Sveriges 100 mest populära podcasts

Svamppod

Svamppod

Svamppod är Sveriges främsta pod för tv-spel, datorspel och en massa annat härligt nördigt. Redaktionen från Svampriket pratar varje vecka om spelvärlden, nyheter, releaser och kulturen som stort.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

svampriket.se/category/podcast/svamppod-fyrkant/

Avsnitt

Avsnitt 496: En vän med en spade

Glenn, Anna och Linus tar nya tag i svampskogen och gör ett Dokumentäravsnitt. Kan vi podda utan att tala om spel? Hä' bar' 'å' lyssna för att få reda på't!
2024-04-17
Länk till avsnitt

Avsnitt 495: Jag vill bli drakeolog när jag blir stor

Duohäng med Ludde och Pajlen är vad som bjuds på i veckans Svamppod, och stora delar av redaktionen har hunnit ses och hänga på en av Sveriges största arkadhallar i Borås. Ludde har dessutom spelat hela shejten av Princess Peach: Showtime! och som vanligt en drös brädspel så som Wyrmspan, som är som Wingspan fast med drakar i stället för med fåglar, samt skräckbrädspelet Terrorscape. 
2024-04-10
Länk till avsnitt

Avsnitt 494: Det hade blivit nävar

Pajlens, Svamprikets egna samuraj-expert, har spelat Rise of the Ronin, Anna har efter sju år av pepphörna äntligen tagit sig an Ooblets, och Niklas har som vanligt spelat en drös spel: Like a Dragon: Infinite Wealth, pyttelite Princess Peach: Showtime, det märkliga indiespelet Mars After Midnight samt det sista spelet för i år (?) Dragon's Dogma 2. Och visst vet alla vad man pratar om när man säger MammaPappa-bokhyllan?
2024-04-03
Länk till avsnitt

Avsnitt 493: Shogun, Jack och Grottbjörnens folk

Pajlens, Svamprikets egna samuraj-expert, har spelat Rise of the Ronin, Anna har efter sju år av pepphörna äntligen tagit sig an Ooblets, och Niklas har som vanligt spelat en drös spel: Like a Dragon: Infinite Wealth, pyttelite Princess Peach: Showtime, det märkliga indiespelet Mars After Midnight samt det sista spelet för i år (?) Dragon's Dogma 2. Och visst vet alla vad man pratar om när man säger MammaPappa-bokhyllan?
2024-03-27
Länk till avsnitt

Save The Date: Svamppod 500

Vi bjuder härmed in er till en lördag av umgänge med Svampriket genom livesändningar från Borås, där vi åter igen samlats för att fira att vår podcast fyller jämnt.
2024-03-26
Länk till avsnitt

Avsnitt 492: Samlag på allvar

Matilda och Ludde tar blad från mun och berättar vem de helst vill ligga med i Mumindalen, eller vänta... GES var det. Vem i GES har snyggast Mumindal? Så var det. Och spel också, lite i alla fall.
2024-03-20
Länk till avsnitt

Avsnitt 491: Rakt upp i Mumindalen

I veckans duopodd med Pajlen-Nicklas och Niklas blir det ett gäng spel rakt upp i Mumindalen! Eller ja, de har båda spelat Snusmumriken - Mumindalens melodi i alla fall. Dessutom har Pajlen spelat jrpg:t Gran Blue Fantasy Relink och actionrollspelet Last Epoch, Niklas har kastat människor i luften i senaste WWE 2K24 och självfallet så måste de båda diskutera det som är Final Fantasy 7 Rebirth! Trevlig lyssning!
2024-03-13
Länk till avsnitt

Avsnitt 490: På Dune med rollator

Linus, Glenn och Ludde tar på sig rollen som rikets cineaster och snackar Dune och Oscarsgalan. Och spel blir det också! Remakes och indiedarlings mest.
2024-03-06
Länk till avsnitt

GOTY 2024: Brädspel

Ludde har bestämt och Pajlen lyssnar, vilka är egentligen årets bästa brädspel?
2024-02-29
Länk till avsnitt

Avsnitt 489: En hund på en fågel

Peter och Niklas lajvar Kraid och poddar om spel. Ännu märkligare är ju att det snackas poker och Final Fantasy 7. Ur led är tiden.
2024-02-28
Länk till avsnitt

Avsnitt 488: Wo long, wo long will I slide?

