Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

#Sillypodden

#Sillypodden

Fotboll, nyheter och rena fantasier. #Sillypodden benar ut den internationella fotbollens transfermarknad och alla vindlande riktningar den tar i nyhetsflödet. Från Sportbladet, programledare Patrik Syk.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

acast.com/sillypodden

Avsnitt

Avsnit132 - Mercato finale

Det italienska transferfönstret stänger och Sillypodden snackar några sista minuten-rykten, Marchisios avsked, Pontus i Grekland och mycket annat.

2018-08-17
Länk till avsnitt

Saknar eller inte?

Det senaste i sillyvärlden med Martin Tolén, Frida Fagerlund och Adam Borg.

2018-07-31
Länk till avsnitt

Milankaoset

Det senaste i sillyvärlden med Martin Tolén, Frida Fagerlund och Kalle Karlsson.

2018-07-25
Länk till avsnitt

Målvaktskarusellen

Sillypodden som reder ut det senaste i sillyvärlden. Med Martin Tolén, Kalle Karlsson och Frida Fagerlund.

2018-07-18
Länk till avsnitt

Världsmästarna

Frankrike besegrade Kroatien med fyra mål mot två och kan därmed titulera sig världsmästare i fotboll 2018. Patrik Syk och Kalle Karlsson pratar om finalen och om ett mästerskap som både gett en svensk succé och några riktiga favoritfall. Tack för oss!

2018-07-15
Länk till avsnitt

VM-semifinaler och #Sillypodden 129

Fotbollen kommer inte hem, men den lilla stormakten Kroatien är i sin första VM-final. Vi tar dessutom en rejäl till på sillysommaren som tagit rejäl fart sedan Juventus superköp av Cristiano Ronaldo bekräftades i tisdags.

2018-07-12
Länk till avsnitt

Verkligheten kom ikapp

Janne Anderssons mannar orkade lyckades inte hitta tillbaka in i matchen efter att Harry Maguire gett England ledningen i mitten av första halvlek. Vi summerar ett mycket bra svenskt mästerskap, analyserar de övriga kvartsfinalerna och ser fram emot två spännande semifinaler.

2018-07-08
Länk till avsnitt

#Sillypodden 128 - Dags för Ronaldo?

Ryktena om Ronaldo och Juventus rör om i sillyvärlden och leder till en massa spekulationer. Vi förväntar oss en rejäl målvaktskarusell efter VM med Robin Olsen inblandad och Ken Sema klar för Watford.

2018-07-05
Länk till avsnitt

"En axel mot axel med Harry Kane"

Sverige är klart för kvartsfinal i VM. Där väntar England. Det är tamejfan inte klokt,

2018-07-04
Länk till avsnitt

Bästa chansen på 60 år

Mbappé, supermål, straffbonanza, slöa superstjärnor och Sveriges bästa chans att nå en VM-final på 60 år.

2018-07-02
Länk till avsnitt

Gruppspelet summerat!

Gruppspelet avslutades med den patetiska tillställningen mellan Belgien och England, två lag som inte ville vinna. Men det hindrar inte oss från att gå igenom samtliga tre omgångar och utse vilka vi tycker stått för gruppspelet bästa och sämsta insatser. Givetvis avrundad med en elva utgjord av de bästa spelarna.

2018-06-29
Länk till avsnitt

Gruppvinnarna - Del 2

I del två av detta dubbelavsnitt med extra allt så pratar vi om Tysklands fiasko, Sveriges kommande motståndare Schweiz, eventuella straffskyttar och slår hål på en seglivad myt.

2018-06-28
Länk till avsnitt

Gruppvinnarna - Del 1

Sverige kör över Mexiko och vinner gruppen vilket såklart kräver ett dubbelavsnitt med extra allt. I del ett sätter vi plus på de svenska spelarna, bryter ner målen, straffsituationerna, försvarsspelet, Janne Anderssons raseriutbrott och allt annat vi tar med oss från en redan klassisk svensk VM-seger.

2018-06-28
Länk till avsnitt

#Sillypodden avsnitt 127 - "Han lever för kaos"

VM-rullar på och stämningen är oklar inför Sveriges ödesmatch. Vi pratar lite om den dramatiska matchen mellan Nigeria och Argentina och så förstås de senaste dagrnas hetaste rykten och övergångar. Är Sarri på gång nu och tar han med sig Manolas? Nainggolan presenterad, nya fekirrykten och kaoset i Milan utnyttjas av konkurrenterna?

