Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

PP3

PP3

Dagsaktuell talkshow om den popkulturella världen, med Linnéa Wikblad, Sara Kinberg och Adrian Boberg. Ansvarig utgivare: Caroline Lagergren

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sverigesradio.se/pp3

Avsnitt

Creed Bratton, bantningsreklam och arga bilister

Självaste Creed Bratton (!!!) från amerikanska The Office kommer och hälsar på Sara, Victor och Helle. Victor ger självhjälpsråd och Helle recenserar SVTs realityserie Tjuv och polis.

2019-09-20
Länk till avsnitt

Blair Witch Project och knark på Titanic

Linnea, Helle och Sara snackar med Gabrielle de Bourg om Blair Witch Project som fyller 20 år. Helle berättar om PCP i en skaldjursgryta och så blir det debattstämning i studion.

2019-09-19
Länk till avsnitt

Hillsong, lappsamhället och äggröra (igen)

Linnea, Helle och Adrian snackar med Lovisa Svedlund från Expressen om frikyrkan Hillsong. Helle får hjälp med att skriva en arg lapp snällt och Linnea försvarar Bianca Ingrosso.

2019-09-18
Länk till avsnitt

Satanism och frukthierarkier

Adrian, Sara och Victor pratar om satanism med religionshistorikern Per Faxneld, rankar frukter efter status och Adrian ger en uppdatering om SNL-bråket.

2019-09-17
Länk till avsnitt

Rasistiska skämt och fleecejackans återkomst

Helle, Sara och Adrian diskuterar situationen kring ett rasistiskt skämt. Journalisten Hanna Johansson berättar om fleecejackans revival hur hamnade plagget på kändisar som Kendall Jenner?

2019-09-16
Länk till avsnitt

Fallet Quick och macho-veganer

Sara, Victor och Irena snackar med journalisten Jenny Küttim som var med och avslöjade fallet Quick och Sara ger argument för varför killar ska börja äta vegomat.

2019-09-13
Länk till avsnitt

Offentlig konst och death of comedy

Adrian, Sara och Helle snackar offentlig konst med Anders Olsson från Statens konstråd. Vi ger er ett smakprov på PP3s alldeles egen ASMR och Sara berättar om influencers skrynkliga kläder.

2019-09-12
Länk till avsnitt

Extremism, granngrupper och big mensdata

Psykologen Björn Hedensjö kommer och snackar med Linnea, Adrian och Helle om psykologin bakom extremism. Helle berättar senaste nytt om mensappar och så diskuterar vi Yung (eller Lil?) Wallander.

2019-09-11
Länk till avsnitt

Niki Lindroth von Bahr, roasts och alla världens genrer

Adrian, Sara och Victor får besök av konstnären och filmskaparen Niki Lindroth von Bahr som berättar om sin nya utställning. Dom går också igenom den stenhårda roasten av Alec Baldwin.

2019-09-10
Länk till avsnitt

Låtar från barndomen och Sveriges Oscarsbidrag

Regissören Levan Akin kommer och pratar om sin film "And then we danced" som är Sveriges officiella Oscarsbidrag. Adrian, Sara och Helle diskuterar låtar från barndomen som etsat sig fast i minnet.

2019-09-09
Länk till avsnitt

Gig-ekonomi, Paradise Hotel och soffan från Vänner

Sara, Victor och Helle pratar med Maria Norbäck på Handelshögskolan om gig-ekonomi, grottar ner sig i nya säsongen av Paradise Hotel och diskuterar hur mycket man skulle lägga för soffan i Vänner.

2019-09-06
Länk till avsnitt

Rave, döda husdjur och Luuk & Hallberg

Linnea, Sara och Adrian lär sig allt om ravekultur med hjälp av Tommie X, minns döda husdjurs-trauman och får besök av Kristian Luuk och Daniel Hallberg som berättar om sin nya talkshow.

