Sveriges 100 mest populära podcasts

Säljpodden

Säljpodden

Säljpodden är en podcast för säljare, säljchefer, marknadsförare och företagare. Podcasten drivs av Leonardo Johansson (lionacademy.se) och tar upp ämnen inom försäljning och marknadsföring.

Läs mer om programledaren Leonardo Johansson här: https://www.linkedin.com/in/leonardo-johansson-lion-competence/

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

shows.acast.com/Saljpodden

Avsnitt

233. Säljchef, VD eller blivande ledare? Jenny Bjuhr Berggren (Bonnier, Svea Solar >100 säljare, m.fl.) delar sina bästa tips om förändringsledning

Säljpoddens första livesända avsnitt är ett faktum! Idag befinner vi oss på Sveriges största mässa och mötesplats för säljare, nämligen Sales & Marketing Expo i Stockholm, och spelar in framför en publik!


Jenny Bjuhr Berggren är en expert på förändringsledning - Konsten att få företag, grupper av medarbetare och individer att förändra beteenden för att bl.a. uppnå högre säljresultat. 


Med erfarenheter som bl.a. Sales Director på Cision, Chief Marketing Officer och förändringsledare på Bonnierförlagen och senast Head of Commercial på Svea Solar med ansvar för fler än 100 säljare har hon massor av bra tips att förmedla i dagens avsnitt.


Trevlig lyssning!



Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2024-04-08
Länk till avsnitt

232. Kristoffer Ahlmark, en av Sveriges bästa mötesbokare (som jobbat för Leonardo) intervjuas

Idag har vi med oss Kristoffer Ahlmark, som Leonardo själv kallar för en av Sveriges bästa mötesbokare. 


Han har varit toppsäljare inom media på Adsales, slagit rekord i säljaktiviteter under sin tid på Offerta, jobbat som säljare för Leonardo och driver idag mötesbokarföretaget ?Leedly?.


Idag kommer ni inte bara få tips inom mötesbokning utan vi kommer stångas lite om för- och nackdelarna med extern mötesbokning vs att göra det själv.


Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2024-03-25
Länk till avsnitt

231. Rekordsäljare på tre (!) olika företag (Skistar, Face2Face, Lipscore), Philip Chohan, ger oss sina bästa säljtips

Idag har vi med oss ännu en rekordsäljare, och på flera olika företag!


Philip Chohan har vunnit massor av säljtävlingar på Skistar, var den första säljaren på Face2Face som slog sin budget 500 dagar i rad och blivit årets säljare två år i rad på nuvarande arbetsplats på det norska bolaget mjukvaruföretaget Lipscore


Som Performance Director ansvarar han för säljprestationen i fyra länder och har lyckats bemästra både snabba säljprocesser mot privatpersoner och komplexa processer inom B2B. 


Inför dagens avsnitt avslöjade han 6 olika områden han bemästrat för att bli en toppsäljare och få andra att bli toppsäljare. Vi tar upp några av dessa i dagens avsnitt?


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2024-03-12
Länk till avsnitt

230. Convinis prisbelöna toppsäljare Mia Nyberg ger oss sina bästa säljtips och stångas med Leo som inte alltid håller med!

Mia Nyberg blev 2023 blev utsedd till årets säljare av 50-talet säljare på Convini, Sveriges största leverantör av kaffemaskiner och "kontorsbutiker".


Idag får vi chansen att ?pick her brain? om vad som ligger bakom hennes framgångar. 


Hon pratar bl.a. om vad en "tydlig säljprocess" innebär för henne, varför hon anser att man INTE ska komma förberedd till vissa säljmöten, hur man tar kontroll över kunddialogen och mycket mer.


Trevlig lyssning!




Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2024-02-26
Länk till avsnitt

229. Digitala verktyg DEL 2 (även kostnadsfria) som ökar din försäljning - Leo & Rickard Amidani ger sina bästa tips

Detta är del 2 av 2 om digitala säljverktyg där vi går djupare in på:

E-signeringsverktygAI analysverktyg för möten och samtalE-postverktyg för säljareMed mera!

För er som inte känner till min sparringpartner i dessa avsnitt, Rickard Amidani, så är han marknadschef för Trade-segmentet på miljardföretaget Solar Sverige och gav fantastiska tips på hur man säljer på LinkedIn i avsnitt 187. Dessförinnan har han inom olika branscher jobbat som säljare, säljledare, och kommersiell chef.


Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2024-02-12
Länk till avsnitt

228. Digitala verktyg DEL 1 (även kostnadsfria) som ökar din försäljning - Leo & Rickard Amidani ger sina bästa tips

Jag har alltid haft en förkärlek för digitala verktyg och hur de kan hjälpa mig sälja mer och effektivisera mitt arbete.


I avsnitt 1 och i vårt kommande avsnitt 2 av digitala verktyg diskuterar jag, Leonardo, med ingen mindre än Rickard Amidani vilka verktyg som finns på den svenska marknaden och hur de ska användas för att hjälpa säljare nå nya höjder.


