Sveriges 100 mest populära podcasts

PALMEMORDSPODDEN [gratisfeeden]

PALMEMORDSPODDEN [gratisfeeden]

En podcast om Palmemordet. Ett seriöst ämne diskuteras av oseriösa människor.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

palme.libsyn.com

Avsnitt

PMP 123: Bonden M / Filip Hjelmér

Prenumerera på underproduktion.se/pmp för att få hela upplevelsen av PALMEMORDSPODDEN. Detta avsnittet släpptes där redan för ett par månader sedan.


Avsnitt 123 av Palmemordspodden - en podcast om Palmemordet. Det skånskaste spåret i hela utredningen handlar om en bonde vid namn Sture som golar ner en annan bonde vid namn Mårtensson. Hade Mårtensson vetskap om att Palmemordet skulle ske innan det inträffade, eller var Sture bara en åderförkalkad gubbe? Detta reder vi ut med hjälp av den mycket skånske komikern Filip Hjelmér, som också pratar om att bada i Barsebäck, sitt förflutna som skyldig till skimming, sin kärlek till konspirationer och mycket mer. Vi gestaltar även hur det låter när en mordutredare från Stockholm vill veta exakt hur tjock en bonde från Ingelsta faktiskt är och spekulerar i om mordet är en äggning som urartat. Mycket nöje!

 

Avsnittet släpptes ursprungligen i september 2022 i den nya feeden för PALMEMORDSPODDEN som du borde börja prenumerera på omedelbart. Den finns på underproduktion.se/pmp.

 

Gå med i eftersnacksgruppen på facebook på https://www.facebook.com/groups/226383862490223.


Köp biljetter till balla grejer på underjord.nu

2022-10-29
Länk till avsnitt

PMP 117: Palmemordet som pusseldeckare / Måns Nilsson

Prenumerera på underproduktion.se/pmp för att få hela upplevelsen av PALMEMORDSPODDEN. Detta avsnittet släpptes där redan i våras.


Avsnitt 117 av Palmemordspodden - en podcast om Palmemordet. Måns Nilsson är en mångsysslare som besvarat hur saker funkar i radio, gjort humor i TV, blivit expert på antikviteter, och skrivit pusseldeckare. I detta avsnitt tar vi vara på det sistnämnda och reder ut hur Palmemordet hade gjort sig som just pusseldeckare av klassiskt snitt. Vi hinner också snacka om hur gröna vågen-föräldrar producerar cykeltjuv-barn, kinesers vurm för svenskt porslin, och lite annat smått och gott innan podden hastigt och lustigt byter form till ett rollspel. Vem hade egentligen motiv, medel och tillfälle? Vem gjorde det? Allt är mycket spännande. Jag ber om ursäkt för undermåligt skådespeleri.


Avsnittet släpptes ursprungligen i april 2022 i den nya feeden för PALMEMORDSPODDEN som du borde börja prenumerera på omedelbart. Den finns på underproduktion.se/pmp.

 

Gå med i eftersnacksgruppen på facebook på https://www.facebook.com/groups/226383862490223.


Köp biljetter till balla grejer på underjord.nu

2022-09-30
Länk till avsnitt

PMP 121: Århundradets brott / Camilla Kvartoft

Avsnitt 121 av Palmemordspodden - en podcast om Palmemordet. Under de 21 säsonger kriminalmagasinet Veckans brott sändes i SVT var Palmemordet ett självklart återkommande ämne -- trots att man kan påpeka att det är att betrakta som århundradets brott snarare än just veckans. Journalisten Camilla Kvartoft fick under programmets gång prova på allt från att gräva ner grisar och räkna kossor till att springa Palmemördarens flyktväg och utsättas för tårgas. Och så var det ju den där episoden när Krister Petersson plötsligt avslöjade att han skulle lösa mordet. Det blir också snack om Byhåla, hur man charmar Leif GW Persson med gummistövlar, och mycket mycket mer. Du ska lyssna!


Prenumerera på PALMEMORDSPODDEN och få avsnitt varje vecka för nästan inga pengar alls! Klicka dig in på underproduktion.se/pmp!

 
Gå med i PALMEMORDSPODDEN - eftersnack på facebook: https://www.facebook.com/groups/226383862490223

 
Köp biljetter till världens kanske bästa ståuppklubb UNDER JORD på underjord.nu!