Äääänteligen är ett nytt Svamppod-avsnitt på plats i era hörlurar och högtalare! Den här gången med Ludde, Pajlen och Linus som bland annat pratar om världens första kvadrupel-A-spel Skull and Bones (HA!), Suicide Squad: Kill the Justice League, Banishers: Ghost of New Eden samt Tekken 8. 
2024-02-21
Länk till avsnitt

GOTY 2023: Venba

Kanske årets med otippade spel på vår gemensamma topplista får avsluta GOTY-poddandet för denna gång. I Venba får vi laga mat, känna känslor, fundera över maten och vad den har för relation till känslorna. Ett jävla spel helt enkelt, och podd.
2024-02-16
Länk till avsnitt

GOTY 2023: Octopath Traveler 2

Är Octopath Traveler årets uppföljare? Skulle ettan funnits på listan det året? Är det lika snyggt än? Många frågor, massa svar. Just ja, gäst också! Caroline!
2024-02-15
Länk till avsnitt

GOTY 2023: Dave the Diver

Anders och Pajlen, Davids riddare, tar med sig Glenn och Peter för att sjunga dykarn's lov. Guitar Hero, risodling, Klaushelvetet och det bästa Stealthspelet sen Metal Gear är ord som sägs om Dave the Diver. i vilken ordning? Jo men det får man lyssna för att få reda på.
2024-02-14
Länk till avsnitt

GOTY 2023: Baldurs Gate 3

Pajlen leder Anna och Niklas genom en podd i rollspelens crème de la crème, Baldurs Gate 3. Är det verkligen så bra som alla säger, varför är det så bra? Rulla en tärning och lyssna så får du veta.
2024-02-13
Länk till avsnitt

GOTY 2023: Alan Wake 2

Alan Wake 2 är ett spel där helheten är större än summan av dess delar. Dags för Niklas, Ludde och Linus att hylla ett av de bästa spelen från 2023.
2024-02-12
Länk till avsnitt

GOTY 2023: The Legend of Zelda – Tears of the Kingdom

Detta kan vara spelet som gör att Glenn, Niklas, Linus och jästen Anton diskuterar spelåret 2023 som ett av de bästa någonsin. Underjord, överjord, jord och honest to god tempel och slott.
2024-02-09
Länk till avsnitt

GOTY 2023: Resident Evil 4

När alla gått till bingon så är Tobbe och Pajlen (och Gösta) kvar för att diskutera hur en remake kunde ta sig in på årets topplista. För hur lyckas man toppa ett 10/10-spel egentligen? Svaret hittar ni här!
2024-02-08
Länk till avsnitt

GOTY 2023: Lies of P

Ett Soulsborne-spel om Pinocchio låter som något slags halvdåligt skämt. Men hur mycket vi än ville att det inte skulle vara så, så visade det sig att Pinocchio-spelet var ett av förra årets absoluta höjdpunkter. Linus och Pajlen försöker att tillsamman bearbeta chocken och besvara frågan ?kan man bara stjäla alla sina idéer från någon annan så här??
2024-02-07
Länk till avsnitt

GOTY 2023: Pikmin 4

Glenn, Niklas och Linus trånar över förra årets kanske mysigaste spel!
2024-02-06
Länk till avsnitt

GOTY 2023: Stray Gods

Årets GOTY-poddar är här och vi rivstartar med listans kanske största underdog, nämligen rollspelsmusikalen Stray Gods. Anna, Pajlen och Siri benar ut varför det här spelet är ett av förra årets mest minnesvärda, och går igenom allt från rollspelandet, musikalakterna och självklart dejtandet.
2024-02-05
Länk till avsnitt