2018-06-27
Länk till avsnitt

Sveriges hemliga vapen

Grupp A och B är färdigspelade och vi har fått våra första åttondelsfinaler bekräftade. Vi analyserar yttersidor, VAR, syndabockar och ett Uruguay som imponerar. Dessutom blickar vi framåt mot Sveriges ödesmatch mot Mexiko och hittar ett hemligt vapen för Janne Andersson.

2018-06-26
Länk till avsnitt

En perfekt halvlek

Det var sekunder ifrån en osannolik bragd för Sverige mot regerande mästarna Tyskland. Kalle Karlsson och Robert Laul plockar isär det som var så nära att bli en evig svensk fotbollsklassiker. Målen, domsluten, takiken och så förstås efterspelet. Dessutom utser vi turneringens bästa lag och spelare såhär långt.

2018-06-24
Länk till avsnitt

Irans försvar och svensk taktik

Ett skitmål gav Spanien tre poäng mot ett vilt kämpande Iran. Portugal förlitar sig på sin talisman och Kalle Karlsson har en plan för Sverige mot Tyskland.

2018-06-21
Länk till avsnitt

#Sillypodden avsnitt 126 - "Treplusvärvningar"

Berndt Leno klar för Arsenal samtidigt som Jack Wilshere meddelar att hans tid i klubben är förbi. West Ham satsar vidare men lyckas de täcka upp för de tunga avbräcken? Milinkovic-Savic, Pjanic, Nainggolan och en massa mer såklart!

2018-06-20
Länk till avsnitt

Belgien och England gör entré

Smyger ett välbalanserat och intressant Belgien upp som en outsider i VM? 3-0 mot svaga Panama kanske inte ger oss så mycket att gå på men visst finns det tendenser och inte minst potential. England med historiskt låga förväntningar på sitt unga lag imponerade, i alla fall bitvis, mot Tunisien och lyckades tack vare två mål av Harry Kane hitta alla tre poängen.

2018-06-19
Länk till avsnitt

Sverige 1 - Sydkorea 0

Sverige har spelat sin första VM-match på 12 år och också tagit sin första premiärseger i ett VM sedan 1958. Patrik Syk, Kalle Karlsson och Frida Fagerlund vrider och vänder på prestationer, situationer och framtidsvisioner.

2018-06-18
Länk till avsnitt

#Sillypodden - avsnitt 125 - Knäsvagt

Julen Lopetegui klar som ny manager för Real Madrid, vilket har rört upp spanska känslor. Thomas Lemar drar även han till Madrid, men Atletico då. Vad hände egentligen med Nabil Fekir och finns det någon ersättare? Arsenal väntas värva Sampdorias Torreira och Robin Olsen kan bli Alissons ersättare o Rom.

2018-06-13
Länk till avsnitt

Neymars sommar

Sverige nollade och blev nollade av Peru men finns det verkligen så mycket att klaga på? Brasilien förtsätter köra över motståndare i genrepen och ser allt med ur som den självklara favoriten i sommar. Dessutom snackar vi om Sportbladets populära managerspel Drömelvan och intervjuar en riktig expert från Drömelvan-podden.

2018-06-11
Länk till avsnitt

Grupp H - Skrällpotential

I den åttonde och avslutande gruppen, Grupp H, hittar vi ett Colombia redo att charma oss en gång till, ett Senegal som kanske hittat sin gyllene generation, Polen med Lewandowski i spetsen och Japan som hoppas att det senaste bytet av förbunskapten ska få spelet att lyfta.

2018-06-08
Länk till avsnitt

#Sillypodden - Avsnitt 124 "Sinnessjukt"

Podden reagerar på uppgifterna kring Uniteds beslut att släppa Martial, bland annat. Dessutom blir det Ronaldo, bekräftade övergångar och en hel massa annat! Anna Rydén vikarierar för Patrik Syk och Martin Tolén gör sin säsongsdebut.

2018-06-07
Länk till avsnitt

Grupp G - Expectations

I Grupp G hittar vi en av turneringens verkliga dark horses i Belgien och ett England men låga förväntningar. Så låga att det kanske kan finnas en öpnning för tunisisk skräll rentav? För inte kan väl Panama åstadkomma något här?

2018-06-04
Länk till avsnitt

Bank & Frändén - Elevrådsordföranden

Varför är så många mittbackar potentiella elevrådsordföranden? Och finns det någon "Staffan Olsson" i det svenska landslaget? Vems mamma var fotbollskommenterande poinjär och vems är namne med ärkerivalens hemmastadion? I det femte och avslutande avsnittet av Johanna Frändén och Simon Banks hörna av VM-podden ställs de verkligt viktiga frågorna.

