Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

99podden

99podden

En poddradio om det digitala vardagslivet, från gänget på sveriges mysigaste tekniksajt, 99.se. Ida Blix, Andreas Eklöv och Jakob Nilsson pratar om arbetet på redaktionen, veckans nyheter, coola teknikprylar, rykten och ibland dyker det upp gäster.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

99.se

Avsnitt

#266: En sista podd

Det är med sorg i våra hjärtan som vi kommit fram till det allra sista avsnittet av 99podden. Ida, Jakob och Andreas säger hej då, minns tillbaka och kan inte låta bli att prata lite om Airpower, plattornas framtid och Ipad Mini. Adjöss och tack för fisken!

2019-04-06
Länk till avsnitt

#265: Apple och Huawei bjöd in till event

Den här veckan har både Apple och Huawei haft event. Apple bjöd på minst konkreta saker och pratade mest om kommande tjänster (få av dem kommer till Sverige), medan Huawei visade upp sina nya telefoner P30 och P30 Pro.

2019-03-30
Länk till avsnitt

Apples roliga vecka

Den här veckan har Apple pytsat ut ny hårdvara, lite nytt varje dag. När podden spelas in återstår eventuella nyheter från torsdag och fredag om de håller takten uppe veckan ut. På måndag är det dags för Apple-event ? vad släpper de då? Missa inte veckans avsnitt av 99podden.

2019-03-23
Länk till avsnitt

Vad är en plattform?

Veckans avsnitt av 99podden handlar om en långvarig och respekterad teknikpodd som lägger ner, Apples event 25 mars, Jakobs vecka med Samsung Galaxy S10, Andreas äventyr med Google Home Hub och så Spotify som är sura på Apple.

2019-03-16
Länk till avsnitt

Böjbart glas och Tim Apple

Den här veckan pratar Andreas, Ida och Jakob om böjbart glas från Corning, Samsung Galaxy S10, Tim Apple och fantastiska nya produkter från Cupertino och lite om mörka lägen (i exempelvis Facebook Messenger).

2019-03-09
Länk till avsnitt

MWC-podden

Andreas och Jakob är tillbaka från Barcelona och MWC 2019. Veckans avsnitt handlar därför givetvis om trenderna och nyheterna därifrån.

2019-03-02
Länk till avsnitt

Vi snackar Samsung Unpacked

Den här veckan har nästan allt handlar om Samsung Unpacked och de nya produkterna som lanserades. Ida och Andreas träffas i studion och pratar om eventet, prylarna och hur de upplevde kvällen då allt gick av stapeln.

2019-02-23
Länk till avsnitt

Vi rivstartar våren

Veckans avsnitt handlar om alla event som börjar fylla upp redaktionskalenderns första halvår. Bland andra Samsung, mässan MWC och Apple har nyheter på gång att dela med världen.

2019-02-16
Länk till avsnitt

Om våra smarta hem

Ett gäng högtalare med inbyggd Google Assistent är eller har varit på besök i testlabbet, om dessa och Sonos många projekt handlar veckans avsnitt om. Dessutom frågar Jakob hur smarta kollegornas hem är och berättar så klart om sitt eget. Missa inte det!

Samtalslista #258

Högtalare med Google Assistent
HK Citation
LG Thinq
JBL Link 20
Vad händer med Sonos?? "Under 2019" betatestande pågår. Sonos har mycket annat på gång
Sonos :heart: Sonance = utomhushögtalare + vägg och tak
Sonos Amp ? dyr förstärkare
Sägs jobba på egna hörlurar
Sonos :heart: Ikea i augusti Ikea har också mycket på gång
Smarta rullgardiner lite försenade, men får stöd för Google Assistent, Homekit och Alexa från början. Snabb redaktions-undersökning ? hur smarta är våra hem nu?Andreas
Jakob
Ida

2019-02-09
Länk till avsnitt

5G på låtsas

I veckans 99podd: minneskort på 1 terabyte, "speltelefonen" Razer Phone 2, den otäcka Facetime-buggen, utrullningen av 5G på låtsas och spännande rykten om en ny Ipad Mini.

2019-02-02
Länk till avsnitt

Rumpstek i Paris

Andreas och Jakob håller hov i veckans podd, som handlar främst om lanseringen av Honor View 8 i Paris, och Mac som fyller 35 år.