För er som inte känner till Rickard Amidani så är han marknadschef för Trade-segmentet på miljardföretaget Solar Sverige och gav fantastiska tips på hur man säljer på LinkedIn i avsnitt 187. Dessförinnan har han inom olika branscher jobbat som säljare, säljledare, och kommersiell chef.


Vi kommer i dessa två avsnitt att gå igenom:

Prospekteringsverktyg Verktyg för att skicka videos i säljprocessenVerktyg för att skicka ljudfiler i säljprocessenCRM-systemE-signeringsverktygAI analysverktyg för möten och samtalE-postverktyg för säljareMed flera!

Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2024-01-30
Länk till avsnitt

227. *Säsongsavslutning* Q&A från december 2023 med Leo - Lyssnarnas knepiga säljfrågor besvaras med konkreta säljtips!

I dagens avsnitt besvarar Leo lyssnarfrågor från december där han bl.a. tar upp:

Jalle Hagström - Försäljningschef Sharp Business Systems: Vilka tips har du om hur man på bästa sätt ska förbereda sig inför olika moment i säljprocessen? Vad är "good enough" och vad är överförberedelser?Ajdin Crnovic - Grundare av Simple Group: Vad är din syn på content och personal branding för att "aldrig mer behöva ringa ett kallt samtal"? (OBS: Leo utmanar detta!).Frida Roback - Egenföretagare inom säljande texter: Hur tar du reda på om en kund är rätt kund för dig? Alltså att kunden är värd att lägga tid och energi på?Josef Nilsson - Frilansare Framgångsakademien: Berätta gärna mer om storytelling och hur det fungerar i sälj!Filip Borg Pålsson - Bilsäljare Moberg bil: Kan du ge mig några konkreta tips inom Time Management? Och fler därtill!

Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-12-18
Länk till avsnitt

226. Q&A från november 2023 med Leo - Lyssnarnas knepiga säljfrågor besvaras med konkreta säljtips!

I dagens avsnitt besvarar Leo lyssnarfrågor från november där han bl.a. tar upp:

Robert Lindberg: Hur har podden hjälpt dig i ditt arbete och skulle du vilja vara utan den resan nu med lite återblick i backspegeln?Jimi Renfjord: Du prata ofta om att man ska utmana kunden, det skulle vara intressant att höra om konkreta exempel på hur man lyckas med detta.Niklas Grönstrand: Kan du berätta mer om en bra metod för att hantera invändningar?André Assalin: Hade velat veta mer om hur man hanterar prisförhandlingar. Främst ?för dyrt vs konkurrenter?.Och fler därtill!

Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-12-04
Länk till avsnitt

225. David Khan - En av hotellbranschens bästa säljare och tillika nordisk säljdirektör på Nordic Hotels & Resorts ger oss sina bästa säljtips

Idag har vi med oss David Khan, nordisk säljdirektör på Petter Stordalens Nordic Hotels & Resorts.


Utöver att ansvara för försäljningen på 42 hotell sköter han fortfarande några av de största internationella kundkontona.


Vad har han lärt sig av att jobba sig igenom samtliga sälj-led, från innesäljare till utesäljare till försäljningschef? Och hur är det att arbeta med internationell försäljning?


Dessa frågor och många fler besvaras i dagens avsnitt av Säljpodden. Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-11-20
Länk till avsnitt

224. Fungerar verkligen kalla mail och konvertering på LinkedIn? En av Sveriges främsta på "Säljande texter", Frida Roback, ger oss hennes bästa tips

Idag har vi med oss en expert på att skriva säljande texter, copywritern Frida Roback. Frida är en person Leonardo slaviskt följt på LinkedIn sedan han först fick upp henne i sitt flöde. En förebild inom säljande texter!


En av sakerna som att hon sticker ut är att hon både är stjärna på marknadsföring och sälj. Som inte minst bevisas genom att hon under sin första månad som egenföretagare fick in två av Sveriges största fastighetsbolag som kunder. Via mail! 


Och idag hjälper hon drivna företagare och säljteam att få nya kunder och leads - genom att skriva säljande texter på Linkedin och via mail".


Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-11-06
Länk till avsnitt

223. Kanske Sveriges mest bokade föreläsare inom AI, Amer Mohammed, berättar om hur säljare behöver anpassa sig till det som kommer

Idag har vi med oss Amer Mohammed, en av Sveriges mest bokade föreläsare inom AI, Artificial Intelligence, och hur säljet påverkas och kommer att påverkas av dess framfart.


Han beskriver sig själv som en programmerare, nörd och entreprenör som kraschat bolag, lyckats sälja bolag, varit en av världens bästa World of Warcraft spelare, hjärnan bakom Stena Lines AI satsningar innan AI blev det buzzwordet det är idag och räddat Coop från total nedstängning efter den stora IT attacken 2021.


