Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Viasat Motors F1-podd

Viasat Motors F1-podd

Viasat Motors Janne Blomqvist & Erik Stenborg guidar dig genom det senaste inom Formel 1.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

facebook.com/f1podden

Avsnitt

244. Viasat Motors F1-podd - Förarkarusell och omstart av motorsporten

Nascar blev först med att starta om sin säsong efter det ofrivilliga coronauppehållet och levererade en bra tillställning trots tomma läktare. Erik tycker ändå det saknas något när publiken inte finns på plats, frågan är hur det blir för Formel 1 om man kommer igång till slut?

Janne och Erik tycker självklart till om förarkarusellen som satte fart i mitten på förra veckan med Carlos Sainz till Ferrari och Daniel Ricciardo till Mclaren. Men vad händer egentligen med Sebastian Vettel och är verkligen Fernando Alonso på väg att göra comeback?

Formel 1 försöker som sagt få fart på sin säsong och brittiska Silverstonebanan har en principuppgörelse med Formel 1 om att köra två race på en reviderad kalender. Dock krävs undantag från de karantänsregler den brittiska staten satt upp på 14 dagar för de som varit utanför landet. Formel 1 och Silverstone har hoppats på undantag från dessa regler ner till enbart 5 dagar för att kunna genomföra racen.

Formel 1 försöker även komma överens om ett lägre budgettak än det som tidigare beslutats på 175 miljoner dollar. Nu verkar ändå alla tycka att 145 miljoner dollar kan fungera med en glidskala ner till 130 miljoner år två och tre. Bl a Ferrari skulle därmed behöva omfördela sina resurser avsevärt och har börjat titta på alternativa serier att köra i vid sidan av Formel 1 för att hålla personalen med jobb

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-05-19
Länk till avsnitt

243. Viasat Motors F1-podd - Vettel lämnar Ferrari

Ett fullmatat avsnitt av F1-podden börjar såklart med nyheten att Sebastian Vettel lämnar Ferrari efter den här säsongen. Björn Wirdheim gästar ger sin syn på saken samt vad han tror om race på Silverstone om F1-säsongen drar igång med brittiska regeringens beslut att nu tillåta idrottsevenemang från den 1 juni.

Indycar drar igång sin säsong på Sveriges nationaldag den 6:e juni. Tid för att fira detta finns därmed inte för våra svenska förare Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist som dock, i veckans podd, delar med sig kring hur det känns att äntligen få köra racerbil på riktigt igen.

Trots "lockdown" världen över har många förare hittat sätt att hålla tävlingsnerven vid liv genom diverse simulatorracing något som enligt Dr Riccardo Ceccarelli, gäst i veckans podd, är helt nödvändigt för att kunna vara förberedd när säsongen väl drar igång.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-05-12
Länk till avsnitt

242. Viasat Motors F1-podd - Vad gör svensken hos Mclaren?

Nytt härligt avsnitt av F1-podden som bl a avhandlar det nya än lägre budgettaket som troligen blir verklighet från 2021.

Janne och Erik resonerar också kring Red Bulls teamchef Christian Horners förslag om att tillfälligt tillåta kundbilar för att underlätta för de mindre teamen ekonomiskt.

Det blev ingen lyckad avslutning på Indycars Iracing Challenge den gångna helgen. Åtminstone två förare stack ut med tämligen omdömeslöst beteende vilket vållat en hel del kritik. Spel eller verklighet - borde man ändå inte uppföra sig sportsligt?

Sist men inte minst får du en lång härlig intervju med den ende svensken i Mclarens Formel 1-stall. Henrik Ringnér har nog enligt många ett drömjobb som Creative Producer Video med ansvar för allt det rörliga material som teamet lägger ut på sociala medier. Hur hamnade egentligen en ung kille från Bjärred, utan tidigare motorsportbakgrund, i Formel 1-depån?

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-05-05
Länk till avsnitt

241. Viasat Motors F1-podd - F1 har en plan

Gårdagens besked från Formel 1 att man nu har en verklig plan för en ny kalender med start i Österrike den 5 juli är förstås huvudämnet i veckans F1-podd. Till sin hjälp att diskutera detta har Janne och Erik bjudit in brittiske F1-journalisten Scott Mitchell som har god insikt i arbetet som F1 gjort och gör för att förhoppningsvis komma igång med årets säsong när hälsoläget tillåter.

Erik ifrågasätter denna vecka hur smart det var av Indycar att bjuda in F1-förarens Lando Norris att köra Indycars Iracing Challengeracet på COTA. Lando är inte bara en talangfull förare i Formel 1, han är även absolut världsklass när det gäller sim-racing och slog också samtliga Indycarförare.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-04-28
Länk till avsnitt

240. Viasat Motors F1-podd - Start eller inte start + Proust Motorsport Questionnaire med Eje Elgh

I veckans avsnitt lite om det senaste kring vad som sägs angående start av årets F1-säsong. Österrike i början på juli verkar vara en arbetshypotes men i sådant fall inför lyckta dörrar.

Janne och Erik pratar även Sebastian Vettel och hans kontraktssituation som inte är helt okomplicerad

Lando Norris tar steget över till Indycar! Låter ju som en fläskande nyhet eller hur men gäller än så länge bara i den virtuella världen där Norris ska köra nästa Indycar Iracing Challenge på COTA kommande lördag

Huvudnumret i veckans podd är ändå en ny Motorsport questionnarie intervju där du denna gång får höra Eje Elgh svara på frågorna

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-04-22
Länk till avsnitt

239. Viasat Motors F1-podd - Världens bästa tvåa

I veckans avsnitt minns vi Sir Stirling Moss som gick bort under påsk-helgen. Moss vann aldrig VM i Formel 1 men anses ändå vara en av de bästa förarna genom tiderna. Sir Stirling Moss blev 90 år.

