Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Viasat Motors F1-podd

Viasat Motors F1-podd

Viasat Motors Janne Blomqvist & Erik Stenborg guidar dig genom det senaste inom Formel 1.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

facebook.com/f1podden

Avsnitt

207. Viasat Motors F1-podd ? Glädje & sorg + intervju med Rosenqvist

Helgen på Spa-Francorchamps skulle bli en glädjefylld dag då F1 var tillbaka efter sommaruppehållet. Anthoine Huberts bortgång på lördagskvällen la sig dock som en blöt filt över kalaset. Att Charles Leclerc, Huberts barndomsvän, vann racet var dock en så passande avslutning på helgen man kunde få.

Leclerc är också en av veckans många överraskningar, som också följs upp med lika många besvikelser ? för det var sannerligen ett händelserikt race!

Vidare så avhandlas allt ifrån Marcus Ericssons inställda comeback till silly season och frågan om vad som kommer att ske med Hülkenberg och Grosjean.

Sist, men absolut inte minst, så har vi en lång intervju med Chip Ganassi Racings Felix Rosenqvist som i helgen tog sin andra pallplats i IndyCar-karriären. Och då är det, som alla vet, obligatoriskt att gästa F1-podden.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-09-03
Länk till avsnitt

206. Viasat Motors F1-podd - Easy flat

Ä N T L I G E N är semestern över och det är racevecka igen! Och inte vilken racevecka som helst, utan den som leder upp till Belgiens Grand Prix på Spa-Francorchamps och banans klassiska kurvor Eau Rouge, Pouhon och Blanchimont. Men, kurvor som Eau Rouge är kanske inte det de en gång var? Varför det är så och var utmaningarna har hamnat istället är någon som Janne och Erik diskuterar i veckans avsnitt.

Vidare så brukar Belgiens GP vara något av ett startskott för att den så kallade silly season ska sätta igång på riktigt allvar. Bytet mellan Gasly och Albon var stora nyheter, men nya rykten börjar florera för varje dag som går ? det senaste innehåller bland annat trion Esteban Ocon, Nico Hülkenberg och Romain Grosjean.

Dessutom bjuds det på en Betsafe Race Preview med Alfa Romeos team manager Beat Zehnder och en gnutta IndyCar i slutet som grädden på moset.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-08-27
Länk till avsnitt

205. Viasat Motors F1-podd - Sammanfattning första halvan av F1 2019

Halvvägs in i sommaruppehållet Formel 1-säsongen 2019. Janne och Erik passar kort och gott på att gå igenom startfältet på förarsidan och ger sin bedömning av prestationerna så här långt.

Det pratas också Indycar där man körde det fjärde sista racet för säsongen i söndags på omdiskuterade banan Pocono Raceway

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-08-20
Länk till avsnitt

204. Viasat Motors F1-podd - Den enes död, den andres bröd + Gäst: Marshall Pruett

Att Pierre Gasly nu får lämna Red Bull Racing och byta plats med Toro Rossos rookie Alexander Albon är veckans stora nyhet i F1-världen. Var det ett bra beslut eller ej? Det är något Janne och Erik inte är helt överens om.

IndyCar har inte stiltje på nyhetssidan de heller då McLaren nyligen annonserade att de återvänder till serien fullt ut nästa säsong tillsammans med Schmidt Peterson Motorsports. Men hur ser egentligen satsningen ut? Hur blir det med Honda med tanke på deras frostiga relation till McLaren? Och vad händer med Marcus Ericssons och James Hinchcliffes styrningar? Det får vi hjälp av ingen mindre än Mr IndyCar - Marshall Pruett - att reda ut.

Och just det, det levereras också diskussioner om Mexikos förlängda kontrakt och en lyssnarfråga från Kimi Räikkönen i samarbete med Betsafe.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-08-13
Länk till avsnitt

203. Viasat Motors F1-podd - Maximus Max

12 race körda och Fornel 1 står inför ett välbehövligt sommaruppehåll, men hur funkar egentligen detta sommaruppehåll där fabrikerna måste hålla stängt, eller hur är det med den saken?

Ungern GP blev också ett väldigt bra race, denna gång inte beroende på vädret men väl tack vare smart taktik. Janne och Erik levererar som vanligt sina Överraskningar och Besvikelser.

Kimi Räikkönen svarar på en lyssnarfråga och du får även senaste nytt från Dieter Rencken som bl a berör det faktum att vi kan vara på väg mot en kalender nästa år med 22 race.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-08-06
Länk till avsnitt

202. Viasat Motors F1-podd ? Regndans i Tyskland + Intervju med Felix Rosenqvist

Tysklands Grand Prix blev en något kaotisk, men underhållande, historia. En stor anledning var såklart att tävlingen kördes i regn som undan för undan torkade upp. Regn och blöt asfalt är helt enkelt ett bra recept för att få ett festligt Grand Prix, trots att F1-teamen faktiskt försöker att köra under regn så mycket det bara går.

Det kaotiska racet gör också att veckans urval av överraskningar och besvikelser ser lite annorlunda ut; Ferrari passar in i båda kategorierna, Mercedes är inte på sin ?vanliga? plats och Alfa Romeo verkade ha något lurt på gång ? det är bara några exempel av veckans lista.

Sist, men absolut inte minst, gästas Janne och Erik dessutom av Felix Rosenqvist. Värnamo-sonen som äntligen knep sin första pallplats i IndyCar efter ett högdramatiskt race på Mid-Ohio Sports Car Course.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-07-30
Länk till avsnitt

201. Viasat Motors F1-podd - Tysk hetta

Tysklands GP denna helg och extremt hög temperatur väntas med upp mot 40 grader torsdag och fredag, något svalare lördag och söndag. Senast vi hade riktigt varma förhållanden, i Österrike, hade Mercedes stora problem med kylningen av sin bil, kan det tänkas bli ett liknande scenario denna helg - Janne och Erik funderar över detta.