2019-09-05
Länk till avsnitt

Hasse och Tage, år 2040 och mammors lunch

Regissören Jane Magnusson kommer hit och snackar med Linnea, Adrian och Helle om sin nya film om Hasse och Tage. Vi diskuterar mammors obefintliga lunch och Adrian ser in i framtiden.

2019-09-04
Länk till avsnitt

Gallerior och ursäkter som inte är ursäkter

Let's go to the mall today! Jajamen för idag snackar Adrian, Helle och Sara om gallerior med journalisten Lars Berge. Vi diskuterar också Lindsay Lohans musikaliska comeback.

2019-09-03
Länk till avsnitt

Var fan ska vi bo?

Adrian, Sara och Helle pratar med Fredrik Gertten om den globala bostadskrisen med anledning av hans dokumentär Push. Också: incel-jokern och Gwyneth Paltrows ansiktsblindhet.

2019-09-02
Länk till avsnitt

John Travoltas upprättelse och Norge med PSL

Sara, Victor och Helle snackar om grannlandet Norge tillsammans med Per Sinding-Larsen. Diskussionen kring ifall John Travolta tabbade sig på VMA fortsätter och så snackar vi födelsedagstårta.

2019-08-30
Länk till avsnitt

Kodning, Christmas Carol(a) och klädkod

Programmeraren Olga Stern kommer till studion för att snacka kodning med Adrian, Helle och Sara. Vi snackar om Carolas nya julprogram och reder ut vad silly season betyder.

2019-08-29
Länk till avsnitt

Tonårsseriens evolution och att göra en George Costanza

Linnea, Helle och Adrian snackar med journalisten Rebecca Haimi och grottar ner sig i bästa genren tonårsserier och dens utveckling och så myntar vi begreppet George Costanza-ism.

2019-08-28
Länk till avsnitt

Jeffrey Epstein, VMA's recap och staden Dildo

DN:s Thea Mossige Norheim kommer och går igenom fallet Jeffrey Epstein med Adrian, Sara och Victor och Helle redogör för dom viktigaste händelserna från nattens MTV Video Music Awards.

2019-08-27
Länk till avsnitt

Könssjukdomarnas historia och skruvade Sverigebilder

Sara, Helle och Adrian möter DN-journalisten Kristofer Ahlström som har djupdykt i könssjukdomarnas kulturhistoria. Dessutom: vilka är de värsta exemplen på hur Sverige skildrats i populärkulturen?

2019-08-26
Länk till avsnitt

David Lagercrantz, live dejting och Tarantinos creepy uncle vibe

Sara, Helle och Adrian får besök av David Lagercrantz, diskuterar ett nytt live dejting-program och Adrian reder ut vad som egentligen pågår med Spiderman gate.

2019-08-23
Länk till avsnitt

Liv Strömquist, matlandet Norge och Kåt på main

I dagens förbandade program får Adrian, Sara och Victor besök av Liv Strömquist som berättar om nya boken Den rödaste rosen slår ut, diskuterar Norges matkultur och plagiat på Twitter.

2019-08-22
Länk till avsnitt

Fox News, Regina Lund och den inkonsekventa prissättningen i Harry Potter

Linnea, Helle och Adrian snackar om Fox News och Roger Ailes med Andreas Utterström, försöker förstå Regina Lunds instagram och Helle granskar den vansinniga prissättningen i Harry Potter.

2019-08-21
Länk till avsnitt

Digital mindfulness, CV-missar och båt i huvudet

Sara, Victor och Adrian pratar digital mindfulness med Per Carlbring, professor i psykologi. Sara berättar om när hon fick en båt i huvudet. Dessutom: vi frågar lyssnarna efter era värsta CV-missar.

2019-08-20
Länk till avsnitt

Hollywoodåret 1969, äggröra och Russell Crowe

Säsongsstart hurra! Adrian, Helle och Victor snackar med DNs Helena Lindblad om Hollywoodåret 1969, Adrian berättar om att träffa Russell Crowe och så snackar vi om att fira ett körkorts födelsedag.