I förra veckan hölls ett nytt telefonmöte mellan Formel 1 och samtliga team-chefer. Man samtalade såklart om vad som händer med kalendern där samtliga inblandade är väldigt angelägna om att komma igång. Du hör Ferraris Mattia Binotto uttala sig i veckans podd, bl a om kalendern men också kring fördröjningen av det nya reglementet och hur han ser på kommande budgettak och finanserna rent allmänt i rådande situation.

Janne och Erik vill inte riktigt släppa detta med sim-racing där Erik inte riktigt vet vilket ben han ska stå på när det gäller seriositeten i själva racingen. Janne däremot ser en bra framtid för sim-racing där den har alla möjligheter att växa rejält även efter att coronakrisen är över.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-04-14
Länk till avsnitt

238. Viasat Motors F1-podd - Sim(m)a lugnt

I veckans avsnitt fortsatta kalenderdiskussioner. Vad händer när/om det drar igång? Flera race på samma bana? Olika konfigurationer? Ytterligare race i Mellanöstern? Finns en hel del att reda ut ju längre uppehållet lider om man ändå vill försöka genomföra uppemot 15-18 race under 2020.

Mclarens VD Zak Brown uttrycker oro över läget i världen där han menar att coronakrisen har lett till att Formel 1 är väldigt bräckligt just nu. Brown förordar åtgärder snarast för att rädda flera att teamen utan fabriksstöd, bl a vill han ha ner budgettaket än mer. En god tanke men använder Brown situationen som råder för egna syften? Ett lägre budgettak är givetvis bra men ger också "icke fabriksteam" en större möjlighet att närma sig toppen, något man hade svårt att riktigt få gehör för när nivån för det kommande budgettaket beslutades.

Sim-racing är stekhett just nu men också den enda racingen som kan genomföras vilket lett till att mängder av racerförare världen över skaffat sig mer eller mindre avancerade "riggar" hemmavid. Men vad ska du ha för utrustning om du själv vill testa på att köra racing i sim-världen? Vi får hjälp av Kim Orremark som är PR-chef på Fanatec, ett av företagen på marknaden för sim-racingutrustning, och expert på området.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-04-07
Länk till avsnitt

237. Viasat Motors F1-podd - Snabb omställning - #projectpitlane

Ännu en vecka utan körning runt om i världen och med alarmerande siffror kring coronavirusets spridning. Formel 1 har lyssnat på nödropen om brist på andningshjälp för de patienter i England som drabbats hårdast av viruset. En mycket snabb omställning från att designa och tillverka Formel 1-delar till sjukvårdsutrustning gör att Formel 1 nu kan bidra på allvar. Simracingen har fått ett rejält uppsving när vi nu tvingas till social avhållsamhet, Erik undrar om inte insatserna borde vara högre och att alla verkligen går all in.

För ovanlighetens skull blir Janne och Erik intervjuade i veckans podd! Niklas Wallberg heter en lyssnare som kom på idén att detta vore kul att göra, Niklas satte ihop ett formulär med påståenden om Janne och Erik som de fick svara sant eller falsk på, mycket underhållande och kul grepp.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-03-31
Länk till avsnitt

236. Viasat Motors F1-podd - Another one bites the dust + Intervju med Dino Beganovic

Ny vecka, ännu ett uppskjutet race. Den här gången är det Azerbajdzjans GP som meddelat att man skjuter upp deltävlingen i Baku. Tråkigt, men kanske inte så överraskande i det rådande läget. Frågan på allas läppar är dock: När drar det egentligen igång? Trots att det är en fråga utan konkret svar så försöker Janne och Erik reda ut vad som kan komma att ske när den väl gör det. För igång ska man, allra helst under sommaren, åtminstone om man får tro Chase Carey.

Dino Beganovic, 16-åringen från Linköping, som till denna säsong anslöt till Ferrari Driver Academy går också i väntans tider. I Dinos fall på att Italienska F4-mästerskapet ska komma igång. Under tiden så får vi en inblick i hur det faktiskt är att vara en juniorförare för världens kanske mest ikoniska bilmärke. Och just det, det snackas en hel det sim-racing också. En form av motorsport som Beganovic i helgen ?F1-debuterade? i - för just Ferrari.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-03-24
Länk till avsnitt

235. Viasat Motors F1-podd - 2 x inställt, racingsäsongen pausad

Det blev ingen premiär, varken för Formel 1 i Melbourne eller för Indycar i St Petersburg Florida, det satte Coronaviruset stopp för. Janne Blomqvist var på plats i Melbourne medan Erik Stenborg åkte till Florida och båda redogör i veckans podd för hur känslan var på respektive ställe.

Vi hör också Formel 1:s Sporting director Ross Brawn om turerna som ledde till att Australiens GP ställdes in och varför det dröjde så länge innan man kom med själva beskedet.

Vad gör teamen nu när de inte kan tävla? Erik redogör för läget med hjälp av motorsiten The race rundringning.

När vi nu snopet inte fick några premiärer togs några raska beslut om att istället köra två Sim-race med flera av världen motorstjärnor i startfälten, blir det fler under uppehållet? Janne och Erik spekulerar i ämnet

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-03-17
Länk till avsnitt

234. Viasat Motors F1-podd - Premiärer

Efter en lång vinter så har vi äntligen racevecka igen och inte bara en premiär utan två där både Formel 1 och Indycar drar igång kommande veckoslut.

Men det blir ingen säsongsstart utan komplikationer då coronoavirusets framfart fortsätter få rejäla konsekvenser med norra Italien som mer eller mindre stängts av och med Bahrains GP som kommer köras med tomma läktare. Janne och Erik går igenom det senaste som hänt i en hela tiden föränderlig situation.

Ferrari/FIA/övriga team är annan sak som blossat upp rejält där FIA nu bemöter de övriga teamens uttalande där de var "chockade över den uppgörelse som träffats mellan Ferrari och FIA, mer om detta i dagens poddavsnitt.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-03-09
Länk till avsnitt

233. Viasat Motor F1-podd - Premiärvirus

Vi kommer allt närmare premiären av Formel 1-säsongen 2020. Tyvärr överskuggas det första racet för säsongen av risken för att det inte blir med utbrottet av Coronaviruset Covid-19 världen över. När detta avsnittet spelas in ser dock premiären i Melbourne ut att bli av och därför intressant att gå igenom hur teamen ligger till efter de sex testdagarna.