Hur tar man sig an Tysklands GP ur ett teamperspektiv? Vi har frågat Alfa Romeo Racing och deras Team Manager Beat Zehnder ger oss svaret i vår Betsafe racepreview.

Rich Energy-sagan rullar vidare, Erik och janne försöker reda ut vad som hänt och det senaste i denna, för Haas F1, mindre lustiga historia.

WEC och Hypercars, vad har detta med F1 att göra? Kopplingen finns och podden funderar lite på vad som kan komma att hända i framtiden, kan Formel 1-förare komma att enklare kunna dubblera eller åtminstone köra det ikoniska Le Mans 24-timmars vid sidan av sitt uppdrag som F1-förare.

Inte bara Formel 1 har racevecka, Indycar kör sitt sista race i den senaste "triple headern" i det mästerskapet. Janne och Erik blickar tillbaka på förra helgens lopp i Iowa och kommande helgs race på Mid Ohio.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-07-23
Länk till avsnitt

200. Viasat Motors F1-podd - Vettels usla instinkter

Helgens Grand Prix på Silverstone var en höjdare i många avseenden. Förarna körde hårt och på banan var det action mest hela tiden - anledningarna var såklart många, men det finns nog vissa som F1 speciellt bör ta till sig för framtiden.

För en viss Sebastian Vettel var Storbritanniens GP ett bottennapp. Återigen slutade en närkamp på banan i bedrövelse för tysken. Något som den senaste tiden blivit något av Vettels signum (istället för hans fyra VM-titlar).

Utöver det så går självklart Janne och Erik igenom helgens andra överraskningar och besvikelser, funderar över den skarpa modellen av hur en F1-bil kommer att se ut 2021 och Jean Todts funderingar över att återinföra tankning.

Och just det, lite IndyCar slinker också med!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-07-16
Länk till avsnitt

199. Viasat Motors F1-podd ? ?A love/hate relationship?

Storbritanniens Grand Prix står för dörren på Silverstone Circuit ? ?the Home of British Motorsport?. Med anledning av det så gästas podden av en av Autosports F1-journalister, Scott Mitchell. Scott, som numer bor i Sverige, ger oss sin syn på Formel 1 i landet som av många anses vara sportens verkliga hemland, Storbritannien.

Silverstones framtid, hur sporten mår och hur britterna egentligen ser på sin klarast lysande stjärna, Lewis Hamilton, är bara några av ämnena som avhandlas denna vecka.

Och just det, avsnittet innehåller även ett quiz där varken Scott eller Janne imponerar med sina kunskaper om Silverstones kurv-namn.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-07-09
Länk till avsnitt

198. Viasat Motors F1-podd - Formel 1 är död - Länge leve Formel 1

Från domedagskänslor i Frankrike till lätta steg och fjärilar i magen i Österrike - vilken skillnad en vecka kan göra. Den här svängningen, och hur den kom sig, är det som är huvudfokus i veckans avsnitt (ja, det och Eriks nya affärside ?Stenborgs Racingrabatter?).

Poddens tredje medarbetare, Dieter Rencken, ger oss också en insyn runt det senaste på det politiska och ekonomiska spektrat av Formel 1 ? fjolårsdäck, deadlines för 2021 (twentitwenti-one) och processen för FIA:s domare.

Och som alltid efter en racehelg: Överraskningar & besvikelser. Denna vecka med en ovanligt lång lista som faktiskt innefattar ett helt lands befolkning.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-07-02
Länk till avsnitt

197. Viasat Motors F1-Podd - Nu "jävlar" måste något hända?

Veckans F1-podd kommer efter Frankrikes GP som blev en stor besvikelse för många då spänningen om vem som skulle vinna helt uteblev. Ingen har kunnat undgå Mercedes dominans de senaste och våra siffror visar att Mercedes dominans sedan 2014 fram till nu faktiskt är kraftigare än under någon av de tidigare erorna under 2000-talet där ett team varit klart starkare än de övriga. Många menar att "NU måste något göras" men finns något man kan göra på kort sikt?

Erik och Janne har som vanligt också några överraskningar och besvikelser att redovisa efter det senaste racet, i veckans avsnitt får du även lite nyheter och skvaller från Formel 1-världen

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-06-25
Länk till avsnitt

196. Viasat Motors F1-podd ? Vive la France

Att ha ?Vive la France? som titel må vara klyschigt, men med tanke på att Frankrikes Grand Prix överträffade förväntningarna i fjol kan den ändå passa. Paul Ricard är såklart hemmbana för Renault, ett stall som efter en motig säsongsstart visade framfötterna i Kanada. Något som kanske bidragit till att de själva haussat det uppdateringspaket som väntas i helgen, men hur smart är det egentligen att bygga på förväntningar på sig själv?

I andra nyheter så fortsätter sagan om Ferraris bestraffning i Kanada. Maranello har dragit tillbaka sin överklagan och har istället bett FIA att titta på fallet i sin helhet igen, något som de hoppas ska ge Vettel segern i Montreal trots allt. Men är detta något som FIA verkligen kommer att ta i igen?

Det är inte bara F1 som väntar i helgen då IndyCar, efter en helgs uppehåll, sätter fart på Road America igen. Janne & Erik har tittat närmare på banan och vad som gäller för våra svenskar Felix Rosenqvist och Marcus Ericsson.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-06-18
Länk till avsnitt

195. Viasat Motors F1-podd ? 5 sekunder

Titeln avslöjar självklart vad en stor del av veckans avsnitt handlar om ? nämligen incidenten mellan Sebastian Vettel och Lewis Hamilton under Kanadas Grand Prix. Straffet på 5 sekunders tidstillägg har blivit årets kanske största nyhet och trots att Janne och Erik är överens om vad de tycker, är fallet ändå inte helt okomplicerat.