2019-08-19
Länk till avsnitt

Mares, Fort Boyard och bin

Säsongsavslutning! Linnea, Sara och Helle firar sommarlov med exklusiv live-spelning av Mares, Sara redogör för sin resa till Fort Boyard och vi diskuterar en hemsk kvinna som slickar på ögon.

2019-06-07
Länk till avsnitt

The central park five, den fulaste lilla svarta och att ta en för laget

Linnea, Helle och Adrian pratar med Andreas Utterström om det uppmärksammade fallet med The Central Park Five, dömer ut AI som modedesigner och hyllar Fyre Festival-hjälten Andy King.

2019-06-06
Länk till avsnitt

Caster Semenya, skjutna måsar och boil-in-bag

Linnea, Victor och Adrian pratar med Radiosportens Alexander Lundholm om friidrottaren Caster Semenya, diskuterar legitima anledningar att skjuta måsar och Victor prisar boil-in-bag-ris.

2019-06-05
Länk till avsnitt

Mount Everest och djur som är kul i fejset

Linnea, Helle och Adrian pratar med klättraren Robin Trygg om dödsolyckorna på Mount Everest och så snackar vi om att checka ut för sommaren.

2019-06-04
Länk till avsnitt

John Wick 3, Saras drömtripp och Alice & Biancas Showcast

Linnea, Sara och Adrian snackar om nya John Wick-filmen, Sara berättar om en dröm som går i uppfyllelse (typ) och gänget avhandlar Bianca och Alice showcast.

2019-06-03
Länk till avsnitt

Indiana Jones, shoeys och lite goda miljönyheter

Linnea, Sara och Adrian diskuterar Indiana Jones, Sara levererar lite goda miljönyheter och Linnea berättar om den fruktansvärda traditionen shoeys dvs dricka öl ur sko.

2019-05-31
Länk till avsnitt

Carl Philips maskerad och pizzarobot

Linnea, Sara och Adrian diskuterar Prins Carl Philips 40-årsfest med temat "Vad ville du bli när du var liten" och Adrian berättar om en ny pizza-AI.

2019-05-30
Länk till avsnitt

Babblarna, Tove Lo och vaxdockor

Sara, Helle och Adrian babblar med journalisten Marcus Joons om barnprogrammet Babblarnas bråkiga baksida. Vi får också finbesök av artisten Tove Lo.

2019-05-29
Länk till avsnitt

Aborträtten, Kikki Dee och gymnastikupdate

Sara, Adrian och Helle får besök av Lena Lennerhed, professor i idéhistoria, och pratar om aborträttens historia och Adrian hyllar Kikki Danielssons twitter.

2019-05-28
Länk till avsnitt

Rage 2 och smeknamn

Adrian, Helle och Victor snackar med den kreativa chefen för spelet Rage 2, Magnus Nedfors, om hur man egentligen gör ett tv-spel och försöker hitta det dummaste smeknamnet bland lyssnarna.

2019-05-27
Länk till avsnitt

Influencer och reklam och Mobys påstådda romans

Linnea, Sara och Victor pratar med Resumés Yasmine Winberg om deras granskning av influencers och smygreklam och diskuterar Mobys påstådda romans med Natalie Portman.

2019-05-24
Länk till avsnitt

Supporterkultur, glow och Will Smith

Linnea, Sara och Adrian pratar med Noa Bachner om supporterkultur och konflikten med polisen, reder ut skillnaden på glow och svett och konstaterar att Will Smith är USA:s Markoolio.

2019-05-23
Länk till avsnitt

Kvinnor i pophistorien, filmfestivalen i Cannes och konsert-stories

Linnea, Sara och Adrian får besök av Anna Charlotta Gunnarsson som skrivit boken Kvinnorna som formade pophistorien, pratar med Roger Wilson som är i Cannes och fördömer konsertklipp på soc med.