Hur Coronaviruset påverkar och kan komma att påverka framöver försöker Janne och Erik att bena ut. Med flera inställda idrottsevenemang runt om i världen finns stor risk att även F1-VM kan komma tvingas skjuta på (ställa in?) fler tävlingar än Kinas GP som alla vet redan har skjutits upp.

Den efterlängtade andra säsongen av Drive to Survive har släppts ska såklart recenseras. Mycket är bra med den nya säsongen men det finns även en del som inte är fullt lika vasst.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-03-03
Länk till avsnitt

232. Viasat Motors F1-podd - F1-tester med Scott Mitchell

I veckans avsnitt tar vi ett rejält grepp på första veckan av F1-tester nere i Barcelona. Vad är DAS? Mercedes snabbast? Hur långt efter är Ferrari? Hur snabb är den "rosa Mercedesen"? Detta och mycket mer går vi igenom tillsammans med svenskboende brittiske F1-journalisten Scott Mitchell som precis kommit hem från Barcelona men som snart är tillbaka igen för vecka 2.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-02-25
Länk till avsnitt

231. Viasat Motors F1-podd ? Dags för tester + ?The Proust Motorsport Questionnaire? Del 7 ? Stefan ?Lill-Lövis? Johansson

Det är dags för Stefan ?Lill-Lövis? Johansson att svara på ?The Proust Motorsport Questionnaire? ? frågeformuläret som ska avslöja en persons sanna natur. Vilken motorsportspersonlighet beundrar han mest? Vad anser han vara sin största prestation i livet och vad gillar han mest med Formel 1? Föga förvånande är de flesta av ?Lövis? svar inte som de flesta andras, på ett bra vis!

I veckan är det också äntligen dags att dra igång försäsongen i Formel 1 ? det första av två tester på Circuit de Catalunya-Barcelona inleds på onsdagen och det ska bli spännande att få en första indikation på hur stallen står sig

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-02-17
Länk till avsnitt

230. Viasat Motors F1-podd - Kinas GP, billanseringar och Spring Training

Veckans podd blev något försenad - och tur var väl det eftersom vi för en gångs skull fick med veckans stora nyhet att Kinas Grand Prix skjuts upp pga Corona-viruset. Frågan är om racet kommer att köras alls och vad kommer viruset ha för påverkan på resten av F1-säsongen?

F1-bilar med årsmodell 2020 har också börjat lanseras och trots att det är svårt att utläsa hur snabba bilarna är i det här läget så gör vi ändå ett försök att ranka varje stalls förare emot varandra.

Avsnittet spelas för övrigt in med Janne på plats i Austin, Texas för årets första IndyCar-tester. På grund av regn och kyla har det inte blivit så mycket testande, men än dock en mycket intressant period när IndyCar tagit i bruk sin Aeroscreen.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-02-12
Länk till avsnitt

229. Viasat Motors F1-podd - Kinavirus, Aston och Alonso + ?The Proust Motorsport Questionnaire? Del 6 "Mr LeMans" Tom Kristensen

Hur blir det egentligen, blir det något Kinas GP i år? Många ställer sig frågan efter Coronavirusets utbrott i Kinesiska Wuhan. F1:s strategigrupp ska diskutera frågan i veckan och självklart gör man det också i veckans podd.

Aston Martin som eget F1-team men hur mycket Aston Martin är det? Ny trend med bilmärken som köper namnrätten snarare än investerar fullt ut - risker och fördelar med detta diskuteras av Erik och Janne.

Fernando Alonso säger sig ha funderingar på att göra comeback i Formel 1 till 2021. Hur stora chans till detta är det och vem vill anställa honom?

Sist men absolut inte minst nästa del i poddens Proust Motorsport Questionnaire där turen denna vecka kommit till danske niofaldige Lemans-vinnaren Tom Kristensen

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-02-04
Länk till avsnitt

228. Viasat Motors F1-podd ? We?re 70 and just warming up + Intervju med Pat Symonds

F1-sporten fyller 70 i år och har ändå bara börjat värma upp ? ja, åtminstone om man ska tro Formel 1-organisationen som i förra veckan hade sina årliga workshop med alla sändande bolag och Erik var där för vår räkning. Förutom en tjusig slogan så gick man igenom alla nyheter inför årets säsong, vilket inkluderar den nya säsongen av Netflix ?Drive to Survive?, Fan Festivals på nya och gamla ställen och problematiken med att F1-stallens pressavdelningar gärna vill tala media ?tillrätta?.

Men, huvudnumret i veckans avsnitt är nog intervjun med Pat Symonds, F1:s tekniska chef och en av sportens skarpaste hjärnor. Med honom talar vi om Formel 1-sportens framtid och möjligheter!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-01-28
Länk till avsnitt

227. Viasat Motors F1-podd - Ny svensk talang på väg mot F1- ?The Proust Motorsport Questionnaire? Del 5 - Magnus Andersson

Veckans avsnitt inleds med förra veckans stora nyhet ? det faktum att Dino Beganovic, som första svensk någonsin, har antagits av Ferrari Driver Academy. Satsningen mot F1 på riktigt allvar börjar i med italienska Formel 4-mästerskapet, men vad innebär det egentligen att vara en del av Ferraris juniorprogram?

