Sveriges 100 mest populära podcasts

En varg söker sin pod

En varg söker sin pod

En varg söker sin pod är en podcast om kultur med Liv Strömquist och Caroline Ringskog Ferrada-Noli.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

facebook.com/envargsokersinpod/

Avsnitt

Här ser jag inga muslimer

Om att Kim Kardashian har världens kanske bästa mamma, apropå hennes medverkan i SNL. Om verklighetens Sound of Music och drömmen om en uppföljare, efter att den åldrade maken dör. Samt om samhällstermometern Lars Vilks, och vad debatten om hans konst säger om samtiden. Har rasismen kommit i kapp oss?
2021-10-14
Länk till avsnitt

Tänk som en romersk kejsare

Caroline läser Simone de Beauvoirs "De oskiljaktiga" och undrar om det var Sartre som var musan. Liv läser Marcus Aurelius och slår ett slag för stoicismen när vi alla har blivit lättsårade internetoffer.
2021-09-30
Länk till avsnitt

Vår stereotyp blir synlig

Vad är bra med programmet Svenska powerkvinnor? Vad är dåligt? Hur hårt jobbar Camilla Läckberg? Borde Bibi Rödöö värvas till säsong två? Och varför pratar Liv och Caroline ens om det? Alla frågor utom en besvaras i veckans avsnitt. Dessutom: Dark academias småborgerliga respektlöshet.
2021-09-16
Länk till avsnitt

Århundradets brott

Liv och Caroline pratar denna vecka bland annat om familjer som kommit undan cancel-kulturen (spoiler: de är väldigt, väldigt rika). Dessutom: Trion av Johanna Hedman, Black Widow med Scarlett Johansson med mera ?
2021-09-02
Länk till avsnitt

Kulturside-tinder, skramla fram trauma, Agota K och White Lotus

Liv och Caroline är i Malmö för säsongspremiären av En varg söker sin podcast. De diskuterar överflödet av äventyrssport i Sommar i P1 och rankar de senaste årens tre bästa kontaktannonser på kultursidorna (samt korar såklart en vinnare). Caroline försöker förstå vad det är som gör White Lotus till en så bra serie, och söker svaret i dess kvinnoporträtt. Liv har precis tagit sig igenom den bästa boken hon någonsin har läst!
2021-08-20
Länk till avsnitt

Bergman å borgerligheten

Sommarens sista avsnitt av En varg söker sin pod med Caroline Ringskog Ferrada-Noli och Liv Strömquist.
2021-07-09
Länk till avsnitt

Romantiken

Säsongens näst sista avsnitt handlar om sommarmat, romantik, fotboll, politisk kris, only fans, sorkar och nya ursäkter till varför kärlek inte alltid är besvarad. Om Nooshi Dadgostar, Alexander Isak och Amanda Brädén. Med Liv och Caroline i samma studio.
2021-06-24
Länk till avsnitt

What do you think about me?

Liv har lyssnat på Ivar Arpis intervju med Cissi Wallin, och knäckt koden om vad cancel culture egentligen handlar om. Caroline har sett Kate Winslets nya serie och analyserar vad den betyder (eller inte betyder) för feminismen.
2021-06-10
Länk till avsnitt

Penge på lommen

Caroline lever ett liv utan vitvaror men med böcker, den senaste hon har läst är Pengar på fickan av Asta Olivia Nordenhof. Liv ligger på bryggor om natten och lyssnar på musik med riktigt bra texter, hon delar med sig av tre exempel.
2021-05-27
Länk till avsnitt

Tillsammans med Strömquist-Ringskog

Caroline har återigen lyssnat på sin ångest i mötet med djur, och dessutom sett första avsnittet av SVT-dokumentären De utvalda samt läst Tills alla dör. Hon ser tydliga paralleller. Liv analyserar relationerna i tv-serien Tillsammans med Strömstedts och adderar även det saknade momentet att ge parens förhållanden betyg. Inklusive värdparet.
2021-05-12
Länk till avsnitt

Om könets identitet

Caroline snabbrecenserar långköraren Paradise Hotel, Oscarsvinnande En runda till, tv-klassikern Vi på Saltkråkan och SVT:s färska dokumentärserie Sanningen om hudvård. Liv har läst Kajsa Ekis Ekmans omdebatterade bok Om könets existens och pratar om hur traumatiskt förändring kan vara.
2021-04-29
Länk till avsnitt

Dödsdriften

Caroline har följt reaktionerna på Khloe Kardashians oretuscherade bild och reagerar på dem. Liv har börjat lyssna på norsk metal och läsa Caitlin Moran i svensk översättning, vilket leder oss raka vägen till Freud och konstaterandet att kvinnorörelsen har kommit alldeles för kort. Sabina Spielrein, Nora Ephron, Åsa Linderborg, Greven och Dead. Extra långt avsnitt!
2021-04-16
Länk till avsnitt