2022-08-28
Länk till avsnitt

PMP 95: Palmemordsmusik / Fredrik Strage

Prenumerera på underproduktion.se/pmp för att få hela upplevelsen av PALMEMORDSPODDEN. Detta avsnittet släpptes där för ett år sedan.

 

Avsnitt 95 av Palmemordspodden - en podcast om Palmemordet. Där det ska avgöras huruvida olika låtar om Palmemordet svänger eller inte svänger. Den som ansvarar för uppdraget är en riktig expert, nämligen musikjournalisten och Tryck till-veteranen Fredrik Strage. Vi får höra en skakande historia om hur Palmemordet sabbade en inplanerad videovåldskväll och får en unik inblick i hur ungmoderater i Linköping reagerade på dådet. Men det handlar också om att beefa med generationer av hiphoppare, hur Skäggetorp har gangster-credd på internet, och hur DJ-kollektivet Whyte Kuntz fick sitt namn. Bland mycket, mycket annat.

 

Låtarna som bedöms är:

 

"Jag sköt Palme" - Looptroop feat Pst/Q

 

"Syndabock" - De Lyckliga Kompisarna

 

"Palme var en fräck filur" - Stefan Sundström

 

"Palme sköt först" - Alliansen

 

"Palme sköt först" - Palme sköt först

 

"Chrille P" - Öris & Ågren

 

"Olof Palme gick på bio" - Sverigedemokraterna via radioprogrammet Kaliber

 

Avsnittet släpptes ursprungligen i juli 2021 i den nya feeden för PALMEMORDSPODDEN som du borde börja prenumerera på omedelbart. Den finns på underproduktion.se/pmp.

 

Gå med i eftersnacksgruppen på facebook på https://www.facebook.com/groups/226383862490223 och köp biljetter till balla grejer på underjord.nu.

 

 

2022-07-31
Länk till avsnitt

PMP 116: Shirley MacLaine / Ri Versteegh

Avsnitt 116 av Palmemordspodden - en podcast om Palmemordet. Den hyllade amerikanska skådespelerskan Shirley MacLaine ryktas ha haft en affär med Olof Palme. Ryktena ges extra trovärdighet eftersom de kommer från Shirley MacLaine själv, men kanske tappar något av att hon även påstår att de var älskare i ett tidigare liv. Dagens gäst Ri Versteegh har inte bara erfarenhet av att vara skådis och bo i Hollywood, utan har också i perioder delat MacLaines intresse för new age och knasiga idéer. Det blir ett fullsmockat avsnitt med inslag som reinkarnation, utomjordingar, mysiga intervjuer i Kvällsöppet, omysiga intervjuer med David Letterman, och mycket, mycket annat. Kan den påstådda affären haft inverkan på statsministermordet? Vi spekulerar vilt.
 

För hela upplevelsen av PALMEMORDSPODDEN ska du gå in på underproduktion.se/pmp och bli prenumerant! Svinmycket bra podd för nästan inga pengar.


Gå med i PALMEMORDSPODDEN - eftersnack på facebook: https://www.facebook.com/groups/226383862490223
 

Köp biljetter till världens kanske bästa ståuppklubb UNDER JORD på underjord.nu!
 

2022-06-30
Länk till avsnitt

PMP 118: Jakten på Stig / Lasse Lampers

Avsnitt 118 av Palmemordspodden - en podcast om Palmemordet. Lasse Lampers (eller Lars Olof, om man så vill) har en gedigen erfarenhet av både kriminaljournalistik i allmänhet och Palmemordet i synnerhet. När åklagare Krister Petersson plötsligt meddelade redaktionen för SVT:s "Veckans brott" att man minsann hade en lösning på gång, och lösningen sedan visade sig vara Stig Engström, så föll det på Lasse att titta närmare på utpekandet. Det resulterade i både tv-dokumentären "Palmemördaren" (med citattecken) och boken "Tillbaka till Sveavägen", och en stor hög med tvivel om hur starkt spåret egentligen var. Ett fullsmockat avsnitt som förutom väsentligheter om statsministermordet också innehåller allt från mystiska grodmän till varmkorv i våffla. Du vill inte missa.


Prenumerera på PALMEMORDSPODDEN på underproduktion.se/pmp!

Gå med i PALMEMORDSPODDEN - eftersnack på facebook: https://www.facebook.com/groups/226383862490223

 

Köp biljetter till världens kanske bästa ståuppklubb UNDER JORD på underjord.nu!

