Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

FotbollsArena Radiosporten

FotbollsArena Radiosporten

Radiosportens fotbollspodd med Richard Henriksson. Ansvarig utgivare: Markus Boger

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sverigesradio.se/fotbollsarenaradiosporten

Avsnitt

VM-special: Vi frossar i svenska VM-bronset

FotbollsArenan pratar förstås om den svenska succén i Frankrike där det i går blev brons efter 2-1 mot England.

2019-07-07
Länk till avsnitt

VM-special: ?Hur ladda om för bronsmatch??

Frågan hela fotbolls-Sverige ställer sig. Hur får vi luft i ballongen som sprack mot Nederländerna?

Richard menar att bronsmatch passar Sverige bättre än England. Och så minns vi den härliga bronsmatchen i VM 2011!
2019-07-06
Länk till avsnitt

VM-special: ?Borde varit Sverige i final?

FotbollsArenan går igenom gårdagens semifinal mot Nederländerna där det blev förlust efter förlängning och nu väntar bronsmatch mot England på lördag.

2019-07-04
Länk till avsnitt

VM-special: ?Sverige har ett bättre lag?

Arenan diskuterar förutsättningarna inför VM-semifinalen mellan Sverige och Nederländerna.

Vad har hänt med lagen sedan EM-kvartsfinalen för två år sedan? Hur bra är de nederländska anfallsstjärnorna? Vem ska ersätta Fridolina Rolfö i den svenska startelvan? Och Richard utser Sverige till klara favoriter!
2019-07-03
Länk till avsnitt

VM-special: Efter kvartsfinal-succén mot Tyskland

FotbollsArenan går igenom gårdagens VM-kvartsfinal där Sverige sensationellt slog ut Tyskland och säkrade en plats i semifinal där Nederländerna väntar.

2019-06-30
Länk till avsnitt

VM-special: Statistiken där Tyskland är sämst i VM

I FotbollsArenas podd inför VM-kvartsfinalen mellan Sverige och Tyskland presenterar vi statistiken som kan tala för svenskt avancemang.

2019-06-29
Länk till avsnitt

VM-special: Straffdrottningen Hedvig Lindahl

Arenan analyserar Sveriges seger mot Kanada i åttondelen och blickar fram emot nästa motståndare, ett spöke som heter Tyskland.

2019-06-25
Länk till avsnitt

VM-special: Likheter med VM-motståndaren

VM-arenan analyserar inför åttondelsfinalen mot Kanada och konstaterar att det finns många likheter mellan lagen.

Det svenska laget känns självklart förutom de tre längst fram, vilka tre spelare hade Richard valt där? Vad för slags motstånd är Kanada? Och om det hela går till straffar, vilka svenska spelare ska då skickas fram?
2019-06-24
Länk till avsnitt

VM-special: Efter USA ? och om åttondelsfinalerna

I dagens VM-avsnitt diskuterar vi Gerhardssons oväntade startelva, hyllar Linda Sembrandt och sågar nya offsideregeln.

Och så tittar vi med hjälp av Johanna Frisk fram emot Sverige-Kanada och övriga åttondelsfinaler.
2019-06-21
Länk till avsnitt

VM-special: Inför gruppfinalen mot USA

Inför Sveriges gruppfinal mot USA diskuterar Arenan om det är läge för Peter Gerhardsson att byta spelsätt.

Med tanke på motståndet, är det nu Sverige ska gå tillbaka till att spela med tre innerbackar? Ska Magdalena Eriksson sparas med tanke på hennes gula kort som riskerar avstängning? Vad bara måste funka för att det ska bli seger, och hur stor chans har Sverige egentligen?
2019-06-20
Länk till avsnitt

VM-special: NU startar VM på riktigt

Med matcherna mot Chile och Thailand avklarade analyserar VM-arenan de två första matcherna och börjar så smått blicka fram emot kampen med USA om förstaplatsen.

2019-06-17
Länk till avsnitt

VM-special: Så ska Sverige köra över Thailand

FotbollsArenas VM-special fortsätter med att se fram emot Sveriges andra gruppspelsmatch mot Thailand.