Vidare så bjuds det på en lång intervju med Dieter Rencken, poddens tredje medarbetare, som ger sin syn på nuläget inför nyckel-året 2021.

Dessutom innehåller helgens överraskningar och besvikelser en ovanligt bred palett ? flera förare, en teamchef och faktiskt hela banan Circuit Gilles Villeneuve.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-06-11
Länk till avsnitt

194. Viasat Motors F1-podd ? Do or die för Ferrari + intervju med Marcus Ericsson

Dags för Kanadas Grand Prix i Formel 1, ett race som kan bli avgörande för den fortsatta F1-säsongen 2019. Det här kan vara Ferraris bästa (och sista?) chans att göra något åt Mercedes - och inte nog med det, Valtteri Bottas är också i en liknande situation rörande sin kamp om VM-titeln mot Lewis Hamilton.

Janne och Erik pratar också bland annat om: Renaults filosofi, McLarens hopp om fornstora dagar och huruvida Hamilton vill ta på sig röda kläder.

Sist, men absolut inte minst, så bjuds det på en lång intervju med Marcus Ericsson ? SPM-föraren som bekant blev den första svensken på 16 år att ta en pallplats i IndyCar.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-06-04
Länk till avsnitt

193. Viasat Motors F1-podd ? Champagne och mjölk

Då F1-podden var på plats under både Monacos Grand Prix och Indy 500, två av tre race i motorsportens Triple Crown, är detta självklart veckans huvudpunkter för Janne och Erik.

På många vis kunde inte de båda racen vara mer olika. Att Monaco är den långsammaste banan i F1 och Indianapolis Motor Speedway är en av världens snabbaste är bara ett exempel. Samtidigt finns många likheter, oavsett sitt egna tycke och smak så engagerar tävlingarna enorma mängder motorsports-fans.

I Monaco seglade Lewis Hamilton iväg från Bottas en aning i tabellen, pressen att hålla liv i VM är stor på finländaren under de kommande racen. I Indianapolis gjorde Simon Pagenaud ett så kallat ?clean sweep? av månaden maj. För svenskt vidkommande fanns det mycket positivt att ta med sig ifrån Indy 500, samtidigt är det svårt att inte sörja att de faktiska resultaten uteblev. Åtminstone för den här gången.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-05-28
Länk till avsnitt

192 - Viasat Motors F1-podd - Niki Lauda - en legendar har gått ur tiden

Niki Lauda har hastigt och överraskande gått bort, en av Formel 1-sportens riktigt stora profiler . Janne och Erik delar med sig av sina tankar kring den karismatiske österrikaren som nu alltså är borta - Niki Lauda blev 70 år

I helgen körs två av de tre loppen som ingår i det man kallar "the tripple crown" - Monacos GP och Indy 500. utmaningen att köra på Monacos gator är vida känd med beskrivningar som "köra motocross i ett trapphus". Ska loppet finnas kvar på kalendern då det är närmast omöjligt att köra om och ofta minimal spänning i racen? Mercedes kommer till Monaco som klar ledare i VM och har närmast avgjort konstruktörs-vm och där hoppet till lite spänning just nu ligger på att Valtteri Bottas och Lewis Hamilton fortsätter slå varandra, kan något av de två övriga toppteamen hota denna helg?

Det blev inget Indy500 för Fernando Alonso vilket får anses vara ett gigantiskt fiasko för Mclaren som denna gång gjorde satsningen på egen hand men som helt klart verkat underskattat utmaningen. Desto roligare med två svenskar till start i detta legendariska lopp, vad kan vi egentlgien förväntas oss av Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist på söndag.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-05-21
Länk till avsnitt

191. Viasat Motors F1-podd ? Total dominans och månaden maj

När Janne Blomqvist tappar rösten behöver Erik Stenborg minst två ersättare för att axla hans mantel ? inga mindre än Björn Wirdheim och Anders Krohn.

Den förstnämnda tittar närmare på den gångna helgen i Barcelona där Spaniens Grand Prix kördes och Mercedes totala dominans fortsatte. Årets upplaga var också kanske den sista på ett tag då det i veckan bekräftades att Hollands Grand Prix och Zandvoort tar plats i F1-kalendern till 2020. Björn väljer också ut sina överraskningar och besvikelser från Spaniens GP.

I USA och Indianapolis har ?the Month of May? och uppladdningen inför Indy 500 börjat på allvar. Poddens man i USA, Anders Krohn, ger oss sin syn på hur det kan komma sig att en enda tävling i många fall är viktigare än mästerskapet den ingår i. Varför Indy 500 kallas ?The Greatest Spectacle in Racing? blir mer och mer uppenbart.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-05-14
Länk till avsnitt

190. Viasat Motors F1-podd ? Mysterier, marginaler och motorhomes

Europa-premiär i Formel 1 och det kan bara innebära att Spaniens Grand Prix står för dörren. Som alltid väntas därför stora uppdateringspaket, inte bara till stallens bilar utan också deras gigantiska motorhomes som fyller F1-paddock på alla europeiska tävlingar.

Tävlingen på Circuit de Barcelona-Catalunya ska bli intressant i flera avseenden ? inte minst då det är en ?måstematch? för Ferrari om de ska kunna kämpa sig ifatt Mercedes 2019. Frågan är fortsatt varför Ferrari släpat efter silverpilarna hittills under säsongen? En teori är att de (och många andra i fältet) har problem att komma underfund med däcken pga att de i år har 0.4mm tunnare slitbana. En minimal skillnad på pappret, men i en sport där marginalerna är obefintliga så får minimala skillnader ibland enorma konsekvenser.