Idag flitig föreläsare, senior rådgivare och investerare.


Han besöker Säljpodden för att hjälpa oss förstå hur våra säljorganisationer och säljare kan behöva anpassa oss till det som sker i omvärlden. 


Leonardo utlovar också sina tre bästa tips på AI-verktyg säljare kan använda för att öka sin försäljning.


Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-10-23
Länk till avsnitt

222. Rufus Wiena - Från coaching av presidenter till samarbeten med världsmästare i minne. Idag går vi igenom hans 3-stegsmetod för maximal prestation.

Rufus Wiena gästar oss i dagens avsnitt.


En välkänd expert på minnesträning, fokusträning och strategier på att läsa av och styra sin publik. Oavsett om det är ett 1-1 möte eller en show framför tusentals personer. 


Han har haft möjligheten att både träffa och arbeta med storheter som världsmästaren i minne, Jonas von Essen, till USAs fd president Donald Trump och Mexikos regering.


I dagens avsnitt får vi chansen att höra Rufus story och även få konkreta tips på allt ifrån hur vi kan arbeta med mental träning inom säljyrket till vad folk gör runt om i världen som behöver sälja för att överleva. 


Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-10-09
Länk till avsnitt

221. Han sålde för 36 miljoner under ett år! Mehrdad Zarvani är toppsäljaren som tagit rekryteringsbranschen med storm

Idag har vi med oss en högpresterare utöver det vanliga.


På ett av Sveriges mest välkända rekryteringsbolag, Bravura, sålde han för fler miljoner än någon annan gjort under ett budgetår (36 miljoner!). Och under pandemin ledde han ett säljteam som drog in över 250 miljoner i nya affärer.


I dagens avsnitt berättar Mehrdad Zarvani några av hemligheterna bakom hans framgångar och ger oss konkreta säljtips vi kan nyttja för att stänga fler affärer.


Trevlig lyssning!



Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-09-25
Länk till avsnitt

220. Anders Koppel, VD på miljardföretaget Solar Sverige om vad som särskiljer framgångsrika säljare från andra

VD på Solar Sverige, ett av Sveriges mest välkända bolag som omsätter närmare 4 miljarder kronor intervjuas i dagens avsnitt av Säljpodden.


Anders har arbetat som säljdirektör på flera välkända företag och brinner verkligen för säljyrket.


Vad definierar en toppsäljare enligt Anders?

Vilka är det största misstagen säljare har gjort när de försökt sälja tjänster och produkter till honom?

Vilka är hans bästa säljtips? 


Dessa frågor och många fler får vi svar på i dagens avsnitt av Säljpodden!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-09-11
Länk till avsnitt

219. Toppsäljaren, entreprenören och koncernchefen för Jobtip, Ali Farshid, ger sina bästa säljtips

Efter att ha varit toppsäljare på flertalet storbolag, bl.a. Student Consulting och Eniro, spenderade Ali Farshid sin tid med att bygga upp säljteam på snabbväxande företag.


Idag jobbar han som koncernchef för Jobtip gruppen, en koncern som gått från noll till snart 100 miljoner i omsättning under de senaste åren.


Hur kommer det sig att Leonardo anser Ali vara "en av de tre bästa säljarna som någonsin pitchat för mig"? Vilka är de viktigaste egenskaperna för en säljare att bemästra och vilka misstag ska man undvika?


Mer om detta i dagens avsnitt av Säljpodden!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-08-28
Länk till avsnitt

218. En av IT-branschens bästa säljare avslöjar sina framgångstips

I dagens avsnitt av säljpodden gästar Benifys bästa säljare genom tiderna, Alex Desouza. 


Alex hittade passionen för sälj redan som ung när han redan dagen efter studenten började jobba som butikssäljare. Han innehar just nu rekordet för flest avslutade affärer under ett år på HR-och techbolaget Benify.


I dagens avsnitt delar Alex med sig av många bra konkreta tips, ett obekvämt säljmöte som han tagit lärdom av och mycket mer.


Frågor så som vad som definierar en toppsäljare enligt Alex, vad som är viktigast i ett första samtal med kund och hur man skapar ett förtroende i en säljprocess kommer att besvaras i detta avsnitt.


Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-08-14
Länk till avsnitt

217. BK Häckens VD intervjuas om säljframgångarna som bidragit till både ligaguld och cupguld

I dagens avsnitt gästar BK Häckens VD Marcus Jodin. Marcus har varit i fotbollsbranschen i 10 år men har även hunnit driva en egen kommunikations-och eventbyrå.


BK Häcken är just nu svenska mästare, men i dagens avsnitt pratar vi om hur fotbollsklubben lyckats både på och utanför plan. BK Häcken är nämligen kända för att anordna allt från nätverksträffar till fotbollscuper. Det är en fotbollsklubb som precis som sin VD inte backar för nya utmaningar och idéer.