Vilka spelare vill Johanna Frisk och Richard Henriksson se i den svenska startelvan? Hur gör man för att som Thailand försöka komma tillbaka efter en 0-13-förlust? Och så om det underbara i att folk som sett sammanlagt tio minuter av Madelen Janogys karriär nu KRÄVER att se henne från start.
2019-06-16
Länk till avsnitt

VM-special: Arenan om Sveriges premiärmatch

Richard Henriksson, Johanna Frisk och Susanna Andrén diskuterar och analyserar Sveriges första VM-match mot Chile.

Madelen Janogy är den stora hjälten, är det givet att hon nu spelar nästa match från start? Varför körde Sverige fast i den första halvleken? Borde USA ha visat barmhärtighet mot stackars Thailand? Och så utser Richard och Johanna vilket lag och vilken spelare de är mest imponerade av i VM:s första gruppspelsomgång.
2019-06-12
Länk till avsnitt

Allt inför Chile-matchen och VM-spelarnas låtlista

Inför Sveriges VM-premiär mot Chile ger Arenan alla förutsättningar inför matchen. Och så har vi analyserat de svenska spelarnas favoritlåtar.

Expert Johanna Frisk ger oss sina tankar om det svenska laget inför premiären och Richard Henriksson kommer med en scoutingrapporten på Chile. Vi har låtit alla de svenska spelarna komma med en favoritlåt att peppa inför match till. Vilka har de valt? Och är det några bra låtar? Vi låter Sveriges Radios musiknestor Germund Stenhag avgöra.
2019-06-10
Länk till avsnitt

Arenan är med när debutanten gör sig VM-klar

Julia Zigiotti Olme laddar på hemmaplan de sista dagarna innan det svenska VM-laget åker till Frankrike och Arenan bjöds in för ett snack vid moderklubbens bollplan.

För några år sedan var men en blåbärsnation där landslagsspelarna festade mer än man tränade. Nu gör Skottland VM-debut och det mycket tack vare tidigare förbundskapten Anna Signeul. I veckans #Bollkunskap frågar vi efter spelare som gått från att vara matchhjältar, bara för att nästa match bli förpassade till bänken.
2019-06-03
Länk till avsnitt

Arenans stora VM-special: Hur ska det gå för Sverige?

Med mindre än två veckor kvar till mästerskapspremiären fortsätter FotbollsArenans genomgång av VM-grupperna med hjälp av Sportbladets Frida Fagerlund.

Hur starka är regerande mästarna USA, vad är rimlig målsättning för Sverige och varför är Kamerun ett lag som man direkt tar till sitt hjärta? Både Frida och Richard avkrävs sina tips om vilket lag som blir världsmästare och så avslöjas hur man som fotbollsexpert hittar obskyra matcher för att på bästa vis kunna läsa på inför ett mästerskap.  I #Bollkunskap redovisas lyssnarnas bästa förslag på missa mål-gester.
2019-05-27
Länk till avsnitt

Stor special: Allt om VM-grupperna (del 1)

Med bara veckor kvar till VM-premiären börjar Arenan ladda inför mästerskapet med en stor genomgång av de tre första grupperna.

Med hjälp av Sportbladets Frida Fagerlund diskuteras allt från Frankrikes läckra reservställ och guldchanser, till Brasiliens tanter, Norges förhållande till Ada Hegerberg och varför Thomas Dennerby ser så härligt glad och nöjd ut i Nigeria. I veckans #Bollkunskap kollar vi de bästa släppa in mål-gesterna som fotbollsvärlden har skådat.
2019-05-20
Länk till avsnitt

Arenans Bollkunskap-special: Världens kändaste spelare

Lyssnarna har hört av sig med hundratals förslag på fotbollsspelare som är sina respektive länders mest berömda personer. Arenan samlar den här veckan en kunnig panel som ska försöka göra en rättvis bedömning av vilka som verkligen kvalar in.