Viasat Motors F1-podd fortsätter också med ?The Proust Motorsport Questionnaire? ? frågeformuläret som ska avslöja en persons sanna natur. Denna vecka är det dags att få lära känna Magnus ?Foto-Mange? Andersson som antagligen är den enskilt viktigaste personen i Viasats F1-produktion. Som fotograf är han på plats på samtliga race och de Nordiska tittarna har följt F1 genom Magnus kamera under ca 250 race sedan 2008. Det blir helt enkelt Ingen TV Utan Mange.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-01-20
Länk till avsnitt

226. Viasat Motors F1-podd - Föraruppställningar och ?The Proust Motorsport Questionnaire? Del 4 - Felix Rosenqvist

F1-podden pratar i veckans avsnitt med Felix Rosenqvist i ?The Proust Motorsport Questionnaire? - något som enligt hans egna utsago inte är helt bekvämt då han inte bara ?kan sätta på intervju-robot-svararen?. Vilket såklart är hela poängen med det här frågeformuläret. Ni kommer bland annat få reda på vem som är Felix förebild inom motorsporten, vilken F1-bil han tycker är vackrast i historien, hans största extravagans och vad han skulle vilja återuppstå som om han skulle dö (ett ganska förvånande svar på den sistnämnda frågan kan tilläggas).

Innan dess går podden igenom det som är ett säkert tecken på att F1-säsongen börjar närma sig - nämligen att stallen börjat släppa datumen då deras vapen under 2020 ska avtäckas. Dessutom så ger sig Janne och Erik på att försöka ranka föraruppställningarna 2020. Inte individuellt, utan parvis stall för stall. Något som inte är så enkelt som man kan tro.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-01-14
Länk till avsnitt

225. Viasat Motors F1-podd - Intressekonflikter +"The Proust Motorsport Questionnaire? Del 3 - Rickard Rydell

Denna vecka är det dags för vår egna Rickard Rydell att stå till svars i intervjuserien The Proust Motorsport Questionnaire ? frågeformuläret som ska avslöja en persons sanna natur. Vad gillar Rickard minst med att vara racerförare? Vid vilka tillfällen ljuger han? Vilken är den bästa banan han kört på och vad är egentligen meningen med livet?

Innan dess pratar dock Janne och Erik om pengar i Formel 1. Frågan kom nämligen upp när Robert Kubica skrev på som tredjeförare för Alfa Romeo. Polacken var inte direkt lysande i hans comeback 2019, så behöver Alfa Romeo-teamet verkligen pengarna som Kubica har med sig? Svaret på den frågan är tämligen enkel att svara på. Alla behöver alltid mer pengar i Formel 1.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-01-07
Länk till avsnitt

224. Viasat Motors F1-podd - "The Proust Motorsport Questionnaire? Del 2 - Björn Wirdheim

Så här på nyårsafton kommer del 2 i F1-poddens nya intervjuserie ? ?The Proust Motorsport Questionnaire?. Kort förklarat är det ett frågeformulär som har sitt ursprung i ett parlinspel som populariserades av romanförfattaren Marcel Proust i början av 1900-talet. Han trodde att en person som besvarar frågorna i formuläret avslöjar hans eller hennes sanna natur. Vi har dock gjort om frågorna så att de mestadels, men inte uteslutande, handlar om motorsport. Denna veckas gäst är Björn Wirdheim, racerförare och expert på Viasat Motor

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-12-31
Länk till avsnitt

223. Viasat Motors F1-podd - "The Proust Motorsport Questionnaire? Del 1 - Marcus Ericsson

När det är hjulafton passar det bra att lansera F1-poddens nya intervjuserie ? ?The Proust Motorsport Questionnaire?. Kort förklarat är det ett frågeformulär som har sitt ursprung i ett parlinspel som populariserades av romanförfattaren Marcel Proust i början av 1900-talet. Han trodde att en person som besvarar frågorna i formuläret avslöjar hans eller hennes sanna natur. Vi har dock gjort om frågorna så att de mestadels, men inte uteslutande, handlar om motorsport. Den första gästen är ingen mindre än Marcus Ericsson.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-12-24
Länk till avsnitt

222. Viasat Motors F1-podd - Fordonsbyte

En vecka kvar till jul. Janne och Erik gör som de brukar, låter andra göra grovjobbet för att sedan bedöma hur bra de gjort det. I veckans avsnitt går man igenom förarnas egen topp 10 lista över vilka som gjort bäst ifrån sig under året.

Lewis Hamilton bytte i dagarna fordon med flerfaldige världsmästaren i Moto GP, Valentino Rossi. Bytet skedde på banan utanför Valencia och rönte stort intresse när Rossi fick köra Mercedes W08 från 2017 och där Lewis fick chansen att känna på året MotoGP-cykel från Yamaha. Vän av ordning undrar om inte fler byten av detta slaget borde ske? Man kanske t o m skulle ha en speciell dag under året, varför inte i samband med försäsongstesterna, där man bjöd in lite olika förare för att få testa på Formel 1.

Lite nyheter blir det också kring Williams som rekryterat nytt folk.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-12-17
Länk till avsnitt

221. Viasat Motors F1-podd ? Award season

I förra veckan gick FIA Prize Giving Ceremony av stapeln på Louvren i Paris där topp 3 i förar-VM officiellt tilldelas deras titlar. Men det delades även ut andra priser, bland annat årets rookie och årets personlighet. Vinnarna var alla värdiga, men Janne och Erik frågar sig varför det inte är mer buller och bång runt en tillställning som denna.

Och trots att ?off season? i Formel 1 knappt börjat så fanns det en hel del ämnen att avhandla, bland annat: Vilka nyheter vi har att vänta 2020, Andrew Greens oro över bilkoncepten 2021, Lawrence Strolls intresse i Aston Martin, Ferraris egna analys runt varför de förlorade VM och det faktum att alla F1-bilar med årsmodell 2019 numer är mer eller mindre värdelösa.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-12-10
Länk till avsnitt

220. Viasat Motors F1-podd - Nummer 1

F1-äsongen 2019 är över och tid för att reflektion över det som hände. I dagens avsnitt ger Janne och Erik tummar upp och tummar ner till samtliga förare kring deras insats under året med en genomgång av dem från sista till första plats fram till - Nummer 1

OBS, tyvärr inte perfekt ljudkvalité på dagens avsnitt..