Hur tjänar en fotbollsklubb pengar, vilket misstag ska man som säljare inte göra i en förhandling och hur ser Marcus Jodin på relationsförsäljning?


Allt detta besvaras i dagens avsnitt av Säljpodden.


OBS! Det finns även en liten sommarbonus i avsnittet. Spetsa öronen och njut!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-06-26
Länk till avsnitt

216. Säljhinder - Emotionella blockeringar som hindrar dig från att nå dina säljmål

Oavsett om du är en toppsäljare idag eller kämpar för att nå ett bra resultat besitter du troligen emotionella hinder, så kallade Säljhinder, som stjäl energi eller försämrar dina möjligheter att nå dina mål.


Paula Söderström är en av få utvalda i Sverige som på daglig basis jobbar med att få bort eller minska de negativa konsekvenserna av dessa hinder i säljorganisationer.


Vad innebär det att vara en överförberedare, kan det verkligen stämma att en märkbar andel av svenska säljare är målallergiker och vad gör vi åt negativa känslor förknippade med utmanande kundsituationer?


Dessa och många fler frågor besvaras i dagens avsnitt av Säljpodden.


Trevlig lyssning!



Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-06-12
Länk till avsnitt

215. Är relationsförsäljningen död?

Mikael Nylund är VD på säljutbildningsföretaget MindIt och tillika en förespråkare av utbildande/rådgivande försäljning. 

 

I några av de större studierna kring försäljning går forskarna till attack mot relationssäljaren och bedömer det som en snart utdöd säljmetodik. 

 

Men stämmer verkligen studiernas slutsatser med hur verkligheten ser ut på den svenska marknaden? Och om man ska lyckas med sin relationsförsäljning, hur gör man då?

 

Dessa och många fler frågor besvaras i dagens avsnitt av Säljpodden. 

 

Trevlig lyssning!

 

//Leo


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-05-29
Länk till avsnitt

214. Säljdirektör på Telenor ger oss fem tips från deras säljmodell för att ta din försäljning till nästa nivå

Magnus Stääv är ansvarig för försäljningen på samtliga Telenorbutiker runt om i landet. 


Han har varit med och utvecklat deras unika säljmodell som steg-för-steg beskriver hur deras säljare ska lyckas sälja mycket samtidigt som de får både nöjda och lojala kunder. 


I detta avsnitt delar han med sig av fem nycklar som fungerar i princip all typ av försäljning. 


Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-05-15
Länk till avsnitt

213. Kan dörrknackning fungera lika bra mot företagskunder som privatpersoner?

Redan som 20 åring byggde Mathias Monzeni upp Tele2s största säljteam innan han blev Sveriges bästa säljare i Rahmqvistgruppen som snuddat på en halv miljard i omsättning under de senaste åren. 


Idag är han säljcoach och föreläsare där han bl.a. utbildar 300 säljare inom Rahmqvistgruppen i hur man får till möten via "kalla" fysiska besök (Canvasbesök).


Fungerar Canvasbesök i de flesta branscher? Hur gör man för att få receptionisten att kalla ner beslutsfattaren till receptionen? Och hur får man någon att vilja ha ett möte med dig på uppstuds som inte hade planerat för det i sin kalender?


Frågorna är många och svaren likaså i detta avsnitt av Säljpodden.


Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-05-01
Länk till avsnitt

212. Har framtidens säljare ingen provision?

Idag träffar vi Micael Holmström som bl.a. varit med och byggt upp det beryktade säljutbildningsprogrammet på Academic Work. Som tidigare VD på konsultbolaget Tretton37 har han lett företaget till en fantastisk tillväxt TROTS att deras säljare inte jobbar på provision! Och det är det dagens avsnitt handlar om.


Vi tar upp frågor som:

Kan man driva ett säljteam utan provision och hur gör man i så fall det? Vilka för- och nackdelar finns det att jobba med provision inom såväl transaktionell som komplex försäljning?Och vilka praktiska insikter och tips inom sälj kan Micael förmedla till våra lyssnare där ute med tanke på hans fantastiska karriär och långa säljerfarenhet?

Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-04-17
Länk till avsnitt

211. Toppsäljare på Academic Work ger sina bästa säljtips

Han är toppsäljaren från Academic Work som gång efter gång på kontoret vunnit priser som månadens säljare, högst omsättning, högst marginal och mycket därtill. 


Med ett namn lika långt som hans meritlista berättar Christophe Munck af Rosenschöld i dagens avsnitt om vad som ligger bakom hans framgångar. Dessutom delar han med sig av flertalet konkreta säljtips som hjälper säljare krossa sin budget, oavsett bransch man verkar inom. 


Vad finns det för samband mellan relationsförsäljning, referenser, målsättning och att styra kundens förväntningar? 


Det får du veta mer om i dagens avsnitt. Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-04-03
Länk till avsnitt

210. Mässförsäljning - Utdött eller en guldgruva för de som gör på rätt sätt?

Vår världskända gäst och tillika kommunikationsexpert Antoni Lacinai är tillbaka i Säljpodden och denna gång för att prata om mässförsäljning. 