Jens och Richard tar den här veckan hjälp av Arenans egen Susanna Andrén samt författaren och skribenten Isobel Hadley-Kamptz för att avgöra de många spörsmålen.  Håller du inte med om det som sägs? Hör av dig till programmet! Redaktörer: Jens Prytz och Richard Henriksson
2019-05-13
Länk till avsnitt

Per Bolund mot väggen: Vilket är favoritlaget?

Ny partieldare för ett riksdagsparti i helgen det betyder förstås att Arenan bussar nyfiken reporter på Miljöpartiets Per Bolund för att kolla hans lagsympatier.

Alexander Lundholm har som vanligt fått i uppgift att kolla fotbollsintresset med nyvald partiledare och den här gången utmanas Per Bolund i klubbkunskap av sin företrädare! Europapoddens Caroline Salzinger gästar Arenan och berättar inför valet till EU-parlamentet vilka kandidater runt om i Europa som har fotbollskoppling. Och i #Bollkunskap vill vi ha er hjälp att lista vilka fotbollsspelare som kan skryta med att vara sin nations mest kända person i världen. Är Zlatan mer berömd än ABBA? Bräcker Cristiano Ronaldo verkligen Vasco da Gama? Redaktörer: Richard Henriksson och Andreas Matz
2019-05-06
Länk till avsnitt

Arenan bjuder in till familjefest

Hur är det att som engagerad farmor eller tvillingsyster följa en fotbollsstjärna? Den här veckan snackar Arenan med två kvinnor som vet, Gun Fällman och Victoria Janogy.

Reporter Emma Holmsen följde derbymatchen i allsvenskan mellan Hammarby och Djurgården tillsammans med Gun Fällman, som har ett barnbarn i vardera lag! Victoria Janogys tvillingsyrra Madelen är högaktuell för VM-truppen i sommar. Victoria är självklart på plats i så fall men än vågar hon inte boka någon resa till Frankrike. I #Bollkunskap hör vi om när en stor tv-profil fick permis från anstalt för att kunna vara speaker! Och så frågar vi den här veckan efter era erfarenheter av möten fotbollsspelares släktingar.
2019-04-29
Länk till avsnitt

Påskpoddsspecialavsnitt i Fotbollsarena Radiosporten

I veckans Fotbollsarena bjuds det på smakprov ur en buffé av fotbollsdokumentärer från Sveriges Radio. Bland annat ska vi höra om det osannolika besöket när storklubben Manchester United kom till lilla Laxå.

Dessutom hör vi om Sveriges meste landslagsspelare på herrsidan, den omtvistade vattendelaren Anders Svensson. Dessutom får vi följa Haidar Hajdari från Husby vars tid som fotbollsspelare börjar att rinna ut då hans sista chans dyker upp. Ett provspel för amerikanska Los Angeles Galaxy. Vill ni höra dokumentärerna i sin helhet? Klicka då på följande länkar: När Laxå IF skulle möta Manchester United Älskade, hatade Anders Svensson Haidar gräver guld i USA
2019-04-22
Länk till avsnitt

Konsten att vara matchspeaker

Hur ska man ta en fotbollspublik? Frågan aktualiserades häromveckan när IFK Norrköpings ordförande Peter Hunt försökte elda igång AIK:s bortafölje inför det allsvenska mötet mellan lagen.

Arenan reder som vanligt ut alla frågetecken tillsammans med Ola Selmén som förutom en gedigen tv-karriär också jobbar på fotbollslandslagens matcher och med Viktor Barth-Kron som är speaker hos Djurgården. I Bollkunskap bjuder vi på mängder med exempel på fotbollslag som omedvetet heter samma sak som företag, IF Ariel i Kristdala uppmärksammas. Redaktörer: Richard Henriksson och Andreas Matz
2019-04-15
Länk till avsnitt

Arenan: Special om mytomspunna Ajax

Inför veckans Champions League-kvartsfinal mot Juventus så handlar veckans avsnitt av FotbollsArena uteslutande om den nederländska storklubben Ajax.