Isolera blicken på egna mål

Liv ser riskerna med en värld av sociala medier där alla står öga mot öga: Humorns död. Caroline ser en inverterad värld post #metoo i mediernas oroväckande bemötande av Lambertz. Och så en uppdaterad prognos på Kim Kardashians liv efter Kanye med tillhörande kontext.
2021-04-01
Länk till avsnitt

Liv v. Carro

Extra långt avsnitt eftersom båda har sett HBO:s omtalade dokumentärserie om Mia och Dylan Farrows anklagelser mot Woody Allen, och det finns en hel del att säga om både innehåll och utförande. Och om kontexten. Vad handlar trenden med nya dokumentärer om gamla oförätter i kändisvärlden om egentligen? Och slutligen: Vad är det som skaver i Oprahs intervju med Meghan och Harry?
2021-03-18
Länk till avsnitt

Litteraturens slut med Liv och Caroline

Liv har läst litteraturprofessorn Sven Anders Johanssons nya bok om slutet för det skrivna ordet. Caroline har befunnit sig i samma rum som boken. Båda har en del att säga om saken. Dessutom: Underbart franskt tv-drama, vår tids största konstnär Tom Sjöstedt samt Alice Bah Kuhnkes tvivelaktiga Instagraminlägg.
2021-03-04
Länk till avsnitt

Clubhouse ? med Liv och Caroline

Liv har oroat sig för Paris Hiltons kärleksliv och Caroline har tillbringat större delen av sin tid på Clubhouse. Om hur äkta Paris till synes gränslösa kärlek till sin nya kille egentligen är, om tystnad och trauma i skuggan av en förälder som flytt från krig, och om Yasins kritiker, försvarare och fans inom Povel Ramel-sällskapet.
2021-02-18
Länk till avsnitt

Tove ? med Liv och Caroline

Liv och Caroline har sett filmen Tove som baseras på författaren Tove Janssons liv. Förutom filmen blir det Britney Spears, konspirationsteorier, Lars Norén, mode och såklart en del om Toves barn- respektive vuxenböcker.
2021-02-04
Länk till avsnitt

Fördömd sen ?94

Vad har Carina Bergfeldt och Fredrik Skavlans tv-program gemensamt? Vilka är Livs favoritkändisar? Varför kan vänsterkillar inte ge fina presenter? Hur går det med röven om Kim och Kanye skiljer sig? Och visst är det något som skaver med Netflix succéserie Bridgerton?
2021-01-21
Länk till avsnitt

Team Hilaria

Precis som så många andra har Liv och Caroline ägnat Hilaria Baldwins existens lite extra mycket uppmärksamhet under de gångna veckorna. Med detta som utgångspunkt avhandlas bland annat postmodernismens död, call out-kulturens utveckling och Ulf Lundells brevskrivande. Avslutningsvis en sorglig nyhet.
2021-01-07
Länk till avsnitt

Stringtrosor i en spegelsal ? ute och inne-listan 2021

Liv och Caroline följer traditionen och listar vad som är ute och inne när vi går in i det nya året. Vilka färger är fel, vilka färger är rätt? Vad har pandemin för effekter på trenderna? Politik, mode, kulturkonsumtion, livsstil. Vi har hela listan.
2020-12-23
Länk till avsnitt

The Crown med Liv & Caroline

Ett helt avsnitt om den nya säsongen. Finns det något nytt att säga? Liv har tänkt en hel del på Charles och Diana igen, och redogör för några nyckelscener som borde ha varit med i höstens säsong. Caroline har en del åsikter om karaktärerna och seriens tveksamma förhållningssätt till konceptet show don?t tell. Dessutom: Var drottning Elizabeth verkligen vänster? Vart tog prins Williams gudfar vägen? Och hur hade det svenska kungahuset stått sig i en liknande serie?
2020-12-10
Länk till avsnitt

Medberoende med mås

Liv ger sig in i sexdebatten. Caroline ger sin in i litteraturdebatten. Samt senaste nytt om den där måsfobin.
2020-11-26
Länk till avsnitt

The super PAC

Caroline har hållit sig utanför det amerikanska valet men ser tecken på både modern demokrati och feminism i spåren av resultatet. Liv återvänder till ett hatat ämne, nämligen det om emotionellt arbete, och slår ett slag för de helt okej ytliga relationerna. Caroline har läst en nedslående dagbok om apelsiner, grahamsskorpor och tveksamt sex.
2020-11-12
Länk till avsnitt

Emily in Paris med Liv och Caroline

Liv har sett Carolines nya dramaserie Amningsrummet, som har premiär på SVT i helgen, och har lite frågor. De har båda sett Netflix-snackisen Emily in Paris och delar med sig av sina spaningar både kring själva serien och kritiken av den.
2020-10-29
Länk till avsnitt