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-12-03
Länk till avsnitt

219 Viasat Motors F1-podd - "Den blomstertid nu kommer"

Känslan av skolavslutning brukar vara påtaglig när vi är framme vid säsongens sista race. Speciellt i år när båda mästerskapen är avgjorda redan innan det avslutande racet och i stort sett alla har fått reda på hur betygen kommer se ut. Några team har dock saker och reda ut och framförallt vill alla avsluta starkt för att ha något att bygga på inför nästa säsong. Allt detta resonerar Janne och Erik om i veckans F1-podd där det också bjuds på lite statistik kring Abu Dhabis GP som inte bara är säsongens sista lopp utan även det sista racet på 2010-talet.

Hur är det med kontinuiteten i teamen? Väldigt få förändringar på förarsidan inför 2020, vad kan detta bero på?

Honda börjar på allvar att kunna mäta sig med både Ferrari och Mercedes men hur ser deras framtidsplaner ut, kan man lita på att de hänger kvar i Formel 1 även framöver. Japanska bolag har tidigare visat sig kunna hoppa av utan egentlig förvarning och därför intressant att titta lite på hur Honda kommunicerar utåt inför den stora reglementesändringen 2021.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-11-26
Länk till avsnitt

218. Viasat Motors F1-podd ? Samba-racing

Brasiliens GP var ett av säsongens bästa race ? det bjöd på hårda fighter på banan, oväntade resultat och en del kontroverser.

Det ger också gott om diskussionsämnen till veckans avsnitt: Verstappens dominans, Gaslys glädjeskrik, Sainz pallplats utan besök på podiet får tummar upp - Mercedes och Ferraris olika former av klantighet får tummar ned.

Janne och Erik går även igenom anledningarna bakom fördröjda domslut, frågetecknen runt Ferraris motorer och den nya TV-grafiken som visar däckens prestanda.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-11-20
Länk till avsnitt

217. Viasat Motors F1-podd ? F1, miljön och V12:or

När Lewis Hamilton kommenterar miljöfrågor så skjuts han snabbt ned med massiv kritik ? hur kan någon som kör F1-bilar och flyger jorden runt flera gånger om året ens få ha en åsikt? Det hela grundar sig såklart i att Formel 1 som sport har ett stort klimatavtryck och en mindre bra image sett till hållbarhet. De goda nyheterna är att F1 och FIA känner till problemen och nu inför en hållbarhetsplan i sporten. Men vad innebär detta rent konkret? Det är veckans huvudämne.

Men det är också racevecka och Brasiliens GP står för dörren, något som kan vara ännu ett nyckelrace för Valtteri Bottas ? trots att Toto Wolff inte ens kommer vara på plats.

Vidare diskuteras Christian Horners påtalande runt baksidorna av det nya reglementet till 2021, att förarna vii ha vilken hjälmdesign de vill och att Miamis Grand Prix kanske kan komma att bli av trots allt.

Och just det, nyheten att Red Bulls föraruppställning kommer att se oförändrad ut 2020 missades såklart under inspelningen ? men Janne ger en egen analys av det som presenterats.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-11-12
Länk till avsnitt

216. Viasat Motors F1-podd ? Masterpiece

I söndags säkrade Lewis Hamilton sin sjätte VM-titel i Formel 1. En bedrift som gör att han än mer närmar sig den statistiskt bästa F1-föraren genom alla tider ? Michael Schumacher. Men frågan är om man redan nu skulle kunna hävda att Hamilton är the GOAT ? the Greatest of All Time? Janne och Erik är inte helt överens i frågan.

Konceptet ?tumme upp och tumme ner? har som bekant ersatt de gamla överraskningarna och besvikelserna ? denna vecka får bland andra Bottas, Ferrari, Kvyat och Verstappen varsin tumme ? frågan är om den pekar uppåt eller nedåt?

Vidare tittar vi närmare på det ny-presenterade reglementet till 2021, Giovinazzis nya kontrakt med Alfa Romeo och det faktum att Roger Penske köpt hela IndyCar-serien.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-11-06
Länk till avsnitt

215. Viasat Motors F1-podd - Tumme upp, tumme ner + Dieter Rencken

Ett recept för en spännande F1-helg är allt som oftast att stallens förberedelser störs ut av någon anledning - väder och vind, varierande temperaturer eller som i Mexiko - en blandning av allt och den höga höjden som extra krydda.

Det mesta talade för att Ferrari skulle vara teamet att slå. Båda bilarna startade i första startled och de närmast jagande konkurrenterna halkade efter redan i första kurvan. Det är så bra förutsättningar man kan få i F1, men ändå lurade Mercedes av dem segern. Hur kan det bli så gång på gång? Ja, det har Janne och Erik teorier om.

I veckans avsnitt slopas även F1-poddens koncept ?Överraskningar och besvikelser? till förmån för ?Tumme upp och tumme ner? till Jannes stora glädje. Hamilton, Checo, Verstappen och Robert Kubica är några av dem som får tummar denna vecka.

Dessutom gör Dieter Rencken, podden tredje medarbetare, ett efterlängtat nedslag där han bland annat belyser Miamis nya Grand Prix och det senaste om reglementet till 2021.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-10-29
Länk till avsnitt

214. Viasat Motors F1-podd - Autódrooooomo Hermaaanos Rodríííguez

I helgen är det dags för F1esta i Mexiko City ? närmare bestämt på banan som har det uttalsmässigt skönaste namnet under hela säsongen. Autódromo Hermanos Rodríguez. Det är också en bana som bjuder på mycket speciella utmaningar på grund av att banan ligger på hela 2.285 meter över havet.

I helgen kan Lewis Hamilton också säkra sin sjätte VM-titel i Formel 1, men trots att han ?bara? behöver 14 poäng mer än Bottas, så talar mycket för att VM-titeln får vänta ett litet tag till.