Veckans gäst är Häckens lagkapten Rasmus Lindgren som har spelat för Ajax både på senior- och juniornivå. Vad är det som gör talangfabriken så framgångsrik? Stefan Pettersson var under 90-talet med och byggde upp det som blev klubbens senaste storhetstid i Europa. Och i #Bollkunskap vill vi ha fler exempel på klubbar som (utan att det är meningen!) delar namn med ett varumärke.
2019-04-08
Länk till avsnitt

Meme-festen snart över: "Det kommer att bli stora förändringar"

I veckans avsnitt gästar journalisten Emanuel Karlsten Arenan för att berätta hur EU:s nya förordning om upphovsrätt på internet kommer att påverka hur vi tar del av fotboll i sociala medier.

Dessutom snackar vi med en jäktad Matilda Plan. Inte så konstigt - hon bollar två elitkarriärer på samma gång. Nyss SM-guld i bandy och i veckan blir det debut i U23-landslaget för Eskilstunaliraren.  I #Bollkunskap tar vi upp era roliga förslag på hur tränarna kan hotta upp sin stil vid sidlinjen. Och frågan den här veckan efter olika duktiga spelares akilleshälar. Redaktörer: Richard Henriksson och Jens Prytz
2019-04-01
Länk till avsnitt

Specialavsnitt inför Norge-Sverige

Inför den heta EM-kvalmatchen på Ullevål så bjuds Arenan hem till till tränarlegendaren Egil "Drillo" Olsen. Och så diskuterar vi medias roll i stormen kring Emil Forsbergs avhopp.

2019-03-25
Länk till avsnitt

Väckarklockan i svensk tränarhistoria

Från 1910-talets ifrågasatta autodidakter till nutidens medietränade ledarskapsakademiker - den här veckan tar Arenan en titt på den svenska tränarhistorien.

Vi gästas av Robert Svensson, doktor i idrottsvetenskap vid Örebro Universitet, som skrivit avhandlingen "Från träningsoverall till trenchcoat" om den svenska elitfotbollens tränarhistoria på herrsidan. Varför ansågs det "fult" att träna så länge som fram till 50-talet? Varför blev VM 1958 en väckarklocka, och när började man egentligen med mental träning? Det och mycket mer får vi svar på. I #Bollkunskap undrar vi - om du skulle bli fotbollstränare för ett topplag, vilken outfit hade du valt på sidlinjen? Och så följer vi upp förra veckans avsnitt om VAR med att fråga den mest vältalige motståndaren i frågan, Simon Bank, om han tycker att det är rätt att ha videodomare även i damernas VM i sommar.
2019-03-18
Länk till avsnitt

Videodomare i VM - kan det vara något?

På torsdag väntas FIFA klubba igenom beslutet att det blir videodomare i sommarens VM-slutspel. Vad tycker de svenska landslagsspelarna om det?

Hedvig Lindahl är positiv och tycker att det ska vara samma förutsättningar på dam- som på herrsidan. Caroline Seger är mer negativ och undrar om domarna är redo för att det ska fungera.  Och Peter Gerhardsson önskar att det ska bli bättre än för herrarna i Ryssland förra sommaren. Dessutom pratar vi med Jenny Palmqvist som varit med och utbildat de många inblandade domarna.
2019-03-11
Länk till avsnitt

Nilla Fischer: "Jag blir lite smårädd för mig själv"

I veckans avsnitt träffar vi Nilla Fischer, som mot slutet av tiden i Wolfsburg blickar tillbaka på de framgångsrika åren i Tyskland och hur de präglat henne som spelare och person.

Dessutom så tar vi oss i #Bollkunskap an de bortaresor som är mest minnesvärda för just ditt lag. Och vänder på steken till den här veckan: vilket bortalag har imponerat mest med sitt följe när din klubb spelat hemmamatch?
2019-03-04
Länk till avsnitt

Fotboll på den vita duken

I veckans avsnitt gästas Arenan av Gunnar Bolin som är med och diskuterar fotboll och film genom tiderna. Vad har funkat, varför lyckades "Sunderland Til' I Die" och vad kan vi hoppas på i framtiden?

