Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Säljpodden

Säljpodden

Podcasten för dig som är säljare, säljchef eller företagare

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

saljpodden.se

Avsnitt

Sommarprat 2018 – Mattias Hillestrand - Säljpodden

Sommarpratare i P1 kanske jag aldrig blir, så varför inte skapa sitt eget program och göra det där? I årets sommarprat delar jag tankar och åsikter om take-aways från vårens gäster, företagande, fulsälj och om att få härlig feed-back!     Sommaren är för mig tid för reflektion. Att få ?
2018-08-06
Länk till avsnitt

Hur du använder Linkedin som säljplattform – Tina Lindahl - Säljpodden

Svårigheterna att komma in i nätverk och på arbetsmarknaden, efter flytten hem till Örebro från Stockholm, ledde till att Tina Lindahl startade bolaget SkillX. Nu lär hon andra hur du skapar nätverk och nya affärsmöjligheter, samt hur du får andra att sälja åt dig på LinkedIn.   ********************* Gillar du ?
2018-07-23
Länk till avsnitt

Gasellföretagets framgångsrecept – Lisen Olander och Göran Fryklund - Säljpodden

De sade upp sig från sina framgångsrika karriärer, startade bolag och började bygga företaget, samtidigt som de på var sitt håll fått sammanlagt sju barn. Det här är berättelsen om hur Lisen Olander och Göran Fryklund gjort Made For Sales till ett Gasellföretag på några få år, trots att tajmingen ?
2018-07-09
Länk till avsnitt

Gurun inom presentationsteknik – David JP Phillips - Säljpodden

En helt förtrollande föreläsning eller ett fullständigt magiskt tal. Ni har nog alla varit med om det. Det där tillfällena där tiden står stilla, alla sinnen är maximalt fokuserade och du bara sugs in i det du hör och ser. Det är något som gurun inom presentationsteknik, David JP Phillips, hjälper ?
2018-06-25
Länk till avsnitt

CRM-systemet som faktiskt hjälper säljaren – Henrik Örnstedt - Säljpodden

Säg ordet CRM-system och hälften av alla säljare får något mörkt i blicken och den andra halvan ser det som ett nödvändigt ont. Men ska det verkligen behöva vara så? Henrik Örnstedt från Salesbox berättar om hur ett modernt CRM-system verkligen hjälper säljaren i affärsprocessen och både minskar frustrationen och ?
2018-06-11
Länk till avsnitt

VR, AI och Gamification i säljträning – Mathias Andreasson - Säljpodden

Hur kommer man på idén att mixa VR, AI och gamification med säljträning? Kanske för att modernisera hur säljträning ser ut, men också för att göra den mer spännande, utmanande och efterfrågad. Mathias Andreasson från Fictive Reality berättar om hur hans idé skapat intresse bland globala företag och på bara ?
2018-05-28
Länk till avsnitt

Trenderna inom försäljning – Henrik Larsson-Broman - Säljpodden

Det är få personer som kan så mycket om försäljningstrender, som Henrik Larsson-Broman på Prosales Institute. Med 40.000 timmar av forskning i ryggen, otaliga rapporter och föreläsningar om utvecklingen inom B2B-försäljning, så har han bra koll på trenderna inom försäljning runt om i världen. Nu skriver han en bok om ?
2018-05-14
Länk till avsnitt

Digital nomad och entreprenör från stranden – Mikael Hamrin - Säljpodden

Ena dan på Bali, den andra i Amsterdam och veckan efter i USA, ja så kan livet se ut som digital nomad. Mikael Hamrin berättar om hur det fungerar att sälja till svenska kunder från en sandstrand på andra sidan jorden. Hur gör man och hur får man ordning på ?
2018-04-30
Länk till avsnitt

Strategierna bakom framgången – Albert Hobohm - Säljpodden

Kan några minuters meditation varje dag, göra dig till en bättre säljare? Albert Hobohm berättar sin historia om sökandet efter mening, kraften i dina egna tankar och orsaken till varför vi har så svårt att fokusera över längre tid.   Trött på att behöva jaga kunder som du skickat material ?
2018-04-16
Länk till avsnitt

Varför kunden köper av just dig – Robert Bloom - Säljpodden

Har du någon gång funderat på varför kunden köper av just dig? Hur förklarar man att det känns bra att kommunicera med vissa personer, medan det är väldigt svårt med andra? Med hjälp av systemet ?Why they buy?, så hjälper Robert Bloom på Regium International dig att förstå hur du ?
2018-04-02
Länk till avsnitt