2019-05-22
Länk till avsnitt

The Big Bang Theory och svärdskepsis

Linnea, Sara och Adrian pratar om The Big Bang Theory vars sista avsnitt sänds ikväll och frågar sig hur serien blev så stor och diskuterar hur lätt det egentligen är att hugga av kroppsdelar.

2019-05-21
Länk till avsnitt

Scriptor, filmfails och John Lundviks snopna loser face

Linnea, Victor och Helle får besök av Kerstin Sundberg som jobbar som scripta och pratar om film fails och diskuterar Eurovision Song Contest, Madonnas framträdande och John Lundviks besvikna face.

2019-05-20
Länk till avsnitt

Minecraft 10 år, ESC och Lil Nas X

Sara, Helle och Victor pratar med Angelica från P3 Spel om Minecraft som fyller 10 år, går igenom favoriterna från Eurovision Song Contest och lyssnar på hästversionen av Old Town Road.

2019-05-17
Länk till avsnitt

Chris Farley och evigt uppskjutna projekt

Adrian, Sara och Victor pratar med Johan Hurtig om komikern Chris Farley, SNL-favoriten som dog för 22 år sedan. Vi pratar också med lyssnarna om de där projekten som aldrig blir av.

2019-05-16
Länk till avsnitt

Rammsteins historia och filmen Midsommar

Sara, Adrian och Victor djupdyker i Rammsteins historia med PP3:s egna Jonatan Loxdal och faktakollar trailern till nya skräckisen Midsommar som är gjord av amerikaner men utspelar sig i Sverige.

2019-05-15
Länk till avsnitt

Transnistrien, glaciäris och GoT (inga spoilers!!!)

Adrian, Sara och Helle pratar med Jesper Lindau om landet Transnistrien som känns påhittad men inte är det, lyxis som bryts från glaciärer och diskuterar Game of Thrones (men svär inga spoilers)!

2019-05-14
Länk till avsnitt

Woodstock-festivalen och killfiltret

Linnea, Helle och Irena får besök av Stefan Wermelin som berättar allt om Woodstock och peace, love och grammofonskivor och testar killfiltret och ber lyssnarna fördomsprofilera sin kill-alteregon.

2019-05-13
Länk till avsnitt

Nischparfymer och krig på film

Linnea, Sara och Victor får besök av Victor Langer från Parfympodden och pratar om nischparfymer. Linnea förklarar också sin aversion inför slag på film och försöker tidsbestämma Game of Thrones.

2019-05-10
Länk till avsnitt

Vinnaren av Paradise Hotel, hunk-bönder och Pikachu

Adrian, Sara och Helle snackar med årets vinnare av Paradise Hotel, diskuterar den hunkigaste deltagaren i Bonde söker fru och får besök av Angelica från P3 Spel som lär oss allt om pokémonen Pikachu.

2019-05-09
Länk till avsnitt

Spelberoende, Lori Loughlin och PP3:s skidskola

Adrian, Victor och Irena får besök av professorn Anders Håkansson som berättar om mekanismerna bakom spelberoende, radar upp skådisar som blivit utskriva ur sina serier och startar skidskola.

2019-05-08
Länk till avsnitt

Met-galan, chicken wings och P3:s utrikeskorre

Adrian, Sara och Helle avhandlar Met-galans tema och bästa och sämsta outfits, diskuterar favoriter på menyn som man förlorat och får besök av P3:s utrikeskorre Caroline Kernen.

2019-05-07
Länk till avsnitt

RBG, barnvaktsminnen och prinsbebis

Adrian, Sara och Helle får besök av Ekots utrikeschef Ginna Lindberg som berättar allt om Ruth Bader Ginsburg, ber lyssnare om barnvaktsminnen och liverapporterar om den nya engelska prinsbebisen.

2019-05-06
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.