  Dessutom diskuterar vi de närmast filmiska scenerna på Wembley när Chelsea-målvakten Kepa Arizzabalaga vägrade bli utbytt. Vad skulle stackars Maurizio Sarri ha gjort? I #Bollkunskap säker vi efter olika svenska lags allra bästa supporterinsatser på bortaplan.
2019-02-25
Länk till avsnitt

Så utvecklar Isak Pettersson målvaktstekniken

IFK Norrköpings succémålvakt Isak Pettersson gästar Arenan och nördar ner sig i hur man som målvakt utvecklar allt från fotarbete till teknik och positionering.

Dessutom avslöjar Pettersson att han haft förhoppningar om att åtminstone få göra inhopp som utespelare i Peking... Visst har vi alla någon gång varit med om grannar som hejar på sitt lag så att det hörs genom väggar och tak? Hur vanligt är det egentligen att störningsjouren får göra en utryckning? I #Bollkunskap vill vi ha just era exempel på när grannarna hejat passionerat. Någon som på riktigt varit med om att en teve flugit ut genom fönstret? Och i veckans Stat attack har Richard hittat en kvällstidningsvinkel åt alla Liverpool- och Man City-fans.
2019-02-18
Länk till avsnitt

Tema: Att vara ny i en klubb

Ny i landet, ny i staden och ny i laget. Fotbollsarena Radiosporten gör hemma hos-reportage hos Göteborgs nyförvärv, den norska landslagsmittfältaren Vilde Böe Risa. Veckans tema i Arenan: Att vara ny i en klubb.

För förutom att träffa Vilde Böe Risa blir det även: Från krigshärjade Libyen till gemenskapen på Hisingen. Vi har ett snack med Häckens assisterade tränare Christian Lundström som introducerat lagets nye spelare Kwame Kizito till hans nya miljö. I bollkunskapen vill vi bryta en myt och söker spelare som kommit in från avbytarbänken för att direkt sätta en straff i mål. Redaktörer: Richard Henriksson och Jens Prytz
2019-02-11
Länk till avsnitt

Allt värt att veta om Qatar

I förra veckan vann Qatar de Asiatiska Mästerskapen, samtidigt fortsätter diskussioner om det demokratiska läget i landet. Vad är sant om utvecklingen i nästa värdnation för herrarnas fotbolls-VM?

Sveriges Radios korrespondent i Mellanöstern Johan-Mattias Sommarström gästar studion och berättar vad som är rätt och riktigt vad gäller landets demokratiska utveckling. Och hur ser Sveriges kopplingar ut till Qatar? Pezhman Pars har varit på plats och följt de Asiatiska Mästerskapen på plats och hjälper oss analysera Qatars oväntade seger i turneringen. I #Bollkunskap går vi igenom alla lyssnarnas exempel på svenskar som slagit rekord i antalet matcher i utländsk klubb.
2019-02-04
Länk till avsnitt

Vad händer med benskydden?

Fotbollsspelarnas benskydd blir bara mindre och mindre - i veckans program tar vi hjälp av både landslagsspelare och idrottsläkare för att snacka om skyddet som håller på att försvinna från smalbenen.

Julia Zigiotti Olme har fotbolls-Sveriges kanske minsta benskydd. Nu gästar hon Arenan och motiverar beslutet med att det gör lika ont att få en smäll vare sig skydden täcker eller inte. Malmö FF:s lagläkare Pär Herbertsson är av en annan åsikt - han tycker att spelarna ska sluta slarva. Bland annat borde en viss lagkapten föregå med gott exempel...
2019-01-28
Länk till avsnitt

Busskalas i Arenan

I veckans avsnitt utforskar vi en av de viktigaste platserna i ett fotbollslags vardag. Spelarbussen!

Behrang Safari ger oss en guidad tur av Malmö FF:s spelarbuss. Hur det det och ut vem sitter var? Förbundskapten Janne Andersson har suttit på många bussar. Vilka är hans starkaste minnen? Att vara den som rattar bussen kan vara både givande och slitigt. Vittsjös busschaufför Stefan Arnstad berättar om livet på vägarna. Och i #Bollkunskap får såklart ni lyssnare komma med era starkaste bussepisoder.
2019-01-21
Länk till avsnitt

"Svårare att få ihop än jag hade trott"

Arenan gästas den här veckan av landslagsmittfältaren Emilia Brodin, som fyra månader efter förlossning berättar om hur det är att ta sig tillbaka med sikte på fotbollsplanen.