Dessutom: Reglerna till 2021 är nästan klara, Williams har fått en blomkvast från Bak och Haas har den snabbaste hemsidan i Formel 1!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-05-07
Länk till avsnitt

189. Viasat Motors F1-podd ? Remembering Roland

Den tragiska helgen på Imola 1994 (där Rubens Barrichello kraschade svårt på fredagen, Roland Ratzenberger omkom på lördagen och Ayrton Senna på söndagen) är på ett vis alltid närvarande för alla som följer Formel 1 ? trots att det var exakt 25 år sedan. Eje Elgh, som var god vän med Ratzenberger efter att de varit teamkamrater under ett par år i sportvagn, ger oss en närmare inblick i vem österrikaren var ? både som förare och person.

Vidare så avhandlas helgens begivenheter på Baku City Circuit i Azerbajdzjan. Ett race som kanske inte nådde upp till de nästan orimligt höga förväntningarna, men ändå producerade flera överraskningar och besvikelser.

Dessutom konstaterar Janne och Erik självklarheter om DRS (det får bilarna att gå fortare), att Zandvoort är på väg in i F1-kalendern (till 2020) och att F1-förare inte kan backa (och då menar de inte bara Ricciardo).

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-04-30
Länk till avsnitt

188. Viasat Motors F1-podd ? ?To finish first, first you have to finish?

Det vankas streetfighting på Baku City Circuit och Azerbajdzjans Grand Prix i helgen ? och i det här sammanhanget är gatuslagsmål verkligen något att se fram emot. Av den anledningen försöker Janne och Erik reda ut varför racen blir så bra på BCC. Tre huvudfrågor benas ut - varav den ena har att göra med titeln på veckans avsnitt.

Vidare är det kanske största samtalsämnet inför helgen fighten mellan Mercedes och Ferrari. Vem har egentligen övertaget i Baku? Oavsett så måste Ferrari börja knappa in på silverpilarna i helgen, annars kan berget bli för högt.

Sist, men inte minst: IndyCar, där ?the month of May? och förberedelserna inför Indianapolis 500 redan börjat, trots att vi fortfarande är kvar i april.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-04-23
Länk till avsnitt

187. Viasat Motors F1-podd ? Sömnigt i Shanghai

Kinas Grand Prix, det 1000:e Formel 1-racet i historien, skulle ramas in med ett hejdundrande spektakulärt firande. Spektakulärt blev det, men i negativ bemärkelse. Utan de specialgjorda logotyperna är frågan om man överhuvudtaget skulle ha märkt av det? Det hela kröntes dessutom med ett händelsefattigt race med dålig bildproduktion.

Turligt nog är den trista inramningen ett roligt ämne att prata om i en podcast ? och trots allt genererade helgen i Kina massvis med ämnen, exempelvis: Ferraris platta teamorder, Ricciardos och Gaslys mini-uppvaknande, Albon under radarn och inte mindre än fyra olika lyssnarfrågor. Och just det, en del IndyCar också!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-04-16
Länk till avsnitt

186. Viasat Motors F1-podd ? 1000 x F1

Ännu en vecka, ännu en fin gäst i F1-podden ? denna gång ingen mindre än Chip Ganassis Felix Rosenqvist! Den tredje deltävlingen av årets IndyCar-säsong kördes i helgen på Barber Motorsports Park i Alabama. Det var ett extremt spännande race, trots att det kanske inte gick exakt som Felix hade velat. Men, med det sagt har svensken haft en stark inledning på säsongen ? det, och det som komma skall, berättar Felix om från köket hemma Indianapolis.

I Formel 1 är det racevecka och det är inte vilken racevecka som helst ? Formel 1 firar att man i Kinas Grand Prix i helgen gör den 1000:e starten i F1-historien. Med anledning av det väntas pompa och ståt på Shanghai International Circuit, men frågan är om inte ett aprilskämt tog udden av det firande F1-organisationen planerar?

I övrigt så fortsätter Haas och Renault att munhuggas på distans, Alexander Albon hyllas av Red Bull (vilket kan vara o-bra för Pierre Gasly) och frågan är vem av Ferrari och Mercedes kommer att vara starkast i Kina?

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-04-09
Länk till avsnitt

185. Viasat Motors F1-podd ? Marcus Ericsson och årets race

Denna vecka har podcasten finfrämmande i form av Marcus Ericsson. Förutom att tala igenom de två första racehelgerna blickar han tillsammans med Janne och Erik framåt mot en del av det som komma skall under IndyCar-säsongen 2019. Helgens race på Barber Motorsports Park i Alabama ligger närmast till hands, men förberedelserna inför debuten på ovalbana har redan satt igång. Det visade sig bland annat att man kanske inte lär sig finliret som krävs för att vara snabb på en oval bara genom att hålla fullt runt ett varv på Indianapolis Motor Speedway.

Men det är en F1-podd trots allt ? och då vi i söndags upplevde ett av de bästa F1-tävlingarna på mycket länge finns det en hel del att prata om. Då Ericsson har kört tillsammans med en av helgens huvudpersoner, nämligen Charles Leclerc, så fanns det ingen anledning att inte fråga svensken om hans syn på den gångna F1-helgen också!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-04-02
Länk till avsnitt

184. Viasat Motors F1-podd - Motorsport och det mentala spelet

Veckans F1-podd fokuserar naturligtvis mycket på Bahrains Grand Prix som väntar i helgen. Ett race som brukar leverera bra racing (trots att landet som sådant minst sagt har en del att jobba på sett till mänskliga rättigheter). Men rent racingmässigt är kanske den största frågan inför helgen Ferraris prestanda. Är de ifatt Mercedes och Red Bull på en mer konventionell bana? Ja, det tror/hoppas åtminstone Ferraris teamchef Mattia Binotto.