Avsnitt 487: Svensk spelmedias Meryl Streep

I veckans avsnitt av Svamppod är det duopodd med "Yo-yo-yo"-Linus Svensson och Ludde Lundblad. Det pratas två små indiespel, Falling Down-inspirerade Project Downfall och pusseldeckaren med den franskaste titeln, Cronique des Silenceux.
2024-01-31
Länk till avsnitt

Avsnitt 486: Det finns fyra spel

Årets första ordinarie avsnitt kickar igång med en riktigt mastodontavsnitt. Det blir väl så när båda Niklasarna är med. Inte nog att vi snackar en hel del spel, trots att det bara finns fyra stycken, så blir det lite extra i form av Fantasy Games Critic som presenteras som ett litet extra projekt på Svampriket i år.
2024-01-24
Länk till avsnitt

Avsnitt 485: GOTY 2023

Nio tolftedelar av redaktionen sätter sig för att tillsammans klura ut vilka tio spel som varit årets bästa. Hur? Ja det vetefan, inga satta regler finns, allt är godtyckligt och alla argumenterar för sina egna högst personliga känslor, men hur som haver ska 26 spel blir 10. Ett helt vanligt GOTY-svanitt på svampriket alltså!
2024-01-17
Länk till avsnitt

Avsnitt 484: Breaking Bad Boys

Glenn, Ludde och Matilda förlustar sig denna vecka med både spel, lite film samt bak och framtidsvisioner. Vilka nya spel kommer spelas klart? Vilka gamla kommer rulla i flera år till?
2023-12-20
Länk till avsnitt

Avsnitt 483: Niklas, Nicklas och Natacha Peyre

Nej, Natacha Peyre är tyvärr inte gäst i veckans avsnitt av Svamppod. Däremot pratar Niklas och Nicklas i två timmar (!) om spelet med den längsta titeln, NARUTO x BORUTO Ultimate Ninja STORM CONNECTIONS (ja, i versaler). Det blir även lite rollspelssnack med Drakar och Demoner och såklart en hel del om årets kanske sista trippel-A-titel, Avatar: Frontiers of Pandora.
2023-12-13
Länk till avsnitt

Avsnitt 482: Jesper är Edward Blom

Ludde har i 25 minuter letat efter Matilda, och har till allas trevnad hittat henne! I podden försöker de komma fram till när man får julpynta, om Alan Wake och Ursula är läskiga, men framför allt, vem är ejenkligen Tjej-Günter?
2023-12-06
Länk till avsnitt

Avsnitt 481: Producera sörja i slaktkvarnen

Duopodd i veckans Svamppod, och med inga mindre än Niklas Sintorn och Jesper Granmyr. De orerar om allt från spelet med den absolut längsta titeln, Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name till den gamla trotjänaren Call of Duty, denna gång Call of Duty Modern Warfare 3.
2023-11-29
Länk till avsnitt

Avsnitt 480: Ta tjuren vid hornen och Alan vid…

Ludde leder Glenn och Linus i podcastens underbara värld! Det blir ett långt snack om vad som om INTE remakeats, Ludde försöker peppa sig själv att spela Alan Wake 2 och alla har spelat Super Mario Wonder.
2023-11-22
Länk till avsnitt

Avsnitt 479: Rollspelslustar och fotbollsmelankoli

I veckans avsnitt pratar Pajlen, Anna och Anders om spel och... film! Indiska friare i Thirsty suitors, lite mer musikalgudar i Stray God, djupdykning i Dave the Diver och självklart blir det lite fotboll och FC 24 när Anders är med.
2023-11-15
Länk till avsnitt

Avsnitt 478: Ludde och Pajlens podcast

Ludde och Pajlen pinnar på i det digitala livet, men också i det analoga. Pajlen har varit på massa mässor, Ludde har ätit mordmiddag. Spel har spelats och filmer har setts. Väl bekomme!
2023-11-08
Länk till avsnitt