Släpp fokus på resultatet – Jesper Ek - Säljpodden

Genom citatet ?Ingeting startar med resultatet, allt startar med människorna?, så kan man nog ana föreläsaren och ledarskapsutbildaren Jesper Ek´s filosofi. I den här intervjun beskriver han hur han lyckades förändra sitt team, som hade lägst engagemang av 90.000 medarbetare, till att bli det bästa teamet i hela koncernen. En ?
2018-03-19
Länk till avsnitt

Network Selling och 5L-metoden – Ken Skoog - Säljpodden

Hur säljer man med hjälp av sitt nätverk? Hur segmenterar man sina kunder för att skapa ?Love?-relationer med 5L-metoden? Business coachen och tillväxtstrategen Ken Skoog från Straction gästar Säljpodden och beskriver hur du använder ditt nätverk på bästa sätt för att skapa tillväxt och fler affärer.   ABM eller Account ?
2018-03-05
Länk till avsnitt

IHM´s nya säljmodell Dynamic Sales – Riki Dackén - Säljpodden

Riki Dackén från IHM Business School gästar Säljpodden och beskriver den nya säljmodell som han och hans kollegor på IHM tagit fram. En säljmodell som tar hänsyn till var kunderna befinner sig i sin köpprocess och den digitala utvecklingen och som kallas Dynamic Sales.   Med ett förflutet från flera ?
2018-02-19
Länk till avsnitt

Att göra en Megadeal – Johan Åberg - Säljpodden

Möt Johan Åberg, VD på Next State, som till sommaren kommer ut med boken Megadeals. Hör honom berätta hur B2B-företag ska lägga upp sina strategier för en Megadeal och vad som krävs av en modern säljare, för att kunna göra riktigt stora affärer.   Men först. Hur får man ett möte ?
2018-02-05
Länk till avsnitt

Den moderna säljrekryteringen – Joakim Hällström, Closers - Säljpodden

Har du någon gång letat nytt säljjobb? Eller letar headhuntern upp dig? I det här avsnittet berättar Joakim Hällström, Head of Sales på Closers hur modern säljrekrytering går till, vad du ska tänka på vid en intervju och hur du blir attraktiv för bolag som letar nya toppsäljare.   Hur ?
2018-01-22
Länk till avsnitt

Den leende vägen till kundens hjärta – Amo Cartwright - Säljpodden

Ett leende smittar, så låt oss starta en epidemi brukar talesättet låta och pratar du med Amo Cartwright, så kommer det inte dröja många sekunder innan du börjar le. Med glädje, värme och positiva tankar, så har han tagit sig ur psykisk och fysisk misshandel och skapat The Golden Mindset ?
2018-01-08
Länk till avsnitt

Jultankar och reflektioner från hösten- Mattias Hillestrand - Säljpodden

10 nya gäster blev intervjuade i Säljpodden under hösten och alla med olika inriktning och tankar på försäljning. I det här julavsnittet ger jag mina personliga reflektioner och de take-aways som jag tagit med mig från dessa fantastiska personer. Du får också en sak som jag tänkt på under året ?
2017-12-25
Länk till avsnitt

Värdebaserad försäljning 4.0 – Bengt Gejrot - Säljpodden

Vad innebär det egentligen att sälja ett värde? Hur gör du för att påvisa det riktiga värdet i din produkt eller tjänst för kunden? I det här avsnittet berättar Bengt Gejrot på EQP Business School om sin metod för att sälja värde på riktigt och ger oss en överblick av ?
2017-12-11
Länk till avsnitt

Smartbound marketing och datadriven leadgenerering – Johannes Wellmann - Säljpodden

Johannes Wellmann från Vainu är personen som vet hur du ska lyckas med din mix av inbound- och outboundmarketing, genom begreppet Smartbound marketing. Här berättar han också hur du med hjälp av datadriven information från öppna och publika kanaler, numera kan glömma dåliga ringlistor och istället alltid  vara relevant i ?
2017-11-27
Länk till avsnitt

Nudging, memer och miljöerna omkring dig – Gunnel Ryner - Säljpodden

Förlitar du dig på din viljestyrka, kunskap och motivation för att nå framgång? Då kanske du glömmer den andra halvan som är betydligt enklare att förändra och kräver liten insats, nämligen dina miljöer omkring dig. Gunnel Ryner slår med sin nya bok hål på självhjälpsmyten och ger dig den lata ?
2017-11-12
Länk till avsnitt