På tal om Ferrari så kommer Vettel och Leclerc kanske få lite respit i det mediala trycket den här helgen. Anledningen till det är att Mick Schumacher, son till 7-faldiga världsmästaren Michael Schumacher och tillika Ferrari-junior, i helgen debuterar i Formel 2. Som om inte pressen runt det vore nog så presenterades det att den unge tysken dessutom ska testa för Ferrari och Alfa Romeo under testerna i Bahrain kommande vecka. En hektiskt vecka för Mick, med andra ord.

Samtidigt snackas det fortfarande i F1-depån om Valtteri Bottas och hans överlägsna seger i Melbourne. Bottas menade själv att den största förändringen han genomgått inför denna säsong är hans mentala inställning. Men vad är egentligen mental träning? För att ta reda på det tog vi hjälp av den före detta alpina stjärnan och mentala tränaren Thomas Fogdö som reder ut ett och annat för oss.

Sist men inte minst finns det också en hel del att tala om efter IndyCar-racet som kördes på Circuit of the Americas i helgen. Kanske inte den bästa rent resultatmässigt för svenskarna Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist, men framtiden tycks i minsta fall se ljus ut för de båda.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-03-26
Länk till avsnitt

183. Viasat Motors F1-podd ? Bottas och ?The Racing Drivers Textbook of Excuses?

I veckans avsnitt av Viasat Motors F1-podd är det fullt fokus på premiärhelgen i Melbourne. Till att börja med den Valtteri Bottas som krossade allt motstånd, inklusive sin femfaldiga världsmästare till teamkompis. Är det en ny, mer hänsynslös, finländare vi har att göra med i år? Av svordomarna över teamradion efter målflagg att döma är Janne och Erik benägna att svara ja på den frågan.

Hamilton i sin tur uttryckte att han var lättad att det var en skada på golvet som gjorde avståndet in i mål så pass stort ? något som Rickard Rydell (som gästspelar i podden denna vecka) ser som taget rakt ur den oskrivna klassikern ?The Racing Drivers Textbook of Excuses?.

Vidare så lanseras ett nytt nedsnackskoncept i F1-podden, nämligen Jannes och Eriks ?Tre överraskningar och en besvikelse? där en hel radda ämnen får plats ? Honda på podiet, Kevin Magnussen, Giovinazzi, Renault och Stroll är bara några exempel.

Duon glömmer inte heller bort att det i helgen är dags för IndyCar igen ? denna gång på Circuit of the Americas i Austin, Texas ? där det ska bli spännande att se vad Felix Rosenqvist och Marcus Ericsson kan uträtta!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-03-19
Länk till avsnitt

182. Viasat Motors F1-podd - Go time down under

Premiärveckorna kommer på löpande band och i veckan handlar det mesta om motorsportens juvel ? Formel 1. Med det sagt kan Janne och Erik inte hålla sig ifrån IndyCar heller, men mer om det senare.

Nej, först och främst blickar duon fram emot helgens premiärtävling på Albert Park i Melbourne och festligheterna redan börjat, dels med Netflix dokumentärserie ?Drive to Survive?, men också med F1:s egna ?Season Launch? på Federation Square i centrala Melbourne. En tillställning med goda intentioner, men samtidigt verkar inte alla parter ha köpt in sig på idén. Inte så chockerande kanske, det är ju F1 vi talar om trots allt.

Premiär är det hur som helst och oavsett tycke och smak finns det mycket att se fram emot ? för att hålla diskussionerna på en rimlig nivå tar Janne och Erik fram de tre punkter de ser fram emot mest ? rivaliteter, specifika team, jubileum och enskilda förare får plats i det ämnet.

Avslutningsvis avhandlas då IndyCar-premiären i St. Petersburg, ett race som gav mersmak, inte minst tack vare Felix Rosenqvists och Marcus Ericssons prestationer. Och just det, den sistnämnde är, faktiskt lite oväntat, på plats i Melbourne som reserv hos Alfa Romeo ? mer om det i podden.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-03-13
Länk till avsnitt

181. Viasat Motors F1-podd - Indypremiär

Denna vecka har vi självklart fokus på Formel 1, men den stundande IndyCar-premiären i St Petersburg i Florida pockar på uppmärksamheten. Anders Krohn, poddens ?inside man? i depån och nybliven programledare för Viasat Indy-sändningar, ger oss det senaste inför helgens säsongstart.

Formel 1-testerna i Barcelona avslutades i förra veckan och vi tittar lite extra på de viktigaste siffrorna från de 8 testdagarna. Vad är egentligen viktigast? Att Ferrari satte snabbaste varvtiden någonsin under tester i Barcelona eller att Mercedes körde fler varv än någon annan?

Det har också dykt upp en hel del storpolitiska nyheter i F1 den senaste tiden, vem är bättre att tala med om det än Dieter Rencken? Ingen!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-03-05
Länk till avsnitt

180. Viasat Motors F1-podd ? Charlie och Mercedes fall från tronen (kanske)

I veckans avsnitt fortsätter Janne och Erik att försöka förstå de pågående F1-testerna i Barcelona. Det senaste skvallret i depån handlar om att Mercedes, i varje fall i teorin, faktiskt kan vara riktigt illa ute. Deras ganska konventionella bil-koncept (som förvisso givit dem 5 raka VM-titlar) kan vara en akilleshäl under det nya reglementet som införts 2019.