2022-05-29
Länk till avsnitt

PMP 112: Jakten på Olof Palmes glass / Lotta Lundgren

Här i den gamla feeden kommer det framöver att publiceras ett nytt, halvnytt eller klassiskt avsnitt av PALMEMORDSPODDEN i månaden. För att få hela upplevelsen, som inkluderar sprillans nya avsnitt varannan vecka och klassiska avsnitt varannan vecka, så ska du självfallet bli prenumerant på underproduktion.se/pmp. Det är nästan gratis och du får tillgång till supermycket svinbra podd!

 

Detta avsnitt publicerades ursprungligen i februari i år. Då löd beskrivningen så här:


Avsnitt 112 av Palmemordspodden - en podcast om Palmemordet. Lotta Lundgren är inte bara matskribent, sommelier, och tv-personlighet, hon är privatspanare också. Åtminstone när det handlar om att lösa mysteriet med Olof Palmes glass, som visar sig vara en mer välfungerande utredning än vissa andra. Dessutom djupdyker vi i matkulturen kring Palmemordet och får avnjuta en avsmakningmeny som innehåller Ebbe Carlssons festfisk, Hans Holmérs koreanska äppelpäron, kurdisk kuki, och nyttig juice à la Christer Pettersson -- allt medan 33-åringen smaskande berättar exakt vad han tycker om KFC. Och så lär vi oss om arbetsrätt via snatteri och träffar på Mikael Wiehe på en gåsamiddag. En riktigt smarrig välkomponerad måltid för dina öron, helt enkelt.
 

Gå med i PALMEMORDSPODDEN - eftersnack på facebook: https://www.facebook.com/groups/226383862490223

 

Köp biljetter till världens kanske bästa ståuppklubb UNDER JORD på underjord.nu!

 

Det är hög tid att du blir prenumerant på PALMEMORDSPODDEN på underproduktion.se/pmp

 

 

2022-04-27
Länk till avsnitt

PMP 108: Ingenjören (Saltfria-Väg-Fraktionen II) / WPU-Simon

JULKLAPP! Även gratisfeeden får lyssna på hela avsnitt 108 av Palmemordspodden - en podcast om Palmemordet. Svenska Dagbladet har publicerat en artikel om en man de kallar "Ingenjören", och innehållet är inte direkt obekant för podden. Er programledare Johannes gästas av privatspanaren Simon, som tipsade podden om spåret som först blev till avsnitt 88 och nu har visat sig hålla för ytterligare diskussion... minst sagt. Vi berättar om arbetet som ledde fram till artikeln i SvD, och hur ett knasigt toktips växte till något betydligt mer seriöst. Det är en historia om vägsalt, hot, tidigare domar, magnumskytte, ointresserade åklagare och mycket mer. Det blir ett riktigt monsteravsnitt där vi sammanfattar vad som talar för att denna högst engagerade herre vi kallar Bengt har med Palmemordet att göra -- men också vad som talar emot det. Du borde verkligen lyssna.

 

Prenumerera på PALMEMORDSPODDEN på underproduktion.se/pmp!

 

Gå med i PALMEMORDSPODDEN - eftersnack på facebook: https://www.facebook.com/groups/226383862490223

 

Köp biljetter till världens kanske bästa ståuppklubb UNDER JORD på underjord.nu!

 

2021-12-23
Länk till avsnitt

PMP 107: Den osannolika mördaren avsnitt 5 / Parisa Amiri

Avsnitt 107 av Palmemordspodden - en podcast om Palmemordet. Det femte och sista avsnittet av Netflix-serien "Den osannolika mördaren" avhandlas, och det med en riktig expert på populärkultur nämligen nöjesjournalisten, programledaren och På spåret-vinnaren Parisa Amiri. Vi snackar om Stigs rädsla för gulliga sköldpaddor, hans fantastiska förmåga till multitasking, och det stora traumat att vara fattigast rik i Täby. Dessutom gestaltas modern historias deppigaste presskonferens som en triumf och vi undrar om ett leende på en buss är ett uttryck för det livsbejakande begreppet gubb-power. Inte missa!

 

Prenumerera på PALMEMORDSPODDEN och få tillgång till supermånga balla avsnitt på underproduktion.se/pmp

 

Gå med i PALMEMORDSPODDEN - eftersnack på facebook: https://www.facebook.com/groups/226383862490223

 

Köp biljetter till ÅRET ÄR 2021 och annat svinroligt på underjord.nu!