2018-05-31
Länk till avsnitt

#Sillypodden - avsnitt 123 - Växla upp

Fabinho är klar och presenterad rakt ur klarblå himmel för Liverpool, hur påverkar det resten av laget? Lewandowski vill lämna Bayern - som står inför en potentiell renovering. Dessutom pratar vi Ronaldo, Bale, Buffon, Icardi, Jorginho och en massa annat.

2018-05-30
Länk till avsnitt

Grupp F - Bakom Tyskland

I grupp F hittar vi förstås Sverige men koncentrerar oss minst lika mycket på vårt kommande motstånd. Går det att hota Tyskland? Får Sverige jaga skuggor mot Mexiko? Hur står sig de svenska anfallarna mot Sydkoreas 199 cm långe mittback? Här får du svaren!

2018-05-28
Länk till avsnitt

Bank & Frändén - Granskning Sverige

Avsnitt fyra av Johanna Fränden och Simon Banks hörna av VM-podden tar tag i diskussionen om det svenska landslaget och vad fan man får säga i det här landet. Och hur låter det när våra svenska stjärnor måste svara på tuffa frågor (ibland även på utrikiska!). Och varför är engelsmännen egentligen så glada över att bli uttagna till landslaget?

2018-05-24
Länk till avsnitt

#Sillypodden Avsnitt 122 - A new hope

Unai Emery och Carlo Ancelotti är presenterade för Arsenal respektive Napoli men ännu väntar vi på vad som ska hända med Sarri och huruvida Benitez ska fortsätta stångas med Ashley i Newcastle. Dessutom Milans tuffa val, ryktena kring Nabil Fekir, Justin Kluivert och hur mycket tjänade egentligen Allardyce på sina sex månader i Everton?

2018-05-23
Länk till avsnitt

Bank & Frändén - Ett politiskt korrekt avsnitt

Vilka länder är det egentligen ok att hålla på i ett mästerskap fullt av tveksamma deltagare. Simon och Johanna kommer med tydliga rekommendationer. Dessutom en diskussion om VAR som sommarens stora snackis.

2018-05-18
Länk till avsnitt

Grupp E - Totaal Brazil

Förstås mycket Brasilien i detta avsnitt där vi analyserar revanchlystna brassar med det kanske mest kompletta laget på närmare 20 år. I gruppen väntar Costa Rica, Schweiz och Serbien.

2018-05-16
Länk till avsnitt

Grupp D - D står för döden

Grupp D har kallats dödens grupp och visst ser Islands situation snarlik ut som den Sverige stod inför 2002? Men även om Argentina och Kroatien har spelarna som kan lyfta lagen till den högsta nivån finns också brister som gör att botten faktiskt kan gå ur, när som helst. Med Kalle Karlsson, Simon Bank och Patrik Syk.

2018-05-14
Länk till avsnitt

Bank & Frändén - Cristianos kuk

Johanna Fändén och Simon Bank fortsätter den här veckan utvärdera fotbollsvärlden inför VM utifrån sitt eget speciella perspektiv. Den här veckan börjar i tankar om statyer av fotbollsspelare, vidare in i Cristiano Ronaldos stjärnfamilj och landar i vem de tror kommer få en staty uppkallad efter sig efter VM

2018-05-11
Länk till avsnitt

Grupp C - I Deschamps avbild

Simon Bank och Fredrik Jönsson diskuterar grupp C med favorittyngda Frankrike, iskalla Australien, jublande Peru och ett Danmark som kan ha något stort på gång. Programledare Patrik Syk.

2018-05-09
Länk till avsnitt

Grupp B - Slaget om iberiska halvön

I Grupp B hittar vi en av turneringens största favoriter i Spanien som ställs mot grannlandet, tillika de europeiska mästarna, Portugel. Mena kanske kan någon av de andra två, Marocko och Iran, smyga sig vidare trots allt. Med Kalle Karlsson, Fredrik Jönsson och Patrik Syk.

2018-05-07
Länk till avsnitt

Bank & Frändén - "Vit manlig perfektion"

Från Renard Hervés väl avvägda solbränna till Tjertjesovs hemsida vandrar Johanna Fränden och Simon Banks tankar kring världsfotbollen i allmänhet och sommarens VM i synnerhet. På vägen dyker Patrice Evras PK-hån av Thuram, Afrikanska mästerskap och Slutskijs kulturtips upp.

2018-05-03
Länk till avsnitt

Grupp A - Stora förväntningar på Salah

Kalle Karlsson, Frida Fagerlund och Patrik Syk analyserar Grupp A med värdnationen Ryssland, Salahs Egypten, svårlästa Saudiarabien och oberäkneliga Uruguay.