Vilka är de typiska misstagen säljare gör på mässor?

Är mässor underskattade av företag oftast inte ställer ut?

Hur vinner man någons intresse på bara ett par sekunder?


I dagens avsnitt får du höra Antoni och Leonardo diskutera sina bästa och värsta erfarenheter från mässor och vad du som säljare kan göra annorlunda för att lyckas.



Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-03-20
Länk till avsnitt

209. Prisbelönt leadsexpert och global marknadschef om hur sälj kan serveras med fler heta leads

Vad gör de företag annorlunda som kontinuerligt kan servera heta leads till sina säljare? 

Vilka aktiviteter fokuserar de på och i vilken prioriteringsordning?

Vilka önskemål/krav bör sälj framföra till marknadsavdelningen för att fylla sin pipeline med affärer?


Idag träffar vi ingen mindre än Yaya Selva, global marknadschef på det börsnoterade bolaget Net Insight. Hennes bakgrund som säljare i kombination med ett brinnande intresse för leadsgenerering har gjort henne till en av de mest uppskattade marknadscheferna i Sverige.


Lyssna på hennes bäst tips i dagens avsnitt av säljpodden!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-03-06
Länk till avsnitt

208. Toppsäljare på fler än 7 företag ger dig sina bästa tips inom kalla samtal

Toppsäljare på fler än 7 företag, handbollsspelare på elitnivå och mamma redan vid 19 års ålder.


Love Nordgren är namnet på denna superkvinna som i podden delar med sig av sin spännande bakgrundsstory i kombination med hennes bästa tips inom kalla samtal och mötesbokning.


Vilken är den bästa tiden att ringa de kalla samtalen för att nå fram?

Är aktivitet eller kvalité det viktigaste för att lyckas och hur bemästrar man båda delar?

Hur inleder du samtalet på bästa sätt för att skapa rätt förutsättningar för att få dra din pitch?


Dessa frågor och många fler besvarar vi i dagens avsnitt av Säljpodden. Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-02-20
Länk till avsnitt

207. Rekordsäljare på ett av Sveriges största företag ger sina bästa säljtips

Daniel Palombo är mannen som både slagit otaliga säljrekord och vunnit årets säljare på ett av Sveriges största företag, Swedol, tidigare Grolls, i konkurrens med fler än 100 säljare. 


För ett par år sedan valde han att sadla om till entreprenör och driver idag framgångsrikt företaget Digital Cap. 


Hör honom berätta om hans framgångsstrategier för att nå Sveriges säljtopp, vad han varit tvungen att uppoffra och vilka konkreta säljmetoder han tycker fler borde arbeta med för att lyckas.


Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-02-06
Länk till avsnitt

206. Leadsexperten Lisa Kruse ger sina bästa tips om hur fler affärsmöjligheter ska hamna på säljarnas bord

Med snart 15 års erfarenhet inom marknadsföring, där en stor del av tiden fokuserats på hur man skapar affärsmöjligheter till säljare, har vi dagen till ära bjudit in leadsexperten Lisa Kruse. 


Lisa driver idag kommunikationsbyrån Holy Comms där hon gått från egenföretagare till hela 35 medarbetare på bara ett par års tid. Hurdå? Jo på samma sätt som hon hjälper sina kunder växa genom att bli leadsmagneter!


Vilka är Lisas bästa tips för att få marknadsavdelningar att leva upp till säljarnas höga krav på fler affärsmöjligheter? Och vilken roll bör sälj ta i det hela? Hur skapar man fler affärsmöjligheter via marknadsföringsaktiviteter om man har en begränsad budget?


Dessa frågor och många fler får ni i dagens avsnitt av Säljpodden. Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-01-23
Länk till avsnitt

205. Sveriges bästa inköpare intervjuas

Iqbal Musaji vann för något år sedan priset som Sveriges bästa inköpare av medlemsorganisationen SOI.


Utöver att i dagens avsnitt höra honom berätta om hans spännande bakgrundshistoria som indisk flykting får vi möjligheten att se säljdialogen ur en inköpares perspektiv.


Vad tycker Iqbal särskiljer de bästa säljarna från resten? Hur kan hans erfarenhet som inköpare inom den offentliga sektorn spegla av sig på hur inköpare tänker i den privata sektorn? Vilka misstag ser han säljare göra som de helst bör undvika om de vill få affären?


Svaren på dessa frågor tar vi reda på i dagens avsnitt av Säljpodden. Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-01-09
Länk till avsnitt

204. Lyssnarna har ordet när Leo utmanas med tuffa säljfrågor

Urmakarmästaren Poya Rosenlund som efter 18 år inom handeln valt att sadla om till Account Manager fick möjligheten att samla in tuffa säljfrågor från våra lyssnare inför detta avsnitt. 