2019-01-26
Länk till avsnitt

255: Vi snackar säkerhet i det smarta hemmet med Karl Emil Nikka

Jakob, Ida och Andreas öppnar upp studion för Karl Emil Nikka som med stor marginal tog hem utmärkelsen Årets teknikinspiratör när ni fick bestämma. Det blir ett poddavsnitt om säkerhet, bland annat om hur man ska tänka kring det smarta hemmet. Om vi får säga det själva ? ett riktigt matnyttigt avsnitt med flera bra tips!

2019-01-19
Länk till avsnitt

Äntligen CES

Andreas, Ida och Jakob är tillbaka i studion och pratar förstås om CES 2019, om mobiljättarnas vinstvarningar och lite om vad det finns att se fram emot med det här året.

2019-01-12
Länk till avsnitt

#253: Allt från teknikåret 2018

Andreas, Ida och Jakob summerar teknikåret 2018 och önskar sig avslutningsvis saker av det kommande 2019.

Det blir snack om vad som gick bra och mindre bra för Apple, Google, Huawei, Oneplus och Samsung tillsammans med andra minnesvärda saker från 99s 2018.

Gott Nytt År och God fortsättning!

2018-12-29
Länk till avsnitt

#252: Dan före dan före dopparedan

Så har vi kommit fram till året sista helt vanliga poddavsnitt. Andreas, Ida och Jakob pratar om böjda Ipad Pro, Copyswede, Bakåt-knappen i webbläsare och lite om HBO som fortfarande använder Flash samt ger Klarna pluspoäng för det rosa kuvertet med fluff i.

2018-12-22
Länk till avsnitt

Amazon släpper svenskt moln

I veckans avsnitt pratar Ida och Jakob om Amazon Web Services som nu kommit till Sverige. Näthandeln får vi vänta på lite till. Det blir också snack om Klarna och Apple Pay och att Idas dator tyvärr tillhör en serie som drabbats av problem och innefattas av ett reparationsprogram. Det blir också prat om Oneplus nya specialversion av 6T tillsammans med Mclaren.

2018-12-15
Länk till avsnitt

Grejen med e-SIM

Också den här veckan har redaktionen hållit sig friska nog för att spela in ett nytt avsnitt av världens bästa podd, 99podden. Andreas, Ida och Jakob har intagit studion för att prata om årets teknikprylar och inspiratörer (glöm ej att rösta!), om e-SIM och om att Apple äntligen fixat krånglet med att byta kamera under Facetime-samtal.

2018-12-08
Länk till avsnitt

Telefonkontakternas batalj

99podden är äntligen tillbaka och tre redaktörer intar studion. Årets bästa prylar ska utses och det är snart dags att börja rösta. Det pratas också om huruvida Apple borde behålla Lightning eller byta till USB-C i nästa Iphone, om Ikeas samarbete med kinesiska Xiaomi och det blir några lyssnarfrågor. Missa inte detta!

2018-12-01
Länk till avsnitt

Ipad Pro mot Macbook Air

I veckans podd möts Andreas och Jakob i studion, för att diskutera för- och nackdelar med sina nya arbetsredskap och leksaker; nämligen Jakobs Macbook Air och Andreas Ipad Pro.

2018-11-17
Länk till avsnitt

Skumtomtar, Ipad Pro och Oneplus 6T

I veckans podd pratar 99:s redaktionella trio om att Ida tjuvstartat med skumtomtarna och betydligt mer om testerna av Ipad Pro och Oneplus 6T.

Ämneslista

Hej och välkommen Ipad Pro-testet Oneplus 6T Hur använder vi mobiler på 99? Avslutande extraämne: Köpsug!

2018-11-10
Länk till avsnitt

Vad har vi köpt?

Ida är precis hemkommen från Apples härliga Ipad-event i New York, och både Jakob och Andreas har varit inne på bätbutiken och lekt med köp-knappen. Vad blev det för prylar, och vad tänker vi om Apples nya Mac-datorer och superläckra Ipad Pro?

2018-11-03
Länk till avsnitt

#245: Iphone XR, Ipad Pro, Mac... och Oneplus 6T!

99-redaktionen är äntligen samlade alla tre i studion, och den här veckan handlar det mycket om hårdvara. Ida håller som bäst på att testa Iphone XR, och berättar varför den är lyxig och inte alls budget. Både Oneplus och Apple håller event nästa vecka, och det kommer nästan säkert en ny Ipad Pro, men kanske också nya Mac-datorer? Kan Apple fortfarande göra en dator för under 10 000?