Sagan om F1-reglementet till säsongen 2021 fortsätter ? det senaste i frågan handlar främst om intern oro rörande F1:s DNA (vad det nu är exakt) och den begränsade friheten för stallens designers och ingenjörer. Men handlar det verkligen om det, eller är det teamen som försöker bevaka sina egna intressen på klassiskt F1-manér? Och på tal om klassiskt F1-manér så har Miamis vara eller icke vara på F1-kalendern dykt upp igen.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-10-22
Länk till avsnitt

213. Viasat Motors F1-podd - Mercedes storstilade stil

Mercedes vinnare av märkes-vm igen, deras sjätte titel på lika många år och med Valtteri Bottas som vinnare senast i Japan kan bara Lewis Hamilton eller Valtteri Bottas nu vinna årets förartitel vilket gör att Mercedes även säkrat sin sjätte raka dubbel. Världsklass såklart och man kan ställa sig frågan hur det klarat av denna fantastiska prestation.

Domarna hade lite att hålla koll på söndagens race med flera lite omdiskuterade händelser. Janne och Erik försöker reda ut begreppen, inte bara det som hände på banan utan även vad som gäller kring den protest Racing Point riktat mot Renault.

Fanns både vinnare och förlorare efter Japans GP, vilka var egentligen racets överraskningar och besvikelser?

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-10-15
Länk till avsnitt

212b. Viasat Motors F1-podd - Extrapodd intervju Marcus Ericsson

Ikväll kom beskedet att Marcus Ericsson kör vidare i Indycar 2020 och det blir inte i vilket team som helst. Ericsson blir från 2020 teamkamrat med Felix Rosenqvist i Chip Ganassi Racing och hamnar därmed i ett av seriens absoluta toppteam. Janne Blomqvist fick tag i Marcus Ericsson kort efter att beskedet kommit och gjorde följande intervju

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-10-08
Länk till avsnitt

212. Viasat Motors F1-podd ? Solens rike

Japans Grand Prix på Suzuka är för många en av säsongens höjdpunkter, både bland förarna och alla som följer tävlingen på TV. Björn Wirdheim har kört tusentals varv runt banan och i veckan gästar han podden för att berätta mer om Suzukas utmaningar, entusiasmen bland fansen och de kulturella skillnaderna mellan japansk och europeisk racing.

Vidare så går vi en spännande racehelg till mötes där det på förhand känns tämligen vidöppet runt vilket av toppteamen som kan tänkas vinna på söndag. Ferrari har bra form, Mercedes är starka på Suzuka och Red Bull kommer att ge allt för att ge Honda en seger på hemmaplan.

Runt nyhetsfronten finns det också en del att prata om: Datumen för vintertesterna presenterats, Haas funderar på hur de ska täcka upp minskade intäkter, Hamilton är nöjd över simuleringarna inför 2021 och två nya team har visat intresse för att gå in i F1. Och just det, Alfa Romeos team manager, Beat Zehnder, ger oss sin syn på Japans GP från teamperspektiv i Betsafes Race Preview.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-10-08
Länk till avsnitt

211. Viasat Motors F1-podd - "The perfect storm"

Rysslands GP blev en intressant historia där Ferrari såg ut att ha kommandot och där Mercedes för en gång skull fick agera underdog. Nu blev slutresultatet något helt annat med Mercedes återigen som vinnare och fortsatt obesegrade på Sotji Autodrom. Hur kunde det blir så? Janne och Erik försöker sig på en analys.

Mclaren meddelade under helgen i Ryssland att man byter motorleverantör från Renault till Mercedes från säsongen 2021. Vad betyder egentligen detta för framtiden, ska Mercedes sluta som fabriksteam och vad händer med Renault som nu står utan kundteam?

Som vanligt finns också en mängd överraskningar och besvikelser efter det senaste racet

Avslutningsvis också ett spännande rykte med svenskanknytning från Indycar

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-10-01
Länk till avsnitt

210. Viasat Motors F1-podd - Tour the Singapore

Som titeln antyder så var inledningen av Singapores Grand Prix inte helt olik de första milen av en lång etapp i Tour de France - avvaktande. Att se F1-bilar cirkulera 13 sekunder långsammare än i kval var kanske inte så publikfriande, men racet på Marina Bay Street Circuit blev ändå riktigt underhållande.

Att Ferrari gjorde sitt bästa resultat för året, tvärtemot de flesta förhandstipsen, var dock förvånande. Hur kunde det komma sig? Ja, det är också något som Janne och Erik försöker reda ut.

Vidare gås helgens överraskningar och besvikelser igenom innan det blir dags att blicka framåt mot Rysslands GP på Sochi Autodrom och en analys av säsongens sista IndyCar-lopp på Laguna Seca.

Och just det, F1-podden tävlar även ut tre Alfa Romeo-tröjor till tre lyckliga lyssnare i samarbete med Betsafe!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-09-24
Länk till avsnitt

209. Viasat Motors F1-podd - Night Race

Formel 1 tillbaka i Singapore, den 12:e upplagan av denna klassiker. Det första nattracet i F1 är numera en given del av kalendern och ett av de mer uppskattade loppen av Janne och Erik.

Kanske är det just i Singapore Sebastian Vettel ska slå tillbaka efter ett riktigt dåligt resultat senast i Italien och där Charles Leclerc mer och mer ser ut att ta över ställningarna i teamet. Men, går verkligen Sebastian Vettel att räkna bort och varför har han hamnat i det läget han gjort? Frågor som självklart är svåra att svara på från "utsidan", men Janne och Erik försöker sig dock på en analys av läget.

Williams meddelade i veckan att man förlängt med Mercedes som motorleverantör ända fram till 2025. Ett långt och tidvis framgångsrikt samarbete blir nu ännu längre, men där Williams hårdnackat står emot att köpa hela drivlinan från Mercedes, trots att det sannolikt skulle göra bilen snabbare.

Silly season håller sig relativt lugn efter allt som hände i Belgien, många tror dock att Nico Hülkenbergs framtid kommer klarna kommande helg. Kanadensiske F2-föraren Nicolas Latifi sägs också var en het kandidat till att steget upp i Formel 1 nästa säsong.

Sist men absolut inte minst lite förutsättningar inför IndyCar-finalen på Laguna Seca kommande helg. Ska Josef Newgarden stå pall för trycket, kan Felix Rosenqvist säkra årets rookie-titel och vad kan Marcus Ericsson åstadkomma i säsongens sista race efter att ha missat förra loppet i Portland?