Avsnitt 477: Nittonhundrasjuttiosju

I det här avsnittet tjôtar Anders, Ludde och Pajlen om årtalet 77, gamla teveprogram och att Glenns liv är en musikal. Just ja, en del spel också! Fortsatt avhandling av Spiderman 2, Super Mario Wonders och Heroquest, men Anders har även spelat PSP-spelet Everybody's Tennis. Pajlen har även åsikter om Diablo 4 season 4. 
2023-11-01
Länk till avsnitt

Avsnitt 476: Svenska landskapsstenar

I veckans trio-podd träffas Anna, Ludde och Siri för att diskutera svensk geografi och eventuell avsaknad av kunskap om vart Arvika ligger. Ludde har i vanlig ordning även avhandlat en drös med spel (julklappstips utlovas!) men även första gången sedan maj spelat så kallade "tv-spel". Spider man-2 och Super Mario Wonders dessutom, så det blir den stora spel-trumman denna gång. Siri har spelat ett lärorikt krigsspel, och hur bra är egentligen David Gaiders nya musikal-visual-novel Stray gods? 
2023-10-25
Länk till avsnitt

Avsnitt 475: Peter-Nicklas-Niklas

En Peter-Niklas-Nicklas eller en DubbelNiklas macka med en slice av Peter är det som serveras i veckans avsnitt. Vi pratar inte bara smörgås utan även en hel del om spel med allt från CoD Modern Warfare 3 betan, till Assassins Creed Mirage och Dave the Diver
2023-10-18
Länk till avsnitt

Avsnitt 474: Pacifist-general

Veckans podd bjuder på världar i världar och poddar i poddar. Var det ett genomtänkt och planerat tema? Låt oss säga "ja". Glenn och Linus får hjälp av Anton för att genomföra den mörka magi som krävs för att stoppa in ett avsnitt av En Sittning i Sänder inuti ett avsnitt av Svamppod. En slags podd-turducken. Vi hoppas det smakar.
2023-10-11
Länk till avsnitt

Avsnitt 473: Den spottar dödsvar

Det är första veckan av skräck-tober och Tobbe och Pajlen sammanstrålar för att prata om FromSoftware spel... nej faktiskt inte denna gång. Eller jo, lite, såklart, det blir snack om Armored Core VI: Fires of Rubicon. Lies of P då, är det något för Souls-veteranerna?
2023-10-04
Länk till avsnitt

Avsnitt 472: På med grejen, in i världen

Det är en trött men pepp trio som sätter sig ner i veckans svamppod och pratar spel som är som andra spel, och spel som inte är det. Har de verkligen gjort ett spel baserat på Ang Lee's båtfilm?  Varför blir Anna inte liggsugen i Baldur's Gate? Och hur mycket tycker vår trio om att tänka?
2023-09-27
Länk till avsnitt

Avsnitt 471: Blöt röv

Pajlen köttar oss igenom en podd med Linus och Peter. Det blir gammalt och nytt, stekt i pytt, precis som vanligt. 
2023-09-20
Länk till avsnitt

Avsnitt 470: Svamppod Hjärta Bethesda

Fy fan denna vecka är ett STORT avsnitt, Jesper är tillbaka i podden! Veckan till ära så ska det pratas om Bethesda, bethesda och bethesda. Starfield har startats av båda herrarna, men de lyckas inte fylla ut avsnittet med bara det, istället så blir det kärlekskräks över Fallout och Elder Scrolls och hur spelserierna format de bådas spelande liv. Lite katten Gustav också, men bara lite.
2023-09-13
Länk till avsnitt

Avsnitt 469: Bockstensrevolvern

Herrarna Glenn, Peter och Pajlen har härjat i de blå bergen, i Närkes djupa skogar. Vi snackar om vad vi spelat under Spelträffen vi kallar RRM, men även lite tevespel och mobilspel. 
2023-09-06
Länk till avsnitt