Under testsäsongen vet vi också att det är en enorm arbetspress på stallens personal, inte minst mekanikerna som skruvar på bilarna i skift 24 timmar om dygnet. Janne ringde upp den före detta F1-mekanikern Charlie Häggstam för att ta reda på hur det hela fungerar mer exakt.

Avslutningsvis är det dags för EU-politik, närmare bestämt frågan om Brexit. Hur hänger det ihop med Formel 1 kanske ni undrar? Jo, då 7 av 10 F1-team är baserade i England så har det visat sig att Brexit kan komma att bli en smärre katastrof för stallen i the Motorsport Valley.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-02-26
Länk till avsnitt

179. Viasat Motors F1-podd ? Back on track

Back on track är titeln på veckans avsnitt ? för det är precis vad F1-teamen är då försäsongstesterna precis dragit igång i Barcelona. För första gången har man dessutom möjlighet att följa det som sker på banan i direktsändning, vilket gör att Janne och Erik reder ut en del företeelser och begränsningar som är speciella för just tester i Formel 1.

Men de båda herrarna konstaterar att det är härligt att se stallen på banan igen efter en lång vinter. Ja, alla utom Williams då. Det brittiska teamet har som bekant tvingats skjuta upp starten av deras försäsong då bilen inte är klar, oavsett hur man ser på det är det inte direkt en drömstart på deras säsong. Å andra sidan ser har Ferrari dragit igång sitt år med buller och brak, något som Erik får glädjetårar av ? och då talar vi inte om vad de lyckats prestera på banan såhär långt.

Det och mycket mer i veckans avsnitt av Viasat Motors F1-podd!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-02-19
Länk till avsnitt

178. Viasat Motors F1-podd ? IndyCar-tester med Ericsson & Rosenqvist

Veckans avsnitt av Viasat Motors F1-podd handlar faktiskt mer om IndyCar än Formel 1. Janne är nämligen på plats i Texas för det enda officiella testet inför IndyCar-säsongen, vilket visade sig bli något av en kulturkrock för någon som spenderat de senaste 20 åren i en F1-depå.

Vi är också glada över att kunna presentera Anders Krohn, vår nya medarbetare i F1-podden och en äkta ?inside man? i IndyCar som kommer att ge oss exklusiva inblickar i serien som kanske är den mest emotsedda 2019, åtminstone med svenska ögon sett.

Anledningen till det stavas såklart Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist ? som ni självklart hör i varsin längre intervju där de berättar om sina första intryck i IndyCar.

Men, det är ändå en F1-podd, så frukta icke, det blir en del F1-nyheter också! Bland annat om problemen att få fram hjälmar till de stundande testerna i Barcelona och de nya bilarna, eller ska vi säga färgerna på bilarna, som hittills visats upp.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-02-13
Länk till avsnitt

177. Viasat Motors F1-podd - Namnbyten & launch season

Veckans avsnitt tar avstamp i IndyCar där livet verkar vara lite... Enklare? I varje fall i jämförelse med hajtanken Formel 1, fråga bara Brendon Hartley och Stoffel Vandoorne som nyligen uttalat sig om hur F1 kan upplevas från ett förarperspektiv. Apropå Hartley så är han numer simulatorförare för Ferrari, vilket både Janne och Erik kan konstatera är ett stall som återigen storsatsar på att vinna VM.

Huvuddelen av avsnittet avhandlas dock av Dieter Rencken vars spaningar Janne och Erik senare går på djupet på. Rencken berättar bland annat om Saubers namnbyte till Alfa Romeo Racing, de stundande bilavtäckningarna, rykten om ett framtida Grand Prix i Filippinerna och hur en F1-helg kan komma att se ut redan 2020. Eller som Dieter skulle säga det: "Twintietwintie".

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-02-04
Länk till avsnitt

176. Viasat Motors F1-podd - Allt, och lite mer, om Eje Elgh - Del 2

I veckans avsnitt presenterar Janne och Erik den andra, och sista, delen av vår intervju med expertkollegan Eje Elgh. Vi tar vid där vi slutade och får bland annat höra om hur en jordbävning i San Marino stoppade F1-debuten med McLaren, när Eje och Keke Rosberg låg i gräset på Misano och talade så intensivt om livet att de missade sin egna träning, flytten till Japan och hur Eje kände sig när han visste att han inom några sekunder skulle dö. Heavy stuff!

Men allt detta först efter att Janne och Erik avhandlat det senaste i F1-världen, bland annat den unge Nikita Mazepins osannolika testprogram med Mercedes och tävlingsarrangörernas klagomål på Liberty Media.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-01-28
Länk till avsnitt

175. Viasat Motors F1-podd - Allt, och lite mer, om Eje Elgh - Del 1

Nyligen presenterades det att Mick Schumacher, son till ikonen Michael Schumacher, är en del av Ferrari Driver Academy. Janne & Erik diskuterar det faktum att det mesta pekar på att unge Mick nu verkar ha motorväg in i Formel 1.

Med det sagt så har F1-nyheter en ovanligt tillbakalutad del i veckans avsnitt då vi istället fokuserar på expertkollegan Eje Elgh och hans långa karriär - på och vid sidan av banan. I denna första del av intervjun tittar vi på hur karriären började (tack vare en enarmad bandit på en bensinmack i Karlskoga), vägen in i bilracing och vidare i Formel 3 och Formel 2 med hjälp av en viss Ronnie Peterson. En klassisk sagostund med Eje Elgh, som nog är något av Jannes och Eriks favoritstunder i livet!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-01-22
Länk till avsnitt

174. Viasat Motors F1-podd - F1 Broadcaster workshop

F1-podden har denna vecka varit ute på reportageresa. Janne och Erik åkte till London för att vara med på den numera årliga F1 broadcaster workshop som anordnas där F1 delar med sig av man gjort under det gångna året när det gäller sporten som helhet, marketing och TV-produktion.

