Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

PP3

PP3

Dagsaktuell talkshow om den popkulturella världen, med Linnéa Wikblad, Sara Kinberg och Adrian Boberg. Ansvarig utgivare: Sîlan Diljen

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sverigesradio.se/pp3

Avsnitt

Mares, Fort Boyard och bin

Säsongsavslutning! Linnea, Sara och Helle firar sommarlov med exklusiv live-spelning av Mares, Sara redogör för sin resa till Fort Boyard och vi diskuterar en hemsk kvinna som slickar på ögon.

2019-06-07
Länk till avsnitt

The central park five, den fulaste lilla svarta och att ta en för laget

Linnea, Helle och Adrian pratar med Andreas Utterström om det uppmärksammade fallet med The Central Park Five, dömer ut AI som modedesigner och hyllar Fyre Festival-hjälten Andy King.

2019-06-06
Länk till avsnitt

Caster Semenya, skjutna måsar och boil-in-bag

Linnea, Victor och Adrian pratar med Radiosportens Alexander Lundholm om friidrottaren Caster Semenya, diskuterar legitima anledningar att skjuta måsar och Victor prisar boil-in-bag-ris.

2019-06-05
Länk till avsnitt

Mount Everest och djur som är kul i fejset

Linnea, Helle och Adrian pratar med klättraren Robin Trygg om dödsolyckorna på Mount Everest och så snackar vi om att checka ut för sommaren.

2019-06-04
Länk till avsnitt

John Wick 3, Saras drömtripp och Alice & Biancas Showcast

Linnea, Sara och Adrian snackar om nya John Wick-filmen, Sara berättar om en dröm som går i uppfyllelse (typ) och gänget avhandlar Bianca och Alice showcast.

2019-06-03
Länk till avsnitt

Indiana Jones, shoeys och lite goda miljönyheter

Linnea, Sara och Adrian diskuterar Indiana Jones, Sara levererar lite goda miljönyheter och Linnea berättar om den fruktansvärda traditionen shoeys dvs dricka öl ur sko.

2019-05-31
Länk till avsnitt

Carl Philips maskerad och pizzarobot

Linnea, Sara och Adrian diskuterar Prins Carl Philips 40-årsfest med temat "Vad ville du bli när du var liten" och Adrian berättar om en ny pizza-AI.

2019-05-30
Länk till avsnitt

Babblarna, Tove Lo och vaxdockor

Sara, Helle och Adrian babblar med journalisten Marcus Joons om barnprogrammet Babblarnas bråkiga baksida. Vi får också finbesök av artisten Tove Lo.

2019-05-29
Länk till avsnitt

Aborträtten, Kikki Dee och gymnastikupdate

Sara, Adrian och Helle får besök av Lena Lennerhed, professor i idéhistoria, och pratar om aborträttens historia och Adrian hyllar Kikki Danielssons twitter.

2019-05-28
Länk till avsnitt

Rage 2 och smeknamn

Adrian, Helle och Victor snackar med den kreativa chefen för spelet Rage 2, Magnus Nedfors, om hur man egentligen gör ett tv-spel och försöker hitta det dummaste smeknamnet bland lyssnarna.

2019-05-27
Länk till avsnitt

Influencer och reklam och Mobys påstådda romans

Linnea, Sara och Victor pratar med Resumés Yasmine Winberg om deras granskning av influencers och smygreklam och diskuterar Mobys påstådda romans med Natalie Portman.

2019-05-24
Länk till avsnitt

Supporterkultur, glow och Will Smith

Linnea, Sara och Adrian pratar med Noa Bachner om supporterkultur och konflikten med polisen, reder ut skillnaden på glow och svett och konstaterar att Will Smith är USA:s Markoolio.

2019-05-23
Länk till avsnitt

Kvinnor i pophistorien, filmfestivalen i Cannes och konsert-stories

Linnea, Sara och Adrian får besök av Anna Charlotta Gunnarsson som skrivit boken Kvinnorna som formade pophistorien, pratar med Roger Wilson som är i Cannes och fördömer konsertklipp på soc med.

2019-05-22
Länk till avsnitt

The Big Bang Theory och svärdskepsis

Linnea, Sara och Adrian pratar om The Big Bang Theory vars sista avsnitt sänds ikväll och frågar sig hur serien blev så stor och diskuterar hur lätt det egentligen är att hugga av kroppsdelar.

2019-05-21
Länk till avsnitt

Scriptor, filmfails och John Lundviks snopna loser face

Linnea, Victor och Helle får besök av Kerstin Sundberg som jobbar som scripta och pratar om film fails och diskuterar Eurovision Song Contest, Madonnas framträdande och John Lundviks besvikna face.

2019-05-20
Länk till avsnitt

Minecraft 10 år, ESC och Lil Nas X

Sara, Helle och Victor pratar med Angelica från P3 Spel om Minecraft som fyller 10 år, går igenom favoriterna från Eurovision Song Contest och lyssnar på hästversionen av Old Town Road.

2019-05-17
Länk till avsnitt

Chris Farley och evigt uppskjutna projekt

Adrian, Sara och Victor pratar med Johan Hurtig om komikern Chris Farley, SNL-favoriten som dog för 22 år sedan. Vi pratar också med lyssnarna om de där projekten som aldrig blir av.