2021-12-08
Länk till avsnitt

PMP 105: Den osannolika mördaren avsnitt 3 / Eva Solér

Avsnitt 105 av Palmemordspodden - en podcast om Palmemordet. Följetongen om följetongen fortsätter, denna gång med avsnitt 3 av "Den osannolika mördaren". Journalisten och komikern Eva Solér gästar och vi pratar om ett avsnitt där Filter-bubblan får stort utrymme och Thomas Pettersson förvirras över vad "gå i tryck" betyder. Vi får se Stig bridge-mobbas både som ung och medelålders, få en t-shirt i födelsedagspresent, och koppla ihop sina misslyckanden med Olof Palme genom pavloviansk betingning. Och så funderar vi på varför danskarna ville lura den svenska polisen att statsministern blev skjuten av en lama. Du ska lyssna!

Prenumerera på PALMEMORDSPODDEN på underproduktion.se/pmp för att få tillgång till supermycket svinbra podd!

Gå med i PALMEMORDSPODDEN - eftersnack på facebook: https://www.facebook.com/groups/226383862490223


Köp biljetter till världens kanske bästa ståuppklubb UNDER JORD på underjord.nu!


2021-11-24
Länk till avsnitt

PMP 103: Den osannolika mördaren avsnitt 1 / K Svensson

Avsnitt 103 av Palmemordspodden - en podcast om Palmemordet. Det blir första delen i en svit på fem, där vi tar oss an den nya Netflix-serien om Skandiamannen, med en ny gäst för varje avsnitt. Först ut: K Svensson, som har egen erfarenhet av att jobba i en produktion där Robert Gustafsson bär rolig mask. Det pratas om Hans Holmérs uppspelthet över en vit överläpp, hur en riktig snut rör sig som ett lejon på savannen, och författaren Thomas Petterssons fantastiska förmåga att plocka körsbär. Och mycket mycket mer. Bara att lyssna!

 

Prenumerera på PALMEMORDSPODDEN på underproduktion.se/pmp!

Gå med i PALMEMORDSPODDEN - eftersnack på facebook: https://www.facebook.com/groups/226383862490223

 

Köp biljetter till världens kanske bästa ståuppklubb UNDER JORD på underjord.nu!

2021-11-14
Länk till avsnitt

PMP 102: Mordet på Palmeutredningen / Gunnar Wall (kortis)

Avsnitt 102 av Palmemordspodden - en podcast om Palmemordet. Gunnar Wall är journalist och författare och får anses vara en av landets främsta experter på Palmeutredningen. Därför är det fullt rimligt att han får prata om mordet på densamma -- utredningen alltså. Vi snackar Krister Peterssons presskonferens, Skandiamannen, JO:s kritik, dokument dränkta i svart tusch, och möjligheterna för återupplivning. Och om varför Hamlet passar bra som lektyr för patienter på rättspsyk, bland mycket annat. Fullsmockat avsnitt, inte missa!

 

Prenumerera på PALMEMORDSPODDEN för att höra hela avsnittet och mycket, mycket mer! Gå in på underproduktion.se/pmp och spana in!

 

Gå med i PALMEMORDSPODDEN - eftersnack på facebook: https://www.facebook.com/groups/226383862490223

 

Köp biljetter till världens kanske bästa ståuppklubb UNDER JORD på underjord.nu!

2021-11-03
Länk till avsnitt

PMP 99: Spelklubben Oxen / Viktor Carlsson (kortis)

Avsnitt 99 av Palmemordspodden - en podcast om Palmemordet. Viktor Carlsson är inte bara komiker, han är spelare också. Sådana fanns det en hel del av på den mytomspunna spelklubben Oxen, även om vissa besökare tycktes nöja sig med helrör, amfetamin, och patiens. Vi gör ett besök i detta syndens näste i Stockholms undre värld, och stiftar bekantskap med alla från vackre Paul och värmlänningar till tvillingar och grodmän. Dessutom frågar vi oss varför Christer Pettersson inte bara påstår att han var fullt upptagen med att upprätta en fullmakt på klubben under mordkvällen, utan även insisterar på att han aldrig gick på toaletten. Som vanligt behöver du uppvisa medlemskort (eller bara heta Christer) för att få komma in.

 

Prenumerera på PALMEMORDSPODDEN på underproduktion.se/pmp

 

Gå med i PALMEMORDSPODDEN - eftersnack på facebook: https://www.facebook.com/groups/226383862490223

 

Köp biljetter till världens kanske bästa ståuppklubb UNDER JORD på underjord.nu!

2021-09-22
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.