Ni får denna vecka bl a en lite längre intervju med en väldigt centralfigur för att vi ska kunna följa Formel 1 under året , han heter Dean Locke och är helt och hållet ansvarig för TV-produktionen.

Janne och Erik försöker sig även på en analys av det som Ross Brawn, managing director motorsport, hade att säga om vad man försöker uppnå med bilarna för att få till en bättre show för publiken.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-01-16
Länk till avsnitt

173. Viasat motors F1-podd - Rickard Rydell "the smiling assassin"

Ny vecka och ny F1-podd där vi denna vecka går igenom karriären för Rickard Rydell som som blev Rickaaard Raidell med hela svenska folket genom Murray Walkers entusiastiska kommentering av BTCC på SVT i slutet på 90-talet.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-01-08
Länk till avsnitt

172. Viasat Motors F1-podd - Michael Schumacher 50 år

Veckans F1-podd passar på att hylla en av de största genom F1-historien, Michael Schumacher, som blev 50 år den 3 januari. Finns mycket att prata om när det gäller denna gigant inom Formel 1-sporten.

Behövs ett racinguniversitet för att förare och andra med ambitioner att figurera inom racingvärlden?

Marcus Ericssons 97 starter i Formel 1, hur står sig det antalet i jämförelse med alla andra som tävlat i Formel 1 genom åren? Erik Stenborg har koll.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-01-03
Länk till avsnitt

171. Viasat Motors F1-podd - Mellandagar

Viasat Motors F1-podd vilar aldrig och kommer ut även under julen. Man kan dock i detta avsnitt märka en viss påverkan på programledarna p g a för mycket intagen julmat.

Formel 1 har släppt intressant statistik för säsongen 2018, Janne och Erik går igenom en del av denna statistik

Listor är populära så här års och F1-.podden, som inte gör några egna men gärna kommenterar andras:), analyserar.

Inte mindre än två lyssnarfrågor också och de för året sista Pirelli podiumkepsarna ska skickas iväg som tack för hjälpen

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-12-26
Länk till avsnitt

170. Viasat motors F1-podd - Björn Wirdheim - från A till Ö

Veckans F1-podd ägnas helt och hållet åt Björn Wirdheim, för året ny F1-expert i Viasat Motor men som även haft en lång och väldigt framgångsrik karriär som professionell racerförare (skriver inte "bakom sig", man vet ju aldrig:)). Nu kanske inte alla vet hur den karriären sett ut och säkert några som även behöver uppdateras sig så därför kommer här 90 minuter med Björn Wirdheim

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-12-18
Länk till avsnitt

169. Viasat motors F1-podd - Kimi på kanelen

Kimi Räikkönen på kanelen på FIA:s avslutningsfest och prisutdelning.. Uppskattat och hyllat av många men inte av alla.. Är denna gala verkligen rätt forum för lite extra salongsberusning?

Teamcheferna har rankat de förare man anser var de tio bästa under säsongen 2018.. Janne gör sin egen lista, hur lika blev dem?

Dieter Rencken besökte den ovan nämnda FIA-galan och tycker bl a till om Kimi och att världsmästaren inte dök upp till presskonferensen

Halo, det omtalade extra huvudskyddet som infördes till denna säsong, har redan visat sig vara till nytta.

Sist men inte minst en ny lyssnarfråga som besvaras.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-12-11
Länk till avsnitt

168. Viasat Motors F1-podd - Silly off season

F1-podden denna vecka med vad som hänt sen sist.. Förra året vid den här tiden många nyheter,. i år betydligt lugnare.

Silly season helt över nu, endast två team behåller sin uppställning från i år.. Ovanligt många förändringar till 2019

AWS - Amazon Web Services - Maskininlärning. Är detta något för Formel 1?

En Pirelli lyssnarfråga som handlar om däck.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-12-04
Länk till avsnitt

167. Viasat Motors F1-podd - Avsked

Veckans f1-podd om avslutningsloppet i Abu Dhabi. Det blev ett klart bättre race än förväntat, Janne och Erik funderar på varför..

Abu Dhabis GP var också Marcus Ericssons sista F1-lopp som tyvärr slutade med en DNF. Efter lördagens kval var Ericsson tämligen tydlig med att han inte kände sig ha samma motorförutsättningar som sin Ferrari-länkade teamkamrat. Går det egentligen få reda på hur det låg till med den saken under säsongen?

Viasat Motors fantastiske kameraman under de senaste 11 säsongerna, Magnus Andersson, har efterfrågats för en intervju i podden. När han nu lägger av valde han tillslut, efter mycket tjat, att ställa upp på en kortis.

Kimi Räikkönen tillbaka i Sauber 17 år efter debuten för samma team 2001

Hur ser det ut i kristallkulan inför 2019

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-11-28
Länk till avsnitt

166. Viasat motors F1-podd - Robert Kubica gör comeback

Säsongens sista F1-podd under denna säsong inför säsongsavslutningen i Abu Dhabi.

Robert Kubica blev idag klar för Williams nästa säsong och du hör Claire Williams om sin senaste värvning.

I vår Pirelli racepreview hör du Pirelli motorsports chef Mario Isola dels prata om helgens race men också om säsongen som varit och lite om vad som komma skall.