Brodin berättar om hur hon fått ovärderligt stöd av sitt lag och arbetsgivare Djurgården, hur ett träningsschema ser ut samt hur hon tänker kring tiden för comeback. När och hur ser vi barn bli en del av fotbollsupplevelsen på en seniormatch? Och hur gör egentligen de spelare vars partners drar med sig småbarn på matcher som slutar kring midnatt - är inte kidsen helt slut dagen efter? I #Bollkunskap har lyssnarna givit oss en massa fina exempel på klenoder i form av VHS-band med fotbollsinnehåll som ligger och samlar damm hemma i de svenska stugorna. Redaktörer: Richard Henriksson och Jens Prytz
2019-01-14
Länk till avsnitt

Arenan omfamnar Asian Cup

Fotbollsåret 2019 inleds med de Asiatiska mästerskapen i Förenade Arabemiraten och Arenan vill såklart hoppa på ett spännande turneringståg. Med hjälp av kunniga gäster tar vi ett rejält grepp på turneringen och lär oss om allt från nya spelare till gamla rivaliteter.

Journalisterna Pezhman Pars och Makoto Asahara gästar studion för att ge den totala guiden till ett mästerskap som för oss svenskar kan te sig svårtillgängligt. Sveriges Radios korrespondent Peder Gustafsson berättar om hur turneringen får fotbollstokiga Vietnam och Thailand att helt stanna upp. Men i Indien är det ingen som bryr sig I veckans #Bollkunskap vill vi ha era bästa fotbolls-VHS! Redaktörer: Richard Henriksson och Andreas Matz
2019-01-07
Länk till avsnitt

FotbollsArena nyårsspecial: UEFA-cupfinalen 1987

Arenan ringer ut 2018 med ett dyk ner i Radiosportens arkiv. Ur lyssnarnas önskebrunn fiskas den här gången upp UEFA-cupfinalen från 1987, den avgörande matchen mellan Dundee United och IFK Göteborg.

2018-12-31
Länk till avsnitt

FotbollsArena julspecial: Sverige-England EM 1992

I veckans avsnitt låter vi er avnjuta en klassisk fotbollsmatch i sin helhet ur Radiosportens djupa arkiv. Den sista gruppspelsmatchen i hemma-EM 1992 mellan Sverige och England.

2018-12-24
Länk till avsnitt

Spoiler Alert - så blir fotbollsåret 2019

Som vanligt erbjuder Arenan i årets sista program public service-information om precis vad som kommer att hända inom fotbollsvärlden nästa år. Allt från VM-framgångar till skador på padelbanan.

2018-12-17
Länk till avsnitt

Turkietspecial: ?Han är en tappad själ inom fotbollen?

Författaren och journalisten Ekim Caglar, expert på turkisk fotboll gästar Arenan och talar bland annat om den forne storspelaren Arda Turan och om Besiktas som Malmö möter på torsdag.

I arenan också om bortglömda svenska insatser i det europeiska cupspelet, när Trelleborg slog ut Blackburn, när Örebro blev diskade i Luxemburg och när Brage spelade jämnt med självaste Inter.  I Bollkunskapen vill vi ha fler exempel på svenska lag i Europacuperna, dela med dig av dina minnen på fotboll@sr.se eller på #bollkunskap på Twitter.
2018-12-10
Länk till avsnitt

Landslagschefen inför lottningen: ?Ge oss USA igen?

På lördag lottas nästa års VM i Frankrike, därför tar Arenan med gäster den här veckan ett stort grepp inför sommarens stora fotbollshändelse.