Sveriges nästa Unicorn? – Olle Fredemo - Säljpodden

När någon får en briljant idé som adderar värde till de strömningar som finns i samhället och i affärsvärlden, så brukar det resultera i stor framgång. För Olle Fredemo, grundare till videotjänsten Canned.me, är innovationslusten, själva resan i en start-up och den riktiga passionen för att hjälpa kunder, det som ?
2017-10-29
Länk till avsnitt

Hur du säljer PR – Marie Hagberg - Säljpodden

Med över 1500 medverkanden i media genom åren och med både flera böcker, spel, egen podcast och flitigt testande, så är Marie Hagberg från Hjälp en Journalist ett äkta proffs på hur du kommer med i media och får PR. Hon berättar i den här intervjun om hur du ska ?
2017-10-15
Länk till avsnitt

Driva förändring inom komplex försäljning – Peter Önnby - Säljpodden

Peter Önnby från Ascend hjälper företag att driva igenom förändringar i säljorganisationer och med erfarenhet från att ha sålt säljmetodik baserad på SPIN och implementerat CRM-system, till att ha jobbat i Mellan Östern för Business Sweden och byggt relationer åt svenska företag, så har han en hel del med sig ?
2017-10-01
Länk till avsnitt

Försäljning från inköpssidan – Ferenc Peterhagen - Säljpodden

Med ansvar för inköp på olika bolag och i flera europeiska länder, så har Ferenc Peterhagen sett och hört det mesta från säljare. Men med ett humant synsätt på försäljning och en vilja att få förtroende för nya säljare och leverantörer, får vi kanske här en annorlunda bild av inköparens ?
2017-09-18
Länk till avsnitt

Vår enda verksamma akademiska B2B-säljforskare – Ebba Laurin - Säljpodden

Sälj är omoraliskt! Den kommentaren blev startskottet på Ebba Laurins forskarkarriär inom B2B-försäljning. Idag är hon Sveriges enda verksamma akademiska B2B-säljforskare och utgår från Handelshögskolan i Stockholm där hon genom sin forskning ser till att tvätta bort stämpeln om att sälj är något omoraliskt en gång för alla. När Ebba ?
2017-09-04
Länk till avsnitt

Sveriges bäste säljare – Saleh Sulefani - Säljpodden

När någon skriver ?Sveriges bäste säljare? som titel, så kan man lugnt säga att den fångar mitt intresse. Så varför är Saleh Sulefani på MazeRate Sveriges bäste säljare? Den frågan besvaras och vi får höra ett antal exempel från hans säljkarriär på hur det kan låta, när man med rätt ?
2017-08-21
Länk till avsnitt

Erfarenheter efter 10.000 kallsamtal – Timmi Jofur - Säljpodden

Efter en olycka i tonåren som kostade honom ena benet har han med ett kolossalt driv och storslagna målsättningar, slagit såväl säljrekord som gjort mer än 10.000 kallsamtal. Med sitt synsätt på försäljning och förmåga att skapa resultat, så tar han fram säljares VARFÖR för att motivera dem till nya ?
2017-08-07
Länk till avsnitt

Sommarprat – Mattias Hillestrand - Säljpodden

Sommarprat med bakgrund och personliga tankar från Säljpoddens grundare Mattias Hillestrand. Vem är han egentligen och vad har lett fram till Säljpodden och hur har han jobbat med försäljning genom åren? Intervjupersoner från Säljpodden har i detta avsnitt ställt frågor till Mattias om försäljning som han svarar på och ger sina tankar ?
2017-07-24
Länk till avsnitt

Med fokus på Kundfokus – Ada Elmgart & Eva Bloch - Säljpodden

Kundfokus. Mantrat för många företag, men vad innebär det att ha Kundfokus på riktigt? Ada Elmgart och Eva Bloch har skrivit boken Kundfokus och berättar i det här avsnittet av Säljpodden om vad vi som bolag och säljare kan göra för att skapa positiva kundupplevelser med kunden i fokus.   En ?
2017-07-10
Länk till avsnitt

När sälj är ett hinder – Christer B Jansson - Säljpodden

Christer B Jansson från Confident Approach berättar om forskningen som ligger bakom varför säljare inte säljer och vad det beror på. Med 16 identifierade Säljhinder, så kan du testa om nya säljare kommer att göra ett bra jobb redan i rekryteringen eller hjälpa befintliga säljare att jobba bort sina Säljhinder ?
2017-06-26
Länk till avsnitt