Vår programledare Leonardo utmanas om allt ifrån vad man bör göra innan man kontaktar en drömkund, när det är bäst timing att gå på avslut och hur du motiverar dig själv när det går trögt.


Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-12-12
Länk till avsnitt

203. Prestationscoachen ger sina bästa råd till säljare

Johan Örtendahl har i över 15 års tid arbetat med allt ifrån världsstjärnor inom olika idrotter till toppresterande säljare. Men vilka är likheterna mellan att coacha idrottsstjärnor som gör sig redo för OS, VM, SM eller Stanley Cup och att få säljare att optimera sin prestation? Och hur kan man arbeta med sitt mindset för att få en jämn hög prestation på sikt?


Dessa frågor och många fler besvaras i dagens avsnitt av Säljpodden.


Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-11-28
Länk till avsnitt

202. Intervju med en av Sveriges främsta säljare inom privata och offentliga upphandlingar

Marcus Gunnarsson är toppsäljaren som gjort karriär på allt ifrån Nordea, Advokatfirman Lindahl (en av Sveriges största) och inte minst som säljchef inom Daimler-koncernen med bl.a. Mercedes som varumärke.


Dagens avsnitt är inte bara till för de som redan jobbar med privata eller offentliga upphandlingar. Markus bidrar även med slagkraftiga argument till varför fler säljare bör jobba med upphandlingar samtidigt som han kommer med smarta tips på hur man vinner upphandlingen utan att nödvändigtvis tumma på prisbilden. 


Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-11-13
Länk till avsnitt

201. Global säljdirektör och tillika toppsäljare ger sina bästa säljtips

Idag träffar vi den fd hockeyspelaren Joakim Westberg som efter en tur i USA inledde sin minst sagt framgångsrika säljkarriär där han på bolag efter bolag slagit nya säljrekord.


Han har de senaste 5 åren specialiserat sig på mer teknisk och komplex försäljning och jobbar idag som Global Sales Director för det börsnoterade SaaS-bolaget Oneflow.


Hur formulerar man sig på bästa sätt för att få chansen att skapa relationer med alla som påverkar kundens köpprocess och vilka personlighetsdrag ser Joakim som vinnande för att bli riktigt duktig på försäljning?


Svar på dessa frågor och många fler finner ni i dagens avsnitt. Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-10-31
Länk till avsnitt

200. Vad säger experterna om hur du lyckas med Customer Success för lojala kundrelationer?

Techentreprenören och Customer Success-specialisten Johan Nilsson berättar i dagens avsnitt om hur man skapar långsiktigt framgångsrika kundsamarbeten.


Efter att ha gjort karriär inom Electrolux-koncernen och varit både VD och partner för det svenska CRM-bolaget Upsales bestämde sig Johan Nilsson för att ta tag i ett problem han sett att de allra flesta svenska säljteamen hade. En kombination av ett bristfälligt arbetssätt samt en avsaknad på bra verktyg inom Customer Success.


Men vad innebär Customer Success och hur lyckas man med det? Och varför är det i många fall avgörande för både kundnöjdhet och lojalitet på sikt?


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-10-17
Länk till avsnitt

199. Leonardo grillas på sina bästa tips inför det nya jobbet

Den nyexaminerade B2B-säljaren Dennis Fagerström representerar i dagens avsnitt den nya generationens säljare och tar därför chansen att ställa sina knivigaste frågor om vad man bör tänka på för en framgångsrik säljkarriär. Hur väljer man rätt, hur avancerar man så snabbt som möjligt och vilka är de viktigaste säljkunskaperna att tidigt bemästra?


Som plus i kanten besvarar vi i dagens avsnitt även frågor kring:

Hur jobbar man fram en riktigt bra säljpitch?Hur överkommer man en dålig period som säljare?Vilken roll spelar kläderna i ett kundmöte?

Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-10-03
Länk till avsnitt

198. Serieentreprenören avslöjar hemligheterna bakom en framgångsrik säljkultur

Linus Wennerström är entreprenören som gång efter gång lyckats skapa framgångsrika säljorganisationer med utgångspunkt i säljkulturen, inte minst som delägare i Future Media Group.


Så vad är det för hemligheter han sitter på och går de att överföras till alla möjliga bolag och säljare? Vad har Linus för säljtips att ge lyssnarna baserat på hur en av hans mest framgångsrika säljare säljer? 


Detta och mycket mer diskuterar vi i dagens avsnitt av Säljpodden. 


Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-09-19
Länk till avsnitt

197. Säljledaren Adam Stighäll om hur de vann priset som årets säljteam

Adam Stighäll är säljledaren på laget.se som 2021 utsågs till Mediabranschens bästa digitala säljteam vid Mixx Awards. 


Hur jobbar man för att gå emot strömmen både som säljare och ledare i en rabattvänlig bransch? Hur sticker man ut i sina kunddialoger, hur pratar man om konkurrenter och inte minst hur strukturerar man upp sina mail för högre svarsfrekvens?