Landslagets chef Marika Domanski Lyfors siktar högt och menar att Sverige självklart ska gå för guld. Men hon stör sig på att de inte fått någon information alls från FIFA om var laget ska bo under VM. Tony Gustavsson är assisterande förbundskapten för regerande världsmästaren USA och berättar mer om ett till stora delar nytt lag som efter OS-missen 2016 tog ett rejält omtag. Vi går igenom de 24 lagen och stakar bland annat redan nu ut vägen för världspressen att ta sig an debutanten Jamaica.
2018-12-03
Länk till avsnitt

FotbollsArena special: Poddar och dokumentärer

Den här veckan grottar Arenan ner sig i ämnet fotboll och ljud. I ett landskap präglat av nybyggaranda, vad är det som fungerar idag och åt vilket håll går utvecklingen?

En mycket vass panel - Johan Cedersjö, Johanna Frändén och Anders Bengtsson får analysera och sia om framtiden för hur vi tar in fotbollssnack i lurar och högtalare. Martin Marhlo och Emelie Ölander berättar om sin nya P3 Dokumentär om den stora Fifa-skandalen. Hur ta sig an något de inblandade helst inte blir påminda om? Sigge Dabrowski har gjort en dokumentär om när 94-laget floppade efter att ha blivit bronshjältar.
2018-11-26
Länk till avsnitt

Arenan: Den stora hyllningen av Nations League

I veckans FotbollsArena rosar vi turneringen som sakta men säkert vunnit över de flesta skeptiker.

Vi snackar förstås om Sveriges chanser att vinna sin grupp - kan skadedrabbade Ryssland besegras? Richard trodde att han kom på en kvick lustighet i P1 förra veckan - men häpnade sedan när Kattis Ahlström inte alls var imponerad... Vi träffar Christina Turesson som gjort radiodokumentären Fotbollsspelaren som blev rånare. I veckans #Bollkunskap ska vi hjälpas åt med att hitta det snyggaste mål som någonsin gjorts mot Sverige.
2018-11-19
Länk till avsnitt

Guld-Oscar: Längst bak på planen men längst fram i planet

Vi har fint främmande i Arenans studio den här veckan. AIK:s Oscar Linnér berättar om guldfirandet och Hanna Glas om sitt framgångsrika 2018.

Guld-Gnaget:  Dagen efter den stora festen gästar Oscar Linnér och berättar om varför AIK är Sveriges bästa lag, hur Rikard Norling planerar varje detalj och att han fick vara med i cockpit när laget flög hem från Kalmar. Hanna Glas: Årets stora succé i landslaget i studion - läge att kolla hur högt Blågult siktar i nästa års VM, vilken är den största omställningen att komma till Paris Saint Germain och stämmer det att hon käkar femton bananer om dagen? Argentina: Claes Aronsson minns sina år i Buenos Aires och redogör för den oerhörda rivaliteten mellan Boca Juniors och River Plate, som nu möts i finalen av Copa Libertadores. Redaktörer: Richard Henriksson och Andreas Matz.
2018-11-12
Länk till avsnitt

Tobias Hysén: ?Jag har bett om ursäkt när jag blivit nersparkad - skulle varit lite mer åt andra hållet?

Veckans gäst är en av "De avtackade" - hjältarna som nu gjort sitt i allsvenskan. Men riskerar de svulstiga hyllningarna att få en motreaktion?

I en lång intervju med Arenan tittar veckans gäst Tobias Hysén tillbaka på sin långa karriär. Richard och Jens analyserar de senaste avtackningarna som haglat i den allsvenska avslutningen. Vad kommer härnäst, riskerar det hela att gå helt över styr där även medelmåttor blir sina klubbars apoteos. Vi laddar inför söndagens guldstrid mellan AIK och IFK Norrköping. Och så lyfter vi upp ett stort tränarnamn som tyvärr verkar ha fallit glömska Vilmos Varszegi. Redaktörer: Richard Henriksson och Jens Prytz
2018-11-05
Länk till avsnitt

Arenan med Piteås guldhjälte Julia Karlernäs: ?Det har varit magiskt?

Vi följer vi upp Piteås sensationella SM-guld och blickar framåt med lagets bästa målskytt och succéspelare Julia Karlernäs.