2018-05-02
Länk till avsnitt

#Sillypodden är död - länge leve #Sillypodden

#Sillypodden byter skepnad och blir VM-podden fram till den 16 juli. Analyser, spaningar, direktrapporter, nyheter och reaktioner när Sportbladet gör med podd än någonsin! Och ja, Sillypodden klämmer sig också in här framöver.

2018-05-02
Länk till avsnitt

Avsnitt 121 - Dagen efter

Det är dagen efter och vi gör vårt bästa för att samla ihop spillrorna från ett fantastiskt fönster och försöka kristra ihop till någon slags helhet. Hur har maktfördelningen förändrats mellan klubbarna, ligorna och inte minst mellan spelare och sina lag. Tack för allt och vi hörs i sommar igen!

2018-02-01
Länk till avsnitt

Avsnitt 120 - Helikopteraura

Forwardskarusellen snurrar på i London och Dortmund samtidigt som Manchester City kastat sig in i en vild jakt på Leicesters Riyad Mahrez. Dessutom är Swansea på ytterjakt, Sevilla lyckas lösa ännu ett lån och ingen vill till Newcastle.

2018-01-31
Länk till avsnitt

Avsnitt 119 - Olika viljor

Aubameyang närmar sig en flytt till Arsenal för varje minut samtidigt som frågetecken kring ersättare dyker upp i Dortmund. Kan det bli Giroud åt andra hållet eller kan han rent av gå till rivalen Chelsea? Dessutom snackar vi Fabinho, Pellegri, Ghoddos, Alisson, Vidal, Deulofeu och mycket mer!

2018-01-29
Länk till avsnitt

Avsnitt 118 - Nedräkning

Aymeric Laporte på väg bli Manchester Citys dyraste spelare någonsin. Dessutom vill de ha Fred och Seri? Vi identifierar två tveksamma svenska beslut. Dessutom scoutar vi Wylan Cyprien och får reda på vad ett par fjärrstyrda skoinlägg kostar.

2018-01-25
Länk till avsnitt

Avsnitt 117 - Enbart prestige

Sanchez - Mkhtaryan är mer eller mindre i hamn och självklart har vi en vända till i oss. Inte minst om Mino Raiolas inblandning. Dessutom Aubameyang, Dzeko, Balotelli, Sturridge, Benitez och en massa annat så klart.

2018-01-22
Länk till avsnitt

Avsnitt 116 - Jättekarusellen

Vad har Alexis Sanchez, Mkhtaryan, Aubameyang, Batshuayi, Giroud och Andy Carroll gemensamt? De är såklart alla delar i den jättekarusell som håller på att rullas ut med Manchester United, Arsenal, Dortmund och Chelsea. Dessutom snackar vi om hur Real Madrid ska bygga om allt och kliva in i en ny galactico-era.

2018-01-18
Länk till avsnitt

Avsnitt 115 - Nya förutsättningar

Alexis Sanchez närmar sig Manchester United och lämnar ett stort hål efter sig i Arsenal. Kan Mkhtaryan, Aubameyang eller Malcom vara den som fyller det hålet? Kanske alla tre? Podden känner lite på olika möjligheter. Dessutom Lopez, Giggs, Nainggolan, Pastore och inte minst Andy Carroll.

2018-01-15
Länk till avsnitt

Avsnitt 114 - Lånad tid

Hammarby har presenterat en ny tränare, dortmund kan låna ut både Schürrle och Isak, Evertons ägare hånar Lukaku, Real jagar galacticos och vi bjuder på en scoutingrapport av brassetalangen Malcolm.

2018-01-10
Länk till avsnitt

Avsnitt 113 - Gruppdynamik

Coutinho fick sin drömflytt till Barcelona, men borde Liverpool ha stoppat affären? Och vad får jätteaffären för effekter dels i Liverpool men också i Barcelona? Dessutom Özil, Guidetti, Goretzka, Roma, Aubameyang och mycket mer.

2018-01-08
Länk till avsnitt

Avsnitt 112 - Vänsterbacksjakt

Ross Barkley, Andy Carroll, Sessegnon, Augustinsson, Walcott, Coutinho, Lemar och en massa annat i vanlig ordning. Från sjukstugan!

2018-01-05
Länk till avsnitt

Avsnitt 111 - Barca-DNA

Turerna kring Philippe Coutinho fortsätter, den här gången påeldade av Nikes webbshop. Allegri uttalar sig om Emre Can, Goretzka väljer den tyska drömmen, Jordan Larsson presenteras för ny klubb i realtid, den svenska utvandringen till Amerika och förstås en massa annat.

2018-01-02
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.