Svar på dessa frågor och många fler får vi i dagens avsnitt med Adam Stighäll. 


Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-09-05
Länk till avsnitt

196. Så blir du en grym butikssäljare

My Gross är säljcoachen som brinner för att peppa på och stärka butikssäljare i sitt kundbemötande. Hon har under flera års tid suttit som jurymedlem under Retail Awards för att utse årets bästa butikssäljare och delar i dagens avsnitt med sig av några av hennes bästa tips för att lyckas inom sälj.


Finns det saker som säljare, oavsett bransch, kan lära sig av My kring bl.a. kundbemötande, en vinnande mentalitet och att ta ansvar över sin egen säljframgång? 


Svaret på frågan får du i dagens avsnitt av Säljpodden. Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-08-22
Länk till avsnitt

195. Världskändis inom kommunikation ger sina bästa säljtips *SÄSONGSFINAL*

14 böcker, Ted-talks, Nyhetsmorgon på TV4. Om du inte visste vem Antoni Lacinai var innan dagens avsnitt kommer han garanterat lämna avtryck att minnas. 


Idag pratar vi om något ingen säljare kan klara sig utan, nämligen effektiv kommunikation. Efter att ha utbildat tusentals säljare delar Antoni med sig av både generella säljtankar och mer specifika sälj- och kommunikationstips. 


Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-07-04
Länk till avsnitt

194. Framtidstrender som kommer förändra ditt sätt att sälja på

Mikael Nylund, VD på MindIt - The house of sales, har varit allt ifrån professionell basketspelare till säljchef på MTV. 


I dagens avsnitt delar han med sig aktuella och kommande omvärldstrender som spås slå till även i Sverige inom kort och som radikalt kan förändra vårt sätt att sälja på. 


Hur påverkar teknikutvecklingen dig som säljare? Vilka förändringar i kundernas köpbeteenden behöver vi anpassa oss till? Och hur gör vi detta rent praktiskt som säljare? 


Dessa frågor och många fler diskuteras i dagens avsnitt av Säljpodden. 


Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-06-20
Länk till avsnitt

193. Toppmäklarens bästa tips för att lyckas inom sälj

Med utmärkelser som ?Årets Rookie? och ?Årets utveckling? på mäklarföretaget Erik Olsson har Bardia Oveissi tagit Västsverige med storm. 


I detta avsnitt delar han några av sina bästa tips för att lyckas med försäljning, oavsett bransch. 


Vad gör toppsäljare annorlunda i tider då de säljer som bäst, enligt Bardia? Bör du bredda din kunskap eller vidareutveckla din främsta styrka/spetskompetens? 


Svaren på dessa frågor och många fler finner du i dagens avsnitt av Säljpodden. 


Trevlig lyssning! 


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-06-06
Länk till avsnitt

192. Vem är framtidens toppsäljare?

Jenny Berge, VD på rekryteringsbolaget SalesOnly, och Jaquline Gyllenberg, utbildningsledare på Stockholm School of Business, delar med sig av vad både intervjuer och forskning från näringslivet säger om vem framtidens toppsäljare är.


Vilka krav ställs på dem? Vilka kompetenser besitter dem? Och hur behöver både säljare och arbetsgivare förhålla sig till vad som komma skall för att lyckas?


Detta är ett avsnitt ni inte vill missa!


Trevlig lyssning.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-05-22
Länk till avsnitt

191. Hur beteendevetenskap kan hjälpa dig styra säljdialogen dit du vill

Idag möter vi Helena Lehmus, grundaren till Stockholm Sales Institute, som under de senaste åren djupdykt i studier bakom beslutsfattande och köpbeteenden. 


Vad kan vi säljare lära oss av hur terapeuter agerar i möten med långtidsnarkomaner för att hjälpa dem ur sitt missbruk? Och vad händer rent psykologiskt i kundens hjärna efter ca 20 minuter av ett möte som säljare behöver ha koll på?


Följ med i spännande diskussioner mellan Leonardo och Helena där åsikter både delas och går isär om hur säljare bör agera i en given säljsituation. 


Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-05-09
Länk till avsnitt

190. Kan hypnos hjälpa dig slå nya säljrekord?

Dagens Industri skrev hela 7 sidor om ?Businesshypnotisören? Erik Olkiewicz och hur han hjälper svenska företag nå nya höjder. 


Med några av landets mest välkända varumärken på kundlistan berättar Erik att hypnos i själva verket har mycket av sina rötter i psykologisk forskning. 


Så hur kan säljare bli av med rädslor, få förbättrat självförtroende och nå nya höjder med hjälp av självhypnos? Finns där sätt att påverka kundens undermedvetna köpbeslut genom hypnos? Och var går egentligen gränsen mellan hypnos och manipulation i en säljsituation?


I ett av Säljpoddens mest spännande avsnitt hittills diskuteras dessa frågor och många fler. 