Marcus Ericsson kör sitt sista F1-lopp för den här gången i Abu Dhabi och han berättar i podden om känsla när F1-äventyret nu tar slut men där en spännande framtid i USA och Indycar istället väntar.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-11-22
Länk till avsnitt

165. Viasat motors F1-podd - Avslagen sambafest

Brasiliens GP - Spännande race men också lite avslaget

Verstappen vs Ocon - Janne och Erik tycker till om det som av mest kontroversiellt i söndags när Esteban Ocon försökte ta sig upp på ledarvarvet och tog ledaren med sig

Ninas Formel 1 - Du får ett smakprov på från det senaste avsnittet som finns på Viaplay på fredag där Nina Kennedy har träffat Claire Williams

Silly season - Ska Robert Kubica äntligen få göra comeback i Formel 1?

Pirellis lyssnarfråga handlar om kamerorna på bilarna

Macaus GP - Viasat Motor sänder denna klassiker igen kommande helg

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-11-14
Länk till avsnitt

164. Viasat Motors F1-podd - On the fly

Veckans F1-podd spelas in i flygande fläng där Erik precis kommit från England och inspelning av Ninas Formel 1 och där Janne är på väg till Arlanda för färd mot Brasilien,

Ni får i detta avsnitt ett smakprov från programmet Ninas Formel 1 som har premiär på fredag i Viaplay. I första avsnittet träffar hon legendariske Formel 1 designern Gordon Murray.

Kimi Räikkönen vill ha hårdare straff för dumheter på banan

Lewis Hamilton vill hjälpa ungdomar som försöker lyckas som racerförare att även lyckas med sina studier.

Uppsnack Brasiliens GP med en Pirelli race preview

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-11-06
Länk till avsnitt

163. Viasat Motors F1-podd - Marcus Ericsson klar för Indycar 2019

Veckans F1-podd med Marcus Ericsson som själv berättar om flytten till Indycar nästa säsong.

Lewis Hamilton världmästare för femte gången - en av de riktigt stora nu!

Mexikos GP blev annars en klar seger för Max Verstappen och med en sur Marcus Ericsson på poängplats

F1-poddens internationella medarbetare Dieter Rencken om det senaste från hans horisont

Lyssnarfråga som idag tar upp skillnaden eller kanske likheterna mellan Red Bull och ToroRosso

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-10-30
Länk till avsnitt

162. Viasat Motors F1-podd - F...ing finally

Veckans F1-podd om VM som lever ett tag till, åtminstone över Mexikos GP kommande helg.

Sebastian Vettel fortsätter göra misstag i sin iver att försöka jaga ifatt Lewis Hamilton.

Max Verstappen och Daniel Ricciardo - verkligen skilda världar just nu

Kimi Räikkönen har inte glömt hur man vinner.

Mindre med bantid ett vinnande koncept

Fuelflow - ett bekymmer igen?

Poäng för Ericsson

Mexikos GP

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-10-24
Länk till avsnitt

161. Viasat Motors F1-podd - W for Women

Veckans F1-podd som bl a analyserar läget av det som återstår på förarmarknaden där unge britten George Russell häromdagen blev klar för Williams. Fyra platser återstår nu innan nästa års grid är helt klar och hur ser det egentligen ut för de som kört i år men som inte finns kvar nästa säsong?

W-series - En racingserie enbart för kvinnor - bra eller dåligt? Det blev blandade reaktioner när nyheten om att en serie enbart för kvinnor kom för några dagar sedan.

Superweekends i Formel 1 - Lewis Hamilton vill att vissa helger under säsongen ska sticka ut lite extra

USA:s GP kommande vecka i Texas, ett favoritställe för både Erik och Janne, Raceuppsnack där du som vanligt får en Pirelli race preview.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-10-16
Länk till avsnitt

160. Viasat Motors F1-podd - Vinnare och förlorare

I veckans F1-podd går Erik och Janne igenom vinnarna och förlorarna under Japans GP

Fighten om VM-titlarna må i praktiken vara avgjord men mittfältskampen lever i allra högsta grad vidare, en kamp som är mer viktig för

vissa än för andra.

Vem mår egentligen sämst just nu, svider det mer att missa VM-titeln än att t ex vara på väg bort från Formel 1. Ingångsvärdena skiljer men frustrationen är kanske inte så annorlunda..

Vietnam på väg in på kalendern från 2020, bra eller dåligt?

Självklart besvaras även en lyssnarfråga.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-10-09
Länk till avsnitt

159. Viasat Motors F1-podd - Teamorder

I veckans F1-podd Rysslands GP med Erik och Jannes tankar om racet som sådant men också kring den teamorder Mercedes kände sig tvingad att använda för maximerat resultat och hur kunde egentligen Max Verstappen bara rinna genom startfältet som han gjorde..

Det pratas Indycar med anledning av Felix Rosenqvist som är klar för ett av seriens toppteam men också för att chansen finns att det blir två svenska tills start då även Marcus Ericsson sneglar åt det hållet.

Det blir även en Pirelli racepreview inför Japans GP kommande helg

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-10-02
Länk till avsnitt

158. Viasat Motors F1-podd - Marcus Ericsson ute ur Formel 1!

Denna veckas F1-podd med det tråkiga beskedet att Marcus Ericsson inte kör Formel 1 2019. Italienaren Antonio Giovinazzi blir nämligen teamkamrat med Kimi Räikkönen i Sauber nästa säsong.

Rysslands GP står för dörren och VM-fighten rullar vidare med stor press på Ferrari och Sebastian Vettel som inte har råd att tappa mer poäng nu.

Vad innebär Rysslands GP för däcken, du får som vanligt en Pirelli racepreview

Mittfältet i Formel 1, är det där den mest spännande kampen pågår? Om man tog bort de tre toppteamen skulle det vara jämnare än någonsin i VM..

Tredjebilar i Fornel 1, är detta verkligen en gångbar väg till en större startgrid?

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-09-25
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.