2018-10-27
Länk till avsnitt

#244: Eklöv har en Mate med sig hem

Denna vecka är Ida och Andreas i studion för att prata om senaste Android-flaggskeppet Huawei Mate 20 Pro och lite annat smått och gott från Andreas London-resa. Det blir också lite prat om hur EU-domen från i somras nu praktiskt påverkar Google och Android-telefontillverkarna.

2018-10-20
Länk till avsnitt

#243: Allt om Googles event

Under tisdagskvällen visade Google upp en rad nya produkter och den här gången bjuder team 99 på ett specialavsnitt av podden som summerar alltihopa åt dig.

Det blir snack om:
Google Home Hub
Pixel Slate
Pixel 3
Chromecast

2018-10-09
Länk till avsnitt

#242: Ett raseri om urverk

I det här avsnittet avhandlas urtavlorna i Apple Watch (Jakob är inte nöjd med något alternativ), den stora snackisen i teknikvärlden just nu som gäller huruvida Kina lyckats infiltrera Apple och Amazon via deras servrar och förstås ? om Googles event nästa vecka.

2018-10-06
Länk till avsnitt

#241: Hurra för mobilkameran

I det här avsnittet pratar Ida Blix och Jakob Nilsson som testerna av Apple Watch Series 4 och Iphone XS och avrundar det hela med en hel del snack om mobilkameror och hur snabbt de utvecklats.

2018-09-29
Länk till avsnitt

#240: Produkttester hela helgen

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. När kommer Amazon hit egentligen?

2018-09-22
Länk till avsnitt

#239: Rapport från Apple Park

Ida ringer hem till Sverige och pratar med Jakob om gårdagens Apple-event, de nya produkterna Iphone XS, Iphone XS Max, Iphone XR och Apple Watch Series 4, och berättar om upplevelsen att besöka Apples huvudkontor, rymdskeppet Apple Park och mingla med kändisarna.

2018-09-13
Länk till avsnitt

#238 ? Pulsen stiger, snart är det Apple-event

Snart är det dags för årets Iphone-event. Andreas, Ida och Jakob pratar om ryktena inför presentationen som hålls den 12 september.

Vi pratar om:

Nästa generation Iphone-modeller Apple Watch Series 4 Ipad Pro Prylar som kanske kommer på ett oktober-event
2018-09-08
Länk till avsnitt

Specialavsnitt: 99 frågar ut Liberalerna

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. Geeks valspecial fortsätter med Liberalerna, som berättar om sin politik i teknikrelaterade frågor. Andreas Eklöv intervjuar.

2018-09-03
Länk till avsnitt

#237 ? Om prylar med pennor

Nu är allt som vanligt igen. Andreas, Ida och Jakob samlas i studion för att prata om veckans tekniknyheter.

3D Touch ? försvinner det i nästa uppsättning Iphone-modeller? Surface Go, är det något att ha? Hur går det med Note 9-testet? IFA 2018 pågår nu, har redaktionen sett något läckert?
2018-09-01
Länk till avsnitt

Specialavsnitt: 99 frågar ut Miljöpartiet

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. Geeks valspecial fortsätter med Miljöpartiet, som berättar om sin politik i teknikrelaterade frågor. Andreas Eklöv intervjuar.

2018-08-28
Länk till avsnitt

Specialavsnitt: 99 frågar ut Moderaterna

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. Geeks valspecial fortsätter med Moderaterna, som berättar om sin politik i teknikrelaterade frågor. Andreas Eklöv intervjuar.

2018-08-27
Länk till avsnitt

#236 ? Med Elin Häggberg i studion

Äntligen är 99-podden tillbaka och vi inleder starkt med besök i studion av Elin Häggberg, som bland annat driver bloggen Teknifik.se. Vi pratar om bloggen men också hennes splirrans nya podd Teknikens under som ni inte får missa.

2018-08-25
Länk till avsnitt

Specialavsnitt: 99 frågar ut Socialdemokraterna

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. Geeks valspecial fortsätter med Socialdemokraterna, som berättar om sin politik i teknikrelaterade frågor. Andreas Eklöv intervjuar.

2018-08-20
Länk till avsnitt

Specialavsnitt: 99 frågar ut Centerpartiet

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. Först ut i Geeks valspecial är Centerpartiet, som berättar om partiets politik i teknikrelaterade frågor. Andreas Eklöv intervjuar.