Dubbel corona med Liv och Caroline

Liv har noterat ett mönster hos medelmåttiga människor som stör sig på tv-program som är lite för gamla för att det ska vara någon vits, och har flera exempel. Caroline har upplevt så kallad ?friendship paranoia? på nära hand under coronan, vilket inte rimmar väl med hennes personlighet eller livsstil i övrigt. Båda två har läst Tone Schunnessons nya roman.
2020-10-15
Länk till avsnitt

Fantasi och verklighet

Caroline plockar upp den röda tråden som löper genom Gardets transexkluderande, porrdebatten och den biträdande rikspolischefens största huvudvärk: Kriminella klaner. Liv har sett dokumentären ?This is Paris? och analyserar den så kallade hotellarvingens riktiga bakgrund. Dessutom en kort rapport inifrån den digitala bokmässan ...
2020-10-01
Länk till avsnitt

I may destroy you

Liv och Caroline har sett serien I may destroy you och analyserar den och dess kontext. Är det en ny Girls? Hur långt har vi kommit sedan Sex and the city? OBS! Varning för spoilers.
2020-09-17
Länk till avsnitt

Absolut svennegehör med Liv och Caroline

Liv har identifierat landets bästa tv-makare och svennekännare, samt vad alla egentligen vill höra i en podd. Caroline har sett Tenet, och förklarar vad vi egentligen behöver för konst just nu.
2020-09-03
Länk till avsnitt

Renhetens tidevarv med Liv och Caroline

En varg söker sin pod är tillbaka efter sommaren med ett avsnitt om Åsa Linderborgs "Året med 13 månader". Liv och Caroline förfäras över recensenternas bristande förmåga att hantera ett litterärt verk och drar en lans för en en bok som inte alls är full av kvinnohat och inte alls behöver be om ursäkt.
2020-08-20
Länk till avsnitt

Rör inte min Foucault

Liv Strömquist & Caroline Ringskog Ferrada-Noli.
2020-06-19
Länk till avsnitt

Den enda antirasisten

Liv Strömquist & Caroline Ringskog Ferrada-Noli.
2020-06-05
Länk till avsnitt

Dålig pyramid

Liv Strömquist & Caroline Ringskog Ferrada-Noli.
2020-05-22
Länk till avsnitt

Något vulgärt och pyttelitet

Liv Strömquist & Caroline Ringskog Ferrada-Noli.
2020-05-08
Länk till avsnitt

Dödserfarenhet på ett stegs avstånd

Liv Strömquist & Caroline Ringskog Ferrada-Noli.
2020-04-24
Länk till avsnitt

Läkare och andra utan gränser

Liv Strömquist & Caroline Ringskog Ferrada-Noli.
2020-04-10
Länk till avsnitt

Individens död

Liv Strömquist & Caroline Ringskog Ferrada-Noli.
2020-03-27
Länk till avsnitt

Aftonhororna

Liv Strömquist & Caroline Ringskog Ferrada-Noli.
2020-03-13
Länk till avsnitt

Män som älskar kvinnor

Liv Strömquist & Caroline Ringskog Ferrada-Noli.
2020-02-28
Länk till avsnitt

Drömmen om glesbygdsgamers

Liv Strömquist & Caroline Ringskog Ferrada-Noli.
2020-02-14
Länk till avsnitt

En varg söker sluten vård

Liv Strömquist & Caroline Ringskog Ferrada-Noli.
2020-01-17
Länk till avsnitt

Grand final i skojarbranschen

Liv Strömquist & Caroline Ringskog Ferrada-Noli.
2019-12-27
Länk till avsnitt

Världens sämsta ex

Liv Strömquist & Caroline Ringskog Ferrada-Noli.
2019-12-13
Länk till avsnitt

Samtal om Moderskap

Liv Strömquist & Caroline Ringskog Ferrada-Noli.
2019-11-29
Länk till avsnitt

Lilla London

Liv Strömquist & Caroline Ringskog Ferrada-Noli.
2019-11-15
Länk till avsnitt

En värld av phonies

Liv Strömquist & Caroline Ringskog Ferrada-Noli.
2019-11-01
Länk till avsnitt

Ägd av hemlösa

Liv Strömquist & Caroline Ringskog Ferrada-Noli.
2019-10-18
Länk till avsnitt

Feminist igen

Liv Strömquist & Caroline Ringskog Ferrada-Noli.
2019-10-04
Länk till avsnitt

Utdefiniera det sjuka för att själv verka normal

Liv Strömquist & Caroline Ringskog Ferrada-Noli.
2019-09-20
Länk till avsnitt

Nykter och tjock

Liv Strömquist & Caroline Ringskog Ferrada-Noli.
2019-09-06
Länk till avsnitt

Killar som lyssnar på tjejpoddar

Liv Strömquist & Caroline Ringskog Ferrada-Noli.
2019-08-23
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.