2019-05-16
Länk till avsnitt

Rammsteins historia och filmen Midsommar

Sara, Adrian och Victor djupdyker i Rammsteins historia med PP3:s egna Jonatan Loxdal och faktakollar trailern till nya skräckisen Midsommar som är gjord av amerikaner men utspelar sig i Sverige.

2019-05-15
Länk till avsnitt

Transnistrien, glaciäris och GoT (inga spoilers!!!)

Adrian, Sara och Helle pratar med Jesper Lindau om landet Transnistrien som känns påhittad men inte är det, lyxis som bryts från glaciärer och diskuterar Game of Thrones (men svär inga spoilers)!

2019-05-14
Länk till avsnitt

Woodstock-festivalen och killfiltret

Linnea, Helle och Irena får besök av Stefan Wermelin som berättar allt om Woodstock och peace, love och grammofonskivor och testar killfiltret och ber lyssnarna fördomsprofilera sin kill-alteregon.

2019-05-13
Länk till avsnitt

Nischparfymer och krig på film

Linnea, Sara och Victor får besök av Victor Langer från Parfympodden och pratar om nischparfymer. Linnea förklarar också sin aversion inför slag på film och försöker tidsbestämma Game of Thrones.

2019-05-10
Länk till avsnitt

Vinnaren av Paradise Hotel, hunk-bönder och Pikachu

Adrian, Sara och Helle snackar med årets vinnare av Paradise Hotel, diskuterar den hunkigaste deltagaren i Bonde söker fru och får besök av Angelica från P3 Spel som lär oss allt om pokémonen Pikachu.

2019-05-09
Länk till avsnitt

Spelberoende, Lori Loughlin och PP3:s skidskola

Adrian, Victor och Irena får besök av professorn Anders Håkansson som berättar om mekanismerna bakom spelberoende, radar upp skådisar som blivit utskriva ur sina serier och startar skidskola.

2019-05-08
Länk till avsnitt

Met-galan, chicken wings och P3:s utrikeskorre

Adrian, Sara och Helle avhandlar Met-galans tema och bästa och sämsta outfits, diskuterar favoriter på menyn som man förlorat och får besök av P3:s utrikeskorre Caroline Kernen.

2019-05-07
Länk till avsnitt

RBG, barnvaktsminnen och prinsbebis

Adrian, Sara och Helle får besök av Ekots utrikeschef Ginna Lindberg som berättar allt om Ruth Bader Ginsburg, ber lyssnare om barnvaktsminnen och liverapporterar om den nya engelska prinsbebisen.

2019-05-06
Länk till avsnitt

Qwerty och Chewbacca

Adrian, Sara och Helle pratar med Nils Olander om tangentbordets historia och minns bortgångne Peter Mayhew som var skådisen som spelade Chewbacca i Star Wars. 

2019-05-03
Länk till avsnitt

Boyz n the hood och Cardi Bs fifferoni

Sara, Helle och Robert pratar med Nathan Hamelberg om den nyligen bortgångne regissören John Singleton som gjorde kultfilmen Boyz n the hood och går igenom gårdagens Billboard Awards.

2019-05-02
Länk till avsnitt

Djatlovpasset, grottpojkar och kissbomber

Sara, Victor och Helle pratar med Clas Svahn om det osannolika fallet i Djatlovpasset, diskuterar den kommande miniserien om de thailändska grottpojkarna och reder ut kissbomber.

2019-05-01
Länk till avsnitt

Spotify inifrån och rabiessmittades skyddshelgon

Linnea, Sara och Kalle får besök av Sven Carlsson som tillsammans med Jonas Leijonhufvud skrivit Spotify inifrån och förklarar bakgrunden till att vi firar Valborg (spoil: det handlar om rabies).

2019-04-30
Länk till avsnitt

Al Capone och plastskepsis

Linnea, Sara och Helle pratar med Cecilia Düringer från P3 Historia om gangster Al Capone och diskuterar Linneas vurm för mikroplast och Helles skepsis mot sugrör som fastnar i sköldpaddors näsor.

2019-04-29
Länk till avsnitt

Country rap, pappareflexer och Taylor Swift

Linnea, Sara och Victor pratar med Nicholas Ringskog Ferrada-Noli om country rap och Lil Nas X, snackar pappareflexer och mammastyrka och diskuterar Taylor Swifts kärlek till katter.

2019-04-26
Länk till avsnitt

Mobilövervakning och inredningsstilar

Linnea, Sara och Victor får besök av Linus Larsson från DN som gjort en knäck om mobilövervakning och definierar Victors inredningsstil: Nyinflyttad digitalt.

2019-04-25
Länk till avsnitt

"Hej jag heter Fredrik" och dildoparty med mamma

Linnea, Sara och Irena får besök av Fredrik Söderholm som berättar om podden Hej jag heter Fredrik och sitt kokainmissbruk och Linnea berättar om när hon var på möhippa med dildoparty med sin mamma.