Den disruptive bankutmanaren – Emil Sunvisson - Säljpodden

Emil Sunvisson utmanar bankernas låneverksamhet till småföretag med sin senaste skapelse Qred AB. Genom sin disruptiva affärsmodell, så erbjuder Qred en helt ny möjlighet för företag som behöver kortsiktiga lån och gör därmed något som bankerna inte vill. Med en bakgrund inom såväl telecom som spel- och bettingbranschen, med både styrelseplatser ?
2017-06-12
Länk till avsnitt

Säljrekordhållare, Vloggare och normbrytare – Navid Fard - Säljpodden

Navid Fard är säljtalangen som startade eget för att förändra en hel bransch. Med medvetenhet, ärlighet och stort driv, går han sin egen väg för att göra skillnad inom försäljning med sina företag. Om någon slår säljrekord, så blir jag alltid väldigt nyfiken på hur det gick till och i det här ?
2017-05-29
Länk till avsnitt

Slutsålt – metoden som hjälper kunden att köpa – Mats Fogelqvist - Säljpodden

Mats Fogelqvist från Crossfell berättar om metoden som gör det lättare för kunden att köpa. En metod som går att applicera på vilken bransch som helst, eftersom det handlar om personen framför dig. Med insikter, värme och kunskap kan du flytta fokus från ditt sätt att sälja, till kundens vilja att ?
2017-05-14
Länk till avsnitt

Experten på strategigenomförande – Johan Book - Säljpodden

Vad är en strategi utan ett genomförande? Vad är en idé till förändring om den aldrig sätts i verket? Hör Johan Book från Motivationsbyrån, Sveriges kanske främste expert på effektiva strategigenomföranden, berätta hur ledarskap, engagemang och effektiva och motiverade medarbetare hänger ihop. Vad behöver chefer och ledare tänka på och göra för att ?
2017-05-01
Länk till avsnitt

Kundservice i världsklass – PG Wettsjö - Säljpodden

Han är föreläsarnas föreläsare Om du inte lyssnat på en kundserviceföreläsning med PG Wettsjö från EQP Business School, så borde du anmäla dig nästa gång du har möjlighet. Han tillhör eliten av föreläsare i Sverige och har föreläst i såväl Globen som Cirkus och på alla de stora scenerna och har ?
2017-04-17
Länk till avsnitt

B2B-säljarens nya digitala arena – Sara Larsen - Säljpodden

Den klarast lysande stjärnan på den moderna B2B försäljningshimlen just nu är Sara Larsen, Sälj- och Marknadschef på Doidea. I den här intervjun i Säljpodden kommer du förstå varför. Med kloka insikter och ett modernt synsätt, så ger Sara sin bild av hur den moderna B2B försäljningen går till. Vi ?
2017-04-03
Länk till avsnitt

Personal Branding och Storytelling – Pia Lanneberg - Säljpodden

Experten på Personal Branding och Storytelling, Pia Lanneberg från LannebergBexelius, gästar Säljpodden och delar med sig av tips för att bygga ditt personliga varumärke i såväl sociala medier som i möte med kund. Hur bygger man sitt personliga varumärke? Hur skapar man en bra story? Hur gör du dig intressant på ?
2017-03-20
Länk till avsnitt

Att skapa pengar ur tomma intet – Greger Hillman - Säljpodden

Greger Hillman gästar Säljpodden och beskriver hur du kan skapa extra inkomster med hjälp av det du redan kan. Greger börjar med att nämna min Crash Course i Avslutstekniker som han tog för att få fler affärer, men fick han fler affärer efter kursen? Lyssna får du se! Vi pratar ?
2017-03-06
Länk till avsnitt

Hur du lyckas med Google idag – Michael Wahlgren - Säljpodden

Sökordsoptimerings- och sökordsannonseringsföretaget Pineberry?s grundare Michael Wahlgren gästar Säljpodden för att berätta hur du lyckas med din försäljning och marknadsföring med Google. Michael grundade Pineberry 2007 och är nu mycket ute och föreläser och sprider kunskap om hur du ska nyttja Google på bästa sätt för att öka din synbarhet ?
2017-02-20
Länk till avsnitt

Hur du når nya kunder med Social Selling och Big Data-Pontus Henningsson - Säljpodden

Social Selling och Big Data, det är vad den framgångsrike och moderna säljaren Pontus Henningsson på SAS Institute jobbar med dagligen. I det här avsnittet av Säljpodden, så förklarar Pontus dels vad Big Data är och vad det kan användas till nu och i framtiden och hur han jobbar med ?
2017-02-06
Länk till avsnitt