Avsnitt 468: Satan och supernördarna

Pajlen och Linus pratar om vilken misär det är att så många bra spel kommer ut samtidigt, när ska spelskaparna börja göra dåliga spel egentligen? De går tack och lov genom två spel som är sisådär inte jättetoppen varav ett inte ens släpptes i år: Star Wars: Jedi Survivor och Jak and Daxter: The Lost Frontier. Annars rörs det såklart vid Baldur's Gate 3, lite mer Pikmin 4 och Aliens Dark Descent. Dessutom har Pajlen spelat Bomb Rush Cyberfunk, den spirituella uppföljaren till Jet Set Radio.
2023-08-30
Länk till avsnitt

Avsnitt 467: Han lägger kött på golvet

Det blir Skånedoftande duo-podd denna vecka med Anna Nilsson och Niklas Sintorn, och det hinns med spel till både till barbord och till styrbord. Niklas har flyttat med Moving Out 2, jagat monster i tre dagar i Monster Hunter Now och sedan har det såklart blivit en del Baldur's Gate 3. Anna har i sin tur löst mysterier i The case of the Golden Idol, delat ut post i Lake och tagit sig an Diablo 4. Ett så kallat toppenavsnitt med andra ord!
2023-08-23
Länk till avsnitt

Avsnitt 466: Less is more (och en robot-abort)

Dungeons and Dragons-konservatism, Platina i Southpark och Indisk matlagning är vad som bjuds på när trion Anders, Nicklas och Peter pratar om stora som små spelupplevelser under sommaren.
2023-08-16
Länk till avsnitt

Avsnitt 465: Angående svartvita musikvideor

Glenn, Ludde och Pajlen tar Svamppod ur sommardvalan med ett brädspels-, och fantasypackat avsnitt!
2023-08-09
Länk till avsnitt

Svamppod hjärta Demon’s Souls: Avsnitt 4

Det har blivit dags att avsluta äventyret och det väntas bosskavalkad och lore-genomgång i vanlig ordning. Det finns dock ett par grabbar som för ett par år sedan också gjorde en podcast om Demon’s Souls, så det var lika bra att ringa upp Play Before You Die-Bob och Peter för att höra vad de gör […]
2023-07-24
Länk till avsnitt

Svamppod hjärta Demon’s Souls: Avsnitt 3

Tobbe, Pajlen och Lenk är äntligen tillbaka igen efter att ha vadat genom avloppsgegga, blivit boxade av drakar och funderat ordentligt på vad bossen Penetrator egentligen heter på svenska.
2023-07-15
Länk till avsnitt

Avsnitt 464: Intimt bekant med en stavmixer

Hej igen! Säsongsavslutningen är här, och därför tänkte Glenn, Linus och Peter tipsa om saker att se, äta, läsa, dricka och spela. Allt detta för att ni ska ha något att göra under sommaruppehållet.
2023-06-28
Länk till avsnitt

Avsnitt 463: Vad kom först, Klimpen eller OnlyFans?

Det är mycket att ha i huvudet som biträdande rektor Ludde Lundblad, och 463 poddavsnitt är jättemånga siffror. Därför låter vi Ludde säga att det är avsnitt 462 fastän det i övriga världen är avsnitt 463. I detta duopoddavsnitt förekommer även en Matilda Ellen Sofi Engelmartin Duvri som pratar om spelet Everdream Valley. Det förekommer även samtal om brädspelen King of Monster Island och District Noir.
2023-06-21
Länk till avsnitt

Avsnitt 462: Nu ska vi prata sillinläggningar

Anna och pajlen tar med sig Anders in i podcaststudion. Det blir lite konferencer, i brist på E3-mässa, gänget tittar på vilka kommande spel som verkar vara något att ha. Anders vill snacka om Octopath Traveler 2 med Pajlen, som mest vill snacka om Diablo 4. Ett avsnitt, varsågoda!
2023-06-14
Länk till avsnitt

Avsnitt 461: Varje torsdag

Niklasarna är Riket gör podd denna vecka. Det snackas Apples nya fräsiga skidglasögon, lite mer Zelda (såklart), System Shock Remake, Planet of Lana, Ensliga Sparven och självklart ska det snackas färska intryck från Diablo 4.
2023-06-07
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.