2019-04-24
Länk till avsnitt

Resistenta svampar, Kanye Wests sunday service och hyresvärdar från helvetet

Linnea, Sara & Helle får besök av Emma Frans som berättar om den nya resistenta skräcksvampen Candida Auris, avhandlar Kanye Wests sunday service på coachella och ber lyssnarna om hyresvärdstrauman.

2019-04-23
Länk till avsnitt

Oveganska fikon, Kacey Musgraves och mens

Dagens avsnitt är ett förbandat program med Linnea, Sara och Helle. Vi pratar om varför fikon inte anses veganska av vissa, Kacey Musgraves coachella-fuck up och Carolina Gynnings mens.

2019-04-22
Länk till avsnitt

K-popskandalen, Kim K och ett riktigt dumt quiz

Sara, Helle och Victor pratar med Lisa Ehlin om skandalen inom K-pop, Kim Kardashians juristkarriär och Sara quizar Helle och Victor.

2019-04-19
Länk till avsnitt

Homecoming, påskkärringar och en rave chihuahua

Sara, Victor och Helle pratar med Tina från Musikguiden om nya Beyoncé-filmen Homecoming, diskuterar hurvida barn fortfarande går påskkärring och snackar om en chihuahua som försvann från ett rave.

2019-04-18
Länk till avsnitt

420, Sars och syskonsabotage

Sara, Adrian och Victor pratar med Jonatan Loxdal om Sveriges relation till marijuana, pratar smittor och munskydd och frågar lyssnarna om tillfällen när dom pajat sina syskons prylar.

2019-04-17
Länk till avsnitt

Brandon Jenner, Notre-Dame och asschella

Linnea, Sara och Helle får besök av Brandon Jenner som pratar om sin EP och sin pappas övergång från Bruce till Caitlyn, snackar Notre-Dame med DN:s Helena Lindblad och diskuterar modet på Coachella.

2019-04-16
Länk till avsnitt

Expedition Robinson och faktagranskningen av Störst av allt

Linnea, Helle och Irena får besök av Sara Martinsson som berättar allt om Expedition Robinson och går igenom Nöjesguidens faktagranskning av Störst av allt.

2019-04-15
Länk till avsnitt

Kärleksmissbruk och pollenallergi

Linnea och Sara diagnosticerar Victor med pollenallergi och pratar med psykologen Björn Hedensjö från Dumma människor-podden om kärleksmissbruk.

2019-04-12
Länk till avsnitt

Rymdpolitik och engelska fuck ups

Linnea, Sara och Adrian pratar med Katja Lindblom från Slottsskogsobservatoriet om rymdens politik och ber lyssnare berätta om när det sket sig med engelskan.

2019-04-11
Länk till avsnitt

Pressetik, hasselback och rösttvillingar

Linnea, Adrian och Victor pratar med pressombudsmannen Ola Sigvardsson om pressetik och namnpubliceringar, hyllar den största svenska exporten hasselbackspotatis och parar ihop olika rösttvillingar.

2019-04-10
Länk till avsnitt

Kampen om staden och gräsodlande nunnor

Linnea, Sara och Adrian reder ut beefen mellan bilar, cyklar och elscooters med trafikforskare Alexander Ståhle och peppar inför dokumentären Breaking Habits som handlar om nunnor som odlar weed.

2019-04-09
Länk till avsnitt

Brooklyn-bedragerskan Anna Delvey och Linneas killes remoulad-insta

Linnea, Sara och Adrian får besök av Tone Schunnesson som berättar allt om Anna Delvey som scammade hela New Yorks kulturelit och pratar om Linneas killes jakt på den perfekta remouladen.

2019-04-08
Länk till avsnitt

Eric Rosén, Paradise Hotel och Lerins lärlingar

Vi får besök av Eric Rosén som berättar om sin bok "Jag ångrar av hela mitt hjärta det där jag kanske gjort", Linnea praisar deltagarna i Paradise Hotel och Adrian recapar Lerins lärlingar.

2019-04-05
Länk till avsnitt

Junior Brielle, gravidskämt och den största skräcken

Adrian, Sara och Helle får besök av Junior Brielle som snickesnackar och spelar en låt från nya plattan, frågar sig varför det är förbjudet att skämta om graviditet och snackar stora rädslor.

2019-04-04
Länk till avsnitt

Hilma af Klint, It och Jason Mraz avokadofarm

Sara, Adrian & Helle pratar om Hilma af Klint med Iris Müller-Westermann, chef för Moderna Museet Malmö, Sara rapporterar om Jason Mraz avokadofarm och Adrian berättar om uppföljaren till filmen Det.

2019-04-03
Länk till avsnitt

Metros historia och tonårstelefoni

Linnea, Sara och Adrian pratar med Sakari Pitkänen, tidigare chefredaktör för Metro, om vad som kommer hända med den konkurshotade tidningen och ber lyssnarna om deras minnen av tonårstelefonen.

2019-04-02
Länk till avsnitt

Parning, aprilskämt och reply guys

Linnea, Helle och Irena får besök av Lina Mannheimer som gjort tinderdokumentären Parning, beklagar sig över trötta aprilskämt och definierar problemet med reply guys.

2019-04-01
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.