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-09-17
Länk till avsnitt

208. Viasat Motors F1-podd ? Libération

På frågan om vad han kände när han tog målflaggan först av alla i Italiens Grand Prix, svarade Charles Leclerc: Libération ? Frihet. Det är alltså så det känns när man hållit stången mot en silverpil med en femfaldig världsmästare bakom ratten på Monza.

Med det sagt är självklart Italiens Grand Prix i fokus i veckans avsnitt. Det som skedde på banan, men också hur alltsammans kan komma att påverka resten av säsongen och de nästkommande. Kommer Vettel kunna ta sig ur detta? Kan Ferrari vinna fler race i år? Kommer reglementet verkligen att ändras 2021? Hur kan man undvika fler farsartade kval? Det är bara några exempel på vad Janne och Erik funderar på.

Utöver det analyseras veckan överraskningar och besvikelser och Kimi Räikkönen svarar (nästan) på ännu en lyssnarfråga i samarbete med Betsafe.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-09-10
Länk till avsnitt

207. Viasat Motors F1-podd ? Glädje & sorg + intervju med Rosenqvist

Helgen på Spa-Francorchamps skulle bli en glädjefylld dag då F1 var tillbaka efter sommaruppehållet. Anthoine Huberts bortgång på lördagskvällen la sig dock som en blöt filt över kalaset. Att Charles Leclerc, Huberts barndomsvän, vann racet var dock en så passande avslutning på helgen man kunde få.

Leclerc är också en av veckans många överraskningar, som också följs upp med lika många besvikelser ? för det var sannerligen ett händelserikt race!

Vidare så avhandlas allt ifrån Marcus Ericssons inställda comeback till silly season och frågan om vad som kommer att ske med Hülkenberg och Grosjean.

Sist, men absolut inte minst, så har vi en lång intervju med Chip Ganassi Racings Felix Rosenqvist som i helgen tog sin andra pallplats i IndyCar-karriären. Och då är det, som alla vet, obligatoriskt att gästa F1-podden.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-09-03
Länk till avsnitt

206. Viasat Motors F1-podd - Easy flat

Ä N T L I G E N är semestern över och det är racevecka igen! Och inte vilken racevecka som helst, utan den som leder upp till Belgiens Grand Prix på Spa-Francorchamps och banans klassiska kurvor Eau Rouge, Pouhon och Blanchimont. Men, kurvor som Eau Rouge är kanske inte det de en gång var? Varför det är så och var utmaningarna har hamnat istället är någon som Janne och Erik diskuterar i veckans avsnitt.

Vidare så brukar Belgiens GP vara något av ett startskott för att den så kallade silly season ska sätta igång på riktigt allvar. Bytet mellan Gasly och Albon var stora nyheter, men nya rykten börjar florera för varje dag som går ? det senaste innehåller bland annat trion Esteban Ocon, Nico Hülkenberg och Romain Grosjean.

Dessutom bjuds det på en Betsafe Race Preview med Alfa Romeos team manager Beat Zehnder och en gnutta IndyCar i slutet som grädden på moset.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-08-27
Länk till avsnitt

205. Viasat Motors F1-podd - Sammanfattning första halvan av F1 2019

Halvvägs in i sommaruppehållet Formel 1-säsongen 2019. Janne och Erik passar kort och gott på att gå igenom startfältet på förarsidan och ger sin bedömning av prestationerna så här långt.

Det pratas också Indycar där man körde det fjärde sista racet för säsongen i söndags på omdiskuterade banan Pocono Raceway

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-08-20
Länk till avsnitt

204. Viasat Motors F1-podd - Den enes död, den andres bröd + Gäst: Marshall Pruett

Att Pierre Gasly nu får lämna Red Bull Racing och byta plats med Toro Rossos rookie Alexander Albon är veckans stora nyhet i F1-världen. Var det ett bra beslut eller ej? Det är något Janne och Erik inte är helt överens om.

IndyCar har inte stiltje på nyhetssidan de heller då McLaren nyligen annonserade att de återvänder till serien fullt ut nästa säsong tillsammans med Schmidt Peterson Motorsports. Men hur ser egentligen satsningen ut? Hur blir det med Honda med tanke på deras frostiga relation till McLaren? Och vad händer med Marcus Ericssons och James Hinchcliffes styrningar? Det får vi hjälp av ingen mindre än Mr IndyCar - Marshall Pruett - att reda ut.

Och just det, det levereras också diskussioner om Mexikos förlängda kontrakt och en lyssnarfråga från Kimi Räikkönen i samarbete med Betsafe.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-08-13
Länk till avsnitt

203. Viasat Motors F1-podd - Maximus Max

12 race körda och Fornel 1 står inför ett välbehövligt sommaruppehåll, men hur funkar egentligen detta sommaruppehåll där fabrikerna måste hålla stängt, eller hur är det med den saken?

Ungern GP blev också ett väldigt bra race, denna gång inte beroende på vädret men väl tack vare smart taktik. Janne och Erik levererar som vanligt sina Överraskningar och Besvikelser.

Kimi Räikkönen svarar på en lyssnarfråga och du får även senaste nytt från Dieter Rencken som bl a berör det faktum att vi kan vara på väg mot en kalender nästa år med 22 race.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-08-06
Länk till avsnitt

202. Viasat Motors F1-podd ? Regndans i Tyskland + Intervju med Felix Rosenqvist

Tysklands Grand Prix blev en något kaotisk, men underhållande, historia. En stor anledning var såklart att tävlingen kördes i regn som undan för undan torkade upp. Regn och blöt asfalt är helt enkelt ett bra recept för att få ett festligt Grand Prix, trots att F1-teamen faktiskt försöker att köra under regn så mycket det bara går.

Det kaotiska racet gör också att veckans urval av överraskningar och besvikelser ser lite annorlunda ut; Ferrari passar in i båda kategorierna, Mercedes är inte på sin ?vanliga? plats och Alfa Romeo verkade ha något lurt på gång ? det är bara några exempel av veckans lista.