2018-08-13
Länk till avsnitt

#235 ? Sonos, Homepod och rekord i mobilsurf

Ida och Jakob är i studion och pratar bland annat om Jakobs resa till Sonos i USA och om det Sonos Beam-test han ska göra. Det här avsnittet är det sista avsnittet inför sommaren, nu tar podden uppehåll och kommer tillbaka i augusti när semestrarna är avklarade.

Ämneslista

Sommaruppehåll Sonos-event, Sonos Beam-test Homepod, Google Home Överger Apple Lightning? Vi mobilsurfar rekordmycket

2018-06-16
Länk till avsnitt

#234 ? Vi summerar WWDC 2018

Apple har inlett WWDC 2018 med traditionsenlig keynote. Jakob, Ida och Andreas summerar allt intressant i detta specialavsnitt av podden. 

Ämneslista

WWDC 2018 IOS 12 Watch OS TV OS Mac OS
2018-06-04
Länk till avsnitt

#233 ? 50 nyanser av rymdgrått

Alla som är peppade på WWDC 2018 räck upp en hand! I alla fall tre händer viftast det ivrigt med på redaktionen. Två av tre personer har tagit sig in i studion för att prata om allt inför eventet som drar igång på måndag kväll.

 

Ämneslista

WWDC 2018 IOS 11.4 Önskemål kring TV OS, Mac OS och Watch OS Hårdvara, förhandstitt av Mac Pro?
2018-06-02
Länk till avsnitt

#232 ? Thaaaank your very much Amanda

Nu har vi kommit fram till Amandas sista poddavsnitt, hon kommer nämligen inom kort att gå vidare till ett nytt jobb. 

Avsnittet handlar också om Oneplus 6, LG G7, WWDC, App Store-krav från utvecklare och om några spännande undersökningar om robotar i hemmet och personliga rekommendationer hos strömmande videotjänster.

2018-05-26
Länk till avsnitt

#231 ? Save the Dejt

Vi har en gäst i 99-podden den här gången, nämligen vår kompis Lisa som hjälper oss att ta tag i veckans ämne som är appdejting. Lisa och Amanda guidar Jakob genom djungeln av appar som Tinder, Bumble, Mazily och många andra, och listar de bästa tipsen för framgångsrik dejting. Men akta er för fiskbilder!

Ämneslista

Uppföljning om Google Duplex Vi har en gäst Att dejta med appar Att svepa åt andra Filterfunktioner Att svepa på bussen Betalabonnemang Att chatta Långa presentationstexter Hur tar man steget vidare Olämpliga bilder Varningsflaggor Vad pratar man om på själva dejten Killars längd Att dela telefonnummer och Instagram Fiskbilder och toabilder Heteronormativt och inte Facebook ger sig in i dejtingbranschen Att svepa sina kompisar Våra tips för framgång
2018-05-19
Länk till avsnitt

#230 ? Följ räven!

Veckans podd handlar GIVETVIS om Google I/O som pågått under veckan. Amanda, Andreas och Jakob går igenom nyheterna och ger sina åsikter om bland annat en "mänskligare" röstassistent, godsakerna i Android P, nyhetstjänster och självkörande bilar. Läs mer om Google I/O och andra tekniknyheter på www.99.se

2018-05-12
Länk till avsnitt

#229 ? Thankyou Airport

Ida, Amanda och Jakob pratar om mobilnyheter från LG och Xiaomi, säger adjö till Airport och funderar kring Google I/O ? missa inte det.

Ämneslista
Feedback på förra avsnittet
Xiaomi
LG G6 Thinq (Thankyou?)
Facebook F8
Google I/O
Vi sänder live
Adjö Airport
Google Wifi
99 på äventyr i Mölnlycke
Amanda vill ha en smart spegel

2018-05-05
Länk till avsnitt

#228 ? Podden brinner upp

Ida, Jakob och Amanda ses i studion och pratar om att vikten av att twittra från rätt mobil, om att börja elda upp testprylar och annat kul.

Ämneslista
Gal Gadot twittrar
Så olika testar vi mobiler
Testrapporter kring Huawei P20 Pro och Sony Xperia XZ2
Com Hem TV Hub
Köp inte vilka laddare som helst
Spotify och gratiskontona
Lite mer om Google Home
Den bästa tiden på året är framför oss
Så kan Ida ta sig till WWDC

2018-04-28
Länk till avsnitt

#227 ? Du är också en idiot på nätet

Den här veckan gästas vi av Jack Werner som är bokaktuell igen. Boken bär titeln "Ja skiter i att det är fejk det är förjävligt ändå" och tar upp en rad bisarra händelser som utspelat sig på nätet.

