelutmaning. Dags igen för 30 mil i november. Cykla på valfri cykel i valfri fart under valfritt antal dagar. Om du fått ihop 30 mil, innan november övergått i december har du klarat av utmaningen. Hur svårt kan det vara? Om detta pratar vi i november månads första avsnitt. … Fortsätt läsa ?102. 30 mil i november!?
2022-11-01
Länk till avsnitt

101. I valet och kvalet.

I avsnitt 101 pratar vi med Krister Isaksson, som utnämnts till Årets Opinionsbildare av organisationen Svensk Cykling. Sedan avhandlas naturligtvis cykelsommaren 2022 som bjöd på allt från dansk TdF-succé till korta vardagsrundor. En kvalitetströja från vår klädsponsor Kalas sätts på spel samtidigt som vi säger grattis till Mathilda från Kungsbacka som vann det hundrade avsnittets … Fortsätt läsa ?101. I valet och kvalet.?
2022-09-01
Länk till avsnitt

Avsnitt 100 ?Etthundra avsnitt!

Cykling..? Finns det verkligen så mycket att prata om, att ni kan göra en podcast om det? Jo, det gör det. Fast att vi skulle kunna fira först ett 10-årsjubileum och nu även ett 100-avsnittsjubileum, det kanske vi inte vågade lova då i tidernas begynnelse, vintern 2010. Vi håller på så länge det är kul, … Fortsätt läsa ?Avsnitt 100 ?Etthundra avsnitt!?
2022-05-30
Länk till avsnitt

Avsnitt 99. På rätt sida om vintern.

Om du kommer till en skylt som uppmanar dig  att kliva av cykeln och leda den förbi en viss plats, måste du följa uppmaningen då? Krister Isaksson reder ut samtidigt som han hyllar tätt åtsittande cykelkläder. Passande nog lottar vi ut en både välsittande och snygg cykelradiotröja från vår samarbets-partner Kalas till en lyssnare som … Fortsätt läsa ?Avsnitt 99. På rätt sida om vintern.?
2022-05-03
Länk till avsnitt

97. God fortsättning!

Nytt år, nya insatser. I det här avsnittet berättar Magnus Lagher, aka Velonavia, om sitt projekt Colmarp som erbjuder ett nära cykeläventyr på spännande vägar med mycket historia. Krister Isaksson kommenterar Trafikverkets senaste utspel om obligatorisk hjälm för cyklister. Och så blir det tävling som vanligt. Vill du vara med om utlottningen av en nydesignade … Fortsätt läsa ?97. God fortsättning!?
2022-01-19
Länk till avsnitt

96. 30 mil i november.

Nu ska det utredas, hur ändrade trafikregler kan främja säker omkörning av cyklister. Precis så står det i regeringens uppdrag till Transportstyrelsen. Krister Isaksson är med och ger sin syn på saken, förutom att vi också ägnar en del av samtalet åt såväl vintercykling som konsten att samsas om utrymme. Anders och Tomas redovisar två … Fortsätt läsa ?96. 30 mil i november.?
2021-11-22
Länk till avsnitt

95. Världens bästa uppfinning.

Höst på riktigt utanför studiofönstret när Anders Adamson och Tomas Jennebo bjuder på ett synnerligen välmatat avsnitt. Vi kollar   med projektledaren Mirja Mattsson om det blev fler som tog cykeln i Örebro, när en av stadens centrala cykelvägar målades i kulörta färger. Det blir en intervju med författaren, historikern och vetenskapsjournalisten Henrik Höjer som … Fortsätt läsa ?95. Världens bästa uppfinning.?
2021-10-12
Länk till avsnitt

94. Sluta sminka grisen!

I höstens första avsnitt har vår sidekick Krister Isaksson starka åsikter och tankar kring de olika projekt som dras igång för att locka fler människor att ta cykeln istället för bilen. Han är inte imponerad, kan vi väl avslöja. Anders ger oss en initierad uppdatering av läget inom den professionella cykelsporten och Tomas verkar ha … Fortsätt läsa ?94. Sluta sminka grisen!?
2021-09-02
Länk till avsnitt

Det går som tåget… 94:an på väg

[]
2021-08-23
Länk till avsnitt

93. Cykling, cykling, cykling. Å så lite cykling.

I det här avsnittet har vi vår längsta gästlista hittills. Trogne lyssnaren Stefan Wendt från Skövde, är just nu ute på en cykelrunda av det lite längre slaget. Han tänker besöka samtliga svenska landskap under en och samma tur. Vi fick ett snack med honom när han var på väg efter den svenska västkusten. Läs … Fortsätt läsa ?93. Cykling, cykling, cykling. Å så lite cykling.?
2021-06-10
Länk till avsnitt

92. Innan girot.

Varför har cyklister så svårt att respektera trafiksignaler som visar rött? Krister Isaksson reder ut begreppen. Kampen om den rosa tröjan, dvs Giro d’ Italia drar igång och Anders tipsar om några av namnen att hålla koll på framöver. Cykelradions nya klädkollektion har landat från vår leverantör Kalas och en tröja sattes omedelbart på spel. … Fortsätt läsa ?92. Innan girot.?
2021-05-07
Länk till avsnitt

91. Aprilväder, politik och nederländsk trafikplanering.

Vi pratar med Jakob Forssmed, kristdemokratisk riksdagsledamot som nyligen ställde frågan om 1,5 meters avstånd till cyklister vid omkörning i en interpellationsdebatt i riksdagen. Här är länken till debatten Krister Isaksson tar oss med till Nederländerna och berättar om att det är ett medvetet tankesätt, snarare än avsaknaden av backar och isvintrar, som gör att … Fortsätt läsa ?91. Aprilväder, politik och nederländsk trafikplanering.?
2021-04-08
Länk till avsnitt

90. En ny röst i etern.

Det är med stor glädje vi hälsar Krister Isaksson välkommen till Cykelradion. Få har sådan koll på trafikplanering ur ett cykelperspektiv som Krister. Och även om mycket går åt rätt håll, när det handlar om cykling i och omkring våra städer, så finns det saker att se upp med… Förutom detta listar vi för och … Fortsätt läsa ?90. En ny röst i etern.?
2021-03-09
Länk till avsnitt

89. Nytt år, nya insatser.

Även om det kanske är aningen i tidigaste laget att spana efter vårtecken redan den 20 januari, så dök det i alla fall upp ett sådant (eller om det var mer av en känsla kanske), strax innan 2021 års första avsnitt av Cykelradion livestreamades från studio Constance i Hampetorp. Den som vill vara med och … Fortsätt läsa ?89. Nytt år, nya insatser.?
2021-01-20
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.