Ta kontakt med Erik Olkiewicz för coaching och företagsuppdrag på https://mindrocket.se/ eller Linkedin https://www.linkedin.com/in/erikolkiewicz/. Boka hans hypnosshow till företagseventet på https://boka.hypnosshow.se/

 

Trevlig lyssning! 


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-04-25
Länk till avsnitt

189. Två toppsäljare avslöjar hemligheten bakom deras framgångar

I detta avsnitt möter du Patrik Nyman och Hawta Magid som varit prisbelönta toppsäljare inom Bonnierkoncernen respektive Hitta.se. 


De avslöjar hur de såg till att kontinuerligt få priser som månadens och årets säljare i stora säljteam och delar med sig av konkreta säljtips som både väcker känslor och diskussioner i podden. 


Ska man verkligen fråga hur läget är när man ringer en potentiell kund man inte tidigare pratat med? Och är relationsförsäljning utdöende eller en förutsättning för att lyckas?


Svaren på dessa frågor och många fler får du i dagens avsnitt. 


Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-04-11
Länk till avsnitt

188. Vad de bästa säljteamen gör annorlunda

Efter att flera år i rad varit en av Sveriges mest anlitade föreläsare inom försäljning bestämde sig Per Lange för att analysera vad många av de mest snabbväxande B2B-bolagen gör annorlunda. 


Med hjälp av studierna skapade han sedan en modell som han hoppas ska kunna revolutionera hur säljare agerar i sina säljmöten. 


I dagens avsnitt plockar vi godbitarna från modellen och gör dem till konkreta tips för alla som lyssnar. 


Trevlig lyssning! 


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-03-28
Länk till avsnitt

187. Kan man verkligen göra affärer på LinkedIn?

Under de senaste 6 åren har dagens poddgäst, Rickard Amidani, testat och analyserat olika sätt att göra affärer på LinkedIn. Utöver fler än 10 miljoner organiska visningar på hans inlägg coachar han idag några av Sveriges främsta säljare om hur de kan slå sin budget med hjälp av plattformen.


Med hans kritiska inställning till att "alla kan bli tankeledare" som de flesta Social Selling utbildningar förespråkar går han igenom en steg-för-steg modell som alla säljare, oavsett antal följare, kan lyckas med på LinkedIn. 


Men kan man lyckas sälja via LinkedIn eller behöver de flesta ta dialogen "från online till offline" för att få till affären eller ens lyckas få till ett säljmöte?


I dagens avsnitt får vi svar på denna och många andra frågor kopplade till att göra affärer på LinkedIn.


Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-03-14
Länk till avsnitt

186. Bör telefonförsäljning vara obligatoriskt att testa på?

Med över 140 000 följare på Instagram, Youtube och TikTok vill influencern och toppsäljaren Olivia Alkin sätta stopp för den i många fall felaktiga bilden vår yngre generation har av säljare.


I detta avsnitt diskuterar Olivia och Leonardo varför de flesta ungdomar bör ge säljyrket en ärlig chans och vad mer du har att vinna på att jobba som säljare.


Vi diskuterar även:

Hur ser vardagen ut för en högpresterande telefonförsäljare?Är TikTok rätt för både B2B och B2C säljare för att lyckas sälja mer?Hur vill du hantera de som avfärdar dig innan du fått en chans i samtalet?Kan du vara auktoritär och ödmjuk på samma gång för att nå framgång i säljet?

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-02-28
Länk till avsnitt

185. När robotar tar över vårt säljarbete

Kan robotar redan idag konkurrera bort oss från våra säljjobb? Eller är det bara positivt att alltfler svenska företag börjat arbeta med AI, artificiell intelligens?


I detta avsnitt diskuterar toppsäljaren från ?Hello Ebbot?, Jenny Westman, hur deras chattrobot hjälper säljare få fler leads och minskad administration. Men hon blir också utmanad av Leonardo då allt inte verkar vara guld och gröna skogar med AI för försäljare. 


Trevlig lyssning!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-02-14
Länk till avsnitt

184. Hur du erövrar drömjobbet och blir en expert på säljmöten på köpet

Möt stjärnan Hampus Johansson, nytillträdd VD som gjort kometkarriär på ett av Sveriges mest välkända rekryteringsföretag för säljare, Säljpoolen.


I avsnittet avslöjar Hampus hemligheterna bakom en riktigt väl utförd rekryteringsprocess och hur dessa konkreta tips kan kopplas till att bemästra dina säljmöten. 


Du får bl.a. höra Leonardo & Hampus diskutera:

Hur du kan skapa ett intresse för dig hos drömföretaget oavsett om de för tillfället rekryterar eller inte.Misstag att undvika när du väl gett dig in i en rekryteringsprocess som säljare.Framgångsfaktorer som kopplas till psykologiska tips & tricks, förberedelser och säljtekniker som är lika relevanta i dina kundmöten som i mötet med en potentiell arbetsgivare.

Trevlig lyssning!



Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-01-31
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.