Ämneslista
Välkommen Jack Werner
Ja skiter i att det är fejk det är förjävligt ändå
Vi är alla idioter, men har svårt att erkänna det
Skrönorna återanvänds, Facebook uppmuntrar dem
Vem är Veronika?
Second Life
Fejkade identiteter på nätet kan drabba riktiga människor
Lätt att vara någon annan på nätet
En ny typ av poetisk spam-mejl
Jag är fast på en flygplats ? skicka pengar
Facebooks dagar är räknade
Varför vill män vara kvinnor på nätet?
Plot-twisten inte ens Gud skulle kunna skriva
Så får du ut hemlig information (låtsas vara kvinna)
Människor den svaga länken
Münchhausen by Internet (ofta kvinnor som låtsas vara jättesjuka)
10 tips från Jack Werner
Vi har inte förstått oss på internet än
Vad är offentligt/vad är privat på nätet?
Godtyckligt vad som går viralt
Håkan Juholt och märkligheter på nätet
Du kan alltid hitta nån som tror på valfri dumhet
Peka inte ut andra som dumma
Lär känna dig själv
Hur mycket research måste jag göra innan jag delar?
Kolla in kommentarsfälten
Alla behöver inte vara som Vänlige Viktor
En bok om oss och vår tid

2018-04-21
Länk till avsnitt

#226 ? Röststyrning passar småbarnslivet perfekt

Ida och Jakob pratar om hur väl teknikintresset och överhuvudtaget användning av tekniska prylar går ihop med att vara föräldraledig och om Comhems nya Android-box för tv:n.

Välkommen tillbaka Jakob Nilsson! Kan man kombinera teknikintresset med småbarnslivet? Ettåringen köper sin första film Sämsta filmen Jakob sett Apple TV ? småbarnsföräldrarnas bästa vän Prylar man kan prata med är bra Mobilen ? lagom stort är bäst Svepgester helt självklara för de små Hörlurar med sladd funkar inte med barn Tack för apparna som förenklar föräldralivet Så pepp på jobbet Amandas Galaxy S9-test kommer i flera delar Andreas försöker ta reda på vad som vore den bästa mobilen Ida har köpt Bose Soundsport Com Hem TV Hub Linjär-tv är inte dött än Idas on/off-förhållande med Apple Music Idas sommarutmaning: testa massa transportsätt in/ur stan Vi kör våra plasma-tv:s tills de exploderar Hur ser era dröm-vardagsrum ut? Jakobs hemautomatiserade rullgardiner Nya röda Iphone-modeller med svart framsida Hej då!
2018-04-14
Länk till avsnitt

#225 ? Vi är i supertestartagen

Jakob är tillbaka från föräldraledigheten ? fast ändå inte. Inleder lite med VAB. Ida, Amanda och Andreas tipsar om vårt supertest av Google Home Max, Apple Homepod och Sonos One. Dessutom är det fullt upp i testlabbet med mobiler och klockor. Vi är i supertestartagen helt enkelt!

2018-04-07
Länk till avsnitt

#224 ? Allt på en gång före påsk

Det har varit flera event på en gång. Ida kommer direkt från flyget in i studion och det pratas bland annat om Huawei P20, Apples nya Ipad och blindtest av högtalare.

2018-03-31
Länk till avsnitt

#223 ? (Pryl)våren är här!

Det är bråda dagar på redaktionen med flera testprylar att ta tag i. Amanda testar livet med Samsung Galaxy S9, Sony XZ2 ska få visa vad den går för och Ida åker snart till Paris och spanar in Huawei P20, men håller också på med högtalare med inbyggda röstassistenter, nämligen Google Home Max, Apple Homepod och Sonos One.

2018-03-24
Länk till avsnitt

#222 ? Varför har Åke min dator?

Andreas är borta i Kanada och kollar på hockey men vi firar ändå för det är avsnitt 222. Både Ida och Amanda går i väntans tider på kontoret. Ida väntar på en ny jobbdator och Amanda väntar på Galaxy S9. Utöver detta pratar duon om Google I/O och WWDC, Fitbits nya klocka Versa, språkkurser i klingonska, snygga färger på mobiler och det otroligt töntiga konceptet "tjejprodukter".

2018-03-17
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.