Radiosportens fotbollsexpert Johanna Frisk säger sitt om Piteås skrällguld och vad som krävs inför kommande Champions League-spel (1.05-7.05). Dessutom ger oss Frisk svaret på vad eller vem som var årets knall, flopp och nyförvärv i damallsvenskan (20.57-27.11). Och i veckan #Bollkunskap (27.11-31.43) vill vi ha in innovativa och uppfinningsrika grepp som vunnit framgång på fotbollsplanen. Redaktörer: Jens Prytz och Andreas Matz
2018-10-29
Länk till avsnitt

Brett Maron på bättringsvägen: ?De två första veckorna var riktigt tuffa?

Efter den läskiga njurskadan i september berättar Kristianstads Brett Maron för första gången om den livshotande smällen, vägen tillbaka och vad som gick snett när hon bad om läkarvård på planen.

Gäst i studion är Kopparberg/Göteborgs Elin Rubensson som berättar om sitt succéår i både lands- och klubblag. På söndag väntas högerpopulisten Jair Bolsonaro väljas till Brasiliens president. Korrespondent Lotten Collin berättar hur fotbolls-Brasilien splittras i synen på den omstridde kandidaten. I #Bollkunskap letar vi efter lag från olika länder och ligor som delar smeknamn med varandra. Redaktörer: Richard Henriksson och Jens Prytz
2018-10-22
Länk till avsnitt

Arenan träffar Brwa Nouri på Bali: "Vad håller ni på med - det här är inte svårt"

Från toppen av allsvenskan och Europa League till en annorlunda tillvaro i den indonesiska ligan. Arenan har den här veckan åkt till Bali för att träffa Brwa Nouri.

Kulturkrockarna är många och intressanta för Östersunds tidigare lagkapten i den nya ligan långt borta från Sverige. Dags att öppna på locket till årets utmärkelser. Vilka ska få diamant- och guldbollen den här gången? Och i veckans #Bollkunskap: om du var som helst får peka på jordgloben, var följer du då helst ett svenskt landslag i ett mästerskap? Redaktörer: Richard Henriksson och Andreas Matz
2018-10-15
Länk till avsnitt

Olof Unogård: "Jag får lägga lite band på mig närmaste åren"

Han är både hyllad och kontroversiell. Nilla Fischer framhåller honom som en stor anledning till att hon återvänder till Linköping. Veckans gäst är LFC-tränaren Olof Unogård.

Omtalade Unogård Han är både hyllad och kontroversiell. Nilla Fischer framhåller honom som en stor anledning till att hon återvänder till Linköping. Veckans gäst är LFC-tränaren Olof Unogård som berättar om hur han som tränare balanserar sina krav på förutsättningar med att inte uppfattas som en jobbig jävel. #Bollkunskap Den stora snackisen i veckan har varit Fotbollslatitud. Vem av Arenans lyssnare har sett fotboll på nordligaste kontra sydligaste platsen i världen? Ny i Juventus Petronella Ekroth lämnade i somras damallsvenskan för Juventus. Hur är det att hamna i en megaklubb med stora ambitioner? Och hur har det varit i klubben senaste veckan med all uppmärksamhet på herrstjärnan Cristiano Ronaldo? Redaktörer: Richard Henriksson och Jens Prytz
2018-10-08
Länk till avsnitt

Arenan i Finland: ?Inte så lockande att möta Mariehamn inför 1400 kråkor på en regnsjuk plan?

Tillsammans med Hufvudstadsbladets krönikor Jonas von Wendt gör vi ett nedslag i finsk fotboll. Varför är HJK Helsingfors så överlägset, vilka är de stora rivalerna och hur ser supporterkulturen ut?

Dessutom, i veckans avsnitt: Nya normer I helgen hörde vi spelare konstatera att det var speciellt att spela på gräs. Nu spanar Arenan på vad nästa grej är som om några år gått från undantag till norm. #Bollkunskap Lyssnarna har nominerat de bästa spelarcomebackerna genom tiderna den här veckan lanserar vi ett nytt begrepp: Vilken är din Fotbollslatitud?
2018-10-01
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.