Säljcoaching med Säljcoachen – Göran Vernersson - Säljpodden

Säljcoachen Göran Vernersson från Säljcoachen i Sverige AB, gästar Säljpodden och ger en mängd tips på hur du lyckas med mötesbokning och kommer till avslut. Vi pratar om hur han med några få ändringar i inledningen av samtalet kunde öka försäljningen med 20-30 % efter bara ett par timmar och ?
2017-01-23
Länk till avsnitt

Stärk ditt sälj med mental säljträning-Marie Algotsson Skogh - Säljpodden

Mental säljträning är något för dig som vill komma i rätt form inför säljåret 2017. Marie Algotsson-Skogh från dinEffekt AB berättar i årets första avsnitt av Säljpodden hur du som säljare skapar rätt förutsättningar för att mentalt komma i form, genom  att använda muskulär och mental avslappning. Hon berättar om ?
2017-01-08
Länk till avsnitt

Säljpodden julspecial med tillbakablickar på 2016 – Mattias Hillestrand - Säljpodden

Säljpodden tog fart ordentligt under 2016 och etablerade sig i toppen av mest populära och nedladdade podcaster om försäljning och marknadsföring. I det här avsnittet blir det lite tillbakablickar från de många intressanta intervjuer som gjorts under året. Det är klipp som har berört, inspirerat, som lärt ut, rivit ner ?
2016-12-18
Länk till avsnitt

Telefonförsäljarnas stora stjärna – Rasmus Biasi - Säljpodden

Rasmus Biasi är telefonförsäljaren som verkligen vet hur man ska göra. I den här intervjun talar han ut om telefonförsäljningens för- och nackdelar, hur du lyckas att sälja i telefonen, vad du ska säga när du ringer, hur du gör avslut och hur du gör när du inte får tag i ?
2016-12-05
Länk till avsnitt

Hon är den norrländska präriens guideinna – Sofie Jugård Löfgren - Säljpodden

Sofie Jugård Löfgren är VD för det Östersundsbaserade eventföretaget Aktivut, som skapar både stora och små event i fjällvärlden. I det här avsnittet av Säljpodden förklarar hon hur man skapar stora event som bygger varumärken åt företag och vad friluftslivet har för inverkan på oss när vi väl kommer ut. ?
2016-11-13
Länk till avsnitt

Framgångsrikt bemötande, små detaljer som förändrar – Mats Danielsson - Säljpodden

Om man lyckas locka över 1,8 miljoner besökare till sin webbsida varje år, som Mats ?Etikettdoktorn? Danielsson, Sveriges främsta expert på modern Vett och Etikett, gör till sin sida www.etikettdoktorn.se, så vill åtminstone jag veta hur han gör! I det här avsnittet berättar han om hur han jobbat med sajten för att driva ?
2016-10-30
Länk till avsnitt

Säljpresentationer i ordets rätta mening – David Nordin - Säljpodden

Säljpresentationer är något som alla företag mer eller mindre tar fram till sina säljare och de ser väldigt olika ut. Men frågan du bör ställa dig är: Hur används den här säljpresentationen egentligen? David Nordin från Yooba AB berättar i det här avsnittet om hur dina säljpresentationer kan utvecklas, förändras ?
2016-10-17
Länk till avsnitt

Jägarsoldaten som korsade Indien till fots – Möt den nye Göran Kropp, Jonathan Ljungqvist - Säljpodden

Hur hittar du kraften att gå genom Indien eller cykla till Afrika? Hur säljer du dig själv och får andra att sponsra din dröm? Lyssna på äventyraren och föreläsaren Jonathan Ljungqvist, 24-åringen som är Sveriges nye Göran Kropp. Med äventyr som paddling till Svarta havet, åkt rullskidor 400 mil genom Australien, ?
2016-10-02
Länk till avsnitt

VD vid 19 och utbränd vid 21- Hör Emanuel Nilssons story - Säljpodden

Föreläsaren och företagaren Emanuel Nilsson från Jönköping berättar i det här avsnittet av Säljpodden hur det gick till när han som ung företagare, blott 21 år gammal blev utbränd. Här kan du höra hans beskrivning av hur han hamnade i en nedåtgående spiral och var tvungen att sälja sitt företag ?
2016-09-18
Länk till avsnitt

Kultförklarade boken Cowboysäljaren’s skapare – Henrik Hill - Säljpodden

Cowboysäljaren är boken som fått en kultstämpel i säljvärlden och som banat väg för mycket i Henrik Hills karriär. I det här avsnittet av Säljpodden förklarar han varför boken kom till och hur man ska se på fenomenet Cowboysäljaren. Vem är det? Hur blir man en? Vad gör en Cowboysäljare, ?
2016-09-04
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.