Sist, men absolut inte minst, gästas Janne och Erik dessutom av Felix Rosenqvist. Värnamo-sonen som äntligen knep sin första pallplats i IndyCar efter ett högdramatiskt race på Mid-Ohio Sports Car Course.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-07-30
Länk till avsnitt

201. Viasat Motors F1-podd - Tysk hetta

Tysklands GP denna helg och extremt hög temperatur väntas med upp mot 40 grader torsdag och fredag, något svalare lördag och söndag. Senast vi hade riktigt varma förhållanden, i Österrike, hade Mercedes stora problem med kylningen av sin bil, kan det tänkas bli ett liknande scenario denna helg - Janne och Erik funderar över detta.

Hur tar man sig an Tysklands GP ur ett teamperspektiv? Vi har frågat Alfa Romeo Racing och deras Team Manager Beat Zehnder ger oss svaret i vår Betsafe racepreview.

Rich Energy-sagan rullar vidare, Erik och janne försöker reda ut vad som hänt och det senaste i denna, för Haas F1, mindre lustiga historia.

WEC och Hypercars, vad har detta med F1 att göra? Kopplingen finns och podden funderar lite på vad som kan komma att hända i framtiden, kan Formel 1-förare komma att enklare kunna dubblera eller åtminstone köra det ikoniska Le Mans 24-timmars vid sidan av sitt uppdrag som F1-förare.

Inte bara Formel 1 har racevecka, Indycar kör sitt sista race i den senaste "triple headern" i det mästerskapet. Janne och Erik blickar tillbaka på förra helgens lopp i Iowa och kommande helgs race på Mid Ohio.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-07-23
Länk till avsnitt

200. Viasat Motors F1-podd - Vettels usla instinkter

Helgens Grand Prix på Silverstone var en höjdare i många avseenden. Förarna körde hårt och på banan var det action mest hela tiden - anledningarna var såklart många, men det finns nog vissa som F1 speciellt bör ta till sig för framtiden.

För en viss Sebastian Vettel var Storbritanniens GP ett bottennapp. Återigen slutade en närkamp på banan i bedrövelse för tysken. Något som den senaste tiden blivit något av Vettels signum (istället för hans fyra VM-titlar).

Utöver det så går självklart Janne och Erik igenom helgens andra överraskningar och besvikelser, funderar över den skarpa modellen av hur en F1-bil kommer att se ut 2021 och Jean Todts funderingar över att återinföra tankning.

Och just det, lite IndyCar slinker också med!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-07-16
Länk till avsnitt

199. Viasat Motors F1-podd ? ?A love/hate relationship?

Storbritanniens Grand Prix står för dörren på Silverstone Circuit ? ?the Home of British Motorsport?. Med anledning av det så gästas podden av en av Autosports F1-journalister, Scott Mitchell. Scott, som numer bor i Sverige, ger oss sin syn på Formel 1 i landet som av många anses vara sportens verkliga hemland, Storbritannien.

Silverstones framtid, hur sporten mår och hur britterna egentligen ser på sin klarast lysande stjärna, Lewis Hamilton, är bara några av ämnena som avhandlas denna vecka.

Och just det, avsnittet innehåller även ett quiz där varken Scott eller Janne imponerar med sina kunskaper om Silverstones kurv-namn.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-07-09
Länk till avsnitt

198. Viasat Motors F1-podd - Formel 1 är död - Länge leve Formel 1

Från domedagskänslor i Frankrike till lätta steg och fjärilar i magen i Österrike - vilken skillnad en vecka kan göra. Den här svängningen, och hur den kom sig, är det som är huvudfokus i veckans avsnitt (ja, det och Eriks nya affärside ?Stenborgs Racingrabatter?).

Poddens tredje medarbetare, Dieter Rencken, ger oss också en insyn runt det senaste på det politiska och ekonomiska spektrat av Formel 1 ? fjolårsdäck, deadlines för 2021 (twentitwenti-one) och processen för FIA:s domare.

Och som alltid efter en racehelg: Överraskningar & besvikelser. Denna vecka med en ovanligt lång lista som faktiskt innefattar ett helt lands befolkning.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-07-02
Länk till avsnitt

197. Viasat Motors F1-Podd - Nu "jävlar" måste något hända?

Veckans F1-podd kommer efter Frankrikes GP som blev en stor besvikelse för många då spänningen om vem som skulle vinna helt uteblev. Ingen har kunnat undgå Mercedes dominans de senaste och våra siffror visar att Mercedes dominans sedan 2014 fram till nu faktiskt är kraftigare än under någon av de tidigare erorna under 2000-talet där ett team varit klart starkare än de övriga. Många menar att "NU måste något göras" men finns något man kan göra på kort sikt?

Erik och Janne har som vanligt också några överraskningar och besvikelser att redovisa efter det senaste racet, i veckans avsnitt får du även lite nyheter och skvaller från Formel 1-världen

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-06-25
Länk till avsnitt

196. Viasat Motors F1-podd ? Vive la France

Att ha ?Vive la France? som titel må vara klyschigt, men med tanke på att Frankrikes Grand Prix överträffade förväntningarna i fjol kan den ändå passa. Paul Ricard är såklart hemmbana för Renault, ett stall som efter en motig säsongsstart visade framfötterna i Kanada. Något som kanske bidragit till att de själva haussat det uppdateringspaket som väntas i helgen, men hur smart är det egentligen att bygga på förväntningar på sig själv?

I andra nyheter så fortsätter sagan om Ferraris bestraffning i Kanada. Maranello har dragit tillbaka sin överklagan och har istället bett FIA att titta på fallet i sin helhet igen, något som de hoppas ska ge Vettel segern i Montreal trots allt. Men är detta något som FIA verkligen kommer att ta i igen?

Det är inte bara F1 som väntar i helgen då IndyCar, efter en helgs uppehåll, sätter fart på Road America igen. Janne & Erik har tittat närmare på banan och vad som gäller för våra svenskar Felix Rosenqvist och Marcus Ericsson.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-06-18
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.